ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;


«Ιταλία και Ελλάδα σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών κυμάτων που άρχισαν ήδη να δημιουργούνται μετά τις εξεγέρσεις που ξέσπασαν στην νότια ακτή της Μεσογείου», τονίζει σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa (και την ειδική υπηρεσία Μεσογείου Ansamed) ο πρέσβης της Ελλάδος στη Ρώμη, Μιχάλης Καμπάνης.

«Οι εξελίξεις των ημερών αυτών στο νησί της Λαμπεντούζα είναι ενδεικτικές της όλης κατάστασης και των διαστάσεων που προσλαμβάνει. Είναι σαφές, κατά συνέπεια, ότι το όλο πρόβλημα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη», προσθέτει ο έλληνας διπλωμάτης.

Ο πρέσβης μας στην Ιταλία εξηγεί ότι «η κινητοποίηση της Frontex στο Αιγαίο μείωσε σημαντικά το φαινόμενο των μεταναστευτικών κυμάτων», ενώ, σε ότι αφορά τις επικείμενες εξελίξεις και αποφάσεις, υπογραμμίζει ότι «στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 24 και 25 Μαρτίου, μετά από αίτημα της Ιταλίας και της Ελλάδας, θα συζητηθεί σε βάθος το όλο θέμα των αφίξεων λαθρομεταναστών, ώστε να επιτευχθεί μια ίση κατανομή του βάρους, ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Ιταλία, που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση».

Σε σχέση, τέλος, με τη λιβυκή κρίση, ο πρέσβης μας στην Ιταλία υπενθυμίζει στο πρακτορείο Ansa ότι «η Ελλάδα δε συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν πραγματοποιούνται στα πλαίσια του NATO, ενώ, σε διμερές επίπεδο, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα φίλων και συμμάχων, παρέχει επικουρικές υποδομές».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More