ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜHΝYΜΑ(E-MAIL).....ΕΛΑΒΑ


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Κύριε Υπουργέ, Παρακολουθούμε εσάς και την υπόλοιπη Κυβέρνηση στις προσπάθειές σας γιά "μείωση του ελλείμματος" και φυσικά τη μείωση των άσκοπων εξόδων στον τομέα Υγείας. Σήμερα θα σας προτείνω μιά απλή λύση γιά εξοικονόμηση δαπάνης κάποιων ΑΣΚΟΠΩΝ εκατομυρίων Ευρώ. Η επιστολή αυτή είναι ανοικτή και κοινοποιείται στό διαδίκτυο. Και είναι ένα απλό δείγμα. Από τον τρόπο που θα αντιδράσετε θα σας κρίνουμε ως γιατροί και ως πολίτες και θα αντιληφθούμε άν πρέπει να συνεχίζουμε να υπομένουμε την ΜΗ πληρωμή των δεδουλευμένων μας από τον ΟΠΑΔ επί 12 μήνες, και να σας υποστηρίζουμε ή όχι στίς προσπάθειές σας. Στην "πιάτσα" κυκλοφορεί η φήμη (δεν την υιοθετώ αποδεδειγμένα) ότι πολλά προβλήματα Υγείας δεν επιλύονται γιατί και οι ίδιοι οι Υπουργοί χρηματίζονται (κοινώς λαδώνονται). "Ιδού η Ρόδος λοιπόν , ιδού και το πήδημα".


Από δεκαετίας κυκλοφορεί στήν Ελλάδα και στήν Ευρώπη το φάρμακο Γλυκοζαμίνη (Glucosamine) σε όνομα πρωτοτύπου Donarot (R) και σε 30 τουλάχιστον διάφορες εμπορικές μορφές generics, όπως Glusamon, Effer Active, Glucosamil, κλπ. Η προώθησή του "φαρμάκου" γίνονταν και γίνεται γιά την δήθεν θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδος. Ηδη από το 2005 είχαν ήδη δημοσιευθεί οι πρώτες αναφορές ότι το φάρμακο είναι αδρανές ("μαϊμού") και δεν κάνει τίποτα, οι δέ δημοσιεύσεις περί δήθεν δραστικότητάς του ήταν "πληρωμένες". Επιτέλους σήμερα δημοσιεύεται η μεγαλύτερη εργασία (μετα-ανάλυση) στό αξιόπιστο περιοδικό British Medical Journal όπου αποδεικνύεται με αδιάσειστα στοιχεία ότι η δράση της Γλυκοζαμίνης είναι "εικονική" (Μαϊμού) και συνιστάται στά Υπουργεία Υγείας και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ να καλύπτουν τη δαπάνη τους. Σας επισυνάπτω Original και μεταφρασμένη την εργασία αυτή. Μιά άλλη εργασία, από άλλο περιοδικό αποδεικνύει ότι η Γλυκοζαμίνη ΔΕΝ κάνει επίσης τίποτα στήν Οσφυαλγία. (Επισυνάπτεται).

Κύριε Υπουργέ Υγείας, δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο. Εντός 24 ωρών πρέπει να έχετε λύσει το θέμα. Υπολογίζεται ότι στήν Ελλάδα παίρνουν 500.000 άτομα Γλυκοζαμίνη 1 κουτί το μήνα. Αρα 500.000 Χ 26 Εuro το μηνιαίο κουτί = 13.000.000 Euro μηνιαίως, άρα ετησίως = 156.000.000 Euro. Κύριε Υπουργέ, ......άν σκοπεύετε να μου δώσετε .... ποσοστά γιά την καλή ιδέα που ρας "ρίχνω" (πχ 10%) παρακαλώ να δοθούν στό ίδρυμα "Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Πρέβεζας". Η παρούσα επιστολή - Mail κοινοποιείται σε 1000 άτομα και στά ΜΜΕ.


Με τιμή
Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας
Ορθοπεδικός Χειρουργός Τραυματολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More