ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ VARDRASKA

Επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέστειλαν τέσσερα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας, με την οποία ζητούν να ανοίξει ο ίδιος τη διαδικασία προκειμένου η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λισσαβώνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου.


Είχε προηγηθεί ανάλογη επιστολή 19 μελών της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η επιστολή υπογράφεται από τους γερουσιαστές Mark Begich, Richard Lugar, James Risch και George Voinovic οι οποίοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι η διαφωνία για το ζήτημα του ονόματος δεν θα πρέπει να συνδέεται με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Οι τέσσερις γερουσιαστές αναφέρουν ακόμη στην επιστολή τους ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Λισσαβώνας, θα συμβάλει στην εμπέδωση της σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή και θα είναι προς όφελος για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και τις στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ. Οι 4 κοινοποίησαν την επιστολή τους και προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράσμουσεν, σε επανειλημμένες δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής, στη Λισσαβώνα, χωρίς προηγουμένως να έχει επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More