ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ


Kοινό βηματισμό προγραμματίζουν το ΑΚΕΛ με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), στο θέμα του Κυπριακού και στόχο την ενίσχυση των διαδικασιών διαλόγου και επαναπροσέγγισης.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία για την ενίσχυση των προσπαθειών για επίτευξη λύσης μέσα από τις συνομιλίες, καθώς και ότι θα συσταθούν δύο ομάδες εργασίας οι οποίες θα αναλάβουν, να αναβαθμίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία και να διοργανώσουν εκδηλώσεις για βελτίωση του κλίματος στις δύο κοινότητες.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογιέρ, χαρακτήρισε, καλή και ωφέλιμη τη συνάντηση και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε μας τους Κύπριους, επικρατεί αντίληψη πως όταν ένα θέμα πάει σε επιτροπές σημαίνει ότι το παραμερίζουμε. Γι΄ αυτό το λόγο, πρόσθεσε, εμείς τα δύο αριστερά κόμματα αποφασίσαμε να πολεμήσουμε αυτή την αντίληψη. Αυτό που χρειάζεται είναι η λύση του Κυπριακού και μια αμοιβαία αποδεχτή ομοσπονδιακή λύση. Ο χρόνος που χάνεται, οδηγεί σε καταστροφή όλης της Κύπρου».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More