ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την ανανέωση της θητείας του Καρόλου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενέκριναν με την ευρεία πλειοψηφία των 266 ψήφων, το πρωί της Τετάρτης (03/02) τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων.
Η ειδική συνεδρίαση της Βουλής άρχισε στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, οπότε και οι βουλευτές με ονομαστική ψηφοφορία, επανεξέλεξαν ως πρώτο πολίτη της χώρας τον Ηπειρώτη πολιτικό.
Την επανεκλογή του κ. Παπούλια υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (160), της Νέας Δημοκρατίας (91) και του ΛΑΟΣ (15), ενώ «παρόντες» ψήφισαν οι 32 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου και Γιώργος Μαρίνος.
Ο κ. Παπούλιας παρακολούθησε τη διαδικασία από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρέθηκε το προεδρείο της Βουλής, ώστε να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη και ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συγχαρεί το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο.
Σημειώνεται πως ο κ. Παπούλιας είναι ο τρίτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τους κ.κ. Κ. Στεφανόπουλο και Κ. Καραμανλή, που ανανεώνει τη θητεία του, ενώ κατά την πρώτη του εκλογή, το Φεβρουάριο του 2005, σημείωσε «ρεκόρ», αφού εξελέγη με 279 ψήφους.
Η ορκωμοσία του Κ. Παπούλια αναμένεται στις 12 Μαρτίου.
ΠΗΓΗ:cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More