ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΩΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.....

ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΕΘΝΟΣ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΧΩΡΑ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ
ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΙΔΕΩΔΕΣ

Δήλωση με την οποία τονίζει ότι οι απόψεις του για το Κυπριακό και το Μακεδονικό ταυτίζονται με τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά έδωσε στη δημοσιότητα ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι “στη σημερινή εποχή η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους λόγω της παγκοσμιοποίησης”, προσθέτοντας ότι κύριοι στόχοι (σ.σ. της παγκοσμιοποίησης) είναι “ο αφελληνισμός μας και η εξάλειψη της ιστορικής μνήμης μας και της πολιτιστικής μας ταυτότητας”.

Ο μουσικοσυνθέτης σημειώνει ότι “πρωταρχική μας επιδίωξη θα πρέπει να είναι η επιδίωξη της εθνικής μας συνείδησης και η καλλιέργεια του πατριωτισμού” και αναφέρεται αναλυτικά στο Μακεδονικό και το Κυπριακό.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι " τουλάχιστον σε εμάς τους Έλληνες δεν επιτρέπεται να τα αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα “Μακεδονία” εφόσον σεβόμαστε την ιστορία μας και τον ίδιο τον εαυτό μας ως έθνος ζωντανό και υπερήφανο”.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Θεοδωράκης εστιάζει στη "στάση μας στο σχέδιο Ανάν χθες, σήμερα και αύριο, προκειμένου να υπερασπίσουμε την ανεξαρτησία, την πρόοδο, την ευημερία τόσο των ελληνοκυπρίων όσο και των τουρκοκυπρίων, που θα πρέπει οι ίδιοι ελεύθερα και κυριαρχικά να αποφασίσουν για το μέλλον τους”.

Σε αυτά τα δύο ζωτικά προβλήματα, οι απόψεις μου συνέπεσαν άκρως (για το πρώτο ήδη από το 1991) με εκείνες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υπό τη νέα του θέση αποτελεί για όσους σκέπτονται όπως εγώ ισχυρή ενίσχυση και ελπίδα”, καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More