ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΛΕΕΙ
ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ
ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΜΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ Ε ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ
ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ
(ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ


Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα εξόδου της Πορτογαλίας από τη ζώνη του Ευρώ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει μία κυβέρνηση, ευρέως συνασπισμού ικανή να αντιμετωπίσει την χρηματοπιστωτική κρίση, κρούει ο
Πορτογάλος υπ. Εξωτερικών.

«Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση» τόνισε σε συνέντευξή του, ο Λουίς Αμάδο καλώντας την αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών να συνταχθεί με την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της παρούσας ακραίας όπως την χαρακτήρισε κατάστασης.

Κρίσιμης σημασίας η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2011 Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε έντονη ανησυχία σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι Σοσιαλδημοκράτες, αν δηλαδή τελικά θα υποστηρίξουν στη Βουλή τον προϋπολογισμό έχει συντάξει η σοσιαλιστική κυβέρνηση για το 2011.

«Πιστεύω ότι τα πολιτικά κόμματα κατανοούν ότι η άλλη εναλλακτική λύση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι τελικά η αποχώρηση από το ευρώ» ξεκαθάρισε ο υπουργός, κρούοντας ουσιαστικά τον κώδωνα του κινδύνου.

Παρά το γεγονός ότι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν τελικά να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό λιτότητας, οι διεθνείς επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του, στις 24 Νοεμβρίου.
Πάντως, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση των Σοσιαλιστών δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος της θητείας της, το 2013, ειδικότερα τώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν το προβάδισμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, το Σύνταγμα της Πορτογαλίας δεν επιτρέπει πρόωρες εκλογές πριν από τον Μάιο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More