ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΚΡΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΑΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΑΝ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΜΟΝΟ ΜΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΝΤ
ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΗΤΕΣ

Οι Κύπριοι πολίτες συχνά λένε "Αν είναι να πάμε κάπου διακοπές εκτός Κύπρου φέτος το καλοκαίρι, θα πάμε μόνο στην Ελλάδα!"
Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες της Κύπρου θέλησαν να δείξουν την συμπαράσταση τους (ηθική και οικονομική) στην Ελλάδα και στους Ελλαδίτες αδερφούς τους.

Μέχρι και μεγάλη διαφημιστική πινακίδα συναντά κανείς στον δρόμο Λεμεσού – Πάφου που γράφει:


«ΚΡΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ (εξωτερικού) ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ: πάντοτε αδύνατοι 490 π.Χ. – 1821 – 1940 αλλά πάντα νικητές»

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ


Η "μνημειολατρεία" των Σλάβων των Σκοπίων, δεν έχει τέλος. Κάθε τόσο "ξεσηκώνουν" και κάποιο μνημείο από την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, την οποία, ιστορία, προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να την καρπωθούν ως ιστορική "συνέχειά" τους."...Ένα ακόμη μνημείο του Φιλίππου Β’ θα στηθεί στο ανατολικό τμήμα της πόλης των Σκοπίων, στον οικισμό "Автокоманда" - Αυτοκομάντα, που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από το κέντρο, στην αριστερή όχθη του Αξιού ποταμού και ανατολικά του δάσους του Γαζή Μπαμπά...", γράφει η σκοπιανή εφημερίδα "Βεστ".Το χυτό χάλκινο μνημείο, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα φιλοτεχνηθεί στο Βελιγράδι.Χθες ο Δήμος του "Γαζή Μπαμπά", υπέγραψε σύμβαση με τον γλύπτη, Τόμε Σεραφιμόφσκι, ο οποίος είναι γνωστός για έργα του που κοσμούν τρία σημεία στην πΓΔΜ: Το γλυπτό της Μητέρας Τερέζας στα Σκόπια, του κινηματογραφιστή Μανιάκη στο Μοναστήρι και του Άγιου Κλήμεντου στο λιμάνι της Οχρίδας.Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε το μνημείο θα κοστίσει 300.000 ευρώ.Παρά το γεγονός, επισημαίνει η σκοπιανή εφημερίδα "Βέστ", ότι δήμαρχος του "Γαζή Μπάμπα" υποστήριξε ότι η πλατεία θα κοσμηθεί με έναν ιππέα, ανεπίσημα δήλωσε ότι είναι μνημείο του Φίλιππου Β’ του Μακεδόνα, πατέρα του Αλεξάνδρου.Το μνημείο θα είναι πέντε πόδια ύψος, στημένα σε βάθρο, όπου θα υπάρχει μια κρήνη που θα κοσμηθεί και αυτή με ανθρώπινες μορφές.Το βάθρο θα είναι γραμμένο με ανάγλυφα κυριλλικά γράμματα, σημειώνει η εφημερίδα.

ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΟΥΜΕ


Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα δε παραχωρεί τίποτα, ποτέ και σε κανένα χωρίς ανταλλάγματα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η ιστορική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μονή στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα μετά από 88 χρόνια έγινε με αντάλλαγμα την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ, ο Τayyip Erdogan είπε εμμέσως πλην σαφώς πως «αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό “πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα”, αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει» δηλώνοντας με νόημα ότι αυτό που έχει σημασία είναι “να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά”. Άραγε ποιο αντάλλαγμα θα ζητήσουν για την επαναλειτουργία της Αγιας Σοφιας; Μήπως τη κατασκευή μιναρέ δίπλα από το Παρθενώνα, όπως το 17ο αιώνα;

Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


Το αρχαιότερο διατηρημένο βιβλίο της δυτικής παράδοσης αποκρυπτογραφούν με τη χρήση τεχνολογία αιχμής, επιστήμονες από την Οξφόρδη μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους. Η πρώτη επίσημη ανάγνωση του κειμένου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σε ένα χρόνο

Ανασύσταση και εκ νέου μελέτη του κειμένου του παπύρου του Δερβενίου - του αρχαιότερου βιβλίου της δυτικής παράδοσης - επιχειρούν στη Θεσσαλονίκη ειδικοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους. Πρόκειται για τον γνωστό -από το Φεβρουάριο του 1962 που αποκαλύφθηκε- πάπυρο που βρέθηκε καμένος, στην παχιά στρώση στάχτης που κάλυπτε τις πλάκες του κιβωτιόσχημου τάφου στο Δερβένι (στον ίδιο όπου βρέθηκε ο εντυπωσιακός χάλκινος κρατήρας με την τέφρα του νεκρού, χρυσό στεφάνι και άλλα σκεύη).

Ο πάπυρος, που θεωρείται από τους ειδικούς ως το αρχαιότερο διατηρημένο βιβλίο της δυτικής παράδοσης, που φέρει ένα ορφικό κείμενο εκτιμάται ότι γραφτηκε στο δεύτερο μισό του 5ου π.Χ. αιώνα (καθώς θεωρείται ότι γράφηκε πολύ πριν το θάνατο και την καύση του νεκρού που προσδιορίζεται στα 340 π.Χ).

Οι ειδικοί επιστήμονες με επικεφαλής τον Dirk Obbink του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Διευθυντή και Γενικό Εκδότη του Σχεδίου για τους Παπύρους από τον Οξύρρυγχο, βρέθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη όπου και παρουσίασαν το έργο ενός και πλέον μήνα ερευνητικών διαδικασιών που εκπονούν στην πόλη.

"Χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία αιχμής για ανάγνωση δυσανάγνωστων κειμένων. Η μικροφασματική φωτογράφηση του παπύρου διήρκεσε περί τις τρεις εβδομάδες Χρησιμοποιήσαμε ηλεκτροσκοπική μέθοδο αποκόλλησης των επιπέδων του παπύρου (φύλλων) . Στόχος μας είναι να τεθεί ο πάπυρος και το περιεχόμενο του κειμένου που εμπεριέχει υπόψη της παγκόσμιας πολιτιστικής ανάλυσης με στέρεη πλέον θεμελίωση" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας κ. Οbbink.

Ένα αλληγορικό υπόμνημα σε ένα θεογονικό ποίημα

Ο πάπυρος βρέθηκε απανθρακωμένος σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια, ενώ υπό μελέτη έχουν τεθεί και οι σχεδόν 200 απανθρακωμένοι σβώλοι (μέρη στάχτης) προκειμένου να "βοηθήσουν" στη μελέτη - αποκρυπτογράφηση του περίφημου κειμένου του παπύρου. Το κείμενο του παπύρου αποτελεί μια φιλοσοφική πραγματεία - δοκιμιακής σχεδόν μορφής - ένα σχόλιο ουσιαστικά πάνω σε ένα ορφικό ποίημα του 5ου π.Χ. αιώνα. Σε αυτό αναλύεται η άποψη των ορφικών (φιλοσοφική θεωρία-δοξασία που διαδόθηκε στην Ελλάδα του 6ου π.Χ. αιώνα από τη Θράκη και συνδέθηκε με τον Θράκα Ορφέα στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίστηκε ο αρχηγέτης και δημιουργός σειράς επικών ποιημάτων με τον τίτλο "Θεογονία") περί της κοσμογονίας, θεογνωσίας, μυστικισμού και θρησκευτικών τελετών.

"Με την ανάγνωση του κειμένου επανέρχεται το πρόβλημα των σχέσεων φιλοσοφίας και θρησκευτικότητας . Παρά τις τερατολογικές απόψεις του "συγγραφέα" του κειμένου είναι η πρώτη φορά που αρθρώνεται - και καταγράφεται - πως η σωτηρία της ψυχής στην ανθρώπινη φύση εξαρτάται από τη γνώση και την απόλυτη αλήθεια", τόνισε μεταξύ άλλων σχολιάζοντας το υπό νέα ανάγνωση κείμενο του παπύρου και χαρακτηρίζοντας το ως "τύπο Αναξαγόρειας σκέψης" (και γενικότερα Προσωκρατικής θεωρίας της κοσμογονίας) ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών της Πάτρας κ. Απόστολος Πιερρής που μετέχει στην ερευνητική ομάδα.
(σημείωση: όταν λέει πρόβλημα σχέσεως φιλοσοφίας και θρησκευτικότητας εννοεί προφανώς τις μετέπειτα θρησκείες που απομακρύνουν και διαχωρίζουν το άτομο από την γνώση.
Η έννοια "φιλοσοφία" στην αρχαία Ελλάδα είναι ο τρόπος εξέλιξης της ψυχής προς τον Δημιουργό μέσω της γνώσης (όπως είναι λογικό), όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις. Τα λόγια είναι η εξίσωση και η πράξη η επαλήθευση.
Αν πάλι εννοεί(ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών της Πάτρας κ. Απόστολος Πιερρής) τον δωδεκαθεισμό ως την αντικρουόμενη θρησκεία των Ορφικών, πρέπει να γνωρίζει ότι το Δωδεκάθεο είναι μύθος, και όπου μύθος=κωδικοποιημένη ιστορία και κοσμογονικά γεγονότα, -πράγμα που μας πιστοποιεί ο Πλάτων στο έργο " Τίμαιος-Κριτίας 22c "- άρα υψηλή γνώση άρα Ορφισμός και Δωδεκαθεϊσμός δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες).

Στην παρουσίαση του έργου των ερευνητών, ο κ. Πιερρής, σχολιάζοντας την επί 40 και πλέον χρόνια ανυπαρξία επίσημης δημοσίευσης-ανάγνωσης του κειμένου του "παπύρου του Δερβενίου", μίλησε για ένα "μείζον σκάνδαλο στα επιστημονικά χρονικά"

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ


Είναι ποτέ δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να αναφέρει επισήμως τα Σκόπια ως « Μακεδονία» στην πιο κρίσιμη φάση των συνομιλιών για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου;

Είναι ποτέ δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να τροφοδοτεί την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων και να υιοθετεί τον όρο «Μακεδονία» για τον γεωγραφικό και πολιτικό προσδιορισμό του γειτονικού κρατιδίου;

Πολλοί θα βιαστούν να απαντήσουν αρνητικά. Και όμως! Μια ματιά στην επίσημη και προβεβλημένη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης “Ανοικτή διακυβέρνηση» – opengov.gr ( η οποία «δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου) είναι αποκαλυπτική.

Στην κεντρική σελίδα και ανάμεσα στα link της ιστοσελίδας του πρωθυπουργού ( PrimeMinister.gov.gr) και της κυβέρνησης (Government.gov.gr) έχουν τοποθετήσει αυτό της κυβερνητικής ιστοσελίδας « Χωρίς διαφημιστικές πινακίδες» (illigalsigns.gov.gr).

Στην συγκεκριμένη λοιπόν επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα φιλοξενούνται όχι ένας , αλλά τρεις χάρτες στους οποίους τα Σκόπια όχι μόνο αναφέρονται ως «Μακεδονία», αλλά προς πλήρη εμπέδωση της προπαγάνδας αποκαλούνται και με τον αγγλικό σχετικό όρο «Macedonia» (FYROM).

Δηλαδή μπορεί ο καθένας να βρει την πλήρη υιοθέτηση της προπαγάνδας που χρησιμοποιούν τα Σκόπια ,στην …. επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης!

Είναι δυνατόν να υπάρχει σε τέτοιο υψηλό κυβερνητικό επίπεδο , τόση ανευθυνότητα; Τα λόγια περισσεύουν. Αντίθετα οι προβληματισμοί … γιγαντώνονται.

Και όπως έλεγε ο Άγγλος συγγραφέας Samuel Johnson «Όλα τα παράπονα για την αδικία του κόσμου είναι αδικαιολόγητα. Δεν συνάντησα ούτε έναν προικισμένο άνθρωπο που να αδικήθηκε απ’ τη μοίρα του. Για όλες τις αποτυχίες μας φταίμε μόνο εμείς οι ίδιοι ».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΛΙΓΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.
Τα Ελληνικά προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από το barcode πού έχουν επάνω τους. Όλα τα Ελληνικά προϊόντα στο barcode τους τα τρία πρώτα νούμερα είναι 5 20

Συνεπώς:

Αντί παγωτά Algida, η Ηaagen-Dazs, κλπ αγοράστε ΕΒΓΑ , Κρι Κρι, ΔΕΛΤΑ.
Αντί βούτυρα Αdoro,Lurpak, προτιμήστε ΒΙΤΑΜ, ΑΓΝΟ, Κερκυρας.
Αντί προσουτο και σαλάμια Lidl , πάρετε Νικας,Υφαντης,Creta Farm, Έδεσμα
Αντί μπύρες,Carlsverk, Bud, stella artois υπάρχουν οι Mythos, Βεργίνα. Fix. Alfa.
Aντί Νoutela υπάρχει η Μerenta
Αντί γάλατα Νουνου,Βεροπουλου, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος,Κουκακη
Αντί ουίσκι, βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελλ,κρασια.
Αντί σόδα Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, Δουμπια, Ξινό νερό
Αντί Coca cola,fanta,sprite υπάρχουν αναψυκτικά εψα, ΗΒΗ, Νιγριτα,LUX
Αντί ζυμαρικά Barilla και Lidl προτιμήστε ΑΒΕΖ, Μελισσα, ΜΙΣΚΟ.
Αντί οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν kolynos, Αquafresh,Οulodent.
Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl και Ζewa αγοράστε Diana, Softex.
Αντί καθαριστικά Ava, Azax, υπαρχουν τα Planet, Trylet, Eυρηκα
Επομένως, όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι αγοράζοντας σήμερα Ελληνικά προϊόντα ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη, ή και την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων…
ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΕΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
1. Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών Εταιρειών, αποδυναμώνετε τις ελληνικές παραγωγές. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, βοηθάτε στην επιδείνωση της Ανεργίας. Αντίθετα, ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές σε τόσο δύσκολους καιρούς, βοηθάτε τη διατήρηση και την αύξηση των θέσεων εργασίας!
2. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε ένα 50% των χρημάτων σας σε…
εργοστάσια άλλων χωρών, που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.

Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά! Ή, πιο απλά, 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον! Αλλάζοντας απλώς την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα. Τελικά, σκεφτείτε ότι, αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100.000-150.000 συμπατριωτών μας! Επομένως, όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων. Αγαπητοί Συμπατριώτες, ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More