ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ


Σε πρωτοφανείς δηλώσεις αναγνώρισης του βάσιμου των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, για την ΑΟΖ και των δικαιωμάτων της εκτέλεσης εργασιών ερευνών, γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης εξορύξεων, προχώρησε πριν από λίγο ο υφυπουργός ΠΕΚΑ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

Οι δηλώσεις του Γ,Μανιάτη αντιβαίνουν 100% την εθνική γραμμή καθώς παραδέχεται το βάσιμο των τουρκικών διεκδικήσεων (!) και χαρακτηρίζει «ασαφές το τοπίο σε Αιγαίο και Καστελόριζο (Μεγίστη)» σε ότι αφορά την δυνατότητα της ελληνικής πλευράς να προκηρύξει διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων.

Τις δηλώσεις αυτές ούτε … Τούρκος δεν θα τολμούσε να τις κάνει την στιγμή που η πάγια εθνική θέση από το 1974 μέχρι σήμερα είναι ότι «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χερσαίων νησιωτικών περιοχών διέπεται αυστηρά από την Συνθήκη της Λωζάνης και βάσει αυτής υπάρχουν συγκεκριμένα ελληνικά δικαιώματα».

Τώρα έρχεται ο υφυπουργός ΠΕΚΑ (την επαύριο των δηλώσεων Σαμαρά που στηρίζει την κυβέρνηση και τον Γ.Μανιάτη φυσικά στην Κύπρο περί ΑΟΖ) και όχι απλά υπονομεύει τις εθνικές θέσεις (οι δηλώσεις του μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στο οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο από την Άγκυρα), αλλά αυτοκαταστρέφει την ελληνική δυνατότητα για να προκηρύξει διαγωνισμούς έρευνας υδρογονανθράκων σε αυτές τις περιοχές.

Ένα ερώτημα είναι αν ακριβώς αυτές οι δηλώσεις έγιναν για να σαμποταριστεί προεκλογικά και ο Α.Σαμαράς που μίλησε στην Κύπρο για "εθνική υπόθεση" σε ότι αφορά την επέκταση της ΑΟΖ"

Επί λέξει απάντησε στην ερώτηση για την προοπτική ερευνών στο Αιγαίο και το Καστελόριζο, ο ανεκδιήγητος Γ.Μανιάτης, ω εξής: «Δεν θα ήταν σώφρον η κυβέρνηση να έβγαινε τώρα σε διακεκαυμένη ζώνη (!). Καμία εταιρεία δεν θέλει να παίξει τα κεφάλαιά της εκεί που το τοπίο είναι ασαφές»!

Μα, κατά την Τουρκία ακόμα και οι θαλάσσιες περιοχές στη Νότια Κύπρο, όπου γίνονται οι γεωτρήσεις είναι ακαθόριστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος περιοχές. Και τι θα πει «διακεκαυμένη ζώνη»; Δέχεται τις τουρκικές αμφισβητήσεις και δίνει τον χαρακτηρισμό της «διακεκαυμένης ζώνης» σε περιοχές 100% ελληνικής αρμοδιότητας;

Και που είναι «ασαφές» το τοπίο στο Αιγαίο; Μήπως μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος για να γνωρίζουμε κι εμείς;

Το ίδιο ισχύει για το Καστελόριζο, βέβαια, το οποίο έχει πλέον την σφραγίδα της «διακεκαυμένης ζώνης» και του ασαφούς τοπίου» από μια ελληνική (;) κυβέρνηση που πολύ φοβόμαστε ότι απλά μας προετοιμάζει για αυτά που έχουν συμφωνηθεί πίσω από τις πλάτες μας…

Επειδή βέβαια, δεν πιστεύουμε ότι όλοι ξαφνικά έγιναν … προδότες, οφείλει αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών να δώσει απαντήσεις και βέβαια να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει αναδείξει την ΑΟΖ ως κορυφαίο ζήτημα της πολιτικής του.

Άμεσα για το θέμα τοποθετήθηκε μόνο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έχει δώσει μεγάλο αγώνα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκδίδει στις επόμενες ημέρες σχετικό βιβλίο γα την εθνική ανάγκη ανακήρυξης ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο:

"Ο κ.Μανιάτης αποδεικνύει αυτό ακριβώς που φοβόμουν. Δεν έχει ιδέα τι είναι ΑΟΖ!!! Η ΑΟΖ δεν προκαλεί πολέμους και απόδειξη για αυτό η Κύπρος το 2011. Δυστυχώς πολλοί επιμένουν να προτάσσουν φοβικά σύνδρομα, προκειμένου να μη δει αυτός ο λαός άσπρη μέρα. Ευτυχώς που ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Σόλωνας Κασσίνης δεν τους έμοιασαν"!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ


Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.

ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΑΜΑΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΩ,ΟΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΦΥΛΑΣΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ;
ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΝΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ.ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ


Τον μύθο των εργατικών Γερμανών έναντι του «τεμπέλικου» ευρωπαϊκού Νότου καταρρίπτει ο ΟΟΣΑ με τα πρόσφατα στοιχεία του σχετικά με τον μέσο όρο εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης οι Έλληνες δούλεψαν κατά μέσο όρο 2.109 ώρες το 2010 και οι Ιρλανδοί 1.664 ώρες. Αντίθετα οι Γερμανοί αποδεικνύονται «τεμπέληδες» με μόλις 1.419 ώρες, αριθμός αισθητά μικρότερος από όλες σχεδόν τις περιφερειακές χώρες του ευρώ.

Ο μύθος του Γερμανού δουλευταρά έναντι του «Μεξικανού» Νοτιοευρωπαίου ήταν μια «χρήσιμη αυταπάτη» που καλλιέργησαν οι Γερμανοί πολιτικοί προκειμένου να αποφύγουν την οργή των Γερμανών φορολογουμένων, υποστηρίζει ο Ιρλανδός οικονομολόγος Ντέιβιντ Μακ Ουίλιαμς, ο οποίος θεωρεί πως η Γερμανία και η Ευρώπη βρίσκονται ενώπιον μιας σύγκρουσης με την πραγματικότητα ακριβώς λόγω των συσσωρευμένων αυταπατών, αναφέρει η iefimerida.gr.

Ο Ιρλανδός οικονομολόγος παραπέμπει στην περίφημη φράση του Σίγκμουντ Φρόιντ πως «οι αυταπάτες μάς επιβάλλονται επειδή μας γλιτώνουν πόνο και μας δίνουν ευχαρίστηση» συμπληρώνοντας πως «πρέπει λοιπόν να το δεχόμαστε αγόγγυστα, όταν κάποιες φορές συγκρούονται με την πραγματικότητα και γίνονται επάνω της συντρίμμια».

Ποιες είναι αυτές οι αυταπάτες; Όπως δηλώνει ο Μακ Ουίλιαμς στον ιρλανδικό «Independent», μέχρι πέρυσι, η μεγάλη αυταπάτη ήταν πως «η λιτότητα δημιουργεί ανάπτυξη. Φέτος βυθίζεται στην ύφεση όλη η ευρωζώνη».

Τώρα η νέα αυταπάτη, παρατηρεί ο Μακουίλιαμς είναι πως το 120 ισούται με το 60, πως δηλαδή ένα χρέος στο 120% είναι βιώσιμο, μολονότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ένα χρέος θεωρείτο βιώσιμο μόνο αν βρισκόταν στο 60%. Με δυο λόγια, 120=60 προστάζουν τα νέα ευρωμαθηματικά τονίζει ο οικονομολόγος ο οποίος προβλέπει πως Ιταλία και Βέλγιο θα βρεθούν «να κολυμπούν σε νερά το
ίδιο θολά και ταραγμένα όσο τα ελληνικά».

ΚΑΡΠΑ ΣΕ ΒΡΕΒΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ



Ελέγξτε για κίνδυνο το περιβάλλον πριν πλησιάσετε το θύμα.

Μάθετε το επίπεδο συνείδησης του , χτυπώντας το ελαφρά στις πατούσες και μιλώντας του παράλληλα.

Ρωτήστε: Με ακούς;

Αν δεν ανταποκρίνεται , ελέγξτε αν έχει φυσιολογική αναπνοή.

Ανοίξτε τον αεραγωγό , βάζοντας το ένα χέρι στο μέτωπο , σε μια ήπια κλίση του κεφαλιού προς τα πίσω.

Ανασηκώστε το πιγούνι με το ένα σας δάκτυλο.

Προσέξτε να μην ασκήσετε την παραμικρή πίεση στο λαιμό του, η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει τον αεραγωγό.

Κοιτάξτε για μια στιγμή το στήθος του .

Αισθανθείτε την ανάσα του στο μάγουλο σας.

Και ακουστέ τον ήχο της αναπνοής του για 10 δευτερόλεπτα.

Αν δεν αναπνέει κανονικά του δίνουμε τις 5 πρώτες αναπνοές διάσωσης.

Σφραγίστε με το στόμα σας πάνω από τη μύτη και το στόμα του περίπου για ένα δευτερόλεπτο.

Μετά βάζουμε τα δυο δάκτυλα μας , στη μέση του στήθους του και του δίνουμε 30 θωρακικές συμπιέσεις.

Θα πρέπει να πιέσουμε καθοδικά το 1/3 του βάθους του στήθους του και σε ποσοστό 100 συμπιέσεις το λεπτό.

Αν δεν υπάρχουν παραβρισκόμενοι πάρτε το μωρό μαζί σας σε ένα τηλέφωνο.

Συνεχίστε τον κύκλο των 30 συμπιέσεως στο στήθος και των δυο αναπνοών διάσωσης έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο ΕΚΑΒ.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ


Την παγκόσμια ακτινοβολία του μακεδόνα στρατηλάτη αντανακλούν τα αρχαία νομίσματα που παρουσιάζονται στα Ιωάννινα

Από αριστερά, άποψη της έκθεσης για τα νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (στην προθήκη αριστερά φρυγικό κράνος και τμήμα ασπίδας του Δημητρίου του Πολιορκητή και δεξιά αργυροί στατήρες), εικονιστική κεφαλή του Αλεξάνδρου από πεντελικό μάρμαρο (3ος αι. π.Χ.), η οποία σήμερα ανήκει στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, και αργυρό τετράδραχμο (288/7-282/1 π.Χ.) στο οποίο απεικονίζεται η κερασφόρος κεφαλή του θεοποιημένου Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πριν από λίγα χρόνια στα ερείπια μιας οικίας της Ελληνιστικής Εποχής κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα ένας μικρός θησαυρός ήρθε στο φως. Πέντε τετράδραχμα του Αλεξάνδρου τα οποία όμως ήταν κοπές διαφορετικών πόλεων: της Αμφίπολης, της Βαβυλώνας και της Παιονίας. «Από τότε γεννήθηκε η ιδέα μιας έκθεσηςπου, μέσα από τα νομίσματα, να ακολουθεί τα ίχνη της μυθικής εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή και τη δημιουργία της ακτινοβολίας του μέσα στους αιώνες» λέει ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων κ. Κώστας Ζάχος μιλώντας στο «Βήμα». Αυτό ακριβώς υπηρετεί σήμερα η έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος. Από τη γη της Μακεδονίας έως τα πέρατα της οικουμένης» η οποία παρουσιάζεται στο μουσείο σε συνεργασία με την Αlpha Βank- στην πλούσια νομισματική συλλογή της οποίας βρίσκονται εξαιρετικά δείγματα εκείνης της εποχής.

Χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα, 220 τον αριθμό, περιλαμβάνονται στην έκθεση ακολουθώντας την Ιστορία μιας από τις μεγαλύτερες μορφές στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Ο Μέγας Αλέξανδρος άλλωστε είχε δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό νόμισμα που εξελίχθηκε σε διεθνές νόμισμα της εποχής του, το «αλεξάνδρειο τετράδραχμο». «Τα νομισματοκοπεία της Πέλλας, των Αιγών και της Αμφίπολης έκοβαν νομίσματα ασταμάτητα και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της εκστρατείας ο Αλέξανδρος έδωσε έγκριση να κόψουν νομίσματα με τους τύπους και το όνομά του σε πόλεις της Ανατολής που η γεωγραφική διασπορά τους εκτείνεται από την Τρωάδα ως τη Φοινίκη, την Κύπρο και την Αίγυπτο«» σημειώνει ο κ. Ζάχος. Αμέσως μετά τον θάνατό του εξάλλου οι διάδοχοί του προκειμένου να εδραιώσουν την εξουσία τους εξέδωσαν νομίσματα με τη μορφή του. «Ηταν τέτοια μάλιστα η απήχησή τους,που νομίσματα με τη μορφή του χρησιμοποιούνταν ως φυλαχτά ακόμη και από τους χριστιανούς» προσθέτει ο διευθυντής του Μουσείου Ιωαννίνων.

Στην έκθεση η ανάπτυξη του θέματος ακολουθεί χρονολογική σειρά: Η αρχή γίνεται με την παρουσίαση των όπλων των Μακεδόνων, ακολουθεί η Ιστορία της Μακεδονίας έως τους χρόνους του Φιλίππου Β΄ και στη συνέχεια η νομισματοκοπία του ίδιου του Φιλίππου, ο οποίος εισήγαγε νέους τύπους και εξέδωσε παράλληλα χρυσά και αργυρά νομίσματα.

Σε ιδιαίτερη ενότητα αναπτύσσεται η προσωπική νομισματοκοπία του Αλεξάνδρου, που άρχισε με μία σειρά σπάνιων σήμερα αργυρών στατήρων, ενώ πολύ σύντομα, όταν καρπώθηκε τις τεράστιες ποσότητες χρυσού και αργύρου των Περσών, εξέδωσε νέα πολυάριθμα νομίσματα τα οποία «ταξίδεψαν» σε όλη τη Μεσόγειο και την ασιατική ενδοχώρα. Ακολουθούν τα νομίσματα των διαδόχων του, οι μεταθανάτιες εκδόσεις με τα αλεξάνδρεια νομίσματα και η έκθεση κλείνει με τα νομίσματα που απεικονίζουν το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ η Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, πλατεία 25ης Μαρτίου 6, τηλ. 265 1001.050 η Διάρκεια έκθεσης: Ως τις 31 Οκτωβρίου. Κράνος, ασπίδα, σάρισα και η κεφαλή της Ολυμπίας Αρχαία αντικείμενα που συνδέονται με τον Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία συνοδεύουν την έκθεση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικής διατήρησης κράνος φρυγικού τύπου που είχε βρεθεί στη Βίτσα Ζαγορίου, για το τμήμα μακεδονικής ασπίδας από το Δίον με την επιγραφή «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» (ανήκε στον Δημήτριο τον Πολιορκητή), το οποίο έφερε πρόσφατα στο φως ο καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής, για τμήματα μιας μακεδονικής σάρισας από τη νεκρόπολη των Αιγών και τέλος για την κεφαλή του Αλέξανδρου από την Αρχαία Ολυμπία.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ.....
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ (έλληνες) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥ ΠΕΙ:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΛΑΒΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ Η Η ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ: VARDRASKA
Με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, το τοπίο στο Σκοπιανό διαγράφεται απολύτως θολό. Παρά τη θέση που διατυπώνει και επισήμως η ελληνική πλευρά ότι είναι πρόθυμη να εμπλακεί εποικοδομητικά στις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ο Μάθιου Νίμιτς δεν φαίνεται να ήρθε ενθουσιασμένος στην Αθήνα μετά τη συνάντησή του με τον Νίκολα Γκρούεφσκι. Η απόφαση της Χάγης έχει τσιμεντώσει την αδιαλλαξία του σκοπιανού Πρωθυπουργού και αυτό δύσκολα θα μεταβληθεί.

Αυτό κατέστη σαφές από τις πολύ μετρημένες δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Στ. Δήμα. Ο κ. Νίμιτς απέφυγε να μπει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια για το περιεχόμενο των συζητήσεών του τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αθήνα, ενώ επέμεινε στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην εντολή του.

Αυταπάτες δεν υπάρχουν όπως φαίνεται ούτε στην Αθήνα. Ενημερωμένες πηγές εξηγούν προς «Το Βήμα» ότι η συζήτηση που μπορεί να γίνει έχει όρια. Και αυτά τίθενται από την αντιπαραγωγική στάση του κ. Γκρούεφσκι, οποίος δεν έχει καν απαντήσει στο αίτημα του έλληνα Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου να συναντηθούν στο περιθώριο της προσεχούς Συνόδου Κορυφής (1 – 2 Μαρτίου) στις Βρυξέλλες.

Το πνεύμα που διέπει την ελληνική θέση παρουσιάζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνάντηση Δήμα – Νίμιτς. «Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη δημιουργίας κατάλληλου κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, που θα επιτρέψει την επίτευξη προόδου. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες ενέργειες και δηλώσεις που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και υπονομεύουν τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, η τακτική των Σκοπιανών δεν είναι η εποικοδομητική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Διπλωματικοί κύκλοι σημειώνουν ότι «η στρατηγική αποκαλύφθηκε πλήρως στην επιστολή του προέδρου της πΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ προς τον έλληνα ομόλογό του Κάρολο Παπούλια: είσοδος της χώρας στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία FYROM, διότι μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης οι Σκοπιανοί θεωρούν ότι διαθέτουν στα χέρια τους ένα ισχυρό όπλο».

Στο παρασκήνιο βέβαια υπάρχει ανησυχία. Σε όλες τις συναντήσεις του κ. Νίμιτς στα Σκόπια, η μόνιμη επωδός του Πρωθυπουργού Γκρούεφσκι, του Προέδρου Ιβανόφ και του υπουργού Εξωτερικών Πόποσκι ήταν ότι η Χάγη δικαίωσε τη χώρα τους και πλέον το ΝΑΤΟ πρέπει να δεχθεί την πΓΔΜ στους κόλπους του. Παράλληλα πάντως, ένα σημείο προβληματισμού για τη σκοπιανή πλευρά είναι η δημόσια δήλωση του κ. Νίμιτς ότι το θέμα της ταυτότητας δεν αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων.

Προς το παρόν, επιμένουν διπλωματικοί κύκλοι, η στάση του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν αλλά και των Αμερικανών κινείται στη γραμμή της απόφασης του Βουκουρεστίου: χωρίς επίλυση του ονοματολογικού δεν υπάρχει ένταξη. Ορισμένες χώρες όπως η Τουρκία, η Σλοβενία και πιο διακριτικά η Βρετανία θεωρούν ότι κάτι πρέπει να γίνει. Τι θα συμβεί όμως αν συγκεντρωθεί ένας επαρκής αριθμός κρατών που ίσως πιέσουν υπέρ μίας αλλαγής του Βουκουρεστίου;

Επιπλέον, δεν πρέπει να αγνοείται και η εσωτερική πολιτική διάσταση στην Αθήνα. Το κεφάλαιο «εκλογές» θεωρείται κρίσιμο, παρά τη δήλωση του διαμεσολαβητή ότι «στις δημοκρατίες γίνονται εκλογές και αν γίνουν εκλογές τότε θα περιμένω την επόμενη κυβέρνηση». Η ημερομηνία που θα οριστεί για να στηθούν κάλπες στην Ελλάδα θα μπορούσε να επηρεάσει τους σχεδιασμούς – ακόμη και αν κάτι τέτοιο κρίνεται από διάφορες πηγές πρόωρο.

ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ;


Την κυκλοφορία εθνικού νομίσματος στην Ελλάδα, της δραχμής, παράλληλα με το ευρώ, προτείνει ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μάριο Όχοφεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Η πρόταση Όχοφεν προβλέπει ότι οι Έλληνες θα επανέφεραν προσωρινά τη δραχμή παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να «τετραγωνίσουν τον κύκλο», δηλαδή να μειώσουν δραστικά τα ελλείμματα και την ίδια στιγμή να βελτιώσουν τους δείκτες ανάπτυξης, αυξάνοντας παράλληλα και τα φορολογικά έσοδα.

Ολα τα συμβόλαια στο εσωτερικό της χώρας (πληρωμή μισθών, συντάξεων, ενοικίων) θα συνάπτονται σε δραχμές, αλλά οι συναλλαγές με το εξωτερικό θα γίνονται σε ευρώ. Οι καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στις ελληνικές τράπεζες θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ, υπό τον όρο ότι θα δηλώνονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, η ισοτιμία μεταξύ των δύο νομισμάτων θα ήταν αρχικά σταθερή για μία μεταβατική περίοδο δύο μηνών και στη συνέχεια θα άρχιζε μία συνεχής υποτίμηση της δραχμής, η οποία όμως δεν θα ξεπερνούσε το 2% κάθε μήνα.

Παρόμοιο σενάριο προτείνει και ο οικονομολόγος Όλιβερ Χόλτενμολερ από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Χάλλε, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Μία αποχώρηση της Ελλάδας όχι μόνο θα είχε συνέπειες και για τις άλλες οικονομίες της ευρωζώνης, αλλά θα τερμάτιζε ή τουλάχιστον θα επιβράδυνε σημαντικά την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης» δηλώνει ο Γερμανός οικονομολόγος, επισημαίνοντας ότι η έξοδος από το ευρώ θα είχε δραματικές συνέπειες για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των συνταξιούχων στην Ελλάδα.


ΑΡΤΣΑΧ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Όσοι δεν ξέρουν το θέμα του Αρτσάχ δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν ποιες αναλογίες υπάρχουν με τη Θράκη μας. Το πρόβλημα προέρχεται από μία πολύ τοπική προσέγγιση του θέματος και δεν βλέπουν τις προεκτάσεις και το μέλλον όσον αφορά στις εξελίξεις.

Όταν εξετάζουμε μόνο τη Θράκη δεν είμαστε ικανοί να δούμε τη δράση του παντουρκισμού. Ενώ η εξέταση της κατάστασης του Αρτσάχ προσφέρει άλλες δυνατότητες. Το τοπικό μουσουλμανικό στοιχείο, όταν αντιμετωπίζεται τοπικά, δεν μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο της τακτικής. Ενώ η πραγματικότητα έχει ένα στρατηγικό χαρακτήρα.

Όταν επικεντρωνόμαστε μόνο στη δράση μιας δασκάλας την οποία ερμηνεύουμε ως γραφική και δεν βλέπουμε πόσες ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν στο Αρτσάχ, δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την δράση που γίνεται σε όλο το πλαίσιο του παντουρκισμού.

Οι αναλύσεις των αρχείων αλλά και η μελέτη των δεδομένων αναδεικνύει την ύπαρξη μίας στρατηγικής που έχει εδραιωθεί ήδη από το 1878 με το συνέδριο του Βερολίνου που έθεσε ένα τέλος στο πόλεμο μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η επιβολή της Συνθήκης της Λωζάνης το 1923 που προσπάθησε να διαγράψει τη Συνθήκη Σεβρών του 1920, δείχνει κάποιες αναλογίες στις οποίες πρέπει να δώσουμε προσοχή για να μη μας ξαφνιάσει η αλλαγή φάσης. Αλλιώς τα πράγματα θα εισχωρήσουν φυσιολογικά σε ένα πολεμολογικό πλαίσιο.

Η δράση του παντουρκισμού δεν προέρχεται μόνο από μια ενεργοποίηση του νεοοθωμανικού δόγματος, αποτελεί μια διαχρονική προσπάθεια που συμπίπτει και με τους στόχους του Κεμάλ σε συσχετισμό με τη δράση του Στάλιν. Το κομμουνιστικό καθεστώς σβήνοντας τις διαφορές όσον αφορά στη θρησκεία δεν άλλαξε την πορεία των πραγμάτων στην περιοχή του Καυκάσου αλλά και της Θράκης. Η εμμονή της Τουρκίας σε αυτά τα σημεία είναι απόλυτα χαρακτηριστική. Κι αν δεν αντισταθούμε με αποτελεσματικότητα, αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός θα υλοποιηθεί.

Δεν είναι το θέμα του άμεσου ή του έμμεσου που πρέπει να μας απασχολήσει. Η Τουρκία έχει θέσει αυτές τις περιοχές ως πεδία μάχης, θέλουμε δεν θέλουμε. Οι Αρμένιοι στο Αρτσάχ δεν αποδέχτηκαν αυτό το σενάριο, αντιστάθηκαν και απελευθέρωσαν τη γη τους όχι μόνο από το τουρκικό ζυγό αλλά και από τις βλέψεις. Δεν περίμεναν τίποτα από κανένα, διότι δεν είχαν επιλογή.

Στη Θράκη τα πράγματα είναι επιφανειακά διαφορετικά, ειδικά σε αυτούς που εθελοτυφλούν. Για τους άλλους όμως πρέπει να ενισχυθεί το πλαίσιο το ευρωπαϊκό για να υπάρχει ένα αληθινό μέτωπο που να έχει μια ισχύ και μια αποτελεσματικότητα. Δεν μιλούμε βέβαια για φράχτες τεχνητούς και ανούσιους, μιλούμε αποκλειστικά για στρατηγική δράση που βασίζεται σε τεχνικές και στρατιωτικές γνώσεις.

Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει μια πολιτική βούληση που έχει γνώσεις για διάφορα μέτωπα του παντουρκισμού, αλλιώς είναι καταδικασμένη να πέσει στην παγίδα της τακτικής, όταν δεν γνωρίζει το στρατηγικό βάθος της υπόθεσης. Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ ζουν ελεύθεροι, επειδή το επέλεξαν και έδωσαν μάχη γι’ αυτό.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ


Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ


«Οι Ελληνοκύπριοι ζουν σε ένα όνειρο και λένε ψέματα στον κόσμο τους ότι θα γυρίσουν στους τόπους τους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε νέα προκλητική δήλωσή του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, και υποστήριξε πως δεν είναι δυνατή η επιστροφή των Ελληνοκυπρίων, καθώς το «κράτος» που δημιουργήθηκε στον Βορρά πήρε τη δική του οικονομικο-κοινωνική μορφή.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά «νομίζει πως κατέχει ολόκληρη την Κύπρο», παρατήρησε, για να σημειώσει στον ίδιο κυνικό τόνο ότι ο ίδιος βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη συναίσθηση ότι έχει «κράτος» και αυτό του δίνει δύναμη!

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχουν «δύο κράτη και δύο λαοί» και μια συμφωνία μπορεί να κρατηθεί ζωντανή εάν αντιμετωπίζει τις πραγματικότητες στο νησί.

Τέλος, όπως ισχυρίζεται, ο ίδιος επιζητεί «μια λύση που θα κάνει τους Τουρκοκύπριους να ζουν με άνεση και ασφάλεια», ενώ η Τουρκία δεν επεμβαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρόλο που υπάρχει διάλογος μεταξύ τους.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ


Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία με ανοιχτή του επιστολή απαντά στα όσα απαράδεκτα υποστήριξε ο πρόεδρος του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο οποίος μας προέτρεψε να πουλήσουμε νησιά …για να ξεχρεώσουμε.

Με μία ελληνοπρεπέστατη απάντηση η οποία δημοσιεύτηκε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ αντέδρασε ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, στις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου (WKÖ) Christoph Leitl, για πώληση ελληνικών ακριτικών νήσων στην Τουρκία ώστε η χώρα μας να πληρώσει τα χρέη της.

«Ο Ελληνικός Λαός σίγουρα θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης», διαμηνύει ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, σε ανοικτή επιστολή του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Έλληνας πρέσβης:

«Όσες ανυπέρβλητες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αναγκαζόταν να πτωχεύσει, θα πτώχευε ολόκληρη η χώρα, μαζί με το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης στον πιο απομακρυσμένο βράχο, ή ύφαλο που ανήκει στην επικράτειά της», τονίζει χαρακτηριστικά ο Θεμιστοκλής Δημίδης διαβεβαιώνοντας συγχρόνως πως «είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης». Ο Έλληνας πρέσβης υπενθύμισε στο γραφικό πια Christoph Leitl ότι η Ελλάδα προτίμησε να πολεμήσει, παρά να επιτρέψει ακόμη και τη διέλευση των δυνάμεων του Άξονα από το έδαφός της αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το παρελθόν κάποιων άλλων χωρών.

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Hardtalk του BBC το ερώτημα που σκόπευε να θέσει στο δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα ήταν λίγο πολύ το εξής: «αποδέχεστε αυτά τα μέτρα και το πρόγραμμα λιτότητας, που θα μας κρατήσουν στο ευρώ;»».

Σύμφωνα με το tovima.gr, o πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε την βεβαιότητά του ότι η απάντηση στο ερώτημα θα ήταν ένα ξεκάθαρο «ναι» και ότι εν συνεχεία, το οικονομικό πρόγραμμα θα ήταν κτήμα του ελληνικού λαού, όπως ανέφερε.

Ως προς το αν ο κ. Παπανδρέου αισθάνεται ότι απέτυχε στις προσπάθειές του, απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και τόνισε ότι διαρκής προσπάθειά του ήταν να δημιουργήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

«Η κρίση όμως έδωσε τέλος στην πολιτική σας καριέρα», ήταν η τελευταία ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Παπανδρέου.
Η απάντησή του: «Νομίζω ότι αν ένας πολιτικός θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, πρέπει να είναι έτοιμος να πάρει δύσκολες αποφάσεις, είτε βλάπτουν την καριέρα του είτε όχι. Πρέπει να ξεχνά τις δημοσκοπήσεις, τις περιστασιακές εξελίξεις και να βλέπει μόνο το όφελος της χώρας και των πολιτών».

ΑΛΛΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΚΟΣ



Γιατί στα ελληνικά κόμματα συμμετέχουν βουλευτές που δηλώνουν "Τούρκοι";

  • Δεν είναι ανάγκη να είσαι Τούρκος, για να είσαι μουσουλμάνος
  • Υπάρχουν σήμερα στη Θράκη, πολλοί αξιοπρεπείς και επιτυχημένοι μουσουλμάνοι, Έλληνες πολίτες, που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο
  • Με δηλώσεις του ο Μάντατζη φέρεται να δηλώνει πως έχει καταργήσει τα πολιτικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στην Θράκη και αποφασίζει ο ίδιος τους υποψηφίους του σοσιαλιστικού κόμματος
  • Ανεξάρτητος βουλευτής ο Μάντατζη έγινε επειδή δεν ψήφισε το Μνημόνιο και όχι επειδή φωτογραφίζεται με σημαία που προδίδει σχέδιο για κατακερματισμό της Θράκης και δημιουργία ανωμαλίας στο εσωτερικό της Ελλάδας
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, έχουν ουσιαστικά ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν στην καθημερινή τους ζωή. Την προσπάθεια επιβολής του τουρκικού προξενείου στη ζωή τους.

Με "βραχίονα" την μειοψηφία των "σκληρών" που δηλώνουν "Τούρκοι" και πηγαινοέρχονται κάθε εβδομάδα στη γειτονική χώρα για "επαφές", το τουρκικό προξενείο έχει λόγο στις ζωές ανθρώπων που δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τη Τουρκία.

Δεν είναι ανάγκη να είσαι Τούρκος για να είσαι μουσουλμάνος.

Το κακό είναι ότι αυτή η εμπλοκή φαίνεται ότι έχει επεκταθεί -επειδή εμείς το επιτρέψαμε- και στη διαμόρφωση εκλογικών αποτελεσμάτων στη περιοχή!

Βουλευτής επί χρόνια έλεγε ότι "αν ήθελα να ξαναεκλεγώ, αρκούσε να περάσω την πόρτα του Προξενείου, για να πιω ένα καφέ και φύγω".

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για υπερβολή ή όχι, πάντως ότι όλα αυτά συζητούνται ανοιχτά στη Ξάνθη και την Κομοτηνή κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Η συμπεριφορά δε όλων αυτών των "σκληρών Τούρκων", ξεπερνάει πια κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού προς την Ελλάδα.

Οι προσβολές πολλές. Κι όλες περνάνε... σαν να μην συμβαίνει τίποτα από τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών που μέχρι πρόσφατα ήταν...Ευρωπαίοι.

Κι όταν οι εκλογές -οι όποιες εκλογές- πλησιάζουν τα "σαΐνια" των κομμάτων ξεχύνονται στη Θράκη για να βρουν το πιο καλό "Τούρκο" και να τον βάλουν στα ψηφοδέλτιά τους!
Τι κερδίζουν; Απολύτως τίποτα.

Στις τελευταίες νομαρχιακές-δημοτικές εκλογές οι "Τούρκοι" κατέβασαν δικούς του συνδυασμούς.

Καταποντίστηκαν, γιατί όπως είπαμε η πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, αυτό που στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να το λέμε "νοικοκύρηδες".
Και κυρίως είναι σκεπτόμενοι και γνωρίζουν ότι καμία..."Μητέρα πατρίδα" δεν πρόκειται να τους σώσει, αν τα δυο τους χέρια δεν δουλέψουν.

Κυκλοφορεί ευρέως σε Θράκη και Κομοτηνή ότι τα Ελληνικά κόμματα και πάλι ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο λάθος.

Τον κ. Μάταντζη μάλιστα τον θεωρούν σίγουρο υποψήφιο είτε με το κόμμα του κ. Κουβέλη, είτε με το κόμμα της κας. Μπακογιάννη.
Τι σχέση έχουν τα δύο κόμματα, θα πείτε. Καμία!

Θα είναι τραγικό να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Υπάρχουν πάρα, μα πάρα πολύ πολίτες της Θράκης, αξιοπρεπείς και επιτυχημένοι, μουσουλμάνοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο τόπο τους δουλεύοντας κι όχι πηγαίνοντας κάθε λίγο και λιγάκι για φωτογράφηση με τον Ερντογάν και το Νταβούτογλου.
Γιατί να μην τους δοθεί η ευκαιρία;
Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα της Θράκης Αντιφωνητής τη φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου Τσετίν Μάντατζη.

Το θέμα βέβαια δεν είναι ούτε ο κ.Μάταντζη,όπως σωστά επισημαίνει η εφημερίδα αλλά ότι ένας Έλληνας Βουλευτής “ποζάρει” όχι μόνο μπροστά στην σημαία της “φίλης και συμμάχου” Τουρκίας, αλλά και μπροστά από την σημαία της “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”, την οποία διακινούν κάποιοι κύκλοι στη Θράκη.

Ο κ.Μάταντζη προσφάτως διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, όχι για το θέμα της σημαίας της… ανεξάρτητης Θράκης, αλλά ως… αντιμνημονιακός!

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι:

• Ο κ. Μάντατζη γνωρίζει τι “αντιπροσωπεύει” το μαυρο-πράσινο πανί, μπροστά στο οποίο έβγαλε φωτογραφία;

•Α ν ξέρει συμφωνεί με τα περί… ανεξάρτητης Θράκης;

Απαντήσεις δεν είναι βέβαια υποχρεωμένος να δώσει σ΄ εμάς τους δημσοσιογράφους. Είναι όμως υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Βουλής -και παρολίγο προωθυπουργός- Φίλιππος Πετσάλνικος να καλέσει τον βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να του ζητήσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία.

Το γεγονός ότι η χώρα περνάει δραματικές ώρες δεν σημαίνει ότι οι θεσμοί πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν. Ο κ. Πετσάλνικος λοιπόν, έχει κάθε λόγο να διερευνήσει τις απόψεις και τις προθέσεις ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για να μην δικαιώσει τη πολύ καλή εφημερίδα της Θράκης Αντιφωνητής, η οποία σημειώνει ότι “κανείς δεν συγκινείται”.
Μάντατζη: Εγώ απέκλεισα τον Σγουρίδη από την πολιτική!!!
Από πότε έχουν καταργηθεί τα πολιτικά όργανα στο ΠΑΣΟΚ και αποφασίζουν τουρκοπράκτορες τους εκπροσώπους του σοσιαλισμού στην Θράκη;


Μέγα θέμα προκύπτει από την προσπάθεια του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάνταντζη να απαντήσει σε όσα δήλωσε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και δημοσίευσε χθες το Onalert.

Ο Μάντατζη στην απάντηση αποκαλύπτει κάτι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Ότι ήταν εκείνος που είπε όχι στην υποψηφιότητα Σγουρίδη για την περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης ,αλλά και για τη δημαρχία Ξάνθης! Και όπως προκύπτει λίγο παρακάτω,ένα από τα προβλήματα του κ.Μάντατζη,ήταν η εμπλοκή του κ.Σγουρίδη στην υπόθεση Οτσαλάν!!!

Και τώρα βέβαια τίθεται το ερώτημα προς το ΠΑΣΟΚ .Με ποια ιδιότητα ο κ.Μάντατζη μπορεί να επιβάλει απόψεις και πρόσωπα.Να επιλέγει ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για υποψήφιος ενός κόμματος στη Ξάνθη; Άποψη όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες ασφαλώς όχι μόνο μπορεί αλλά επιβάλεται να έχει.Αλλά πως την επιβάλει σ΄ ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ που την περίοδο στην οποία ανφέρεται ήταν ακόμη πολύ δυνατό;Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας απαντήσει.

Ο κ.Μάντατζη δηλώνει Τούρκος και πρόσφατα είχε “επιπλήξει” το ΠΑΣΟΚ ,γιατί δεν είχε όπως είπε υλοποιήσει τις υποσχέσεις του στη μειονότητα,την οποία επίσης αποκαλεί “τουρκική”.Ποιες ήταν οι υποσχέσεις;

Η απάντησή του στον κ.Σγουρίδη,μέσω της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γι΄ αυτά που άθελά του προφανώς αποκαλύπτει.

Όπως τεράστια σημασία έχει και τα όσα άμεσα του ανταπαντά ο κ.Σγουρίδης. Σημασία βέβαια θα είχε και μια απάντηση από το ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα "στέγαζε" τον κ. Μάνταντζη.

ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ
Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Ξάνθης


Κατανοώ τον πανικό του πρώην Αντιπροέδρου του Εθνικού Κοινοβουλίου όταν βλέπει τον κόσμο να αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα και να στρέφεται ενάντια σε όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας και του λαού της, τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας την σε αυτό το ιταμό σημείο.

Κατανοώ την οργή του και τους λόγους που τον κάνουν να εκφράζεται με αυτούς τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Οφείλονται στο μεγάλο ΌΧΙ που του είπα. Στην κατηγορηματική μου άρνηση να δεχτώ όσο είμαι βουλευτής υποψηφιότητά του τόσο για Περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και για Δήμαρχος Ξάνθης.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να ασχολούμαι με εκείνους που ο κόσμος έχει ήδη κρίνει με την ψήφο του, θέτοντάς τους στο πολιτικό περιθώριο.

Μπήκα, ωστόσο, στον πειρασμό να ανταποδώσω στον συγκεκριμένο, παρόλο που τα λεγόμενά του χαρακτηρίζουν μόνο τον ίδιο, προκειμένου να υπενθυμίσω στην μικρή κοινωνία μας, για άλλη μια φορά την προσωπική διαδρομή του καθενός μας στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο ο κύριος Σγουρίδης, γιατί το φθινόπωρο του 2010 και εν όψη των Δημοτικών και Περιφεριακών εκλογών, ζήτησε, μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, να συναντήσει εμένα, τον «υποκεινούμενο από γνωστά κέντρα», προκειμένου να στηρίξω την υποψηφιότητά του για Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης;

Μπορεί να αναφέρει στον κόσμο τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη την συνάντηση και συγκεκριμένα τις πολιτικές τρίπλες που έκανε σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, προκειμένου να με πείσει να τον στηρίξω;

Αυτό που αναγνωρίζω από την μια και μοναδική συνάντηση που είχα με τον κύριο Σγουρίδη και από τις δεσμεύσεις που μου έδωσε σε περίπτωση που τον στηρίξω και εκλεγεί Περιφεριάρχης, είναι, ότι ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά την μυστική διπλωματία, όταν την ασκεί εντός έδρας.

Επίσης, αναγγνωρίζω την καταπληκτική δεινότητά του στην ενόργανη γυμναστική.
Μόνο που κάποιοι γλιστράνε και πέφτουν και κάποιοι άλλοι μένουν όρθιοι.

ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

“Ευχαριστώ που ο μεσόκοπος της πολιτικής σκηνής κ. Μάντατζη και όψιμος αντιμνημονιακός, επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η μη επιλογή μου για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ ήταν απαίτηση ξένων κέντρων.

Μυστική διπλωματία δεν γίνεται όταν είσαι καλεσμένος σε γεύμα του Γραμματέα του κινήματος σε εστιατόριο παρουσία κόσμου. Μυστική διπλωματία γίνεται όταν είσαι τακτικός θαμώνας προξενείου ξένης δύναμης, καθώς επίσης και σε κλειστά γραφεία.

Για την υπόθεση Οτσαλάν, που την αναφέρει και τόσο ενοχλεί τον μεσόκοπο της πολιτικής κ. Μάντατζη, η συμμετοχή μου και για ποιο λόγο είναι γνωστή και ήταν κατ΄ εντολή της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο. Τα πάντα είναι δημοσιευμένα μη διαψευσμένα και γνωστά σε Έλληνες και ξένους. Αναρωτιέμαι, αν αυτή η υπόθεση απασχολεί του συμπολίτες μου μουσουλμάνους περισσότερο από την ανεργία που τους μαστίζει και τις τιμές των καπνών.

Χαίρομαι, που η πρόφαση μη ψήφισης του μνημονίου από τον κ. Μάντατζη του έδειξε την πόρτα από το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς έπρεπε να του την είχαν δείξει νωρίτερα, όταν δήλωνε Τούρκος και κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση για μυστικές συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν. Τώρα που βγήκε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ως αντιμνημονιακός, ελπίζει ότι του ανοίγονται νέοι δρόμοι.

Του εύχομαι καλά ηλεκτροκαρδιογραφήματα.

Υ.Γ. Σε όσα χαλκευμένα μυθεύματα, καθ΄ υπόδειξη τρίτων αναφερθεί στο μέλλον για μένα, η απάντησή μου είναι η περπατησιά μου στη Θράκη μέχρι σήμερα”.


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ


Ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
“Η καλλιέργεια της Στέβιας και
οι προοπτικές της στην Πιερία” διοργανώνεται την Τρίτη
28 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10:30π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων
της Περιφερειακής Ενότητας..
Πιερίας(28ης Οκτωβρίου 40 - 4ος όροφος) από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας& Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» Κατερίνης, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των αγροτών της Πιερίας.


Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι:

10.30 Προσέλευση - Έναρξη - Χαιρετισμοί
11.00 “Πειραματικό στάδιο καλλιέργειας Στέβιας”
Παπανικολάου Θωμάς, Πρόεδρος Κοινοπραξίας
Καπνοπαραγωγών Κ. Μακεδονίας
11.15 “Στέβια. Καλλιέργεια – Έρευνα – Προοπτική”
Λόλας Πέτρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

12.00 Παρεμβάσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα

Ο ΟΛΕΘΡΟΣ


Ακριβώς την ίδια στιγμή που οι Παπαδήμος, Βενιζέλος και Σαμαράς, συνεπικουρούμενοι από τα απαστράπτοντα καταγώγια του μιντιακού κατεστημένου, πανηγύριζαν για την «ιστορικής σημασίας» απόφαση που επετεύχθη στις Βρυξέλλες
(σ.σ.: πρέπει να πρόκειται για την 34η ή την 35η «ιστορική» απόφαση του τελευταίου δίχρονου...)

το κοντέρ της υποκρισίας και του αδίστακτου ψεύδους χτυπούσε συναγερμό ξεπερνώντας όλα τα μέχρι στιγμής καταγεγραμμένα... «σπρεντς» της πολιτικής απάτης.
*
Ηδη από τις 15 Φεβρουαρίου, μια βδομάδα δηλαδή πριν την «ιστορική» απόφαση, τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι «σωτήρες» τελούσαν εν γνώσει της μυστικής έκθεσης της τρόικας, η οποία αποκαλύφθηκε χτες από τον διεθνή Τύπο.

Γνώριζαν, δηλαδή, με οικονομετρικά στοιχεία - με δικά τους στοιχεία - αυτό που όλοι οι υπόλοιποι το αντιλαμβανόμαστε σε πολιτικό επίπεδο: Οτι

το «μνημόνιο 2» δεν είναι παρά

το πρελούδιο του «μνημονίου 3»,

όπως ακριβώς το «μνημόνιο 1»

ήταν ο προθάλαμος του «μνημονίου 2»!
*
Ηξεραν και ξέρουν ότι η «ιστορική» τους απόφαση
(σ.σ.: αυτή με την οποία εγκαθίστανται τα εργασιακά «Γκουαντανάμο», αφανίζονται οι εργαζόμενοι, εξαϋλώνονται οι συνταξιούχοι και ξεπουλιέται η Ελλάδα)
είναι εκείνη η απόφαση που σε μικρό διάστημα οδηγεί και
σε τρίτο μνημόνιο!
*
Ηξεραν και ξέρουν ότι σε δυο χρόνια από τώρα, το 2014, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επωμιστεί νέα ισοπεδωτικά βάρη, αφού, όπως ομολογεί η μυστική έκθεση,
οι τράπεζες (πάλι οι τράπεζες) θα έχουν τότε «νέες ανάγκες» και η Ελλάδα θα τελεί ακόμα λόγω της κρίσης και της ύφεσης σε αναζήτηση νέας «σωτηρίας»,
η οποία θα κοστίσει στον ελληνικό λαό από 50 έως 110 δισ. ευρώ επιπλέον των όσων έχει επωμιστεί μέχρι σήμερα!
*
Η μυστική έκθεση της τρόικας αποτέλεσε και το κύριο ζήτημα στην πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup.

Εντούτοις, το γεγονός αυτό, δεν εμπόδισε το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο της πλουτοκρατίας, να εμφανιστεί - μόλις λίγη ώρα αργότερα από τη λήξη της συνεδρίασης - ενώπιον του ελληνικού λαού λέγοντας...

αισχρά ψέματα!
*
Ετσι και ενώ είναι πια αποδεδειγμένο ότι με την πολιτική τους οδηγούν ανά διετία τον ελληνικό λαό από μνημόνιο σε μνημόνιο (2010, 2012 και τώρα το 2014),
έχουμε το εξής σκηνικό:

Το κάθε προηγούμενο έγκλημά τους να το γιορτάζουν και να το επικυρώνουν εκφωνώντας «επετειακούς» λόγους και εκτοξεύοντας εκείνα τα μπαλκονάτα παραμύθια περί «σωτηρίας», που στην πραγματικότητα δεν αποτελούν παρά την
προεργασία του αμέσως επόμενου,
προετοιμασία του αμέσως επερχόμενου,
προανάκρουσμα του ήδη προαποφασισμένου νέου εγκλήματος!
*
Το θέμα βέβαια δεν είναι ότι στις μεταξύ τους, στις μυστικές τους συναθροίσεις, ομολογούν πως το πρόγραμμά τους «δεν βγαίνει» για το λαό.
Το θέμα είναι ακριβώς το αντίθετο.
Οτι, δηλαδή, η πολιτική τους είναι φτιαγμένη, είναι κατασκευασμένη με τούτο το σκοπό:
Να... «μη βγαίνει»!
*
Ποτέ δεν είχαν και δεν θα έχουν «αγωνία» για την τύχη του λαού. Ποτέ δεν εφάρμοσαν μια πολιτική εξόδου του λαού από την κρίση. Τέτοια πολιτική ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να έχουν.
Τέτοια πολιτική μέσα στο σύστημα που παράγει τις καπιταλιστικές κρίσεις
και από αυτούς που υπηρετούν τον καπιταλισμό,
ούτε υπήρξε, ούτε μπορεί να υπάρξει.

Η πολιτική τους, αυτό που βαφτίζουν και προωθούν ως «ελεγχόμενη χρεοκοπία», είναι να σπρώχνουν τον λαό βαθύτερα στην κρίση, φορτώνοντας στις πλάτες του τα βάρη της, να τον χρεοκοπούν, να τον πτωχεύουν, να τον καταστρέφουν ανεξέλεγκτα, για να διασωθούν οι κεφαλαιοκράτες με το λιγότερο γι' αυτούς κόστος από την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν.
*
Με άλλα λόγια:
Δεν πρόκειται περί «λάθους» που έστω και εν κρυπτώ το παραδέχονται ή που μέσω ενός άλλου «μείγματος» θα... διορθωθεί.

Οχι!

Η βαρβαρότητά τους δεν έχει τέλος και δεν «διορθώνεται».

Η επιτυχία, δε, της πολιτικής τους βασίζεται σε μια προπαγάνδα που μέσα από διαδοχικές «νίκες», «επιτυχίες» και «ιστορικές» αποφάσεις, θα εμφανίζει,
από μνημόνιο σε μνημόνιο και από «σωτηρία» σε «σωτηρία»,
την κάθε νέα θηριωδία εναντίον του ελληνικού λαού σαν «αναπόφευκτη»!
*
Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα:
Εκβιασμούς, τρομοκρατία, εκφοβισμό, κινδυνολογία, καταστολή, προβοκάτσιες και ψέμα. Πολύ ψέμα!
Εκτελούν το λαό και για να μην αντιδράσει τον απειλούν (αυτοί που τον εκτελούν) με... «εμφύλιο»!
Δεν αφήνουν πέτρα πάνω στην πέτρα και για να μην αντιδράσει ο λαός τον απειλούν με...«αποσταθεροποίηση»!
*
Εφαρμόζουν κατά γράμμα το εγχειρίδιο της απάτης.
Ψέμα. Πολύ ψέμα!
Επιφέρουν την ραγδαία υποτίμηση της αξίας της ζωής του εργαζόμενου λαού στα επίπεδα του είλωτα, και ταυτόχρονα με τον πιο αδίστακτο τρόπο ανακηρύσσουν σε δόγμα τους και σε «χειρουργικό - τεχνοκρατικό» εργαλείο για τον σφαγιασμό του λαού την υποτίμηση της νοημοσύνης του.

Λειτουργούν με πυξίδα τον κυνισμό της τάξης των κηφήνων, που πίσω από κλειστές πόρτες χαριεντίζονται με διαπιστώσεις του τύπου:

«Κανείς δεν έχασε στην Ελλάδα υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού»...
*
Μόνο που, πλέον, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.
Ζαλισμένοι καθώς είναι από το χρέος τους να υπηρετούν την τάξη των χορτάτων, δεν έχουν αντιληφθεί ότι το διάστημα που χωρίζει το ψεύδος από την αποκάλυψή του έχει εσχάτως σμικρύνει δραματικά - γι' αυτούς.

Τώρα πια, για να τιναχτούν τα «πανηγύρια» τους στον αέρα, δεν αρκούν παρά δυο - τρία δευτερόλεπτα:
  • Οσο, δηλαδή, κρατάει μια ματιά στους κάδους απορριμμάτων, εκεί που άνθρωποι κρέμονται ψάχνοντας για ένα κομμάτι ψωμί.
  • Οσο κρατάει μια ματιά στις ουρές των συσσιτίων και των αστέγων.
  • Οσο κρατάει η «λάμψη» από το μηνιάτικο των 400 ευρώ!
Αν αυτοί χρειάζονται περίπου δυο χρόνια για να σέρνουν τον ελληνικό λαό από το ένα μνημόνιο στο άλλο, ο ελληνικός λαός μέσα από τις τόσες θυσίες και μέσα από τόσα βάσανα εκείνο που «κέρδισε» είναι να του χρειάζονται πια μόνο δυο - τρία δευτερόλεπτα για να «διαβάζει» πεντακάθαρα τόσο το παρόν όσο και το μέλλον που του ετοιμάζουν.

Αλλά αυτός ο χρόνος, ο πολύτιμος χρόνος που για να τον «κερδίσει» ο λαός τον πλήρωσε και τον πληρώνει με το αίμα του, δεν είναι ανεξάντλητος. Και δεν πρέπει να πάει χαμένος. Μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί τώρα. Για την οργάνωση και την αντεπίθεσή του.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ


Ο λαός έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι προκειμένου να ισχύσουν όσα προβλέπονται στη σύμβαση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση και κυρίως αυτά που αναφέρονται στο Αγγλικό Δίκαιο, στον «Ειδικό Λογαριασμό», στους «γκαουλάϊτερ των υπουργείων», καθώς και οι δεσμεύσεις για τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών, έστω και αν εξαθλιώνεται ο λαός, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα. Οπότε ο κόσμος έχει μείνει ήσυχος, γιατί πιστεύει ότι με την ψήφο του θα δυσκολέψει τέτοιες εξελίξεις. Όμως δυστυχώς κανείς δεν του λέει την αλήθεια. Ούτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε οι κρατικοδίαιτοι πανεπιστημιακοί.

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό Σύνταγμα αναθεωρείται τώρα αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει ούτε καν λόγος για τυπική αναθεώρηση αργότερα. Ειδικότερα, η Κερκόπορτα που έχει κάνει το ελληνικό Σύνταγμα σουρωτήρι, είναι το άρθρο 28 και ειδικότερα η παράγραφος 2. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη διάταξη, υπερισχύουν του ελληνικού Συντάγματος συμφωνίες με ξένα όργανα, εφόσον ψηφιστούν στη Βουλή από 180 βουλευτές. Αυτή η Κερκόπορτα σπανίως συναντάται σε άλλα Συντάγματα. Συνήθως συνθήκες τέτοιας σπουδαιότητας, που υπερισχύουν των Συνταγμάτων των διαφόρων χωρών, νομιμοποιούνται με δημοψηφίσματα. Δυστυχώς σε μας, αποκλειστικά αρμόδιο είναι το πολιτικό σύστημα. Η συμφωνία των κομματικών αρχηγών.

Επομένως δεν απαιτείται καμία τυπική και βαρύγδουπη αναθεώρηση. Η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται μόλις σήμερα, με την υπερψήφιση των ανωτέρω συμβάσεων από 180 βουλευτές.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά με την τωρινή ψήφο 180 βουλευτών, νομιμοποιείται και το πρώτο μνημόνιο και η πρώτη δανειακή σύμβαση και έτσι νομιμοποιούνται και τα μέχρι τώρα δοθέντα χρήματα από την τρόϊκα που ήταν στον αέρα.

Τις ενέργειες αυτές τις κάνουν τρεις βασικοί πολιτικοί (Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος) και 199 εκβιαζόμενοι βουλευτές.
Να τους θυμάστε όλους αυτούς, με τα ονόματά τους.

ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ


Καταπέλτης για μια ακόμα μια φορά ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Athens News και δήλωσε το μνημόνιο παράνομο. Παράλληλα μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τους πολιτικούς, αναφέροντας τους «χουντικούς» της «Βουλής της εθνικής μειοψηφίας», ενώ....

τόνισε πως η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει… Αναλυτικότερα:

- Γιατί θεωρείτε την υπερψήφιση του νέου μνημονίου προδοσία, και τι μπορεί να κάνει ο λαός να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση;

Μ.Θ. Στα 2009 η Ελλάδα βρισκόταν σε ένα επίπεδο, ας πούμε 100. Σε δύο χρόνια η Τρόικα, το ΔΝΤ και η Κυβέρνηση μας οδήγησαν στο ΜΗΔΕΝ, όπως το ομολόγησε και ο κ. Παπαδήμος πρόσφατα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί δεν διερωτώνται πώς γίνεται η κάθοδος προς το Χάος, όταν κάθε τόσο μας λένε ότι η Ευρώπη μας στέλνει τόσες και τόσες δεκάδες δισεκατομμύρια; Πού πήγαν αυτά; Πού πάνε; Θα σας το πω εγώ: Όπως έρχονται, ξαναγυρίζουν πίσω στους δανειστές μας, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνεται το κράτος με νέα χρέη και τόκους.

Και έτσι το ΑΕΠ από 13% έφτασε στα 160% που δεν ξεπληρώνεται ούτε σε 100 χρόνια! Αν προσθέσουμε και τα νέα 130 δισεκατομμύρια του κ. Παπαδήμου, το ΑΕΠ θα εκτιναχθεί στα 180%, γεγονός που δεν συνέβη έως σήμερα σε κανένα άλλο κράτος και για μας σημαίνει 150 χρόνια δεμένοι χειροπόδαρα πάνω στον πάσσαλο του Χρέους και των τόκων. Και σας ρωτώ: Με ποιο δικαίωμα κόμματα ουσιαστικής μειοψηφίας, το ΠΑΣΟΚ του 6% και η Ν.Δ. του 20% αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και μάλιστα για 100 χρόνια; Κάτι τέτοιο ούτε ολόκληρος ο σημερινός λαός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για τις επόμενες γενιές… Ειδικά για την Εθνική Ακεραιότητα!

- Ποιες ήταν οι σκέψεις σας για τις αγορεύσεις στην βουλή, και από τους υποστηρικτές του μνημονίου και τους αντιπάλους;

Μ.Θ. Δεν με ενδιαφέρει μια Βουλή εθνικής μειοψηφίας. Μιας και όλοι μαζί είναι κάτω του 50% των ψηφοφόρων. Συνταγματικά είναι παράνομοι και πραξικοπηματίες όπως οι Χουντικοί.

- Η άτακτη χρεοκοπία θα ήταν καλύτερη από τα μέτρα του μνημονίου; Τι συνέπειες θα είχε μια άτακτη χρεοκοπία για τις μεσαίες και ασθενέστερες τάξεις; Θα ήταν καλύτερα από το μνημόνιο;

Μ.Θ. Πώς είναι δυνατόν να μιλά κανείς για χρεοκοπία σαν μελλοντικό γεγονός, όταν σήμερα ζούμε ήδη μέσα στην απόλυτη χρεοκοπία; 423.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει, η ανεργία καλπάζει πάνω από τις 20 μονάδες. Δεν βλέπεις τον κόσμο που ψάχνει στα σκουπίδια και κοιμάται στα πεζοδρόμια; Δηλαδή αυτοί οι ίδιοι (Τρόικα, Κυβέρνηση) που μας οδήγησαν ενσυνείδητα στην χρεοκοπία, διατείνονται σήμερα ότι θέλουν να μας σώσουν από την χρεοκοπία! Αν είναι δυνατόν !

Με το νέο Μνημόνιο νομιμοποιούν το Μνημόνιο 1, που δεν ψηφίστηκε από 180 βουλευτές. (Εκτός του ότι όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Καθηγητής κ. Κασιμάτης, ούτε οι 300 βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να διαπραγματεύονται την εθνική μας ακεραιότητα). Άρα είναι παράνομες όλες οι πράξεις που έγιναν εις εφαρμογήν του. Άρα και η Τρόικα, η κυβέρνηση και όλοι οι πολιτικοί που αποφάσιζαν κατά την περίοδο αυτή, είναι όλοι παράνομοι. Όλες οι αποφάσεις, ενέργειες και πράξεις, παράνομες! Και να είστε βέβαιοι ότι μια μέρα θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν.

- Γιατί δεν μπορέσατε να ενώσετε τον λαό σε αντι-μνημονιακό μέτωπο, και τι προσδοκίες έχετε από το νέο σχήμα «Ελλάδα»;

Μ.Θ. Καλέσαμε, ο Μανώλης Γλέζος κι εγώ, τον Λαό να πλημμυρίσει την Αθήνα και το έκανε. Πόσοι ήταν; Εκατοντάδες χιλιάδες. Τρομοκρατημένη η Εξουσία έριξε τα δηλητηριώδη αέρια, τα πρώτα-πρώτα κατ’ ευθείαν επάνω μας για να μας σκοτώσουν. Ο Γλέζος λιποθύμησε και έπεσε. Εγώ τα πρώτα λεπτά είδα το Χάρο με τα μάτια μου, γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Όμως αργότερα συνήλθα και επέστρεψα στο πόστο μου. Μπροστά στα ΜΑΤ που φύλαγαν τη Βουλή. Τότε τους είπα με τη ντουντούκα: «Μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να κάνουμε «ντου». Αυτό θα το κάνουμε αργότερα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι». Και τότε άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες «μπόμπες» κάθε είδους. Από τους καπνούς και τα αέρια σκοτείνιασε ο τόπος. Σώθηκα γιατί είχα μάσκα, ενώ ο Γλέζος βρισκόταν στο Ιατρείο. Έτσι η Ε.ΛΑ.Δ.Α. πάει καλά και να είστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποί έγινε.

- Η αριστερά μπορεί από μόνη της να αντιστρέψει το μνημόνιο;

Μ.Θ. Όχι μόνο η Αριστερά αλλά ΟΛΟΣ ο Λαός. Από την Πατριωτική Αριστερά έως την Πατριωτική Δεξιά. Η Πατρίδα. Η Ελλάδα. Ενωμένοι όλοι μαζί σε μια γροθιά μια μέρα θα διώξουμε ανάξιες κυβερνήσεις, Τρόικες και Μέρκελ – Σαρκοζί.

Η Ελλάδα είναι πλούσια. Ο Λαός μας εργατικός. Τι μας λείπει; Η ουσιαστική Εθνική Ανεξαρτησία. Από το τέλος του Εμφυλίου, από το 1950 για όλα τα μεγάλα θέματα αποφασίζουν οι Αμερικανοί. Διπλωματία, Άμυνα, Οικονομία, Πολιτική. Τι είναι τα Κόμματα Εξουσίας; Αυτά που έχουν την ευλογία των ΗΠΑ και έχουν ορκιστεί να κρατάνε την Αριστερά στη γωνία. Σήμερα όμως άρχισε να ξυπνά η Πατριωτική Αριστερά.

Αυτή που έσωσε την Ελλάδα από τους Ναζί και πάλεψε πρώτη τη Χούντα και τελικά έφερε τη Δημοκρατία. Όσο γι’ αυτό, είμαι σε θέση να γνωρίζω την κρυμμένη αλήθεια… Επανέρχομαι στα δύο κόμματα Εξουσίας. Δεν είναι τάχα οι ηγεσίες τους που μας οδήγησαν στον υπερβολικό δανεισμό, σε φαινόμενα διαφθοράς, στην υπαγωγή μας στο ΔΝΤ κι από κει (2010) στη σημερινή καταστροφή; Κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά ο ελληνικός λαός, που τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, τον Γιωργάκη και από το 44% του 2009 το κατέβασε στο 6%. Αυτή είναι η λαϊκή ετυμηγορία και η απόδειξη ότι ο Λαός μας άρχισε να γνωρίζει, να ξυπνά και να διαδηλώνει.

- Είναι σημαντικό ότι όλο το χρέος υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο;

Μ.Θ. Είναι κατ΄αρχήν ντροπή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτοί που το αποφάσισαν, θα μείνουν στην ιστορία σαν οι νέοι ραγιάδες.

- Για την χρεοκοπία φταίνε οι έλληνες, οι Γερμανοί με την εμμονή τους στην άγρια λιτότητα, ή η παντοδυναμία των αγορών; Πού βλέπετε να βαδίζει η Ευρώπη με την αντιμετώπιση της κρίσης;

Μ.Θ. Η μόνη μεγάλη Κρίση είναι η Κρίση του διεθνούς Καπιταλισμού, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την διεθνή Μάφια των κολοσσών του χρηματοπιστωτικού χρήματος. Του άϋλου χρήματος. Που ως φαίνεται έχει εξαγοράσει τη σημερινή ηγεσία της Ευρώπης. Που δεν ξέρει ακόμα ότι βάζει τη θηλιά στον λαιμό της. Σήμερα απειλεί και φέρεται σαν θύτης. Αύριο όμως θα είναι κι αυτή (ΟΛΗ η Ευρώπη) θύμα, όπως κι εμείς.

- Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το πολιτικό σύστημα μετά τις διαγραφές δεκάδων βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

Μ.Θ. Μετά το 6% του ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε σίγουρα την ίδια πτώση και στη Νέα Δημοκρατία. Πιθανόν θα βγουν νέα κόμματα, βασικά από τους ίδιους ανθρώπους, με τα ίδια μυαλά. Δηλαδή την παραδοχή της εθνικής μας εξάρτησης και της παρουσίας της ξένης ουσιαστικής κυβέρνησης. Το ισχύον πολιτικό Σύστημα μοιάζει με μια αμαξοστοιχία, που τρέχει επάνω σε ράγες που μας έχουν βάλει οι ξένοι και που οδηγούν προς την κατεύθυνση που θέλουν οι ξένοι. Τι σημασία λοιπόν έχει αν γεμίσουν τα βαγόνια με νέα κόμματα; Αν αλλάζει και ο Μηχανοδηγός-Πρωθυπουργός; Το τραίνο δεν γυρίζει ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Δεν έχει τιμόνι. Και σ’ αυτό ειδικά το τραίνο τόσο η ταχύτητα όσο και το φρένο καθορίζεται από τους ξένους. Και ως προς το σήμερα γνωρίζουμε προς τα πού μας οδηγούν οι ξένοι. Προς το απόλυτο χάος. Δηλαδή πολύ πιο βαθιά από το σημερινό ΜΗΔΕΝ.

Επομένως για μας μόνο μια σωτήρια λύση υπάρχει: Να κόψουμε τις ράγες και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες, δικές μας, αυτές που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εάν κάποτε θα έχει τη δύναμη να πάρει τη Μοίρα του στα χέρια του.

- Οι καταστροφές στην Αθήνα πιστεύετε ότι ήταν βάσει σχεδίου ή έκφραση αυθόρμητης οργής; Βλέπετε κίνδυνο μεγάλης κοινωνικής έκρηξης;

Μ.Θ. Οπωσδήποτε έγιναν βάσει σχεδίου, για να τρομάξει ο Λαός. Αν δεν ήταν τα ΜΑΤ με τα αέρια και τη βία, θα είχαμε ένα εκατομμύριο γύρω από τη Βουλή. Μαζί με τα ΜΑΤ, χέρι-χέρι, μας πολεμούν και οι κουκουλοφόροι. Ακολουθούν οι συμμορίες, οι κλέφτες, τα κατακάθια της κοινωνίας που επωφελούνται, που κλέβουν και καίνε. Έτσι η εικόνα γίνεται εφιαλτική, ώστε να σκεπαστεί και να εξαφανιστεί κάτω από το νέφος και τις φλόγες η πραγματική πραγματικότητα. Δηλαδή οι εκατοντάδες χιλιάδες των ελεύθερων πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά. Κι αυτό ακριβώς, δηλαδή ο συγκρατημένος θυμός – αγανάκτηση – οργή – αποφασιστικότητα είναι που τρομάζει την Εξουσία που προσπαθεί να τα κουκουλώσει με κάθε τρόπο. Ακόμα και προ παντός με την καταστροφή. Έτσι ο μόνος υπεύθυνος γι’ αυτή την κόλαση είναι η σημερινή πολιτική ηγεσία. Η Κυβέρνηση!

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More