ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Συγκλονιστικά στοιχεία από το βιβλίο του F. William Engdahl για τα Γενετικώς Μεταλλαγμένα Τρόφιμα 
της Αλίκης Στεφάνου 
Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει υπάρξει ένας αριθμός βιβλίων, εγγράφων και άρθρων που αφορούν στους κινδύνους των Γενετικώς Τροποποιημένων Σπόρων ( Γ.Τ.Σ ).
 Στην πλειοψηφία τους εστιάζουν στις ζημιογόνες επιδράσεις στην υγεία και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 
Σχεδόν κανένα όμως δεν αναφέρεται στις γεωπολιτικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και ιδιαίτερα στη δημιουργία αυτών των σπόρων σαν όπλο μαζικής καταστροφής. 
Ο συγγραφέας τεκμηριώνει με μεγάλη προσοχή το πώς τα «πνευματικά ιδρύματα» της «ευγονικής» και ο μαζικός αποδεκατισμός των ‘αηδιαστικών’, ‘έγχρωμων’ και ‘αναλώσιμων’ φυλών, στην πραγματικότητα πρωτο -ιδρύθηκαν και πήραν και νομική έγκριση στις ΗΠΑ.
 Η έρευνα της ‘ευγονικής’ χρηματοδοτήθηκε από τους Rockefellers και άλλες προνομιούχες οικογένειες και για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν στους Εβραίους κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Γερμανίας. 
Είναι καθαρά θέμα τύχης οτι τα φτωχότερα έθνη του κόσμου συμβαίνει να είναι προικισμένα με φυσικούς πόρους. Αυτές οι περιοχές έχουν όμως και πληθυσμιακή ανάπτυξη. 
Ο φόβος των Ευρωπαϊκών οικογενειών οι οποίες διοικούν και οι οποίες αναπτύσσονται και ενοποιούνται με οικονομική και στρατιωτική δύναμη από τις ΗΠΑ, ήταν πως: αν τα φτωχά έθνη κατάφερναν να αναπτυχθούν, οι εγκαταλελειμμένοι φυσικοί πόροι και ιδιαίτερα το πετρέλαιο, το αέριο τα ορυκτά και τα μέταλλα, θα γινόταν δυσεύρετα για τον ‘Λευκό’ πληθυσμό. 
Αυτή η περίπτωση ήταν απαράδεκτη για την κυρίαρχη αφρόκρεμα. 
Η κεντρική ερώτηση που κυριάρχησε στα μυαλά της διοικούσας κλίκας ήταν, η μείωση του πληθυσμού σε χώρες με φυσικούς πόρους αλλά, η ερώτηση ήταν πώς να εφαρμόσουν έναν μαζικό αποδεκατισμό σε όλο τον κόσμο χωρίς όμως να δημιουργηθούν υποψίες και να φανεί σα να ‘ήταν γραφτό να συμβεί’. 
Όταν το 1972 τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ έφτασαν στο αποκορύφωμά τους και έγιναν δίκτυο εισαγωγής πετρελαίου, η κατάσταση έγινε ανησυχητική και η ‘ατζέντα’ πήρε τον πρώτο ρόλο. 
Ο Κίσινγκερ, στενός συνεργάτης του Nixon, ο οποίος γαλουχήθηκε από τους Rockefeller, κατάρτισε το επονομαζόμενο: 
Σημείωμα Μελέτης Εθνικής Ασφάλειας ( National Security Study Memo ), στο οποίο επεξεργάστηκε λεπτομερώς το σχέδιό του για την πληθυσμιακή μείωση. 
Σε αυτό το σημείωμα στοχοποιεί συγκεκριμένα 13 χώρες: Μπάγκλα- Ντες, Βραζιλία, Κολομβία, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ινδία, Ινδονησία, Νιγηρία, Πακιστάν, Τουρκία, Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες. 
Το όπλο που θα χρησιμοποιούταν ήταν η τροφή. Ακόμη και αν υπήρχε λιμός η τροφή θα χρησιμοποιούταν για να επηρεάσει τη μείωση του πληθυσμού. 
Υπάρχει η εξής ηχογραφημένη δήλωση του Κίσινγκερ:
 «Έχοντας τον έλεγχο του πετρελαίου, ελέγχεις τα έθνη. Έχοντας τον έλεγχο της τροφής, ελέγχεις τους ανθρώπους» 
Είναι απορίας άξιο το: πώς μια μικρή ομάδα ανθρώπων κατόρθωσε να μετουσιώσει το σκεπτικό: ελέγχοντας την τροφή, ελέγχεις τους ανθρώπους, σε επιχειρηματική δράση σε πολύ σύντομο διάστημα.
 Οι Rockefellers έδειξαν το δρόμο στην Αμερικάνικη Αγροτική Πολιτική, χρησιμοποιώντας τα ισχυρά τους αφορολόγητα ιδρύματα παγκοσμίως στο να εκπαιδεύσουν έναν στρατό από λαμπρούς νέους επιστήμονες, στο μέχρι τώρα άγνωστο πεδίο της μικροβιολογίας.
 Είναι εξακριβωμένος ο τρόπος με τον οποίο, το πεδίο της ‘ευγονικής’ μετονομάστηκε σε ‘γενετική’, ώστε να γίνει πιο αποδεκτό και επίσης να κρύψει τον πραγματικό σκοπό ύπαρξής του.
 Μέσα από στρατηγικές ρυθμίσεις και τη βοήθεια χημικών, οι οργανισμοί τροφής και σπόρων, υποστηρίχτηκαν από πρόσωπα που δούλευαν σε τμήματα-κλειδιά της Αμερικάνικης κυβέρνησης. Δημιουργήθηκαν μεγαθήρια, τα οποία μπορούσαν να προωθήσουν ρυθμιστικές διατάξεις σε όλες σχεδόν τις χώρες. 
Αυτοί οι σπόροι της καταστροφής με τις προσεκτικά κατασκευασμένες ρυθμιστικές διατάξεις για να ‘προστατεύσουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγειά’, εμφανίστηκαν το 1920. 
Μόνο 5 αγροτικοί οργανισμοί ( οι: Cargill, Bunge, Archer Daniels, et al ) – όλοι με έδρα την Αμερική – ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών και μόνο 5 οργανισμοί ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σπόρων. 
Οι, Monsanto, Syngenta, Bayer, Dupont, Dow Chemicals, ελέγχουν τους Γενετικά Τροποποιημένους Σπόρους. 
Και ενώ αυτά τα παντοδύναμα ολιγοπώλια οργανώθηκαν, νόμοι που υπήρχαν κατά των μονοπωλίων αλλοιώθηκαν ώστε να εξαιρεθούν οι συγκεκριμένες εταιρίες. 
Το πανεπιστήμιο εθνικής άμυνας του πενταγώνου ( Pentagon’s National Defense University ), την παραμονή του πολέμου στο Ιράκ το 2003 εξέδωσε έγγραφο δηλώνοντας: ‘Οι αγροτικές επιχειρήσεις είναι για τις ΗΠΑ ότι είναι το πετρέλαιο για τη Μέση Ανατολή’. 
Οι αγροτικές επιχειρήσεις είχαν γίνει ένα στρατηγικό όπλο για το οπλοστάσιο της μοναδικής υπερδύναμης. 
Η «Πράσινη Επανάσταση» ήταν μέρος της ατζέντας του Rockefeller.
 Σκοπός του ήταν να καταστρέψει τις ποικιλίες των σπόρων και να πιέσει τις αγροκαλλιέργειες που βασιζόταν στο πετρέλαιο και το αέριο και στις οποίες είχε βασικά συμφέροντα.
 Η καταστροφή της ποικιλίας των σπόρων και η εξάρτηση από τα μονοπωλιακά υβρίδια, ήταν το πρώτο βήμα για τον έλεγχο των τροφών. 
Είναι αλήθεια οτι αρχικά οι τεχνολογίες της Πράσινης Επανάστασης οδήγησαν σε μια έκρηξη παραγωγικότητας στα αγροκτήματα αλλά με κόστος την καταστροφή καλλιεργήσιμης γης, της βιοποικιλότητας, τον δηλητηριασμό του υδροφόρου ορίζοντα και άσχημες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. 
Αυτή ήταν η πραγματική ατζέντα των υποστηρικτών της Πράσινης Επανάστασης. 
Η πραγματική ώθηση ήρθε με την τεχνολογική δυνατότητα ‘ένωσης γονιδίου και εισαγωγής συγκεκριμένων χαρακτηριστικών σε μη συναφή μεταξύ τους είδη’. 
Οι μορφές ζωής μπορούσαν να τροποποιηθούν. 
Μέχρι το 1979 όμως η κυβέρνηση της Αμερικής αρνούταν να χορηγήσει πατέντα για μορφή ζωής. 
Αυτό άλλαξε με την έγκριση του Ανώτερου Δικαστηρίου της Αμερικής. 
Για να εξασφαλίσουν οτι ο κόσμος θα παραδιδόταν στο μονοπωλιακό καθεστώς των οργανισμών σπόρων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου ‘συμμαζεύτηκε’. Το πώς διεξήγαγε τις συναλλαγές, δεν αφορούσε κανέναν. 
Ο σκοπός των εταιριών των Monsanto, Dow, Dupont με τη στήριξη φυσικά της κυβέρνησης ήταν, να λανσάρουν τους Γενετικά Τροποποιημένους σπόρους σε κάθε γωνιά της γης, με προτεραιότητα τις απροστάτευτες ....
Αφρικανικές και αναπτυσσόμενες χώρες. 
Υπήρχε η υποψία οτι τα μεταλλαγμένα προϊόντα μπορούσαν να απειλήσουν την υγεία ανθρώπων, ζώων και το περιβάλλον, παρόλα αυτά όμως, προσπάθειες που έγιναν από ανεξάρτητους φορείς για την αξιολόγηση της βιο-ασφάλειας διεκόπησαν. 
Επιστήμονες με αξιόλογες σπουδές διασύρθηκαν. 
Επιστημονικό προσωπικό εξαναγκάστηκε σε σιωπή ή αναγκάστηκε να αλλάξει ‘γραμμή’ και να υποστηρίξει την ατζέντα του Rockefeller για τον έλεγχο των τροφών και το μαζικό αποδεκατισμό. 
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει την επικινδυνότητα των γενετικά τροποποιημένων σπόρων, είναι αυτό του Γερμανού αγρότη Gottfried Glockner και η εμπειρία που είχε χρησιμοποιώντας μεταλλαγμένο καλαμπόκι. 
Ο Glockner φύτεψε το στοιχείο Bt176 της εταιρίας Syngenta ουσιαστικά ως τροφή για τις αγελάδες του. 
Όντας επιστήμονας, ξεκίνησε με 10% μεταλλαγμένης τροφής και σταδιακά αύξησε την αναλογία σημειώνοντας προσεκτικά την παραγωγή γάλακτος και τυχόν παρενέργειες. 
Τίποτε ιδιαίτερο δεν έγινε τα πρώτα 3 χρόνια αλλά, όταν αύξησε την αναλογία της μεταλλαγμένης τροφής στο 100% παρουσιάστηκε στα ζώα του έντονη διάρροια, τα κόπρανά τους ήταν κολλώδη και λευκά και το γάλα τους περιείχε αίμα!. 
Τελικά και οι 70 αγελάδες του ψόφησαν.
 Η καθηγήτρια Angelika Hilbeck του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνολογίας βρήκε ότι, τα δείγματα του μεταλλαγμένου καλαμποκιού Bt 176 περιείχαν τοξίνες Bt σε ενεργή μορφή και εξαιρετικά σταθερές. 
Οι αγελάδες ψόφησαν από υψηλή δόση τοξινών. Πρέπει να προβληματιστούμε πολύ σοβαρά για την περίπτωση που η ανθρώπινες τροφές μολυνθούν σε ποσοστό 100%. 
Το ότι στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν μεταλλαγμένα προϊόντα χωρίς διακριτικές ετικέτες το 1993 και ότι το 70% των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ περιέχουν Γενετικά Μεταλλαγμένους Οργανισμούς σε ποικίλες αναλογίες, θα πρέπει να χαρακτηριστεί: « το μεγαλύτερο παγκόσμιο βιολογικό πείραμα στους ανθρώπους» 
Ενώ σκοπός της αμερικανικής κυβέρνησης και των αγροτικών επιχειρήσεων είναι ο έλεγχος των τροφίμων ειδικά στον τρίτο κόσμο, είναι βέβαιο ότι οι αμερικανικοί και ευρωπαίοι πολίτες είναι επίσης στόχος της μεγάλης ατζέντας. 
Και υπάρχουν περισσότερα θανατηφόρα όπλα στο οπλοστάσιο: Οι ‘σπόροι εξολοθρευτών’, οι ‘σπόροι προδοτών’, και η δυνατότητα να καταστραφούν οι μικροί ανεξάρτητοι αγρότες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. 
Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για τους σπόρους της τελικής καταστροφής και του παντελούς αποδεκατισμού των παγκόσμιων πολιτισμών. 
ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ 
Οι παραπάνω πληροφορίες δίνουν απάντηση στο ξαφνικό φαινόμενο του αφανισμού εκατομμυρίων μελισσών κάθε χρόνο. 
Δεν υπάρχει κανένα ‘μυστήριο’ γύρω από το θέμα. 
Όσο κι’αν έχουν προσπαθήσει αρκετοί Αμερικανοί επιστήμονες να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά αίτια του θανάτου των μελισσών, τα στοιχεία που έχουν αναδειχτεί μέσα από έρευνες είναι αναμφισβήτητα. 
Η τελευταία – και πιο γελοία – ανακοίνωση των Αμερικανών είναι η εξής: «ο θάνατος των μελισσών έχει να κάνει με μια παλιότερη και λιγότερο γνωστή ασθένεια που ονομαζόταν ‘Ισραηλινός Ιός Οξείας Παράλυσης’» Οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε, έχουν δώσει στη δημοσιότητα άλλους τέσσερις ψευδείς λόγους στους οποίους οφείλεται ο αφανισμός των μελισσών.
 1. Το ακάρι Varroa 
2. Τα παράσιτα 
3. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων 
4. Οι σπόροι ‘εξολοθρευτές’ Και οι τέσσερις φυσικά, έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τον πραγματικό λόγο καθώς και τους πραγματικούς υπεύθυνους οι οποίοι είναι: 
Οι μεταλλαγμένοι σπόροι και οι εταιρίες οι οποίες τους παράγουν. 
Δείτε ποια είναι η αλήθεια: 
Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι παράγονται και διανέμονται από τα ισχυρά συγκροτήματα επιχειρήσεων της Biotech. 
Αυτά τα συγκροτήματα χειρίζονται την κυβερνητική αγροτική πολιτική με σκοπό την κυριαρχία τους στη γεωργική βιομηχανία. Αμερικανικές επιχειρήσεις όπως η Monsanto, έχουν δημιουργήσει σπόρους που αναπαράγονται μόνο υπό ορισμένους όρους. 
Η χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών οδηγεί στην ταυτόχρονη γενετική τροποποίηση της γύρης λουλουδιών. 
Όταν η γύρη των λουλουδιών τροποποιηθεί γενετικά, οι μέλισσες θα υποσιτιστούν και θα πεθάνουν λόγω της έλλειψης θρεπτικών ουσιών και της διακοπής της πεπτικής τους ικανότητας. 
Έρευνες απέδειξαν ότι οι μέλισσες που λαμβάνουν γενετικά τροποποιημένη γύρη έχουν σοβαρά προβλήματα πέψης, τόσο σοβαρά που η ασθένεια είναι μοιραία. 
Ο οικολογικός αντίκτυπος της μεταφοράς των γονιδίων και της αύξησης της ασυγκράτητης ασθένειας δεν έχει εξεταστεί πλήρως και οι επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν δεν εμφανίζουν τα στοιχεία που έχουν. 
Ο οικονομικός αντίκτυπος της κατάρρευσης των αποικιών των μελισσών θα δημιουργήσει πληθωρισμό, έλλειψη γεωργικών προϊόντων, και τελικά την κατάρρευση της γεωργίας. 
Η περιβαλλοντική επίδραση της έλλειψης και της αυξανόμενης απαίτησης για πόρους, υπεράνω αμφιβολίας θα έχει τον χειρότερο αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη ασφάλεια τροφίμων μας. 
Η βιοποικιλότητα των μελισσών προκαλεί θετικές οικονομικές και οικολογικές συνέπειες. 
Οι αρνητικές όμως συνέπειες, δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως κατανοητές. 
Είναι εκτός από εξοργιστικός, πολύ εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο οι Αμερικανοί προκειμένου να καλύψουν τα εγκληματικά τους πειράματα πάνω στον άνθρωπο και τη φύση, επινοούν κατά καιρούς διάφορες ‘παλιές’ , ‘άγνωστες’ , ακόμη και ‘καινούριες’ ασθένειες. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο ιός του Έιτζ και ο ιός των πτηνών. 
Είναι απορίας άξιο το, εάν ποτέ καταφέρει κάποιο αρμόδιο δικαστήριο να καταδικάσει τους υπεύθυνους για τα χιλιάδες εγκλήματα που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν κατά της ανθρωπότητας!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ

Υψηλές προσδοκίες για την ελληνική οικονομία, γεννούν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας είναι τόσο πλούσια σε πηγές κοιτασμάτων, που ο σχεδιασμός εκμετάλλευσης τους μπορεί να αλλάξει την παρούσα ισχνή κατάσταση της οικονομίας. 
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς κύκλους, η Ελλάδα είναι παραγωγός πετρελαίου, η καθημερινή παραγωγή της οποίας (2.000 βαρέλια την ημέρα) καλύπτει το 0,5% των αναγκών της. 
Η παραγωγή αυτή μπορεί να είναι πολύ μικρή, αλλά αποτελεί την απαρχή για την άντληση μεγάλων ποσοτήτων μαύρου χρυσού, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
 Αν και η χώρα μέχρι σήμερα παρέμενε αδιάφορη για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου σε διάφορες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας. 
Ωστόσο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν έχουν δείξει να βιάζονται να «θέσουν υποψηφιότητα» για την εξόρυξη των εν λόγω κοιτασμάτων – τα οποία υπολογίζονται μεταξύ 50 και 100 εκ. βαρελιών.
 Παρ’ όλα αυτά, μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων αερίου στο Ισραήλ και την Κύπρο, υψηλές προσδοκίες τρέφονται για την αχανή έκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων κοντά στην Κρήτη.
Νορβηγική εταιρεία με την ονομασία Petroleum Geo-Services (PGS) επελέγη προσφάτως για τη διεξαγωγή υποθαλάσσιων σεισμικών μελετών σε μία περιοχή 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, οι οποίες θα διαρκέσουν 18 μήνες. Από την άλλη μεριά, μια ακόμα γαλλική εφημερίδα, η La Tribune, κάνει λόγο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μέλλει να διαδραματίσει η υπερχρεωμένη Ελλάδα στην εξόρυξη χρυσού. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός από πλούσια κοιτάσματα βωξίτη και περλίτη που διαθέτουμε, η Ελλάδα μέχρι το 2016 θα μπορούσε να γίνει η πρώτη παραγωγός χρυσού της Ευρώπης, ξεπερνώντας ακόμη και τη Φινλανδία που κατέχει την 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη προμηθευτών χρυσού. 
Επιταχύνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες παροχής αδειών εξόρυξης και ξεπερνώντας τη νοοτροπία πελατειακού κράτους, που μέχρι τώρα έθετε ανυπέρβλητα εμπόδια, 
δύο ξένες εταιρείες εξόρυξης – η καναδική Eldorado Gold και 
η αυστραλιανή Glory Resources – αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην παραγωγή χρυσού, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

Πολλοί ακαδημαϊκοί και ιστορικοί, μάλιστα και αρκετοί διάσημοι, αναλύοντας το ζήτημα της πληθυσμιακής σύνθεσης των σημερινών Αλβανών, τους συνδέουν άμεσα με τους αρχαίους Ιλλυριούς. 
Αντιθέτως κατά καιρούς η Ελληνική φυλή έχει μπει στο "μικρόσκοπιο" της ιστορίας και δεν είναι και λίγοι αυτοί που αμφισβητούν έντονα την Ελληνικότητα των σημερινών Ελλήνων. 
Εκτός από την ουσία όλων αυτών των θεωριών που είναι ιστορικά ατεκμηρίωτες, είναι απορίας άξιον πως εφόσον αυτό μπορεί να ισχύει για το Ελληνικό έθνος, ωστόσο δεν μπορεί να ισχύει για τους επιδρομείς μας οι οποίοι κατόπιν και μας νόθευσαν. Ανεξερεύνητη παραμένει η προέλευση των σημερινών Αλβανών, η σημερινή ονομασία τους -διεθνής και ντόπια- καθώς και η γλώσσα τους. 
Παρά την εντύπωση που επικρατεί ότι αυτοί οι πληθυσμοί υπήρξαν απόγονοι των αρχαίων Ιλλυρικών φύλων που ωστόσο κατά καιρούς επηρεάσθηκαν από Έλληνες και Ρωμαίους, υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις πως οι σημερινοί Αλβανοί, η πλειοψηφία τους τουλάχιστον, προέρχονται όπως και οι ...Βούλγαροι, από περιοχές της Ασίας. 
Αυτή η υπόθεση ενισχύεται από το γεγονός της γλωσσικής ασυνέχειας αλλά και από την ποικιλομορφία της πληθυσμιακής σύνθεσης αυτών που σήμερα ονομάζονται Αλβανοί. . 
Αρκετοί συγχέουν την Αλβανία των Βαλκανίων με το Άλβανον κοντά στη Ρώμη. 
Άλλοι πάλι, θέλοντας να αιτιολογήσουν την διεθνή ονομασία της γειτονικής μας Αλβανίας, φέρνουν ως παράδειγμα την πόλη Ελμπασάν που ονομάζεται έτσι και από τους ίδιους τους Αλβανούς, χωρίς ωστόσο αυτοί οι ισχυρισμοί να έχουν μεταξύ τους καμία σχέση. 
Άλλωστε, οι ίδιοι οι Αλβανοί την χώρα τους δεν την αποκαλούν Αλβανία ,αλλά Shqiperia, όνομασία η οποία φαίνεται να προέρχεται ...από τον αετό, λέξη που ωστόσο είναι μοναδική μεταξύ όλων των άλλων ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνον (Αλβανικά: shqiponjë, Ελληνικά: αετός, Αγγλικά: eagle, Γερμανικά: Adler, Γαλλικά: aigle, Ιταλικά: aquila, Ισπανικά: águila) . 
Σκοπός του άρθρου είναι να αναδείξει την πληθυσμιακή και πολιτιστική ανάμειξη των ασιατών Αλβανών με τα Ιλλυρικά φύλλα, ανάμειξη από την οποία προέκυψε το σημερινό έθνος των Αλβανών.
 Ξετυλίγοντας το μίτο 
Είναι στα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου για πρώτη φορά καταγράφεται ιστορικά ένα -εχθρικό- έθνος με την ονομασία Αλβανοί, και με τη χώρα τους να βρίσκεται στη δυτική όχθη της Κασπίας. (Αρριανός). 
Τις ίδιες αναφορές συναντάμε στον Πλούταρχο, τον Στράβωνα, τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, τον Διόδωρο το Σικελιώτη, τον Διονύσιο τον περιηγητή, καθώς και τον Στέφανο Βυζάντιο. 
Λίγο αργότερα, με την παρακμή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την ανάδειξη του Βυζαντίου, το ίδιο έθνος εμφανίζεται μακριά από την κοιτίδα του στην περιοχή του Καυκάσου, φτάνοντας μέχρι την καρδιά του Βυζαντίου. 
Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φυλών που προέρχεται από την ασιατική Αλβανία ,το σημερινό Dagestan. 
Το όνομα αυτών: Άβαροι. 
Η πρώτη κάθοδος τους γίνεται σταδιακά με κατάληξη νότια του Δούναβη, ενώ στη συνέχεια εγκαθίστανται μόνιμα στην Παννονία και την Παιονία. 
Μέχρι τον 5ο και 6ο αι. μ. Χ οι Άβαροι αναμιγνύονται με τους Σκορδίσκους και εγκαθίστανται στην περιοχή Σάλωνα της Δαλματίας, σημερινό Solin. 
Τότε ξεκίνησε και η ανάμιξη των Αβάρων με τα βόρεια Ιλλυρικά φύλλα, που λίγο παλαιότερα είχαν σπρώξει νοτιότερα γότθοι επιδρομείς. 
Ωστόσο η ονομασία Αλβανοί και Αλβανία παγιώθηκε πολύ αργότερα με αναφορές από την Άννα Κομνηνή καθώς και άλλους βυζαντινούς ιστορικούς. 
Και ενώ φαίνεται να μην υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της παλαιάς Καυκάσιας Αλβανίας με τη σημερινή, στην πραγματικότητα η ιστορία μας δείχνει πως μερικές φορές οι φαινομενικές πλάνες συστήνουν εν τέλει η ιστορική αλήθεια. 
Η περιοχή της αρχαίας Ιλλυρίας και της σημερινής Αλβανίας, έχει άμεση σχέση με τους Άβαρους. 
Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της επιρροής που άσκησαν αυτοί στην περιοχή, ωστόσο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ήταν μεγάλο λόγω του πληθυσμιακού όγκου μετανάστευσης από την Αλβανία του Καυκάσου. 
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ 
Οι Αλβανοί απέκτησαν τη γραφή τους και το αλφάβητο τους, πολύ πρόσφατα και πάντως μετά τον 19ον αι. Μέχρι και τους ελληνιστικούς χρόνους αλλά και αρκετά αργότερα, οι πληθυσμοί της τότε οικουμένης γνώριζαν την Ελληνική γλώσσα και εφόσον δεν είχαν γραφή την οικειοποιούνταν. 
Ως τρανταχτό παράδειγμα μπορουμε να σκεφτούμε την γλώσσα στην οποία γράφτηκαν τα ιερά βιβλία του χριστιανισμού (Ευαγγέλια κ.ά.) καθώς και οι μεταφράσεις στην Ελληνική άλλων σημαντικών, ιερών και μη, βιβλίων οπως τα ιερά βιβλία των εβραίων (μεταφραση των Ο') κ.λ.π. 
Αλλά ακόμα και άλλα έθνη που δεν είχαν γραφή "υποχρεώθηκαν" να έχουν, όπως για παράδειγμα οι Σλάβοι που απέκτησαν μέσω του Κυριλλου την γνωστή γραφή που διατηρούν μέχρι και σήμερα. 
ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ... ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, ΟΧΙ !!!! Είναι λοιπόν απορίας άξιον.
 Όταν οι Σλάβοι που προήλθαν απο πολύ μακρια μετά το 8ον αι. εκχριστιανίστηκαν και τους δόθηκε από έξωθεν γραφή, τότε πραγματικά ξενίζει το γεγονός, πώς ένα έθνος συγγενικό ή τουλάχιστον άμεσα γειτονικό στους Έλληνες και στον πολιτισμό τους, καθως και στην παγκοσμίως διαδεδομένη Ελληνική γλώσσα, όπως ήταν το Ιλλυρικό έθνος, να έμεινε εντελώς αποκομμένο απο τις τότε πολιτιστικές εξέλίξεις, αλλά και αργότερα οταν στα πλαίσια του χριστιανισμού δεν έγινε καμία προσπάθεια να γίνει κυριάρχη η Ελληνική γραφή ή έστω να τους δοθεί ένα αντίστοιχο όπως των σλάβων αλφάβητο. 
Επίσης, η Ελληνική γλώσσα κατά την Ρωμαιο-Βυζαντινή περίοδο απο τα τέλη του 4ου μέχρι και τον 14ον αι. αποτελούσε, αν όχι την επίσημη γλώσσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με βεβαιότητα όμως την κύρια γλώσσα όλων των τότε λεγόμενων ρωμιών, από τα Θέματα της κάτω Ιταλίας μέχρι και τα ανατολικότερα βυζαντινά Θέματα της Ασίας. 
Ειναι λογικό επομένως να τίθεται το έρωτημα. Πώς η σημερινή Αλβανία, παρά το ότι ύπηρξε τοσο γειτονική στους Ελληνες και τοσο συγγενική σε αυτούς αλλά και τόσο στενα συνδεδεμένη με το Βυζάντιο., να έχει σημερα άλλη γλώσσα και γραφή ; 
Η λογική επεξεργασία δεν βρίσκει άλλη απάντηση πέρα από την υπόθεση οτι κατι συνέβη την περίοδο της Βυζαντινής εποχής που αλλοίωσε εθνολογικά και γλωσσολογικά την ευρύτερη περιοχή της σημερινής Αλβανίας. 
Έτσι επιχειρώντας να προσεγγίσουμε την λυση αυτού του "προβλήματος", δεν μπορούμε παρά να αντιπαραβάλουμε την λιγοστή είναι αλήθεια βιβλιογραφία γνωρίζοντας ωστόσο πως στην έρευνα μας οι πηγές είναι και λίγες και ασαφείς. 
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΟΝΟ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΑΡΟΙ. Κατά τη Βυζαντινή περίοδο και ιδιαίτερα μετά την εγκατάσταση των Βουλγάρων στα νοτιότερα τμήματα της Βαλκανικής άρχισαν πολεμικές αναμετρήσεις μεταξύ των νεοφερμένων και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. 
Στην αρχή και πριν από την είσοδο σλάβων και βούλγαρων στην Ανατολική-κεντρική Ευρώπη, είχαν αρχίσει τις επιδρομές τους οι Άβαροι και πριν από αυτούς οι Έρουλοι. 
Ωστόσο, κοινή αφετηρία στην πορεία των Βούλγαρων των Ερούλων και Αβάρων υπήρξε η ίδια γεωγραφική περιοχή, η περιοχή μεταξύ Μαύρης θάλασσας και Κασπίας, ενώ χρονολογικά η μετανάστευση τους προς τη Δύση άρχισε με πρώτους τους Ερούλους (Ελούρους κατα άλλους) τον 4ο αιώνα (300+ μ.Χ.) και συνεχίστηκε με τους Αβάρους. Ακολούθησαν οι Σλάβοι γενικότερα και η μετανάστευση ολοκληρώθηκε με τους Βούλγαρους, οι οποίοι κακώς συγκαταλέγονται στα σλαβικά φύλλα, εφόσον (όπως οι Άβαροι) ήταν Ούννοι στην καταγωγή. 
ΟΙ ΑΒΑΡΟΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ
Το σημερινό Νταγκεστάν βρίσκεται δυτικά της Αρμενίας και αποτελεί ανεξάρτητη δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 Επίσης η ονομασία Νταγκεστάν σημαίνει ‘υψηλά ευρισκόμενη χώρα’, ή όπως θα λέγαμε και στα ελληνικά ‘Αλπική χώρα’. Σήμερα ο πληθυσμός του Νταγκεστάν σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2002 αποτελείταιαπο 30% Αβάρους (Avars), ακολουθούν οι Dargins με 16% οι Kumiks οι Lezgins με 13% καθώς και άλλες μικρότερες εθνότητες. Τ
ο Νταγκεστάν απο την εποχή της Ρωμαϊκης αυτοκρατορίας μέχρι και τα πρωϊμα χρόνια του Βυζαντίου αποκαλούνταν Αλβανία οι δε κάτοικοι της Αλβανοί, γεγονός που είναι γνωστό από τις αναφορές των μεγάλων Ελλήνων και Λατίνων ιστορικών και γεωγράφων της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου. Ιστορικές αναφορές και αποδείξεις 
Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει: "Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπϊ Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες" 
Στράβωνος Γεωγραφία. 
Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα της Αλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν. Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανό στο έργο του ‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘, όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
"Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην." 
Από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο διαβάζουμε : Αλβανοί, Σκύθαι Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε: Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. 
Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία. Υποστηρίζεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Παννονίας υπήρξαν οι Ιλλυριοί (πελασγικός λαός και συγγενής των Ελλήνων). 
Η Παννονία σήμερα περιέχεται στα εδάφη των κρατών της Σερβίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου, Κοσσυφοπεδίου και βορείου Αλβανίας.
 Ωστόσο από το βιβλίο "Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας και του εν αυτή Άρχοντος Οίκου" (επιτομή της Ιστορίας του Μιλβιλέρου, αρχές 19ου αιώνα), διαβάζουμε: 
Ή των Λογγοβάρδων μετανάστασις παρέσχεν εις την Βοϊαρίαν νέους γείτονας διότι εις τά εν Παννονία οικητήρια των Λογγοβάρδων εισεχώρησαν οί Άβαροι, άγριον Ούννικον έθνος. Προεχώρουν οί Άβαροι επί μάλλον καί μάλλον εξ ανατολών ώστε περί τα μέσα της ογδόης έκατονταετηρίδος ειχον ηδη έκταθη μέχρι τοϋ Ένσου ποταμου έν Αυστρία. 
Τούτοις παρηκολούθησαν οί Σλάβοι, έθνος Σαρματικόν κατοικήσαντες την σημερινήν Καρινθίαν, Καρνίαν και Στυρίαν, και τελουντες ύπό τον Χάνην των Άβάρων... 
Από την Μενάνδρου Ιστορία ‘ Έρουλοι και Άβαροι’, μαθαίνουμε Οτι έδέξατο Ιουστινιανός παρά Αβάρων πρέσβεις, έφ ώ σφάς περιαθρήσαι γήν οποί το φύλον θήσονται τας οικήσεις. Και ο μεν βασιλεύς Ιουστίνου του στρατηγού σημήναντός οι, έν βουλή έποιήσατο ές την Έρούλων χώραν κατοικίσαι το έθνος, ένθα προ του ώκουν οι Ερούλοι. δευτέρα δε προσαγορεύεται Παιονία... 
Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει: ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"... Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων. 
Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν ... Απο την Γαλλική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη από επιτροπή Σοφών υπό την εποπτεία του Ιππότη D' Arteau, μεταφρασμένη κατ΄ επιτομή από τη Γαλλική, το έτος 1862, διαβάζουμε: 
ΑΛΒΑΝΙΑ: υπό των νεωτέρων γεωγράφων καλείται μία των επαρχιών της Ευρωπαϊκής Τουρκίας εκτεινομένη παρά το Αδριατικόν και το Ιόνιον πέλαγος και περιλαμβάνουσα δύο διακεκριμένας Επαρχίας των αρχαίων γεωγράφων την Ιλλυρίαν και Ήπειρο Η χώρα αυτή κατά τόν μεταίωνα εκαλείτο Αρβανέσση νύν δε καλείται Αρναούτ μέν υπο των Οθωμανών, Σκίπερη δέ υπό τών εγχωρίων ήτοι των Αλβανών οίτινες και εαυτούς όνομάζουσι σκιπετάρους. 
Οί κάτοικοι της εκτεταμένης ταύτης επαρχίας διαφέρουσιν από αλλήλων κατά τε την εθνικότητα την γλώσσαν και την θρησκείαν διότι το μέν μεσημβρινόν μέρος της Αλβανίας ήτοι την κυρίως Ήπειρον οικούσιν οί Ηπειρώται, όντες ομόγλωσσοι και Ομόθρησκοι με τους λοιπούς Έλληνας, το δε αρκτικόν ήτοι την Ιλλυρίαν, ήτις και δύναται νά ονομασθεί κυρίως Αλβανία κατοικούσιν οί Αλβανοί ανάμικτοι οντες μετά Σέρβων καϊ Οθωμανών καί Έλλήνων. 
Εκτός της αλβανικής γλώσσης η οποία διαιρείται εις πολλάς διαλέκτους και ιδιώματα, λαλείται έτι εν τη Αλβανία καί η Ελληνική, η τουρκική κλπ 
Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα "Χρόνος": 
"Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. 
Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον". 
Βεβαίως τα λεγόμενα του Σέρβου πολιτικού και μάλιστα πρωθυπουργού, ο καθένας θα περίμενε να κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες. Ωστόσο σε αυτό που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η αναφορά του Πάσιτς στην Ασιατική καταγωγή των Αλβανών. 
Στο Βιβλίο "Χρονογραφία της Ηπείρου και των όμορων Ελληνικών και Ιλλυρικών", Ο Παναγιώτης Αραβαντινος επικεντρώνοντας στους Βούλγαρους, γράφει: Βούλγαροι: Εθνος σκυθικόν κατοικούν παρά τον Βόλναν ποταμόν της Σαρματίας, τον παρά Ελλησι Βορυσθένην. 
Κατά το έτος 485 το βάρβαρον αυτό έθνος άγρίως και ληστρικώς έπεσκέφθη την Θράκην και κατά της ιδίας αυτής επαρχίας επανέλαβε τάς λεηλασίας και έπιδρομάς του, κατά τα έτη 479 και 501. 
Μετά ταϋτα συνενωθέντες μετά των Αβάρων καί Σλαβίνων συγκατώκουν εις Παιονίαν και Δακίαν. Εν έτει δε 538 έπι της βασιλείας του Ιουστιανού επιδραμόντες μετά των Αβάρων την Μοισίαν... HellasOnTheWeb Πηγές:Πλουταρχος, 
Βίοι παράλληλοι 
Στράβωνος Γεωγραφικά 
Κλαύδιος Πτολεμαίος 
Στέφανος Βυζάντιος 
Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας 
Μενάνδρου Ιστορίαι 
Κωνσταντινος Πορφυρογέννητος 
Λαόνικος Χαλκοκονδύλης
 Γαλλική Εγκυκλοπαίδεια 
Γαλλική Εφημερίς "Παρισινός χρόνος" 
Παναγιώτης Αραβαντινος

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΕΡΒΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Ο πύρινος λόγος του Σέρβου πρωθυπουργού Ι.Ντάντιτς που θα διαβάσετε εν συνεχεία, κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει από το στόμα και την ψυχή Έλληνα πολιτικού, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι η κοινωνία στη χώρα έχει σταματήσει να αναδεικνύει ψυχωμένους ηγέτες. 
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας παρευρέθηκε χθες σε τελετή μνήμης στο χωριό Ντράγκινατς για τα 3.000 θύματα που εκτελέστηκαν που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1941. 
Ιδού, λοιπόν, τι είπε με αφορμή τα εμπόδια που θέτουν στην Σερβία οι Γερμανία, Βρετανία κλπ για να ενταχθεί στην ΕΕ, επειδή αρνείται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος. «Λησμονήθηκαν τα θύματα της Σερβίας, η ιστορία διαστρεβλώθηκε και οι ηττημένες δυνάμεις έγιναν σημαντικότερες για τα Βαλκάνια απ’ ότι η Σερβία. 
Εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους εδώ, ήταν αθώα θύματα, έδωσαν τις ζωές τους για τη νέα Ευρώπη και την ΕΕ, όπου τώρα μας συμβουλεύουν πως για να προσχωρήσουμε σε αυτή πρέπει να επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί ό,τι άρχισε στον Α’ και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κι αυτό είναι η Σερβία να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερη. 
Σήμερα, μετά τις γενοκτονίες από τις οποίες επιβιώσαμε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, επειδή ήμασταν στο πλευρό της σωστής πλευράς της διεθνούς κοινότητας, η Σερβία δεν αξίζει να έχει άδικη αντιμετώπιση, επειδή ήταν πάντα στην πλευρά που αγωνιζόταν κατά του φασισμού. 
Οι ηττημένοι του Β' Παγκόσμιου Πολέμου πολεμάνε και εκδικούνται στην Σερβία (σ.σ.: Θα μπορούσαμε να βάλουμε την λέξη "Ελλάδα" αντί για "Σερβία" και τίποτα δεν θα άλλαζε). 
Η Σερβία στη μάχη για τις ανθρώπινες και ευρωπαϊκές αξίες έδωσε πολλά περισσότερα από άλλες χώρες που έγιναν πολύ πιο εύκολα μέλη τη της ΕΕ και οι οποίες σήμερα λένε ότι η Σερβία δεν έχει θέση στην ΕΕ. 
Κάθε μέρα μας απειλούν, τονίζουν ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και ότι πρέπει και πάλι να επαναφέρουν για μας τις θεωρήσεις εισόδου στην ΕΕ. 
Πρέπει να συγχωρήσουμε εκείνους που διέπραξαν το έγκλημα, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, ούτε να παραδεχθούμε ότι τα θύματά τους ήταν πιο πολύτιμα από τα δικά μας. Είναι σημαντικό να είναι γνωστό ποιός ήταν με ποιά πλευρά. 
Εμείς ήμασταν με την πλευρά της αλήθειας και της δικαιοσύνης. 
Αναμένουμε εκείνοι στο πλευρό των οποίων ήμασταν και σήμερα να είναι με την πλευρά της αλήθειας και της δικαιοσύνης όσον αφορά τη Σερβία». 
Και κατέληξε ο Ι.Ντάτσιτς: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εμποδιστούν νέοι πόλεμοι, αλλά και η παραχάραξη της ιστορίας. 
Η Σερβία με τον αγώνα της κατά του φασισμού και τα θύματα που είχε, αξίζει να είναι τμήμα της Ευρώπης, αλλά δεν την αφήνουν να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνοι που ηττήθηκαν και μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισαν να οικοδομούν τη νέα Ευρώπη». 
Πόσο θα θέλαμε να ακούσουμε μια τέτοια ομιλία από έναν Έλληνα πρωθυπουργό. 
Υπερήφανη, ελληνική και πέρα από πάθη και μίση. Απλά αληθινή. Ως πότε οι μετριότητες της πολιτικής ελίτ θα κυβερνούν αυτή την χώρα;

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (ιδρύθηκε το 1928, έχει βραβευτεί κατ΄ επανάληψη για το πληθωρικό, εθνικό του έργο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών - ΟΙΟΜΚΩ η οποία ενώνει τα ανά τον κόσμο Σωματεία Κωνσταντινουπολιτών, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία) με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 10 Οκτωβρίου 2012 σχολιάζει καυστικά την επιλεκτική ανησυχία της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση για λεπτά εθνικά θέματα για τα οποία δεν διστάζει σε «ύποπτο χρόνο» να καταθέτει επερώτηση στην Βουλή και μάλιστα με λανθασμένα «επιχειρήματα»! 
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών αναφέρονται τα εξής: 
Εξ αφορμής της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ.α Μαρία Ρεπούση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε ως προς την εγγραφή των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης στην Α' Δημοτικού λόγω της μη παρακολουθήσεως της διδασκαλίας των δημοσίων νηπιαγωγείων, όπως ο νόμος ορίζει, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θα ήθελε να επισημάνει την ανυπόστατη επίκληση των άρθρων 40 και 41 της Συνθήκης της Λωζάνης τα οποία στο σύνολο τους αναφέρονται στα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και μόνο, τα οποία μάλιστα παραβιάστηκαν κατά βάναυσο τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις.
 Κατόπιν τούτου, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Βουλευτής κ.α ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: 
1. Εάν η εν λόγω Επίκαιρη Ερώτηση, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι παρήλθε ήδη ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, σχετίζεται με την άφιξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην χώρα μας, καθιστάμενη εκ των πραγμάτων αξιοποιήσιμη. 
2. Λαμβανομένου υπ’ όψη του γεγονότος ότι η κ. Βουλευτής έχει μελετήσει την Συνθήκη της Λωζάνης, εάν προτίθεται να απευθύνει παράλληλα και σχετική ερώτηση - διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για τις επί σειρά ετών παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και για το πότε επιτέλους θα επιτραπεί η επαναλειτουργία της ΙΕΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ και 
3. Προφανώς διέλαθε της προσοχής της κ. Βουλευτού ότι η αναγνωριζόμενη με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης και υπάρχουσα σήμερα θρησκευτική Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης δεν είναι μόνο τουρκόφωνη. 
10 Οκτωβρίου 2012, 
Το Διοικητικό Συμβούλιο 
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς γιατί η κυρία Μαρία Ρεπούση, με τις γνωστές ανιστόρητες νέο-οθωμανικές απόψεις περί «συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης» δεν διανοήθηκε επί ολόκληρες δεκαετίες να ασχοληθεί με το ανθρώπινο δράμα, τα τεράστια προβλήματα και τον ολοκληρωτικό αφανισμό του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και αιφνιδίως, τις παραμονές της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Ελλάδα, «ευαισθητοποιείται» για υπαρκτά μεν, μικροπροβλήματα δε μιας χούφτας Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα, στην ακριτική μας Θράκη. 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ

Γράφει ο Ν. Λυγερός
 Οι Έλληνες δεν κλαίγονται. Αυτό το γεγονός πρέπει να είναι ξεκάθαρο και στους δικούς μας ραγιάδες και στους εχθρούς μας. 
Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τίποτα. 
Κανείς δεν πρόκειται να μας φοβίσει.
 Ειδικά τώρα που ξέρουμε τι δυνατότητες μας προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ. 
Και αυτό το ξέρουν και οι αντίπαλοι μας. 
Άρα ας σταματήσουν τις πιέσεις όλοι τους, διότι όσο πιο πολύ πιέζεις τον ελληνικό λαό, τόσο πιο πολύ αντιστέκεται. 
Οι Τούρκοι το προσπάθησαν 400 χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ. 
Οι Ναζί δεν τα έβγαλαν πέρα μαζί μας και δείξαμε το παράδειγμα σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας. 
Ακόμα κι όταν οι Άγγλοι μας πίεσαν οικονομικά και μας πείνασαν, εμείς φάγαμε πέτρες και παραμείναμε Έλληνες. 
Κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να ξεριζώσεις την ελληνική ψυχή εκτός από τους βάρβαρους που έσπασαν τα μούτρα τους. 
Δεν γεννηθήκαμε στη θάλασσα για να γίνουμε σκλάβοι και ποτέ μας δεν ποντάραμε στα χρήματα για να σταθούμε όρθιοι. 
Απλώς δεν γονατίζουμε και περπατούμε πάντα με το μέτωπο ψηλά. 
Διότι δεν διαπράξαμε ποτέ εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και πάντα δίναμε σημασία στη ανθρώπινη αξία, γιατί είναι η μόνη με τη μνήμη της που μπορεί ν’ αντέξει το βάρος της ιστορίας που μας χαρακτηρίζει εδώ και αιώνες ως ελεύθεροι πολιορκημένοι. 
Οι Έλληνες όταν κλαίνε είναι μόνο για τους άλλους, για τους νεκρούς τους.
 Αυτή είναι η έννοια του μοιρολογιού. Δεν κλαίνε τη μοίρα τους, διότι ξέρουν εδώ και χρόνια ότι οι ίδιοι τη γράφουν δίχως να περιμένουν τίποτα από τους άλλους. 
Ο Ελληνισμός δεν παίρνει, μόνο δίνει γιατί είναι μια προσφορά της Ανθρωπότητας. 
Αν λοιπόν βλέπεις δάκρυα στα μάτια των δικών σου να ξέρεις ότι κοιτάζουν την πατρίδα τους και είναι από χαρά που βούρκωσαν τα μάτια τους. 
Ευχαριστούν το Θεό που τους επέτρεψε ν' αντισταθούν σε όλους τους βάρβαρους δίχως να παραχωρήσουν μία πιθαμή γης. 
Αν λοιπόν και εσύ ανήκεις στους Έλληνες, μην στέκεσαι στα προβλήματα του παρόντος, αλλά κοίτα από τώρα το άνοιγμα του μέλλοντος, για να συμμετάσχεις κι εσύ στην επανάσταση της ελληνικής ΑΟΖ. 
Υπόγραψε για το μέλλον σου και για τα παιδιά σου, για να κλάψεις κι εσύ από χαρά όταν θα θεσπίσουμε την ΑΟΖ δίχως φοβίες και δισταγμούς που όχι μόνο δεν έχουν νόημα, αλλά ανήκουν στους ραγιάδες και μόνο. 
Οι Έλληνες είναι γενναιόδωροι και δεν σταματούν λόγω μιζέριας σκέψης. 
Θέλουν και αυτοί να προσφέρουν μέλλον στην Ανθρωπότητα. 
Διότι αυτό έχουν μάθει από τον Ελληνισμό. Ετοιμάσου λοιπόν κι εσύ να πράξεις ένα έργο που αναδεικνύει ότι η υπέρβαση είναι στη φύση μας, γιατί είμαστε τα παιδιά του Προμηθέα, το δώρο του φωτός.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

1 Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.
2 Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
3 Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.
4 Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
5 Ιδρύεται το ΙΚΑ.
6 Ιδρύεται η Εργατική Εστία.
7 Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.
8 Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.
9 Καθιερώνεται η άδεια μετ' αποδοχών.
10 Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.
11 Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
12 Η ανεργία εξαφανίζεται.
13 Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.
14 Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.
15 Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας. 


Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια τετραετία ......
Επί δικτατορίας Ιω. Μεταξά !

Τελικά , είναι να λυπάται κανείς για την "Δημοκρατία" μας εν έτει 2012, για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος και αυτών που το υπηρετούν ...

ΥΓ. Ο Ι.Μεταξάς ήταν ο Πρωθυπουργός που αρνήθηκε να πληρώσει δάνειο την Ελλάδος στην Βελγική Societe Commerciale de Belgique, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας και Η Ελλάδα δικαιώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή για την μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους της!


ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια λίστα με ονόματα εν ενεργεία πολιτικών που φέρονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.
Στην αμφιλεγόμενη αυτή λίστα φιγουράρουν πολλοί υπουργοί και δεκάδες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και αρχηγοί κομμάτων.
Πάντα με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης λίστας οι πολιτικοί που εμφανίζονται σε αυτήν – αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα – φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα που κυμαίνονται από αρκετές δεκάδες χιλιάδες έως άνω του εκατομμυρίου ευρώ.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η λίστα αυτή φέρεται να έχει καταρτιστεί με βάση στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αν και – όπως προκύπτει μετά από έρευνα του protothema.gr– ο άγνωστος συντάκτης της έχει συλλέξει και παρουσιάζει το σύνολο των καταθέσεων των πολιτικών σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, καταθέσεις πάντως που έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες τους.
Ο Πρωθυπουργός έφερε πίσω στην Ελλάδα τα χρήματά του εν μέσω κρίσης
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας, το πρωθυπουργικό γραφείο ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφερε πίσω στην χώρα μας και δη εν μέσω κρίσης, τα χρήματα που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού από την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής.


















ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ,ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ
Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2012. 
Βιτάλης προς Τσίπρα και Καμένο: 
Στις 5 Νοεμβρίου, μπορείτε να γράψετε ιστορία.
 Να κληθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να κινητοποιήσουν στις 5 Νοεμβρίου όλες τις δυνάμεις τους στο Σύνταγμα και με μοναδικό στόχο το σταμάτημα της πορείας της χώρας προς την άβυσσο, αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Πολιτικό Συμβούλιο του Πατριωτικού Μετώπου. 
Παράλληλα, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Κινήματος να αποστείλει προσωπική επιστολή στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, καλώντας τους να τοποθετηθούν επίσημα, στην πρόταση του ΠΑΜ, για πλήρη ανατροπή του σημερινού αδιέξοδου πολιτικού σκηνικού.
Στην σχετική επιστολή προς τους Προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφέρεται: 
Αξιότιμοι κ.κ. Τσίπρα και Καμένε.
 1. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως οποιοδήποτε διαχειριστικό ή ακόμη και διαρθρωτικό μέτρο, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε στην ανεξέλεγκτη πια πορεία της χώρας, προς την ολική της καταστροφή. 
2. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως τα 900 περίπου δις συνολικού χρέους, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποπληρωθούν. 
3. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως με επαναδανεισμούς επί επαναδανεισμών, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας. 
4. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως μέσα από τη συγκεκριμένη βουλή και από το συγκεκριμένο πολιτειακό και πολιτικό πλαίσιο, καμία αλλαγή σε όφελος του Λαού μας, δεν μπορεί να δρομολογηθεί.
 5. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως ακόμη κι’ αν πάρετε την εξουσία στα χέρια σας, η θητεία σας θα είναι βραχύχρονη και αναποτελεσματική, δεδομένου του όγκου και της πολλαπλότητας των προβλημάτων της χώρας. 
6. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως οι δρόμοι στους οποίους οδηγείται η χώρα, είναι είτε ο αιματηρός της Αργεντινής είτε ο ειρηνικός της Ισλανδίας. 
7. Γνωρίζετε αμφότεροι πως ο μόνος ο οποίος μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, είναι ο ίδιος ο Λαός. 
Αμφότεροι, έχετε εκφραστεί κατά διαστήματα - και τελευταία εντονότερα - στην ανάγκη να προχωρήσει η χώρα, από το πολιτειακό απολίθωμα της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», στην Άμεση Δημοκρατία. 
Το πρόταγμα όλων των προοδευτικών Κινημάτων σε ολάκερο τον κόσμο. 
Στις 5 Νοεμβρίου, είναι η μεγάλη ευκαιρία για όλους μας, να ανακόψουμε την πορεία της χώρας προς την άβυσσο.
 Στα χέρια μας/σας, κρατάμε/τε το Νέο Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας. 
Επεξεργασμένο τα 12 τελευταία χρόνια και συμπληρωμένο/διορθωμένο, από τον Ελληνικό Λαό. 
Όλα είναι έτοιμα, για το μεγάλο βήμα, στην επόμενη μέρα της Ελλάδας και του Λαού μας. Την μέρα όπου, ο ίδιος ο Λαός – όπως της Ισλανδίας – θα αποφασίσει για την τύχη του.
 Για τα μνημόνια, το ΔΝΤ, την ΤΡΟΙΚΑ, την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και όλα όσα διαλύονται καθημερινά από τους διεθνείς τοκογλύφους. 
Στις 5 Νοεμβρίου, ανοίξτε την πόρτα για μια άλλη Ελλάδα, για μια άλλη κοινωνία. 
Εσείς και τα κόμματά σας, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε εξ’ άλλου, από την Άμεση Δημοκρατία. 
Δώστε λοιπόν την ευκαιρία στις κοινωνικές δυνάμεις που σας ακολουθούν, να πάρουν την υπόθεσή τους στα χέρια τους. 
Το Πατριωτικό Μέτωπο, όπως εξ’ άλλου γνωρίζετε, δεν διεκδίκησε θέση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
 Πόθος και όραμά του, ήταν και παραμένει, το πέρασμα της κοινωνίας μας, σε αυτό που θάπρεπε να έχει από το 1827: 
Την Άμεση Δημοκρατία του Καποδίστρια, τους δημοκρατικούς καρπούς της οποίας απολαμβάνουν σήμερα λαοί όπως της Ελβετίας, της Ισλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας. 
Στις 5 Νοεμβρίου, δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, στο Λαό μας, στον πολιτικό σας φορέα, στον εαυτό σας. 
Γράψτε το όνομά σας στην ιστορία του πολύπαθου αυτού τόπου, έτσι ώστε οι γενιές που έρχονται, να σας τιμούν και να σας ευχαριστούν για την ιστορική επιλογή σας. 
Σταύρος Βιτάλης Πρόεδρος Πατριωτικού Μετώπου 
Πατριωτικό Μέτωπο Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, 
Αθήνα Τηλ. 2103311642, 
Φαξ: 2103311652 
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr
 pametopo@gmail.com

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More