ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝ ΤΕΟΥΛΕΡ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ;


Κατεριν Τεουλερ: "Γιατί καταργήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου";

Εμεις οι Γάλλοι, είμαστε "κολλητοί" με τους Γερμανούς αλλά συγχρόνως γιορτάζουμε και την νίκη του 1ου παγκοσμίου πολέμου και του 2ου χωρίς πρόβλημα. Αυτό γίνεται από την κυβέρνηση για να μην πληγώσει τους Τούρκους;

Μα οι Τουρκοι όταν πρόκειται για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων, την αρνιούνται, λένε πως ήτανε « σφαγές » και όχι γενοκτονία. Το πολύ πολύ, εδώ και μερικά χρόνια, λέγανε πως σφαγές κάνανε οι Οθωμανοι, όχι αυτοί.

Η Ελλάδα δέχεται και τώρα από τους τούρκους καθημερινές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, την Κύπρο δε μπορεί να τη ξεχάσει κανείς. Μα τί άθλιο και λανθασμένο διπλωματικό παιχνίδι είναι αυτό; Τι άγνοια για τα αισθήματα των Ελλήνων, την αξιοπρέπειά τους, την ιστορική τους συνείδηση και μνήμη!

Μιά τέτοια περιφρόνηση των κυβερνώντων είναι απαράδεχτη. Δεν φτάνουν τα πρόσφατα αισχρά άρθρα στον ξένο τύπο, πρέπει δηλαδή να αλλαχθεί και το ιστορικό παρελθόν, να σκύψει το κεφάλι της η Ελλάδα όπως τα χρόνια τα παλιά της δουλείας - που τώρα δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε. Τόσο κακό δηλαδή είναι να γιορτάζει κανείς την απελευθέρωση της χώρας του από τεσάρων αιώνων ξένη κατοχή και τυρανία; Να γιορτάζει την εθνική του ανεξαρτησία;

Ως Eλληνίδα τρίτης γενιάς, αγανάκτησα όταν διάβασα γι αυτή την απόφαση. Είναι ανάγκη να σβύσουμε την ιστορία, να αρνηθούμε την αλήθεια, να την ξαναγράψουμε (όπως στο μυθιστόρημα του George Orwell 1984) αναλόγως με τα σημερινά – υποτίθεται - συμφερόντα ;

Tο ξέρω, η τάση είναι γενική στον κόσμο δυστυχώς, αλλά είναι ανάγκη η Ελλάδα να συμμετέχει σ΄αυτή την παραχάραξη του ιστορικού της παρελθόντος;

Τον Ελληνικό λαό λυπάμαι πάνω από όλα, που πάντα πολέμησε για την ελευθερία και για την δημοκρατία όχι μόνο την δικιά του αλλά όλων των λαών της Ευρώπης. Τον Ελληνικό λαό που τόσες φορές τον πουλήσανε - και τον πουλάνε μια φορά ακόμα. Αραγε, δεν θα δουν οι Ελληνες άσπρη μέρα;

Ενα είναι σίγουρο πάντως, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, την αγάπη τους για την λεφτεριά, κανείς δεν θα μπορέσει να την σβήσει


Κατρίν Τεουλερ
Επιμελητής της γλώσσας ελληνικού πολιτισμού, Γαλλικό Εθνικό Κέντρο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (CNED).
Ex CNED υπεύθυνος για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στις γαλλόφωνες χώρες.
Ιππότης του Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1966 ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 60 ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ Η ΑΜΑΘΕΙΑ Η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
ΞΕΧΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟ

1944: ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ


Το 1944 γεννήθηκε το σλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων

Ο Τίτο, ως γνωστόν, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονόμασε την 2α Αυγούστου 1944 τη Νότια Σερβία (Βαρντάσκα) σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτό απέβλεπε στην απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα γιά τον έλεγχο του Αιγαίου, σύμφωνα με τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ενώσεως, εν όψει και του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε.
Με την τεχνητή δημιουργία κρατικής εξουσίας (Κυβέρνηση-Βουλή) του ψευδομακεδονικού Έθνους, ονόμασε το ομιλούμενο στα Σκόπια προφορικό ιδίωμα της βουλγάρικης γλώσσας «Μακεδονική γλώσσα» και επειδή δεν είχε τα χαρακτηριστικά γλώσσας (γράμματα και γραμματική), όρισε Ειδική Επιτροπή λογίων η οποία το 1945 ολοκλήρωσε το έργο της και αναγνωρίστηκε η λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα», ως η 6η γλώσσα της Γιουγκοσλαβίας.
Ότι η λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα» είναι κυρίως Βουλγαρική, το αποκάλυψε και ο ε.τ. Πρέσβης κ. Ευάγγελος Κωφός, ο οποίος επί 30 και πλέον χρόνια ήταν Σύμβουλος Υπουργών Εξωτερικών για θέματα βαλκανικής και κυρίως των Σκοπίων. Ο κ. Κωφός μελέτησε πριν συνταξιοδοτηθεί τα σχολικά βιβλία της FYROM και αποκάλυψε ότι όπως ο Χίτλερ παραπλάνησε τους Γερμανούς ότι ανήκουν στην Αρία φυλή, έτσι και ο Τίτο εξαπάτησε γενεές Σκοπιανών ότι είναι Μακεδόνες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η μελέτη του κ. Κωφού, που εξεδόθη και σε ξένες γλώσσες, έχει τον τίτλο «Η Μεγάλη Μακεδονία» που ονειρεύονται οι Σκοπιανοί. Μόλις διάβασα την μελέτη του τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα πότε έμαθε την «μακεδονική γλώσσα» και διάβασε τα βιβλία της FYROM. Μου απάντησε: «Δεν χρειάστηκε να μάθω την μακεδονική, διότι γνωρίζω την βουλγάρικη γλώσσα. Όσοι γνωρίζουν την βουλγαρική διαβάζουν κείμενα στη λεγόμενη 'Μακεδονική' γλώσσα και συνεννοούνται με τους Σκοπιανούς».
Σε δύο ψευδείς χάρτες που δημοσιεύονται στα σχολικά βιβλία της FYROM, ο ένας είχε υπότιτλο: «Δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία». Αυτό διαψεύδεται από τις Πράξεις των Αποστόλων, όπου αναφέρεται ότι ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τους Φιλίππους, τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, πόλεις που π.Χ. αλλά και μέχρι σήμερα διατηρούν τα αυτά Ελληνικά ονόματα. Στη Θεσσαλονίκη και Βέροια ο Απόστολος Παύλος συνάντησε Έλληνες και πλήθος Ελληνίδων που πίστευσαν. Ο Απόστολος Παύλος μίλησε στην Ελληνική και έγραψε τις επιστολές προς Θεσσαλονικείς, και Φιλιππησίους στην Ελληνική. Ο άλλος σχολικός χάρτης, ο οποίος δείχνει την Ελλάδα με σύνορα τον Όλυμπο, διαψεύδεται και μόνο από το γεγονός ότι το Άγιον Όρος είναι στη Μακεδονία. Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Γ. Μπαμπινιώτης στο βιβλίο του με τίτλο «Η Γλώσσα της Μακεδονίας» όπου αναφέρει θέσεις όλων των Καθηγητών Γλωσσολογίας, συμπερασματικά χαρακτηρίζει τη γλώσσα αυτή ως «ψευδώνυμη γλώσσα ψευδεπίγραφου κράτους». Σε επίσκεψη Σκοπιανού Πρωθυπουργού στη Σόφια, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε μαζί του διερμηνέα και ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός του είπε: «Τι τον έφερες αυτόν; Αφού μιλάμε την ίδια γλώσσα!»
Στην Κεντρική Ευρώπη και Βαλκανική, πολλοί Μακεδόνες διακρίθηκαν, όπως ο τραπεζίτης Σίνας, ο ευεργέτης της Αυστρίας, «μαικήνας των τεχνών» και Υπουργός ο Ν. Δούμπας, ο μουσικός Φον Κάραγιαν κ.α.
Τη δεκαετία του 1920 έγινε υπό την εποπτεία της ΚΤΕ ανταλλαγή πληθυσμών από τη Μακεδονία. Έφυγαν Τούρκοι και Βούλγαροι και ήρθαν Έλληνες από τη Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη και Βουλγαρία. Πρόεδρος της Επιτροπής της Κ.Τ.Ε. που επέβλεπε την ανταλλαγή ήταν ο Αμερικανός Μόργκενταου ο οποίος στο βιβλίο του με τίτλο «I was sent to Athens" γράφει: «Μετά την ανταλλαγή Τούρκων και Βουλγάρων με Έλληνες, η Μακεδονία έμεινε αμιγώς ελληνική περιοχή. Αν υπήρχαν «Μακεδόνες» θα το ανέφερε ο Μόργκενταου, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων ήταν κυρίως Βούλγαροι.
Το γεγονός ότι υπήρχαν Βούλγαροι στη Νότια Σερβία, όπου εγκαταστάθηκαν επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αργότερα επί Τουρκοκρατίας και μετέπειτα το 1941, όταν ο Χίτλερ παραχώρησε την περιοχή των Σκοπίων στους συμμάχους του Βουλγάρους, επιβεβαιώνεται και από τα ακόλουθα:
Ο Γκιωργκίεφ -αρχηγός Κόμματος στα Σκόπια- απέκτησε τη βουλγαρική ιθαγένεια.
Ιδρύθηκε στα Σκόπια φιλοβουλγαρικό κόμμα και στα εγκαίνια του γραφείου του παρέστη ο Βούλγαρος πρεσβευτής στα Σκόπια.
Πολλοί Σκοπιανοί απέκτησαν και Βουλγαρική υπηκοότητα και πήραν διαβατήρια και από τη Βουλγαρία για να κινούνται ελεύθερα στην Ε.Ε., επειδή η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε.
Νικόλαος Μάρτης
Πρώην Υπουργός

ΠΟΜΑΚΟΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΠΑΙΡΑΚΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ;
Για καταπίεση των Πομάκων της Θράκης από τους τουρκόφωνους Μουσουλμάνους, κάνει λόγο η ετήσια έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι Πομάκοι πιέζονται από τους τουρκόφωνους για να αρνηθούν την ύπαρξη της πομακικής ταυτότητας ως διακριτής από την τουρκική
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Τι είναι τελικά οι Πομάκοι;
Σαφέστατα και δεν είναι αυτό που θα ήθελε η Άγκυρα...
Οι Πομάκοι ειναι μεν μουσουλμάνοι, αλλά η θρησκεία είναι τελείως άσχετη με την εθνικότητα
.Οι Πομάκοι είναι αυτόχθονες της Θράκης και δεν έχουν καμία φυλετική σχέση με τουρκικά φύλα.
Οι Πομάκοι είναι απόγονοι των αρχαίων Θρακικών φυλών που εξισλαμίστηκαν πριν περίπου 4 αιώνες και μιλούν μία μεικτή διάλεκτο στην οποία έχει επιβληθεί το σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα.
Οι ιδιομορφίες αυτές έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση στους ίδιους απλοϊκούς Πομάκους, που δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι Μουσουλμάνοι, χωρίς να είναι Τούρκοι, πως μιλάνε μία γλώσσα τοσο συγγενική με την βουλγαρική χωρίς να είναι Βούλγαροι, πως ενώ είναι αυτόχθονες της Ροδόπης, η γλώσσα και η θρησκεία, τους χωρίζει από τους Έλληνες.
Οι πρόγονοι των Πομάκων ήταν οι περήφανοι Αγριάνες, που αποτελούσαν μάλιστα ένα από τα πιό έμπιστα τμήματα στρατού του Μ. Αλεξάνδρου, τους οποίους πάντοτε φρόντιζε να έχει μαζί.
Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς,οι Αγριάνες πήραν μέρος στην εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου, και μάλιστα σε αυτούς οφείλεται η νίκη στην μάχη του Γρανικού ποταμού.
Την προτίμηση τους για την Ελλάδα την έδειξαν επανειλημμένα οι Πομάκοι αφού το 1928 Πομάκος βουλευτής της βουλγαρικής βουλής και το 1946 αντιπρόσωπός τους ζήτησαν οι περιοχές τους να συμπεριληφθούν στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι, με πρόσχημα την θρησκεία, προσπαθούν να τους εκτουρκίσουν έχοντας ως συμμάχους την αδιαφορία και την ανικανότητα του ελληνικού κράτους.
Εφόσον οι Πομάκοι είναι αυτόχθονες, θα περίμενε κανείς να υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι επί Βυζαντινής αυτοκρατορίας ήταν Χριστιανοί, καθώς ο Ισλαμισμός μέχρι τον 15ο αιώνα ήταν άγνωστος στην περιοχή.
Η Πομακική παράδοση αναφέρει πολλά περιστατικά, παρόμοια με τον χορό του Ζαλόγγου, με ομαδικές αυτοκτονίες γυναικών ώστε να αποφύγουν τον βίαιο εξισλαμισμό. Μία από τις παραδόσεις είναι η εξής:
Ο θρύλος της γοργόνας που αναφέρεται στην εθελούσια θυσία των κοριτσιών από το «Βράντα Κάμεν» ή «Μόμεν Κάμεν», για να μην εξισλαμιστούν (κάτι αντίστοιχο με τον χορό του Ζαλόγγου ή από την θυσία των γυναικών που έπεσαν από τον βράχο της Αραπίτσας στην Νάουσα),υπάρχει και στην Γλαύκη ,όπου έναν βράχο τον ονομάζουν «Μόμεν Κάμεν». «Μόμεν Κάμεν» τον ονόμασαν γιατί από 'κει έπεσαν οι κοπέλες για να μην εξισλαμιστούν, αφού πρώτα δέθηκαν αναμεταξύ τους με τις πλεξούδες τους.
Άλλο στοιχείο είναι η παρουσία σταυρών στα νοικοκυριά των Πομάκων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να κάνουν το σημάδι του σταυρού στο ψωμί πριν ψηθεί.
Ο Γραμματέας της Κοινότητας Ωραίου Κυριάκος Σερίφης έδωσε την παρακάτω πληροφορία που του έδωσε η γριά Σουλεϊμάν Εμινέ,χήρα Χαλήν, 97 ετών.
Την πληροφορία μετέφερε ο γιός της:
«...εμείς εδώ φυλάγαμε σταυρούς μέσα σε σεντούκια, αλλά δεν ξέρω αν σήμερα υπάρχουν, αλλά οι γριές ίσως έχουν...».
Στην ερώτηση σε τι χρησιμοποιούσαν τους σταυρούς απάντησε «για να τους ακουμπούμε στο ψωμί».
Παράλληλα όμως οι γυναίκες σταύρωναν με το δεξί χέρι το ψωμί (όπως σταυρώνουν τα μωρά) και συμπλήρωναν την τελετουργία με έναν θόρυβο που κάνουν με το στόμα, σταυρώνοντας τα χείλια σαν θορυβώδες φιλί. Και κατέληξε στην πληροφορία:
«Τον σταυρό τον ακουμπούσαμε στο ψωμί για να φουσκώσει και μετά τον αφαιρούσαμε»!
Πρόκειται για τις γνωστές κατά βυζαντινή παράδοση σφραγίδες προσφόρων.
Ούτε φυσικά η εμφάνιση των Πομάκων συνηγορεί σε Ασιατική καταγωγή!
- Στοιχεία από τις «Αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού-Οι Έλληνες δεν ξεχνούν τις ρίζες τους»,(Εκδ.Τζιαμπίρης).
Βούλγαροι Κομιτατζήδες
Μια αδιάσειστη απόδειξη για το ποιοί ήταν οι Πομάκοι φαίνεται παρακάτω:
Ο γενικός απολογισμός των εκτελεσθέντων από του Βούλγαρους την τρομερή περίοδο από 28/9-20/10/1941 υπερβαίνει τους 15.000 Έλληνες, όπως προκύπτει από τους ονομαστικούς καταλόγους της ανακριτικής Επιτροπής της Υπηρεσίας Εγκληματίων Πολέμου.Οι υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες, εκκλησίες, σχολεία κ.α ήσαν ανυπολόγιστες.
Την ίδια τύχη με τους Έλληνες υπέστη και το Μουσουλμανικό στοιχείο της Δυτικής Θράκης όπου σε χιλιάδες αριθμούνται τα θύματα της Βουλγαρικής θηριωδίας.Αποτέλεσμα όμως αυτής της απάνθρωπης συμπεριφοράς των Βουλγάρων ήταν να συσφιχτούν οι ήδη υφιστάμενες αγαθές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Μουσουλμάνων που οφείλονταν στην απόλυτη ελευθερία και ισοτιμία της οποίας πάντοτε απολάμβαναν οι Μουσουλμάνοι στους κόλπους του Ελληνικού κράτους. Όταν δε έφτασε η ημέρα της απελευθερώσεως και εισήλθε στην Δυτική Θράκη ο απελευθερωτής Ελληνικός Στρατός,ο Μουσουλμανικός Πληθυσμός υποδέχτηκε με απερίγραπτη συγκίνηση και ενθουσιασμό τους ελευθερωτές,έναν ενθουσιασμό που δεν υπελήφθη αυτού των Ελλήνων!

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More