ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΤΕ ΗΡΘΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΤΕ Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
Τετραήμερη περιοδεία στην Μακεδονία θα πραγματοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης και να...

παρακολουθήσει την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην διάρκεια της περιοδείας της σε πέντε νομούς θα έχει συναντήσεις και διάλογο με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών τάξεων, επιστημονικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ

Συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο Κιλκίς.

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πιερία.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί τον νομό Πέλλας.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Χαλκιδική.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More