ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ένα ακόμα ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΑ από τον "Αγγελιοφόρο" του Λαμπράκη-Μπακατσέλου-Μητσοτάκη-Βενιζέλου αβάντα στην κα Μπακογιάννη

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΕΚΑΝΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛ.6 ΕΓΡΑΦΕ ΑΚΡΙΒΩΣ
"Χαμόγελα. ...αλλά και για τη χθεσινή αβάντα του κ.Άνθιμου, προς την πρώην ΥΠΕΞ που έγινε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, την οποία η Ντόρα παρακολούθησε. "Χειροκροτήστε την γιατί δίνει μάχες για τη Μακεδονία", είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.Κάτι που έγινε... Ν.Ο."
ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ -ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΘΙΜΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΦΡΑΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ Κ.ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ
(ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ)

Την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ υπέρ της κόρης του Μητσοτάκη μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω (σελ.6 ασχολείται με στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ) όπου μπορείτε να δείτε και το απόσπασμα από την ομιλία του Άνθιμου.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ

ΑΧ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!

Η πορεία της ...δραχμούλας

Θα μπορούσε κανείς να γράψει τόμους ιστορίας με μοναδικό υλικό τα χαρτονομίσματα που εκτύπωσε το ελληνικό κράτος τον περασμένο αιώνα.
Ένα στοιχείο που αντλεί κανείς από αυτά είναι οι πληθωριστικές διαδρομές δεκαετιών καθώς και η δραχμική αξία ανά εποχή.
Τα σημάδια τους, όμως, άφησαν και οι Γερμανοί και οι Ιταλοί κατακτητές με τα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν στην ελληνική επικράτεια. Το στίγμα του άφησε, επίσης, και ο Μάρκος (Βαφειάδης) με το 'Εθνικό Ομόλογο Απελευθερωτικού Αγώνα'.








































































ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ-Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σκόπια: Φίλιππος Β’ ο Σλαβομακεδών!

Το πολιτιστικό βαρόμετρο του βαλκανικού κρατιδίου


Αναμφίβολα η λαϊκή παιδεία, όπως το θέατρο, είναι η καλύτερη ‘διαφωτιστική μέθοδος’ για ένα παραζαλισμένο καθεστώς, που επιδιώκει να προσανατολίσει το λαό του στο δρόμο της Ουτοπίας.
Ο σκοπιανός ηθοποιός Πέταρ Τεμελκόφσκι (Петар Темелковски) που παίζει το ιστορικό μονόδραμα «Φίλιππος ο Β΄» είναι αρκετά σαφής:
«Όταν ξεκινήσαμε τις πρόβες του έργου «Φίλιππος ο Β΄» σκέφτηκα πως ο χαρακτήρας του μεγαλύτερου ιστορικού μας προσώπου θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων, να γνωρίσουν την ιστορία και τις ρίζες τους»
Το μονόδραμα παίζεται στη μικρή ‘δραματική σκηνή’ της πόλης των Σκοπίων και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Μέσα στο έργο παρουσιάζεται η αρχαία καθημερινότητα του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα χαρακτηριστικά ενός συνηθισμένου ανθρώπου.
Ο σλαβομακεδόνας ηθοποιός που υποδύεται τον Φίλιππο Β’, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την υποδοχή του κοινού στην πρωτεύουσα της χώρας αλλά και σε μερικές πόλεις που το παρουσίασε.
Προγραμματίζεται μάλιστα να παιχτεί για ‘διαπαιδαγώγηση’ και στις πόλεις: Οχρίδα, Μπίτολα (Μοναστήρι), Στιπ.
Το έργο που ανέβηκε το 2009 παίχθηκε και στη Ιταλία.
«Μεγάλη τιμή για μένα ήταν ότι στις 22 Μαΐου παίξαμε το «Φίλιππος ο Β΄» στη Ρώμη προς τιμή του Αγίου Κυρίλλου», πρόσθεσε στη συνέντευξή του ο Τεμελκόφσκι.
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη δυσκολία που έχει ένα μονόδραμα:
«γιατί παίζω μόνος, με τον εαυτό μου και το κάθε ιστορικό πρόσωπο έχει τις ιδιαιτερότητές του».
Αναφερόμενος στα ιστορικά πρόσωπα των Σλαβομακεδόνων ανέφερε και τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό που ήταν σλαβικής καταγωγής...
«Τα ιστορικά μας πρόσωπα, όπως ο Ιουστινιανός, Nicholas Jovkov Vaptsarov Κώστα Racin Solev , Φίλιππος Β ' μέσα από τη ζωή τους δίνουν τη σύγχρονη διάσταση της ιστορίας μας»… Με την ευκαιρία μάλιστα της παρουσίασης του έργου του στον Τύπο, δεν θα διστάσει να διατυπώσει τα εξής:
«Θα ήθελα να δημοσιοποιήσω και να τονίσω τις λησμονημένες ιστορικές αξίες, οι οποίες κατάγονται από εδώ και οι οποίες εξαπλώθηκαν σε άλλους πολιτισμούς του παρελθόντος και του σήμερα"...
Είναι τρομερή η νοσηρή και μεθοδευμένη εμμονή του βαλκανικού αυτού κρατιδίου στη ‘μακεδονοποίηση’ όλων των εκφράσεων του.
Είτε αυτή είναι η πολιτική, είτε η Τέχνη (στρατευμένη Τέχνη) είτε ο αθλητισμός είτε άλλη έκφραση ή κοινωνική δραστηριότητα ...
Εδώ,πια, δεν υπάρχουν όρια μεταξύ δημοκρατίας και φασισμού..

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ.....

ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ........

Επίθεση Βουλγαρίας στα Σκόπια ..

Με ένα εκτενές άρθρο τους οι καθ. Δρ Ivan Ivanov και Aleksandrov Kotcheff στη βουλγαρική εφημερίδα Φρογκ νιουζ αποδοκιμάζουν τη σύγχρονη γλώσσα των σκοπιανών.
Εκφράζονται χλευαστικά προς την σλαβομακεδονική λογοτεχνική γλώσσα σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Η εμφάνιση της λεγόμενης σλαβομακεδονικής λογοτεχνικής γλώσσας είναι ένα μοναδικό φαινόμενο του εικοστού αιώνα, στην ευρωπαϊκή γλωσσική πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνιση και ανάπτυξη των φυσικών γλωσσών της ευρωπαϊκής ηπείρου». Ο χάρτης που συνοδεύει το βουλγαρικό δημοσίευμα

Και θα σημειώσουν αμέσως μετά πως η ‘σλαβομακεδονική γλώσσα’ δημιουργήθηκε τεχνητά από μια ομάδα ανθρώπων και χαρακτηρίζεται
α) από μια πρόσφατη ημερομηνία
β) σε έναν συγκεκριμένο τόπο και
γ)με διάταγμα.

Οι δύο αρθογράφοι καθηγητές, με την παρέμβασή τους αυτή επιδιώκουν να τονίσουν την βουλγαρική προέλευση της σλαβομακεδονικής γλώσσας.
Σημειώνουν, μάλιστα, πως τον Αύγουστο του 1944 σε ένα μοναστήρι της Prohor Pčinja (манастира "Прохор Пчински") πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ASNOM – αντιφασιστικής συνεδρίαση για την Εθνική Απελευθέρωση της Μακεδονίας (Антифашистко събрание на народното освобождение на Македония),όπου εξέδωσαν διάταγμα για την αλλαγή της γλώσσας του νέου κράτους που θα διαφοροποιείται από τη βουλγαρική γλώσσα.
Αυτή ήταν η πρώτη απόφαση, όπως ισχυρίζονται, που επικυρώθηκε μετά από μήνες, από δέκα καθηγητές, έναν ποιητή και έναν πολιτικό καθώς και έναν εκπρόσωπο της ASNOM, σε συνάντηση που είχαν σε προάστιο των Σκοπίων.
Οι βούλγαροι συντάκτες σημειώνουν χαρακτηριστικά:
‘σε λιγότερο από μια εβδομάδα δημιουργήθηκε μια γλώσσα και αυτό δείχνει τον παραλογισμό της εμφάνισής της’...

Παρακάτω θα τονίσουν :
‘δημιουργήθηκε μια ‘νέα γλώσσα’ με μοντάζ, έχοντας σαν βάση την νοτιοδυτική βουλγαρική διάλεκτο που ομιλείτο στη Μακεδονία.»
»Επήλθε έτσι μια ρήξη των σλαβομακεδόνων με την βουλγαρική λογοτεχνική παράδοση και αυτό έγινε κυρίως για πολιτικούς λόγους».
Γίνεται αναφορά σε μια ομιλία του στρατάρχη Τίτο που είχε τονίσει την εποχή εκείνη προς τους Σλαβομακεδόνες :
«...ένα ξεχωριστό έθνος χρειάζεται τη δική του πολιτιστική δημιουργία. Για να διατηρήσετε το έθνος για το οποίο αγωνίζεστε σήμερα θα πρέπει να υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν ένα έθνος. Να θέσετε τα θεμέλια της γραφής και της λογοτεχνίας, να δημιουργήσετε το μακεδονικό αλφάβητο και τη μακεδονική λογοτεχνική γλώσσα»...
Οι δύο βούλγαροι καθηγητές παραθέτουν ιστορικές αναφορές και από τις δύο πλευρές για να αποδείξουν πως η Σλαβομακεδόνες ομιλούσαν παλαιότερα την βουλγαρική γλώσσα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως η καταγωγή των κατοίκων της πΓΔΜ, είναι ...βουλγαρική.

Η Θράκη περνάει σε τουρκικά χέρια… μουσουλμάνοι αγοράζουν γη σε οποιαδήποτε τιμή !!!

Η γνωστή Συνθήκη της Λωζάνης, που υπογράφηκε το 1923 και με βάση την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάσει του πληθυσμού της Θράκης και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι ένα πολιτικό αδιαμφισβήτητο γεγονός...


Αυτή τη συνθήκη, πρώτη η Ελλάδα την παραβίασε με την μειοδοτική πολιτική των ετών 1955-1959, η οποία αναγνώρισε ξαφνικά τουρκική μειονότητα, υποκαθιστώντας τον όρο μουσουλμανική που σαφώς αναγραφόταν στην Συνθήκη της Λωζάνης. Ο φόβος και η πολιτική ανεπάρκεια των τότε πολιτικών «αρχόντων» της Ελλάδας, επέτρεψε την ισοπέδωση της συνθήκης με τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης αλλά και της ισοπέδωσης του Ελληνισμού σε ολόκληρη την Τουρκία.

Η προδοτική συμπεριφορά των τότε υπευθύνων πολιτικών, προκειμένου να εξευμενίσει την τουρκική λαίλαπα, απάντησε στην Τουρκία παραχωρώντας το αδιανόητο, την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, αντί να απαντήσει με μέτρα ίσης βαρύτητας και να προχωρήσει σε μαζικές αναγκαστικές εκδιώξεις εκτός της Ελλάδας, όλων εκείνων που επεδίωκαν την αναγνώρισή τους ως «τούρκοι»…

Η συνέχεια, μέχρι σήμερα, ήταν δραματική μέσα από μία παθητική στάση της Ελλάδας σε όσα συνέβαιναν στην Θράκη. Η δραστηριότητα παράνομων οργανώσεων, όπως οι «Γκρίζοι Λύκοι» κατάφεραν να εκφοβίσουν ικανούς αριθμούς μουσουλμάνων, ενώ ταυτόχρονα πέρασαν στρατιωτικό οπλισμό –μέρος του οποίου συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές- με σκοπό την εκπαίδευση ομάδων μουσουλμάνων πολιτών προκειμένου να αναλάβουν δράση όποτε η Άγκυρα αποφασίσει.

Όλο το θέμα στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More