ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ


Αφιερωμένη στην προσωπικότητα, την εποχή, το έργο και την επιρροή του Ρήγα Φεραίου θα είναι η μόνιμη έκθεση στον Πύργο Νέμποϊσα στο Βελιγράδι, που αναμένεται να εγκαινιαστεί μέχρι την Ανοιξη.

Παράλληλα θα αποδοθεί προς χρήση και ο ιστορικός Πύργος στο Βελιγράδι όπου μαρτύρησαν ο Ρήγας Φεραίος και οι σύντροφοί του, ένα σημαντικό έργο που αφορά στην αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου.

Το έργο παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ). Συνοπτικά η έκθεση για τον Ρήγα θ’ αποτελείται από τα εξής εκθέματα. Με βίντεο-προβολή, γίνεται εισαγωγή στο θέμα «Ρήγας Βελεστινλής» και ταυτόχρονα σύνδεση με το μνημείο και την ιστορία του που παρουσιάζεται στο ισόγειο, το Βελιγράδι και το άγαλμα του Ρήγα σε κεντρικό δρόμο που φέρει το όνομά του.

Σε διζωνικό χρονολόγιο θα παρουσιάζεται η ζωή του Ρήγα και τα κύρια ιστορικά γεγονότα σε ευρωπαϊκό επίπεδο (1669-1821), ενώ σε τρεις διαδραστικούς πληροφοριακούς σταθμούς θα εμφανίζονται οι θεματικές « Ρήγας. Από το Βελεστίνο στη Βλαχιά», «Το Όραμα του Ρήγα» και «Πνευματική κληρονομιά του Ρήγα». Επίσης, θα γίνεται βιντεοπροβολή της «Χάρτας του Ρήγα», καθώς και άλλων πληροφοριών σχετικά με το όραμά του, ενώ σε «ολογραμμική» – τρισδιάστατη απεικόνιση θα εμφανίζεται η μορφή του. Τέλος, σε ηχητικό έκθεμα θα απαγγέλλεται ο «Θούριος» στις διάφορες βαλκανικές γλώσσες.

Ειδική ιστοσελίδα στα σερβικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά θα πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο για το έργο, την ιστορία και τη σημερινή λειτουργία του Πύργου, ενώ πληροφοριακό έντυπο θα προσφέρει συνοπτικές αλλά χρήσιμες πληροφορίες και στις τρεις γλώσσες.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007, ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το ΕΚΒΜΜ, την Βουλή των Ελλήνων αλλά και από τον Δήμο Βελιγραδίου και την δημοτική επιχείρηση «Belgrade Fortress».

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.....


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ(ΒΙΝΤΕΟ) ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More