ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ


Για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει ακόμη ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να εφαρμοστεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε και στην Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1990, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

«Η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί εξαιρετικά», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup αναφερόμενος στην αποδοχή της βοήθειας από την Αθήνα, και προανήγγειλε την άφιξη ομάδων με ειδικούς από την Ευρωζώνη.

«Δεν μπορεί να επιτραπεί σε κανέναν να προσβάλει τους Έλληνες. Πρέπει να τους βοηθά. Έχουν πει ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν τη γνώμη ειδικών από την ευρωζώνη», τόνισε και αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις πρόσθεσε: «Για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις θα χρειαστούν(οι Έλληνες)- για παράδειγμα- μια λύση που θα στηρίζεται στο μοντέλο της εταιρίας Treuhand».

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είχε αναλάβει την πώληση 14.000 ανατολικογερμανικών εταιριών κατά την τετραετία 1990-1994.

Η συνέντευξη του κ. Γιούνκερ δημοσιεύεται μια μέρα μετά την συμφωνία των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup να εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Αθήνα θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας. «Το παρόν πακέτο μέτρων, για το οποίο η Αθήνα συμφώνησε, θα λύσει το ελληνικό ζήτημα» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ όμως επανέλαβε ότι το ελληνικό φορολογικό σύστημα «δεν ήταν πλήρως λειτουργικό».

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More