ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ


ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ;

Δεν ξέρουμε σε....
τι κατάσταση θα είναι του χρόνου η χώρα αν θα είναι στην Ευρωπαική Ένωση, Αν θα είναι στο ευρώ"
ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ Η ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ.....
ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ....
ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ .......ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΩΣ ΜΙΣΘΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.500 ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ( ΚΡΑΤΟΣ) ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ......ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ
ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΤΑΣΑΜΕ .........ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ (ΟΣΑ ΜΕΙΝΑΝΕ) ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙ ΙΔΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ......ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ
ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΙΜΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΑΡΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ


Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


«Κατάληψη» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας έκαναν οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου. Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και πραγματοποίησαν μια εικονική συνεδρίαση με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του δημάρχου Αθανάσιου Λαπόδρα και του δασκάλου τους και δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Ίγγιλη.
Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στην επιστολή που του έστειλαν οι μικροί «δημοτικοί σύμβουλοι» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου και ξενάγησε τους μαθητές στο δημαρχείο και τους εξήγησε τη λειτουργία και τη σημασία του δημοτικού συμβουλίου, η δραστηριότητα του οποίου διασφαλίζει τις δημοκρατικές αξίες της δημοτικής διοίκησης.
Οι μαθητές συζήτησαν για τα θέματα που αφορούν το σχολείο τους και την περιοχή τους και πήραν «αποφάσεις» για το τι θέλουν να αλλάξουν στο Πολύκαστρο και τις «κοινοποίησαν» στον δήμαρχο, ο οποίος τις αποδέχτηκε με χαρά.
«Ο δήμος Παιονίας και οι διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο για τους νεαρούς δημότες μας που ενδιαφέρονται να μάθουν πως λειτουργεί ο δήμος τους και πως μπορούν οι ίδιοι να τον κάνουν ακόμη καλύτερο», τόνισε ο κ. Λαπόρδας.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Ερωτήματα και ανησυχία γεννά η διήμερη περιοδεία στη Δυτική Θράκη της Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Εμινέ Ερντογάν φθάνει αύριο υπό δρακόνετια μέτρα ασφαλείας στη Θράκη συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) Εγκεμέν Μπαγίς.
Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και το πέπλο σιωπής που υπάρχει γύρω από τη διήμερη περιοδεία, η οποία προσλαμβάνει χαρακτήρα προεκλογικής εκστρατείας, σχετίζονται με την ανησυχία της τουρκικής κυβέρνησης ότι κάποιοι μπορεί να την εκμεταλλευθούν για να προκαλέσουν προεκλογικό πλήγμα στον ηγέτη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΟΧΙ;


''ΠΑΡΑΘΥΡΟ'' ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΣτΕ...

Σύμφωνα με εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνεται παράνομη η ψήφος των μεταναστών.

Σε συνεδρίαση της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών, η οποία κρίνεται ως παράνομη.
Κάποιοι θα προτρέξουν να ....
αναφέρουν ότι πρόκειται απλά για εισήγηση και όχι για απόφαση αλλά, με βάση πληροφορίες του parapolitika.gr, το σκεπτικό στο ΣτΕ είναι να ληφθεί τελικά και απόφαση, που θα αναφέρει ως παράνομη την ψήφο των μεταναστών.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, είχε γίνει η ίδια εισήγηση στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία υπογράμμιζε ι ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».
Φυσικά με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο "ασκός του Αιόλου", σε μεγάλη μερίδα των δήμων ανά την Ελλάδα, ειδικότερα σε εκείνους που διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μικρές και η ψήφος των αλλοδαπών, ενδεχομένως, να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
Μάλιστα, τα σενάρια κάνουν λόγο για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές αυτές, με τους "αδικημένους" να είναι έτοιμοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα και την κυβέρνηση να βρίσκεται εκτεθειμένη, περιμένοντας την τελική απόφαση του ΣτΕ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Ε, αυτοί δεν έχουν το Θεό τους! Τελικά, είτε είναι ανιστόρητοι, είτε κάποιο άλλο σχέδιο –ξένου δάκτυλου, προφανώς- υπηρετούν. Αν υπάρχει και τρίτη εξήγηση, ας μας την πουν…

Δεν εξηγούνται αλλιώς τα βαρύτατα ατοπήματα στα οποία έχουν πέσει τα golden boys της Spot Thompson. Και να πεις ότι ήταν και τίποτα παιδάκια των 700 ευρώ… Μιλάμε για ακριβοπληρωμένους συμβούλους, με επικεφαλής τον «πολύ» κ. Χρήστο Κερασιώτη, που κατάφεραν να μας πουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Κρήτη δεν ανήκει στην Ελλάδα. Σε διαφήμιση της Vodafone την παρουσίασαν ως ανεξάρτητο κράτος (!), ένα βήμα πριν μας πουν ότι ανήκει στην… Τουρκία, δηλαδή!

Πολύ πρόσφατα στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ένα βίντεο, το οποίο περιείχε τη νέα διαφήμιση της Vodafone. Στο βάθος της εικόνας διακρινόταν δύο σημαίες: Η μία της Κρητικής πολιτείας και άλλη των νήσων Μάρσαλ, οι οποίες είχαν κερδίσει την αυτονομία τους. Δεν πέρασαν πάνω από δύο 24ωρα προβολής αυτής της διαφήμισης και η εταιρεία, εξαιτίας αντιδράσεων που ξέσπασαν, απέσυρε το συγκεκριμένο βίντεο και επανέφερε την διαφήμιση χωρίς τις σημαίες. Και λέμε «η εταιρεία» γιατί, προφανώς, δεν επρόκειτο για ευαισθησία της διαφημιστικής, που –στο κάτω κάτω- ήταν αυτή η οποία επιμελήθηκε το σποτ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τουλάχιστον προκλητικό και δημιουργεί ερωτήματα για τη σκοπιμότητα που υπηρετεί η μετάδοση, μέσω μιας τεράστιας διαφημιστικής καμπάνιας, τέτοιου είδους μηνυμάτων, τα οποία αναμφίβολα δημιουργούν περίεργους συνειρμούς περί ανεξαρτησίας της Κρήτης (σενάρια τα οποία χρόνια απεργάζονται συγκεκριμένα κέντρα του εξωτερικού με έδρα την Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία) και προφανώς στοχεύουν στο να ζημιώσουν την Ελλάδα και να προκαλέσουν πάσης φύσεως αποσταθεροποιήσεις. Ευθύνη δεν φέρει βέβαια μόνον η Vodafone. Μάλλον η εταιρεία φέρει τη μικρότερη ευθύνη. Τη μεγαλύτερη φέρει η διαφημιστική εταιρεία, η οποία ανέλαβε και σχεδίασε τη συγκεκριμένη καμπάνια, η Spot Thompson του Χρήστου Κερασιώτη.

70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ


Εκδηλώσεις για την 70η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης διοργανώνουν οι Κρήτες της Νέας Ζηλανδίας, στην πρωτεύουσα της χώρας, Ουέλινγκτον, όπου βρίσκεται το 95% της ελληνικής ομογένειας.
Περίπου 50 οικογένειες, με καταγωγή από την Κρήτη ζουν στη Νέα Ζηλανδία και θα γιορτάσουν την Επέτειο, στις 20 Μαΐου, έστω και χωρίς εκπρόσωπο από την Ελλάδα, "απουσία δικαιολογημένη και κατανοητή με βάση την οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα" σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Νέας Ζηλανδίας, Γιώργο Νεονάκη.
Μάλιστα, κατόπιν ενεργειών των Κρητικών αλλά και των οικογενειών των Βετεράνων, το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε, στις 20 Μαΐου, κάθε χρόνο, να γιορτάζεται η Μάχη της Κρήτης στο Εθνικό Μνημείο Πολέμου με την παρουσία του Αντιβασιλέα της Νέας Ζηλανδίας (εκπροσωπώντας τη Βασίλισσα της Αγγλίας), τον υπαρχηγό των Αμυντικών Δηνάμεων της χώρας, εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων, βετεράνων, των Κρητικών του Ουέλινγκτον, των πρέσβεων της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ν. Αφρικής, και του δημάρχου της πόλης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ.......


Έκθεση του Κρεμλίνου αναφέρει λεπτομερώς τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε …
υπό τον πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Πούτιν και του αντιπροέδρου της Αμερικής κ. Biden την περασμένη εβδομάδα και αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για την....
αμερικανική έκκληση για βοήθεια από την Ρωσία για την εγκαθίδρυση ενός σχεδίου για την πυραυλική άμυνας της γης με την ονομασία “Earth Wide” για την προστασία του πλανήτη μας από εξωγήινη «εισβολή» που αναμένεται ως τα τέλη του 2012 όπως το βλέπουν και οι δορυφόροι NASA.Τα σύμφωνα με την έκθεση της 21ης Απριλίου που με τίτλο “Awakening” Moon Shocks Scientists As Massive Asteroids Near Earth” που στο το ποιο ενδιαφέρον που είναι να σημειωθεί, είναι η έκθεση που δίνει ελεύθερα πλέον η NSA με έγγραφα της, τα περισσότερα άκρως απόρρητα, με τίτλο «κλειδί για τα εξωγήινα μηνύματα» όπου το 21 ως σύμβολο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, από αυτούς τους εξωγήινους ως επικοινωνία. Και δεν είναι ένα άλλα δύο τα πλοία – άστροπλοια. Έχει αποκωδικοποιηθεί η γλώσσα από την NSA από την εποχή της συντριβής UFO στο New Mexico της εποχής Roswell, που τα αρχεία αυτά τα έχει – είχε η CIA. Υπάρχει αριστερά της σελίδας φωτογραφία από εφημερίδα της εποχής.Πιθανό σενάριο θα μπορούσε να είναι ή να συμβεί όπως αυτό που έγινε γνωστό στις 4 Απριλιου 1561 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας όπου εκατοντάδες UFO στον ουρανό εκείνης της ημέρας εμφανιστήκαν , το μαρτυρούν κείμενα εποχής εκείνης που έλεγε: «Αυτό που είχε χαρακτηριστεί ως ένας πόλεμος στον ουρανό, με ένα ευρύ φάσμα της τέχνης που κυμαίνονται από σφαίρες στο δόρυ-όπως φιάλες στις διασταυρώσεις και" πιάτα " . Ο ουρανός ήταν προφανώς γεμάτος από μηχανές, διαφωνώντας στη μάχη, για καλά πάνω από μια ώρα. Η μάχη ήταν τέτοια που ο νικητής θεωρήθηκε επίσης. Σφαιροειδούς ΑΤΙΑ παρατηρήθηκαν που απορρέουν από «κυλινδρικά» μητρικά σκάφη. Μετά το πέρας της μάχης, φαίνεται ένα θαυμάσιο, μαύρο, δόρυ - όπως το Super-πλοίο κάποιο είδος ήρθε από τη σκηνή . Ένα αρχαίο
<ξυλόγλυπτο δημιουργήθηκε από τον Hans Glaser να τεκμηριώνουν το γεγονός. " Πριν λίγο καιρό Στη Βρετανία ο βασιλικός αστρονόμος λόρδος κ. Μάρτιν ριςκαι ο βασιλικός αστρονόμος της Σκωτίας θέλουν Μπράουν έδωσαν κοινή δήλωση για την προειδοποίηση ότι ο πολιτισμός του ανθρώπου έχει πιθανότητες 50% να επιβιώσει έως το 2100 χωρίς να υποστεί τεχνητή καταστροφή. Η έκθεση αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος κ. Biden δήλωσε στον κ. Πούτιν ότι η Αμερική έχει αναστείλει τον εξοπλισμό των δις δολαρίων προς την διαστημική υπηρεσία και προσανατολίζεται για την κατασκευή μαζικά πλέον στόλου. Τηλεκατευθυνόμενου που θα φέρουν λέιζερ για να περιπολούν σε εξωτερικούς χώρους της Γης. Σημαντικό και αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην εποχή του προέδρου Ronald Reagan (1911-2004) η εφημερίδα Washington Post Στις 30 Δεκεμβρίου 1983 έδωσε πρωτοσέλιδο τίτλο τον εξής : «μυστήριο ουρανίου σώμα ανακαλύφθηκε πιθανόν τόσο μεγάλο όσο ο Δίας.»


ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: .

«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι’ ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι’ επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι’ εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι’ έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι’ από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι’ όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι’ αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι’ απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! . Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου !

ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ.....


Tιμώντας τη θλιβερή επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας, για πρώτη φορά Εύζωνες...
της Προεδρικής Φρουράς, εμφανίστηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ντυμένοι με ποντιακές στολές, έχοντας το Εθνόσημο στο χαρακτηριστικό μαύρο κεφαλόδεσμο (πασλούκ).


Οι Εύζωνες απέσπασαν το χειροκρότημα και τα επιφωνήματα του συγκεντρωμένου πλήθους, τόσο από δήμους της Αττικής όσο και της υπόλοιπης νότιας Ελλάδας, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας από τα τουρκικά στίφη μετά το 1914.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο πρώην ομογενής βουλευτής στο σουηδικό κοινοβούλιο, κ.Νίκος Παπαδόπουλος, που το 2010 πρωτοστάτησε για την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας από την Στοκχόλμη, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

Μετά την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων, ακολούθησε πορεία προς την Πρεσβεία της Τουρκίας στην οδό Ρηγίλλης, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την είσοδο και να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πλήθους, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων νότιας Ελλάδας, κ.Γιάννη Σαββίδη, να καταγγείλει δημόσια το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, απο Πόντιους μουσικούς.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923.

Από το ειδεχθές έγκλημα υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους περίπου 353.000 Έλληνες. Ωστόσο, οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα. Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από την Ελλάδα, την Αυστραλία, την Κύπρο και την Σουηδία, αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More