ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Επίδομα θέρμανσης: Ότι θέλετε να ξέρετε 

  Καταργείται το επίδομα θέρμανσης και θεσμοποιείται το επίδομα πετρελαίου. Οποιοδήποτε νοικοκυριό καταναλώνει φυσικό αέριο ή διαθέτει άλλη πηγή θέρμανσης, δεν έχει δικαίωμα στην κρατική ενίσχυση. Επίσης, το κριτήριο-πλαφόν για την παροχή του επιδόματος θα είναι συνολικά εισοδήματα της οικογένειας, κάτω των 30.000 ευρώ.
Τα παραπάνω προβλέπονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που εξετάστηκαν κατά τη σημερινή σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, προβλέπονται τα εξής:

- η εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει στο 80% του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.



- το επίδομα θα δίνεται μόνο επί του τιμολογίου που θα προσκομίζεται από τον φορολογούμενο και δεν θα αφορά αγοραστές φυσικού αερίου ή ξύλων.

- δεν θα διαφοροποιείται το επίδομα ανάλογα με την τιμή πώλησης του καυσίμου που θα είναι μία και ενιαία για όλη την επικράτεια.

- Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η κατ'εξαίρεση απόδοση επιδόματος «ακραίας φτώχειας» το οποίο θα δίνεται ανεξαρτήτως τιμολογίου και καυσίμου θέρμανσης.

-Επιβολή πλαφόν στα τετραγωνικά της κατοικίας: θα καλύπτει μόνο για τα πρώτα 120τ.μ. της επιφανείας της. Αν κάποιος έχει πάνω από 120 και πληροί τα υπόλοιπα κριτήρια θα παίρνει επίδομα μόνο για τα 120 τετραγωνικά.



-Δεν παίρνει το επίδομα όποιος έχει τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης, όπως σκάφη και πισίνες.

-Τα περιουσιακά κριτήρια που τίθενται αφορούν: Πλαφόν στην αντικειμενική αξία της κατοικίας έως 150.000 ευρώ και για ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Θα ισχύσουν οι ίδιες γεωγραφικές ζώνες που ίσχυσαν πέρυσι. Το επίδομα θα κλιμακώνεται από 200-400 ευρώ. Ως φαίνεται ωστόσο, τα ποσά αυτά δεν θα μπορούν να καλύψουν την πραγματική επιβάρυνση, που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη διαμορφώνεται ως εξής: 



ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ     ΕΠΙΔΟΜΑ      ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΦΕΤΟΣ
1η ΖΩΝΗ                             400                  800
2η ΖΩΝΗ                             300                  500
3η ΖΩΝΗ                             235                  330
4η ΖΩΝΗ                             200                  200

Σημειώνεται ότι για την καταβολή του επιδόματος έχει γραφτεί στον φετινό προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 120 εκατ. ευρώ το οποίο ακόμη δεν έχει βρεθεί…

Πώς θα γίνεται η καταβολή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εξασφάλιση του επιδόματος θέρμανσης, έχει ως εξής:

Οι πολίτες που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης οφείλουν πριν την παραλαβή του να εισέρχονται σε ειδική εφαρμογή στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) και να δηλώνουν πόση ποσότητα χρειάζονται και ζητούν να παραλάβουν.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι πληρούνται τα εισοδηματικά, οικογενειακά, περιουσιακά και γεωγραφικά κριτήρια θα κινηθούν οι διαδικασίες παραλαβής της ποσότητας, και εν συνεχεία οι δικαιούχοι θα καταχωρούν το σχετικό τιμολόγιο στη Γ.Γ.Π.Σ. και το ποσό του επιδόματος θα πιστώνεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More