ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ;.....


Δύο μαθητές σχολείου της Μ. Βρετανίας τιμωρήθηκαν επειδή αρνήθηκαν να γονατίσουν και να «προσευχηθούν στον Αλλάχ», κατά τη διάρκεια μαθήματος θρησκευτικών.

Οι γονείς εξοργίστηκαν με το γεγονός ότι τα δύο αγόρια ετών ηλικίας 11 και 12 ετών, τιμωρήθηκαν επειδή δεν ήθελαν να λάβουν μέρος στην «πρακτική επίδειξη του τρόπου λατρείας του Αλλάχ».

Οι γονείς είπαν ότι η αναγκαστική συμμετοχή των παιδιών στην συγκεκριμένη άσκηση - η οποία περιελάμβανε και το να φορέσουν τα παιδιά το μουσουλμανικό κάλυμμα - στο Γυμνάσιο Alsager, κοντά στο Stoke-on-Trent -ήταν μια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Το Σχολείο Alsager, κοντά στο Stoke, έχει γίνει δέκτης οργισμένων καταγγελιών από γονείς μετά την τιμωρία των δύο αγοριών της 7ης (μεταξύ έκτης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου) εξ αιτίας της άρνησής τους να προσκυνήσουν τον Αλλάχ κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού μαθήματος.

Ένας από τους γονείς, η Sharon Luinen, λέει: «Δεν είναι σωστό, είναι εντελώς παρατραβηγμένο.

"Καταλαβαίνω ότι πρέπει να μάθουν για άλλες θρησκείες. Μπορώ να το αντέξω αυτό, αλλά προχωράει πολύ πιο μακριά το να τιμωρηθούν, επειδή δεν συμμετείχαν σε μία μουσουλμανική προσευχή.

«Το να τους κάνεις να προσεύχονται στον Αλλάχ, ενώ δεν το πιστεύουν, είναι λάθος και αυτό που με έβγαλε έξω από τα ρούχα μου, ήταν τους είπαν ασεβείς’».

"Δεν θέλω με αυτό να πω ότι έχω πρόβλημα με το σχολείο, επειδή γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένη από αυτό."

Ένας άλλος γονέας, η Karen Williams δήλωσε: «Είμαι εντελώς έξω φρενών που η κόρη μου αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε αυτό που και εγώ δεν μπορώ να δεχτώ.

«Δεν έχω πρόβλημα να διδάσκουν στο παιδί μου άλλες θρησκείες και μια μικρή ποσότητα πληροφοριών δεν κάνει καμία ζημιά.

"Όχι μόνο έπρεπε να προσευχηθούν, αλλά η δασκάλα μπήκε στην τάξη και τους ανάγκασε να παρακολουθήσουν μια ταινία μικρού μήκους και στη συνέχεια τους είπε «τώρα θα βγούμε έξω για να προσευχηθούμε στον Αλλάχ ».

«Τότε δύο αγόρια τιμωρήθηκαν (έμειναν μέσα στην τάξη) και όλα τα άλλα παιδιά έχασαν το διάλειμμά τους, λόγω της δασκάλας.

"Όχι μόνο τους επέβαλλαν να το κάνουν, αλλά την επέπληξαν γιατί δεν το έκανε σωστά.

"Ήταν κάτι που δεν είχαν ξανακάνει και που έπρεπε μάλιστα να το κάνουν σε άλλη γλώσσα."

«Το παιδί μου αναγκάστηκε να προσευχηθεί στον Αλλάχ κατά την διάρκεια μαθήματος στο σχολείο." Ο παππούς ενός από τους μαθητές της τάξης, δήλωσε: «Είναι απολύτως αηδιαστικό, δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος να το χαρακτηρίσω.

«Η κόρη μου και πολλές άλλες μητέρες είναι έξω φρενών που ανάγκασαν τα παιδιά τους να γονατίσουν στο πάτωμα και να προσευχηθούν όπως οι μουτσουλμάνοι. Αν δεν το έκαναν θα τα τιμωρούσαν.

"Δεν είμαι ρατσιστής, έχω φίλο έναν Ινδό εδώ και 30 χρόνια. Έχω πάει, επίσης, σε μουσουλμανικό γάμο, όπου μου εξήγησαν ότι δεν θα σέρβιραν αλκοόλ και το σεβάστηκα.

"Αλλά εάν καλούσαν τους μουσουλμάνους να πάνε την Κυριακή στην εκκλησία και να λάβουν Θεία Κοινωνία, θα γινόταν πόλεμος."

Οι γονείς δήλωσαν ότι ανάγκασαν τα παιδιά τους να γονατίσουν στις «ψάθες της προσευχής» που η δασκάλα θρησκευτικών έβγαλε από το ντουλάπι της, και τους είπε επίσης να φορέσουν ισλαμική μαντήλα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Ο αναπληρωτής διευθυντής Keith Plant δήλωσε: «Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν αυτό ήταν μέρος του προγράμματος σπουδών ή όχι. Δεν είμαι δάσκαλος θρησκευτικών, είμαι καθηγητής αγγλικών. (Στην Βρετανία διδάσκεται ως υποχρεωτικό το μάθημα Θρησκευτικών Σπουδών στα δημόσια σχολεία, με περιεχόμενο κυρίως θρησκειολογικό. Ουσιαστικά μόνο η Βρετανία από όλη την Ευρώπη διδάσκει θρησκειολογία στα σχολεία).

«Αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη δασκάλα λείπει. Νομίζω ότι είναι άσχημο που τόσοι πολλοί γονείς ήρθαν σε επαφή με τον Τύπο, πριν έρθουν σε μένα.

«Μίλησα με τη δασκάλα και μου μετέφερε την δική της εκδοχή για τα γεγονότα, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή."

Μια δήλωση του Συμβουλίου της επαρχίας του Cheshire, εξ ονόματος του σχολείου έλεγε: "ο διευθυντής David Black επικοινώνησε με την εν λόγω αρχή αμέσως μόλις υποβλήθηκαν οι καταγγελίες.

"Γίνονται έρευνες για το περιστατικό, ως θέμα επείγοντος χαρακτήρα και όλοι οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά.

«Η εκπαίδευση των παιδιών στις πεποιθήσεις των διαφόρων θρησκειών είναι μέρος του προγράμματος σπουδών σχετικά με την ‘ποικιλομορφία’, καθώς η γνώση είναι απαραίτητη για την κατανόηση.

«Δεχόμαστε ότι η διδασκαλία πρέπει να διεξάγεται με κάποια ευαισθησία."

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΟΜΙΛΕΙ.....


Προς ΣΕΒ: Λίγο πιο σεμνά και μετρημένα θα ωφελούσε τη χώρα
1. Κακοί επιχειρηματίες επιθυμούν απολύσεις
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κήρυξε πόλεμο στη μισθωτή εργασία και στο δημόσιο, ιδιαίτερα στον δημόσιο υπάλληλο. Με ότι τρόπο βρίσκει δηλώνει ότι το ελληνικό δημόσιο παρενοχλεί “το ισχυρό οικονομικό του έργο”. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι τα λέει αυτά διότι ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις. Προγραμματίζει να εισάγει νέες τεχνολογίες στην ελληνική βιομηχανία και άλλες επιχειρήσεις. Σχεδιάζει να ιδρύσει νέα ερευνητικά κέντρα στήριξης της ανάπτυξης της χώρας. Ότι σε λίγο, όλη η Ευρώπη έκθαμβη θα μελετά τα νέα οργανωτικά και αποτελεσματικά σχήματα διεύθυνσης. Όλοι μας πια, θα μαθαίνουμε από τις βαθιές αναλύσεις του για το διεθνές γίγνεσθαι και του πώς πρέπει να δρα η Ελλάδα.
Δυστυχώς για τη χώρα η πλειοψηφία των Ελλήνων μεγάλων επιχειρηματιών, με φωτεινές εξαιρέσεις, δεν έχει κανέναν τέτοιο προσανατολισμό. Το μόνο που γνωρίζουν πολλοί από αυτούς είναι να είναι εισοδηματίες στις πιο διαφορετικές παραλλαγές. Για αυτό και ο ΣΕΒ έπαψε να είναι ακόμα και ως όνομα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων. Αν... μάλιστα, διατηρούσε την παλιά του μορφή, τότε ο σημερινός πρόεδρος του ΣΕΒ δεν θα ήταν ούτε καν μέλος του.
Πολλοί, ασφαλώς όχι όλοι, κάθε άλλο, Έλληνες επιχειρηματίες ζουν με...
εισοδήματα και όχι με πραγματική αυθεντική παραγωγική επιχειρηματική δράση. Και, όμως, τολμάνε να κατηγορούν τους Έλληνες εργαζομένους ως αντιπαραγωγικούς. Ορισμένοι από αυτούς στους οποίους αναφέρουμε, ζούνε από τα εισοδήματα που απέκτησαν πουλώντας τις επιχειρήσεις που διέθεταν. Υπέσκαψαν την ίδια την παραγωγική βάση της χώρας. Άλλοι πάλι ζούνε ως κρατικοδίαιτοι, από κρατικές προμήθειες και εισοδήματα από τον δημόσιο προϋπολογισμό, αυξάνοντας υπέρμετρα τις δαπάνες του δημοσίου και προσθέτοντας μεγάλους αριθμούς στα ποσοστά του πληθωρισμού. Χωρίς τις «business» με το δημόσιο και τις ευκολίες που αποκτούν, θα ήταν οικονομικά και κοινωνικά ανύπαρκτοι. Κάποιοι άλλοι ζούνε από αεριτζίδικες δραστηριότητες, πιστοί σε αυτή την περίπτωση με την ιστορική παράδοση της εποχής της κατοχής και της χούντας. Αυτοί καταγγέλλουν μέσω των φερέφωνων που διαθέτουν ανθρώπους που τους αντιστέκονται και που κοπιάζουν για μια διαφορετική, αναπτυσσομένη και δημοκρατική Ελλάδα. Πολλούς από αυτού του είδους επιχειρηματίες τους είδαμε να εξασφαλίζουν τεράστιες περιουσίες με την ανακατανομή εισοδήματος και ιδιοκτησίας που έγινε μέσα από το ελληνικό χρηματιστήριο. Τέλος, είναι αρκετοί εκείνοι που δεν πληρώνουν φόρους ή, ακόμα, και φοροκλέπτουν μη αποδίδοντας φόρους, με αποτέλεσμα να υποφέρει το ελληνικό κράτος από έσοδα και να έχουν οδηγηθεί τα ελλείμματα εκεί που οδηγήθηκαν.
2. Ο Βέμπερ και οι εθνικοί ευεργέτες θα ντρέπονταν για αυτούς
Πολλοί από τους Έλληνες επιχειρηματίες δεν έχουν καμιά σχέση με τον ιδεατό τύπο επιχειρηματία που περιέγραψε ο Βέμπερ: ο σεμνός επιχειρηματίας που επιδιώκει να πετύχει η επιχείρησή του. Να αυξήσει την παραγωγικότητά της. Ο οποίος δεν κάνει παραστάσεις πλούτου, δια του πλούτου και με τον πλούτο που αποκτά. Διότι τον πλούτο τον χρησιμοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την επιχείρησή του. Αντίθετα με αυτόν τον ιδεατό τύπο επιχειρηματία, πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες αρέσκονται στην επίδειξη πλούτου προς τα έξω. Αναζητούν τα πάρτι δημοσιότητας στη Μύκονο, όπου και εκεί συχνά δεν πληρώνονται φόροι. Ανταγωνίζονται να μπουν στις στήλες των περιοδικών life Style. Επιδεικνύουν τα νέα τους αμάξια και κότερα. Και όλα αυτά τα κάνουν ακόμα και σε περίοδο κρίσης, συχνά προκαλώντας.
Πολλοί λίγοι από τους σημερινούς μεγάλους επιχειρηματίες θυμίζουν τους πλούσιους εθνικούς ευεργέτες χάρη στους οποίους εξασφάλισε η Ελλάδα σημαντικές υποδομές και έργα που επιβιώνουν μέσα στον χρόνο. Από το κτήριο Συγγρού που είναι η έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών μέχρι το Ζάππειο. Δυστυχώς οι σημερινοί Έλληνες επιχειρηματίες προτιμούν να επιδεικνύουν τον πλούτο τους σε ιδιωτικά αγαθά, παρά να διευκολύνουν την χώρα στις δύσκολες στιγμές. Προτιμούν να φτιάχνουν προσωπικής χρήσης κατασκευές, παρά να προσφέρουν στο δημόσιο καλό και στα δημόσια αγαθά. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Ενώ δεν προσφέρουν αυτά που προσφέρουν επιχειρηματίες άλλων χωρών, καλούν δια στόματος του Προέδρού τους να απολυθούν εργαζόμενοι. Επιθυμούν, με άλλα λόγια να κάνουν κέρδη από την κρίση, εν μέσω κρίσης.
3. Είναι η πηγή της διαφθοράς
Στο δημόσιο υπάρχει πράγματι μεγάλη διαφθορά. Αλλά αυτή τη διαφθορά δεν την προκάλεσαν με αλληλορουσφέτια οι δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ τους. Για να υπάρχει στο δημόσιο διαφθορά πρέπει να υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα και στις αγορές «επάρκεια διαφθοράς». Να υπάρχει μαύρο χρήμα. Να υπάρχει υπερκέρδος τιμών που καθορίζουν τα καρτέλ. Εξάλλου η κύρια διαφθορά του δημοσίου προέρχεται από τις μεγάλες επιχειρήσεις που δίνουν λίγα ψίχουλα σε αυτούς που διαφθείρουν προκειμένου να κάνουν άνομα υπερκέρδη που καμιά σχέση δεν έχουν με την ποιότητα των προϊόντων τους ή με κανόνες ανταγωνιστικότητας. Ίσα-ίσα που αποτελούν ευθεία παραβίαση αυτών των κανόνων αλλά και της υποτιθέμενης λογικής των αγορών. Και πρέπει να υπογραμμίσω ότι δεν ακούσαμε ποτέ τον ΣΕΒ να καταγγέλλει αυτή τη μεγάλη διαφθορά ή ότι η περαίωση υποσκάπτει κάθε έννοια ανταγωνισμού ανάμεσα σε παραγωγικούς επιχειρηματίες και αεριτζήδες. Κάθε άλλο. Δεν ακούσαμε ακόμα ποτέ ο ΣΕΒ να έδιωξε κάποιο μέλος του για λόγους ηθικής τάξης, ακόμα και ως προς την λεγόμενη ηθική των αγορών.
Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που έβγαλαν στο εξωτερικό τα χρήματα τους επιτείνοντας τα κρισιακά φαινόμενα της Ελληνικής Οικονομίας. Περισσότεροι, όμως, είναι εκείνοι που υποφέρουν από την έλλειψη δυνατοτήτων να στηριχθούν σήμερα στις δημόσιες επενδύσεις και σε τραπεζικά δάνεια με λογικούς όρους. Το ερώτημα είναι γιατί ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν τα έβαλε με αυτές τις καταστάσεις; Η απάντηση είναι σαφής: στο ίδιο το εσωτερικό του ΣΕΒ υποχωρούν οι εκπρόσωποι του παραγωγικού κεφαλαίου και έχουν ενισχυθεί εκείνοι που ζουν από το εισόδημα και την δράση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων. Εκείνων που ζουν από το τραπεζικό εισόδημα και όχι από την παραγωγική δράση. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τόσο για τον ΣΕΒ, όσο και για τη χώρα συνολικά. Η ήττα του παραγωγικού ελληνικού κεφαλαίου έναντι των τραπεζικών τοκογλύφων και των εισοδηματιών υπέσκαψε τις προοπτικές διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Ακόμα, οι του ΣΕΒ κάνουν ότι περνάνε από το χέρι τους για να μην πετύχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτό τον τόπο, η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σήμερα «ούτε καν καπιταλισμός της προκοπής».
4. Κοίτα ποιος μιλά…
Εάν συγκρίνει κανείς τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, ιδιαίτερα της ευρωζώνης, τότε θα διαπιστώσει ότι ενώ οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν ποιότητα που βρίσκεται τουλάχιστον στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες είναι περισσότερο τριτοκοσμικοί παρά ευρωπαίοι στις επιλογές και στρατηγικές τους.Ας μας πει ο κ.Πρόεδρος του ΣΕΒ ποιες είναι οι παραγωγικές επενδύσεις και η έρευνα που έκαναν τα τελευταία χρόνια τα μέλη του Συνδέσμου. Όλοι μας γνωρίζουμε, αλλά πρέπει να το υπενθυμίζουμε: ουσιαστικά καμία. Και αν επενδύθηκαν χρήματα, αυτά επενδύθηκαν σε υπάρχοντα πλούτο και παραγωγική βάση. Δηλαδή, επενδύθηκαν για να αλλάξει ιδιοκτησία ή και απλά προσωρινά χέρια ήδη υπάρχων παραγωγικός πλούτος. Για αυτό επιμένω να λέω ότι τα προβλήματα της Ελλάδας αφορούν και τον τραπεζικό τομέα, και το δημόσιο, και τις αγορές, αλλά πριν από όλα τους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι οποίοι αφού κατάντησαν προβληματικές τις ίδιες τις επιχειρήσεις τους συμβάλανε στην αποδιοργάνωση του ελληνικού κράτους και τώρα θέλουν να πάρουν εκδίκηση απέναντι στους εργαζομένους. να θεμελιακό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν διαθέτει σε επάρκεια καλούς επιχειρηματίες. Δεν διαθέτει σε επάρκεια στην «κορυφή» ανθρώπους με επιχειρηματικό πνεύμα και εγκράτεια. Που σέβονται και κατανοούν πόσα προσφέρουν οι εργαζόμενοι. Αλλά όταν είναι κανείς εισοδηματίας, από πού να γνωρίζει κάτι τέτοιο!
Ο ΣΕΒ που ουδέποτε έλαβε μέτρα για να αναβαθμιστεί ουσιαστικά η ποιότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών. Ουδέποτε απέβαλλε από τις γραμμές του επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που παραβίαζαν την ηθική, τους κανόνες της αγοράς, τις απαιτήσεις της οικονομίας, δεν δικαιούται να ομιλεί. Διότι αποτελεί τον Σύνδεσμο των πρώτων υπεύθυνων για τα κατάντια της χώρας. Κατά τον ΣΕΒ στην Ελλάδα οι καπιταλιστές είναι οι μόνοι ανεύθυνοι για το ότι ο καπιταλισμός δεν λειτουργεί ακόμα και με εκείνους τους στοιχειώδεις κανόνες που συναντάμε στην υπόλοιπη ΕΕ και στις ΗΠΑ. Ορθά λοιπόν ο λαός μας ακούγοντας τις προτροπές του πρώην βιομήχανου για το δημόσιο και τις απολύσεις των εργαζομένων φωνάζει: «Κοίτα ποιος ομιλεί»…

ΧΜ......ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ


Το πυροβολικο της Β. Κορέας σφυροκόπησε το νοτιοκορεατικό νησί Yeonpyeong

Πάνω από 50 οικοδομήματα στο νοτιοκορεατικό νησί Yeonpyeong στην Κίτρινη θάλασσα έπαθαν φωτιά από τα πυρά του πυροβολικού, υποθετικά, της Β. Κορέας.

Από την πλευρά της Β. Κορέας ρίχτηκαν σχεδόν 20 πυροβολισμοί από πυροβόλα όπλα. Όπως μετέδοσε το κορεατικό τηλειπτικό δίκτυο YTN, η νοτιοκορεατική πλευρά άνοιξε απαντητικά πυρά. Οι ντόπιοι κάτοικοι μεταφέρονται σε καταφύγια. Υπάρχουν τραυματίες.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΜΕ


΄Ερχονται, κάποτε, στιγμές, που οι πολιτικοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις προσωπικές τους ευθύνες, απέναντι στη ζωή και στον Τόπο, και ν’ αποδέχονται την ετυμηγορία των πολιτών, τη κρίση, των οποίων επεδίωξαν…. Πέρσι, η Κυρία Μπακογιάννη υπήρξε υποψήφια για την Προεδρία του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.


Και, κατά τις εσωκομματικές, αυτές, εκλογές, ηττήθηκε, κατά κράτος, από τον ανθυποψήφιό της και σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, εισπράττοντας την μήνιν των οργανομένων οπαδών της Μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης για την μεγαλύτερη, στην ιστορία της, συντριβή σε βουλευτικές εκλογές, που υπέστη, κατά τις πρόωρες εκλογές του περασμένου χρόνου.

Εκλογές, που έγιναν, όπως είναι γνωστό, με αυτοκτονικό τρόπο, μετά από ένθερμη εισήγησή τους από πλειάδα εξεχόντων Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή, μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστικό ρόλο διεδραμάτισε η ίδια η Κυρία Μπακογιάννη.

Είναι νωπή, ακόμα, η δήλωση της απερχομένης πολιτικού, ύστερα από, κατ’ ιδίαν, συνάντηση, που είχε με τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ., μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ότι θα παραμείνει «στρατιώτης της Μεγάλης Παράταξης», δήλωση, που, σύντομα, λησμόνησε, δρομολογώντας τα ιδιοτελή της σχέδια για ίδρυση ένός νέου πολιτικού σχήματος, χωρίς ΄Οραμα και χωρίς Λόγο ΄Υπαρξης, μόνο και μόνο, για να καλύψει τις προσωπικές της μωροφιλοδοξίες και ν’ αντιπαραταχθεί στο Κόμμα, στο οποίο όφειλε την αναγνωρισιμότητά της.

Κάποιος μπορεί να διατυπώσει ζωηρές αμφιβολίες, κατά πόσο ένα Κόμμα, του οποίου ηγείται ένα πρόσωπο, που για περισσότερο από 20 χρόνια, βρισκόταν στα ενδότερα του σκληρού πυρήνα του πολιτικού συστήματος, που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της πτώχευσης και της πολιτικής χρεοκοπίας, νομιμοποιείται να εκφράσει το …νέο!!

Και, μάλιστα, σε μια εποχή, που η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, παρά τις Κασσάνδρες και τους ευσεβείς πόθους ορισμένων, που την ήθελαν να διαλύεται στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, κατόρθωσε, μέσα απ’ αυτές, και την εσωτερική της συνοχή να διατηρήσει, αλλά και να ξαναμπεί, δυναμικά, στο παιγνίδι της Εξουσίας, αναγορεύοντας τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά σε αδιαφιλονίκητο Ηγέτη του Κεντροδεξιού χώρου. ΄Ισως, πάλι, με την παρορμητική και μωροφιλόδοξη αυτή κίνηση της Κυρίας Μπακογιάννη, να δίνεται στο Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μοναδική ευκαιρία να ξεχωρίσει την ήρα απ’ το στάχυ, τα ξερά απ’ τα χλωρά, και αναβαπτισμένη και ανανεωμένη με νέα και άφθαρτα στελέχη να βγει, τελικά, αναγεννημένη από αυτή την αντιπαράθεση, και να απαλλαγεί, μια για πάντα, από τα «βαρίδια» και τις αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος της.

Γιατί στη ζωή, όπως έλεγε ο Κομφούκιος «δεν έχει σημασία πόσες φορές θα γονατίσεις, αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς»….

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ......Είναι σχεδόν απίστευτο αυτό που έγινε στο 79ο Νηπιαγωγείο Σεπολίων, την περασμένη Δευτέρα, όταν οι μουσουλμάνοι βγήκαν στις πλατείες της Αθήνας να προσευχηθούν για τη θρησκευτική γιορτή τους, το Μπαϊράμι.

Εκείνη λοιπόν την ημέρα, οι δασκάλες του 79ου Νηπιαγωγείου Σεπολίων,... είχαν την φαεινή ιδέα να διδάξουν στα παιδάκια των 4 και 5 ετών τι είναι το Μπαϊράμι, γιατί το γιορτάζουν οι Μουσουλμάνοι και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα για τα νήπια. Και όλο αυτό γιατί ανάμεσα στα 30 συνολικά παιδάκια, υπήρχαν και 3 παιδιά μουσουλμάνων. Κάπως έτσι, τα νήπια - Ελληνόπουλα μυήθηκαν στη θρησκεία του Ισλάμ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή, εμφανίστηκαν στον παιδικό σταθμό οι γονείς των μουσουλμάνων παιδιών για να προσευχηθούν μαζί τους! Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτα για να τα εμποδίσει.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο από τη γειτονική Αλβανία, όπου μια μουσουλμανική ΄΄φιλανθρωπική΄΄ οργάνωση χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς, επισκεπτόταν σχολεία για να προσφέρει ΄΄δώρα΄΄ στα παιδιά. Τα ΄΄δώρα΄΄ όμως ήταν μαντίλες για τα κοριτσάκια και λευκά σκουφάκια του μουσουλμανικού τελετουργικού για τα αγόρια.

Όχι απλά τους τα έδιναν, αλλά υποχρέωναν να τα φορέσουν, ενώ δίπλα οι ΄΄φιλάνθρωποι΄΄ έψελναν μουσουλμανικούς ύμνους.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More