ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Από χθες το απόγευμα το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου...
στήθηκε στο Αλεξάνδρειο στην περιοχή Ξηροκάμπι στο Λιτόχωρο. Πρόκειται για δωρεά του Γ. Καρατζαφέρη, τα δε αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 29 Ιουλίου. Από σήμερα το πρωί γίνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, και ήδη έγινε και η πρώτη επίσκεψη από έναν μικρό μαθητή.

ΙΧΩΡ


ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΧΩΡ

Στην μυθολογία το ΙΧΩΡ είναι το Αίμα των θεών. Για κάποιους άλλους είναι το Αίμα γίγαντα της Κρήτης, Τάλω αν και συχνά αναφέρεται οτι το "αίμα" του γίγαντα ήταν υδράργυρος.

ΙΧΩΡ είναι η ουσία εκείνη που κάνει τους Ελληνες να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ρέει ατελείωτα στο Ελληνικό αίμα, είναι σταθερή, γήινη και αιώνια.

Αναφέρεται σε κείμενα του Ομήρου ("... ρέε δ' άμβροτον αίμα θεοίο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσην..., Ιλιάς Ε340), του Πλάτωνα ("... Ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός, της μαύρης και οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητος με αλμυρα συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα ..., Πλάτων : Τιμαίος 39,3) και του Πυθαγόρα ως "θείας ουσίας" που υπάρχει στο αίμα των Ελλήνων και τους προστατεύει από κάθετί που θα μπορούσε να προκαλέσει αλλοίωση ή μετάλλαξη στο γενετικό τους κώδικα. Μάλιστα πρόσφατες έρευνες μιας νέας σχετικά επιστήμης, της Αστρογενετικής, έδειξαν ότι οι Έλληνες "... είχαν και έχουν τα ισχυρότερα, ακεραιότερα και μη επιδεχόμενων επιρροών, αλλοιώσεων και μεταλλαξιακών επιδράσεων, αναπαραγωγικά, μνημειακά, νοητικά, φυλετικά βιοκύτταρα όντα κα ιόντα που συγκρατούν τον γενετικό κώδικα".

Η λέξη ΙΧΩΡ εξηγείται ως εξής :

Ι = σταθερό
Χ = γήινο (σταθερό)
Ω = αιώνιο
Ρ = ροή χωρίς τέλος

Η ουσία αυτή ύπάρχει μόνο στην Ελληνική φυλή γιατί οι Έλληνες διαφέρουν από όλους τους άλλους ανθρώπους. Το σίγουρο είναι ότι πάντα σώζεται ο Ελληνισμός και οι Ελληνες, με το ΙΧΩΡ στο αίμα τους και πάντα θα αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια εκείνων που θέλουν να δαμάσουν το ανθρώπινο γένος και να το υποτάξουν στη θέλησή τους. Η Ελληνική φυλή είναι ιερή και αυτό μπορεί να το αποδείξει εύκολα η ιστορία.

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.... ΒΡΕΘΗΚΕ;


Μία περιοχή ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών, που εντοπίστηκε θαμμένη στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, θα μπορούσε - συμφωνα με γεωλόγους- να είναι η χαμένη Ατλαντίδα!

Μια εταιρεία μελέτης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, η οποία πραγματοποιεί έρευνα για λογαριασμό πετρελαϊκών εταιρειών, με τη βοήθεια της τεχνικής της βυθομετρικής- ακουστικής απεικόνισης συγκέντρωσε υποθαλάσσια δεδομένα, τα οποία ανέλυσε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το αποτέλεσμα ήταν η εικόνα που βλέπετε, μία περιοχή μεγάλου γεωλογικού ενδιαφέροντος, με ποταμούς, δάση και βουνά, η οποία θα μπορούσε να είναι η χαμένη Ατλαντίδα!

«'Οταν κάναμε την τρισδιάστατη απεικόνιση της θαμμένης περιοχής, είδαμε κάτι που έμοιαζε με κομμάτι ξηράς κάποιας χώρας.Θα μπορούσαμε να το πούμε απολίθωμα ενός αρχαίου τοπίου το οποίο διατηρήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας», δήλωσε ο δρ Νίκι Γουάιτ, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.

Η περιοχή την οποία ερεύνησαν οι επιστήμονες βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10.000 τετρ. χλμ. δυτικά των νησιών Όρκνι και Σέτλαντ, ενώ δεν αποκλείουν ένα μεγάλο κομμάτι της να ενώθηκε με τα εδάφη της σημερινής Σκοτίας και να εκτείνεται μέχρι τη Νορβηγία!

Τα στοιχεία που βρήκαν τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η βυθισμένη περιοχή κάποτε βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη συνέχεια είχε αναδυθεί από το βυθό, πριν βουτήξει για πάντα στα βαθιά.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ο χρόνος μέσα στον οποίο πραγματοποιήθηκε η ανάδυση και στη συνέχεια η επαναβύθιση του χαμένου τοπίου. «Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, λένε ότι αυτό μάλλον έγινε μέσα σε διάστημα 2,5 εκ. ετών – ένα χρονικό περιθώριο ιδιαίτερα μικρό από γεωλογικής απόψεως», εξηγεί ο επικεφαλής.

Να αναφέρουμε πάντως πως η χαμένη Ατλαντίδα, αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» των αρχαιολόγων, ενώ τα κονδύλια που κατά καιρούς διατίθενται για σχετικές έρευνες είναι τεράστια!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑ;

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
ΜΙΛΑ ΓΙΑ: ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΒILDERBERG ΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΛΥΠΤΕ.

«ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΤΕ
ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ, ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥΣ ΣΑΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
ΠΡΕΙΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ»






ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Επιφυλακτικός για την δυνατότητα άντλησης 50 δις. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις εμφανίστηκε ο νεοδιορισθείς πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Ιωάννης Κουκιάδης.

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή εάν οι στόχοι του προγράμματος είναι μαξιμαλιστικοί» δήλωσε ο κ. Κουκιάδης, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η έντονη πίεση που ασκείται σε συνδυασμό με το χρόνο υλοποίησης των χρονοδιαγραμμάτων δημιουργεί προβλήματα στην αγορά.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, ο πρόεδρος του Ταμείου ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει τα προς πώληση στοιχεία και στη συνέχεια, το Ταμείο θα αναλαμβάνει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ενός εκάστου εξ αυτών. «Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες, η προσπάθεια αξιοποίησης θα σταματά» διευκρίνισε.

Πάντως, ο κ. Κουκιάδης δεν δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής του μοντέλου ιδιωτικοποιήσεων της Ανατολικής Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Τρόιχαντ ήταν αποτυχημένη. «Το Ταμείο, πέραν της πώλησης έχει στη διάθεσή του πολλούς τρόπους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας», σημείωσε.

«Είναι ένα παρεξηγημένου θέμα, καθώς με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα μπορούσαμε να μειώσουμε το χρέος και όλη αυτή η περιουσία να αξιοποιείται υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Θα εξετάσουμε τις αποδοτικότερες λύσεις για κάθε περίπτωση», προσέθεσε ο κ. Κουκιάδης.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έριξε μια «βόμβα» που μάλιστα πέρασε απαρατήρητη, λέει το πρακτορείο MarketWatch. Ο διεθνής οργανισμός για πρώτη φορά, έδωσε το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξει η «εποχή της Αμερικής» και η οικονομία της Κίνας θα κρατήσει τα ηνία. Αυτή η εποχή θα είναι πιο νωρίς απ’ όσο περιμένουμε!

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επίσημες προβλέψεις από το ΔΝΤ η κινεζική οικονομία θα ξεπεράσει την αμερικανική σε πραγματικά μεγέθη το 2016, σε μόλις πέντε χρόνια.

Η έκθεση περιέχει μια οδυνηρή προοπτική για την διαμάχη περί του προϋπολογισμού που εκδηλώνεται στην Ουάσιγκτον.

Εγείρει μεγάλα ερωτήματα για το πώς θα μοιάζει το διεθνές σύστημα ασφαλείας μέσα σε δύο χρόνια. Και βάζει ένα τεράστιο σύννεφο πάνω από το δολάριο και την τεράστια αγορά αμερικανικών ομολόγων, που επί δεκαετίες άκμαζαν χάρη στο προνομιακό καθεστώς των ενεργητικών της ηγεμονικής δύναμης του πλανήτη και τώρα κινδυνεύουν με υποβάθμιση, αφού η S&P υποβάθμισε τις προοπτικές των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου, μετά δηλαδή από σχεδόν έναν αιώνα!

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ το επόμενο έτος, θα είναι ο τελευταίος που θα ηγηθεί της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Για αυτή την εξέλιξη, ωστόσο ελάχιστοι άνθρωποι είναι προετοιμασμένοι. Δεν γνωρίζουν καν ότι η στιγμή είναι τόσο κοντά. Οι πλέον απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα γίνει γύρω στο 2025, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όμως δεν μετρούν σωστά, γιατί υπολογίζουν τα ΑΕΠ των δύο χωρών, με τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλάζουν ταχύτατα. Η ανάλυση του ΔΝΤ κάνει τις συγκρίσεις με βάση ορατά σενάρια για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το κυριότερο, κάνει τις συγκρίσεις με βάση την πραγματική εικόνα των οικονομιών, με άξονα τις «ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης» («purchasing power parities»), δηλαδή συγκρίσεις για το τι κερδίζουν και τι δαπανούν οι πολίτες, σε πραγματικούς όρους.

Με βάση τον άξονα PPP, η κινεζική οικονομία θα διευρυνθεί από 11,2 τρισ. δολ. φέτος σε 19 τρισ. δολ. το 2016. Η αμερικανική οικονομία θα διογκωθεί από 15,2 τρισ. δολ. σε 18,8 τρισ. δολ.

Το μερίδιο της Αμερικής στην παγκόσμια παραγωγή θα διολισθήσει στο 17,7%, το χαμηλότερο ποσοστό της σύγχρονης ιστορίας. Το μερίδιο της Κίνας θα φτάσει στο 18% και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Η ισορροπίες αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ η μάχη για τη χώρα που θα επικρατήσει στον παγκόσμιο ιστό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γουάν και δολάριο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και στη μέση βρίσκεται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος, φαίνεται να έχει περάσει, ωστόσο, οι διεθνείς εξελίξεις μαρτυρούν ότι όλα παραμένουν ρευστά.


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More