ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.............

ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΥΤΣΑ !!!!


Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα που πρέπει να επισημανθούν:


  • Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ. ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Κόντρα σε ισχυρούς εταίρους, όπως η Μεγάλη Βρετανία, που προσπάθησαν να επιβάλουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε., η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να μεταθέσει για το μέλλον τη λήψη αποφάσεων. Την προηγούμενη Κυριακή, το εθνος αποκαλυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 η τέως υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη -σε παράλληλη μυστική διαπραγμάτευση- είχε προτείνει στον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι να αποκαλείται «makedonski» η γλώσσα, αλλά και η ταυτότητα των πολιτών της FYROM. Κυρίως όμως, διολισθαίνοντας από την εθνική κόκκινη γραμμή, η κυρία Μπακογιάννη είχε αποδεχτεί ότι όποιο όνομα συμφωνηθεί να λάβει η ΠΓΔΜ θα έχει περιορισμένο εύρος διεθνούς και μόνον χρήσης και μάλιστα είχε παραιτηθεί της αξίωσης να επικυρωθεί ο όποιος συμβιβασμός μέσω τροποποίησης του Συντάγματος των Σκοπίων.

Στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», ο κ. Δημήτρης Δρούτσας δεσμεύεται ότι .....
....η τελική ονομασία, όταν αυτή συμφωνηθεί, θα κατοχυρωθεί πλήρως, αποτελεσματικά, με τρόπο απόλυτα δεσμευτικό, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, απέναντι σε όλους και χωρίς την παραμικρή ασάφεια. «Εάν αυτό σημαίνει αλλαγή του Συντάγματος θα επιμείνουμε», επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. «Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις» είναι η μία και μοναδική εθνική γραμμή κατά τον κ. Δρούτσα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει ότι «η μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Ελληνα» και επικρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. που δέχτηκε να συζητήσει τα θέματα της γλώσσας και της εθνότητας που θα έχουν οι πολίτες της FYROM. Κατά τον κ. Δρούτσα, η συζήτηση αυτή εξυπηρετεί την τακτική του πρωθυπουργού των Σκοπίων «να εμποδίσει την επίτευξη λύσης», ενώ κατηγορεί τον κ. Νίκολα Γκρουέφσκι ότι «με οράματα αλυτρωτισμού προσπαθεί να μονοπωλήσει την ονομασία Μακεδονία και να υφαρπάξει ένα ιστορικό παρελθόν, το οποίο δεν του ανήκει».

-Στο Σκοπιανό ποια είναι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Μπορείτε να δεχτείτε τον όρο «makedonski» όσον αφορά στη γλώσσα, όπως φέρεται ότι συζητούσε η τέως υπουργός Εξωτερικών;
Η κόκκινη γραμμή είναι μία και μοναδική – είναι η εθνική κόκκινη γραμμή: μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes). Το ΠΑΣΟΚ ήταν που ως αντιπολίτευση χάραξε αυτή την κόκκινη γραμμή. Εμείς τη διαμορφώσαμε και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων συντάχθηκε μαζί μας στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό είναι το σημαντικό και σε αυτό πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας: στο ότι σήμερα η Ελλάδα έχει καταφέρει να έχει ξεκάθαρη εθνική γραμμή. Αυτό μας δίνει δύναμη – είμαστε ενωμένοι με μία φωνή. Οτιδήποτε άλλο κακώς συζητείται. Κακώς εισήγαγε στις προτάσεις του ο κ. Μάθιου Νίμιτς το 2005 άλλα θέματα, και, ακόμη χειρότερα, δέχτηκε τότε η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή να τα συζητήσει. Η συζήτηση αυτή εξυπηρετεί μόνο για να τη χρησιμοποιεί ο κ. Γκρουέφσκι ώστε να εμποδίσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ και την επίτευξη λύσης. Προσπαθεί ο κ. Γκρουέφσκι να μονοπωλήσει την ονομασία Μακεδονία, και μάλιστα με οράματα αλυτρωτισμού, και να υφαρπάξει ένα ιστορικό παρελθόν, το οποίο δεν του ανήκει. Εγώ λοιπόν σας λέω ξεκάθαρα: η μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Ελληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Κι αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου αλλού χρειάζεται.
Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
-Η λύση στο θέμα της ονομασίας πρέπει να ισχύει έναντι όλων και να πιστοποιηθεί με αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων ή το εύρος της να αφορά μόνο τη διεθνή χρήση;
Για το θέμα του Συντάγματος θα σας πω ένα πράγμα. Δεν θα επιτρέψουμε η τελική ονομασία, όταν αυτή συμφωνηθεί, να μην κατοχυρωθεί πλήρως, αποτελεσματικά και με τρόπο απόλυτα δεσμευτικό. Δεν θα επιτρέψουμε να μην εφαρμοστεί στο ακέραιο και απέναντι σε όλους. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την παραμικρή ασάφεια. Για την Ελλάδα, η απόλυτη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής erga omnes είναι το ζητούμενο. Εάν αυτό σημαίνει αλλαγή του Συντάγματος, θα επιμείνουμε.
Ολόκληρη η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα για τα ελληνοτουρκικά και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2009, σελ. 30-31.

Στο παρακάτω βίντεο επίσης η δήλωση με ποιο σκληρό περιεχόμενο που έγινε στη δευτερολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα σε επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στις 14.12.2009 (στο 7:50)




"...Όσο για το θέμα της λεγόμενης ταυτότητας των γειτόνων μας – και τελειώνω με αυτό – ένα πράγμα θα σας πω. Κακώς εισήγαγε στις προτάσεις του ο κ. Νίμιτς το 2005 άλλα θέματα. Ακόμα χειρότερα που δέχθηκε τότε η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή να τα συζητήσει.

Βούτυρο στο ψωμί του κ. Γκρουέφσκι ώστε να εμποδίσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ και την επίτευξη λύσης. Προσπαθεί ο κ. Γκρουέφσκι να μονοπωλήσει την ονομασία Μακεδονία, και μάλιστα με οράματα αλυτρωτισμού, και να υφαρπάξει ένα ιστορικό παρελθόν, το οποίο δεν του ανήκει.

Εγώ λοιπόν σας λέω ξεκάθαρα: Η μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Έλληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Με αυτή γεννιόμαστε και με αυτή πεθαίνουμε Κι αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου αλλού χρειάζεται."

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More