ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο Πορθητής ιδιοκτήτης της Α. Σοφίας λένε οι Τούρκοι.

Νέα τουρκική πρόκληση, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας.

Το σύμβολο της Ορθοδοξίας που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, απέκτησε ιδιοκτήτη.
Ο γενικός διευθυντής βακουφικών ιδρυμάτων (τα κτήματα που είχαν αφιερωθεί από ευσεβείς σε ναούς, μοναστήρια, σχολεία κ.ά.) της Τουρκίας, Γιουσούφ Μπεγιαζίτ, ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας της Αγίας Σοφίας.Οπως υποστηρίζει ο τούρκος αξιωματούχος οι γνήσιοι τίτλοι ανήκουν στο όνομα Ebulfetih Sultan Mehmet, γνωστός ως σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής.Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους Οθωμανούς Σουλτάνους, που ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι θεωρούν ως μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία τους, μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ.Όπως διευκρινίζει με σκωπτική διάθεση η τουρκική εφημερίδα: "Με την "ανακάλυψη" αυτή, αποδεικνύεται ότι η Αγια-Σοφιά ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο και όχι στα "πνευματικά όντα" της Παναγιάς, του Χριστού ή του Αγίου Πνεύματος".
http://www.cosmo.gr/News/Turkey/272831.html

ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ
ΑΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More