ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο 'εξόριστος' Γιώργος "Jefry" Παπανδρέου

Άκουσα με προσοχή της προάλλες τον Γιωργάκη, ή μάλλον μου αρέσει καλύτερα να τον αποκαλώ Jefry, να υπερασπίζεται με σθένος την δήθεν ιδιότητα του ως εξόριστος. Για όσους δεν γνωρίζουν το γεγονός, σας ενημερώνω ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Βουλή στις εξορίες του παππού του και του πατέρα του. Συγκεκριμένα είπε: "Είμαι Έλληνας της διασποράς, όχι επειδή το επέλεξα, επειδή 2 φορές ο πατέρας μου βρέθηκε σε εξορία.."

Να αποσαφηνίσουμε κάποια γεγονότα παρακαλώ και να επισημάνω τι σημαίνει εξόριστος. Εξορία ή εκτόπιση ονομάζεται η απομάκρυνση, εν είδει ποινής, κάποιου από την περιοχή ή το κράτος στο οποίο μένει, χωρίς να επιτρέπεται να επιστρέψει, η ζωή έξω από τα όρια της πατρίδας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξορία γίνεται χωρίς τη θέληση του εξ' οριζόμενου. Όταν η εξορία είναι ενσυνείδητη απόφαση ενός ανθρώπου, λέγεται ότι αυτός είναι αυτοεξόριστος. Σε αρκετές περιπτώσεις... η εξορία ταυτίζεται με κακουχίες και ταλαιπωρία, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, η εξορία μπορεί να είναι ζωή με πολύ καλές συνθήκες, αν και μακριά από την πατρίδα του εξ' οριζόμενο.

Για να δούμε όμως τι συνέβη με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και θα πάρω ως παράδειγμα την δημοφιλέστερη ιστοσελίδα Πληροφοριών. "Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, ο Ανδρέας Παπανδρέου συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος μετά από πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου" ( Βικιπαίδεια )

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος και να μιλήσω γι' ακόμη μια φορά με τεκμήρια και όχι με ένα μέσο παραπληροφόρησης, δείτε το παρακάτω έγγραφο
Ο Πορθητής ιδιοκτήτης της Α. Σοφίας λένε οι Τούρκοι.

Νέα τουρκική πρόκληση, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας.

Το σύμβολο της Ορθοδοξίας που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, απέκτησε ιδιοκτήτη.
Ο γενικός διευθυντής βακουφικών ιδρυμάτων (τα κτήματα που είχαν αφιερωθεί από ευσεβείς σε ναούς, μοναστήρια, σχολεία κ.ά.) της Τουρκίας, Γιουσούφ Μπεγιαζίτ, ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας της Αγίας Σοφίας.Οπως υποστηρίζει ο τούρκος αξιωματούχος οι γνήσιοι τίτλοι ανήκουν στο όνομα Ebulfetih Sultan Mehmet, γνωστός ως σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής.Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους Οθωμανούς Σουλτάνους, που ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι θεωρούν ως μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία τους, μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ.Όπως διευκρινίζει με σκωπτική διάθεση η τουρκική εφημερίδα: "Με την "ανακάλυψη" αυτή, αποδεικνύεται ότι η Αγια-Σοφιά ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο και όχι στα "πνευματικά όντα" της Παναγιάς, του Χριστού ή του Αγίου Πνεύματος".
http://www.cosmo.gr/News/Turkey/272831.html

ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ
ΑΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More