ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


- Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει πως οι δύο μνημονιακοί νόμοι είναι αντίθετοι στη Διεθνή Νομοθεσία
- Αναφέρει ότι οι μειώσεις μισθών δεν ήρθαν μαζί με μειώσεις φόρων ή τιμών όπως θα έπρεπε
- Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι θυγατρικής εταιρείας της Αττικόν Μετρό
- Για πρώτη φορά πολιτικό δικαστήριο έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το ΣτΕ

Aπόφαση των πολιτικών δικαστηρίων ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα αφού έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν τους δύο μνημονιακούς νόμους 3833/2010 και 3845/2010 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Ουσιαστικά, είναι η πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα επιδόματα και τα δώρα των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010 που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ), είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.

Υπογραμμίζεται στη δικαστική αυτή απόφαση ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Ακόμη, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση, ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.) η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στον Δημόσιο τομέα.

Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα της απόφασης

«Συνεπάγεται ότι η επέμβαση στη συλλογική αυτονομία πρέπει να συνιστά μέτρο όλως εξαιρετικό και να μην υπερβαίνει μία εύλογη χρονική περίοδο, να συνοδεύεται δε από επαρκείς εγγυήσεις για την προστασία του επιπέδου ζωής των εργαζομένων, τηρουμένης, σε κάθε περίπτωση, της αρχής της αναλογικότητας, η οποία αποτελεί συνταγματικό περιορισμό των νομοθετικών περιορισμών των συνταγματικών θεμελιωδών δικαιωμάτων, επιτάσσοντας ότι μεταξύ του νόμιμου σκοπού που επιδιώκει ένας περιορισμός του δικαιώματος και του συγκεκριμένου περιορισμού πρέπει να υπάρχει εύλογη σχέση. Η εφαρμογή της αρχής αυτής θεμελιώνεται αφενός στο εσωτερικό μας δίκαιο, και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 παράγραφος 1δ' του Συντάγματος, και αφετέρου στις διατάξεις της Ε.Σ.Δ.Α. για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, που έχει κυρωθεί από τη χώρα μας με τον Ν. 53/1979 και δυνάμει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του Συντάγματος έχει υπερνομοθετική ισχύ. Έτσι, σε περίπτωση μείωσης αποδοχών και επιδομάτων, πρέπει να εξετάζεται η αναλογικότητα του μέτρου προς τον επιδιωκόμενο σκοπό δημοσίου συμφέροντος και να τηρείται η προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν επιφέρουν δυσανάλογη προσβολή, εν όψει του επιδιωκόμενου σκοπού, σε συνταγματικά δικαιώματα και αγαθά, σε καμία περίπτωση δε δεν δικαιολογείται να καταλύονται θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος (22 παρ. 2 και 23 παρ. 1)».

Στη συνέχεια η κα Κουτρουβίδα κάνει αναφορά στο άρθρο 106 του Συντάγματος που λέει ότι μπορεί χάριν του εθνικού συμφέροντος να περιοριστεί η συλλογική αυτονομία που καθιερώνεται με το άρθρο 22 του Συντάγματος για περιορισμένο και εύλογο όμως χρονικό διάστημα και πάντα τηρώντας την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ.

Στην προκειμένη περίπτωση, υπογραμμίζει η ειρηνοδίκης, και αν ακόμη δεχθούμε ότι οι περιορισμοί αυτοί τέθηκαν χάριν του εθνικού συμφέροντος, εκτός του ότι δεν είναι συμβατοί με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας, επιφέρουν «δυσμενείς για τους εργαζόμενους τροποποιήσεις, χωρίς να εγγυώνται ότι ο περιορισμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, ώστε να είναι συνταγματικά ανεκτή η επέμβαση στη συλλογική αυτονομία, με αποτέλεσμα να καταλύονται στην πραγματικότητα οι επίμαχες συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 22 και 23 του Συντάγματος».

Ακόμη, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση:

«Η αιτιολογία της αναγκαιότητας για τη λήψη των επίδικων μέτρων που αφορούν τις μειώσεις των αποδοχών και επιδομάτων των εργαζομένων που προβλέπονται, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, είναι προφανώς ελλιπής, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι τα μέτρα αυτά καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ουσιαστικά την συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, είναι δε αντίθετα με τις Διεθνείς Συμβάσεις, που έχει συνάψει η Ελλάδα και που δυνάμει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του Συντάγματος έχουν αποκτήσεις υπερνομοθετική ισχύ».

Ως προς την μείωση των αποδοχών και τα φοροεισπρακτικά μέτρα αναφέρει η ειρηνοδικειακή απόφαση:

«Κατά συνέπεια, με τα επίδικα μέτρα παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς, εκτός από την παραπάνω ανεπίτρεπτη μονιμότητα του χαρακτήρα τους, δεν βρίσκονται σε αντιστοιχία με τον επιδιωκόμενο σκοπό, ούτε συνοδεύονται με αντισταθμιστικά μέτρα (μείωση τιμών, άμεσων και έμμεσων φόρων κ.λπ.) και εγγυήσεις για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας. Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, επιβάλλονται στους πολίτες ταυτόχρονο με μία σειρά ιδιαίτερα σκληρών φοροεισπρακτικών μέτρων που προβλέπουν μείωση ή κατάργηση αφορολόγητων ορίων και τα οποία πλήττουν τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, την προστασία των οποίων έπρεπε να εγγυώνται και να διαφυλάττουν».

«Είναι προφανές ότι η διάταξη του άρθρου 1 παρ. 5 του Ν. 3833/2010, σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται μείωση των αποδοχών των εργαζομένων που υπάγονται στη ρύθμιση του εν λόγω άρθρου κατά γενικευμένο ποσοστό 7%, καθώς και των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας κατά επίσης γενικό ποσοστό 30%, αντίκειται στο άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Η μείωση των αποδοχών και των ως άνω επιδομάτων κατά το ίδιο γενικό ποσοστό που καταλαμβάνει τόσο τους υψηλόμισθους όσο και τους χαμηλόμισθους εργαζομένους αντίκειται στην ανωτέρω διάταξη και οδηγεί τους μεν υψηλόμισθους στο να εξακολουθούν να διατηρούν ένα ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενώ τους χαμηλόμισθους, οι οποίοι αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο στο όνομα του γενικού συμφέροντος έπρεπε να προστατεύεται, τους οδηγούν στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, αφού εκμηδενίζουν στην ουσία τις αποδοχές τους και τους αναγκάζουν, κατά παράβαση της ως άνω διάταξης, να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη κατά φανερή αναντιστοιχία με τις δυνάμεις τους, ενισχύοντας δε την άποψη ότι η αιτιολογία της λήψης των οριζόμενων με τις ένδικες διατάξεις μέτρων που εδράζεται στο δημόσιο συμφέρον είναι προβληματική και ελλιπής».

ΚΑΛΑΒΡΙΑ:ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


Δεν θα μάθουν ελληνικά φέτος τα παιδιά στην Καλαβρία καθώς για πρώτη φορά, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας δεν έστειλε καθηγητές στην περιοχή για διδάξουν ελληνικά. Αυτό ανέφερε ο Τίτο Σκιλάτσι, γραμματέας της ελληνικής κοινότητας «Γιαλός του Βούα» στην επαρχία της Καλαβρίας, απευθυνόμενος στα μέλη της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που επισκέφθηκαν την περιοχή.

Από την πλευρά τους, πρόεδροι και εκπρόσωποι ελληνικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Καλαβρία ζήτησαν την περαιτέρω ενεργοποίηση και συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας, ώστε να μη σβήσει η ελληνική γλώσσα στη νότια Ιταλία.

Ο δήμαρχος της Μπόβα (Βούα), της πολιτιστικής πρωτεύουσας των ελληνόφωνων της Καλαβρίας επέδωσε στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο και έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία της γλώσσας και της πολιτιστικής παράδοσης των Ελλήνων της Καλαβρίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος στη Μπόβα για τη διδασκαλία της γκρεκάνικης διαλέκτου, ενώ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση Μουσείου για τη διατήρηση της ιδιαίτερης ταυτότητας των Ελλήνων της Καλαβρίας. Σημείωσε ακόμη πως κάθε χρόνο η Μπόβα είναι το επίκεντρο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Παλαιά Ρίζα», που διοργανώνεται για την προβολή της μουσικής παράδοσης των Ελλήνων της Καλαβρίας και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος που απηύθυνε τη σχετική πρόσκληση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να επισκεφθεί τα χωριά της Καλαβρίας, είναι από τους πλέον δραστήριους των ελληνόφωνων κοινοτήτων της νότιας Ιταλίας και εργάζεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες στον τομέα της διάσωσης και ανάδειξης της ελληνικής γλώσσας, αλλά και της γκρεκάνικης διαλέκτου. Σε αυτήν, άλλωστε, επιβιώνουν πολλά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, με δεδομένη την παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή από την εποχή των μεγάλων αποικισμών του 6ου αιώνα π.Χ.

Σήμερα τα χωριά όπου επιβιώνει η γκρεκάνικη διάλεκτος στην Καλαβρία είναι τουλάχιστον επτά: Γκαλιτσιανό, Αμεντολέα ή Αμυγδαλέα, Κοντοφούρι, Ροχούδι, Ροκαφόρτε ντελ Γκρέκο, Μπόβα (Βούα) και Μπόβα Μαρίνα (Γυαλός του Βούα), ενώ στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του βουνού Ασπρομόντε, μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, υπάρχουν αρκετά ακόμη με ελληνικά ονόματα (Σκύλα, Βασιλικό, Στύλος, Πενταδάκτυλο, Καταφόριο, Ιέρακας-Τζεράτσε, κ.ά.).

Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ


Τον Ολυμπο επέλεξαν για να δεθούν με τα δεσμά του γάμου ο υπερμαραθωνοδρόμος και διεθνούς φήμης φωτορεπόρτερ Γιάννης Κόντος με τη συναθλήτριά του γιατρό Ολγα Βαρτζιώτη.
Και οι δυο έχουν γενηθεί στα Γιάννενα και επί 20 χρόνια είχαν δεσμό. Οι καλεσμένοι περπάτησαν 8 ώρες για να φθάσουν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία όπου έγινε η τελετή, ενώ οι ηλικιωμένοι πήγαν με ελικόπτερο!!!
«Για μας το βουνό είναι τρόπος ζωής. Αν δεν βρίσκαμε κάτι διαφορετικό να κάνουμε, δεν θα παντρευόμασταν ποτέ. Hταν μια φανταστική τελετή και όλοι το απολαύσαμε. Οι καλεσμένοι μας από όλο τον κόσμο, θα έχουν να μιλούν για χρόνια για την αξέχαστη εμπειρία που έζησαν», είπε στην εφημερίδα «Eθνος» ο ευτυχισμένος γαμπρός, ο οποίος μετά το μυστήριο πήρε από το χέρι τη νύφη και έτρεξαν μαζί με τους κουμπάρους στο Olympus Marathon, τερματίζοντας μάλιστα σε αρκετά καλό χρόνο 9 ώρες και 14 λεπτά.
Στη διαδρομή τα σωστικά συνεργεία και οι παρατηρητές του αγώνα τους έραιναν με ρύζι και ροδοπέταλα, τους εύχονταν «βίο ανθόσπαρτο και ανέφελο» και δέχονταν κουφέτα.
Ο γάμος οργανώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να πάρει μέρος στον Διεθνή Μαραθώνιο του Ολύμπου που συμπίπτει με την ημερομηνία της γνωριμίας του και αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειό του με έναν ξεχωριστό γάμο.
Οι 80 καλεσμένοι άφησαν τα αυτοκίνητά τους στα Πριόνια το πρωί του Σαββάτου, πήραν στα χέρια τα πράγματά τους και άρχισαν την ανάβαση.
Ευτυχώς το προσκλητήριο το έγραφε ρητά, «δεν υπάρχει dress code», έτσι δεν χρειάστηκε να μεταφέρουν τουαλέτες, κοστούμια, γόβες και σκαρπίνια.


Στο καταφύγιο

Μετά από 8 ώρες πεζοπορία, αργά το απόγευμα έφτασαν στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης, στη θέση Γκορτσιά, στα 2.760 μέτρα, όπου έστησαν ένα μικρό πάρτι και κατάκοποι κοιμήθηκαν.
Οι πιο ηλικιωμένοι έφτασαν την Κυριακή, πριν από τον γάμο, με ελικόπτερο στο οροπέδιο των Μουσών.
Το πρωί της Κυριακής οι καλεσμένοι ανέβηκαν άλλα 500 μέτρα, ως τα 2.803 μέτρα, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου τελέστηκε ο γάμος.
Στις 10.30 έφτασε και ένας ιερέας από το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, καβάλα στο μουλάρι, ενώ στο βάθος του μονοπατιού φάνηκε ο γαμπρός με την ορειβατική στολή του.
Ο Γιάννης και η Oλγα τήρησαν το έθιμο και πέρασαν το τελευταίο βράδυ πριν τον γάμο χωριστά.
Ο Γιάννης ανέβηκε με τους πρώτους μαραθωνοδρόμους στο βουνό, έκανε μια στάση στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία για να παντρευτεί και συνέχισε τη διαδρομή.
Η νύφη φορούσε άσπρα ρούχα ορειβασίας, ο γαμπρός μαύρα και φυσικά αθλητικά παπούτσια, όπως και οι καλεσμένοι.


Στα ύψη...

«Ηταν όλα πολύ συγκινητικά. Νομίζαμε ότι θα αγγίξουμε τον ουρανό, υπήρχε τόση γαλήνη, τόση ομορφιά, οι καλεσμένοι μας δεν χόρταιναν να θαυμάζουν το άγριο τοπίο», μας είπε ο Γ. Κόντος. Στα 2.803 μέτρα η θέα κόβει την ανάσα.
Οχι μόνο δεν φυτρώνει τίποτα, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν σκιερά σημεία με χιόνι. Μετά τις απαραίτητες ευχές και φωτογραφίες, το ζευγάρι, μαζί με τους κουμπάρους τους, επίσης μαραθωνοδρόμους του βουνού, πήραν το μονοπάτι για την κατάβαση, συμμετέχοντας στον Μαραθώνιο Ολύμπου.
Οι καλεσμένοι επέστρεψαν με πεζοπορία και το βράδυ το γλέντησαν σε ένα παραλιακό μαγαζί στην Πλάκα Λιτοχώρου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ


Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη χώρα μας, προχώρησε η Τουρκία, επειδή ο πρώην υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης αποφάσισε την αντικατάσταση του αποσπάσματος του βιβλίου Ιστορίας της Μ. Ρεπούση...

(βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και στηρίζουσα την κυβέρνηση Σαμαρά), το οποίο περιέγραφε την σφαγή και το κάψιμο της Σμύρνης με τον χαρακτηριστιμό «συνωστισμός στις αποβάθρες της Σμύρνης»!

Η τουρκική πλευρά επικαλείται τις συμφωνίες που είχε υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων. Μια ακόμα επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία επικαλούνται σήμερα οι σφαγείς για να ... δικαιωθούν!
Δέν έχουμε ακόμα καταλάβει γιατί πρέπει οί κυβερνήσεις νά υπογράφουν κάποια θέματα,τά οποία αφορούν όλους μας χωρίς νά μάς ρωτήσει.

ΕΛΛΑΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2025


Από μικρός Γιώργος Χρονάκης είχε μεγάλη αγάπη στά αυτοκίνητα,είχε όνειρο να γίνει μηχανικός όταν μεγαλώσει.
Σήμερα όχι μόνο ζει το όνειρο του αλλά συγκαταλέγεται πλέον και στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου!

Τι κι αν δεν υπήρχε αντίστοιχη Πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα. Τι κι αν υπήρχαν μόνο δύο τέτοιες στον κόσμο, μια στην Αμερική κι άλλη μία στη Βρεττανία.

Τι κι αν έπρεπε να διαπρέψεις σ΄αυτό το ανταγωνιστικό πεδίο για να έχεις ελπίδα να στεριώσεις.

Ο 24χρονος Γιώργος ούτε στιγμή δεν το σκέφτηκε, γι΄αυτό και παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, για να ζήσει το όνειρο του.

Φοίτησε στην Αγγλία και στο φημισμένο COVENTRY UNIVERCITY ART END DESIGN και όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του πριν μερικές εβδομάδες αλλά διέπρεψε κιόλας.

Φέτος στον ετήσιο διαγωνισμό που αθλοθετούν για τους αποφοίτους οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ο νεαρός φοιτητής κατέκτησε την πρώτη θέση σχεδιάζοντας για λογαριασμό της Βρεττανικής ASTON MARTIN το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο, για την επόμενη 25ετία.

Και όταν το αυτοκίνητο που σχεδιάζεις απευθύνεται στους ιδιαίτερα απαιτητικούς και σφόδρα ανταγωνιστικούς Γιαπωνέζους, το βραβείο...έχει την αξία του.

ΟΡΚΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ὅρκος Ἀθηναίων ἐφήβων
…πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ…
Κρατώντας τὰ ὅπλα ποὺ τοῦ ἐμπιστευόνταν ἡ Πατρίδα, ὁ
Ἀθηναῖος ἔφηβος μπροστὰ στὸ ναὸ τῆς Ἀγραύλου ἔδιδε τὸν
παρακάτω ὅρκο:

Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα, οὐδ᾿ ἐγκαταλείψω τὸν προστάτην ὢ ἂν στοίχῳ, ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων, καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν, καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάττω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ ὅσης ἂν παραδέξωμαι. Καὶ συνήσω τῶν....
ἀεὶ κρινόντων, καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἱδρυμένοις πείσομαι, καὶ οὓς τίνας ἄλλους ἱδρύσεται τὸ πλῆθος ἐμφρόνως. Καὶ ἂν τὶς ἀναιρεῖ τοὺς θεσμοὺς ἣ μὴ πείθηται οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πάντων. Καὶ τὰ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω. Ἵστορες θεοὶ Ἄγραυλος, Ἐνυάλιος, Ἄρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αὐξώ, Ἡγεμόνη

Μετάφραση:
Δὲ θὰ ντροπιάσω τὰ ὄπλα μου, οὔτε θὰ ἐγκαταλείψω τὸν συμπολεμιστή μου ὅπου κι ἂν ταχθῶ νὰ πολεμήσω, θὰ ὑπερασπίζω τὰ ἱερὰ καὶ τὰ ὅσια, καὶ μόνος καὶ μὲ πολλούς, καὶ τὴν πατρίδα δὲν θὰ παραδώσω μικρότερη, ἀλλὰ μεγαλύτερη καὶ μαχητικότερη ἀπ᾿ ὅση θὰ μοῦ παραδοθεῖ. Θὰ πιστεύω στοὺς Θεοὺς καὶ στοὺς ἰσχύοντες νόμους θὰ ὑπακούω, καὶ σὲ ὅσους ἄλλους νόμιμα θεσπισθοῦν. Κι ἂν κάποιος ἀναιρέσει τοὺς θεσμοὺς ἢ ἀμφισβητήσει, δὲν θὰ τὸ ἐπιτρέψω, θὰ τὸν πολεμήσω εἴτε μόνος εἴτε μὲ ὅλους. Καὶ τὶς ἱερὲς παρακαταθῆκες τῶν πατέρων θὰ τιμήσω. Μάρτυρές μου οἱ θεοὶ Ἄγραυλος, Ἐνυάλιος, Ἄρης, Ζεύς, Θαλλῶ, Αὐξώ, Ἡγεμόνη.

Παιᾶν Σπαρτιατῶν

Βαδίζοντας προς τη μάχη, οι σπαρτιάτες πολεμιστές έψαλλαν
τον παιάνα…

Ἄγετ᾿, ὢ Σπάρτας εὐάνδρω κῶροι πατέρων πολιατᾶν λαιᾷ μὲν ἴτυν προβάλεσθε, δόρυ δ᾿ εὐτόλμως ἄνχεσθε, μὴ φειδόμενοι τὰς ζωάς· οὐ γὰρ πάτριον τᾷ Σπάρτᾳ!

Μετάφραση:
Ἐμπρὸς ὢ τῆς εὐάνδρου Σπάρτης τέκνα πατέρων πολιτῶν, διὰ τῆς ἀριστερᾶς χειρὸς τὴν ἀσπίδαν προβάλετε, διὰ δὲ τῆς δεξιᾶς μὲ τόλμη τὸ δόρυ ὑψώσατε, μὴ φειδόμενοι τὴν ζωὴ γιατὶ αὐτὸ δὲν εἶναι πατροπαράδοτον στὴν Σπάρτη!

Ὅρκος Ἑλλήνων στὶς Πλαταιές:

Οὐ ποιήσομαι περὶ πλειονος τὸ ζῆν τῆς ἐλευθερίας. Οὐδὲ ἐγκαταλείψω τοὺς ἡγεμόνας, οὔτε ζῶντας, οὔτε ἀποθανόντας. ἀλλὰ τοὺς ἐν τῇ μάχῃ τελευτήσαντας τῶν συμμάχων ἁπάντας θάψω. καὶ κρατήσας τῷ πολέμῳ τοὺς βάρβαρους,τῶν μὲν μαχεσαμένων ὑπὲρ τῆς Ἑλλάδος πόλεων οὐδεμίαν ἀνάστατον ποιήσω. τὰς δὲ τὰ τοῦ βάρβαρου προελομένας ἅπασας δεκατεύσω. καὶ τῶν ἱερῶν ἐμπρησθέντων καὶ καταβληθέντων ὑπὸ τῶν βάρβαρων οὐδὲν ἀνοικοδομήσω παντάπασιν. ἀλλὰ ὑπόμνημα τοῖς ἐπιγιγνομένοις ἐάσω καταλείπεσθαι τῆς τῶν βάρβαρων ἀσεβείας.

Μετάφραση:
Δὲν θὰ ἐκλάβω ὡς πολυτιμότερη τὴ ζωὴ ἀπὸ τὴν ἐλευθερία. οὔτε θὰ ἐγκαταλείψω στὴ μάχη κανέναν ἀπὸ τοὺς ἡγέτες μας, οὔτε ζωντανό, μὰ οὔτε καὶ νεκρό. ἀλλὰ καὶ τοὺς πεσόντες στὴ μάχη ἀπὸ τοὺς συμμάχους μας ὅλους θὰ ἐνταφιάσω. καὶ ἀφοῦ ἐπικρατήσουμε στὸν πόλεμο κατὰ τῶν βάρβαρων, ἀπὸ τὶς πόλεις ποὺ ἔδωσαν μάχη ὑπὲρ τῆς Ἑλλάδος καμία νὰ μὴν καταστρέψω. ὅσες ὅμως στὴ μάχη συνετάχθησαν μὲ τοὺς βάρβαρους ὅλες νὰ ἀποδεκατίσω. καὶ ἀπὸ τοὺς ναοὺς ποὺ πυρπολήθηκαν καὶ κατεδαφίστηκαν ἀπὸ τοὺς βαρβάρους, κανέναν καθόλου νὰ μὴν ανοικοδομήσω. ἀλλὰ ὡς ὑπενθύμιση στὶς ἐπερχόμενες γενεὲς νὰ ἐπιτρέψω νὰ ἀφεθοῦν, τῆς τῶν βάρβαρων ἀσεβείας.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More