ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΟΡΑΣΗ ΣΕ ΤΥΦΛΟΥΣ; ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ


Εμφυτεύσιμα μικροτσίπ και τηλεσκοπικοί ενδοφακοί θα «χαρίζουν» όραση σε τυφλά ή σχεδόν άτομα. Οι νέες αυτές... τεχνικές, που αναπτύσσονται σε Ευρώπη και Αμερική και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον, στοχεύουν στη βελτίωση τη όρασης ατόμων που πάσχουν από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας.

Χάρη σε ένα μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται στο μάτι τα τυφλά ή σχεδόν τυφλά άτομα όχι μόνο θα μπορούν να βλέπουν αδρά αλλά και να διαβάζουν μεγάλα γράμματα, ενώ τα άτομα που πάσχουν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας θα δουν την όρασή τους να βελτιώνεται χάρη σε τηλεσκοπικούς ενδοφακούς.

«Το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ συνδέεται με μία μικροσκοπική κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στα γυαλιά που φορά το άτομο το οποίο έχει πρόβλημα όρασης. Προς το παρόν γίνεται μία πολυκεντρική μελέτη στην Ευρώπη και την Αμερική σε 35 ασθενείς.

Σε επτά από τους ασθενείς, στους οποίους έγινε η εμφύτευση, μετά από περίοδο 6-7 μηνών το επίπεδο της όρασης βελτιώθηκε σε βαθμό που να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται και να διαβάζουν μεγάλα γράμματα» ανάφερε ο χειρουργός οφθαλμίατρος Πάρις Τρανός μέλος της οργανωτικής επιτροπής του οφθαλμολογικού συνεδρίου “Moorfields Macular Course” το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέες τεχνικές βελτίωσης της όρασης που παρουσιάζονται στο συμπόσιο “Moorfields Macular Course”αφορούν άτομα με σοβαρή καταστροφή του αμφιβληστροειδούς που οφείλεται κυρίως σε κληρονομούμενα νοσήματα και γενετικά προκαθορισμένες παθήσεις.

«Προϋπόθεση για την εφαρμογή τους είναι να υπάρχει υγιές οπτικό νεύρο , ενώ το μικροτσίπ και η κάμερα αντικαθιστούν τον κατεστραμμένο αμφιβληστροειδή βελτιώνοντας την όραση» συμπλήρωσε ο χειρουργός οφθαλμίατρος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου Θάνος Βακάλης.

Τα άτομα που πάσχουν από ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σήμερα χρησιμοποιούν βοηθήματα χαμηλής όρασης . Στο εγγύς μέλλον όμως θα μπορούν να βλέπουν καλύτερα με τηλεσκοπικούς ενδοφακούς οι οποίοι είναι μεγεθυντικοί και θα τοποθετούνται στα μάτια με μία επέμβαση ανάλογη με εκείνη που γίνεται για την αντιμετώπιση του καταρράκτη, ανέφερε από τη πλευρά του το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου χειρουργός -οφθαλμίατρος Σόλων Αστεριάδης.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΝΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΗΤΗ



Είδα τη σημαία μου να γίνεται κουρέλι,
Είδα την Πατρίδα μου ένα ξέφραγο αμπέλι,
Είδα ξένους να έρχονται και ξένους να περνούν
Είδα όμως και κάποιους να τρέχουν να κρυφτούν
Είδα μπλε και κόκκινα και πράσινα ανθρωπάκια...

Όχι όμως σαν αυτά που παίζουν τα παιδάκια
Τα ανθρωπάκια θέλανε να παίζουν με εμάς
Καλούς μαλάκες βρήκαν στη χώρα της ψευτιάς
Κράτος σημαίνει Πατρίδα σκλαβωμένη
Μια ένδοξη ιστορία στα σκουπίδια πεταμένη
Είδα τα παιδιά να μην έχουν παιδεία
Κάποιους τώρα να έρχονται να αλλάζουν τα βιβλία
Είδα τους δασκάλους να ρίχνουν τιμωρία
Άμα έχεις άποψη σε βάζουν στη γωνία
Είδα και προσαγωγές να γίνονται συλλήψεις
Με μαρτυρίες ψεύτικες και χωρίς αποδείξεις
Η μόνη απόδειξη είναι ότι είσαι Εθνικιστής
Αφού δε σε γουστάρουν να πας να γαμηθείς
Κράτος σημαίνει Πατρίδα σκλαβωμένη
Μια ένδοξη ιστορία στα σκουπίδια πεταμένη
Άνοιξε τα μάτια σου και βρες ποια είναι η λύση
Εκείνοι που εμπιστεύτηκες τη γη σου έχουν πουλήσει
Τους πίστεψες, προδόθηκες, το είδες στην πορεία
Τα κόμματα είναι ψεύτικα χωρίς αμφιβολία
Πολιτικοί προδότες ξεπούλησαν τα πάντα
Τους νόμους που αυτοί έφτιαξαν τους πέταξαν στην μπάντα
Αξίες και ιδανικά φαντάζουν πεθαμένα
Τα όνειρά μας ψεύτικα, κενά και ρημαγμένα
Η Πατρίδα μας θα μένει το ίδιο σκλαβωμένη
Γυμνή η αξιοπρέπεια για πάντα υποταγμένη
Εκτός αν αντιδράσουμε και δυνατά φωνάξουμε
Πως τίποτε δε χάθηκε τα πάντα να αλλάξουμε
Κράτος σημαίνει Πατρίδα σκλαβωμένη
Μια ένδοξη ιστορία στα σκουπίδια πεταμένη

ΘΕΡΑΠΕΙΑ .......ΜΕ... HIV;


Επιστήμονες στη Γαλλία χρησιμοποίησαν μια εξασθενημένη μορφή του ιού HIV για να... θεραπεύσουν και μάλιστα με επιτυχία ένα έφηβο με γενετική ανωμαλία στο αίμα του.

Ο 18χρονος υπέφερε από κληρονομική Β- μεσογειακή αναιμία που απαιτούσε μηνιαίες μεταγγίσεις αίματος από το 3ο έτος της ηλικίας του. Ένοιωθε συνεχώς κουρασμένος και άρρωστος γιατί ο οργανισμός του αδυνατούσε να παράγει επαρκή ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων λόγω προβληματικού γονιδίου αιμοσφαιρίνης.
Η μόνη γνωστή μέθοδος θεραπείας μέχρι τώρα ήταν η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων αλλά λίγοι ασθενείς καταφέρνουν να βρουν συμβατό δότη.

Όμως οι επιστήμονες βρήκαν ένα καινούριο τρόπο σύμφωνα με τελευταίες αναφορές. Η ερευνητική ομάδα, που διηύθυνε η Marina Cavazzana-Calvo του Πανεπιστημίου του Παρισιού- Ντεκάρτ, εξήγαγε αιμοποιητικά κύτταρα από το μυελό των οστών του νεαρού ασθενή. Τα συγκεκριμένα κύτταρα παράγουν όλους τους τύπους κυττάρων του αίματος. Τα κύτταρα αναμείχθηκαν σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα με τεχνικά τροποποιημένες μορφές του ιού HIV. Έπειτα με χημειοθεραπεία καταστράφηκαν τα υπόλοιπα βλαστοκύτταρα του ασθενούς και τα θεραπευμένα κύτταρα εισήχθησαν στον οργανισμό του, αντικαθιστώντας τα προηγούμενα..

Μέσα σε ένα χρόνο, ο έφηβος κατάφερε να σταματήσει τις μεταγγίσεις αίματος. Παρότι παραμένει ήπια αναιμικός η κατάστασή του έχει παραμείνει σταθερή για 22 μήνες από τότε.

ΚΑΥΓΑΣ ΚΟΡΥΦΗΣ


Καυγάς κορυφής


ΕΙΜΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ....


Αίσθηση προκάλεσε ο έντονος διάλογος που είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αιτία οι απελάσεις Ρομά από τη Γαλλία. "Δεν δέχομαι κανένας να προσβάλει τη χώρα μου" είπε ο Σαρκοζί

Άναψαν τα αίματα στη χθεσινή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με υπόθεση των Ρομά.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε την Κομισιόν ότι έχει πληγώσει τη Γαλλία, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος...
από την στάση της επιτρόπου Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ η οποία ανέφερε ότι η γαλλική πολιτική των απελάσεων των Ρομά θυμίζει τις απελάσεις των Εβραίων από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
"Είμαι ο αρχηγός του κράτους, ο γάλλος πρόεδρος και δεν δέχομαι από κανένα να προσβάλλει τη χώρα μου είπε σε έντονο τόνο ο Σαρκοζί", υπογραμμίζοντας ότι οι απελάσεις είναι ζήτημα ασφαλείας και η Κομισιόν θα έπρεπε να προτείνει λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συγκεκριμένο ζήτημα..
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε τη στάση της ντροπιαστική και ασεβή, ενώ τόνισε ότι δεν επιτρέψει να γίνει η χώρα του θύμα τέτοιου είδους προσβολών.
Παράλληλα, τόνισε ότι κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν δέχεται τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς τονίζοντας ότι η Μέρκελ του εξέφρασε την αλληλεγγύη της.
Ωστόσο αμέσως μετά εκπρόσωπος του Μπαρόζο έδωσε μια άλλη εκδοχή, λέγοντας ότι κανένας δεν υποστηρίζει τον Σαρκοζί στο θέμα των Ρομά, και πως η στάση του περί απελάσεων είναι απαράδεκτη. Ο Μπαρόζο επικαλέστηκε και υπερασπίστηκε με σθένος τον θεσμό και τον ρόλο της Κομισιόν, ενώ στο τέλος δήλωσε πως δεν θέλει να αποσπάται από τη δουλειά του λόγω καβγάδων.
Παράλληλα, ο Μπαρόζο δήλωσε πως ναι μεν μετανιώνει για τη σκληρή του γλώσσα που χρησιμοποίησε αλλά ανέφερε ότι και οι συνομιλητές του, τόσο ο Σαρκοζί όσο και η Ρέτινγκ, προέβησαν σε ανάρμοστους σχολιασμούς.
Τη λεκτική σύγκρουση μεταξύ Σαρκοζί και Μπαρόζο επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Παρίσοφ.

ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ Η ......
ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ,ΦΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ Η ΟΧΙ..........

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ


Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες...

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η γέννηση μας είναι ένα γεγονός βίαιου αποχωρισμού από τον ασφαλές περιβάλλον της μήτρας. Το γεγονός αυτό αποτελεί την συγκλονιστικότερη εμπειρία του ανθρώπου αφού η μετάβαση μας αυτή από τον υγρό κόσμο της μήτρας στον αερόβιο κόσμο, είναι βίωση πνιγμού δηλαδή βίωση θανάτου. Αυτή η εμπειρία παράγει τον φόβο του θανάτου που σημαδεύει την ύπαρξη μας σε όλη την διάρκεια του βίου μας. Ο χαμένος παράδεισος της μήτρας και η υποσυνείδητη επιθυμία επιστροφής σε αυτόν, εκφράζετε μέσα από την διαρκή αναζήτηση της ευτυχίας ως λυτρωτικής υπερβάσης στο αναπόφευκτο μυστήριο του θανάτου. Το μέσο για την υπέρβαση αυτή είναι η αγάπη (μοίρασμα ζωής) σε όλες της μορφές της (από την μητρική τον έρωτα την φιλία ως την αγάπη σε ιδέες όπως πχ αγάπη προς την πατρίδα,την ελευθερία κλ.).

Η δύναμη της αγάπης είναι απρόβλεπτη, ανατρεπτική και εμπεριέχει το αίσθημα της θυσίας. Μέσα απτήν θυσία ο άνθρωπος ξεπερνά τον φόβο της μοίρας τουτον θάνατο.

Το γεγονός αυτό σε κοινωνίες που στηρίζονται στην διαχείριση του φόβου καθίστα την αγάπη δύναμη επαναστατική και επικίνδυνη και γεννά την ανάγκη χειραγώγησης της. Τα μέσα είναι συνήθως δυο η θρησκεία και η ιδεολογίες.

Η μετατόπιση της αγάπης σε υπερβατικό επίπεδο δηλαδή ο έρωτας προς το θειο η ιερογαμία με την βοήθεια ανάλογων τελετουργιών έχουν ως σκοπό την χαλιναγώγηση και τον αποπροσανατολισμό της από το φυσικό και κοινωνικό της πλαίσιο.

Τελετουργίες όπως η θεια μετάληψη εμπεριέχουν έντονο το ερωτικό στοιχειό σε μεταφυσικό επίπεδο.

Αλλά και ανατολικές θρήσκες πχ που η μετενσάρκωση η μετεμψύχωση αποτελούν βασικούς μεταφυσικούς πυλώνες τους, έχουν σαν σκοπό την ακύρωση και την αδράνεια της δύναμης αυτής.

Στης παγανιστικές θρήσκες και μέσα από οργιαστικές τελετές επιτυχαίνονταν η εκτόνωση και ο αποπροσανατολισμός της δύναμης της αγάπης.

Στης ταξικές κοινωνίες οι ιδεολογίες έρχονται να συμπληρώσουν το ρόλο αυτό, χειραγωγώντας και προσανατολίζοντας την δύναμη αυτή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Έννοιες όπως της πατρίδας, της οικογενείας, της τάξης, του στέμματος κλ. έχουν σαν σκοπό την χειραγώγηση της δύναμης αυτής.

Δεν ξέρω εάν αυτή η συγκλονιστική εμπειρία του θανάτου στην γέννηση μας και η ανάγκη υπερβάσης της μέσα από την αγάπη αποτελούν τελικά την τραγωδία της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε αταξικές κοινωνίες ελεύθερες όπου η έκφραση της αγάπης ανεμπόδιστη θα τις καθιστούσε αληθινά ευτυχισμένες.

Το μοίρασμα της ζωής όπως συμβολικά θα μπορούσε να αποτυπωθεί στη ν ύψιστη εικόνα του μητρικού θηλασμού, συμπυκνώνει ακριβώς το περιεχόμενο της έννοιας της αγάπης.

«Μόνον όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα ενεργεί µε τόση γενναιοδωρία…Τι θλιßερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι»

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More