ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Η Άγκυρα ετοιμάζει σχέδιο αλλαγής της πολιτικής της Κύπρου σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι συνομιλίες για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan σε περίπτωση που οι συνομιλίες αποτύχουν η « Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» όπως αποκελείται το ψευδοκράτος θα αλλάξει ονομασία και θα μετονομαστεί σε « Κυπριακή Δημοκρατία των Τούρκων» και θα ζητήσει διεθνή αναγνώριση. Παράλληλα θα ανοίξει η Αμμόχωστος και σε περίπτωση που το ψευδοκράτος δεν αναγνωριστεί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο προσάρτησης της Βόρειας Κύπρου με την Τουρκία!
Η Άγκυρα διαρρέει αυτές τις πληροφορίες για πιέσει την Κυπριακή Δημοκρατία
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΗΘΗΝΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ


Το Ζεϊμπέκικο δέν έχει βήματα,είναι ιερατικός χορός μέ εσωτερική ένταση και νόημα,που ο χορευτής οφείλει να το γνωρίζει και να το σέβεται.

Το Ζεϊμπέκικο είναι κλειστός χορός,με οδύνη και εσωτερικότητα.Δέν απευθύνεται στούς άλλους.
Στό Ζεϊμπέκικο ο χορευτής δέν επικοινωνεί με το περιβάλλον.
Στο Ζεϊμπέκικο ο χορευτής περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του,τον οποίο τον τοποθετεί στο κέντρο του κόσμου
Κατά τον Βελλούδιο, ο ζεϊμπέκικος προέρχεται κατά το πρώτο συνθετικό από τον Δία (Ζεϋ) και κατά το δεύτερο από τη λέξη μπέκος ή βέκος, που σημαίνει "άρτος" κατά τον Ηρόδοτο.




Σαν ολοκληρωμένος μαλίστα "συμβολικός και θρησκευτικός χορός εξυπηρετεί και ανακουφίζει εξαιρετικά το Πνεύμα, την Ψυχή και το Σώμα του ανθρώπου", ο δε χορευτής επιτυγχάνει "τη χαλάρωση του Καθόλου Είναι του, και την απαλλαγή του από κάθε καταθλιπτικό σύμπλεγμα που μπορεί ίσως να τον καταπιέζει".

"Ειθε να βρείτε εκείνο το χώρο μέσα σας που είναι παιχνιδιάρης,

ώστε η ειρήνη να έχει μεγαλύτερο χώρο, αλλά το ίδιο κι η χαρά".


ΓΚΟΤΖΙ


Γκότζι (Goji) – το μουρο της ευτυχιας, είναι η κοινή ονομασία ενός φρούτου, που παράγεται από δύο πολύ συγγενικά μεταξύ τους είδη: το Lycium barbarum και το L. Chinense. Είναι ενδημικά είδη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ασίας.Τα είδη του γκότζι είναι φυλλοβόλα, πολυετή φυτά, με ξυλώδη κορμό και φτάνουν σε ύψος από 1 μέχρι 4 μέτρα.
Το φυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ. Στην Κίνα αναφέρεται στις λαϊκές παραδόσεις από το 2.800 π.Χ. Χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για τις ευεργετικές του ιδιότητες όσον αφορά την τόνωση της λειτουργίας του ήπατος και των νεφρών.
Επίσης, θεωρείται ότι εμπλουτίζει το αίμα με θρεπτικά συστατικά και προάγει την κυκλοφορία του, και αποτελεί εξαιρετικό βοήθημα στη διατήρηση της καλής όρασης και στη βελτίωσή της. Γενικά, αναζωογονεί και δίνει ενέργεια σε ολόκληρο τον οργανισμό. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι το μυστικό της μακροζωίας.
Οι καρποί του παραδοσιακά θεωρούνται «υπερτροφή»: πιστεύεται πως προμηθεύουν τον οργανισμό με την ...απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές του ανάγκες, ακόμα και σε συνθήκες στρες.
Μεταξύ άλλων, θεωρείται ισχυρό αντιγηραντικό και ενισχυτικό της μακροζωίας. Ως επιβεβαίωση αυτής της άποψης, άνθρωποι που ζουν σε κάποιες περιοχές της Κίνας, όπου το φυτό καλλιεργείται και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό, απολαμβάνουν ένα πολύ υψηλό προσδόκιμο ζωής και μια καλή γενική υγεία.
Ο φημισμένος Li Qing Yuen, που έζησε μέχρι την ηλικία των 252 ετών (1678-1930), κατανάλωνε Goji Berries καθημερινά. Η ζωή του Li Qing Yuen είναι η πιο καλά γνωστή και τεκμηριωμένη περίπτωση ακραίας μακροζωίας που έγινε ποτέ γνωστή.
Οι καρποί, που μοιάζουν με μούρα και είναι πολύ ευαίσθητοι (εύκολα οξειδώνονται και το χρώμα τους σκουραίνει), συλλέγονται με ειδικό ύφασμα και αποξηραίνονται σε σκιερό μέρος.
Τα γκότζι δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ φρέσκα, εκτός από τις περιοχές παραγωγής τους, και συνήθως πωλούνται σε ανοιχτά κουτιά και μικρές συσκευασίες, σε ξηρά μορφή. Ο βαθμός αποξήρανσης ποικίλλει στα γκότζι: κάποιοι καρποί παραμένουν μαλακοί και κάπως κολλώδεις, όπως οι σταφίδες, ενώ άλλοι μπορεί να είναι πολύ σκληροί.
Η γεύση από τα γκότζι μοιάζει με της σταφίδας, αφήνοντας και μια μικρή αίσθηση ντομάτας. Μπορούν να φαγωθούν ωμά ή να μαγειρευτούν. Οι Κινέζοι κάνουν σούπες με αυτό το μούρο και παρασκευάζουν επίσης ένα κρασί. Τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί καταναλώνονται ως λαχανικό.
Τα γκότζι θεωρούνται ως μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές θρεπτικών συστατικών. Περιέχουν βήτα-Καροτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 και Β2, καθώς και μια σειρά άλλων βιταμινών, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Το γκότζι περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και διατροφικές ίνες απαραίτητα για το σώμα. Τα εκατό γραμμάρια μεταποιημένου μούρου περιέχει 370 θερμίδες.
Στην εμπορική πρακτική υποστηρίζουν ότι οι πολυσακχαρίτες που περιέχουν τα προϊόντα από γκότζι, μεταξύ των οποίων αρκετοί "χυμοί γκότζι», έχουν εκτεταμένα βιολογικά οφέλη για την υγεία, αν και κανένας από τους ισχυρισμούς αυτούς δεν έχει αποδειχθεί από ιατρική έρευνα.
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιούν τα φύλλα σε συνδυασμό με το φλοιό της ρίζας για να παρασκευάσουν ένα τσάι. Το γκότζι μπορεί να καταναλωθεί σε καθημερινή βάση, για να προσφέρει γενική ευεξία.
Το Goji μπορεί να καταναλωθεί άφοβα. Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις υπερδοσολογίας. Επίσης, δεν έχουν παρατηρηθεί αλλεργικές αντιδράσεις. Ερευνάται μόνο αν αλληλεπιδρά με αντιπηκτικά φάρμακα ή με φάρμακα που χορηγούνται για τον διαβήτη και την αρτηριακή πίεση.
Ο καρπός του Goji
περιέχει 18 αμινοξέα, μεταξύ αυτών τα 8 που θεωρούνται απαραίτητα.
περιέχει 21 ιχνοστοιχεία, όπως ψευδάργυρο, ασβέστιο, γερμάνιο, σελήνιο και φώσφορο
περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B (Β1, Β2, Β6)
έχει περισσότερη Β-καροτίνη και από το καρότο, και το πλήρες φάσμα των αντιοξειδωτικών
έχει περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι
έχει βιταμίνη E, η οποία σπανίζει σε φρούτα
έχει 500 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια (ανά μονάδα βάρους)
περιέχει διάφορες φυτοστερόλες, όπως την αντιφλεγμονώδη Β-σιτοστερόλη, η οποία περιορίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης και συμβάλλει στη σεξουαλική ευρωστία
περιέχει «ωφέλιμα» λίπη, όπως ω-6 και λινολεϊκό οξύ, που είναι ρυθμιστές της ορμονικής λειτουργίας
έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες
Ο χυμός του Goji
δυναμώνει την καρδιά και αποτρέπει τις ταχυπαλμίες
καταπολεμά την αϋπνία και ενισχύει τη μνήμη
περιέχει πολυσακχαρίτες, που ρυθμίζουν τη λειτουργία της υπόφυσης και την έκκριση μιας ορμόνης που καθυστερεί τη γήρανση
ανακουφίζει τις εγκύους από την πρωινή ναυτία
ενισχύει το μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα
έχει κάποιες αντικαρκινικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ηπατίτιδας B
χρησιμοποιείται με επιτυχία για την απώλεια βάρους
καθαρίζει το αίμα και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος
χαρίζει αίσθημα ευεξίας και αισιοδοξίας
σε κλινική έρευνα σε ηλικιωμένους ασθενείς, βελτιώθηκε η σεξουαλική ικανότητα στο 35% των περιπτώσεων
μελέτες σε χοιρίδια έχουν δείξει ότι έχει προστατευτική δράση για το συκώτι

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ-ΟΦΕΛΗ

Οι καρποί του Goji θεωρούνται εκ παραδόσεως ως Υπέρ-Τροφή.

Το Goji είναι το πρώτο σε περιεκτικότητα άγριο φρούτο αντιοξειδωτικών ουσιών. Συγκριτικά το πορτοκάλι περιέχει 750 μονάδες αντιοξειδωτικά, το σπανάκι 1260 μονάδες, το βατόμουρο 2400, το Goji Berry 25100 μονάδες αντιοξειδωτικές.

Έχει ιδιαίτερη γεύση, ένα συνδυασμό κερασιών, κράνων και φραγκοστάφυλων.

Επίσης έχουν 11% πρωτείνη, που είναι καταπληκτικό για φρούτο.
Επιπρόσθετα υποστηρίζεται ότι εμπλουτίζουν το Αίμα με θρεπτικά συστατικά και προάγουν την κυκλοφορία του (blood tonic).
Σε εργαστηριακές δοκιμές σε χυμούς καρπών, που χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος ORAC (μέθοδος μέτρησης ικανότητας απορρόφησης ελευθέρων ριζών), ανεδείχθη η υπεροχή του χυμού Goji σε αντιοξειδωτική δράση και κατά συνέπεια στην καταπολέμηση των βλαπτικών ελευθέρων ριζών.
Η ανωτέρω δράση βοηθά στην μείωση της κυτταρικής γήρανσης και στην αναχαίτηση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης.
Ο χυμός του φυτού περιέχει πολυάριθμα φυτοχημικά στοιχεία γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες πάνω στις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι ουσίες αυτές πιστοποιείται ότι ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ δρουν ως ισχυρά προσαρμογενή, προστατεύοντας το σώμα σε περιόδους πιεστικών καταστάσεων.
Η παρουσία στερολών και ουσιωδών λιπαρών οξέων μπορεί να συνεισφέρει στη φυσιολογική μείωση των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης.

Η βεταΐνη που περιέχεται στο χυμό Goji, ως δότης ομάδων μεθυλίου διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην αποτοξίνωση του ήπατος. Επιπλέον παίζει κάποιο ρόλο στην παραγωγή της καρνιτίνης και φαίνεται ότι εμφανίζει προστατευτική δράση στους νεφρούς.

Επιπρόσθετα συνεισφέρει στην μετατροπή της ομοκυστεϊνής σε μεθειονίνη, γεγονός που τη καθιστά χρήσιμη στον έλεγχο των αυξημένων επιπέδων ομοκυστεϊνης στο αίμα (παράγοντας που θεωρείται ότι επιβαρύνει την καρδιαγγειακή υγεία).

Ακόμη, η βεταϊνη ως δότης μεθυλικών ομάδων συμμετέχει στην παραγωγή του SAMe (S-Αδενοσύλ-μεθειονίνη) το οποίο ασκεί προστατευτική δράση στο νευρικό σύστημα.
Είναι πολύ καλή πηγή β-σιτοστερόλης (ισχυρότατο αντιφλεγμονώδες)
Στο μούρο αυτό θα βρούμε το λινελαικό οξύ, βασικό ωφέλιμο λιπαρό, ιδιαίτερα χρήσιμο για μείωση του λίπους, αύξηση της άλιπης μυικής μάζας, ικανοποιητική ενέργεια και μυική αντοχή.
Οι καρποί Goji περιέχουν επίσης : φλαβονοειδή,απαραίτητα και μη αμινοξέα, συνολικά 18 αμινοξέα, περισσότερα δηλαδή από την γυρη των μελισσών , καροτενοειδή όπως βήτα-καροτίνη, ζεαξανθίνη, λουτεΐνη, λυκοπένιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις Β1, Β2, Β6 καθώς και πολυάριθμα οργανικά μεταλλικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων των : ψευδάργυρος Φωσφόρος Σίδηρος Χαλκός Σελήνιο και του γερμανίου.

Τα Goji Βerries ή Wolf Berries είναι ίσως τα πιο πλούσια διατροφικά φρούτα του πλανήτη. Περιέχουν 18 είδη αμινοξέων (έξη φορές περισσότερα από τη γύρη των μελισσών) συμπεριλαμβανομένων και των 8 απαραίτητων αμινοξέων (όπως η ισολευκίνη και η τρυπτοφάνη).
Τα Goji Βerries είναι η πλουσιότερη πηγή καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένης και της βήτα-καροτένης (πιο πολύ βήτα-καροτένη από τα καρότα!), από όλες τις γνωστές τροφές και φυτά του πλανήτη!.
Τα ώριμα φρούτα περιέχουν περίπου 11 mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια, βήτα στερόλη (έναν αντιφλεγμονώδη παράγοντα), λινολεϊκό οξύ (ένα λιπαρό οξύ), σεσκιτερπενοειδή (κυπερόνη και σολαβετιβόνη) τετρατερπενοειδή (ζεαξανθίνη - φυσαλίνη) και βηταϊνη (0.1%).

Τα Goji berries περιέχουν πολυσακχαρίδες οι οποίοι ενισχύουν εκπληκτικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένας πολυσακχαρίτης που βρέθηκε σ’ αυτό το φρούτο είναι ένα πανίσχυρο εκκριταγωγό (μια ουσία δηλαδή που διεγείρει την έκκριση της αναζωογονητικής αυξητικής ορμόνης του αδένα της υπόφυσης.

Τα Goji berries έχουν παραδοσιακά συσχετιστεί με τη μακροζωία, το σωματικό σθένος και τη σεξουαλική δύναμη. Σε αρκετές ομάδες μελέτης και έρευνας με ηλικιωμένους ανθρώπους που ο καρπός δινόταν μια φορά την ημέρα για 3 εβδομάδες, επιτεύχτηκαν πολλά ευεργετικά αποτελέσματα και στο 67% ασθενών οι λειτουργίες των Τ-λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού τους τριπλασιάστηκαν σε ισχύ. Επιπροσθέτως, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλοι οι ασθενείς είχαν μια αύξηση της αισιοδοξίας και των πνευματικών τους δυνάμεων, το 95% των ασθενών κοιμόταν καλύτερα και το 35% των ασθενών ανέκτησαν πλήρως τη σεξουαλική τους λειτουργία.

Αυτά τα Goji Βerries αναπτύσσονται σε προστατευμένες πεδιάδες του Θιβέτ και της Κίνας με αρχαίο χώμα εκατομμυρίων ετών, σε άγριες και καλλιεργημένες περιοχές. Τα φυτά μεγαλώνουν σαν θάμνοι με κλαδιά που φτάνουν τα 6 μέτρα. Οι καρποί δεν αγγίζονται ποτέ από χέρια καθώς οξειδώνονται και γίνονται μαύροι αν αγγιχτούν ενώ είναι νωποί. Συλλέγονται μέσα σε ψάθες και ύστερα στεγνώνουν κάτω από σκιά ή στον ήλιο. Το Goji Βerry είναι ένα βαθύ κόκκινο αποξηραμένο φρούτο περίπου στο μέγεθος της σταφίδας και έχει μια πολύ απαλή γεύση. Μια καλή ημερήσια δόση Goji Βerries είναι 10-30 γραμμάρια και μπορούν να ληφθούν αμιγή ή να ανακατευτούν με άλλα αποξηραμένα φρούτα και χυμούς.


http://en.wikipedia.org/wiki/Lycium_barbarum
http://www.articlesbase.com/nutrition-articles/lycium-barbarum-plant-49028.html
http://www.valentine.gr/linkOfTheMonth_gr-june2010.php
http://goji-lycium-barbarum.blogspot.com/

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ


ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.
Τα πιο βασικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ επιχειρήματα των ολιγαρχών, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τον κοινοβουλευτισμό και δια μέσου αυτού το ολιγαρχικό οικονομικό σύστημα του καπιταλισμού, είναι πάνω κάτω τα εξής :

1) «ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ»



2)
«Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ»


3) «Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

4) «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.»



5) «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
»

6)
«Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ»


7) « ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΝΩΜΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΛΠ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-»

8) «ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΝΑ ΠΙΕΖΕΙΣ κοκ»

9) « ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;»

10) «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ»

11) «ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;»


12) « ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ»

13) «ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ;»
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ 1ο .

«Ο λαός έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τους κυβερνώντες κάθε τέσσερα χρόνια»

« Αφήστε το κόμμα να κυβερνάει. Αφήστε το κόμμα να κάνει ό,τι νομίζει. Αφήστε το να ολοκληρώνει αυτό που στοχεύει να κάνει και μην προσπαθείτε να το ανατρέψετε πριν την τετραετία. Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει και πράγματα που η πλειοψηφία του λαού να τα θεωρεί άδικα ή και πολύ καταστροφικά γι αυτήν. Εσείς όμως δεν πρέπει να προσπαθείτε να την ανατρέψετε. Να περιμένετε. Αν τελικά – στο τέλος της τετραετίας – κάνετε έναν απολογισμό και δείτε ότι σας κατέστρεψε τότε έχετε το «δημοκρατικό» - συνταγματικό δικαίωμα στις επόμενες εκλογές (μετά από 4 χρόνια) να μην το ξαναψηφίσετε».


Ωραίοι μάγκες είναι αυτοί οι ολιγαρχικοί!!! Αν δηλαδή τους πει κάποιος «δώστε εσείς την περιουσία σας σε κάποιον να την διαχειριστεί όπως γουστάρει και αν σας τη φάει όλη, εσείς κατόπιν θα έχετε το πολύ δημοκρατικό δικαίωμα να μην τον ξαναβάλετε διαχειριστή σας.
Θα δεχθούν;»

Η απάντησή τους θα είναι φυσικά όχι.

Συμπέρασμα; Ψάχνουν για ηλίθιους.

Δηλαδή ουσιαστικά θέλουν να μπορούν να κόβουν σε κάποιον τα χέρια και τα πόδια και αυτός να μην τους εμποδίζει αλλά να περιμένει μετά από τέσσερα χρόνια να μην τους ξαναψηφίσει.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 2ο

«Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ..»

Απάντηση σε αυτό το θανατηφόρο δηλητήριο για τους λαούς δίνουμε στο ιδιαίτερο κείμενο με τίτλο

« Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 3ο

«Σήμερα οι κοινωνίες έχουν πολύ μεγάλους πληθυσμούς και η Δημοκρατία δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως στις πόλεις κράτη άλλων εποχών. Σήμερα τα κοινοβούλια μπορούν και ψηφίζουν 150 περίπου νόμους το χρόνο. Δεν είναι πρακτικά εφικτό και σωστό να πάει ο λαός 150 φορές το χρόνο για να ψηφίζει τον κάθε νόμο..».



Αποκρύπτουν συστηματικά απ το λαό σε ποιόν επιστημονικό αιώνα ζούμε. Αυτό τους συμφέρει. Αποκρύπτουν ότι σήμερα το να περάσει ΠΛΗΡΩΣη νομοθετική εξουσία στους λαούς, είναι εκατομμύρια φορές πιο εύκολο από ότι ήταν στην αρχαία εποχή. Σήμερα δια μέσου αδιάβλητωνδημοσκοπήσεων ή ηλεκτρονικά κλπ, η επιλογή των νόμων καθίσταται πολύ εύκολη υπόθεση, πολύ ευκολότερη σε σχέση με τις ολιγοπληθυσμιακές κοινωνίες. - Και στην περίπτωση των αδιάβλητων δημοσκοπήσεων η επιλογή καθίσταται περισσότερο εύκολη όσο πιο μεγάλος είναι ο πληθυσμός μιας Χώρας – Για πιο ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτό το ανόητο ολιγαρχικό επιχείρημα δείτε το κείμενο

« ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ( ΕΠΙΛΕΓΕΙ) ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ»


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 4ο

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.

Δεν είναι σωστό να επιλέγει η πλειοψηφία τον κάθε νόμο γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος έχει διαπαιδαγωγηθεί να κοιτάζει μόνο το προσωπικό του συμφέρον και όχι το κοινωνικό. Έτσι δεν θα μπορεί να επιλέγει τους σωστούς νόμους για το κοινό καλό - σε μια αυριανή κοινωνία στην οποία θα υπάρχει πραγματική δημοκρατία - γιατί θα υπερισχύει η επιλογή του ατομικού του συμφέροντος επί του κοινωνικού. Επομένως θα πρέπει οι κοινωνίες να περάσουν πρώτα από ένα τέτοιο επίπεδο ανάπτυξης-πλούτου όπου να αφήνει στους ανθρώπους αρκετό χρόνο διαθέσιμο για τέτοια μόρφωση που να οδηγήσει τον άνθρωπο να κοιτάζει το κοινωνικό καλό».
Αληθοφανές επιχείρημα. Η πραγματικότητα όμως είναι και θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την πιο πάνω ολιγαρχική αντίληψη.

Ας υποθέσουμε ότι στη Δημοκρατία θα υπάρχουν ομάδες ανθρώπων (α,β,γ) με πάνω κάτω τον ίδιο αριθμό μελών.
Η κάθε μια ομάδα κάνει μια εγωπαθή-αντικοινωνική επιλογή.
Η (α) ομάδα θα θέλει να εκτρέφει κοτόπουλα με διοξίνες και ορμόνες για να μειώνει το κόστος παραγωγής και έτσι να βγάζει περισσότερο κέρδος.
Η (β) ομάδα, επειδή είναι κοντά σε μια πηγή νερού, θα θέλει να αποκλείσει την πηγή από τους άλλους για να το εκμεταλλεύεται η ίδια.
Η (γ) ομάδα θα θέλει να περιφράξει τις παραλίες για να εισπράττει χρήματα από εκείνους που θα θέλουν να πάνε να κάνουν μπάνιο.

Από αυτό το παράδειγμα συνάγεται ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι στο βάθος κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον και όχι το κοινωνικό.
Όμως τα μέλη της κάθε ομάδας κοιτάνε το προσωπικό όφελος από δύο πλευρές. Η μια πλευρά είναι ότι επιδιώκουν την ΑΠΟΚΟΜΙΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ με πράξεις που θα έχει αρνητικές συνέπειες στους υπόλοιπους και απο την άλλη πλευρά επιδιώκουν όφελος από την ΑΠΟΦΥΓΗ ΖΗΜΙΑΣ που θα τους προκαλέσουν άλλοι με τις πράξεις τους.

Έτσι εδώ στο παράδειγμά μας, στην περίπτωση αποφυγής ζημιάς, θα έχουμε τις εξής σχέσεις:

1) Η ζημιά που θα προκληθεί απ την ομάδα (α) θα έχει αντιπάλους τις ομάδες (β) κ΄(γ) – που τα μέλη τους θα κοιτάνε και αυτά το προσωπικό τους συμφέρον.

2) Η ομάδα (β) θα έχει για αντιπάλους τις ομάδες (α) και (γ).

3) Η ομάδα (γ) θα έχει για αντιπάλους τις ομάδες (α) και (β)

Από ετούτο φαίνεται ότι εκείνοι που θα είναι αντίπαλοι σε αντικοινωνικές πράξεις – παρ ότι οι ίδιοι αντικοινωνικοί με τον τρόπο τους- θα είναι η πλειοψηφία των πολιτών.

Επομένως στην πραγματική Δημοκρατία- όπου όλοι οι νόμοι θα είναι εγκεκριμένοι απ την πλειοψηφία- θα έχουμε το φαινόμενο τις ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ των αντικοινωνικών πράξεων.

Αυτό καθίσταται δυνατό επειδή ο κάθε άνθρωπος δεν κοιτά μόνο το συμφέρον του όταν πράττει και οι πράξεις του έχουν επιπτώσεις στους άλλους αλλά το κοιτά και όταν οι πράξεις των άλλων μπορεί να του προκαλέσουν ζημία.

Θέλουμε λοιπόν ο κάθε άνθρωπος να κάνει επιλογές ΠΑΝΤΑ με βάση το πραγματικό ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του συμφέρον και να ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!!

Αν στην πραγματική Δημοκρατία ο καθένας κοιτάει το πραγματικό προσωπικό συμφέρον του (και ιδίως στις πράξεις των άλλων που τον ζημιώνουν) τότε πάνω σε κάθε θέμα θα βγαίνει ένα σύνολο ανθρώπων που θα έχει το ίδιο προσωπικό όφελος και τούτο το σύνολο θα είναι η πλειοψηφία. Ε! Αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται στην κοινωνία.
Στα πρώτα στάδια, στην πραγματική Δημοκρατία, οι επιλογές θα γίνονται με γνώμονα κυρίως την αποφυγή ζημίας από πράξεις άλλων. Σε μετέπειτα όμως στάδια – μετά από κατάλληλη μόρφωση- οι επιλογές θα γίνονται όλο και περισσότερο στη βάση της αποκόμισης ωφελιμότητας από την πρόκληση ωφελιμότητας στους άλλους. Πχ θα έχει συνειδητοποιήσει περισσότερο ότι αν θέλει να χαρεί, να διασκεδάσει θα πρέπει να πάει σε γιορτή, σε πανηγύρι όπου και οι άλλοι είναι χαρούμενοι και όχι να πάει σε κηδεία.

(Σε τούτο το κειμενάκι εγείρεται και θέμα θέσπισης ορίων στη δυνατότητα της εκάστοτε πλειοψηφίας να επιβάλει την θέλησή της στην μειοψηφία. Όρια που θα κάνουν σεβαστά δικαιώματα ατομικά, δικαιώματα μειοψηφιών. Σε κάθε περίπτωση τα όρια θα τα θέτει πάντα η πλειοψηφία σε προγενέστερους χρόνους και σε καταστάσεις που δεν θα είναι εν βρασμό.. Ιδιαίτερα στοιχεία γι αυτό το θέμα θα αναφέρουμε σε άλλο κείμενο.)


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 5ο

«Είμαστε οι αντιπρόσωποι του λαού!!!!!!!»

Για να μπορούν να συνεχίζουν να ορίζουν και να καθορίζουν όπως γουστάρουν τη ζωή των άλλων, θα πρέπει να συνεχίζουν να μας παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο, να μας διαστρεβλώνουν και τα πιο απλά και αυτονόητα. Στην προκειμένη περίπτωση βαπτίζουν το κρέας σε ελιά για να μπορούν να μας καταβροχθίζουν καλύτερα .

Σε μια σχέση αντιπροσώπευσης υπάρχει (α) εκείνος που δίνει τις εντολές (εντολέας - αντιπροσωπευόμενος) και (β) εκείνος που εκτελεί τις εντολές (εντολοδόχος) δηλ ο αντιπρόσωπος.

Αλλά όταν εκείνος που πρέπει να λαμβάνει και να εκτελεί εντολές (δηλ, ο (β) αντιστρέφει την κατάσταση και πλέον δίνει αυτός τις εντολές στον (α) (τα αγγούρια να πουλάνε το μανάβη) τότε όχι μόνο έχουμε ολοκληρωτική διάλυση της σχέσης αντιπροσώπευσης αλλά έχουμε μια νέα σχέση που λέγεται ΑΣΥΔΟΣΙΑ.

Στην κοινοβουλευτική ολιγαρχική δικτατορία ο λαός δεν μπορεί να έχει αντιπροσώπους όπως στην πραγματική δημοκρατία αλλά οι εγκληματίες ολιγάρχες του επιβάλλουν να έχει μόνο ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ, νταβατζήδες, ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ.

Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την αντιπροσώπευση.

Για του λόγου το αληθές.

Πχ σήμερα στη Χώρα μας ο λαός είναι που έδωσε εντολή στους νεοφασίστες της κυβέρνησης να πάρουν αυτά τα μέτρα (του ΔΝΤ) ή αυτοί δίνουν εκβιαστική διαταγή στο λαό να εφαρμόσει τα μέτρα που οι κάποιοι λίγοι αποφάσισαν;

(Πολλή «πλάκα» έχουν οι καθηγητάκοι της νομικής, όταν διδάσκουν στους φοιτητές τους ότι το κοινοβούλιο και η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αντιπρόσωποι του λαού, αντιπρόσωποι του έθνους κλπ. Η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια).


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 6ο

«Μας ψήφισε ο λαός στις εκλογές για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας …»

Μια φρασούλα με πολλά ψέματα και θανάσιμες παγίδες.

α) Το ψέμα βρίσκεται στο ότι δεν τους ψήφισε καμιά πλειοψηφία (ποσοστό πάνω από 50%). - Όμως και το 90% να τους ψήφιζε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν κάτι το συγκεκριμένο το οποίο τελικά δεν θέλει η πλειοψηφία του λαού..

β) Και η παγίδα τους είναι η εξής:

Ενώ το μαχαίρι δεν είναι εξ ορισμού ένα καλό ή κακό εργαλείο, (μπορείς να κόψεις ψωμί αλλά μπορείς και να δολοφονήσεις), το εργαλείο των εκλογών όμως πάνε να το περάσουν στο μυαλό των εργαζομένων ότι είναι εξ ορισμού κάτι μόνο το καλό, για να μπορούν να υλοποιούν καλύτερα τα εγκληματικά τους σχέδια. πόσο καλός θεσμός είναι οι εκλογές στην περίπτωση που ένα θύμα επιλέγει το ποιος θα τον εκτελέσει;-

Οι εκλογές λοιπόν μπορεί να είναι είτε ολιγαρχικές (επιλογή ασύδοτων εγκληματιών) είτε δημοκρατικές.


(δηλαδή ολιγαρχικού τύπου ή δημοκρατικού τύπου)
Με τις ολιγαρχικές εκλογές των ασύδοτων εγκληματιών επιβάλλουν στους λαούς να αποφασίσουν ποιοι θα είναι εκείνοι οι ψυχικά άρρωστοι , τραμπούκοι-νταβατζήδες, που θα τους απαγορεύουν με τη βία να αποφασίζουν στη συνέχεια για ό,τι συγκεκριμένο αφορά στην κοινωνική τους ζωή.

Δηλαδή στις εκλογές του κοινοβουλευτισμού βάζουν το λαό να ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ποιος θέλει να είναι εκείνος όπου με τη βία θα του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.

Πχ με το μνημόνιο. Ενώ δεν το θέλει το 85% του λαού δεν του επιτρέπουν να αποφασίσει για τη ζωή του αλλά με τη βία του επιβάλουν να μην μπορεί να αποφασίζει.

Με άλλα λόγια τους επιτρέπεται να αποφασίζουν ΜΟΝΟ ότι τους απαγορεύεται να ξανά αποφασίζουν για τη ζωή τους και στο ποιος θα έχει το ρόλο να εφαρμόζει αυτή την απαγόρευση.
(Στις δημοκρατικές εκλογές αντίθετα, ο λαός επιλέγει πρώτα απ όλα τον κάθε νόμο ή τους κανόνες που θέλει να ισχύουν στις κοινωνικές του σχέσεις. Και όταν κάνει εκλογές τις κάνει για ορίσει τους συντονιστές-διοικητές της κοινωνικής πράξης (όχι ηγεμόνες-άρχοντες-τραμπούκους-νταβατζήδες). Οι εκλεγμένοι είναι απλά εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων του λαού και είναι ανακλητοί ανά πάσα στιγμή.)

ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ- ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ (ΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ).

Συνέχεια του « Μας ψήφισε ο λαός ….»

Είπαμε λοιπόν ότι κατ αρχή δεν τους ψηφίζει καμιά πλειοψηφία. Είναι μια μειοψηφία και με τις ολιγαρχικού τύπου εκλογές. (πχ το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 πήρε 44% δηλαδή κάτω από το 51%)
Όμως το «Μας ψήφισε ο λαός» είναι μια φράση ημιτελής και για αυτό παραπλανητική. Η φράση πιο ολοκληρωμένη είναι: «Μας ψήφισε ο λαός ΓΙΑ ΝΑ …»

Και η απάντηση στο «ΓΙΑ ΝΑ..» κρύβει όλη την ουσία της υπόθεσης.

Γιατί λοιπόν τους ψήφισε ο λαός;

Για πλάκα; Για να κάνουν πράγματα που ήθελε μόνο μια μικρή μειοψηφία του λαού ή για να κάνουν πράγματα που θα ήθελε η πλειοψηφία του λαού;

Για ποιο λόγο;

Ας συνδυάσουμε αυτή την ερώτηση με το πρώτο ανόητο επιχείρημα των ολιγαρχών. Στο πρώτο επιχείρημά τους που παραθέτουμε, μας λένε ότι αν θέλει ο λαός μετά από τέσσερα χρόνια μπορεί να αλλάξει τους κυβερνώντες του (νταβατζήδες του).

Για ποιο λόγο όμως θα τους άλλαζε η πλειοψηφία του λαού; Θα τους άλλαζε (α) γιατί θα θεωρούσε ότι οι κυβερνώντες είχαν κάνει πράγματα που τα ήθελε ή (β) γιατί θα θεωρούσε ότι οι κυβερνώντες του είχαν κάνει πράγματα που δεν τα ήθελε; Η αυτονόητη απάντηση είναι η (β).


Θα τους άλλαζε ο λαός τους κυβερνώντες γιατί οι κυβερνώντες θα του είχαν κάνει πράγματα που δεν ήθελε να του κάνουν.Επομένως υποτίθεται ότι εκλέγονται για να κάνουν πράγματα που θέλει ο λαός και όχι για να κάνουν πράγματα που θέλουν αυτοί ή μια μικρή μειοψηφία.

Όμως η εγκληματική στάση τους συνεχίζει με το «τυρί κουμπάρε»:

«Μας ψήφισε ο λαός για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο ήθελε η «πλειοψηφία» του λαού -όταν μας ψήφισε-.»

Ωραία λοιπόν. Και αφού τους ψήφισε για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους (γενικολογίες, αερολογίες κλπ) που υποτίθεται ότι ήθελε η πλειοψηφία του λαού, τώρα, στην καθημερινότητα που πάνε να το εφαρμόσουν στην πράξη, στα μέρη του,- πχ εργασιακά- γιατί αντιδρά η πλειοψηφία: Γιατί είναι αντίθετη;


Γιατί αντιδρά σε κάθε συγκεκριμένο νόμο που πάνε να του περάσουν;

Εδώ τρία πιθανά πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Περίπτωση α) Οι ολιγάρχες τον εξαπάτησαν προεκλογικά. Άλλα του υπόσχονταν και άλλα πάνε να κάνουν στην πράξη.


Περίπτωση β) Oι ολιγάρχες δεν τον εξαπάτησαν προεκλογικά (καθότι είναι άγιοι άνθρωποι και ποτέ δεν υπόσχονται πράγματα που δεν πρόκειται να κάνουν). Άρα όπως τα είπαν στο λαό προεκλογικά, αυτά κάνουν και αυτά ακριβώς ήθελε και ο λαός τότε.

Περίπτωση γ) Ο λαός ΤΟΤΕ δεν καταλάβαινε καλά τι του λέγανε. Δεν καταλάβαινε καλά τα μέρη του προγράμματός τους. Δεν καταλάβαινε καλά τι του λέγανε και έτσι «αυτό- εξαπατήθηκε».


Περίπτωση δ) Είτε ο λαός (προεκλογικά) είχε καταλάβει σωστά είτε δεν είχε καταλάβει καλά, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ. Δεν θέλει πια την εφαρμογή του προγράμματός τους στην πράξη.


Και στη μια και στην άλλη περίπτωση ποιοι είναι αυτοί που πάνε ενάντια στη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ βούληση της πλειοψηφίας του λαού και δεν εφαρμόζουν την μετέπειτα (τελική) θέληση του αλλά εφαρμόζουν με τη βία τη δική τους θέληση;

Να μας πουν. Ποια είναι η ζημιά τους, ποια είναι τα συγκεκριμένα κέρδη που θα χάσουν αν εφαρμόσουν την τελευταία θέληση του λαού και για αυτό, «άντε σώνει και καλά», επιβάλουν στο λαό με τη βία την δική τους βούληση;

Ποιο είναι το συμφέρον τους και δεν εφαρμόζουν την τελευταία θέληση του λαού; Αφού (κοροϊδεύοντας) λένε ότι ο λαός είναι ο κυρίαρχος. Τι σκατά κυρίαρχος είναι αν δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη, να μετανιώσει για κάτι;

Γιατί δεν κάνουν επαλήθευση με αδιάβλητη δημοσκόπηση αν συνεχίζει να θέλει το πρόγραμμα τους, αν θέλει το συγκεκριμένο κομμάτι του προγράμματός τους; ( Αφού ο λαός είναι κυρίαρχος τότε θα μπορεί ένα κομμάτι από το πρόγραμμά τους να μην το θέλει.) Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που λένε στο λαό το «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται;» Πότε ο λαός τους έδωσε ρητά και πλειοψηφικά αυτό το δικαίωμα να του βιάζουν τη θέλησή του;

(Ένα τέτοιο βιασμό της θέλησης της πλειοψηφίας του λαού μπορούν να την κάνουν μόνο πιο διεστραμμένες υπάρξεις της ζωής.)

Επί πλέον. Και αν ο λαός συμφωνεί με το 30% του προγράμματος ενός κόμματος, με το 20% ενός άλλου, με το 10% κάποιου άλλου κοκ, γιατί να μην μπορεί να κάνει επιλογές αλλά θα πρέπει να δεχτεί με τη βία την πακέτο εφαρμογή του προγράμματος ενός κόμματος;
Είναι σαν κάποιος να πάει να αγοράσει παπούτσια και ο έμπορας να τον αναγκάζει να αγοράσει πακέτο -πληρώνοντας όλα τα πάρα κάτω- ένα αυτοκίνητο μια τηλεόραση, δύο κινίνα, ένα ψυγείο, πέντε μηχανάκια και μια οδοντόβουρτσα.

Σχετικά με τα προγράμματά τους

Το βασικό ερώτημα που τίθεται εδώ είναι ΓΙΑΤΙ οι ολιγάρχες θέλουν να λένε ότι ο λαός «πρέπει να ψηφίζει προγράμματα και όχι τον κάθε ένα νόμο ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζεται στην κοινωνία».
Ποια είναι οι ουσιαστική φύση των προγραμμάτων;

Πρώτον. Όχι μόνο συλλογικότητες αλλά και κανένας άνθρωπος ατομικά όσο και τέλεια προγράμματα να φτιάξει για την ζωή του, αυτά δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν πλήρως. Κανείς άνθρωπος όποιο πρόγραμμα και να φτιάξει όχι μόνο για μακρινά χρονικά διαστήματα τετραετίας αλλά και προγράμματα μιας μέρας δεν είναι σίγουρο ότι θα υλοποιηθεί πλήρως. Στη ζωή, διαρκώς, μας παρουσιάζονται έκτακτα γεγονότα που μας αναγκάζουν να παίρνουμε νέες καθοριστικές αποφάσεις είτε για να προσαρμόζουμε τα νέα δεδομένα σε προηγούμενα προγράμματα είτε να αλλάζουμε μέρη προγραμμάτων είτε να φτιάχνουμε εντελώς καινούργια προγράμματα. Ποια προγράμματα λοιπόν μας «τσαμπουνάνε» ότι πρέπει να ψηφίζουμε;

Πάντοτε οι νέες καθοριστικές αποφάσεις που θα χρειάζονται να παίρνονται, θα είναι πολύ περισσότερες από τις αποφάσεις που ήδη είχαν παρθεί για να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα.

Αυτές λοιπόν τις νέες καθοριστικές αποφάσεις ποιος θα τις παίρνει; Ποιος θα τις ψηφίζει; Αν λοιπόν ο λαός ψηφίζει μόνο ένα πρόγραμμα τότε όλες τις νέες αποφάσεις- που θα είναι εκτός προγράμματος- θα τις παίρνουν οι λίγοι. Αυτό θέλουν. Με αφορμή κάθε νέα πραγματικά ή ψεύτικα γεγονότα, να μπορούν κατόπιν σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση να προωθούν την εφαρμογή της δικής τους ολιγαρχικής βούλησης και όχι της βούλησης του λαού. (Πχ όπως μας είπε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ήξερε για το χρέος και για το έλλειμμα κλπ. κλπ).

Δεύτερον. Τα προγράμματα τους περιέχουν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, γενικολογίες, αοριστολογίες και αερολογίες. Στην ουσία είναι οι χρησμοί της Πυθίας - σε πιο προχωρημένη μορφή- οι οποίοι στην πράξη επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες. Έτσι πχ όταν λένε λεφτά υπάρχουν μπορούν να μας πουν μετά ότι εννοούσαν ότι λεφτά υπήρχαν και σαν αποτέλεσμα της δεύτερης φράσης να περάσουν στο λεφτά δεν υπάρχουν καθόλου αφού υπήρχαν μόνο πριν ή όταν λένε «θα εκσυγχρονίσουμε την κοινωνία» μπορεί να εννοούν εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις ή να εννοούν την νομιμοποίηση στα «φρουτάκια» κοκ.

Θέλουν λοιπόν να προβάλουν την επιλογή προγραμμάτων και όχι την επιλογή του κάθε νόμου για να μπορούν να ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ το λαό και ΤΕΛΙΚΑ στην πράξη – με τον κάθε ιδιαίτερο «νόμο» τους- να εφαρμόζεται η θέληση των λίγων οικονομικοπολιτικών ολιγαρχών. Αυτοί οι ψυχασθενείς είναι ικανοί να κάνουν τα ΠΑΝΤΑ για να μην αποφασίζει τελικά για τη ζωή του ο λαός, για να μην αποφασίζει τελικά για τον κάθε νόμο της κοινωνίας.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 7ο

« Αφού έχουμε τα στοιχεία όπως: Σχετική ελευθερία γνώμης, εκλογές, δικαίωμα στις διαδηλώσεις κλπ άρα ΤΕΛΙΚΑ έχουμε δημοκρατία».

Οι ταχυδακτυλουργικές ικανότητες των πιο διεστραμμένων ανθρώπων της κάθε κοινωνίας είναι ασυναγώνιστες.

1) Αν κάποια γυναίκα κάνει κατά 99,9% αυτά που πρέπει για να μείνει έγκυος αλλά όμως δεν τα καταφέρνει, μπορούμε σε τούτη την περίπτωση να πούμε ότι η γυναίκα ΤΕΛΙΚΑ είναι έγκυος ή ολίγον έγκυος;

2) Αν ο χειρουργός κάνει κατά 99,9% τις προβλεπόμενες επιστημονικά διαδικασίες εγχείρησης αλλά ο ασθενής πεθαίνει, μπορούμε να πούμε ότι ΤΕΛΙΚΑ η εγχείρηση πέτυχε πλήρως ή μερικώς;

3) Αν έχουμε τα δημοκρατικά στοιχεία όπως τη σχετική ελευθερία γνώμης κλπ αλλά στο τέλος, το τι θα γίνεται στην κοινωνία, τι νόμοι θα τίθενται σε εφαρμογή αν το αποφασίζει μια μικρή μειοψηφία αντί της πλειοψηφίας του λαού, ΤΕΛΙΚΑ θα έχουμε δημοκρατία δηλαδή εξουσία του λαού; Σκορδαλιά χωρίς σκόρδο υπάρχει;

4) Ας πάρουμε δύο χημικές ενώσεις: Η2Ο(νερό) και Η2SO4 (θειικό οξύ ή βιτριόλι) που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικές.

Όπως όμως βλέπουμε, το Η και το Ο2 είναι στοιχεία και του νερού και του θειικού οξέος (και από το σε ποιο ΠΛΑΙΣΙΟ βρίσκονται εξαρτάται αν βοηθούν ή αν καταστρέφουν τη ζωή).

Όπως λοιπόν δύο εντελώς διαφορετικές χημικές ενώσεις μπορεί να έχουν κάποια κοινά στοιχεία έτσι και δύο εντελώς διαφορετικά πολιτικοοικονομικά συστήματα μπορεί να έχουν κάποια κοινά στοιχεία. Μπορεί δηλαδή και στη δημοκρατία και στην ολιγαρχία να υπάρχουν κοινά στοιχεία όπως η σχετική ελευθερία στην έκφραση της γνώμης κλπ.
(Αυτό το εκμεταλλεύονται τέλεια, πολλά χρόνια τώρα, οι εγκληματίες ολιγάρχες για να κατατάξουν το απάνθρωπο και κτηνώδες ολιγαρχικό σύστημά τους στην κατηγορία της δημοκρατίας και έτσι να παραπλανούν καλύτερα τους λαούς.)

Το νερό (Η2Ο) είναι χημική ένωση που δίνει ζωή. Το βιτριόλι ή θειικό οξύ (Η2SΟ4) είναι ένωση που καταστρέφει τη ζωή.

Έτσι και με τα δημοκρατικά στοιχεία . Αν καταστρέφουν ή αν βοηθούν τη ζωή εξαρτάται από το σε ποιο σύστημα βρίσκονται.
Δηλ από το σε ποιόν ανήκει πραγματικά και ουσιαστικά η νομοθετική εξουσία. Ανήκει στους λίγους ή στους πολλούς;

Η νομοθετική εξουσία είναι κλειδί. Είναι ο μεσαίος κρίκος.
Είναι απαραίτητη για όποιο υποκείμενο θέλει να έχει τον έλεγχο-κατοχή της οικονομίας και γενικότερα την ποιότητα των κοινωνικών σχέσεων. (όποιος κατέχει πλήρως και ουσιαστικά την νομοθετική μπορεί να κατέχει την οικονομική)

Για να κατέχει όμως την νομοθετική είναι απαραίτητο να ελέγχει-κατέχει την εκτελεστική.

Όμως οι άρρωστοι ολιγάρχες με τα τσιράκια τους κάνουν αυτή την παραπλανητική προπαγανδιστική κίνηση. Ταυτίζουν τα δημοκρατικά στοιχεία με την ουσία της δημοκρατίας.
Ενώ η ουσία της δημοκρατίας ή της ολιγαρχίας βρίσκεται στο σε ποιόν ανήκει τελικά και ουσιαστικά η νομοθετική εξουσία, οι άρρωστοι πετάνε με δύναμη τη μπάλα όχι στην εξέδρα αλλά στα κεφάλια των εργαζομένων και βάζουν κάποια στοιχεία της στη θέση της ουσίας της όπως θα έβαζε οποιοσδήποτε ταχυδακτυλουργός απατεώνας που θα ήθελε να πουλήσει σε κάποιον φασολάδα χωρίς φασόλια.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ .

ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ Ή ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ;

(Κοινοβουλευτική ολιγαρχική δικτατορία έχουμε σήμερα και όχι δημοκρατία. Η έννοια της δικτατορίας βγαίνει από το ρήμα dictar που σημαίνει υπαγορεύω, επιβάλω. Δεν είναι ένα ξεχωριστό πολιτικό σύστημα. Η υπαγόρευση-επιβολή μπορεί να γίνει από διάφορα υποκείμενα. Στην προκειμένη περίπτωση, στο πολιτικό σύστημα του κοινοβουλευτισμού, η επιβολή γίνεται από το κοινοβούλιο και σε άλλες περιπτώσεις- όταν οι οικονομικά κυρίαρχοι εξυπηρετούνται καλύτερα από στρατιωτικούς- κάνουν τη στρατιωτική ολιγαρχική δικτατορία. Το ίδιο παραπληροφόρηση γίνεται με την έννοια της χούντας. Χούντα σημαίνει ένωση κάποιων και αυτή η ένωση μπορεί να είναι πολιτικών ή στρατιωτικών.)

Όμως με τις πιο πάνω ταχυδακτυλουργίες έχουν κατορθώσει να μπερδέψουν τη σκέψη όχι μόνο απλών εργαζομένων αλλά και ανθρώπων που συνειδησιακά θέλουν να κάνουν πράγματι αντισυστημικό αγώνα και τους σπρώχνουν να ψάχνουν τη δημοκρατία είτε σε τρόπους εκλογής των ηγεμόνων ή αλλού ή ακόμα να αποδέχονται το σημερινό ολιγαρχικό σύστημα σαν δημοκρατία και να το ονομάζουν είτε δημοκρατία είτε αστική δημοκρατία (αστική εξουσία του λαού!!!!) είτε αντιπροσωπευτική δημοκρατία κλπ.

Τώρα τελευταία ακούμε από το χώρο της «αριστεράς» την παν-βλακώδη θέση ότι ο σημερινός κοινοβουλευτισμός, λόγω κρίσης, μετατρέπεται σε ολιγαρχία, χούντα κλπ ενώ πιο παλιά ήταν δημοκρατία - (Γιατί όμως λένε αυτά;) Απαντούμε με το κείμενο «ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Η καταπάτηση σήμερα κάποιων δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει με πρόταγμα την προστασία του κοινοβουλευτισμού αλλά με πρόταγμα τη διάλυσή του και την εγκαθίδρυση της πραγματικής Δημοκρατίας.

( Οι άρρωστοι ολιγάρχες κάθε φορά που ακούνε κάποιον εργαζόμενο να αποκαλεί τον κοινοβουλευτισμό δημοκρατία, κάνουν μια τούμπα από τη χαρά τους γιατί νοιώθουν ότι επιτυγχάνουν το στόχο τους ).


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 8ο

Στον κοινοβουλευτισμό μπορείς να κάνεις

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ- ΠΙΕΣΕΙΣ- ΔΙΑΛΟΓΟ»

Αυτό το επιχείρημα από άποψη ηλιθιότητας βαθμολογείται με άριστα και τόνο.

Για να δούμε λοιπόν αυτό το φοβερό δικαίωμα.

Σήμερα η κεντρική εξουσία μειώνει το μισθό στους εργαζόμενους και πριν οι εργαζόμενοι προλάβουν να διαμαρτυρηθούν για αυτό, τους αυξάνουν την τιμή της βενζίνης, των διοδίων κλπ ενώ η δημοτική ολιγαρχική αρχή τους αυξάνει τα δημοτικά τέλη και ένα υπουργείο δίνει άδεια να φτιαχτεί εργοστάσιο λιγνίτη που μολύνει το περιβάλλον ..κοκ.
Δηλ. άλλοι (ελάχιστοι) θα αποφασίζουν για τους πολλούς και αν οι πολλοί δεν συμφωνούν θα πρέπει να τρέχουν κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να πιέζουν την εξουσία να αλλάξει γνώμη; Μα έτσι δεν θα τους μένει καιρός για να ζήσουν τίποτα.

Επί πλέον τι να το κάνει κανείς το δικαίωμα να διαμαρτύρεται για να πιέζει; Αν «στη φάση» παίζεται πολύ «λιλί» δηλ παίζονται πολλά συμφέροντα, όσο και να πιέσει κάποιος δεν θα κάνει τίποτα. Αν η αλλαγή της απόφασης του εξουσιαστή θα σημαίνει πρακτικά όφελος για τον διαμαρτυρόμενο και μεγάλη ζημιά για εκείνους που εξυπηρετεί ο εξουσιαστής τότε η απόφαση δεν αλλάζει. (και αν αλλάξει θα είναι μια προσωρινή κίνηση τακτικής για να κερδίσει χρόνο και να την «φέρει από πίσω στο διαμαρτυρόμενο» σε άλλη περίπτωση ή σε άλλο χρόνο και να ισοφαρίσει έτσι τις προσωρινές απώλειές του).

Η άλλη μεγάλη απάτη είναι ο «διάλογος». Ένας πχ υπουργός καλεί σήμερα σε διάλογο κάποιους διαμαρτυρόμενους. Να κάνει τι τον διάλογο (εκτός από το να στήσει μια επικοινωνιακή παγίδα) αφού ό,τι επιχειρήματα και να του φέρουν τα άλλα μέρη, η τελική απόφαση δεν θα είναι πλειοψηφική αλλά θα είναι ολιχαρχική; Τι να τον κάνεις τον διάλογο όταν τελικά θα αποφασίσει ο ένας, ο υπουργός-νταβατζής;
Και στο κάτω κάτω τι να τα κάνει αυτά τα δικαιώματα ο εξουσιαζόμενος; Γιατί να μπαίνει σε τέτοιους κόπους, όταν θα μπορούσε κάλλιστα να έχει την νομοθετική στα χέρια του και έτσι να μην είναι αναγκασμένος να παρακαλάει, να πιέζει κλπ και έτσι να χάνει «τζάμπα» χρόνο και ένα μεγάλο κομμάτι από τη ζωή του;

(παρ΄ ’όλα ταύτα για την ανάπτυξη του αντιολιγαρχικού κινήματος είναι απαραίτητη η μαχητική κινητοποίηση των εργαζομένων ακόμα και για τα πιο μικρά προβλήματα).


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 9ο

« ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;»
«Ήμαρτον!!!». Σε ατομικό επίπεδο αν κάποιος από εμάς θέλει να επιλέξει και να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια, θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί με τους κατοίκους όλης της Χώρας;

Έτσι και σε κοινωνικό επίπεδο. Όταν θα έχει μπροστά του κάποια νομοσχέδια και θα πρέπει να επιλέξει ποιο κατά τη γνώμη του είναι το καλύτερο δεν θα πρέπει να συνεννοηθεί με εκατομμύρια άλλους. ΜΟΝΟ την ατομική του προτίμηση θα πρέπει να εκφράσει. Όταν λοιπόν ο καθένας θα εκφράζει την ατομική του επιθυμία στο τέλος θα καταγραφεί τι θέλει η πλειοψηφία. Άρα στο μόνο που θα πρέπει να έχει συμφωνήσει εκ των προτέρων με όλους τους άλλους θα είναι το «να εφαρμόζεται η θέληση της πλειοψηφίας».

(Τώρα αν υπάρχει κάποια ένσταση σχετικά με το αν το άτομο επιλέγει στη βάση του ατομικού του συμφέροντος ή στη βάση του κοινωνικού συμφέροντος η απάντηση βρίσκεται στο κείμενο
« Η ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ¨»)


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 10ο

«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ»
Μπορεί να υπάρξουν καλοί ολιγάρχες ή αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν τα πρωινά ο ήλιος θα βγαίνει απ τη δύση;
Το κεντρικό ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το «για ποιο λόγο οι ολιγάρχες δεν θέλουν να αφήνουν το λαό να αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή του αλλά αντίθετα τον εμποδίζουν με τη βία να το πράττει; Γιατί δεν τον αφήνουν ελεύθερο να αποφασίζει για τη ζωή του αλλά αντίθετα του επιβάλουν τη δική τους θέληση; Υπάρχει περίπτωση ψυχικά υγιής άνθρωπος να θέλει να καθορίζει με τη βία τη ζωή των άλλων συνανθρώπων του αφαιρώντας τους την ελευθερία να αυτοκαθορίζονται επιλέγοντας τον κάθε νόμο, τον κάθε κοινωνικό κανόνα;»
Ασφαλώς και όχι. Επομένως τα άτομα αυτά είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ψυχικά διεστραμμένα, εγκληματικά, κομπλεξικά και αμετανόητα καθίκια.
Εδώ οι ολιγάρχες ίσως να νομίζουν ότι είναι αλάθητοι, παντογνώστες και γι αυτό να θέλουν να προστατέψουν το λαό. Αν όμως πιστεύουν κάτι τέτοιο τότε είναι βαριά ψυχικά ασθενείς και κυριολεκτικά για δέσιμο. Απο την άλλη, αν δεν πιστεύουν ότι είναι αλάθητοι τότε ο μόνος λόγος που υπάρχει για να θέλουν να επιβάλλονται στους άλλους, είναι μια ψυχική, «υποχθόνια», διεστραμμένη, εγκληματική ανάγκη που τους σπρώχνει με τρομερή δύναμη προς μια τέτοια συμπεριφορά.

ΟΛΟΙ τους, πολιτικοί ή στρατιωτικοί ολιγαρχικοί εξουσιαστές, κατά βάθος διακατέχονται από το ίδιο «σατανικό» πάθος με το οποίο διακατεχόταν η Ειρήνη η Αθηναία όταν τύφλωνε το γιό της Κωνσταντίνο φοβούμενη μήπως της πάρει την εξουσία και αν οι συνθήκες τους το επιτρέπουν είναι βέβαιο ότι θα φέρονται με ακόμα χειρότερο τρόπο.


(θα βομβαρδίζουν παιδάκια, θα αιματοκυλούν λαούς, θα βασανίζουν ανθρώπους κλπ αν νιώθουν ότι ο εγκληματικός μηχανισμός τους που τους επιτρέπει τη ικανοποίηση του αρρωστημένου πάθους τους κινδυνεύει να καταστραφεί απ τους λαούς).

Όμως ταυτόχρονα η «διαβολική» τους ύπαρξη είναι προικισμένη με τέτοιο ταλέντο ώστε μπορούν και αποκρύπτουν απο τους λαούς αυτή την ψυχικά πολύ άρρωστη φύση τους και έτσι οι λαοί παρασύρονται ακόμα στο να ψάχνουν να βρουν καλύτερους ολιγάρχες.

Περισσότερα γι αυτό το θέμα έχουμε γράψει στο κείμενο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ» και στο κείμενο «Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ»


Άλλωστε η ιστορία μας διδάσκει ότι τα τελευταία 10.000 χρόνια δεν υπάρχει ολιγάρχης που να κατέκτησε την εξουσία και που να μην εγκλημάτησε είτε εναντίον του λαού της Χώρας του είτε εναντίον άλλων λαών. Και αν κάποιος το αμφισβητεί δεν θα του ανταπαντήσουμε με ιστορικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι αποκρύπτει ιστορικά δεδομένα (για να μην χάνουμε χρόνο) αλλά θα του ζητήσουμε να μας πει πόσους θεωρεί ότι ήταν καλοί ολιγάρχες αυτά τα 10.000 χρόνια. Φυσικά θα είναι πολύ δύσκολο να βρει δέκα τέτοιους. Αν βρει τελικά τόσους θα του ζητήσουμε να κάνει μια διαίρεση. Να διαιρέσει τα 10.000 χρόνια με τον αριθμό των δέκα καλών ολιγαρχών. Τότε θα βρει ότι κάθε χίλια χρόνια υπήρχε και ένας καλός ολιγάρχης!!!

Αυτή είναι η φοβερή πρόταση που μπορούν οι σημερινοί ολιγάρχες να κάνουν στο λαό. Να ψάχνει καλούς ολιγάρχες μήπως του ¨κάτσει¨κανένας καλός κάθε 1000 χρόνια!!!!

Αλλά δεν υπάρχουν ούτε 10 αλλά ούτε κανένας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 11ο

«ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ;»

Ενώ στα ολιγαρχικά καθεστώτα, ο σκληρός πυρήνας των ατόμων της μικρής μειοψηφίας που αποφασίζει για τη ζωή των άλλων, σχεδόν δεν αλλάζει (πλουτοκρατία και οι πέριξ αυτής βολεψάκηδες) δηλ. παραμένει ο ίδιος για τα περισσότερα θέματα, στη δημοκρατία αντίθετα η σύνθεση της μειοψηφίας χαρακτηρίζεται από μια διαρκή ρευστότητα.
Στη Δημοκρατία, κάποιο άτομο όπου σήμερα σε ένα θέμα βρίσκεται με την άποψη-βούληση της μειοψηφίας, αύριο για κάποια άλλα θέματα πιθανότατα να βρίσκεται με την άποψη της πλειοψηφίας.
Έτσι όπως ο ίδιος θα ήθελε, όταν θα βρίσκεται με την άποψη της πλειοψηφίας, η μειοψηφία να τον ακολουθεί, έτσι και αυτός όταν βρίσκεται στη μειοψηφία θα πρέπει να ακολουθεί την πλειοψηφία (ισότιμη σχέση όλων των μελών της κοινωνίας).
Φυσικά δεν θα επιτρέπεται (με απόφαση της πλειοψηφίας) σε καμιά πλειοψηφία να πάρει αποφάσεις και να τις επιβάλει πάνω σε άτομα ή μειοψηφίες όπου οι προτιμήσεις τους και οι συμπεριφορές τους δεν επηρεάζουν τις κοινωνικές σχέσεις.

Αυτά τα δικαιώματα του ατόμου και των μειοψηφιών θα τα έχει εκ των προτέρων ορίσει η πλειοψηφία (όχι εν βρασμώ) και αυτά θα έχουν καταγραφεί στο Σύνταγμα της Χώρας.



ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 12Ο

«ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ»


Απαντάμε πρώτα με ένα συμπέρασμα που βγαίνει απ τη ζωή και μετά αναφέρουμε παραδείγματα.



Η αυστηρότητα των κανόνων ή η αυστηρή εφαρμογή αυτών δεν εξαρτάται καθόλου από το ποσοτικό μέγεθος του υποκειμένου που ψηφίζει τους κανόνες (λίγοι ή πολλοί) αλλά από άλλους παράγοντες όπως ο παράγοντας των διαμορφωμένων αναγκών, των διαμορφωμένων αντιλήψεων, των διαμορφωμένων συμφερόντων, των διαμορφωμένων συσχετισμών δύναμης κλπ.



Για παράδειγμα. Σήμερα σε ορισμένα επαγγέλματα για να εξυπηρετηθούν οι υπήκοοι πρέπει να δώσουν «φακελάκι».
Στις καθημερινές συζητήσεις όμως οι υπήκοοι αγανακτισμένοι προτείνουν νόμο που να αφαιρεί για πάντα το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος σε όποιον συλλαμβάνεται να ζητά ή να δέχεται «φακελάκι» ή κάποιοι άλλοι ζητούν τη δήμευση των περιουσιών των «επίορκων» κοκ.


Σήμερα λοιπόν οι ολιγαρχικοί δεν έχουν αυστηρούς κανόνες σε διάφορα θέματα και γι αυτό δεν υπάρχει η ανάλογη πειθαρχία σε αυτά. (Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής τους να δημιουργήσουν ένα ποσοστό διεφθαρμένων το οποίο αυτό ποσοστό να είναι στήριγμα του καθεστώτος και ταυτόχρονα αντίπαλος του λαού).

Επίσης υπάρχουν κοινότητες σε άλλες Χώρες όπου η πλειοψηφία των κατοίκων θέλει πχ την ποινή του θανάτου για τις μοιχαλίδες ενώ τοπικοί Κυβερνήτες εναντιώνονται σε αυτήν κλπ.

Καμιά λοιπόν σχέση μεταξύ του ποσοτικού μεγέθους του υποκειμένου που θέτει τους κανόνες και της αυστηρότητας των κανόνων και της αυστηρής εφαρμογής αυτών.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 13ο

«ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ;ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ;»
Και εμείς τους κάνουμε τις πιο κάτω ρητορικές ερωτήσεις:
Πρώτη:
Που στοχεύει μια από τις κορυφαίες σε ηλιθιότητα (και σε αντικοινωνικότητα συνάμα) ερώτηση όπως αυτή;

Απαντούμε με βεβαιότητα ότι κατ΄ αρχήν στοχεύει στο να πάρει από τον ερωτώμενο την απάντηση του ΠΟΥΘΕΝΑ. Μετά θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την απάντηση για να εκφοβίσει εκείνο το τμήμα του πληθυσμού, το οποίο έχει διαπαιδαγωγηθεί-διαμορφωθεί από το σύστημα για να ακολουθεί στη ζωή του, κατά κανόνα, την πεπατημένη οδό. Έχει διαπαιδαγωγηθεί μπροστά σε οτιδήποτε καινούργιο ή άγνωστο να αντιδρά με άγχος, να του προκαλείται ανασφάλεια και ενίοτε φόβος. Ετούτα τα συναισθήματα με τη σειρά τους σπρώχνουν τέτοια άτομα στο να θεωρούν ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΗ η υποκειμενική τους ενεργοποίηση προς την κατεύθυνση της υλοποίησης ενός στόχου με παρόμοια χαρακτηριστικά και άρα «σωστό» είναι να κάθονται στα αυγά τους.
Η επιδιωκόμενη λοιπόν διαδικασία-παγίδα είναι η εξής: ΝΕΟ-ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ- ΑΔΥΝΑΤΗ (η υποκειμενική ενεργοποίηση)-ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ (αποδοχή του υπάρχοντος)
Δεύτερη:
Γιατί όμως δεν πάνε αυτοί οι εγκληματίες, να πουν και να ζητήσουν τα ίδια στους ερευνητές βιολόγους-γιατρούς που προσπαθούν να ανακαλύψουν φάρμακα για τις ανίατες μέχρι σήμερα ασθένειες; Γιατί δεν πάνε να τους ρωτήσουν: «αυτό που ψάχνεται, που αλλού στο παρελθόν έχει βρεθεί, ποιος άλλος το έχει ξαναβρεί;» Γιατί δεν πάνε; Απλά γιατί Φοβούνται τις σάπιες ντομάτες.

Τρίτη:Πριν πρώτο πάει ο άνθρωπος στο διάστημα είχε ξανά πάει; Πριν πρώτο φτιαχτεί το αεροπλάνο είχε ξανά φτιαχτεί; Πριν φτιαχτεί το πρώτο αυτοκίνητο είχε ξανά φτιαχτεί;

Συμπέρασμα:
Αν η ανθρωπότητα είχε ακολουθήσει το πιο πάνω σκεπτικό των καθαρμάτων της εξουσίας, το ανθρώπινο είδος θα είχε εξαφανιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το ανθρώπινο είδος είναι αναγκασμένο από τη φύση του να κάνει ασταμάτητα νέες συνθέσεις παλαιότερων στοιχείων-επιτευγμάτων, να κάνει διαρκώς νέες συνθέσεις παλαιότερων συνθέσεων για να δημιουργεί ασταμάτητα καινούργια πράγματα. Διαφορετικά εξαφανίζεται. Αλλά όμως αυτοί οι άρρωστοι, είναι απόλυτα βέβαιο, ότι προτιμούν την εξαφάνιση ανθρώπων και πλανήτη παρά να χάσουν τη δυνατότητά τους να ικανοποιούν τη διαστροφή τους.


Άλλωστε η ερώτηση πρέπει να αντιστραφεί και να απευθυνθεί προς αυτούς και να είναι «Πείτε μας, το να μην ψηφίζει τον κάθε νόμο ο λαός που έχει πετύχει; Είναι επιτυχημένο ή αποτυχημένο ιστορικά το ολιγαρχικό σύστημα που μας προτείνετε; Ποιοι και πόσοι ολιγάρχες τα τελευταία 10.000 χρόνια δεν εγκλημάτησαν είτε εναντίον του λαού της Χώρας τους είτε εναντίον άλλων λαών

Ζωή Σφέτσα

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ


Αν έκλεινε κάποιος σε ένα πακέτο πέντε- δέκα μελωδίες που να θυμίζουν Ελλάδα, μία απ’ αυτές θα ήταν τα ζεϊμπέκικα του Μητροπάνου. Αν ήθελε κάποιος να εξηγήσει τι εννοούμε όταν λέμε απλός, γνήσιος και καθαρός λαϊκός τραγουδιστής θα μίλαγε για τον Μητροπάνο. Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής δεν χρειάζεται συστάσεις σε κανένα κοινό. Ούτε σε εκείνους που ακούνε έντεχνα, ούτε στους άλλους που απορρίπτουν τα λαϊκά, ούτε στους ροκάδες, ούτε στους εναλλακτικούς. Τον Μητροπάνο τον ξέρουν όλοι. Ξέρουν τα τραγούδια του, αναγνωρίζουν την φωνή του.

Άνθρωπος ανοιχτός για όποιον τον γνωρίσει πρώτη φορά, φιλόξενος και ευγενικός. Με εκείνη τη βαθιά και βαριά φωνή εξηγεί με πάθος τις απόψεις του για όλα τα θέματα. Γιατί ενδιαφέρεται για όλα και, κυρίως, για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Είναι κι αυτός θυμωμένος, επικριτικός με τους πολιτικούς, με τις υποσχέσεις, με τις χαμένες ελπίδες. Σου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να μιλήσει μόνο γι’ αυτά. Ολοκληρώνοντας μια τέτοια κουβέντα φεύγεις με την πεποίθηση ότι αν η οργή του ήταν μελωδία θα ήταν ένα βαρύ βαρύ ζεϊμπέκικο.

ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ :


Είστε θυμωμένος με αυτό που ζούμε σαν Έλληνες;

Χρόνια είμαι, δεν είμαι τώρα. Απλώς τώρα μαζεύτηκαν πολλά.

Τι σκέφτεστε;

Ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αλλά αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι ότι παίζουν με τη νοημοσύνη μου. Είναι όλοι τους θρασείς. Τις προάλλες άκουγα τον Παπανδρέου που έλεγε πως όταν μας είπε «λεφτά υπάρχουν» δεν εννοούσε αυτό που εννοούσαμε εμείς. Το θέμα είναι ότι καταλάβαμε αργά τι εννοούσε. Τα είχε κανονίσει όλα από πριν με το ΔΝΤ. Ο λαός, όμως, με αυτό το «λεφτά υπάρχουν» τον τίμησε, του έδωσε 160 βουλευτές. Μπορούσε να κάνει ένα νόμο στη Βουλή, να τον περάσει και να πάρει τα λεφτά από αυτούς που έχουν, αυτό που προσπαθεί σήμερα να μας πείσει ότι τέλοσπάντων εννοούσε και να τελείωνε το πράγμα. Απλά δεν είχε διάθεση. Η μόνη διάθεση που είχε ήταν να τα πάρει από το ΔΝΤ και μετά δεν τον ενδιέφερε τι θα γίνει. Γιατί και τότε που τέθηκε θέμα πτώχευσης ας το συζητάγαμε. Εξάλλου και τώρα θα πτωχεύσουμε. Η διαφορά είναι ότι τώρα θα μας ζητήσουν να υποθηκεύσουμε την Ακρόπολη, τα νησιά, τους φυσικούς πόρους μας. Όλα, τα πάντα. Τώρα η πτώχευση θα είναι και αρπαγή.

Μόνο η κυβέρνηση των τελευταίων δύο ετών ευθύνεται για την κατάσταση;

Όχι βέβαια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται γιατί, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε χιλιάδες πράγματα και παραλείψεις, πήγε να κάνει και ένα καλό. Πήγε να ανοίξει τη συνεργασία με τη Ρωσία στο θέμα των πετρελαίων. Ο Γιωργάκης άνοιξε την πόρτα στην Αμερική, με το ΔΝΤ, να μπει μέσα και αν μη τι άλλο ξέρουμε ότι, όπου έβαλε το χεράκι του το ΔΝΤ, οι χώρες καταστράφηκαν. Όπου το έδιωξαν είδαν άσπρη μέρα. Να ‘ναι καλά το παλικάρι, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, άντε αύριο μεθαύριο να κάνει κι άλλα καλύτερα. Και τον έχουν ακόμα και συζητάνε. Έπρεπε να τον πετάξουν κλωτσηδόν έξω…Έλεος!

Ο ίδιος μιλώντας στα μέλη του κόμματος του είπε ότι η κυβέρνηση έζησε τα πάντα μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια.

Φυσικά ο πολίτης δεν τον αφορά, δεν ενδιαφέρεται. Παίρνει και αυτό το θλιμμένο ύφος. Ποιον κοροϊδεύει; Αλλά τα βάζω και με εκείνους που είναι δίπλα του. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν ο Βενιζέλος να μην τον είχε καταλάβει. Ο Βενιζέλος έχει μυαλό να πουλήσει όλη την Ελλάδα και να του περισσέψει κι άλλο. Δεν είναι δυνατόν να μην κατάλαβε με ποιον έχει να κάνει. Και τόσοι άλλοι εκεί μέσα. Δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχει Γιωργάκης; Ότι είναι από πίσω τα αδέλφια του; Εδώ έχει βουίξει ο κόσμος όλος ότι έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας.

Που θα τον κατατάξει, πιστεύετε, η Ιστορία;

Νομίζω δεν θα τον αναφέρει καν. Κάτι τέτοιους δεν πρέπει καν να τους αναφέρεις. Να αναφέρει η Ιστορία τι; Ότι πούλησε τη χώρα του;

«ΚΚΕ είμαι, αλλά δεν έχει προτάσεις»


Η Αριστερά γιατί δεν βγάζει ηγέτες;

Γιατί περιμένει να μεγαλώσουν…

Είναι ανέφικτα αυτά που πρεσβεύει;

Συγνώμη, για ποια Αριστερά μιλάμε; Ποια είναι η Αριστερά; Είναι το ΚΚΕ που έχει έναν δρόμο δικό του, είναι ο Τσίπρας που τον πήραν, τον έβαλαν κι επειδή έπιασε 18% αρχίσανε και του τραβάγανε το χαλί οι ίδιοι που τον βγάλανε; ΚΚΕ είμαι εγώ, δεν έχω καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτά βλέπω. Τώρα έχουν γίνει δέκα κόμματα. Πώς να μαζευτούν όλοι αυτοί; Πότε μαζεύτηκαν; Μαζεύονται τη μια μέρα και την άλλη είναι σκορποχώρι. Το ΚΚΕ σου λέει «είμαι εδώ κι έχω αυτή τη στάση». Με γεια του με χαρά του, τι να κάνουμε;

Πως τοποθετούνται στο σήμερα και στην Ελλάδα οι βασικές αρχές του κομμουνισμού;

Δεν πιστεύω όπως τις τοποθετεί σήμερα το ΚΚΕ, αλλά να σας πω κάτι; Είμαι 64 ετών. Δεν έχω επιλογές. Δεν βλέπω κάτι άλλο που να πηγαίνει, κάτι να γίνεται. Έχεις ένα ΚΚΕ στον κόσμο του. Δηλαδή, ποια καλύτερη εποχή θα έπρεπε να περιμένει το ΚΚΕ για να έχει 20% για πλάκα; Όλοι δουλεύουν για το ΚΚΕ και το κόμμα φοβάται μην πάει πάνω από 8% γιατί θα υπάρχει πρόβλημα. Πάνω από 8% πρέπει να έχεις ιδέες, προτάσεις…δε θα μείνεις στο «η πλουτοκρατία και η πλουτοκρατία». Έλεος, ήμουν με κοντά παντελονάκια και κοντεύω να δω τα ραδίκια ανάποδα. Αυτή είναι η πλουτοκρατία. Εσύ τι κάνεις;

Σας ζήτησαν ποτέ να πολιτευτείτε;

Δεν υπήρχε περίπτωση. Το είχα ξεκάθαρο από την αρχή. Καταρχήν δεν μπορώ να λέω ψέματα. Και δεν θα με πείσει εμένα κανένας ότι η Αριστερά δε μας έχει πει ψέματα

Ο κόσμος αντιδρά, διαμαρτύρεται. Το καλοκαίρι είχαμε μια μαζική διαμαρτυρία αλλά τώρα μοιάζει να έχει απλωθεί μια απογοήτευση, μια εξάντληση…

Εγώ έχω πει ότι θα δούμε αίμα. Άσχημο μεν, αλλά έτσι θα γίνει. Δεν γίνεται. Και να βγαίνουν να λένε ότι πήραν άλλα 60 εκ. τα κόμματα ενώ κόβουν το ρεύμα στους ανθρώπους, κόβουν τη σύνταξη στα 300 ευρώ. Κάποιος θα τρελαθεί, κάποιου το παιδί δε θα έχει να φάει, δεν ξέρεις πώς θα του γυρίσει το μυαλό.

«Υπουργοί δεν τολμάνε να ρθουν στο μαγαζί»


Τι σας λέει ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί; Ή είναι άλλος κόσμος αυτός;

Ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί έρχεται για να διασκεδάσει, να φύγει από τα προβλήματα.

Έχετε εικόνα και άποψη για την κατάσταση που ζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σήμερα, αλλά τις ημέρες που εμφανίζεστε στο μαγαζί βλέπετε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Αυτών που πάνε στα μπουζούκια, πληρώνουν, πετάνε λουλούδια

Αυτοί που λένε ότι τα μπουζούκια είναι γεμάτα δεν πάνε στα μπουζούκια. Παλιά συνέβαινε αυτό. Τώρα όχι. Σε λίγο θα κλείσουν. Όλα θα κλείσουν, δεν θα υπάρχει τίποτα. Όταν τελειώσουν και με τις τελευταίες διαπραγματεύσεις θα γίνει κανονικά η κηδεία της Ελλάδας. Θα μας τα πάρουν όλα. Τα παιδιά θα φύγουν για έξω και… «τέλος μείνανε βουβοί και γεμάτοι οι καφενέδες από γέρους και χαφιέδες που μιλάν για προκοπή». Αυτοί θα είμαστε.

Πιστεύετε ότι έχουμε ευθύνες κι εμείς, οι πολίτες;

Τεράστια. Όταν τόσα χρόνια ψηφίζουμε τα δύο αυτά κόμματα με 80% και δεν υπάρχει τίποτα άλλο; Εμείς μάθαμε στο ρουσφέτι.

Είμαστε και τεμπέληδες, όπως λένε οι ξένοι;

Αυτοί λένε αυτό που τους συμφέρει. Δουλεύουν πιο πολύ από εμάς οι άλλοι; Οι Έλληνες είναι αυτό, είναι εκείνο, κάνουν το ένα, κάνουν το άλλο… Δεν κατάλαβα. Έχουν κάνει πολλά πράγματα οι Έλληνες και τους χρωστάνε πάρα πολλά όλοι. Αν οι ξένοι είχαν ανακαλύψει π.χ. το Πυθαγόρειο θεώρημα θα ζητούσαν χρήματα για οτιδήποτε ανακαλυπτόταν και στηριζόταν σε τέτοια μεγάλα θεωρήματα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τώρα τι έγινε; Η Γερμανία, κάνοντας δύο πολέμους, σακάτεψε όλο τον κόσμο και επειδή δεν κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε μέσω του πολέμου πάει τώρα να το κάνει μέσω οικονομικού πολέμου. Τώρα η Γερμανία κάνει τοκογλυφία. Η ίδια αυτή χώρα θα την πληρώσει πολύ άσχημα αυτή την ιστορία. Γιατί πάνω της θα γυρίσει. Ελπίζω να έχουν βάλει μέχρι τότε λίγο μυαλό και όλα τα κράτη να την αγνοήσουν και να την σβήσουν από το χάρτη.

Στο μαγαζί έχουν έρθει υπουργοί να σας ακούσουν;

Φέτος; Τολμάνε; Όπου πηγαίνουν ακούν τα σχολιανά τους. Τόσα ψέματα πια. Αν υπήρχε Dικαιοσύνη θα έπρεπε να είναι πολλοί απ’ αυτούς στη φυλακή. Αυτοί μέχρι και νόμο έχουν βγάλει να μην πηγαίνουν φυλακή.

Αν απαξιώσουμε τους πολιτικούς θα κερδίσουμε κάτι;

Όχι. Πολιτική πάντα θα ασκείται κι έτσι πρέπει να είναι. Δεν καταλαβαίνω απλώς τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κλέβουν, λένε ψέματα γιατί δεν τους λέει κανένας τίποτα. Λέει ο Γιωργάκης όσα λέει και πάει και ψηφίζει το αντίθετο. Δεν ήταν υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού όταν βγήκε και είπε «λεφτά υπάρχουν κι εγώ θα τα μαζέψω»; Τι έκανε; Έφερε το ΔΝΤ μέσα. Δεν έπρεπε να τον πιάσουν;

Στις επόμενες εκλογές θα αλλάξει το σκηνικό;

Όχι. Δυστυχώς τα δύο κόμματα θα δούμε πάλι.

Να μιλήσουμε για το τραγούδι. Ετοιμάζετε καινούργια δουλειά;

Όχι. Εγώ δεν είμαι από τους τραγουδιστές που κάνω συχνά δισκογραφία. Θα βγει μόνο μια δουλειά στη μνήμη του Μάριου Τόκα και θα έχω συμμετοχή.

«Το ζεϊμπέκικο είναι αντρικός χορός»

Αν σας ζητούσα να ξεχωρίστε κάποια από τις συνεργασίες σας με τους συνθέτες που έχετε δουλέψει θα το κάνατε;

Όλα αυτά που έχω κάνει τα 45 χρόνια που είμαι στο τραγούδι επιλογές μου ήταν και τις αγαπάω όλες. Καλύτερες δουλειές σε όλα αυτά τα χρόνια ήταν με τον Δήμο Μούτση ο «Άγιος Φεβρουάριος», που έκανα στην αρχή της καριέρας μου, και μετά με τον Θάνο τον Μικρούτσικο «Στου αιώνα την παράγκα».

Πολύ δυνατά τραγούδια…

Δεν είναι μόνο αυτό… Ας πούμε «Στου αιώνα την παράγκα» ένα τραγούδι έθαψε όλα τα άλλα. Η «Ρόζα» καπέλωσε όλο τον δίσκο. Όμως, εκεί υπήρχαν καταπληκτικά τραγούδια.

Πως γίνεται ένα τραγούδι επιτυχία;

Αν υπάρχει άνθρωπος που το ξέρει αυτό θα ήταν ο top star όλου του κόσμου.

Μετά από 45 χρόνια στο τραγούδι και μάλιστα τόσο ψηλά, ένα στοιχείο της επιτυχίας ενός τραγουδιού θα μπορούσε να είναι ότι το τραγουδάει ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Όχι…όχι. Ένα τραγούδι δεν έχει σημασία αν το είπα εγώ ή κάποιος άλλος. Πολλές φορές ακούω τραγούδια που έγιναν επιτυχία, τα είχαν φέρει σε μένα κι εγώ τα απέρριψα… Συμβαίνουν αυτά.

Στις συνεντεύξεις σας είστε αρκετά σεμνός, έχετε πει ότι τις καταστάσεις τις δημιουργούν οι συνθέτες και οι στιχουργοί και όχι ο τραγουδιστής.

Έτσι είναι. Ο τραγουδιστής είναι το πιο εκφραστικό όργανο της ορχήστρας επειδή μιλάει και απευθύνεται στον κόσμο. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει το υλικό. Ό,τι έχει μείνει από τραγούδια, αν το ψάξουμε, είναι τραγούδια που κάτι ήθελε να πει ο δημιουργός. Αυτή είναι η βάση . Εδώ και 15 χρόνια δεν υπάρχουν τραγούδια γιατί οι δημιουργοί είναι αυτοί που σίγησαν. Τραγουδιστές έχουμε και πολύ καλούς. Αλλά δεν έχουμε δημιουργούς. Τα σημερινά παιδιά είναι δυστυχή γιατί ψάχνουν με το τσιγκέλι να βρουν καλά τραγούδια. Εγώ όταν ξεκίνησα τα τραγούδια υπήρχαν στο δρόμο.

Είναι θέμα συναισθήματος; Αυτό που« παράγει» κάθε εποχή;

Πολύ σημαντικό. Εγώ πιστεύω ότι οι δύσκολες εποχές φέρνουν άνθηση στις τέχνες, σε όλες τις τέχνες.

Ένας νέος συνθέτης θα νιώθει και λίγο δέος να σας προτείνει τη δουλειά του…

Δεν έχω δώσει τέτοια εντύπωση. Σε πολλούς νέους έχω συμμετάσχει σε δουλειές τους, έχω κάνει πράγματα.

Σας φέρνουν τραγούδια να ακούσετε;

Ναι, και το κακό ξέρετε ποιο είναι; Μου φέρνουν όλο ζεϊμπέκικα. Έχω πει, «εμένα με αφορά να λέω καλά τραγούδια». Δεν είπα ποτέ ότι θέλω μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Τσάμικο, ζεϊμπέκικο, χασάπικο, ροκ…καλό τραγούδι να είναι. Πέρα από εκεί εγώ λαϊκά θα τραγουδήσω.

Έχετε πει τα πιο συγκλονιστικά ζεϊμπέκικα.

Κι εμένα μ’ αρέσει, αλλά δεν μπορεί να σου φέρνει κάποιος 15 τραγούδια και τα 13 να είναι ζεϊμπέκικα

Είναι αποκλειστικά αντρικός χορός το ζεϊμπέκικο ή αλλάξατε γνώμη;

Όχι είναι καθαρά αντρικό το ζεϊμπέκικο. Δεν μου έχει τύχει να δω γυναίκα να χορεύει και να πω μπράβο. Κι όχι μόνο όσα χρόνια τραγουδάω. Ζεϊμπέκικο χορεύω από μικρός. Δεν ήμασταν του ξένου ρεπερτορίου εμείς.

Στο μαγαζί σηκώνονται και χορεύουν;

Όπως έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια σηκώνονται όλοι μαζί, σπρώχνονται στην πίστα και νομίζουν ότι χορεύουν. Ο τραγουδιστής δεν έχει να κάτσει, εγώ ανεβαίνω πάνω στην ορχήστρα και κάθομαι.

Ασχολείστε με το τι λέει ο κόσμος για εσάς, τι εικόνα του περνάτε;

Όχι δεν ασχολούμαι με αυτά. Κάνω αυτή τη δουλειά και την αγαπάω. Μου φτάνει. Δεν ήμουν ποτέ ο σταρ. Εγώ τραγουδιστής είμαι.

«Ο Ρουβάς είναι στάρ – Ο Στέλιος άγγιζε το τέλειο»


Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του σας κατέταξε ανάμεσα στους σταρ της Ελλάδας, αυτούς που ο κόσμος θυμάται με το μικρό τους όνομα, ανάμεσα στην Μελίνα, τον Μάνο, την Αλίκη…

Βεβαίως ο Μάνος, η Αλίκη, η Μελίνα…Αν θέλετε για τα σημερινά δεδομένα ο Ρουβάς είναι σταρ. Αλλά άλλο ο σταρ κι άλλο ο τραγουδιστής. Όπως και στους ηθοποιούς. Δεν θα έλεγες ποτέ τον Κατράκη σταρ. Μεγάλο ηθοποιό.

Εσείς είστε μεγάλος τραγουδιστής

Δεν θα το πω εγώ αυτό. Αυτό που θέλω να μείνει είναι ότι πέρασε κάποιος απ’ αυτή τη δουλειά και την έκανε καλά. Μου φτάνει. Υπάρχουν κάποιοι που λένε «δεν μ’ αρέσει ο Καζαντζίδης». Δέχομαι να μου πει «δεν μ΄αρέσει ο Καζαντζίδης», αλλά μη μου πει «δεν αξίζει ο Καζαντζίδης», γιατί θα του σπάσω το κεφάλι.

Είναι η μεγαλύτερη φωνή που πέρασε από την ελληνική μουσική;

Αγγίζει το τέλειο. Τραγούδησε την ξενιτιά και την προσφυγιά. Από την άλλη πλευρά υπήρχε ο Μπιθικώτσης που είπε την άμμο της θάλασσας. Εγώ έχω δηλώσει μακάρι να είχα τη φωνή του Καζαντζίδη και το ρεπερτόριο του Μπιθικώτση.

Αυτές είναι οι δύο φωνές που σας σημάδεψαν;

Ναι. Όταν ήμουν μικρός και δούλευα με τον Ζαμπέτα μου είχε πει «μην κάνεις το λάθος και προσπαθήσεις να μοιάσεις σε κανέναν γιατί δεν θα είσαι ποτέ τίποτα. Αν μιμηθείς κάποιον θα είσαι πάντα ο δεύτερος».

Τον είχατε γνωρίσει τον Καζαντζίδη;

16 χρονών παιδί. Έτυχε να είναι φίλος ενός θείου μου. Είχα πάει να τον δω στο σπίτι του στην Κνωσού που έμενε με την Μαρινέλλα. Για μένα τότε ήταν μύθος. Είχε πάρει και μια κιθάρα και μου έλεγε «έλα να τραγουδήσεις». Σιγά μην τραγούδαγα εγώ, καθόμουν και τον άκουγα. Ήταν κάτι μαγικό. Δεν έχω ξανανιώσει για άνθρωπο έτσι. Δεν κομπλάρω εύκολα αλλά αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ

Στη σκηνή έχετε σταθερή παρουσία, βαριά περπατησιά χωρίς κινήσεις και πολλά πολλά.

Όχι αυτά δεν τα κάνω. Βγαίνω για να τραγουδήσω. Αυτό είναι. Εγώ δεν μπορώ καταρχήν να πετάω λουλούδια στον έναν να μου μιλάει ο άλλος, να χαιρετάω. Βγαίνω για να τραγουδήσω για όλους. Δεν μπορώ να χαιρετάω τα πρώτα πέντε τραπέζια, να αρχίσω τα χειροφιλήματα. Και οι άλλοι, δηλαδή, τι; Είναι φτυσμένοι; Δεν το κατάλαβα.

Η φωνή είναι δώρο Θεού;

Ναι, αλλά από εκεί και μετά χρειάζεται δούλεμα.

Πιστεύετε στο Θεό;

Όχι. Πιστεύω με έναν δικό μου τρόπο. Δεν πιστεύω στους παπάδες, δεν πιστεύω σ΄αυτά που λένε. Αυτοί διώξανε τον κόσμο από την εκκλησία.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More