ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΑΟΡΑΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ


Στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!

Σε λίγο καιρό δηλαδή θα πληρώνουμε επί της ουσίας ενοίκιο στο κράτος για την ιδιοκτησία μας. Και αν προσθέσει κανείς σε αυτό τους ήδη υπάρχοντες φόρους και χαράτσια, πλέον η ιδιοκτησία και στην Ελλάδα γίνεται απαγορευτική.

Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν σήμερα αποκαλύπτονται όλες οι ενδεχόμενες συνέπειες ενός από τους «αόρατους» και πιο επικίνδυνους στόχους της πολιτικής του Μνημονίου, που έχει επιβάλλει η τρόικα σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης: η δήμευση της ελληνικής ιδιοκτησίας, δηλαδή η κατάσχεση των σπιτιών των Ελλήνων!

Και μιλάμε για πάνω από 200.000 ακίνητα. Εμείς το είχαμε πει στους …κουφούς, ότι έχουν παραχωρηθεί τα συμβόλαια και οι υποθήκες των ελλήνων από τις τράπεζες σε ξένους δανειστές αλλά δεν ιδρώνουν αυτιά.

Οι τράπεζες όμως δεν.. περιμένουν. Ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο για να λύσουν προς όφελός τους, το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια λόγω των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται, και είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν, διαμορφώνοντας σχέδια και για την ίδρυση εταιριών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας (real estate), ώστε να μεταβιβαστούν σε αυτές τα στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται. Η προδοτική απουσία του κράτους όσον αφορά στο θέμα της εργατικής κατοικίας όξυνε και συνεχίζει να οξύνει το πρόβλημα της στέγασης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα πεδίο άγριας κερδοσκοπίας προς όφελος των τραπεζών που υπολογίζουν να έχουν πολλαπλά οφέλη. Οι εταιρίες real estate θα είναι εν μέρει ή εξολοκλήρου ιδιοκτησίας και ελέγχου των τραπεζών που κατέχουν τα δάνεια. Δηλαδή των ξένων. Ουσιαστικά δηλαδή, οι δανειζόμενοι θα παραμένουν αλυσοδεμένοι στις τράπεζες. Επειδή τα χρέη θα περάσουν σε άλλες εταιρίες, οι τράπεζες θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν από τους ισολογισμούς τους τα επισφαλή δάνεια κι έτσι να εμφανίσουν μια "εξυγιανθείσα" εικόνα. Τα στεγαστικά δάνεια θα μετατραπούν σε τίτλους, οι οποίοι θα πωληθούν στις εταιρίες real estate και με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες θα εισπράξουν για αρχή υπό μορφή δανείων ένα μέρος των χρεών, και αφού αλλάξει το νομικό πλαίσιο, οι κατασχέσεις των κατοικιών θεωρούνται δεδομένες. Όμως αντί να κάνουν έξωση στους ιδιοκτήτες από τα σπίτια τους, οι εταιρίες real-estate θα τους μετατρέψουν σε ενοικιαστές! για να μην καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, για να καταστεί δυνατό να εισπραχθεί όσο μεγαλύτερο ποσό γίνεται από αυτά τα δάνεια, και για να μετριάσουν τις αντιδράσεις, που θα είναι οξύτατες. Τα εισπραττόμενα ενοίκια πλέον από τους πρώην ιδιοκτήτες θα τα μοιράζονται οι τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρισης, και οι τράπεζες θα βγουν διπλά κερδισμένες, καθώς ούτε επισφάλειες θα "γράφουν" στις οικονομικές τους καταστάσεις αλλά θα εισπράττουν χρήματα από τα ακίνητα που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν αναξιοποίητα στην κατοχή της. ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ.....ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More