ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Μεσσήνιος, πρώην κάτοικος Μελβούρνης, πρώην μπουζουξής και νυν πολυεκατομμυριούχος ο Νίκος Χαλικόπουλος φιλοδοξεί πως θα είναι ο πρώτος Αυστραλός τουρίστας του Διαστήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει για… ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε.

Ο Νίκος Χαλικόπουλος εκπαιδεύτηκε στον διαστημικό σταθμό της Ρωσίας επί πολλά χρόνια και πέρασε εξονυχιστικά τεστ για να είναι έτοιμος για το διάστημα. Φέτος, λέει, πως έφτασε η μεγάλη στιγμή, ενώ ο επόμενος στόχος του είναι να πατήσει στο… φεγγάρι!

Δεν υπάρχει πρόκληση στη ζωή του που να μην την έχει δοκιμάσει. Ανέβηκε στις υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, βυθίστηκε με υποβρύχια σε ωκεανούς, έζησε τις πιο άγριες καταιγίδες και όλα τα καταγράφει σε βίντεο και φωτογραφίες.

Βεβαίως έχει και την οικονομική δυνατότητα για να τα κάνει όλα αυτά.

Ο ίδιος είναι, επίσης ένας πετυχημένος συγγραφέας και διαθέτει σήμερα δεκάδες ακίνητα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Μαρόκο κι αλλού, μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και υποστηρίζει ότι έχει συμβουλεύσει πάνω από 300.000 ανθρώπους του πλανήτη πώς να βελτιώσουν τα οικονομικά τους.

Ο Νικ Χάλικ ή Χαλικόπουλος δηλώνει πως δεν γεννήθηκε πλούσιος. «Γεννήθηκα όμως πλούσιος σε προοπτικές και τις αξιοποιώ» λέει.

«Ημουν οκτώ ετών», μας είπε, «όταν ετοίμασα έναν κατάλογο με δέκα βασικές επιθυμίες μου. Τις περισσότερες τις πραγματοποίησα και ήταν όλες συγκλονιστικές: έζησα με μια φυλή βεδουίνων στη Σαχάρα, έτρεξα με ταύρους στην Παμπλόνα της Ισπανίας και πήγα στην Ανταρκτική».

Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, μέχρι σήμερα πάντως η μεγαλύτερη ικανοποίησή του ήταν όταν κατέβηκε με ειδικό υποβρύχιο και είδε το κουφάρι του Τιτανικού «μαζί με το οποίο χάθηκαν τόσοι άνθρωποι και τόσα όνειρα» όπως λέει.

Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά τα όσα λέει, αλλά ήδη έχει πετύχει εντυπωσιακά πράγματα στη ζωή του, που μοιάζει με ένα «περιπετειώδες παραμύθι».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More