ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΤΥΧΙΩΝ Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ


«Η δημιουργία έργων που διαταράσσουν το αλβανικό στοιχείο πρέπει να σταματήσει», δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης Αλβανών Διανοουμένων, μετά την απόφαση των Σλάβων να επιτρέψουν τη χρήση της παλαιάς λεγόμενης «Μακεδονικής Εγκυκλοπαίδειας».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής της Ένωσης, Αβζί Μουσταφά, η απόφαση αυτή θα πρέπει να τεθεί στο …Μουσείο των Αποτυχιών και κάτι τέτοια γεγονότα απαιτούν την εγρήγορση και αντίδραση του αλβανικού κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση.

«Δεν πρέπει να επανακυκλοφορήσει η εγκυκλοπαίδεια, η οποία ποτέ δεν είχε, πραγματικά, αποσυρθεί και πρέπει να εκληφθεί ως ένα λάθος και να εισαχθεί στο μουσείο των αποτυχιών, που από αυτές η χώρα αυτή έχει άφθονες… Ως διανοούμενοι και ως απλοί πολίτες ανησυχούμε και πρέπει να αντιδράσουμε», είπε ο Μουσταφά.

Οι Αλβανοί διανοούμενοι των Σκοπίων υποστηρίζουν την πρόταση των αλβανών ιστορικών να γράψουν μια «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια» χρησιμοποιώντας τα θεσμικά όργανα της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.

«Δεν απομένει να κάνουμε τίποτε άλλο από το να προετοιμάσουμε την ‘Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια’ μαζί με τους διανοούμενους της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου»

Παρά τη θυελλώδη και δημόσια αντίδραση του αλβανικού στοιχείου στην απόφαση να επανακυκλοφορήσουν οι Σλάβοι τη λεγόμενη ‘Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια’, οι εκδότες δεν δείχνουν να έχουν αλλάξει απόφαση, σημειώνει το δημοσίευμα.

Εξάλλου ο συντάκτης της ‘Alsat-M’, Μίτκο Μαντζούμκοφ, ,πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι η απόφαση για την κυκλοφορία της Εγκυκλοπαίδειας είναι οριστική αλλά απαιτείται ένας συμβιβασμός μεταξύ των Αλβανών και Σλάβων στην παλιά έκδοση της, προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ


Η είδηση που πέρασε στα ψιλά…
Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το Ψήφισμα 1704, που είχε υποβάλει τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Δημοκρατικός νομοθέτης James McGovern από την Πολιτεία Μασαχουσέτη, με το οποίο αναγνωρίζεται ότι οι Αθηναίοι πολεμιστές, που αγωνίστηκαν στον Μαραθώνα το 490 ΠΧ, κατατρόπωσαν τον αριθμητικά ισχυρότερο ξένο εισβολέα που τους επιτέθηκε και πως η νίκη τους εκείνη συνέβαλε στο να συνεχιστεί η ανάπτυξη του καινούργιου τότε συστήματος…
διακυβέρνησης που ονομάστηκε «δημοκρατία», στις βασικές αρχές του οποίου και στηρίχτηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Το μέτρο κηδεμόνευαν 44 συνολικά νομοθέτες και από τα δύο κόμματα, πρωτοστατούντων των συμπροέδρων της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, βουλευτών Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανού από την Φλόριντα, και Carolyn Maloney, Δημοκρατικής από την Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και των ελληνικής καταγωγής βουλευτών John Sarbanes, από την Πολιτεία Μαίρυλαντ, Zack Space, από την Πολιτεία Οχάιο, Niki Tsongas, από την Πολιτεία Μασαχουσέτη και Dina Titus, από την Πολιτεία Νεβάδα.
Το Ψήφισμα 1704 της Αμερικανικής Βουλής κάνει επίσης συγκεκριμένη αναφορά στον αγγελιοφόρο Φειδιπίδη που έτρεξε μια απόσταση 26 μιλίων για να μεταφέρει από τον Μαραθώνα στους Αθηναίους την είδηση της νίκης και που ξεψύχησε αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ιερή αυτή αποστολή του, εμπνέοντας κατοπινές γενιές να καθιερώσουν τον Μαραθώνιο σαν άθλημα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκίνησαν το 1896 στην Αθήνα.
Το Βουλευτικό Ψήφισμα, που εγκρίθηκε με ψήφους 359 υπέρ έναντι 44ων κατά, τονίζει ότι ένα χρόνο μετά την θέσπιση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Αθλητικός Όμιλος της Βοστώνης, στην Πολιτεία Μασαχουσέτη, καθιέρωσε κι αυτός Μαραθώνιο τον οποίο διοργανώνει αδιάκοπα κάθε χρόνο από το 1897 στην Βοστώνη. Το Ψήφισμα κάνει ακόμα ειδική μνεία σε μια τελετή η οποία έγινε το 2007 στον Μαραθώνα, στο Μνημείο των Ελλήνων ηρώων που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη. Στην τελετή εκείνη ανάφτηκε από τις ακτίνες του Ήλιου μια φλόγα που συμβολίζει την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, τα Ολυμπιακά ιδεώδη και την ειρήνη. Η φλόγα μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στο Hopkinton της Μασαχουσέτης, το οποίο έκτοτε αδελφοποιήθηκε με τον Μαραθώνα.
Σύμφωνα με το Ψήφισμα, η Φλόγα του Μαραθώνα, από το 2008 μέχρι σήμερα παραμένει αναμμένη συνεχώς στο Hopkinton για να τιμά την μνήμη όλων των μελών των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που, όπως οι Αθηναίοι πολεμιστές του 490 ΠΧ, έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την δημοκρατία.
Πρόκειται για την ίδια Φλόγα που δρομείς μετέφεραν πρόσφατα από την Μασαχουσέτη στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, για τον 35ο ετήσιο Μαραθώνιο των Πεζοναυτών, στον οποίον πήραν μέρος 30 χιλιάδες αθλητές και για άλλες εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2,500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα.
Το ψήφισμα καταλήγει τονίζοντας ότι η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει μαζί με την Πρεσβεία της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους πολίτες του Hopkinton και του Μαραθώνα καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες ανά τον κόσμο Μαραθωνοδρόμους, στον εορτασμό της φετινής μεγάλης επετείου της Μάχης του Μαραθώνα, την οποία και θεωρεί ως μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας.
Το Ψήφισμα 1704 εγκρίθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή λίγες ημέρες πριν λήξουν οι εργασίες του 111ου Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ


Σοβαρές επιφυλάξεις, αν όχι θυμηδία, προκάλεσε η “γνωμάτευση” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της αγοράς ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου (CDS) και της μεγάλης ανόδου των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών την περασμένη άνοιξη. Με άλλα λόγια, ήρθε η Κομισιόν και μας είπε ότι, αίφνης, η Goldman Sachs, που μαγείρευε τα ελληνικά στοιχεία και ήταν ένας από τους κύριους συμβούλους της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση του χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ήξερε τι γινότανε στην Ελλάδα, το κατάλαβε ξαφνικά και τίναξε, μαζί με τις συναδέλφους της, τα επιτόκια στον ουρανό.

Τελείως τυχαία διάλεξε τον προεκλογικό Σεπτέμβριο του 2009 για να δημιουργήσει κονσόρτσιουμ 12 τραπεζών που άνοιξαν λογαριασμό χρεωκοπίας της Ελλάδας στην αγορά CDS, μια αγορά που η Κομισιόν και οι άλλοι αρμόδιοι διεθνείς θεσμοί έχουν επιτρέψει να λειτουργεί χωρίς καμία ρύθμιση και σε πλήρη αδιαφάνεια. ¨Οσο για τους Σόρος, Πόλσον και δεν συμμαζεύεται, οι συναντήσεις των οποίων έγιναν γνωστές από τον τύπο, προφανώς αντήλασαν ανέκδοτα και αστειάκια.
Αν κάτι μοιάζουν να υποδεικνύουν τα συμπεράσματα της έρευνας, είναι αυτό που ήδη γίνεται απολύτως σαφές σε μεγάλη μερίδα Ευρωπαίων πολιτών: ότι η ΕΕ, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός κεντρικών τραπεζών, κυβερνήσεων, πολιτικών και media εκφράζουν όχι τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες και τους πάσης φύσεως κατόχους χρηματιστικού κεφαλαίου. Η αμερικανική μάλιστα Goldman Sachs είναι η πρωτοπόρος, αφού “έχωσε” τους ανθρώπους της σε όλα τα κρίσιμα πόστα του ευρωπαϊκού τραπεζικού οικοδομήματος, περιλαμβανομένου του ¨Οτμαρ Ϊσσινγκ, εκ των αρχιτεκτόνων του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος.
Σαράντα χρόνια αποφορολόγησης, απορρύθμισης, απελευθέρωσης του χρηματιστικού κεφαλαίου, “εισοδισμού” στο πολιτικό σύστημα, οδήγησε στη δημιουργία ενός τέρατος, μιας γιγαντιαίας φούσκας χρήματος και κερδών, που δεν ανταποκρίνεται σε παραχθέντα ή προεξοφλούμενα υλικά αγαθά, και με το οποίο καμιά πολιτική εξουσία δεν είναι πια σε θέση να τα βάλει, αν υποθέσουμε ότι το θέλει. Μη δυνάμενο να απειληθεί, κινδυνεύει να γίνει μήτρα ολοκληρωτισμού, πολέμου ή αποσύνθεσης μέσα στο χάος των κοινωνιών μας. Ακόμα κι ο Ομπάμα, που επιχειρεί να εφαρμόσει κάποια ίχνη κευνσιανισμού, μοιάζει οικτρά αδύναμος μπροστά στο τέρας: παρέτεινε προ ημερών τις φοροαπαλλαγές των υπερπλούσιων.
Η ΕΕ θα μπορούσε να τα βάλει μαζί του αν γινόταν αληθινή πολιτική ένωση, και όχι ένωση των τραπεζών, όπως είναι σήμερα. Αυτό θα σήμαινε αλλαγή μοντέλου, πρόγραμμα ευρωπαϊκών επενδύσεων, επαναρρύθμιση και επαναφορολόγηση κεφαλαίων, εξωτερικός προστατευτισμός. Χωρίς αυτά, με καταλύτη τις επιθέσεις στη μία μετά την άλλη χώρα (ήδη προστίθεται το Βέλγιο στον κατάλογο των υποψηφίων, αρχίζουν οι πρώτοι ψίθυροι για τη Γαλλία, ανεβαίνουν τα γερμανικά επιτόκια και πέφτουν οι γερμανικές εξαγωγές) και στη βάση της αρχής των συγκοινωνούντων δοχείων, σε συνθήκες ελεύθερου παγκόσμιου ανταγωνισμού, η Ευρώπη οδηγείται στον τρίτο κόσμο, με εξίσωση προς τα κάτω των οικονομικών, κοινωνικών, οικολογικών στάνταρτς. Θα χρειαζόντουσαν πολιτικοί σεισμοί για να αλλάξει πορεία και, επί του παρόντος, δεν υφίστανται τα υποκείμενα. Βεβαίως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με απρόβλεπτο τρόπο, όταν η καταστροφή μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων και ολόκληρων κρατών περάσει ένα κρίσιμο σημείο.
Η πρόταση Γιουνκέρ για τα ευρωομόλογα δεν θα έλυνε ασφαλώς το πρόβλημα, αφού θα εξακολουθούσαν να δρουν οι μακροχρόνιοι παράγοντες που τροφοδοτούν την τάση μετανάστευσης της παραγωγής σε ζώνες χαμηλού κόστους. Αλλά θα συνιστούσε τουλάχιστο ανακουφιστική ένεση, επιβράδυνση της δίνης της κρίσης χρέους.
Η Γερμανία όμως δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Θέλει, αντίθετα, να χρησιμοποιήσει τα πλεονάσματά της για να αγοράσει ότι αξίζει στην Ευρώπη, κατοχυρώνοντας την οικονομική κυριαρχία της και εντείνοντας την αποικιοποίηση της ευρωπαικής περιφέρειας. Αλλά έτσι παροξύνει την κρίση και υπονομεύει την πολιτική της ηγεμονία στην Ευρώπη. Το πιθανότερο είναι ότι, όπως έπραξε με την Ελλάδα, θα παρέμβει μόνο στο και πέντε και με τέτοιο τρόπο, που δεν θα έχει και σπουδαίο όφελος. Η γερμανική ελίτ μοιάζει όμηρος των επιλογών που έκανε και η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι τις έκανε αυτές τις επιλογές ακριβώς για να απαλλαγεί κάποτε από τον μακροχρόνιο ζυγό των ΗΠΑ. Αποδέχθηκε πλήρως τον αγγλοαμερικανικό καπιταλισμό-καζίνο και τους κανόνες του, ξεχνώντας ότι κανείς πελάτης δεν κέρδισε ποτέ τον ιδιοκτήτη του καζίνου. Και θέλοντας όλα τα πλεονεκτήματα, αλλά καμμιά από τις ευθύνες της Ευρώπης στέλνει πιθανώς την ευρωπαική περιφέρεια στην αγκαλιά της Ουάσιγκτον, ίσως, ποιος ξέρει, και του Πεκίνου αύριο.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ένα γιγαντιαίο άγαλμα του Ηρακλή, στήθηκε πριν λίγες μέρες στην γερμανική πόλη Gelsenkirchen.

Μια εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων (Real estate) απέκτησε το άγαλμα ύψους 18 μ. από τον γλύπτη Markus Luepertz και το εγκατέστησε, με σκοπό να δώσει μια άλλη όψη στην αποκατάσταση των παλαιών κτηρίων των ανθρακορυχείων της πόλης.
Δείτε το καταπληκτικό video, με την επιχείρηση ανύψωσης του αγάλματος.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...........


Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται
μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που.....
μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής πατρίδας σου· θα είσαι ένας κάτοικος μιας
χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι
παριστάνουν την... κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60.
Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις
καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι τού Χριστοφοράκου.



Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες

(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)

και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα

(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα

που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.

Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του

στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις,

αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι
σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου,
τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα,

που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις
300 δις συμπεριλαμβανομένων και τών... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό,

ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν

στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια τών... σήριαλς.

Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό
πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση

υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές,

ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.

Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό
προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο τών 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες,

τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες
διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε
ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.

Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας

στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε.

Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία

την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο... σκοτάδι.

ΔΙΑΙΡΕΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

<

ΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΝ...... Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


«Στην ελληνική βουλή που μίλησαν οι Στρος Καν και Όλι Ρεν δεν μπορεί να μιλήσει Έλληνας βουλευτής. Στο ελληνικό κοινοβούλιο που ο αλαζόνας επικεφαλής του ΔΝΤ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέπτυξαν το σκεπτικό τους, εκδηλώνοντας ψυχρά και απροκάλυπτα τον αποικιακό ρόλο που διαδραματίζουν, δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα οι εκλεγμένοι Έλληνες βουλευτές. Πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο η αντίθετη στην μνημονιακή πολιτική όταν εκφράζεται από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχει το δικό της τίμημα. Ο πολύ σοβαρός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα Ευ. Παπαχρήστος διαγράφηκε διότι αρνήθηκε να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά, τις ΔΕΚΟ και την φορολογία. Πόσο δίκιο είχε τελικά όταν απάντησε στον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου παραφράζοντας τους στίχους του Καβάφη ««Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική, όπως το θέλεις. Τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…».

Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία επίσης πριν από καιρό είχε βρεθεί εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, διότι δεν υποστήριξε με την ψήφο της στο μνημόνιο, αποχώρησε από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο λέγοντας «Αρνούμαι να υπογράψω τα φιρμάνια του ΔΝΤ, αρνούμαι να γίνει αυτή η βουλή κατοχική».

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ


Όταν εξετάζουμε παραδοσιακά ένα χάρτη με τις απεικονίσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, νιώθουμε μία αδυναμία. Αυτό το αίσθημα δεν εξηγείται στρατηγικά, αλλά δομικά. Τοπολογικά έχουν μία σκόνη του Kantor που αντιμετωπίζει μία συμπαγή μάζα. Αυτή η διαφορά επηρεάζει το δυναμικό επίπεδο ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε τα σύνολα του Julia. Επιπλέον, η επιρροή γίνεται και στο στατικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας δίνει την εντύπωση μίας γεωστρατηγικής κυριαρχίας. Από την άλλη πλευρά, η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδας αποτελεί ένα αντιπαράδειγμα στην όλη θεωρία....
Η Ελλάδα αντιστέκεται διαχρονικά σε μία κυριαρχία που de facto δεν είναι απόλυτη. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί μία άλλη νοητική στρατηγική που βασίζεται σε νοητικά σχήματα τα οποία εξ ορισμού δεν είναι συμβατικά.

Αν εξετάσουμε αυτή τη φορά, επιθετικά το πρόβλημα της απεικόνισης, τότε η Ελλάδα και ειδικά το Αιγαίο μπορεί να ερμηνευτεί ως ναρκοπέδιο για τον αντίπαλο. Η Ελλάδα με τα 3.000 νησιά της είναι ένα δυναμικό αμυντικό πεδίο. Σε περίπτωση εισβολής, ο αντίπαλος είναι αναγκασμένος να εξετάσει τα 3.000 νησιά για να μη δημιουργηθούν θύλακες μέσα στην περιοχή που κατέχει και σπάσει εσωτερικά το μέτωπο. Η γενική φοβία που υπάρχει στην Ελλάδα προέρχεται από τη μη δυνατότητα προστασίας κάθε νησιού. Κάθε νησί δίνει την εντύπωση ότι δεν επαρκεί το στρατηγικό του βάθος. Το στρατηγικό λάθος είναι ότι δεν κάνουμε χρήση ενός ολιστικού τεχνάσματος.
Τα νησιά δεν είναι de facto απομονωμένα. Αλλά ακόμα και αν αυτό ίσχυε, η απεικόνιση της νάρκης θα επαρκούσε. Επιπλέον, όταν ενσωματώνουμε τα νησιά σ’ ένα δυναμικό δίκτυο, τότε η όλη δομή δεν αποκτά μόνο μια συστημική ανθεκτικότητα αλλά και μια ευέλικτη γεωστρατηγική ιδιότητα: την πλαστικότητα που είναι ικανή να απορροφήσει τεράστια χτυπήματα δίχως να καταρρεύσει το όλο σύστημα. Πάνω σε αυτή τη βάση, βλέπουμε πόσο σημαντική είναι, μέσω της διεκδίκησης των 12 μιλίων, η έννοια της συνεκτικότητας.
Ο εναέριος χώρος είναι αναγκαίος όχι όμως και ικανός δίχως τα χωρικά ύδατα. Ενώ όταν εξετάζουμε το χάρτη της Ελλάδας με τα 12 μίλια, αντιλαμβανόμαστε με μεγάλη ευκολία τη λανθασμένη παραδοσιακή προσέγγιση. Η πλαστικότητα είναι πια το αποτέλεσμα μιας τοπολογικής ιδιότητας και επιτρέπει μία απορροφητικότητα που ανησυχεί κάθε συμβατική επίθεση. Με άλλα λόγια, τα 12 μίλια αποτελούν μία γεωστρατηγική οντότητα που μετατρέπεται εύκολα σε μία αποτελεσματική νοητική στρατηγική. Κατά συνέπεια, το διεθνές δίκαιο δεν μας προσφέρει μόνο ένα πλαίσιο δικαίωσης, αλλά και ένα γεωστρατηγικό πεδίο δράσης. Πρέπει, λοιπόν, ν’ απεικονίζουμε την Ελλάδα με τα 3.000 νησιά με ένα διαφορετικό τρόπο διότι μόνο έτσι θα κατανοήσουμε πραγματικά την αποτελεσματικότητα της επινόησης της ελληνικής γεωστρατηγικής.

ΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.....ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ


«Αμέσως μετά την διαγραφή μου τηλεφώνησε η Ντόρα!». Με αυτά τα λόγια ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος ανεξάρτητος τώρα, μετά την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό λόγω της καταψήφισής του επίμαχου νομοσχεδίου του κ. Παπακωνσταντίνου επειδή καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας αποκλειστικά στο «NP» τονίζει ότι η τελευταία συζήτηση που έγινε στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ τον ξάφνιασε ήταν υπεύθυνη καθώς ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και φάνηκε παρά ταύτα, ότι το κυβερνών κόμμα διαθέτει πολιτικό επίπεδο που είχε χρόνια να συναντήσει ο ίδιος.

Ο κ. Παπαχρήστος, όπως λέει, δεν ανήκει σε καμία ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δεν απειλεί κανέναν, δεν εκβιάζει, ούτε φυσικά διαπραγματεύεται και συμβιβάζεται. Θεωρεί πως με την πράξη του είναι ήσυχος με τη συνείδησή του, «άλλοι δεν είναι» , πάντως είναι μια ευκαιρία να καταλάβει ο κ. Παπανδρέου ότι με ορισμένους που είναι κοντά του, προκαλούνται προβλήματα.

Την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τις συνέπειες που θα έφερνε αυτή η επιλογή του, την είχε εκμυστηρευτεί μόνο σε ένα πρόσωπο. Τη σύζυγό του η οποία του απάντησε, «ότι πει η καρδιά σου». Γι’ αυτό και δεν είπε το παραμικρό σε κανέναν δημοσιογράφο πριν ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις προτιμώντας πρώτα να μιλήσει στη βουλή παραφράζοντας ένα στίχο του Καβάφη: και αν τη πολιτική δεν μπορείς να την κάνει όπως θέλεις , φρόντισε τότε να μην την εξευτελίσεις.

Από τους πρώτους που πήραν τηλέφωνο τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη για να του συμπαρασταθεί και γιατί όχι να τον φλερτάρει πολιτικά ανιχνεύοντας τις διαθέσεις του από τώρα και στο εξής. Ο ίδιος δηλώνει στο «NP» ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ και πως δεν πρόκειται να πάει σε άλλο κόμμα. Ταυτόχρονα και πολλοί βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι του δήλωσαν τη συμπαράστασή τους, τη συμπάθεια και τη στήριξή τους.

Ο λόγος της καταψήφισης του νομοσχεδίου οφείλεται όπως λέει ο ίδιος όχι μόνο στις πολιτικές του διαφορές με την συγκεκριμένη πολιτική που εκφράζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά και του γεγονότος που ως οικονομικός επιστήμονας, γνωρίζει ίσως καλύτερα από πολλούς άλλους, ότι η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική δεν οδηγεί πουθενά: θεωρώ ότι έχω τη γνώση να καταλάβω ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη. Δεν καταψήφισα μόνο για λόγους αρχής, ή επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό ή για λόγους αξιών, αρχών και συνείδησης.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος που μπόρεσε να μην έρθει σε αντίθεση με την συνείδησή του καταψηφίζοντας επί της αρχής , το νομοσχέδιο του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δηλαδή θα έκανε και το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του αν το παρόμοιο νομοσχέδιο το έφερνε η Ν.Δ στη βουλή, διαθέτει μεγάλη πολιτική ιστορία καθώς ο πατέρας του Καλλίμαχος Παπαχρήστος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα χρόνια, από το 1977 μέχρι και το 81 που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έγινε κυβέρνηση.

Ο ίδιος αντί να ακολουθήσει τα πολιτικά χνάρια του πατέρα του, προτίμησε πιο επαναστατικές μεθόδους. Τέθηκε επικεφαλής βουλευτής του νομού του το 1985 στο ΚΚΕ αποχωρώντας τέσσερα χρόνια μετά το 1989 διαφωνώντας ανοικτά με την τότε συμμαχική κυβέρνηση του Συνασπισμού τότε με τη Ν.Δ.

Δέκα χρόνια αργότερα γνωρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου και γίνεται συνεργάτης του στο υπουργείο εξωτερικών, με αρμοδιότητες σε θέματα διεθνών σχέσεων με τη Ρωσία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Έχει επανειλημμένα λάβει μέρος σε διεθνείς συναντήσεις και διαπραγματεύσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών. Ο κ. Παπανδρέου αναγνωρίζει τις δυνατότητές του και αποφασίζει να τον στηρίξει ενεργά στην πολιτική τοποθετώντας τον αργότερα, όταν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέλος του Π.Σ και στη συνέχεια για δύο φορές εκλεγόμενο βουλευτή Πρέβεζας.

Όλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι ο κ. Παπαχρήστος θα αποκτήσει λόγο της σχέσεις του με τον κ. Παπανδρέου γρήγορα υπουργική θέση. Στην πολιτική όμως ποτέ μην λες ποτέ καθώς δεν ξέρει κανείς τι πρόκειται να συμβεί. Οι περισσότεροι από τους άλλους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου δεν έβλεπαν με καλό μάτι το νέο αστέρι της πολιτικής και φρόντιζαν κάθε φορά να του βάζουν και από μία τρικλοποδιά. Δεν είναι τυχαίο, ότι τους προηγούμενους μήνες, από το γραφείο του πρωθυπουργού ο κ. Παπαχρήστος είχε χαρακτηριστεί απρόβλεπτος και αιτία ήταν οι διαφωνίες που είχε εκδηλώσει με υπογραφές ερωτημάτων προς τον υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την τράπεζα της Ελλάδας και την πολιτική της, ανεβάζοντας την πίεση του υπουργού οικονομικών στα ύψη. Με το μνημόνιο, ποτέ δεν τα πήγε καλά. Οι πολιτικές του συζητήσεις με τη Βάσω Παπανδρέου τελευταία είχαν φτάσει στα αυτιά του Μεγάρου Μαξίμου που παρατηρούσαν με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις του βουλευτή.

Πολλοί είπαν ότι ο ίδιος πολιτικά αυτοκτόνησε σαν τον Καριωτάκη τη στιγμή που επέλεξε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, ό ίδιος όμως όπως λέει έχει τη συνείδησή του καθαρά. Τουλάχιστον έκανε ως βουλευτής το καθήκον του και δεν συμπεριφέρθηκε ως άβουλο όν την κρίσιμη μάχη.

Ως άνθρωπος είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένος. Έχει διαβάσει και διαβάζει εκατοντάδες ελληνικά και ξένα βιβλία, έρευνες και συγγράμματα με περιεχόμενο τη μεγάλη του αγάπη. Τα μαθηματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που να μην βλέπει τον κ. Παπαχρήστο κάθε μέρα με μια αγκαλιά βιβλία στο περιστύλιο της βουλής με τρόπο τέτοιο που νομίζει κανείς ότι τα προστατεύει έτσι όπως τα αγκαλιάζει σαν μωρό παιδί. Ίσως να είναι και η άμυνά του, στην πολιτική που επέλεξε χωρίς όμως να παίρνει αποστάσεις από τα ιδανικά και τα πιστεύω του όπως άλλοι συνάδελφοί του.

Γεννημένος το 1955. Είναι παντρεμένος με την Χέιζελ Γουίλλιαμς από τη Γρανάδα και έχουν μία κόρη που είναι τελειόφοιτη του προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα μαθητικά του χρόνια πήρε ενεργά μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Υπήρξε ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος, καθώς συνελήφθη από τη Χούντα και καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση. Αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Εssex της Μεγ. Βρετανίας, όπου απέκτησε και Master Oικονομικών. Διαθέτει οικονομική , ερευνητική και διδακτική εμπειρία Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα και εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Μεγ. Βρετανίας. Εκεί ήταν που για πρώτη φορά γνώρισε το Γιώργος Παπανδρέου και έκτοτε είχαν στενή φιλία μεταξύ τους.

Στην πολιτική όμως φιλίες δεν υπάρχουν, και λέγεται ότι το βράδυ της αποπομπής του από την Κ.Ο ο κ. Παπανδρέου ζύγιασε αρκετές φορές την απόφαση που θα έπαιρνε. Φοβήθηκε όμως ότι αν άφηνε να πέρναγε απαρατήρητη η καταψήφιση του νομοσχεδίου από το βουλευτή Πρεβέζης, τότε υπήρχε κίνδυνος η καταψήφιση από μέρος και άλλων βουλευτών που θα ελάμβανε μεγάλη διάσταση με συνέπεια ακόμη και την απώλεια της κυβερνητικής συνοχής. Γι’ αυτό και προτίμησε την κεφαλί του βουλευτή επί πίνακι παρά να έχει και άλλους βουλευτές που ενδεχομένως θα καταψήφιζαν το επίμαχο νομοσχέδιο

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ......ΣΥΝΤΑΓΜΑ




Η συναίνεση που φαίνεται να επιτυγχάνεται, μετά από την πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ανάγκη Αναθεώρησης του Συντάγματος, είναι μια ουσιαστική και πάνω από όλα σημαντική αρχή.

Κι αυτό, γιατί μιλάμε για τον Καταστατικό Χάρτη της Πολιτείας, τη μήτρα νομιμοποίησης της οργανωμένης Πολιτείας, το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των θεσμών, και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Η επόμενη λοιπόν Βουλή, εφόσον η συναίνεση αποδειχθεί, με την υπερψήφισή της και στην πράξη, θα είναι αναθεωρητική. Και η επισήμανση αυτή γίνεται σε αντιδιαστολή με την Συντακτική Συνέλευση, που θεσπίζει νέο Σύνταγμα και νέα μορφή Πολιτεύματος.
Μέτρο κρίσης για τον χαρακτηρισμό της Βουλής ως Αναθεωρητικής είναι να μην υπάρξει υπέρβαση του σκληρού πυρήνα των Συνταγματικών Διατάξεων, αυτών δηλαδή που από το ίδιο το Σύνταγμα και συγκεκριμένα από το άρθρο 110, ορίζεται ότι δεν μπορούν να αναθεωρηθούν.

Οι διατάξεις αυτές αφορούν τη βάση και τη μορφή του Πολιτεύματος ως Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου ως πρωταρχικής υποχρέωσης της Πολιτείας (α. 2, παρ.1 του Σ.), την ισονομία για τους Έλληνες Πολίτες, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, και την κατάργηση των τίτλων ευγενείας και διακρίσεων (α. 4 , παρ. 1,4,7 του Σ.), το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και το απαραβίαστο της προσωπικής ελευθερίας (α. 5, παρ.1 και 3), την ανεξιθρησκεία (α.13, παρ.1. του Σ.) και τη διάκριση των εξουσιών (α.26 του Σ.).

Το σύνολο των υπολοίπων διατάξεων είναι δυνάμει αναθεωρητέες. Η Αναθεώρηση μπορεί να ζητηθεί με πρόταση 50 (πενήντα) βουλευτών, και προκειμένου να εγκριθεί απαιτείται πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής. Η επόμενη Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία, αποφασίζει για τις αναθεωρητέες διατάξεις. Αν η πλειοψηφία των 3/5 δεν επιτευχθεί, και υπάρχει απλή πλειοψηφία, τότε η επόμενη Βουλή αποφασίζει με πλειοψηφία 3/5 επί των αναθεωρητέων διατάξεων.

Η Αναθεώρηση είναι μια κορυφαία πολιτειακή επιλογή. Δίνει τη δυνατότητα να ενσωματωθούν εμπειρίες και διδάγματα λειτουργίας των θεσμών, συμβάλει στην ανάδειξη ενός κρατικού οργανισμού ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και διευκολύνει μια κοινωνία να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα, σε μια βάση διαρκούς ανάπτυξης και προόδου.

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ


Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, λίγο μετά τις 1:30 τα μεσάνυχτα, το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ.


Στην κατ’ άρθρο ψήφιση έγινε ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ, για τα άρθρα 2 (μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ), 3 (πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και περιορισμοί στις προσλήψεις), 12 (αναπροσαρμογή των αποδοχών στην Αγροτική Τράπεζα) και 15 (διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών), που ψηφίστηκαν με 233 «ναι» και 33 «όχι» και για τα άρθρα 4 (αυξομειώσεις ΦΠΑ).Συνέχεια.. 14 (επιχειρησιακές συμβάσεις, δυνητικά κατώτερες των κλαδικών)και 18 (εκ περιτροπής απασχόληση επί 9μηνο, επέκταση της έμμεσης απασχόλησης επί τριετία, δωδεκάμηνη δοκιμαστική απασχόληση χωρίς αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, υποχρέωση του μερικώς απασχολουμένου σε πρόσθετη εργασία, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη), που ψηφίστηκαν με 156 «ναι» και 110 «όχι». Τα υπόλοιπα άρθρα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν τα άρθρα που τέθησαν σε ονομαστική ψηφοφορία, καθώς και το σύνολο των υπολοίπων άρθρων, ενώ η Νέα Δημοκρατία, καταψήφισε τα άρθρα 4, 14 και 18. Εξάλλου, η ΝΔ καταψήφισε και τα άρθρα 5 (πετρέλαιο θέρμανσης), 6 (ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα), 10 (δυνατότητα απευθείας αναθέσεων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μέχρι 60.000 ευρώ) και 11 (αναβάθμιση προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής). Η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, καταψήφισε τα άρθρα 4 και 14, ενώ υπερψήφισε τις διατάξεις για τις ΔΕΚΟ (άρθρο 2).

Ο ΛΑΟΣ, είχε προηγούμενα αποχωρήσει από την διαδικασία, έχοντας δηλώσει την αντίθεσή του με το σύνολο του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο που συζητήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίστηκε επί της αρχής νωρίτερα, με ψήφους 156 υπέρ και 130 κατά Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική με αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο βουλευτής Πρέβεζας, Β. Παπαχρήστος, την διαγραφή του οποίου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ο Γ. Παπανδρέου.

Την απόφαση αυτή του κ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε από έδρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.


Κατά τη συζήτηση επί της αρχής, την προσωρινή απόσυρση του άρθρου 7 από το πολυνομοσχέδιο, για την διαγραφή χρεών προς το δημόσιο ύψους 24 δισ. προκειμένου να επανέλθει πληρέστερη σε άλλο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Η κυβέρνηση αντλεί τη νομιμοποιητική βάση της από την ψήφο των τελευταίων εκλογών και την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών της και κρίνεται για αυτά τα οποία νομοθετεί, με βάση τι παρέλαβε και τι παραδίδει στις επόμενες εκλογές», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση κρίνεται μα βάση το τι πράττει ή επιχειρεί να πράξει, όχι με βάση το εκάστοτε πολιτικό κόστος, αλλά το δημόσιο συμφέρον.

Η στάση των κομμάτων

Η ΝΔ το καταψήφισε επί της αρχής, αλλά θα υπερψηφίσει δέκα από τα δεκαοχτώ άρθρα του, όπως τις ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ. Τις ρυθμίσεις αυτές θα υπερψηφίσει και η Δημοκρατική Συμμαχία. Αντίθετα θα το καταψηφίσουν στο σύνολό του, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Ομιλία Αλ.Παπαρήγα

«Τώρα αρχίζει ουσιαστικά ο πόλεμος - και οι εργαζόμενοι θα συνειδητοποιούν όλο και πιο πολύ, πως δεν έχει κανένα νόημα ο αγώνας που έχει στη σημαία του, το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι» εκτίμησε στην ομιλία της η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας πως αντικειμενική λύση των προβλημάτων της εργατικής τάξης, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς επίλυση του «προβλήματος της εξουσίας».

Ομιλία Γ.Καρατζαφέρη

Προτάσεις για μια διαφορετική πολιτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, κατέθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για ανικανότητα χειρισμού των προβλημάτων που αντιμετωπίζει:

«Σας καλώ να αλλάξετε πολιτική - κι αν δεν μπορείτε, να σηκωθείτε να φύγετε. Γιατί οδηγείτε την χώρα από μαρασμό σε μαρασμό, είναι λάθος, είναι θάνατος, είναι το μνημόσυνο της Πατρίδας» ανέφερε ο κος Καρατζαφέρης.

Ομιλία Αλ.Τσίπρα

«Νομοσχέδιο εργασιακής, εθνικής και κοινωνικής ταπείνωσης» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, το πολυνομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης, και προειδοποίησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει. Όποιος πιστεύει πως μπορεί να βγάζει την ουρά του απ’ έξω κάνει λάθος».

Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ψηφίζει απόψε η Βουλή, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε αργά το απόγευμα, τόνισε ότι «είναι ένα ακόμα βήμα για την αλλαγή της χώρας μας προς το καλύτερο» και απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα διαφωνούντα στελέχη να το ξανασκεφτούν. Δεν μπορούμε, τόνισε, να εθελοτυφλούμε ή να αγνοούμε τις δραματικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, στην αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις. Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι σήμερα, πριν, δηλαδή, έρθει στη Βουλή ο συγκεκριμένος νόμος, δεν υπάρχει κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ



«Το τραγούδι της Eurovision που συνοδεύεται από το βίντεο είναι προπαγάνδα των Σκοπίων – « Έχω τη δύναμη, το όνομά μου είναι Μακεδονία», σχολιάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζοντας την εμφάνιση των Σκοπίων στο Όσλο».

Τα παραπάνω γράφει το σκοπιανό ‘κανάλ 5’ και αναφέρεται σε σχολιασμό της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης Alter TV που συζήτησε «για τον περίφημο Goko Tanevski και το βίντεο του τραγουδιού του».
Αναφέρεται στο σκοπιανό κείμενο:

«Πολλοί λένε ότι σε ένα σημείο που εμφανίζεται η ‘σημαία της Μακεδονίας’ πως στέλνει ένα μήνυμα ότι «έχουμε την δύναμη, το όνομά μου είναι Μακεδονία». Αλλά δεν αναφέρεται άμεσα στο κείμενο του τραγουδιού αλλά όταν συνδυάζεται μαζί με την εικόνα, τότε είναι προπαγάνδα», υποστηρίζει η εκπομπή της τηλεόρασης.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ότι πολλές χώρες στον κόσμο τη γειτονική χώρα την ονομάζουν Μακεδονία», ήταν η απάντηση του Γρηγόρη Βαλιανάτου, υποστηρικτή της 'Μακεδονίας' και αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος προσκλήθηκε στην εκπομπή για να πει την γνώμη του σχετικά με το τραγούδι της 'Μακεδονίας' στο Όσλο".

«Θα πρέπει να ειπωθεί στην ελληνική κοινωνία ότι η μάχη τελείωσε. Προφανώς δεν θέλουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο ότι η χώρα ονομάζεται Μακεδονία» δήλωσε ο Βαλιανάτος.

Στο σκοπιανό δημοσίευμα θα σημειωθεί ότι το τραγούδι του εκπροσώπου της πΓΔΜ ήταν ο στόχος των Ελλήνων fan club της Eurovision.

Σε αίτημα, μάλιστα, της ΕΡΤ να αλλάξει το βίντεο η απάντηση ήταν αρνητική και το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι το όνομα ‘Μακεδονία’ να αναφέρεται ως FYROM.

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΙΣΟΡΙΑΣ


Καθηγητής Melvin-Jones: “Οι Σκοπιανοί κλέβουν την ιστορία άλλων λαών”


Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στους φοιτητές με θέμα: ‘Η σημασία της ιστορικής αλήθειας και το Μακεδονικό Ζήτημα’, ο καθηγητής Ιστορίας και Κλασικής Αρχαιότητας, του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, John Mellvin-Jones, δήλωσε ότι οι Σλάβοι της πΓΔΜ, είναι ένα παράδειγμα ενός λαού που κλέβει ξένη προς αυτούς Ιστορία.

«Γνώρισα έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων από την πΓΔΜ στο Περθ. Είναι καλοί πολίτες, εργάζονται σκληρά για να ζήσουν. Ωστόσο επειδή δεν είναι αρκετά μορφωμένοι, δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσουν τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, που σε αυτήν εδράζεται η χώρα τους, και αυτή την επιβάλλει, χωρίς να έχει καμία ιστορική βάση. Η πΓΔΜ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ιστορική βάση η οποία καθορίζει και την εθνική ταυτότητα. Αν κάποιος είναι γυμνός δεν έχει δικαίωμα να κλέψει τα ρούχα κάποιου άλλου», είπε ο καθηγητής Mellvin-Jones.

Όπως ήταν φυσικό από τις δηλώσεις αυτές αντέδρασε η ‘Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά’ της Αυστραλίας, η οποία απαίτησε να ζητήσει συγνώμη ο καθηγητής για τις δηλώσεις του.

Σε γραπτή, μάλιστα, επιστολή του ένας εκπρόσωπος της ‘Ένωσης’, ο Kërckoski Dame, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, υπενθύμισε στον Τζόουνς ότι το συνταγματικό όνομα της πΓΔΜ έχει αναγνωριστεί από 129 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία και η Κίνα και σύμφωνα με την άποψή του, εσφαλμένα φέρει την ένδειξη «ΠΓΔΜ».

ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ......


Το μαρμάρινο άγαλμα μιας γυναίκας που φοράει χιτώνα και σανδάλια και εκτιμάται ότι φιλοτεχνήθηκε πριν από 2.000 χρόνια...
αποκαλύφθηκε χθες στο λιμάνι της πόλης Ashkelon, δυτικά της Ιερουσαλήμ.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από καταιγίδα που έπληξε το Ισραήλ προκάλεσε την κατολίσθηση βράχων στην κεντρική ακτή της χώρας. Μέσα από τα βράχια αποκαλύφθηκε το άγαλμα ύψους 1,20 μ. και βάρους 200 κιλών, το οποίο ανακάλυψε ένας άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα περπατούσε στην παραλία.

«Το άγαλμα έπεσε στη θάλασσα, όταν κατέρρευσε ο βράχος, συνέπεια της καταιγίδας», ανακοίνωσε η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ashkelon. «Η κατάρρευση κατέστρεψε, παράλληλα, τον χώρο των λουτρών καθώς και σημαντικό αριθμό μωσαϊκών που βρίσκονταν για δύο χιλιετίες κάτω από τα βράχια», προστέθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ..ΤΑΣΣΟ


Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενός από τους πιο συγκροτημένους, ευφυείς και αξιοπρεπείς πολιτικούς που γνώρισε ο σύγχρονος ελληνισμός. Τα μυστικά έγγραφα που αποκαλύπτει η Γουίκι Λικς μας θύμισαν πόσο αντιπαθής ήταν στους εχθρούς της Κύπρου, αφού το 2004 τους χάλασε τα σχέδια, υπερασπιζόμενος την Κύπρο από την προσπάθεια επιβολής του σχεδίου Ανάν, που μετέτρεπε την Κύπρο σε επαρχία της Τουρκίας. Μας θύμισαν επίσης ότι οι εχθροί της Κύπρου αντλούσαν τις θέσεις τους από τις συκοφαντίες των ντόπιων κατηγόρων του, πολλοί από τους οποίους χρηματοδοτήθηκαν από την Αμερική (1.331 συμβόλαια για χρηματοδοτήσεις είχαν υπογραφεί, γράφουν οι Μ. Ιγνατίου και Ν. Μελέτης στον «Φιλελεύθερο», 6/12/10.)


Χωρίς την προεδρία του η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα υπήρχε και, συνεπώς, οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για τουρκοποίηση του νησιού, θα είχαν ήδη περάσει στο επόμενο τους στάδιο. Ό,τι όμως έχτισε ο Τάσσος Παπαδόπουλος κατεδαφίζεται από την προεδρία Χριστόφια. Για τη λύση του Κυπριακού είχε επιτύχει τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου και την επιστολή Γκαμπάρι, που οδηγούσε σε ένα νέο πλαίσιο συνομιλιών. Η ΕΕ όσο και το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητούσαν επίμονα από την Τουρκία να την εφαρμόσει.

Ο Δ. Χριστόφιας κατάργησε τη συμφωνία αυτή αντικαθιστώντας την με την κακή για την πλευρά μας συμφωνία της 23ης Μαΐου και άρχισε συνομιλίες χωρίς κοινή βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κατοχικό τοποτηρητή τον οποίο υμνούσε διαρκώς. Στη συμφωνία της 23ης Μαΐου προσκολλήθηκαν οι Τούρκοι, ενώ εμείς τρέχαμε να αποτρέψουμε την υιοθέτησή της από το Σ.Α του ΟΗΕ, χρησιμοποιώντας τους φίλους μας (οι σύμμαχοι, όμως, δεν είναι για να διορθώνουν τις γκάφες μας).
Ο «κακός»Τάσσος κατάφερε τον Δεκέμβριο του 2006 να ληφθεί από την ΕΕ ομόφωνη απόφαση που έθετε όρους στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, έστω κι αν δεν μας είχαν ακόμα συγχωρέσει για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη η Κυβέρνηση του Δ. Χριστόφια, αυτή του καλού παιδιού, των υποχωρήσεων, η αρεστή στους ξένους κλπ, έκανε μονομερή δήλωση την οποία καμιά άλλη χώρα δεν στήριξε. Ο Τάσσος δουλεύοντας αθόρυβα και μεθοδικά για να μη δώσει αφορμές στους εχθρούς της Κύπρου και τους μικροπρεπείς πολιτικούς του αντιπάλους που τον κατηγορούσαν για ό,τι καλό έκανε, καθόρισε διαπραγματευόμενος με τις γειτονικές χώρες τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Κύπρου για εκμετάλλευση των θαλάσσιων κοιτασμάτων - τι έγιναν;
Έκανε μια ισχυρή στρατιωτικοπολιτική συμμαχία με την Γαλλία - τι έγινε; Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έβαλε την Κύπρο στη ζώνη του ευρώ παρά την αντίθεση του Δ. Χριστόφια.
Παρέδωσε μια ανθούσα οικονομία με πλεόνασμα 3% (ακόμα και γι αυτό κατηγορήθηκε), ενώ τώρα έχουμε έλλειμμα περίπου 6% και είμαστε υπό επιτήρηση.
Ο Τάσσος πήρε γνωματεύσεις για το καθεστώς των βρετανικών βάσεων θετικές για την Κυπριακή Δημοκρατία μελετώντας ενέργειες εναντίον τους, ώστε να ασκεί πιέσεις στους άγγλους, βασικούς φίλους της Τουρκίας. Ο Δ. Χριστόφιας τις πέταξε στα σκουπίδια και υπέγραψε σύμφωνο συναντίληψης(τάχα) με τους Βρετανούς, ενώ νόμιζε ότι ο Γκόρντον Μπράουν είναι φίλος του, επειδή τον κτυπούσε στην πλάτη και τον ενθάρρυνε να κάνει υποχωρήσεις (διακυβέρνηση, περιουσιακό). Άλλαξε η πολιτική των άγγλων με αυτή την στάση; Όχι βέβαια. Ενώ ο Τάσσος υπερασπίστηκε την Κυπριακή Δημοκρατία, σήμερα αυτή αποδομείται και εξισώνεται σε κάθε ευκαιρία με το ψευδοκράτος, λόγω της υποχωρητικότητας της κυβέρνησης.
Ο Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε τον Ταλάτ στο «προεδρικό» του, ενώ στην τελευταία του έκθεση για πρώτη φορά αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία «Νότο». Στο ιστορικό του διάγγελμα πριν από το δημοψήφισμα, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, με την πολιτική οξύνοια και αξιοπρέπεια που τον χαρακτήριζε (χαρακτηριστικά εξαιρετικά δυσεύρετα σήμερα σε πολιτικούς), είχε πει: «Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, δεν θα παραδώσω κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα». Δυστυχώς, προς αυτή την κατάσταση διολισθαίνουμε σήμερα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ....ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Παρέμβαση στα του κυπριακού αλλά και στο θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου έκανε ο γνωστός επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης.Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μίλησε για συνεχή διολίσθηση του κυπριακού και τόνισε την ανάγκη για αλλαγή πλεύσης. «Γι' αυτό» επεσήμανε, «χρειαζόμαστε συμμάχους τους οποίους πρέπει να κερδίσουμε με την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων».



"Αυτό το κάτι", ανέφερε ο Φώτος Φωτιάδης "που θα ικανοποιήσει αυτά τα συμφέροντα είναι τα κολοσσιαία αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου". Συνεχίζοντας ο κύριος Φωτιάδης ανέφερε ότι θα πρέπει να προσεγγίσουμε τους εταίρους μας στην ΕΕ και να τους προτείνουμε συνεκμετάλλευση των πετρελαίων. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο ίδιος έκανε διαβήματα προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας και διαπίστωσε ότι η ιδέα αντιμετωπίζεται θετικά.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Φωτιάδη έχει ως εξής:

Καταγράφεται συνεχής διολίσθηση του Κυπριακού προς τις Τουρκικές θέσεις, χωρίς ωστόσο να σμικρύνεται το μεταξύ μας χάος διότι οι χειρονομίες μας καλής θέλησης εκλαμβάνονται ως ορεκτικό για περισσότερα. Όσο εμείς πλησιάζουμε τόσο εκείνοι υπαναχωρούν, απομακρύνονται και διευρύνουν το χάσμα. Υπό τέτοιες συνθήκες, πώς ο Πρόεδρος μας, με όλη του τη καλή πίστη και δεδομένη την αποφασιστικότητα του για λύση, θα μπορέσει να γεφυρώσει με τον κ. Ερογλου το τεράστιο και αγεφύρωτο αυτό χάσμα μέχρι τη Γενεύη, όπως απαιτεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ;

Είναι φανερό ότι το πείραμα δεν μας οδηγεί πουθενά. Επιβάλλεται αλλαγή πλεύσης. Αλλά γι’ αυτό χρειαζόμαστε συμμάχους, αφού ο ΟΗΕ που όφειλε να είχε ενσκήψει στο Κυπριακό με πνεύμα ευθυκρισίας, αντικειμενικότητας και δικαιοσύνης, δυστυχώς αποδεικνύεται από τις συμπεριφορές των κ.κ. Αναν, Μουν και Ντάουνερ, ότι έχουν παρεξηγήσει το θύμα ως τον θύτη. Ένα κρυστάλλινο θέμα ανελέητης καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα ξεκάθαρο ζήτημα επιδρομής, πολυαίμακτης εισβολής και κατοχής, το φιασιδώνουν και το παρουσιάζουν ως μια «αθώα» ενδοκυπριακή διένεξη και επιμένουν σε ενδοκυπριακό διάλογο και στη ψευδεπίγραφη λύση Κυπριακής ιδιοκτησίας, όταν ο ΤΚ εκπρόσωπος δεν έχει εξουσία ούτε καν να βήξει χωρίς την έγκριση της Άγκυρας.

Χρειαζόμαστε λοιπόν ισχυρούς συμμάχους και πρέπει να τους αναζητήσουμε και να τους βρούμε το ταχύτερο δυνατό, η ισχύς των οποίων ν’ αποτελέσει εγκαίρως, πριν είναι αργά, ανάχωμα και τροχοπέδη στα σε βάρος της Κύπρου τεκταινόμενα από τη Τουρκία και τους γνωστούς διακηρυγμένους εχθρούς της υπόθεσης μας.

Οι σύμμαχοι όμως κερδίζονται μόνο με την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Το συμφέρον, είναι δυστυχώς η μόνη γλώσσα, η εσπεράντο, που καταλαβαίνουν οι πάντες και η μικρή Κύπρος δεν είχε ποτέ ως τώρα τρόπο να ικανοποιήσει κανενός τη «λεπτή αυτή χορδή».

Σήμερα όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Κύπρος διαθέτει εκείνο το κάτι που της επιτρέπει να προσφέρει και να ικανοποιήσει συμφέροντα μεγάλων και ν’ απαιτήσει τη συμμαχία τους.

Είναι τα αποδεδειγμένα κολοσσιαία αποθέματα μας πετρελαίων και φυσικού αερίου που αποτελούν το πιο σκληρό νόμισμα όλων των εποχών. Η ορθή του χρήση μπορεί να ξεβουλώσει αυτιά και ν’ ανοίξει παράθυρα, πόρτες, καμαρόπορτες.

Πρέπει όμως ν’ αξιοποιήσουμε και το άλλο μας ισχυρό χαρτί, του ισότιμου μέλους της ΕΕ, το οποίο δυστυχώς, έχουμε, εν πολλοίς, μισοκάψει. Να προσεγγίσουμε τους εταίρους μας της ΕΕ και να τους προσφέρουμε συνεκμετάλλευση των πετρελαίων μας. Η ΕΕ τα έχει απόλυτη ανάγκη και υπάρχουν φιλικά κράτη μέλη της ΕΕ που είναι διατεθειμένα και για το δικό τους συμφέρον άλλωστε, να συνεργασθούν μαζί μας και με μια διακρατική σύμβαση αριθμού κρατών της ΕΕ, ως ένα consortium, να επιτύχουμε συνεκμετάλλευση των πετρελαίων μας. Με ορθολογιστική διαπραγμάτευση μπορούμε να επιτύχουμε ικανοποιητικούς όρους προς αμοιβαίο όφελος.

Σ’ αντάλλαγμα ν’ απαιτήσουμε την υποστήριξη της ΕΕ, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που ν’ αντέχει στο χρόνο. Και δεν χρειάζεται να ζητήσουμε πολλά. Μόνο, κάτι που το δικαιούμαστε άλλωστε, την εφαρμογή και στην περίπτωση μας, ως ισότιμου μέλους της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, δια της εφαρμογής των τριών βασικών ελευθεριών, διακίνησης, εγκατάστασης, ιδιοκτησίας, που από μόνα τους λύουν τα βασικά μας προβλήματα. Το ίδιο δηλαδή, γνώριμο τους Σύστημα με το οποίο οι ίδιοι απολαμβάνουν ειρήνη, είναι ικανοποιημένοι και αισθάνονται ευτυχείς και ασφαλείς. Γιατί να το αρνηθούν σ’ ένα μέλος τους, την Κυπριακή Δημοκρατία όταν μάλιστα θα τους προσφέρουμε κι’ εμείς συνεκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου; Και τότε πώς θα μπορούσε η Τουρκία ή οποιοσδήποτε να ισχυρισθεί και να πείθει, ότι το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, που ενώνει 500 εκ. Ευρωπαίους και τους προσφέρει πλήρη ικανοποίηση, ειρήνη και ασφάλεια, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους 100,000 ΤΚ;

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η οικονομική αυτή γλώσσα θα μιλήσει και είναι δυνατό να διανοίξει νέα αισιόδοξη προοπτική μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης του προβλήματος μας.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε προηγούμενη έκκληση μας, για το κορυφαίο αυτό θέμα, προς τον αγαπητό Πρόεδρο μας, που του έχουμε υποβάλει διακριτικά το Μάρτη του 2009. Επεκτείνουμε την έκκληση αυτή και προς τους Αρχηγούς όλων των Κομμάτων μας και τα Κόμματα τα ίδια, καθώς και την Εκκλησία μας και τους καλούμε να ενσκήψουν, ομονοούντες, στο επείγον αυτό θέμα χωρίς καθυστέρηση. Οι μέρες περνούν και η Γενεύη πλησιάζει ολοταχώς. Θ’ αρχίσουν οσονούπω οι αφόρητες πιέσεις που ήδη αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, με νέα χρονοδιαγράμματα και σκληρότερους όρους, πιέσεις προς το αδύνατο θύμα, με στόχο να επαναφέρουν σύντομα την επιδιαιτησία που θα είναι καταστροφική. Είναι και οι ωμές πρόσφατες απειλές του Μπαγίς για Β, Γ, Δ και Ω σχέδια, ακόμα και για κρίση/βία. Κι’ εμείς δεν έχουμε τίποτε να αντιτάξουμε, έξω από το δίκαιο μας, που δεν μετρά χωρίς συμφέροντα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα περιθώρια μας εξαντλούνται επικίνδυνα και απαιτείται σπουδή και φρόνηση. Επιβάλλεται επειγόντως επανατοποθέτηση του ειρηνικού μας αγώνα με σημαία πλέον το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, αν θα ελπίσουμε για σωτηρία και επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στην υπέρτρισχιλιετή κοιτίδα του, με τη χρήση ισχύος που θ’ αντλήσουμε από ισχυρούς εταίρους της ΕΕ, στην συνεκμετάλλευση των πετρελαίων μας. Ν’ αξιοποιήσουμε το ουρανόπεμπτο αυτό δώρο της φύσης. Αποτελεί την μοναδική ελπίδα που μας έχει απομείνει σήμερα για τη σωτηρία της μικρής μαρτυρικής μας πατρίδας.

Διαβήματα μας για το ίδιο θέμα, τον Ιούνιο και Οκτώβρη του 2009, προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας Nicola Sarkozi, τον οποίο θεωρούμε ένα από τους ειλικρινείς φίλους της Κύπρου, διαπιστώσαμε από προσωπικές επαφές έκτοτε με εκπροσώπους του Προεδρικού Γραφείου, ότι παρά το γεγονός ότι η ιδέα αντιμετωπίζεται ευνοϊκά ως πολύ ενδιαφέρουσα δεν είναι δυνατό να προωθηθεί εάν δεν προέρχεται από την ίδια την Κυβέρνηση μας.

Κάνουμε επομένως νέα, θερμή έκκληση προς τον Πρόεδρο μας, την Κυβέρνηση του, τα Κόμματα μας, όλους τους Έλληνες της Κύπρου, υπό τις ευλογίες και της Εκκλησίας μας, καθώς και τη στήριξη των ΜΜΕ, όπως με σοβαρότητα, σωφροσύνη αλλά και με κάθε σπουδή, ενσκήψουμε στην αξιοποίηση του θεόπεμπτου αυτού όπλου που μας ήλθε εξ ουρανού στην πιο κατάλληλη, την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας.

Θα είναι σοφό να εξαντλήσουμε με κάθε τρόπο τις δυνατότητες που μας ανοίγονται, με σώφρονα αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων υδατανθράκων μας, ως τη μοναδική εναπομείνασα ελπίδα σωτηρίας μας

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ;


Aρχίζει σήμερα η δίκη σχεδόν 200 αξιωματούχων του στρατού
Εκατόν ενενήντα έξι αξιωματικοί των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, προσάγονται σε δίκη αργότερα σήμερα ...Πέμπτη με την κατηγορία ότι συνωμότησαν με σκοπό την υπονόμευση της κυβέρνησης, σε μια υπόθεση που κυριαρχεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό και προκαλεί διαρκώς εντάσεις ανάμεσα στην "ισλαμοδημοκρατική" κυβέρνηση και τον --αυτοχαρακτηριζόμενο ως θεματοφύλακα του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους-- στρατό.

Η "Επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται, κατά τις αρχές, από το 2003· πιστεύεται ότι περιλάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του AK του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να επέμβει ο στρατός.

Ο τουρκικός στρατός έχει ανατρέψει τέσσερις κυβερνήσεις από το 1960.

Η δίκη, η οποία αναμένεται να επιδεινώσει το κλίμα αμοιβαίας δυσπιστίας ανάμεσα στην δημοφιλή κυβέρνηση--που αυτοπροβάλλεται ως μια ισλαμική εκδοχή των ευρωπαϊκών χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων--και το επιτελείο, αρχίζει έξι μήνες πριν τις εκλογές στην Τουρκία και αναλυτές εκτιμούν ότι ενδέχεται να πολώσει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Οι εισαγγελείς ζητούν ποινές έως και 20 ετών κάθειρξης για ορισμένους από τους κατηγορούμενους, που υποστηρίζουν ότι δεν έλαβαν μέρος σε συνωμοσία αλλά απλώς συζητούσαν "σενάρια" περί αποσταθεροποίησης σε ένα σεμινάριο στο πλαίσιο ασκήσεων.

Τα τρία τέταρτα των κατηγορουμένων είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί, γεγονός που εάν εκδοθούν εντάλματα σύλληψης "ο μηχανισμός θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα", σχολίασε ο Γιαβούζ Μπαϊντάρ, σχολιογράφος της αγγλικής έκδοσης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Zaman.

Δύο από τους δικαστές αντικαταστάθηκαν, καθώς χρειάστηκε να μεταβούν σε άλλες πόλεις για ακροάσεις στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης. Δεν δόθηκαν ακριβείς εξηγήσεις για την αντικατάστασή τους--συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως οι αντικαταστάτες δε θα έχουν επαρκή χρόνο για να εξοικειωθούν με την υπόθεση.

Η ηγεσία του δικαστικού σώματος έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με το AK στο παρελθόν και θεωρείται και αυτή προπύργιο των υποστηρικτών του κοσμικού κράτους.

ΝΙΚΗΣΕ Η ΧΑΡΑ


Όπως δημοσιεύει ή ίδια η Τουρκική εφημερίδα, το Πολυμελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης μετά από διαβούλευση, έφτασε σε απόφαση σχετικά με την αγωγή εκατομμυρίων που είχε υποβάλλει η Χαρά Νικοπούλου ενάντια στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η εφημερίδα Μιλλέτ καταδικάστηκε να πληρώσει 60 χιλιάδες ευρώ. Υποβλήθηκε έφεση για την απόφαση. Η Νικοπούλου είχε υποβάλλει μήνυση ισχυριζόμενη πως η είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό τύπο πως είχε ζητήσει από τους μαθητές της 'να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ', ήταν αβάσιμη.

Η μήνυση που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα Μιλλέτ, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο μειονοτικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου συζητήθηκε στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στις 6 Μαΐου 2010. Με βάση την απόφαση που επιδόθηκε, η Μιλλέτ στην αγωγή εκατομμυρίων της Νικοπούλου καταδικάστηκε να πληρώσει 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η περίληψη της απόφασης πρέπει μέσα σε 15 μέρες να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σε περίπτωση που δεν δημοσιευτεί τιμωρείται με 6.000 ευρώ πρόστιμο. Κρίνει ως άμεσα εκτελεστή την πληρωμή 30.000 ευρώ από την αποζημίωση, και σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το ποσό τιμωρείται ο Τζενγκίζ Ομέρ με 10 μήνες φυλάκιση, ενώ αποφασίστηκε τα δικαστικά έξοδα 4.000 ευρώ να πληρωθούνε από την εφημερίδα Μιλλέτ.
Συζητήθηκε στην Ξάνθη η πρώτη από τις αγωγές εκατομμυρίων που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μιλλέτ και Μπιρλίκ, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο Τουρκικό Δημοτικό του Μεγάλου Δερείου.
Η μήνυση που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα Μιλλέτ, συζητήθηκε στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στις 6 Μαΐου 2010. Στην διαδικασία δικηγόροι της Μιλλέτ ήταν ο Ιχσάν Αχμέτ Καγιά και ο Ραίφ Ουστά και της Χαράς Νικοπούλου ο αδερφός της.
Προκάλεσε εντύπωση ότι ομάδα περίπου 20 ατόμων αποτελούμενη από μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και φίλους της Χαράς Νικοπούλου, ήρθαν στο δικαστήριο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης άνοιξαν μπροστά στο δικαστήριο το λάβαρο του συλλόγου, την ελληνική σημαία, φώναξαν συνθήματα, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κορόιδεψαν τους μειονοτικούς δημοσιογράφους, ενώ είχε έρθει για να παρακολουθήσει την δίκη και ο πρόεδρος του ¨Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης¨ Ταχήρ Κόντε.
Η αγωγή που υπέβαλε η ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς στο τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου, στην εφημερίδα Γκιουντέμ, εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, και τώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση. Ο Ιλχάν Ταχσίν, ιδιοκτήτης της άλλης μειονοτικής εφημερίδας Μπιρλίκ, διέψευσε την είδηση που δημοσίευσε στην εφημερίδα του και ζήτησε συγγνώμη από την Χαρά.

ΝΕΟ MEA CULPA


Συνεκμετάλλευση με την Τουρκία του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου [ 9 τρις δολάρια...] ετοιμάζεται να σερβίρει ως έξοδο από την κρίση και για την αποπληρωμή του χρέους, η πολιτική ηγεσία της χώρας.
Σε διπλωματικούς κύκλους του Λονδίνου, συζητείται έντονα ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας έχουν καταλήξει μέσα σε άκρα μυστικότητα στην απόφαση να φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν τα Χριστούγεννα για υπογραφή ένα προσύμφωνο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο θα κληθεί να «μοιράσει» το Αιγαίο όχι μόνο με βάση τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου, αλλά και με νέα νομολογία... Όπως επίσης και μια "ιστορική συμφωνία για την υπέρβαση επιτέλους της σύγκρουσης για το Αιγαίο" στην οποία θα προβλέπεται η συνεκμετάλλευσή του από τις δύο χώρες. Ίσως οι δυό λαοί κληθούν από τις κυβερνήσεις να γιορτάσουν κιόλας με χαβιάρι και σαμπάνια... Το γεγονός είναι ότι σβήνει έτσι μια μόνιμη εστία εντάσεων από το 1973 μεταξύ των δύο χωρών. Ένα πρώτο σενάριο το οποίο έχει ήδη περάσει στη δημοσιότητα για crash test, αφορά τη συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας, υπό την επίβλεψη πολυεθνικής, η οποία θα μοιράσει το 40% των κερδών στις δύο χώρες.

Τα επιχειρήματα
Το κυρίαρχο επιχείρημα των Τούρκων θα είναι ότι η συνεκμετάλλευση θα σωρεύσει τεράστιο πλούτο στα δύο κράτη. Και θα προσφέρουν μάλιστα μεγαλόψυχα το παράδειγμα χωρών του Περσικού Κόλπου, που συνδιαχειρίζονται τα κοιτάσματα της περιοχής τους. Σαφέστατα όμως και η ειρήνη στην περιοχή - αν ήθελαν και οι Έλληνες... Ίσως να ενίσχυε μια ακόμη πολύ σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή για την Ελλάδα, τον τουρισμό. Αλλά ίσως και οι ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα από διάφορες γωνιές του πλανήτη να ήταν πιο ευγενικές... Στην απο 'δω πλευρά, μια μερίδα της πολιτικής τάξης έχει ήδη αρχίσει να ρητορεύει το τρανό παράδειγμα της Ρωσίας. Η οποία, όπως λένε, από τα πρόθυρα της διάλυσης, αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει και με στρατηγικές που της επέτρεψαν να εκμεταλλευθεί την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, όχι μόνο ξεπλήρωσε σχεδόν όλο το εξωτερικό της χρέος, αλλά δημιούργησε και ένα τεράστιο αποθεματικό. Έτσι, έχουν αρχίσει να λένε, η Ρωσία έδωσε ιδιαίτερο κύρος στη γεωπολιτική της παρουσία και επανήλθε στην κεντρική διεθνή πολιτική σκηνή. Τι σκέφτεται ο Παπανδρέου; Το ψυχολογικό κλίμα της τελευταίες περιόδου ενθαρρύνει πάρα πολύ τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Φάνηκε άλλωστε και από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται την κυβέρνηση του για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Ο ελληνικός λαός νιώθει ασφαλής από τη διαχείριση που κάνει ο πρωθυπουργός στα ζητήματα του μνημονίου, παρά τις αιματηρές περικοπές και το χάος της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα. Άλλωστε, και η αξιωματική αντιπολίτευση για διαχείριση του Μνημονίου μιλά, παρά την αντιμνημονιακή της επιχειρηματολογία. Η ρητορική η οποία θα αρχίσει να αναπτύσσει σιγά-σιγά η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, είναι ότι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου θα αποφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο αρκετά δις ευρώ ετησίως, αλλά και σημαντική τόνωση της ανάπτυξης, που θα διευκολύνει τη βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους. Επιπλέον, θα ζητηθεί και περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών για την ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. [chic]. Όμως παραμένει άγνωστο αν οι συμβάσεις και οι όροι για τις έρευνες, την εξόρρυξη και την εκμετάλλευση θα περάσουν από την Βουλή και με ποια πλειοψηφία θα ζητηθεί η έγκρισή τους...

Έρχεται νέο... "Mea Culpa"
Το μεγάλο φαγοπότι με θέα από το μπακόνι του Αιγαίου έχει αρχίσει. Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τη στήριξη διοικήσεων πολυεθνικών εταιριών, δεν κρύβουν τη χαρά τους δηλώνοντας ότι το θέμα έχει κλείσει. Ταυτόχρονα, άνθρωποι και μηχανισμοί, κόμματα, οργανώσεις, δεξαμενές σκέψεις, πολιτικοί, οικονομικοί παραγόντες, δημοσιογράφοι, δημοσκόποι και άλλοι εκπρόσωποι κοινωνικών δυνάμεων, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν μέσα από τα media μια πανστρατιά επιχειρημάτων για τα ωφελήματα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό
Αν μετρήσει κανείς τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, αλλά και τις αναφορές στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα σε ό,τι αφορά στον ορυκτό πλούτο της χώρας και στην αξία του σε χρήμα, είναι ίσως περισσότερα απο κάθε άλλη εποχή. Τυχαίο; Άγνωστο παραμένει όμως τι έχει προβλεφθεί, αν αφού υπογράψει η Ελλάδα, αρχίσει να κατρακυλά η τιμή του πετρελαίου διεθνώς... Αν ζούσε ο πατήρ Παΐσιος, ίσως να το περιέγραφε ως εξής: "Έλληνες ετοιμασθείτε να γνωρίσετε την πιό... κομψή πτώχευση [με την άδεια σας βεβαίως] που γνώρισε ποτέ ένα κράτος επάνω στον πλανήτη. Και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι"...

Προετοιμάζουν την ελληνική κοινή γνώμη...
Ο ελληνικός λαός έχει πεί ήδη το μεγάλο ΝΑΙ [αλλά δεν το γνωρίζει] στην συνεκμετάλλευση των αναξιοποίητων πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αιγαίου [για αρχή] για τα οποία δεκάδες έρευνες από το 1903 μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν. Και μάλιστα σε ποσότητες που θα αναδείκνυαν την Ελλάδα ως το πιο πλούσιο κράτος της ΕΕ, τουλάχιστον.... «Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της ΕΟΚ, ο εκτεταμένος ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς πολλά προϊόντα» - (FINANCIAL TIMES, 1978, "Βιομηχανική Επιθεώρηση", Απρίλιος 1978, σελ. 257). Το 1981, ο τότε πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν, δήλωνε με την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ δήλωνε ότι: «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με τρία πλεονεκτήματα 1) την Εμπορική Ναυτιλία, 2) τον ορυκτό της πλούτο και 3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων». Έκτοτε, αλλά και λίγο νωρίτερα, έπειτα από σειρά πολιτικών ενεργειών διαφόρων κυβερνήσεων που πέρασαν, η χώρα αφέθηκε στο έλεος των πολυεθνικών οικονομιών και των επιρροών τους, των δανειστών, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, των κομμάτων και κατήντησε σήμερα να διαπραγματεύεται την εθνική της κυριαρχία με τεράστια ανταλλάγματα για να πληρώσει ή όχι τις συντάξεις του Δεκεμβρίου... Μας ασκείται τεράστια πίεση Σήμερα, δύσκολα οι Έλληνες θα ξεφύγουν από την ασφυκτική ψυχολογική πίεση που τους ασκείται. Όλες οι μεγάλες ευκαιρίες έχουν χαθεί. Με κύριο μοχλό ψυχολογικής πίεσης τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους λόγω Μνημονίου(ειδάλλως ο εφιάλτης της πτώχευσης θα τους ξυπνήσει απότομα) και με την υπόσχεση ότι η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία θα φέρει πλούτο και ανάπτυξη στη χώρα... Αλλά και με γνώμονα ότι οι Έλληνες είναι ο λαός της Ευρώπης με ελάχιστη γεωπολιτική συνείδηση της χώρας του, είναι έτοιμοι να δώσουν τη σύμφωνη γνώμη τους.

ΜΙΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΕΧΕΙ… ΠΗΞΕΙ Ο ΕΒΡΟΣ – 10.000 ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ
Έρχονται δασκαλεμένοι από Βόρεια Αφρική και Ασία
Κρατούν στο χέρι ζελατίνα με φωτοτυπία οδηγίας της ΕΕ με τα… δικαιώματά τους
Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;

Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ εισβολή λαθρομεταναστών απ’ όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, με κοινό παρονομαστή ΟΛΩΝ το θρήσκευμα, τη μουσουλμανική ταυτότητα. Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι αρχές του Έβρου, που ζουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την «εικόνα» αυτής της εισβολής, έχουν στα χέρια τους και τις αποδείξεις ότι όλοι οι… εισαγόμενοι είναι κατευθυνόμενοι και δασκαλεμένοι.

Οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν από τα σύνορα στον Έβρο φτάνουν στο σημείο οι ίδιοι να πηγαίνουν και να παραδίδονται στους αστυνομικούς και στους φρουρούς της FRONTEX (δεν είναι παραπάνω από 30 με 40), επιδεικνύοντας τα… δικαιώματά τους!

Συγκεκριμένα κρατούν στο χέρι τους, μέσα σε ζελατίνα, φωτοτυπία άρθρου νομοθεσίας-οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της στο οποίο εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει να τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα. Κι αυτό όχι χωρίς λόγο. Ξέρουν ότι από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί αποκτούν… δικαιώματα. Αν πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ και τους συλλάβουν, τους στέλνουν πίσω στη χώρα ως… επανεισδοχή, από τη στιγμή που αυτή τους έχει καταγράψει! Σατανική η σύλληψη.

Όμως οι λαθρομετανάστες ξέρουν διευθύνσεις και ονόματα για εκεί όπου θα πάνε από τη στιγμή που η Αστυνομία τούς καταγράψει και τους χορηγήσει το χαρτί για παραμονή με την υποχρέωση μέσα σ’ έναν μήνα να φύγουν και στη συνέχεια τους αφήσει ελεύθερους.

Στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν, κυρίως στην Αθήνα, επιδεικνύουν σημείωμα με τα στοιχεία και τηλέφωνα ατόμων του κυκλώματος, να τους τηλεφωνήσουν και αυτοί θα τους πληρώσουν τα… κόμιστρα.

Οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους από την πύλη του Έβρου προέρχονται από όλη τη Βόρεια Αφρική, Μαρόκο, Τυνησία και Λιβύη, που περνάνε στην Ασία με προορισμό την Ελλάδα, στο πέρασμα του Έβρου, από τη στιγμή που έκλεισαν οι πόρτες προς Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Πολλοί επίσης προέρχονται από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκμενιστάν, διάφορες παραπλήσιες μικρές χώρες και από τα Εμιράτα.
Στο διάστημα από Μάιο έως και Σεπτέμβριο υπολογίζεται ότι κάθε μήνα περνούσαν από τα σύνορά μας στον Έβρο 10.000 άτομα!
Και το νούμερο αυτό είναι το ελάχιστο. Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ μεγαλύτερο. Προς επίρρωση αυτής της εκτίμησης η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της περασμένης Κυριακής σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σημείωνε ότι τους τελευταίους μήνες εισήλθαν στην Ελλάδα 20.000 Αφγανοί!

Όλο αυτό το μακρινό «ταξίδι», σύμφωνα με πληροφορίες από μετανάστες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, κοστίζει 10.000 ευρώ! Και το ερώτημα είναι ποιος τα πληρώνει. Όχι φυσικά οι «κολασμένοι» που έρχονται. Γιατί αν είχαν αυτά τα λεφτά, τους αρκούσαν να ζήσουν χρόνια στη χώρα τους. Επομένως γιατί να έρθουν;

Κάποιος πρέπει να τους τα πληρώσει. Στην Αλεξανδρούπολη, και όχι μόνο, οι εκτιμήσεις, ύστερα απ’ όσα ζουν και γνωρίζουν, είναι ότι πίσω απ’ όλες αυτές τις ορδές βρίσκεται η Σαουδική Αραβία… Και βέβαια όχι μόνο.

Στόχος δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Κάνουν πράξη αυτό που απείλησε δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Καντάφι. Θα μου δίνετε κάθε χρόνο 5,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα κάνω Αφρική την Ευρώπη… Και ήδη γίνεται. Και το ζει η Ελλάδα όλη. Προς μεγάλη χαρά της Τουρκίας που κι αυτή έχει στόχο να κάνει μουσουλμανική την Ευρώπη… Και στο τέλος θα επηρεάζει τις αποφάσεις, χωρίς μάλιστα να έχει τις υποχρεώσεις του κράτους μέλους της ΕΕ. Γι’ αυτό και δεν… σκίζεται να ενταχθεί.

Έχουν σηκώσει τα χέρια στον Έβρο
Η κατάσταση που βιώνουν στον Έβρο οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι είναι τραγική. Το Γενικό Νοσοκομείο έχει γεμίσει, δεν προλαβαίνουν να κάνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μεταδοτικές ασθένειες (ηπατίτιδα κ.λπ.) οι λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί φοβούνται μην «κολλήσουν» καμιά αρρώστια από τον συγχρωτισμό με τους συλλαμβανόμενους, οι φρουροί δεν προλαβαίνουν, τα μέσα ελάχιστα, πού να βάλεις τόσες χιλιάδες, πώς να τους ταΐσεις, να τους περιθάλψεις, να τους ντύσεις;

Υπάρχει πλήρης αλλοίωση της εικόνας της Αλεξανδρούπολης και των άλλων πόλεων, αλλά και των χωριών.
Δεν υπάρχει, λένε οι εκεί Αρχές, άλλη λύση από το να τους βάζει η Ελλάδα σ’ αεροπλάνα και να τους στέλνει πίσω.
Και βέβαια να ενισχυθούν τα σύνορα για να περιοριστεί η εισβολή των λαθρομεταναστών.

Και φυσικά η ΕΕ να ζητήσει από την Τουρκία να πάρει μέτρα αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορά της.
Παντού τα ίδια

Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και σ’ άλλες περιοχές της χώρας. Παντού μετανάστες, νόμιμοι και «λαθραίοι» είχαν κατακλύσει τις πόλεις. Μετά την Πάτρα και η Ηγουμενίτσα έχει γεμίσει από μετανάστες που όνειρό τους είναι να περάσουν στην Ιταλία και από κει για άλλους τόπους, Ολλανδία, με τελικό προορισμό για πολλούς από αυτούς τον Καναδά.

Η πόλη της Άρτας έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί μόνιμα! Κοιμούνται στους δρόμους, στα χωράφια, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Εικονικοί γάμοι
Ένας… πρωτότυπος τρόπος, προκειμένου να νομιμοποιούνται λαθρομετανάστες και να μπορούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στήνονται εικονικοί γάμοι, με Ρουμάνες, Βουλγάρες και Πολωνέζες, που οι χώρες τους έχουν ενταχθεί στην ΕΕ. Έναντι αμοιβής (όχι και τόσο ευκαταφρόνητης) παντρεύονται με Πακιστανούς, Αφγανούς κ.ά. και έπειτα από 2-3 μήνες ο γάμος παραμένει στα χαρτιά. Όμως μ’ αυτό το χαρτί είναι ελεύθερη η είσοδός τους σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το διεθνές κύκλωμα που διακινεί τους λαθρομετανάστες, όπως βλέπετε, είναι πολύ εφευρετικό… για να ξεπερνάει τις απαγορεύσεις…
Για την Ελλάδα και όλους μας το ποτήρι ξεχείλισε
… Η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος να προβληματιστούν και να δουν πού πάμε… Και να συμφωνήσουν στα μέτρα πριν ο Ελληνισμός και η χώρα μας χάσουν την ταυτότητά τους.

ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ


Τούτες τις ώρες γράφεται ιστορία
Η Σοφία Σακοράφα για το Πολυνομοσχέδιο
Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα κατήγγειλε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο και αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η κα. Σακοράφα τόνισε
"Μετατρέψατε τη Βουλή σε σωματείο – σφραγίδα. Αρνούμαι να σφραγίζω φιρμάνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν είμαι υπάλληλος, βουλευτής είμαι.
Αρνούμαι να δεχτώ πρακτικές κατοχικού κοινοβουλίου, όπου μιλούν οι εντολείς του ΔΝΤ και φιμώνονται οι...
εντολοδόχοι του Ελληνικού λαού.
Αρνούμαι να παραβρεθώ σε αυτήν την παρωδία.
Τούτες τις ώρες γράφεται ιστορία.
Ιστορία ενδοτισμού από τη μία, αλλά και αντίστασης από την άλλη."
Σε ό,τι αφορά στην ουσία του νομοσχεδίου η Σοφία Σακοράφα δήλωσε :
"Είναι αυτονόητο ότι εάν παρέμενα θα καταψήφιζα το νομοσχέδιο, το οποίο γκρεμίζει σοβαρά κεκτημένα, πισωγυρίζει τον κόσμο της εργασίας σε συνθήκες του 1950 και επιφέρει οδυνηρές συνέπειες στον κόσμο του μόχθου και της εργασίας."
:



ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More