ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο

Λάβαμε το παρακάτω θέμα το οποίο θεωρούμε εξαιρετικά ενδιαφέρον και σας το παρουσιάζουμε:


Αυτό είναι ένα φυσικό βότσαλο περίπου 3,5 εκατοστών ύψους.

Βρέθηκε το 1979 στην Αμαλιάδα και μεταξύ άπειρων άλλων βότσαλων που υπήρχαν σε ένα αποξηραμένο ποτάμι που παλιά διέσχιζε την πόλη.

Το πιό συναρπαστικό είναι η ευλαβική κλιση του κεφαλιού, τα φασκιά και το χρώμα.

Οπως φαίνεται, έχει κάποια σχήματα επάνω του. Αναλυτικά, πάνω από 10 συνδυαζόμενα σχήματα, που δημιουργούν την όλη εικόνα να μοιάζει με αυτήν της βρεφοκρατούσας Παναγίας.

Το λέω αυτό, εξ' αιτίας αυτών που οι άλλοι άνθρωποι παραδέχονται βλέποντάς το.
Δύκολα μπορώ να μετρήσω τον αριθμό ανθρώπων που το έχουν δεί και ούτε ένας δεν διαφώνησε ότι αναπαριστά ό,τι πρωτύτερα τους έχω πεί. Από ένα μικρό παιδί μέχρι τις ηλικιωμένες γυναίκες, το συμπέρασμα ήταν ένα: Είναι η Παναγία!

Θέλοντας να παραλείψω την θρησκευτική χροιά του πράγματος και να φανώ πιό ορθολογιστής, έχω ψάξει την περίπτωση να είναι simulacra (προσομοίωμα), την περίπτωση των συμπτώσεων και δεν έβγαλα συμπέρασμα. Πάνω από μία σύμπτωση, δεν είναι τυχαία για εμένα.

Οπως βλέπετε στην φωτογραφία, υπάρχουν αυτά τα στοιχεία στο βότσαλο:

1) To σχηματισμένο πρόσωπο
2) Το φωτοστέφανο
3) Τα γράμματα Υ, το Σ και το Τ (Υιός - Σωτήρ ή Υπέρμαχος Στρατηγός;).
4) Οι ώμοι
5) Ο σχηματισμένος λαιμός
6) Το ντεκολτέ του ρούχου στον λαιμό
7) Τα φασκιά (που όμως δεν έχουν το Βρέφος μέσα)
8) Το τέλειο οβάλ ελλειπτικό σχήμα που περικλείει την όλη εικόνα (πολύ σημαντικό απ' ό,τι μούχουν πεί ειδήμονες)

Και πάνω απ' όλα, η ευλαβική κίνηση του κεφαλιού πρός τα δεξιά και το χρώμα της ώχρας (αγαπημένο χρώμα στην Χριστιανική Τέχνη και ειδικά στο Βυζάντιο)
Ολα αυτά είναι τέλεια συνδεδεμένα ώστε να δίνουν μία τέλεια εικόνα της Παναγίας όπως την γνωρίσαμε αργότερα από τους αγιογράφους (το βότσαλο εύλογα είναι πολύ παλαιότερο. Πιθανόν χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίων ετών).

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο με έχει παλαιότερα διαβεβαιώσει ότι είναι φυσική κατασκευή και ποταμίσιο. Τα σχήματα είναι πολύ βαθιά μέσα στο βότσαλο που έχουν διαβρώσει.
Γιά πλήρη χρονολόγηση, θα έπρεπε να διαλυθεί, πράγμα που πιστεύω συμφωνεί κανείς ότι θα ήταν καταστροφικό και δεν θα ενδεικνυόταν.

Τι είναι, θέλοντας να φανεί κανείς διαλλακτικός;

Σημάδι των καιρών; Αποκαλυπτικό; Θαύμα; Μεταφυσικό; Ανεξήγητο ή απλά πάνω από 10 συμπτώσεις;

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΒΛΕΠΕΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


κλικ για μεγέθυνση

Η ακόλουθη διαδικτυακή διεύθυνση ανήκει σε μία μηχανή αναζήτησης που παραπέμπει σε πληροφορίες και όχι σε site http://www.wolframalpha.com/

Έχει γίνει σάλος με αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα... μόνο που πατώντας στην αναζήτηση τη λέξη Hellas στον τομέα με τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας μας έχουν βάλει και την ύπαρξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ και όχι μόνο...προσθέτουν και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ! (κλικ
εδώ)

Επίσης ταυτοποιούν τα αρβανίτικα με την αλβανική γλώσσα και συνεπώς τους Αρβανίτες που είναι γνήσιοι Έλληνες με τους Αλβανούς.


Ας στείλουμε όλοι τις διαμαρτυρίες μας εδώ . Συγκεκριμένα, στην σελίδα που θα σας ανοίξει επιλέξτε Reporting Incorrect or Infringing Material και λίγο πιο κάτω Click here to report errors

είναι επικοινωνία για αναφορά λαθών προς διόρθωση.

Προτεινόμενη επιστολή (αν έχετε άλλες είναι ευπρόσδεκτες)

I 'm writing to you in reference to the page http://www37.wolframalpha.com/input/?i=hellas .

Ι would like to inform you that there is no Macedonian ethnicity or language anywhere on earth, as acknowledged by the General Assembly of United Nations, and your act to present a "macedonian" ethnicity or language in Greece is not only confusing but also inaccurate and politically exploitable.Macedonia is a greek province as many others in Greece and the inhabitants are Greek and speak only the Greek language. Furthermore, you identify Arvanitika with the Albanian language. That is absolutely incorrect. Arvanitika is a dialect, (among others) spoken by Greeks called Arvanites and there is absolutely no connection with the Albanian immigrants in Greece and the Albanian language.

Unfortunatelly, with your site you are participating to a political propaganda with no historical or legal base and you are misinforming all those who trust your site for information. As a site who wants to be respected you should check your sources in advance before publishing.

Looking forward for corrections

Regards

(το όνομά σας)
(ευχαριστούμε θερμά τον Ρωμανό)

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Η παρακαταθήκη του Μ΄Αλέξανδρου.

Όρκο τιμής υπόγραψες
τους Έλληνες να ενώσεις,
και για το νότο κίνησες,
τις έχτρες να σκοτώσεις.
#
Σάρισσα δεν εκράταγες,
δεν σ΄άρεσε η βία,
ένα μονάχα ήθελες,
να γίνει η Ελλάδα μία.
#
Τον Βουκεφάλα ίππευσες
κι αυθημερόν για Αθήνα,
του χθες τα λάθη γήτεψες
κι όλα σου πήγαν φίνα.
#
Σπάρτη,Αθήνα και Αιγές,
δώσαν όλες το χέρι,
γιατί,ώ φευ, αλλιώτικα,
που θ α ΄μασταν ποιός ξέρει...
#
Μία Ελλάδα ακέραια,
δική σου διαθήκη,
σημαία εσύ αιθέρια
ψηλά θα κυματίζει.

Γιώργος Κανλής

Η άρνηση της Τουρκίας για τη Χάλκη υπονομεύει την ευρωπαϊκή της προοπτική

Η άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει το επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης υπονομεύει την ευρωπαϊκή της προοπτική και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης για το θέμα στην Τουρκία.
«Το ζήτημα της Χάλκης είναι ύψιστης σημασίας τόσο για το εσωτερικό, όσο και για τις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας ... και πρέπει να έχει επιλυθεί προτού φθάσει στο τέλος της η διαδικασία για την ένταξη στην Ε.Ε.», σημείωσε ο Σονμέζ Κοκσάλ, πρώην πρέσβης και μέλος του πάνελ στο Turkish Economic and Social Studies Foundation ή αλλιώς Tesev.
Στο επίκεντρο της ανοικτής συζήτησης ήταν η έκθεση του Τesev για το μέλλος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που παραμένει κλειστή από το 1971 παρά τις εκκλήσεις της Ε.Ε. προς την Αγκυρα και πιο πρόσφατα από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Τα νησιά δεν είναι δικά σας» λέει το ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας!


Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές των ελληνικών υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των νήσων «που δεν κατονομάζονται ρητώς στις συνθήκες» και του δήθεν «εποικισμού» τους από την Ελλάδα, τέθηκε επίσημα - και προ του δημοσιεύματος της «Τζουμχουριέτ» - στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Φώτη Ξύδα! Όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, ο Έλληνας πρέσβης (προσωπική επιλογή της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση αυτή), έγινε αποδέκτης της πλέον «προωθημένης» επίσημης, πλέον, τουρκικής άποψης: «Νησιά όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, δεν έχουν προσδιορισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ούτε γηγενή ελληνικό πληθυσμό»!

Η θέση έχει καταγραφεί πλέον και στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου αναφέρεται με σαφήνεια για το θέμα ότι "Νησιά που δεν κατονομάζονται ρητώς στις συνθήκες, έχουν αδιευκρίνιστο ιδιοκτησιακό καθεστώς".
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα, αμέσως μετά την πρώτη υπέρπτηση στα νησιά της περιοχής, έθεσε - με ιδιαίτερα ήπιο τρόπο είναι γεγονός - το θέμα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο υποσχέθηκε «να το διερευνήσει και να απαντήσει». Απάντηση φυσικά δεν υπήρξε, αντιθέτως ακολούθησαν και άλλες υπερπτήσεις, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρέσβης να επανέλθει για να εισπράξει την απάντηση: «Είναι θέμα της Αεροπορίας δεν εμπλεκόμαστε εμείς»


Η θέση έχει καταγραφεί πλέον και στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου αναφέρεται με σαφήνεια για το θέμα ότι "Νησιά που δεν κατονομάζονται ρητώς στις συνθήκες, έχουν αδιευκρίνιστο ιδιοκτησιακό καθεστώς".
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα, αμέσως μετά την πρώτη υπέρπτηση στα νησιά της περιοχής, έθεσε - με ιδιαίτερα ήπιο τρόπο είναι γεγονός - το θέμα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο υποσχέθηκε «να το διερευνήσει και να απαντήσει». Απάντηση φυσικά δεν υπήρξε, αντιθέτως ακολούθησαν και άλλες υπερπτήσεις, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρέσβης να επανέλθει για να εισπράξει την απάντηση: «Είναι θέμα της Αεροπορίας δεν εμπλεκόμαστε εμείς»!

Την τρίτη φορά που τέθηκε εκ νέου το ζήτημα, η απάντηση ήταν περίπου «Κι εσείς τα ίδια κάνετε»! Η πλέον δυσάρεστη έκπληξη όμως ήλθε πριν από λίγους μήνες, όταν η Τουρκία για πρώτη φορά, επίσημα και καταγεγραμμένα σε υπηρεσιακά έγγραφα, αρνήθηκε στον Έλληνα πρεσβευτή την ελληνική ιδιοκτησία επί των νήσων και εγκάλεσε την Ελλάδα για «παράνομο εποικισμό» τους!
Όσο απίστευτα και αν ακούγονται τα παραπάνω, το ίδιο εντυπωσιακή είναι η στάση της επί της ουσίας... «μη αντίδρασης» που ακολουθήθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο πέπλος σιωπής που σκέπασε το όλο θέμα από την ελληνική πλευρά. Το ζήτημα δεν βρίσκεται πλέον σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά αποτελεί την τρίτη βαθμίδα κλιμάκωσης (escalation) των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο:
Το 1973 θέτουν θέμα υφαλοκρηπίδας, το 1996 θέμα «γκρίζων ζωνών» και το 2009 θέμα «παράνομου εποικισμού»!





Έντονή η Ελληνική παρουσία στην Αμερική,χιλιάδες χρόνια πριν τον Κολόμβο, σύμφωνα με έρευνές και ευρήματα.”

H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χ.Κολόμβο,φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι(όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά).Πολυετείς έρευνες, και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία. Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.Η περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως,κεφάλια μέδουσας,οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία,μαιάνδρους ,τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία,και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού .Υπάρχουν και οι πόλεις Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, που μας θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα (Γιουκατάν!!!) και εκείνες της Κνωσού και της Τίρυνθας”.Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλωσσολογικά ευρήματα, καθώς πλήθος από τοπικές διάλεκτοι,έχουν σαν βάση την Ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούν άπειρες Ελληνικές λέξεις!!.Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στα νησιά Χαβάη ευρέθησαν 1108 Ελληνογενείς λέξεις !!.Ακόμη ο Ακαδημαϊκός ENRICO MATTIEVICH στο βιβλίο του με τίτλο ” Ταξίδη στην μυθολογική κόλαση-
η ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες “
μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του που πραγματοποίησε σε αρχαιολογικούς χώρους του Περού, που στηρίζουν την θεωρία του ότι τα Τάρταρα -η πύλη του Άδη – των αρχαίων Ελλήνων ήταν στο Τσαβίν ντε Χουαντάρ , όπου οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν επισκέπτες !. Στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα υπάρχει ένα από τα πιο αινιγματικά και εντυπωσιακά μνημεία της προϊστορικής Αμερικής: “την πέντρα πιντάδα ” (πέτρα με ζωγραφιές).Είναι ένα ογκώδες μνημείο μήκους 92 μέτρων, πλάτους 76 και μοιάζει σαν ένα τεράστιο αυγό.Εκεί ανακαλύφθηκαν ντολμέν παρόμοια με εκείνα της Ευρώπης και της Αλγερίας, γραμμένα με Ελληνικά γράμματα”.Αυτά είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την Τρίτη χιλιετία π.Χ. Μια νωπογραφία που η παριστάνει έναν Ινδιάνο ευγενή από το Παλένκουε του Γιουκατάν(πάλι το Γιουνάν;!!!) στο Μεξικό,έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον πρίγκιπα της Κνωσού της Κρήτης!. Εντυπωσιακή είναι και η ομοιότητα(δηλαδή τι oμοιότητα, είναι ακριβώς το ίδιο)έχει και το πυθάρι που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες,με Κρητικό πυθάρι που εκτίθεται στο Μουσείο του Ηρακλείου!. Ένας ακόμη μεγάλος εξερευνητής ο Percy Harrison Fawcett ανακάλυψε τα απομεινάρια του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού.. στη Ν.Αμερική καθώς και ιθαγενείς οι οποίοι υποστήριζαν την ελληνική τους καταγωγή,και μιλούσαν μια πανάρχαια ελληνική διάλεκτο. Δυστυχώς ο Fawcett σε μια ερευνά του οδηγούμενος από τους ιθαγενείς στην πανάρχαια ελληνική πόλη Xavante εξαφανίστηκε για πάντα στη ζούγκλα.Την πόλη την οποία έψαχνε την ονόμαζε πόλη “Ζ”…Τέλος ας δούμε ονόματα περιοχών και θεών που παραμένουν ακόμη και σήμερα Ελληνικά:Ντίον-Αν=Διόνυσος.Ηρακάν=Ηρακλής,Μελανονήσια=Μελανά Νησιά,Μικρονησία=Μικρά Νησιά,Πολυνησία=Πολλά νησιά ,Φιλλιπί-νες,κ.λ.π.Στην Καραϊβική, υπάρχει νησί ‘Ανδρος και νησί Ρόδος.,και στην στην Χαβάΐ νησί Σάμος!!.Και για να προλάβω “ειδικούς” που θα τρέξουν πάλι να αμφισβητήσουν επικαλούμενοι συμπτώσεις,παραθέτω μέρος από πλούσιο φωτογραφικό υλικό,που εκμηδενίζει κάθε τέτοια πιθανότητα.Τουλάχιστον για όσους έχουν ανοιχτό μυαλό

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More