ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ


ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ( ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ) ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΣΩΝΟΥΠΟ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΩ.

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της πλήρους Ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές...
επιταγές και αναγκαίο για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) που μαζί με άλλα συνδικάτα και σωματεία είχαν καταθέσει την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιδιώκοντας «για μια ακόμη φορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΣτΕ φέρεται να έχει απορρίψει την επίμαχη αίτηση και τους δικαστές να «εκτιμούν», μεταξύ άλλων, ότι το Μνημόνιο ήταν τάχα αναγκαίο για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας καθώς και ότι το δικαίωμα στην περιουσία των θιγόμενων, δηλαδή στους μισθούς και στις συντάξεις τους, περιορίζεται νομίμως καθώς διατηρούνται τάχα σε «βιώσιμα επίπεδα». Έτσι φαίνεται, ότι το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο».

Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση ο ΔΣΑ εκφράζει «τη λύπη του για την απαράδεκτη διαρροή της απόφασης της διάσκεψης της μείζονος Ολομέλειας την ίδια ακριβώς ώρα που η κυβέρνηση του Μνημονίου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή». Ακόμη, εκφράζει τη «λύπη του για την ποιότητα που έχει λάβει η δημοκρατία στη χώρα, μετά τα παραπάνω φαινόμενα» αλλά και «την ελπίδα του ότι το περιεχόμενο της απόφασης δεν έχει αποδοθεί σωστά από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες».

Όπως έγινε γνωστό στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα προσφύγει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ, ο τέως πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτρης μετά την γνωστοποίηση της κρίσης του ΣτΕ δήλωσε ότι «είναι μια απόφαση με πολιτικά χαρακτηριστικά» και προσέθεσε ότι σύμβουλος Επικρατείας του είχε αναφέρει ότι «για αλλού ξεκινήσαμε και άλλου καταλήξαμε».

ΝΕΑ ΟΠΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


Τον εκτιμώμενο χρόνο 33 λεπτών που χρειάζεται να διανύσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα από το Ιράν ή τη Βόρειο Κορέα για να πλήξει αμερικανικό έδαφος χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το ντοκυμαντέρ 33 Minutes: Protecting America in the New Missile Age (βλ. εδώ), θεωρώντας την ανάπτυξη της αντιβαλλιστικής ασπίδας ως μόνη λύση για την αποτροπή ενός νέου πυρηνικού ολοκαυτώματος. Στην καλογυρισμένη αλλά ακραία προπαγανδιστική δημιουργία του υπερσυντηρητικού Heritage Foundation, η ανεξέλεγκτη διασπορά πυρηνικών όπλων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας βαλλιστικών βλημάτων αποτελούν την υπ΄αριθμόν ένα απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Μήπως το ίδιο ισχύει όμως και για την Ελλάδα; Πληροφορίες θέλουν την τουρκική αμυντική βιομηχανία με πρωτοπόρο τη Roketsan να έχει ολοκληρώσει πρόσφατα τις εργασίες βελτίωσης των χαρακτηριστικών των βαλλιστικών βλημάτων που βρίσκονται στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τον J-600T Yildirim ΙΙ να επιτυγχάνει πλέον βεληνεκές 250km.
Παρ΄ ότι αμφισβητείται ανοικτά η επιχειρησιακή αξία των Βαλλιστικών Βλημάτων Βραχέως Βεληνεκούς (SRBM) στο σύγχρονο πεδίο της μάχης, πιθανή εξέλιξη σε μία μελλοντική ελληνοτουρκική κρίση θα ήταν η μετακίνηση συστοιχειών προς τα δυτικά προκειμένου να ασκηθεί ψυχολογική πίεση στην ελληνική πλευρά. Επιπλέον, το εφιαλτικό σενάριο της ανάπτυξης/προμήθειας/απειλής χρήσης Όπλων Μαζικής Καταστροφής από την Άγκυρα δεν πρέπει να αποκλείεται μακροπρόθεσμα.
Ελληνική Αεράμυνα
Ο ελληνικός εναέριος χώρος θεωρείται από τους καλύτερα φυλασσόμενους παγκοσμίως χάρη στη πλειάδα προηγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η χώρα μας είναι εξάλλου το μοναδικό κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει τα δύο κορυφαία συστήματα αεράμυνας μακρού βεληνεκούς, Patriot και S-300. Αναλυτικότερα, για τις περιοχές Αττικής και Καβάλας-Θεσσαλονίκης (έδρα της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων βλημάτων) διατίθενται 6 μονάδες βολής Patriot με συνολικά 325 βλήματα ΜΙΜ-104, οι οποίες εξοπλίζουν την 21 Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της Κερατέας, τις 23 και 24 της Θεσσαλονίκης, την 25 της Χρυσούπολης και την 26 ΜΚΒ στο Κατσιμίδι Αττικής. Η 22 ΜΚΒ βρίσκεται στη Σκύρο, προστατεύοντας το κεντρικό Αιγαίο και την ενδοχώρα κατ΄επέκταση.
Το Patriot χρησιμοποιεί εκτοξευτέs Μ901 εγκατεστημένους σε ημι-ρυμουλκούμενο Μ860, το οποίο ρυμουλκείται από όχημα 10 τόνων τύπου Μ983 ΗΕΜΤΤ. Η μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού στόχου του συστήματος είναι 160 km και το βλήμα ΜΙΜ-104 που εκτοξεύει έχει βεληνεκές 90 km και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα Mach 3+.
Η τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας Κρήτη αλλά και η δίοδος προς τη Κύπρο προστατεύονται από 2 συστήματα ρωσικής κατασκευής S-300 PMU1 με 96 βλήματα συνολικά, μέγιστης εμβέλειας 150 km κατά αεροσκαφών και 40 km κατά βαλλιστικών βλημάτων. Η υπογραφή συμβάσεων για την εφοδιαστική τους υποστήριξη αλλά και η πραγματοποίηση δοκιμαστικής βολής κρίνονται αναγκαίες για την πιστοποίηση του συστήματος και την εκπαίδευση των στελεχών της ΠΑ.
Για τη προστασία στρατηγικών στόχων στη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, ο ΕΣ διαθέτει 7 πυροβολαρχίες με εκσυγχρονισμένα ΜΙΜ-23Β I-HAWK, τα οποία όμως θα αποσυρθούν το 2013 με τη λήξη του ορίου ζωής των βλημάτων. Τέλος, οι μείζονες Σχηματισμοί του Ελληνικού Στρατού (Δ΄ ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ) προστατεύονται από 21 Αντιαεροπορικά Συστήματα Μικρού Βεληνεκούς (SHORADS) ΤΟR-M1, 31 OSA-AK/AKM και 54 (V-SHORADS) ASRAD ενώ για τις αεροπορικές βάσεις διατίθενται συστήματα ΒΕΛΟΣ και Crotale NG (επιπρόσθετα συστήματα στους κύριους Ναυστάθμους Σαλαμίνας και Κρήτης).
Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική αντιαεροπορική-αντιβαλλιστική αμύνα με τη σημερινή της δομή και εφόσον συνεχίζεται η απρόσκοπτη εφοδιαστική υποστήριξη των συστημάτων, μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη εξαπόλυση των Yildirim, πολλώ δε μάλλον όταν το Πολεμικό Ναυτικό επανακτήσει την ικανότητα αεράμυνας περιοχής.

ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΟ AIDS,
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;
ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΞΕΦΡΑΓΚΟ ΑΜΠΕΛΙ;

ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ


Ο Γερμανός ιστορικός, Aλμπρέχτ Ρίτσλ, λέει πως στο τομέα των χρεών η Γερμανία ιστορικά ανακηρύσσεται βασιλιάς και βασιζόμενος στο ποσό των ζημιών συγκριτικά με την οικονομική απόδοση, η Γερμανία αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος παραβάτης χρεών του 20ου αιώνα.

Ο Ρίτσλ δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel πως η Γερμανία ήταν η χειρότερη χώρα-οφειλέτης του περασμένου αιώνα. Προειδοποιεί πως η χώρα του πρέπει να υιοθετήσει μία πιο αγνή προσέγγιση στην κρίση της Ευρωζώνης, διαφορετικά μπορεί να αντιμετωπίσει ανανεωμένες τις διεκδικήσεις για τις επανορθώσεις του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Επισήμανε πως η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για τις μεγαλύτερες εθνικές χρεοκοπίες στην πρόσφατη ιστορία. Και πως μόνον χάρις στην οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους είναι σήμερα η Γερμανία χρηματοοικονομικά σταθερή ηγούμενη της Ευρώπης.

"Το γεγονός αυτό, συχνά φαίνεται πως λησμονείται" τονίζει ο ιστορικός. Από το 1924 ως το 1929, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ζούσε με πιστώσεις και δανειζόταν ακόμη και για τα χρήματα αποπληρωμής των αποζημιώσεων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου προς τις ΗΠΑ.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλες οι διεκδικήσεις αποζημιώσεων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αναβλήθηκαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση της Γερμανίας.

Για τη Γερμανία, αυτό ήταν πραγματικό σωσίβιο και αποτέλεσε τη βάση του μεταπολεμικού οικονομικού της θαύματος. Αλλά αυτό σήμαινε επίσης πως τα θύματα της Γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη - μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες - θα έπρεπε να παραιτηθούν από τις αποζημιώσεις. Μετά τη πρώτη χρεοκοπία στη διάρκεια της δεκαετίας του '30, οι ΗΠΑ πρόσφεραν ένα 'κούρεμα' το 1953 στη Γερμανία, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά το πρόβλημα του χρέους της".

Ο Ρίτσλ δήλωσε πως μετρούμενη σε κάθε περίπτωση έναντι της οικονομικής επίδοσης των ΗΠΑ, η γερμανική κρατική χρεοκοπία της δεκαετίας του '30 από μόνη της ήταν τόσο σημαντική όσο τα κόστη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 συνολικά.

Συγκρινόμενη με αυτή τη χρεοκοπία, τα σημερινά προβλήματα αποπληρωμής χρεών της Ελλάδας είναι στην πραγματικότητα ασήμαντα.

Ο ιστορικός δήλωσε πως το 1990, ο τότε πρωθυπουργός Χέλμουτ Κολ αρνήθηκε να αλλάξει την Συμφωνία του Λονδίνου πάνω στα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη του 1953. Σύμφωνα με αυτήν, σε περίπτωση γερμανικής επανένωσης, οι πληρωμές για τις επανορθώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που θα έπρεπε να καταβάλλει η χώρα θα ρυθμίζονταν εκ νέου. Η μόνη διεκδίκηση που υποβλήθηκε αφορούσε ένα μικρό υπόλοιπο ποσού που έπρεπε να πληρωθεί "αλλά μιλάμε για ασήμαντα ποσά εδώ" δήλωσε.

"Με την εξαίρεση αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν σε όσους εργάσθηκαν υποχρεωτικά, η Γερμανία δεν πλήρωσε καμία επανόρθωση μετά το 1990 και ούτε αποπλήρωσε τα δάνεια και τα κόστη κατοχής χωρών που κατέλαβε στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε τους Έλληνες αποζημίωσε" κατέληξε ο Ρίτσλ.

ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ


Ανάλυση του Νικολάου Α. Σταύρου

Επίτιμου καθηγητή Διεθνών Σχέσεων


τού Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Ουάσιγκτον



Προσέξτε τις υπογραμμίσεις. Ο άνθρωπος εξηγεί όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Οι νεοταξίτες μας φοβούνται γιατί είμαστε απρόβλεπτοι...Ορθόδοξοι...παρείσακτοι!!!
Έτσι οπως ανατρέψαμε το στημένο Σύνταγμα της ήπιας παγκοσμιοποίησης και το μετατρέψαμε σε μοναδικό φαινόμενο παγκόσμιας αντίστασης, έτσι θα ανατρέψουμε, με την βοήθεια του Θεού και τα υπόλοιπα σχέδια της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ)

"Παρά την έγκριση του “πακέτου βοήθειας”, η Ελλάδα μπήκε σε μια επικίνδυνη και προσχεδιασμένη εποχή κοινωνικοπολιτικής αποδόμησης. Μη όντας οικονομολόγος, θα αποφύγω κάθε συζήτηση σχετικά με τεχνικά θέματα για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει και θα απορρίψω ευθέως τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς περί διεθνών ανη συχιών για την ευημερία του ελληνικού έθνους. Δεν υπάρχει καμία. Αντιθέτως, υπάρχουν στοιχεία για το ότι επί δύο δεκαετίες η Ελλάδα δεχόταν διασταυρούμενα πυρά από περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις, που έκλιναν προς την αναδιαμόρφωση των
βαλκανικών συνόρων και του στρατηγικού περιβάλλοντος
σε μια ευμετάβλητη περιοχή.

Έχω επανειλημμένως γράψει για τη βαθιά νοσταλγία μεταξύ των απατεώνων και των απογόνων των χρηματιστών της οθωμανικής εποχής για τον βαλκανικό χάρτη όπως ήταν διαμορφωμένος πριν από το 1912. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως χώρα όπου ο «καπιταλισμός της καταστροφής» μπορεί να επιβληθεί με μέσα που φθάνουν οριακά πριν από τον πόλεμο, με απώτερο σκοπό τον ταυτόχρονο επαναπροσδιορισμό της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Κατά τη γνώμη μου, οι μεθοδεύσεις της δεκαετίας του 1990 κορυφώθηκαν στη σημερινή.....

...ισχυρή καταιγίδα. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εθνική χρεοκοπία, την αστική γκετοποίηοη, έναν εν εξελίξει εθνικό κατακερματισμό, την παρατεταμένη εξωτερική παρέμβαση, την κοινωνική αναταραχή και την εκ νέου εκτόπιση των γηγενών από τους περιφερόμενους απατεώνες που κολυμπούν στα δώδεκα τρισεκατομμύρια δολάρια που έκλεψαν από το αμερικανικό κράτος. Οι «αμερικανικής κατασκευής» απατεώνες αναζητούν διακαώς επενδυτικά κελεπούρια. Αν δεν μπορούν να τα βρουν, μπορούν σταθερά να κατασκευάσουν μερικά, με τη βοήθεια των Ευρωπαίων τραπεζιτών που παίζουν στοιχήματα στις αποτυχίες, ή μέσω της αθέμιτης εκμετάλλευσης των νομισμάτων, των παραγώγων, των ρίσκων, της αβεβαιότητας και ανάλογων αποστομωτικών κινήσεων.

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι πράγματι μοναδική. Πρόκειται για κάτι περισσότερο από έναν εύσημο τρόπο περιθωριοποίησης της χώρας και μπορεί να αναδειχθεί σε μια δοκιμή για το πώς η ευρωζώνη μπορεί να αποδομηθεί και να επιστρέψουν οι παλιές καλές μέρες της απεριόριστης εκμετάλλευσης των εθνικών νομισμάτων από τους διαχειριστές των hedge funds και των τραπεζικών κολοσσών. Στην περίπτωση της Ελλάδας τετραγωνίστηκε ο κύκλος: οι χρηματιστές δημιουργούν
πρόβλημα μεγιστοποιώντας τα ρίσκα, αδέξιες κυβερνήσεις
ζητούν τις «συμβουλές των ειδημόνων» για να αντιμετωπίσουν
τα αναπόφευκτα. Δυστυχώς ζητούν συμβουλές από τους ίδιους ενόχους που δημιούργησαν το πρόβλημα. Όταν δε, και οι νέες συμβουλές αποδεικνύονται σφαλερές, οι «σύμβουλοι» παίρνουν τα ρέστα τους και κάνουν τόπο για το ΔΝΤ και τους διαχειριστές των hedge funds. Στην αναζήτηση ψευτών για να μαγειρέψουν τα βιβλία της, η Ελλάδα επέλεξε τον καλύτερο στον τομέα τους:
την Goldman Sachs.

Από τη στιγμή που δρομολογήθηκε μια διαδικασία χρεοκοπίας, το έδαφος ήταν πρόσφορο για τις μεγάλες δυνάμεις να φορτώσουν τα στρατηγικά τους πακέτα στους ώμους ενός προεπιλεχθέντος στόχου, όπως η Ελλάδα. Ας θυμηθούμε ότι ένα τεστ αντοχής του ελληνικού οικονομικού τομέα διενεργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90 για στρατηγικούς λόγους. Η τότε έφοδος των Σόρος και Ίρβιν Τραστ στη δραχμή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν πολύ ισχυρή για μια μετωπική επίθεση. Τότε ξεπεράστηκε η κρίση στην κούρσα του εθνικού νομίσματος, αλλά εξετέθησαν ωστόσο οι αδυναμίες της χώρας. Ο Σόρος και η παρέα του γνώριζαν ότι θα υπήρχε και «επόμενη φορά». Η ε πόμενη φορά ήταν προβλέψιμη, αλλά συχνά οι προβλέψεις καταλήγουν ως φωνές βοώντων εν τη ερήμω όταν οι διαμορφωτές της πολιτικής συγχέουν την εικόνα με την πραγματικότητα
.
Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι τα Βαλκάνια βρίσκονταν στο επίκεντρο μιας γεωστρατηγικής μεταμόρφωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ. Η σημερινή ελληνική κατάσταση μπορεί να ερμηνευθεί ως ωρίμανση των «μεγάλων σχε δίων» που καταστρώθηκαν στη δεκαετία του "90. Οι διαμορφωτές της ελληνικής πολιτικής και τα διανοητικά κουταβάκια που ενστερνίστηκαν τότε την ιδέα υποβίβασης της εθνικής κυριαρχίας και την αντικατάσταση της με νόμους της πα γκοσμιοποίησης, αγνόησαν ή δεν αντιλήφθηκαν καθόλου τα σχέδια διάσπασης συμπαγών κοινωνιών.

Ας απαριθμήσουμε, λοιπόν, τι δεν έγινε αντιληπτό και τι πρόκειται ν' ακολουθή σει, αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις:

1) Όταν το 1991 άλλαξε η κυβέρνηση στις ΗΠΑ, τα ακαδημαϊ κά «αποδημητικά πουλιά» της συνομοταξίας των Δημοκρατικών μαζεύτηκαν στην Ουάσιγκτον φωνάζοντας χαρωπά: «Έχω μια α πάντηση, παρακαλώ κάντε μου μια ερώτηση». Ανυπομονούσαν να ξαναφτιάξουν το παγκόσμιο σύστημα και τον κόσμο «αναπτύσσοντας» μια νέα μεγάλη στρατηγική που θα διασφάλιζε την αιώνια φήμη τους. Μεταξύ των πρώτων αποδημούντων
ήταν ο Τζόσεφ Νάι από το Χάρβαρντ, που εγκαταστάθηκε στο Πεντάγωνο όπου γεννήθηκε και επωάστηκε το αυγό
“ήπια ισχύς”.
Το έχαψαν αμέσως οι πρωτοκουλτουριάρηδες
και οι συντονισμένες με την Ουάσιγκτον ελληνικές ελίτ, που η “μαλακιά δύναμη” τούς φάνηκε ως μαγική φόρμουλα για τη λύση όλων των ελληνικών εθνικών θεμάτων:

Ήπια ισχύς και συναντήσεις τύπου Νταβός με απειλητικούς γείτονες ήταν η προσέγγιση για κάθε περίπτωση. Ως εναλλακτική, που δεν ελήφθη ποτέ στα σοβαρά, η Ελλάδα θα απειλούσε κατ' επανάληψη να ασκήσει βέτο σε οποιουσδήποτε μελλοντικούς υποψηφίους ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. που απειλούσαν καίρια συμφέροντα.

2) Το διάστημα 1990-92, «ειδικοί» που συμμετείχαν σε γνωστές δεξαμενές σκέψης, ανάμεσα τους το Ινστιτούτο Βrookings, «προέβλεψαν» (θα έλεγα ενθάρρυναν) τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ως μια δοκιμή στη «μεταβίβαση εξουσίας» σε περιοχές και υποπεριοχές στην υπάρχουσα ακόμη τότε Σοβιετική Ένωση. Αλλά στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, επελέγη η σκληρή δύναμη (λέγεται πόλεμος) αντί της «μαλακής ισχύος» για έναν άλλο λόγο: ήταν εκεί που το ΝΑΤΟ δοκίμασε την αλλαγή δόγματος του από αμυντική σε επιθετική συμμαχία υπό το πρόσχημα «επιβολής ειρήνης». Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ήταν παρών κατά τη δραστική αυτή αλλαγή στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στη Ρώμη, αλλά προφανώς του διέφυγε η σημασία της.

3) Το 1993, ο Σάμιουελ Χάντινγκτον παρουσίασε
τη μεγάλη του στρατηγική στο δοκίμιο του «Η σύγκρουση των πολιτισμών» (Foreign Affairs, καλοκαίρι 1993) στο οποίο περιέγραψε την Ελλάδα ως μια «ανωμαλία» σε δυτικούς πολιτισμούς και συλλογικές οργανώσεις. Το 1995 πήγε ένα βήμα πιο πέρα συνιστώντας την αποβολή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊ κή Ένωση. Κατά την άποψή του, «η Ελλάδα είναι μια ανωμαλία, ο Ορθόδοξος παρείσακτος στους δυτικούς πολιτισμούς... (και) δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αρχές και τα ήθη και των δύο» (Η σύγκρουση των πολιτισμών και η αναδόμηση της παγκόσμιας τάξης, σελ. 162-63).

4) Ο Ρόμπερτ Κάπλαν, «θεωρητικός» θαυμαστής ισοπεδωμένης υφηλίου (πιθανόν για εύκολη διέλευση του χρήματος) και συγγραφέας του έργου «Τα Βαλκανικά Φαντάσματα»,
«συμπλήρωσε» την ιδεολογία του Χάντινγκτον ανακηρύσσοντας την Ελλάδα μέρος της Μέσης Ανατολής! Γράφοντας στην επιθεώρηση “Νew Republic” (2 Αυγ. 1993), ο Κάπλαν
χρησιμοποίησε το γεωγραφικό του νυστέρι για να παραχωρήσει τα Βαλκάνια εκεί όπου ανήκαν πριν από το 1912. «...η περιοχή των Βαλκανίων», δήλωσε, «εκτός από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, είναι η Μέση Ανατολή».

Πρόθυμος να καλοπιάσει την κυβέρνηση Κλίντον να βομβαρδίσει τους Σέρβους, προέτρεπε σε χρήση «σκληρής δυνάμεως» στα Βαλκάνια (το ένα τμήμα της Μέσης Ανατολής) για να στείλει μήνυμα στο άλλο της τμήμα. «Μία πολιτική αδυναμίας σε μία περιοχή της Μέσης Ανατολής θα δυσκολέψει τον εξαναγκασμό σε συναινέσεις λαών σε άλλη». Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα Βαλκάνια προσφέρονταν και για λύση του Μεσανατολικού προβλήματος! Ταυτόχρονα, Αμερικανοί αξιωματούχοι εξυμνούσαν την εθνική «ποικιλομορφία» όπως υπήρχε όταν οι Έλληνες ήταν μειονότητα στη Θεσσαλονίκη.

5) Γρήγορη προώθηση της προϊούσας κρίσης: Σε ένα κύριο άρθρο («Νew York Τimes», 25 Απριλίου 2010), ο Κάπλαν επιστρέφει στο θέμα του Χάντινγκτον: ότι η Ελλάδα είναι μία ανωμαλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Υπάρχει ένα βαθύτερο αίτιο για την ελληνική κρίση που ουδείς τολμά να αναφέρει επειδή συνεπάγεται μία μοιρολατρική αποδοχή: τη γεωγραφία», γράφει ο Κάπλαν. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ. Όμως, σπρώχνοντας την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη προϋποθέτει έναν διαφορετικό ρόλο για την Τουρκία.

6) Ο Γκράχαμ Φούλερ του Rand Corporation παρείχε ένα μοντέλο και ο Πολ Κένεντι του Υale το εξευγένισε στο σύγγραμμά του «Κρίσιμα κράτη». Και οι δύο συνέστησαν κατεδάφιση του
κεμαλισμού και της κοσμικότητας, συγχώνευση εθνικισμού και Ισλάμ σε ένα νέο κράμα που βαφτίστηκε «Νεο-Οθωμανισμός»,
που προτιμάται για την αναστήλωση της τουρκο-αραβικής φιλίας. Αυτό θα επέτρεπε στην Άγκυρα να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο εκτός συνόρων, εκτεινόμενο από τον Περσικό Κόλπο μέχρι το Σαράγιεβο, ένα ρόλο πολύ δύσκολο υπό κεμαλικό εθνικισμό. Τέτοια δύναμη, σύμφωνα με τους νέους κηδεμόνες, δεν πρέπει «να αποτελεί τη φούντα της ουράς της Ευρώπης» αλλά της ανήκει ρόλος περιφερειακού τοποτηρητή. Σε αυτό το μοντέλο, δυσοίωνα αποκαλούμενο «Στρατηγικός Χώρος στην Εγγύς Ανατολή», η Ελλάδα, ξανά, αντιμετωπίζεται ως «μία ανωμαλία» διότι ανήκει στην Ε.Ε. και όχι στη «Μέση Ανατολή» που παραδόξως ανήκε υπηρεσιακά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέχρι το 1972. Ευρισκόμενη ακριβώς στο κέντρο του «Βαλκανικού τμήματος» της Εγγύς Ανατολής, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται μερικοί, αλλά ανήκοντας στην Ε.Ε., περιπλέκει την αναγέννηση του Οθωμανισμού και τη νοσταλγία όσων ονειρεύονται νέους σουλτάνους να επιβλέπουν έφιπποι τους Άραβες.

Τα παραπάνω αποτελούν μία μικρή, πολύ μικρή συζήτηση για το στρατηγικό περιβάλλον στο οποίο προστίθεται η τρέχουσα κρίση της Ελλάδας. Περαιτέρω αναλύσεις των μελλοντικών επιπτώσεων είναι εύκολες. Ωστόσο, θα προσθέσω τη γνώμη μου για την άμεση απήχηση της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα -της μπουλντόζας που έχει ισοπεδώσει τον εθνικό πλούτο διεθνώς και τον έχει μεταφέρει σε οικονομικούς ολιγάρχες υπό το πρόσχημα της αποδοτικότητας.

1) Ο πυρήνας της «μαλακής ή ήπιας δύναμης» της Ελλάδας ήταν το τραπεζικό σύστημα και η περιφερειακή προβολή του έχει σχεδόν εξαλειφθεί ως παράγων άσκησης επιρροής στην εγγύς περιοχή του. Και εάν ως εκ θαύματος αναστηθεί, θα είναι υπό νέα, άγνωστη, ανεξέλεγκτη και υπόγεια διεύθυνση.

2) Ο τομέας ενέργειας όπως και οι επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα μπορεί να καταλήξουν να βγουν στο σφυρί του μειοδότη, κάτι που δοκιμάστηκε με τα Ναυπηγεία του Γκντανσκ και όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της Σερβίας.

Τέλος, ολόκληρη η χώρα μπορεί να μετατραπεί ή να
αντιμετωπιστεί ως μια τεράστια έκταση «οικοπέδων», με την
προοπτική εμφύτευσης παρείσακτων αλλοδαπών κοινοτήτων

μέσα στο εθνικό περιβάλλον. Σε μια φάση «επείγουσα ανάπτυξη» και ένδοια επενδύσεων, οικονομική αναγέννηση και εθνική αλλοίωση θα πηγαίνουν χέρι με χέρι. Οι υπογραμμιζόμενες εδώ προοπτικές θα ε­πιδεινώσουν την κοινωνική αναταραχή σε γκετοποιημενα αστικά κέντρα και αργά ή γρήγορα η βιομηχανία «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θα παρέμβει να προστατεύσει όλων των ειδών «θύματα». Σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο, η αναταραχή θα χρησιμοποιείται ως α πόδειξη «αστάθειας» που θα επηρεάζει τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της χώρας και θα δικαιολογεί ξένη επιτήρηση απεριόριστου χρόνου. Εύχομαι και προσεύχομαι να αποδειχθώ σφάλλων."

(Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΕΣ


Σε ακόμη μία περίπτωση υπερασπίσθηκε την Ελλάδα και τους έλληνες, αυτή τη φορά στο γαλλικό ραδιόφωνο "Φρανς Ιντέρ", ο αρχηγός... των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ. Ο Γάλλος πολιτικός όταν ερωτήθηκε «γιατί θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τις ελληνικές ατασθαλίες».

Απάντησε, «το θέμα έχει αρχίσει να με νευριάζει, το να μιλάμε σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι», υψώνοντας μάλιστα τους τόνους και σημείωσε: «Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες».
Στηρίζοντας την άποψή του ο κ. Μπεντίτ ανέφερε πως «η προϋπόθεση που έθεσαν Σαρκοζί και Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, όταν προσπαθούσε να εξασφαλίσει το πρώτο μέρος του δανείου, ήταν η δέσμευσή του για την εκπλήρωση όλων των συμβολαίων που είχε η Ελλάδα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ή άλλα, με τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες».
«Όταν μιλάμε για "ελληνική διαφθορά" να έχουμε υπόψη μας ότι οι γαλλικές, γερμανικές, σκανδιναβικές ή άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά», τόνισε και απευθυνόμενος προς τον ακροατή, πρόσθεσε: «Όταν επομένως μιλάτε για ατασθαλίες, να αναφέρεσθε στις ατασθαλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη».


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΤΕ


ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.
ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΤΙΤΟ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ;
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Την ώρα που η Ελληνική πολιτική κοιμάται κάποιοι φροντίζουν να υπενθυμίζουν στους Σκοπιανούς τι εστί "καλή γειτονία".
Χαστούκι του επιτρόπου Στέφαν Φιούλε προς τους Σκοπιανούς για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κι ενώ χθες το μεσημέρι οι σκοπιανοί έστηναν στην κεντρική τους πλατεία το άγαλμα του...
Μεγάλου Αλεξάνδρου η ΕΕ τους έβγαζε “κίτρινα κάρτα”.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Štefan Füle επιφύλασσε μία έκπληξη τόσο για την Σκοπιανή όσο και για την ελληνική διπλωματία.


Μιλώντας στο κανάλι Α1 των Σκοπίων είπε στους γείτονες, Σκοπιανούς, ότι με ενέργειες όπως την ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η FYROM μπορεί να «βγει» ακόμη και από το καθεστώς της υποψήφιας χώρας.

«Οι μεταρρυθμίσεις» που αργούν, αλλά και «ενέργειες που χαρακτηρίζονται από την Ελλάδα ως προκλητικές», μπορεί να κοστίσουν στους Σκοπιανούς το όνειρο της Ευρώπης.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει προφανώς η ελληνική διπλωματία και το υπουργείο Εξωτερικών, το κάνει ο επίτροπος Φιούλε.
Ο Έλληνας Υπ.Εξ. Σταύρος Λαμπρινίδης, συναντήθηκε με τον Σκοπιανό Υπ.Εξ. Αντόνιο Μιλόσοσκι, να μην επικεντρώνεται στο παρελθόν και τον παρακάλεσε για εποικοδομητική στάση.
Ο Μιλόσοσκι έγραψε στα παλιά του παπούτσια τις εκκλήσεις Λαμπρινίδη.
Η πλήρης είδηση από το ΑΠΕ:
Ολιγόλεπτη συνάντηση είχε χθες στο Λουξεμβούργο, στο Συμβούλιο Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι. Ο κ. Μιλοσόσκι ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Λαμπρινίδη, ενώ αναφέρθηκε στην πρόθεση των Σκοπίων να επιδιώξουν νέο γύρο συνομιλιών υπό τον ειδικό μεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς. Ο κ. Λαμπρινίδης κάλεσε τα Σκόπια να επιδείξουν εποικοδομητική στάση αντί να ορθώνουν τοίχους και αγάλματα. Για την κρίση στην Αλβανία, πρότεινε την εκεί μετάβαση ομάδων υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για συνομιλίες με τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

Υπέρ της διαγραφής χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Όσκαρ Λαφοντέν, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο...
Deutschlandfunk. "Η διαγραφή χρέους θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συντεταγμένα. Είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν όλα τα πιστωτικά ινστιτούτα των ευρωπαϊκών χωρών", είπε ο κ. Λαφοντέν, προσθέτοντας όμως ότι "δεν μπορεί να εκτιμήσει κανείς τους κινδύνους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια". Παράλληλα, ο κ. Λαφοντέν ζήτησε να αντιμετωπιστεί "στη ρίζα του" το πρόβλημα της υπερχρέωσης με αυστηρό και αποτελεσματικό έλεγχο των τραπεζών. Άσκησε επίσης κριτική στα πλεονάσματα εξαγωγών και στο "ντάμπινγκ" μισθών των προηγούμενων ετών, που αποβαίνει, όπως είπε, σε βάρος των υπολοίπων εταίρων. Αντίστοιχη πρόταση για διαγραφή χρέους της Ελλάδας, ως λύση για την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα έκανε και ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΔΙΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΩΤΩ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ.... Ε ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙ 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΣΙ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
Σας έκανε εντύπωση το απόσπασμα της συνέντευξης του κυρίου Ρίτσλ στο Der Spiegel; Και εμάς διότι η τόσο αιρετική, για Γερμανό, άποψη φιλοξενείται από το περιοδικό στο ίδιο τεύχος, όπου εξώφυλλο είναι η κηδεία του ευρώ με φόντο την ελληνική σημαία.Παρ’ όλα αυτά, ο αναγνωρισμένος καθηγητής, με αφοπλιστική ειλίκρινεια , προτείνει στη γερμανική κυβέρνηση να είναι ανεκτική με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας
Είναι ο πρώτος που λέει στο γερμανικό λαό να μην διαμαρτύρεται για την «τεμπέλα» Ελλάδα, γιατί την ίδια ώρα η Γερμανία της οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πολεμικές αποζημιώσεις. Είναι ο πρώτος που παραδέχεται ανοιχτά πως αν η Ελλάδα, απαιτήσει να της δοθούν οι αποζημιώσεις που δικαιούται, η Γερμανία θα δώσει τόσα λεφτά που στο τέλος θα «μείνει μόνο με τα ρούχα της»…. Και φυσικά αν η Ελλάδα το κάνει αυτό, σειρά θα πάρουν και άλλες χώρες…

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ


Όρκος Αθλητού Special Olympics

Θέλω να νικήσω!
Αν όμως δεν τα καταφέρω
βοηθήστε με να προσπαθήσω
με θάρρος!

To έτος 2011 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.


Τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011.

Τους μοναδικούς αγώνες στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές.
Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων.

Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα,

7.000 Αθλητές Special Olympics από 180 χώρες
θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από μια σπουδαία γυναίκα, την Eunice Kennedy Shriver, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υλοποίηση ενός οράματος παγκόσμιας εμβέλειας.
Τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται.

Ειδικότερα όμως οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2011 που θα διεξαχθούν στην Αθήνα φέρουν ξεχωριστούς συμβολισμούς. Θα λάβουν χώρα, χωρίς την παρουσία της ιδρύτριάς τους, δύο μόλις χρόνια μετά το θάνατό της, στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Εκεί, όπου γεννήθηκαν οι αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος.
Εκεί, όπου το ταλέντο των αθλητών Special Olympics θα μας θυμίσει
τι σημαίνει αθλητισμός.

Σας καλούμε σ’ ένα αληθινά αθλητικό γεγονός.

Σας καλωσορίζουμε στον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών!

ΥΓ: Το έμβλημα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 είναι ένας λαμπρός ήλιος. Ο ήλιος, η πηγή της ζωής παραπέμπει στη δυνατότητα υπέρβασης και τη δύναμη του αθλητή που παίρνει μέρος στους Αγώνες. Η υπέρβαση υποδηλώνεται από το κλαδί της ελιάς και η δύναμη από την σπειροειδή μορφή στο κέντρο του ήλιου.
Τα χρώματα αντανακλούν το ελληνικό τοπίο, ενώ προβάλλουν συναισθήματα όπως πάθος για ζωή μέσα από το θερμό κόκκινο, αισιοδοξία με το πορτοκαλί, αποφασιστικότητα με το μπλε, ελευθερία με το γαλάζιο και ελπίδα με το πράσινο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟ.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Η ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ.
ΕΧΕΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ,ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΝΙ Η ΣΗΜΑΙΑ,ΜΕΤΑ ΤΟ 1981 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ. Ο ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ.
Το φυσά και δεν κρυώνει ο Πάγκαλος για το ξεμπρόστιασμα που του έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου σήμερα το πρωί στον real fm. Βγήκε που λέτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και άρχισε να μιλά με δασκαλίστικο ύφος, θαρρείς πως μιλούσε στο…mega, ενώ από την πρώτη στιγμή ήταν εριστικός. Κάποια στιγμή όταν τον ρώτησε ο Χατζηνικολάου γιατί δυναμίτισε το κλίμα στη βουλή ο Πάγκαλος άρχισε να τα χάνει και να λέει για προσωπικές απόψεις περί ιστορίας κι άλλα παγκαλικά ανέκδοτα.

Τότε ο Χατζηνικολάου του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα: καλή και σεβαστή η άποψή σας του είπε αλλά οι πρώτες δημοκρατικές κυβερνήσεις ήταν του ΄74 και του ΄77 του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το προσωπείο του Πάγκαλου έπεσε αμέσως: «αν μου επιτρέπετε εγώ θα λέω τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ και σεις της ΝΔ». Ε, ποιος είδε τον Χατζηνικολάου και δεν τον φοβήθηκε!

«Όχι σε μένα αυτά. Να πάτε να τα πείτε αλλού αυτά. Είμαι 30 χρόνια δημοσιογράφος και ποτέ κανείς δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Να είστε προσεκτικός μαζί μου» τόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος. Ο Πάγκαλος έχασε την ψυχραιμία του κι έκλεισε το τηλέφωνο, με τον Χατζηνικολάου να του λέει «στο καλό».

Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: " Ο ΦΙΛΗΚΟΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ"


11 Ιανουαρίου 1828 ο Καποδίστριας απεβιβάσθη στην Αίγινα. Ο Γ. Τερτσέτης στα «Απόλογα για τον Καποδίστρια» περιγράφει συνομιλία του Κυβερνήτη με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη:


«Είναι καιροί πού πρέπει να φορούμε όλοι ζώνη δερματένια και να τρώμε ακρίδες και μέλι άγριο. Είδα πολλά είς την ζωή μου, αλλά σαν το θέαμα όταν έφθασα εδώ εις την Αίγινα δεν είδα τί παρόμοιο ποτέ, και άλλος να μην το ιδή… «Ζήτω ο κυβερνήτης ο σωτήρας μας, ο ελευθερωτής μας!» εφώναζαν γυναίκες αναμαλλιάρες, άνδρες με λαβωματιές πολέμου, ορφανά κατεβασμένα από τις σπηλιές. Δεν ήταν το Μαυροφορεμένες γυναίκες, γέροντες μου εζητούσαν να αναστήσω τους πεθαμένους τους, μανάδες μου έδειχναν εις το βυζί τα παιδιά τους και μου έλεγαν να τα ζήσω και ότι δεν τους απέμειναν παρά εκείνα κι εγώ και μεδίκαιο μου εζητούσαν όλα αυτά, διότι εγώ ήλθα και σεις με προσκαλέσατε να οικοδομήσω, να θεμελιώσω κυβέρνησιν και κυβέρνησις και ως πρέπει ζει, ευτυχεί τους ζωντανούς, ανασταίνει και αποθαμένους διατί διορθώνει την ζημία του θανάτου και της αδικίας. Δεν ζει ο άνθρωπος, ζει το έργο του, καρποφορεί, αν ο διοικητής είναι δίκαιος, αν το κράτος έχη συνείδησι, ευσπλαχνία, μέτρα σοφίας.

“…Ώς ψάρι εις το δίχτυ σπαράζει είς πολλούς κινδύνους ακόμη ή ελληνική ελευθερία. Μου εδώσατε τους χαλινούς του κράτους. Τίνος κράτους; Μετρούμε είς τα δάκτυλα την επικράτειάν μας. Τ’ Ανάπλι, την Αίγιναν, Πόρο, Ύδρα, Κόρινθο, Μέγαρα, Σαλαμίνα. Ο Ιμπραΐμης κρατεί τα κάστρα και το μεσόγειο της Πελοποννήσου, ο Κιουτάγιας την Ρούμελη, πολλά νησιά βασανίζονται από αυτεξούσιο στρατό καί από πειρατείαν, τα δύο μεγάλα πολεμικά καράβια μας είναι αραγμένα ξαρμάτωτα εις τον Πόρο, η Αθήνα έφαγε πέρυσι τους ανδρειότε-ρους των Ελλήνων.

Που το θησαυροφυλάκιον του έθνους; Ακούω επουλήσατε και την δεκατία του φετεινού έτους πρίν σπαρθή ακόμα το γέννημα, ο τόπος είναι χέρσος, σπάνιοι οι κάτοικοι; σκόρπιοι είς τα βουνά και εις τα σπήλαια. Το δημόσιο είναι πλακωμένο από δυο εκατομμύρια λίρες στερλίνες χρέος, άλλα τόσα ζητούν οι στρατιωτικοί, η γη είναι υποθηκευμένη είς τους Άγγλους δανειστάς, ανάγκη να την ελευθερώσωμε με την ίδια απόφασι ως την ελευθερώσαμε καί από τα άρματα του Κιουτάγια και του Αιγυπτίου.

Δεν λυπούμαι, δεν απελπίζομαι, προτιμώ αυτό το σκήπτρο του πόνου καί των δακρύων παρά άλλο. Ο θεός μου τάδωσε, το παίρνω, θέλει να με δοκιμάση. Είμαι από τη φυλή σας, είς ένα μνήμα μαζί με σας θα θαφτώ, ό,τι έχω, ζωή,περιουσία, φιλίες είς την Ευρώπην, κεφάλαια γνώσεων αποκτημένα από τόσα θεάματα και ακροάματα συμβάντων του κόσμου είς τάς ημέρας μου, τα αφιερώνω είς την κοινήν πατρίδα…

Κατεβαίνω πολεμιστής είς το στάδιον, θα πολεμήσω ως κυβέρνησις, δεν λαθεύομαι τον έρωτα των προνομίων πού είναι φυτευμένες είς ψυχές πολλών, τα ονειροπολήματα των λογιωτάτων, ξένων πρακτικής ζωής, τοφιλύποπτο, κυριαρχικό και ανήμερο αλλοεθνών ανδρών. Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση είς την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό, ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.

-Δείτε πού έφτασαν τη χώρα οι σύγχρονοι φιλήκοοι των ξένων ηγέτες μας!
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ!

ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


Οι καθημερινές, πλέον, καταχωρήσεις ενώπιον της «επιτροπής ακινήτων περιουσιών» στα κατεχόμενα μπορεί να περνούν σχεδόν απαρατήρητες και να μην τους δίδεται σημασία. Ωστόσο, με τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο όργανο του ψευδοκράτους και βάσει των «νόμων» του μια συνολική έκταση 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων θεωρείται ήδη ως τουρκοκυπριακή.


Σύμφωνα με τους «νόμους» που ισχύουν στο ψευδοκράτους με την καταβολή αποζημίωσης προς τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες ακινήτων περιουσιών μέσω της «επιτροπής» τα συγκεκριμένα τεμάχια θεωρούνται αυτομάτως ότι ανήκουν στην «ΤΔΒΚ».

Το αντίτιμο που πληρώθηκε από την «επιτροπή» για την εξαγορά ελληνοκυπριακής γης ανέρχεται στις 59.321.440 στερλίνες.

Στο σύνολο της κατεχόμενης γης, που είναι πέραν των τριών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, τα 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα που εξαγοράστηκαν μέσω της «επιτροπής» μπορεί να είναι μικρό ποσοστό αλλά θα πρέπει να αναλογιστεί ότι αυτή η έκταση αφορά μόνο για εκείνες τις υποθέσεις που λήφθηκαν αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αφορά 167 περιπτώσεις καταβολής αποζημιώσεων σε Ελληνοκύπριους από τις 245 που έλαβε μέχρι στιγμής η «επιτροπή».

Σ’ αυτές θα πρέπει να προστεθούν δύο περιπτώσεις που αφορούν αποζημίωση και ανταλλαγή που καλύπτουν 1,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθώς και πέντε υποθέσεις που αφορούν αποζημίωση και αποκατάσταση συνολικής έκτασης 1,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι 245 περιπτώσεις για τις οποίες η «επιτροπή» έλαβε αποφάσεις δεν είναι ούτε οι μισές από το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν ενώπιόν της και οι οποίες αυξάνονται ραγδαία μέρα με τη μέρα. Μέχρι τις 16 Ιουνίου ενώπιον της «επιτροπής» κατατέθηκαν 1.317 αιτήσεις Ελληνοκυπρίων. Ήδη κατά τη φετινή χρονιά έχουν καταχωρηθεί στην «επιτροπή» 477 αιτήσεις σε σύγκριση με 397 που καταχωρήθηκαν το 2010 που εθεωρείτο χρονιά ρεκόρ. Μόνο για το μήνα Ιούνιο υπάρχουν καταχωρημένες 78 αιτήσεις από Ελληνοκύπριους και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του μήνα να ξεπεράσουν τις 95 αιτήσεις του περασμένου Μαΐου.

Η αυξητική τάση που παρουσιάζεται στις καταχωρήσεις Ελληνοκυπρίων ενώπιον της «επιτροπής» έχει να κάνει και με τη γνωστή απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλος και άλλοι εναντίον Τουρκίας.

Ως γνωστό, στη συγκεκριμένη υπόθεση γινόταν αναφορά στην τουρκική απόφαση ότι οι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες ακινήτων στα κατεχόμενα μπορούν να απευθυνθούν στην «επιτροπή» μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2011. Μια αναφορά που θεωρήθηκε από πολλούς πως εάν δεν πάνε στην «επιτροπή» θα κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα. Ωστόσο στην απόφαση του ΕΔΑΔ σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρεται κάτι ανάλογο.

Δεν χάνουν την περιουσία τουςΑυτό που αποφάσισε το ΕΔΑΔ στη συγκεκριμένη απόφαση ήταν πως όσοι θέλουν να διεκδικήσουν κάτι για τις κατεχόμενες περιουσίες τους θα πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στην «επιτροπή».

Παράλληλα ήταν σαφές πως αυτό που θα χάσουν οι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες ακινήτων περιουσιών στα κατεχόμενα είναι το δικαίωμα να προσφύγουν απευθείας στο ΕΔΑΔ όπως έπρατταν στο παρελθόν. Πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται ότι χάνουν τις περιουσίες τους και ούτε πως είναι υποχρεωτικό να πάνε στην «επιτροπή».

Αν και στην απόφαση ήταν σαφές πως δεν μπαίνει θέμα απώλειας περιουσίας, εντούτοις αυτό δεν έγινε ξεκάθαρο στους πολίτες που ζητούσαν να μάθουν για το εάν θα πάνε ή όχι στην «επιτροπή» και κυρίως δεν τους έγινε ξεκάθαρο πως αν δεν πάνε δεν θα τις χάσουν.

Ορισμένοι ωστόσο επέλεξαν, αντί να αναμένουν τη λύση του Κυπριακού και τη διευθέτηση του περιουσιακού, να πάνε στην «επιτροπή» και να πάρουν το όποιο ποσό που τους προσφερόταν ως αποζημίωση.

ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ;
ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΙ.
ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΕΞΗ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΚ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΡΡΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΕΤ3 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΕΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ (ΜΑΧΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ).
Εδώ και λίγες μέρες ο ΑΝΤ1 προβάλλει την τούρκικη σειρά «Ezel» που καταφέρνει μάλιστα να...
σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Φαίνεται όμως, ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου αντιμετωπίζουν προβλήματα με την προβολή της σειράς.

Απόψε μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του σταθμού του Αμαρουσίου από τα μέλη της ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ που αντιδρούν στην προβολή της συγκεκριμένης τούρκικης σειράς καθώς σε αυτήν προβάλλονται μέρη από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, που αναφέρονται ως τούρκικες.

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:

«Τριάντα εφτά χρόνια μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή η κατρακύλα της Ελληνικής αξιοπρέπειας δεν έχει τελειωμό. Η θρασύτητα του φιλοτουρκικού σταθμού ΑΝΤ-1 δεν έχει όρια, αφού μετά την προβολή διαφόρων τούρκικων σίριαλ κατά την περασμένη τηλεοπτική περίοδο, πρόσθεσε πρόσφατα στην λίστα προβολών του, την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, με σκηνές και γυρίσματα από τα κατεχόμενα μέρη μας.

Η νέα τουρκική σειρά με την ονομασία "ΕΖΕΛ" έχει ως κύριους χρηματοδότες, επιχειρήσεις και καζίνο από τα κατεχόμενα, ενώ στην σειρά προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομες επιχειρήσεις στις ελληνικές περιουσίες των κατεχομένων. Και όλα αυτά όχι σε κάποιο τούρκικο κανάλι, αλλά σε «Eλληνόφωνο», αφού πλέον μας κάνει να διερωτόμαστε αν είναι Ελληνικό.

Με λύπη μας βλέπουμε την τούρκικη προπαγάνδα για εδραίωση του παράνομου ψευδοκράτους, να βρίσκει σύμμαχό της, τους "Εφιάλτες" της εποχής μας, τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Είδαν πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια από τα ΜΜΕ σε μία προσπάθεια προώθησης της ελληνοτουρκικής φιλίας και την αλλοίωση της περήφανης Ελληνικής ιστορίας, με αποκορύφωμα την προβολή των κατεχομένων ως τούρκικων περιοχών από το εν λόγω σίριαλ.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια βλέπαμε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, φιλμάκια αφιερωμένα στα κατεχόμενα χωριά μας, με κύριο σύνθημα το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ". Σήμερα τα φιλμάκια αυτά έχουν εξαφανιστεί και την θέση τους έχουν πάρει οι επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις, και τα τούρκικα σίριαλ με σκοπό να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

ΌΧΙ κύριοι δεν θα ξεχάσουμε. Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. αρνείται να ξεχάσει. Δεν ξεχνούμε πόσα δεινά υπόφερε και υποφέρει ο τόπος μας από την ελληνοτουρκική φιλία. Καταδικάζουμε την νέα πρόκληση του ΑΝΤ-1 και απαιτούμε τον τερματισμό προβολής της τούρκικης σειράς όπως και κάθε τούρκικής παραγωγής. Δεν γινόμαστε συμμέτοχοι στην οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους και του τούρκικου στρατού. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Για αυτό, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα προβούμε σε διαδήλωση έξω από τα γραφεία τους. Προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7 και ώρα 19:00.»

Να δούμε λοιπόν αν θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1 για τη σειρά και για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει από την προβολή της.


Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ


Τούτη η κυβέρνηση όχι μόνο υποθήκευσε τη χώρα με το μνημόνιο που ψήφισε στη Βουλή, αλλά παραιτήθηκε και από την εθνική κυριαρχία της, με την υπογραφή του υπουργού οικονομικών στη σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης που υπεγράφη με ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Πιο κάτω παραθέτω μερικά βασικά σημεία, από τις 237 σελίδες της σύμβασης που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου, έχοντας την εξουσιοδότηση της Ελληνικής Βουλής:

- Δεν μπορεί η Ελλάδα, μόνη της, να πάρει δάνειο από άλλον δανειστή (πχ Κίνα, Ρωσία) καθώς δεν μπορεί να υποθηκεύσει, ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα, ή να ....
μεταφέρει το χρέος της… σελ 119,

- αντίθετα επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του… σελ. 129, παρ 13.1.

Δηλαδή μπορεί να έχουμε δανειστεί από τη Γερμανία και να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία και τα Σκόπια γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δικαιώματά της (τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, δηλαδή) …

- η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο… σελ 129, παρ. 14.1, (γνωστοί αποικιοκράτες οι Εγγλέζοι, ξέρουν από… καλές συμβάσεις!)

- Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρώ των Ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2% κυμαινόμενο με Euribor τριμήνου για την πρώτη τριετία, 6,2% κυμαινόμενο για τα επόμενα χρόνια και +2% επιτόκιο υπερημερίας (αν έχει λήξει το δάνειο) επαναπροσδιοριζόμενο ανά εβδομάδα αν καταλαβαίνω καλά… σελ 120 παρ. 1α και 1β και 121 παρ. 5.

- Η Ελλάδα αν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιοτέρα δάνεια ( όχι τα 110 δις ) που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών κάποιου άλλου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να αποπληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις… σελ 123.

- Για να είναι νόμιμη, να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δε χρειάζεται καμία άλλη πράξη παρά μόνο, την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού σύμβουλου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης… σελ 130, παρ 15.1α, σελ 138 παρ.5 και σελ 140 παρ. 14.

Ούτε ψήφιση από τη Βουλή, ούτε υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τίποτα δε χρειάζεται… μόνο καλή διάθεση και τον Παπακωνσταντίνου να υπογράφει!!!

- Μόνο το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Συνταγματικά Δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο ή το Σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα. Στην Ελλάδα με βάση τη σύμβαση, δεν επιτρέπεται σε κανένα δικαστήριο να μπορεί να εκδικάσει τέτοια προσφυγή!!! (Άσε που δεν έχουμε και Συνταγματικό Δικαστήριο)… σελ 123 παρ 6α και 6β.

- Το χειρότερο από όλα είναι το παρακάτω, όπως αναφέρεται στη σελ. 130 παρ 14.5:

«Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος»

- Και όπως πολύ σωστά γνωμοδοτούν οι δύο νομικοί σύμβουλοι του κράτους σελ 139 παρ. 11: «Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση».

- Με λίγα λόγια: Οι δανειστές μας θα πάρουν 110 δις ευρώ σε μία τριετία (τα χρήματα που θα πάρει η χώρα από το μηχανισμό για να αποπληρώσει παλαιότερα χρέη), και μετά από την τριετία αφού δεν θα μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει το συνολικό χρέος που θα είναι κοντά στα 400 δις ευρώ, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, θα έρθουν να πάρουν κρατικά κεφάλαια, κρατικές επιχειρήσεις, ορυκτό πλούτο και ότι φιλέτο υπάρχει στην ελληνική επικράτεια, σε γη, αέρα και θάλασσα χωρίς η Ελλάδα να μπορεί ούτε να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμά τους αλλά και δεν θα δικαιούται να προσφύγει στα δικαστήρια. Ακόμη και αν πτωχεύσει η χώρα…
Καλοχώνευτα. Με τις υγείες μας.

Και μόνο αυτός ο όρος αρκεί, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, για να χαρακτηριστεί η δανειακή σύμβαση ως αποικιοκρατική.

Ούτε οι ηττημένοι των δύο παγκοσμίων πολέμων δεν συνθηκολόγησαν με τέτοιους όρους.

Τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας, μια χώρα και ένας λαός υποθηκευμένα, χωρίς εθνική κυριαρχία και χωρίς δικαιώματα, μόνο και μόνο με την υπογραφή ενός υπουργού, την επιλογή της σημερινής κυβέρνησης και την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΛΆΟΣ και της Ντόρας…

Δεν υπάρχουν, στις 237 σελίδες της σύμβασης, πουθενά οι όροι χρηματοδότησης από το ΔΝΤ και τα επιτόκια, παρά μόνο οι επιστολές ενεργοποίησης του μηχανισμού… Τι άλλο να μας περιμένει;

Εδώ όλη η σύμβαση:

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=bcf0f265-06e2-4d43-a1ce-06ce96d27fb1

Κλείνοντας να αναφέρω ότι η δανειακή σύμβαση εκτός του ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική δεν έχει καν ψηφιστεί από την ελληνική βουλή όπως ορίζει ο νόμος και παραμένει στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής από 4/6/2010!!!

Ένα χρόνο τώρα εκτελείται μια δανειακή σύμβαση χωρίς να έχει επικυρωθεί από τη Βουλή…

Όπως καταλαβαίνετε, όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι σα να συνυπογράφει την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας στους δανειστές. Όποιοι δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης είναι το ίδιο Εθνικά Μειοδότες.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η απόρρητη αναφορά των ρωσικών διαστημικών υπηρεσιών FKA και RKA προς τον πρωθυπουργό Βλάντιμιρ Πούτιν, έκανε λόγο για επίθεση εξωγήινων δυνάμεων σε αμερικανική βάση στο Τεξας των ΗΠΑ, στις αρχές Μαϊου 2011!
Η είδηση, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου έναν μήνα, πυροδότησε όπως ήταν αναμενόμενο σενάρια, συζητήσεις και εντονότατες διαφωνίες. Σύμφωνα με την αναφορά των ρώσων, μία από τις πιο γνωστές αμερικανικές βάσεις διαστημικών προγραμμάτων, η οποία βρίσκεται στο Fort Worth του Τέξας, έγινε στόχος των εξωγήινων!





"Επί μισή ώρα "άγνωστες δυνάμεις" σφυροκοπούσαν τους αμερικανούς με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 500 εργαζομένων στην αεροπορική βάση", ενημέρωσαν τον πρόεδρο Πούτιν ενώ σε άλλο σημείο του έδωσαν λεπτομερή αναφορά για το "μυστικό πρόγραμμα" που εφαρμόζεται στο Fort Worth και -σύμφωνα πάντα με τους ρώσους- προκάλεσε την πολύνεκρη επίθεση.
Η απάντηση των ΗΠΑ
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι οι Ρώσοι δεν δίστασαν να δώσουν στην δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο το οποίο -κατά τους ισχυρισμούς τους- αποδεικνύει με ντοκουμέντα την επίθεση!
Ηταν αυτό ακριβώς το βίντεο, που χρησιμοποιήσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες για να χαρακτηρίσουν "αστειότητες" τα περί "εξωγήινης επίθεσης ή μυστικής τεχνολογίας", αφού όπως είπαν, "η εικόνα μιλάει από μόνη της: οι λάμψεις που καταγράφονται πάνω από την βάση δεν είναι τίποτα άλλο από εκρήξεις μετασχηματιστών. Είναι ξεκάθαρο ότι κανένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο δεν εμφανίζεται ενώ δεν ακούγονται καθόλου ήχοι από τις υποτιθέμενες εκρήξεις"
Η "εξωγήινη" τεχνολογία Βιμάνα
Σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους, σκοπός των εξωγήινων φέρεται να ήταν η καταστροφή της μυστικής τεχνολογίας Βιμάνα, μίας εξωγήινης τεχνολογίας που ο αμερικανικός στρατός είχε μεταφέρει στο Τεξας από το Αφγανιστάν όπου είχε περισυλλέξει έναν ιπτάμενο δίσκο Βιμάνας!
Την πρώτη ίσως αναφορά στα ιπτάμενα σκάφη Βιμάνα, την συναντάμε σε εκατοντάδες αρχαία Σανσκριτικά κείμενα, στα οποία περιγράφονται ως "κυκλικά αεροσκάφη με θόλο". Σύμφωνα με τα κείμενα αυτά, τα "ιπτάμενα Βιμάνας, κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και μοιάζουν σαν σφαίρες που σχίζουν τον ουρανό". Τα "άγνωστα" αυτά ιπτάμενα αντικείμενα συναντώνται και σε πολλές ινδικές τοιχογραφίες ή βιβλία, όπως αυτές των δύο παρακάτω εικόνων.
Ενα τέτοιο εξωγήινο σκάφος, λένε τώρα οι ρώσοι, κατέρριψαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια το μετέφεραν στο Τέξας προκειμένου να "κλέψουν" την μυστική τεχνολογία του! Ο στόχος τους ήταν να ήταν να επιχειρήσουν τη χρήση της σε μία από τις πιο μυστικές και φιλόδοξες μηχανές τους, που φέρει την ονομασία «Το μαύρο τρίγωνο»!
Τα συμπεράσματα, δικά σας!
.



ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More