ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Είναι άγνωστο ποίος έγραψε τα Χρυσά Έπη. Σίγουρα είναι Πυθαγόρεια, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πως τα έγραψε ο ίδιος ο Πυθαγόρας, καθότι γνωρίζομε πως δεν άφησε κανένα γραπτό κείμενο. Απλά εντάσσονται στην παράδοση των Πυθαγορείων.

Αυτή τη θέση έχει κρατήσει ο Ιάμβλιχος, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, ο Ιεροκλής, ο Πρόκλος και ο Σιμπλίκιος. Σύμφωνα με τον σχολιασμό του Ιεροκλέους, τα εν λόγω Έπη λέγονται "Χρυσά" για να επισημανθεί ότι “περιέχουν την τελειότατη στοιχείωση της φιλοσοφίας των Πυθαγορείων". Ο χρυσός, σύμφωνα πάντα με τον Ιεροκλή, είναι μέταλλο καθαρότατο, και ανώτερο από τα υπόλοιπα, διότι δεν οξειδώνεται, ενώ τα υπόλοιπα αλλοιώνονται, καθώς προσμειγνύονται με ξένα και γήινα συστατικά.

Το ποίημα αποτελείται από 71 στίχους και μπορεί να χωριστεί σε δύο ενότητες.
Η πρώτη, 1 στίχος ως 49α στίχος, περιέχει απλές γνώμες και έχει χαρακτήρα προστακτικό.
Η δεύτερη, 49β στίχος ως 71στίχος, περιέχει υποσχέσεις και υποδεικνύει τους έσχατους σκοπούς.
Συνεπώς, σύμφωνα με τη δομή του ποιήματος, μπορούμε να πούμε ότι μας λέει πως, αν κάνουμε αυτό που μας προτρέπει στο πρώτο μέρος, τότε θα έχουμε τα πλεονεκτήματα που μας υπόσχεται στο δεύτερο.

Το βασικό θέμα των Χρυσών Εττών, είναι η βαθιά γνώση. Στην πρώτη ενότητα τίθεται σε επίπεδο ηθικό, ενώ στη δεύτερη σε επίπεδο μεταφυσικό. Όταν κάποιος κατορθώσει να αποκτήσει τη βαθιά γνώση, η ηθική και η μεταφυσική συνάπτονται μαζί και γίνονται ένα. Αυτός είναι ο καρπός της φιλοσοφίας. Κατά τη φάση αυτή, σύμφωνα με τους δύο τελευταίους στίχους, στίχος 70 και 71, των Χρυσών Επών, ο άνθρωπος, αφού εγκαταλείψει το σώμα του, μετέρχεται στον ελεύθερο αιθέρα, γίνεται αθάνατος, Θεός άμβροτος και δεν είναι πια θνητός.

Τα Πυθαγόρεια Χρυσά Έπη
01-04 Να τιμάς πρώτα τους αθάνατους θεούς - όπως διατάζει ο νόμος - και να σέβεσαι τον όρκο σου. Ύστερα να τιμάς τους φωτεινούς ήρωες και τους δαίμονες της γης, πράττοντας με νομιμοφροσύνη. Και τους γονείς σου να τιμάς επίσης και τους συγγενείς σου.
05-09 Μεταξύ των άλλων, να κάνεις φίλο εκείνον που υπερέχει στην αρετή και είναι άριστος. Υπάκουε, μάλιστα, στα μετρημένα λόγια του και στις ωφέλιμες πράξεις του, και να μην εχθρεύεσαι τον φίλο σου εξαιτίας κάποιου μικρού σφάλματος όσο μπορείς. Διότι η δύναμη δεν απέχει από την ανάγκη. Γνώριζε, λοιπόν, τα πιο πάνω και εθίσου στο να ελέγχεις τα επόμενα:
10-14 Πρώτιστα το στομάχι, τον ύπνο, τις ακολασίες και την οργή. Ποτέ να μην κάνεις αισχρή πράξη, ούτε με κάποιον άλλο ούτε μοναχός σου προπαντός, να σέβεσαι τον εαυτό σου, Ακόμη, να ασκείς τη δικαιοσύνη με λόγια και με έργα, και συνήθισε πάντοτε να έχεις μαζί σου τον Λόγο.
15-19 Να γνωρίζεις ότι πρόκειται όλοι να πεθάνουν και ότι τα χρήματα που κάποτε κερδίζονται, κάποτε χάνονται. Οτιδήποτε όμως παθαίνουν οι θνητοί, εξαιτίας των Θεών, πρέπει να το υποφέρεις όποια και αν είναι η μοίρα σου, να την αντέχεις και να μην αγανακτείς. Και πρέπει να θεραπεύεις όσα μπορείς, λέγοντας πως,
20-24
η Μοίρα δεν δίνει στους αγαθούς πολλούς από τους πόνους. Πολλά θα ακούσεις να λένε οι άνθρωποι: άλλα καλά, άλλα κακά ούτε να εκπλήσσεσαι από αυτά, αλλά ούτε αλόγιστα να τα απορρίπτεις. Εάν δεν λέγεται κάποιο ψεύδος, να ακούς με ηρεμία. Όσα μάλιστα θα σου πω, να τα ακολουθείς απαρεγκλίτως:
25-29
Κανένας δεν πρέπει να σε πείσει - ούτε με λόγια ούτε με Έργα - να πράξεις κάτι που δεν θα σε ωφελήσει. Να σκέφτεσαι μάλιστα πριν να πράξεις, για να μην φανείς άφρων και γελοίος· διότι είναι γνώρισμα του άφρονα το να λέει και να πράττει ανόητα πράγματα. Και πρέπει να πράττεις μονάχα αυτά για τα οποία δεν θα μετανοήσεις εκ των υστέρων.
30-34 Μην κάνεις τίποτε το οποίο δεν γνωρίζεις, αλλά διδάξου όσα χρειάζεσαι μονάχα έτσι θα περάσεις τη ζωή σου ευχάριστα. Δεν πρέπει να παραμελείς τη σωματική σου υγεία και πρέπει να πίνεις, να τρέφεσαι και να γυμνάζεται με μέτρο. Λέγοντας μέτρο, εννοώ αυτό που δεν σε καταπονεί.
35-39
Εθίσου να έχεις καθαρή και άφθαρτη ζωή και απόφυγε να πράξεις όσα προκαλούν φθόνο. Μην κάνεις άσκοπες δαπάνες, σαν κάποιος που αγνοεί το καλό, αλλά ούτε να είσαι φιλάργυρος· το μέτρο είναι άριστο σε όλα. Να πράττεις αυτό που δεν Θα σε βλάψει, και να σκέφτεσαι προτού να πράξεις.
40-44 Ποτέ μην αφήσεις τον ύπνο να βαρύνει τα μάτια σου, προτού σταθμίσεις οτιδήποτε έπραξες εκείνη την ημέρα: “Τι έχω παραβεί; Τι έπραξα; Τι δεν έκανα από αυτά που έπρεπε να κάνω;” Ξεκινώντας από την αρχή, εξέτασέ τα όλα μέχρι τέλους και μετά επίπληξε τον εαυτό σου για όσα κακά έπραξες και ευχαριστήσου με τα καλά.
45-49 Αυτά να προσπαθείς, αυτά να σκέφτεσαι, αυτά πρέπει να επιθυμείς με πάθος, διότι αυτά θα σου δείξουν τα αχνάρια της θείας αρετής, σίγουρα, μα τον παραδώσαντα στην ψυχή μας την τετρακτύν, την πηγή της αιώνιας φύσης. Και τώρα επί το έργο,
50-54 αφού πρώτα προσευχηθείς εις τους θεούς για να το εκπληρώσουν. Όταν γίνεις κύριος αυτών, θα γνωρίσεις τη σύσταση των αθάνατων Θεών και των θνητών ανθρώπων, τον τρόπο με τον οποίο το κάθε πράγμα διεισδύει παντού και το πώς παραμένει ένα και θα γνωρίσεις - όπως είναι δίκαιο - ότι η φύση είναι παντού όμοια, ούτως ώστε να μην προσδοκείς ποτέ το απροσδόκητο, ούτε κάτι να σου ξεφεύγει· 55-59 και θα γνωρίσεις πως οι ίδιοι οι άνθρωποι επέλεξαν τις συμφορές τους. Αυτοί που δεν βλέπουν τα αγαθά - παρά το ότι είναι κοντά - δεν μπορούν ούτε να τα ακούσουν. Λίγοι είναι όσοι γνωρίζουν τη λύτρωση από τα κακά και τέτοια είναι η τύχη που βλάπτει τα φρένα των πολλών: μοιάζουν με κυλίνδρους, που άγονται και φέρονται από τη μια στην άλλη, υπομένοντας άπειρες συμφορές,
60-64 διότι η Έριδα, μια ολέθρια σύμφυτη συνέπεια [της δικής τους στάσης], τους έβλαψε εξαπίνης. Αυτήν δεν πρέπει να την προάγουν, αλλά σκόπιμα να την αποφεύγουν. Δία, πατέρα, σίγουρα θα μας απάλλασσες όλους από πολλά κακά, εάν έδειχνες σε όλους τι μορφής δαίμονα έχουμε μέσα μας. Έχε όμως θάρρος· διότι οι θνητοί είναι θείο γένος και σε αυτούς η φύση προσφέρεται και δείχνει όλα τα ιερά. 65-69 Εάν εσύ έχεις οποιανδήποτε συμμετοχή σε αυτό και γίνεις κυρίαρχος των όσων σε προτρέπω - αφού εξαγνίσεις τη ψυχή σου - θα απαλλαγείς από αυτούς τους πόνους. Κρατήσου μακριά από τις τροφές, όπως έχουμε πει στους Καθαρμούς και στην Λύση της Ψυχής, κρίνοντας και εξετάζοντας τα πάντα. Θέσε ως ηνίοχο, πάνω από όλα, την άριστη γνώμη.
70-71 Όταν, λοιπόν, εγκαταλείψεις το σώμα και μετέλθεις στον ελεύθερο Αιθέρα, θα γίνεις αθάνατος - θεός άμβροτος - και όχι πια θνητός. Απόδοση: Αλέξιος Α. Πέτρου

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΝ .......ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ NASA ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της Ρομποτικής Χειρουργικής είναι η χώρα μας

«Πρωτοπόρος, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της Ρομποτικής Χειρουργικής είναι η χώρα μας, η οποία φιλοξένησε στην Αθήνα το 60ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής (MIRA), από 11 έως 13 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton. Ήταν μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας,
καθώς μόλις πριν από δύο μήνες εφαρμόστηκε η Ρομποτική Χειρουργική Μιας Τομής για πρώτη φορά παγκοσμίως», δηλώνει ο πρόεδρος του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής και Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ συμπληρώνει: « Η ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μιας μικροτομής είναι η τελευταία εξέλιξη της ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα da Vinci SI HD, ασφαλής, αναίμακτη και σχεδόν ανώδυνη. Η ελαχιστοποίηση του τραύματος προλαμβάνει τις μετεγχειρητικές επιπλοκές για τον ασθενή, συντομεύει την ανάρρωση προσφέροντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα».

Το MIRA

Το MIRA είναι η διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής. Στο ετήσιο συνέδριό της, συμμετέχουν χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων, ερευνητές βιοτεχνολογίας, μηχανολόγοι και επιστήμονες ηλεκτρονικών υπολογιστών, για να μοιραστούν την εμπειρία τους από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους. Ο σκοπός της επιστημονικής εταιρείας είναι η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων εφαρμογής της ρομποτικής τεχνολογίας στο χειρουργείο. Το ετήσιο συνέδριο του MIRA δεν απευθύνεται μόνο στον εξειδικευμένο χειρουργό. Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κέρδισε το ενδιαφέρον ιατρών κάθε ειδικότητας, νοσηλευτών, επαγγελματιών υγείας, αλλά και μη ιατρικών ειδικοτήτων από το Πολυτεχνείο, καθώς και Τεχνικών Σχολών και γενικά όσων ενδιαφέρονται για την εξέλιξη και το μέλλον της χειρουργικής. Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί γύρω στις 2.500 επεμβάσεις διαφόρων κατηγοριών, 1000 από τις οποίες έχουν γίνει στο Ιατρικό Κέντρο και οι υπόλοιπες στα άλλα επτά νοσοκομειακά ιδρύματα.

Προσκεκλημένοι

Συνολικά, το συνέδριο φιλοξένησε 230 επιστημονικές ανακοινώσεις και 80 περίπου προσκεκλημένους ομιλητές διεθνούς κύρους απ’ όλες τις ειδικότητες και όλες τις χώρες.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές ήταν και επιστήμονες της NASA (Space Robotic Program-NEEMO Missions 7&9) με παραμονή στο διάστημα, οι οποίοι μίλησαν για την εμπειρία τους στα αεροδιαστημικά ρομποτικά ιατρικά προγράμματα.
«Για πρώτη φορά φέτος, η διοργάνωση περιελάμβανε Μαραθώνιο Δεξιοτήτων στη Ρομποτική Χειρουργική με χρήση υπερσύγχρονων εξομοιωτών, που ανέδειξαν τον πιο αποτελεσματικό, ασφαλέστερο και ταχύτερο χειρουργό. Οι νικητές έλαβαν μετάλλια κατά την τελετή λήξης του συνεδρίου. Πρόκειται για μία από τις πρώτες εμφανίσεις του συστήματος MIMIC, του εξομοιωτή που συνδέεται με την κονσόλα χειρισμού του ρομποτικού συστήματος da Vinci και αποδίδει πολύ ρεαλιστικά την αίσθηση του πραγματικού συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής», εξηγεί ο Δρ. Χειρίδης.

Φροντιστήρια

Πραγματοποιήθηκαν τέσσερα μετεκπαιδευτικά φροντιστήρια - courses (γενικής χειρουργικής, ουρολογίας, θωρακο-καρδιοχειρουργικής και γυναικολογίας), ενώ για πρώτη φορά φέτος οργανώθηκε μετεκπαιδευτικό φροντιστήριο, με θέμα την επένδυση στη Ρομποτική Τεχνολογία (MIRA Business Class), που παρακολούθησαν διοικητικά στελέχη νοσοκομειακών ιδρυμάτων.
Ο σκοπός των φροντιστηρίων είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στις νέες ρομποτικές εγχειρίσεις. Να αξιολογήσουν την κλινική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των ρομποτικών εφαρμογών σε διάφορες χειρουργικές ειδικότητες. Να γνωρίσουν τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις της τεχνολογίας, τα νέα εργαλεία, τη βελτιωμένη εργονομία και τις διαφορετικές προσεγγίσεις (όπως η Χειρουργική Μιας Τομής). Επίσης, για να ακούσουν τα μελλοντικά ερευνητικά προγράμματα, όπως νέα ρομποτικά συστήματα, μικρορομπότς, διεγχειρητική πλοήγηση με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και διεγχειρητικού εντοπισμού λεμφαδένων, με μεθόδους ανοσοφθορισμού.

Ο Ν. ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνα επιστήμονα

Με χρυσό μετάλλιο για τη μέχρι σήμερα προσφορά του στη Διεθνή Χειρουργική, παρασημοφορήθηκε ο Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας Κος Νικ. Ι. Λυγιδάκης. Η εκδήλωση για την απονομή έγινε στην αίθουσα «Galaxy» του Hilton Αθηνών. Η παρασημοφόρηση έγινε από τον Ιταλό Πρέσβη, εν ονόματι του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και οι Πρέσβεις της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Κίνας και άλλοι εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, ο Πρόεδρος του Ομίλου «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» και πολλοί άλλοι.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κος Λυγιδάκης παρουσίασε τις σύγχρονες και πολλά υποσχόμενες τεχνικές για την αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του ήπατος με πρωτοπαθή εστία το παχύ έντερο μέσω «Ηπατεκτομής σε Δύο Χρόνους». Η επέμβαση αυτή αφορά μεγάλη κατηγορία αρρώστων, που θεωρούντο στο παρελθόν «ανεγχείρητοι», καταδικασμένοι να ζήσουν όχι περισσότερο από 18 μήνες.

Παρουσίασε επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα από την εφαρμογή της «Υπερθερμικής Ενδοπεριτοναϊκής Χημειοθεραπείας – HIPEC» σε ασθενείς με περιτοναϊκές εμφυτεύσεις από καρκίνο των ωοθηκών, των οποίων η πρόγνωση στο παρελθόν ήταν δυσχερής.

Ακόμη παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις από την εφαρμογή της «Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής» στην αντιμετώπιση ασθενών με διάφορες μορφές καρκίνου Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική με επεμβάσεις όπως η «Ολική Οισοφαγεκτομή Λαπαροσκοπικά και Θωρακοσκοπικά με Αντικατάσταση του Πάσχοντος Οργάνου με Σωληνωτό Μόσχευμα Στομάχου» προσφέρει τεράστια οφέλη στον ασθενή

ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ......


Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό «τύπου Αργεντινής» στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται όλο και πιο σκληρά.

Μπορεί το ΔΝΤ να ασκεί οικονομική διπλωματία και να προβαίνει σε ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ίσως να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεφάλαια που έδωσε δανεικά στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως προειδοποιούν ευθέως όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως «τα δύσκολα είναι μπροστά» και ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να «μπλοκάρουν» το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες.

Στην έκθεσή της για την κατάσταση στην Ελλάδα, η CIA μοιάζει περίπου έκπληκτη για το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη ξεσπάσει ακόμα χειρότερα επεισόδια και συγκρούσεις στη χώρα, μετά τα αιματηρά γεγονότα του Μαΐου πέρυσι.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συντάκτες της εκθέσεως που αναρτήθηκε στο επίσημο site της αμερικανικής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση της Αθήνας «αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις για να περάσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει την ηχηρή αντίδραση από ισχυρά συνδικάτα της χώρας και των εργαζομένων γενικά».

Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα, σύμφωνα με την έκθεση, έχουν αντιδράσει στα νέα μέτρα λιτότητας «αλλά οι απεργίες μέχρι τώρα είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις».

«Κόκκινος συναγερμός» για την Ελλάδα

Η έκθεση της CIA για την κατάσταση στην Ελλάδα, «στέκεται» ιδιαίτερα στην άνοδο της ανησυχίας που «θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ταραχές ή βία».

Με τον τρόπο αυτόν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους αμερικανούς –και όχι μόνο- επενδυτές που θα έδειχναν ενδιαφέρον για να τοποθετήσουν στη χώρα μας τα κεφάλαια, τα οποία θα ήθελε η κυβέρνηση να προσελκύσει –με τις διαδικασίες του fast track μάλιστα- για να βάλει την Ελλάδα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων.

Φαίνεται έτσι όμως και πόσο εύθραυστη είναι η προσπάθεια για να φιλοτεχνηθεί ένα νέο προφίλ για τη χώρα σύμφωνα με το οποίο, αν και δυσφημίστηκε διεθνώς πριν ένα χρόνο ως σύγχρονος «Τιτανικός», θα μπορούσε τώρα να αποδείξει πως είναι ένας φιλικός και ασφαλής προορισμός για τα ξένα κεφάλαια.

Στην έκθεση της CIA προβάλλεται ιδιαίτερα η δυσκολία που ενέχει η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων, σε συνθήκες κρίσης και σαρωτικών ανατροπών. Το οξύμωρο ίσως είναι πως, ενώ οι «θυσίες» οδηγούν σε βία που τρομάζει τους επενδυτές, θεωρούνται ταυτόχρονα και το τίμημα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι «σε αντάλλαγμα για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που δόθηκε ποτέ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ετών, πέρα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη ληφθεί».

«Κρατικός καπιταλισμός»

Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για «μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ».

Υπό την έντονη πίεση από την ΕΕ και από διεθνείς παράγοντες της αγοράς, τονίζεται στην έκθεση, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα, μείωση της φοροδιαφυγής, μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και των συνταξιοδοτικών συστημάτων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων.
«Ζοφερό μέλλον»

Τα χειρότερα έρχονται.

Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, oι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν από την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειές της το 2011 για αύξηση της είσπραξης των φόρων, μετοχοποιήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, ενώ σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου από το την ΕΕ και ΔΝΤ.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε εισάγοντας μείζονες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά «οι επενδυτές εξακολουθούν να αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής απέναντι σε μια ζοφερή οικονομική προοπτική και στη λαϊκή δυσαρέσκεια».
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης.

Υπερτονίζεται το «μαγείρεμα» των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν.

Επικρίνονται τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και εξής «για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων», εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ


ΠΟΙΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ;
ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΕΛΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ

Το 1992, το 1994, το 2004 και το 2009 ο Donald Trump έκανε αίτηση για πτώχευση. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι σωστός και καλός επιχειρηματίας αλλά πως έπρεπε να γίνει αυτό για να συνεχίσει να λειτουργεί η αυτοκρατορία του. Για να εξακολουθεί να παραγεμίζει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς με δισεκατομμύρια δολάρια κάτι καλύτερα θα ξέρει από εμάς.


Οι αρχαίοι Έλληνες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στον Μαγνητισμό διότι μεταξύ των άλλων, τον χρησιμοποίησαν ΚΑΙ στην ιατρική για την θεραπεία των ματιών, εγκαυμάτων πόνους της αρθρίτιδας, τους πόνους που προέρχονται από τραύματα, τις διάφορες φλεγμονές των οστών αλλά και του μυικού́ συστήματος
Επίσης,χρησιμοποιούνται γιά οσφυαλγίες , κατάγματα, διαστρέμματα, δερματοπάθειες, μετετραυματικές καί μετεγχειρητικές αποθεραπείες

ΜΑΓΝΗΤΗΣ-ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Νίκανδρος ο Κολοφώνιος (2ος Αιώνας μ.Χ.,)
ο Έλληνας ποιητής, Θεραπευτής και γραμματικός, γεννήθηκε στην Κλάρο, κοντά στην Κολοφώνα,
όπου η οικογένειά του ήταν υπεύθυνη από γενιά σε γενιά για το ιερατείο του Απόλλωνα), και αργότερα και ο Ρωμαίος Πλίνιος μας ενημέρωσαν ότι η λέξη προέρχεται από έναν βοσκό, τον Μάγνη,
ο οποίος παρατήρησε,
εκεί που έβοσκε τα πρόβατα του, την εν λόγω ιδιότητα του μαγνητισμού όταν τα καρφιά των υποδημάτων του και το μπαστουνιού του έλκονταν από φυσικούς μαγνήτες εκεί που περπατούσε.

Έτσι ο τόπος ονομάστηκε Μαγνησία.
Όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι - επιστήμονες όπως Θαλής, Αριστοτέλης κτλ, ασχολήθηκαν εκτεταμένα με τον μαγνητισμό.
ο Πλάτων μας ενημερώνει ότι αυτή η πέτρα (μαγνήτης) δεν έλκει μόνο σιδερένια δακτυλίδια, αλλά δίνει αυτήν την ιδιότητα σε αυτά να έλκουν και αυτά με την σειρά τους τρίτα δακτυλίδια (Μαγνητική επαγωγή).

Σύμφωνα με τους Επικουρικούς,
ο σχηματισμός ενός άδειου διαστήματος ανάμεσα στο μαγνήτη και το αντικείμενο το οποίο είναι υπό την επιρροή του, ήταν η αιτία μιας μικρής κίνησης των ατόμων από το σίδερο προς το μαγνήτη με σκοπό να γεμίσουν το κενό.

Ως συνέπεια αυτού του ατομικού φαινομένου, ολόκληρο το αντικείμενο κινείται προς το κενό και πέφτει επάνω στο μαγνήτη (κινήσεις Μαγνητών).

Ο ∆ιογένης εξήγησε τη μαγνητική έλξη μ ένα περίεργο τρόπο. Είπε ότι η υγρασία του σιδήρου προκαλεί την ξηρασία του μαγνήτη.

Ο Αριστοτέλης, το 384-322 π.Χ., πιστός στις αρχές της άμεσης σύνδεσης του φορέα με το κινούμενο αντικείμενο,
βεβαιώνει ότι ο μαγνήτης δεν είναι φυσικά ικανός να προσελκύσει σίδηρο, αλλά μπορεί να προκαλέσει μια μαγνητική αρετή μέσα στο σιδερένιο αντικείμενο.

Αυτή η μαγνητική αρετή ήταν έτσι υπεύθυνη για την πραγματική κίνηση.

Ο Αριστοτέλης αποδίδει την πρώτη επιστημονική θεωρία του μαγνητισμού στον Θαλή, ο οποίος έζησε περίπου το 625 π.Χ. με περίπου 545 π.Χ.

Λέγεται ότι η Kλεοπάτρα ( η οποία ήταν Ελληνίδα) φορούσε στο μέτωπο της ένα κόσμημα από φυσικό μαγνήτη, για να καταπολεμά τους πονοκεφάλους και τα συμπτώματα της γήρανσης.

ΛΕΙΠΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Γραμμένο από μια ελληνίδα, την Hara Kouki

Αυτές τις ημέρες γυρνάμε ένα ντοκιμαντέρ. Ένας οικονομολόγος μας ξάφνιασε όταν μας είπε ότι «όσο η νεολαία βολεύεται με ένα ηλεκτρονικό, μια κατεβασμένη ταινιούλα κι ένα χαρτζιλίκι, δεν θα ανατραπεί τίποτα στην Ελλάδα».

Του είπαμε ότι είναι σκληρός. Αλλά όσο περνάνε οι μέρες συζητάμε όλο και περισσότερο τα λόγια του. Διαβάσαμε κι αυτό το κείμενο για την ελληνική νεολαία....
Ένα χρόνο μετά την είσοδο της Τρόικας. Αν είσαι νέος μεταξύ 18 και 24 ετών η πιθανότητα να είσαι άνεργος ανέρχεται στο 40% της γενιάς σου. Αν πάλι είσαι κοντά στα 30 και έχεις δουλειά το πιο πιθανό είναι ότι είναι μερικής απασχόλησης και με ελαστικό ωράριο. Δυσκολεύεσαι να φανταστείς την πιθανότητα να προσληφθείς κανονικά και δεν έχεις ιδέα για πόσο καιρό θα έχεις έστω κι αυτή την δουλειά. Για διακοπές δεν το συζητάμε καν. Το να αρρωστήσεις είναι ρίσκο, δεν μπορείς να συμμετέχεις σε πορείες, να συντηρήσεις το σπίτι σου, ούτε καν να απαιτήσεις να πληρωθείς από την δουλειά σου.

Οι νέοι στην Ελλάδα δεν έχουν πλέον επιλογές: δεν μπορούν να προγραμματίσουν όχι το μέλλον τους, αλλά ούτε το παρόν τους. Τους είπαν ότι δεν μπορούν να παραπονιούνται γιατί έτσι κι αλλιώς ανήκουν σε μια χαμένη γενιά.

Ο καθημερινός Έλληνας σταμάτησε να βλέπει ειδήσεις και ν’ αναρωτιέται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Όλοι όμως συζητούν μεταξύ τους γι’ αυτό που συμβαίνει: την αδικία, την απουσία δικαιοσύνης, την αίσθηση ανασφάλειας, τον φόβο, το ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στην τελική. Η νέα πραγματικότητα λες και ήρθε σαν υπερφυσικό φαινόμενο κι έκατσε πάνω τους. Τους είπαν ότι φταίνε αυτοί για την κρίση γιατί «περνούσαμε καλά και ξοδεύαμε περισσότερα απ’ όσα βγάζαμε».

Μέσα σε ένα χρόνο οι ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη: η λίστα των αστέγων μεγαλώνει, φίλοι απολύονται ξαφνικά ή δέχονται μειώσεις μισθού, οι αστυνομικοί χτυπούν μέχρι θανάτου πολίτες που διαδηλώνουν, σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, δημοσιογράφοι λογοκρίνονται, οι ρατσιστικές επιθέσεις αυξάνονται, πράγματα που γίνονταν σε υπανάπτυκτες στο μυαλό τους πόλεις –κάνοντας τους να νιώθουν τυχεροί που ανήκουν στην πολιτισμένη Ευρώπη- συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα. Μόνο που αυτοί δεν μπορούν να παραπονεθούν, δεν μπορούν να αντιδράσουν γιατί τους είπαν ότι αυτοί φταίνε για την κρίση.

Όμως πέρα από την κάλυψη των media και τις δηλώσεις πολιτικών και κατεστημένου όλο και περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν την έλλειψη νοήματος, δικαιοσύνης, λογικής κι ελευθερίας στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι κάποιοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο και νοσήλεια, διόδια και χρέη ενώ άλλοι δημιουργούν μικρά εναλλακτικά δίκτυα ανταλλακτικής κοινωνίας στις περιοχές τους. Κάποιοι ανοίγουν μπλογκ και αρθρώνουν μια άλλη γλώσσα αξιοπρέπειας αφηγούμενοι καθημερινές πράξεις αντίστασης γιατί νιώθουν την διαφορά μεταξύ του «αυτοί» και του «εμείς»…

Ένας λαός δεν μπορεί να ζει σε απομόνωση, φόβο κι ενοχές για πολύ ακόμα, βλέποντας ένα μέλλον γεμάτο προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν. Αυτό που φοβούνται οι Έλληνες πολιτικοί και η Τρόικα είναι ότι οι καταπιεσμένοι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν χωρίς να μιλάνε, να προχωρήσουν ενώ δείχνουν ακίνητοι, ν’ αντισταθούν χωρίς αντίσταση –θα βρουν τελικά ο ένας τον άλλο και θα συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και ποιος πραγματικά φταίει. Και τότε, όπως συνέβη και τον Δεκέμβριο του 2008 (εννοεί τα Δεκεμβριανά), μπορεί να υπάρξει μια βίαιη μαζική αντίδραση στην Ελλάδα, η οποία θα χαρακτηριστεί και πάλι απροσδόκητη και παράλογη».

H ΧΑΡΑ KOYKH είναι 32 χρονών. Έχει σπουδάσει ιστορικός στην Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα ζει στην Ελλάδα και εργάζεται ως ερευνήτρια.

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ


Σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα γνωρίζει με λεπτομέρειες εάν υπάρχει πετρέλαιο στο υπέδαφος της και πόσο, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο συνέδριο του Εκόνομιστ.


"Ό, τι έχει λεχθεί τα τελευταία 15 χρόνια για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα θα κριθεί από την πραγματικότητα σε ελάχιστους μήνες", ανέφερε ο Γ. Μανιάτης για να προσθέσει πως "θα ξέρουμε αν έχουμε, πού και πόσο με ακρίβεια και αξιοπιστία. Δεν θέλω να θεωρήσει κανείς ότι η Ελλάδα θα λύσει το πρόβλημα του χρέους της βρίσκοντας πετρέλαιο. Δεν θα πάμε τον πήχυ εκεί που δεν το επιτρέπει ούτε το πιο αισιόδοξο σενάριο".

Παράλληλα ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.

ΑΠΩΝ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΜΑΣ ΟΛΗΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩΜΕΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Αν θες να αφοπλίσεις μια κοινωνία, αποπροσανατολίζεις τη νεολαία της.

Της παρέχεις «εκσυγχρονιστική» παιδεία με βιβλία νεοταξικής και πολυπολιτισμικής κατεύθυνσης.

Της στερείς την επιθυμία για γνώση προσφέροντας της ένα ανταγωνιστικό και πιεστικό σχολικό περιβάλλον.

Της φορτώνεις αμέτρητα και αχρείαστα «πρέπει», ούτως ώστε να αδυνατεί να διαχειριστεί τα ουσιώδη.

Της μαθαίνεις πως να ξεχνιέται και να ξημεροβραδιάζεται μέσα στο θόρυβο και στις ουσίες.

Της θεοποιείς τους αγράμματους των γηπέδων και των καναλιών.

Της πουλάς εικόνα και βιτρίνα.

Τη στέλλεις στις ουρές των talent shows για να την κάνεις «νούμερο», να χει να σου προσφέρει νούμερα.

Τη μαθαίνεις να «ζει» μέσα στην εικονική πραγματικότητα διαδικτυακών σχέσεων ώστε η ορμή, η περιέργεια και το κέφι της για ζωή να απορροφούνται από έναν υπολογιστή που χρωματίζει λάθος τις ανθρώπινες σχέσεις και την ίδια την ύπαρξη.

Και έτσι,

Τη μαθαίνεις να ξεχνά να σκέφτεται, να ερευνά, να νιώθει, να σχετίζεται και να δένεται αληθινά με ανθρώπους και τόπους.

Και τότε στην οθόνη της καθημερινότητας προβάλλει μια νεολαία με αχρωματοψία, συγχυσμένη, αφοπλισμένη και ακίνδυνη.

Και τότε δεν μένει κανείς για να αντιδράσει.

Με τόσα ελλείμματα ποιος μπορεί ή θέλει άλλωστε να αντιδράσει; ;

Και τότε,

μέσα από έναν γενικότερο ωκεανό σύγχυσης και εκφυλισμού, ξεπηδά και επικρατεί το γελοίο και το βλακώδες και βρίσκουν έδαφος και ευδοκιμούν οι κάθε λογής κλόουν που διακοσμούν το κοινωνικό και το πολιτικό σκηνικό του τόπου. Πολύχρωμοι μασκαράδες που με διάφορες μεταμφιέσεις παριστάνουν τους εκπροσώπους και σωτήρες της κοινωνίας. Άτομα, που αν αυτή η κοινωνία ήταν υγιής, με πρώτη και καλύτερη τη νεολαία της θα τα έπαιρνε με τις ντομάτες και τα κλούβια.

Μα πώς να το κάνει όταν, από τα παιδικά της χρόνια τη βάζεις σε κομματικά μαντριά για μεταμόσχευση εγκεφάλου; ;

Όταν έχει καταθέσει τα μυαλά της στο κόμμα ή στην κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης ποια ικανότητα τής έχει μείνει ώστε να μπορεί να σκέφτεται, να κρίνει, να αντιδρά; ;

Άσε που, και να κρίνει, με ΤΙ να συγκρίνει όταν τα πρότυπα και οι επιλογές που της προσφέρονται είναι στερεότυπες και το μέτρο σύγκρισης είναι το χρώμα της ανικανότητας των μεν και το χρώμα της ανικανότητας των δε; ;

Και τώρα έρχονται, πάλι, εκλογές κι ο κάθε τυχάρπαστος θυμήθηκε, πάλι, εσένα και την ψήφο σου!

Σε θυμήθηκε, γιατί σε χρειάζεται για να αποκτήσει υπόσταση.

Σε θυμήθηκε, «κυρίαρχε λαέ» και «μέλλον του τόπου»..

Μεγάλοι τίτλοι!

Όμως δε νομίζω να σου παρέχουν και τη δυνατότητα παρέμβασης στο σύστημα.

Ούτε μπορείς να καθαιρέσεις, να τιμωρήσεις, να φυλακίσεις, αυτούς που σε ξεγέλασαν ή θα σε ξαναγελάσουν για να ανέβουν στην εξουσία.

Ούτε σου δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής στη διαμόρφωση των νόμων και των αποφάσεων.

Ούτε στον καθορισμό του μέλλοντος σου.

Κι ας σε αποκαλούν «μέλλον του τόπου».

Όμως, αυτό που θέλουν να σε κάνουν, δεν έχει κανένα μέλλον!

Μέλλον θα έχεις και θα γίνεις,

όταν καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου.

Όταν δεις πού θέλουν να σε οδηγήσουν όλοι αυτοί οι χαμαιλέοντες με τα αλλότρια συμφέροντα και τα προσκυνημένα τα μυαλά.

Όταν σηκωθείς από τον καναπέ σου, το φραπεδάκι και το νετ σου.

Όταν ξυπνήσει η σκέψη και η συνείδηση σου.

Όταν αναστυλώσεις, μέσα σου πρώτα και έξω σου έπειτα, τις αγωνιστικές ιδέες και αξίες του ελληνισμού.

Τότε μόνο θα γίνεις ΚΑΙ κυρίαρχος λαός ΚΑΙ του τόπου το μέλλον!

Μελίτη Λοφίτου.

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.......ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ


Μαύρη τρύπα… 40 δις ευρώ για τη διετία 12’- 13’ ανέδειξαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την πέμπτη δόση του αρχικού δανείου των 110 δις. Για την ακρίβεια η μαύρη τρύπα είναι… 100 δις, αλλά για να μη χρεοκοπήσουμε ο Τρισέ έπεισε τη Μέρκελ να μας δώσουν άλλα 60. Εμείς θα πρέπει να βάλουμε τα 40. Πως θα γίνει αυτό; Θα υπογράψουμε ένα χαρτί με ένα άρθρο και καμιά 50αριά μέτρα.

Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα:

1. Κατάργηση όλων των ειδικών μισθολογίων στο δημόσιο.

2. Κατάργηση όλων των επιδομάτων, πλην του οικογενειακού, της θέσης ευθύνης και της παραγωγικότητας.

3. Νέο μισθολόγιο στη βάση έξι εισαγωγικών κλιμακίων, ανάλογα με τα προσόντα και τη δουλειά για την οποία προορίζεται ο υπάλληλος.

4. Απολύσεις, απολύσεις, απολύσεις. Για την ακρίβεια, μη αναπλήρωση των θέσεων που θα ανοίγουν στο δημόσιο, απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου, απολύσεις συμβασιούχων.

5. Ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομείων κτλ.

6. Μείωση έως κατάργηση του εφάπαξ.

7. Μείωση έως κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

8. Νέο ασφαλιστικό με το εξής περιεχόμενο: ενοποίηση όλων των ταμείων σε τρία (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες), κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, μείωση των παροχών υγείας, αυστηρός περιορισμός των παροχών πρόνοιας κα. Στόχος το κοινωνικό κράτος από 60 δις που κοστίζει σήμερα να πέσει σε δύο χρόνια στα 40!

9. Επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις παντού.

10. Αύξηση της φορολογίας.

11. Πώληση της ΔΕΗ.

12. Πώληση της ΕΥΔΑΠ.

13. Πώληση του ΟΠΑΠ.

14. Πώληση του ΟΤΕ (ότι έχει απομείνει).

15. Πώληση της Αγροτικής Τράπεζας.

16. Πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

17. Πώληση συχνοτήτων.

18. Πώληση των αστικών συγκοινωνιών.

19. Ενοικίαση αεροδρομίων και λιμανιών.

20. Συμβάσεις παραχώρησης στις εθνικές οδούς.

21. Σύμβαση παραχώρησης για το Ελληνικό.

22. Συμβάσεις παραχώρησης για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που παραμένουν αναξιοποίητα.

23. Συμβάσεις παραχώρησης για παραλίες.

24. Συμβάσεις παραχώρησης και πωλητήρια στην περιουσία της ΚΕΔ και του ΕΟΤ.

25. Πώληση των καζίνο.

26. Πώληση των συμμετοχών του δημοσίου σε ιδιωτικές τράπεζες.

27. Συζήτηση για το μέλλον της Τράπεζας της Ελλάδος.

28. Απελευθέρωση του ωραρίου.

29. Αυστηρός περιορισμός των βαρέων και ανθυγιεινών.
30. Σύνταξη για όλους στα 65.

31. Εργοδοτικό δικαίωμα το ωράριο απασχόλησης.

32. Μπλοκάκια και στο δημόσιο.

33. Μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό.

34. Περιορισμός των ημερών αδείας.

35. Περιορισμός των ημερών αδείας για ειδικούς σκοπούς, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, εγκυμοσύνη, ασθένεια κτλ.

36. Μείωση των αποζημιώσεων.

37. Απελευθέρωση των απολύσεων.

38. Κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του δημόσιου τομέα.

39. Μείωση της επιχορήγησης σε οργανισμούς και τοπική αυτοδιοίκηση.

40. Θέσπιση δημοτικής φορολογίας.

41. Αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

42. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

43. Γενική περαίωση στα αυθαίρετα.

44. Περαίωση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποθέσεων.

45. Συμβάσεις παραχώρησης για… δασικές εκτάσεις!

46. Δημόσια έργα μόνο με συμβάσεις παραχώρησης.

47. Αυστηρές ποινές για τους φοροφυγάδες.

48. Μείωση του αριθμού των διπλωματικών αντιπροσωπειών.

49. Συμβάσεις παραχώρησης για τυχόν ενεργειακά κοιτάσματα.

50. Πλήρης απελευθέρωσης αγορών και επαγγελμάτων.

ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ....


Σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο...
αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική; Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση... Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα ....
είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε το. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το. Μόνο μία τελευταία παρατήρηση: Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται. υπερβολές. Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του.. κράτους, θα σας πείσει ! ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους. Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.) ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006 Αλλά επειδή στίς μέρες μας, κυριαρχεί η κρίση κατεβάστε το για να το διαβάσετε εδώ Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως. Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρετε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ) Τα ΜΜΕ σιωπούν. Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν. Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ? Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά. Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.


ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ..


Η Μόσχα δε θέλει ούτε να ακούει για τον Γιώργο Παπανδρέου, μας είπε χθες Ρώσος διπλωμάτης, που υπηρετεί σε μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Και έχει απόλυτο δίκιο.

Υπό τη «σκιά» λοιπόν των κινητοποιήσεων των διπλωματών και της στοχευμένης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Alexander Grushko, όλα δείχνουν... πολύ χειρότερα.

Κι ας προσπάθησε πολύ το ΥΠΕΞ να «ανεβάσει» επικοινωνιακά το θέμα της εδώ παρουσίας του Ρώσου αξιωματούχου, με αφορμή το συνέδριο για θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας που συνδιοργανώνουν το ελληνικό και το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Κι ας είπε ο κ. Δρούτσας μεταξύ άλλων, που στόχο είχαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, τα εξής: «Δε χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι οι διμερείς μας σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι σε εξαιρετικό επίπεδο σε όλους τους τομείς.

Βασίζονται σε μία βαθιά φιλία των δύο λαών μας». Τάδε έφη ο Δημήτρης Δρούτσας ή πως λέμε, «χάντρες στους ιθαγενείς».

Ένας ΥΠΕΞ για κλάματα!

Ο Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος οδεύει από γκάφα σε γκάφα, λειτουργώντας ως επικεφαλής ΜΚΟ και απαξιώνοντας εντελώς το ΥΠΕΞ, καταβάλλει προσπάθεια να «μαζέψει» τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις, για λογαριασμό του προϊσταμένου του πρωθυπουργού. Όμως, εις μάτην.

Οι Ρώσοι έχουν «χρεώσει» την ελληνική κυβέρνηση στην αμερικανική σφαίρα επιρροής. Μάλιστα, δεν έχουν καμία αμφιβολία: η Αθήνα, είναι πλέον προτεκτοράτο της Ουάσινγκτον, λένε χαρακτηριστικά, χωρίς φωνή και χωρίς την παραμικρή δυνατότητα με αυτή την κυβέρνηση, αυτόνομης παρουσίας ή διεθνούς παρέμβασης.

Με τα διεθνή «σοσιαλιστικά» ερείσματα μάλιστα του Έλληνα πρωθυπουργού να «καίγονται» το ένα μετά το άλλο, τα πράγματα για την Αθήνα χειροτερεύουν συνεχώς...

Η «ακύρωση» από την προεκλογική κιόλας περίοδο (θυμηθείτε τι είπε για τους αγωγούς στην Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου) της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή στις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως ήταν φυσικό εξόργισε τη Μόσχα.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η Αθήνα, στο θέμα του ζωτικής γι’ αυτούς σημασίας αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, «κρύβεται» πίσω από τις βουλγαρικές αιτιάσεις, ενώ γελάνε με τις περιβαλλοντικές «ενστάσεις» που κάποιοι αναμασούν στην Ελλάδα.

Από την άλλη, η οργή των Αμερικανών για την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, έχει αποτυπωθεί στα τηλεγραφήματα των διπλωματικών τους αποστολών, που διέρρευσαν μέσω των wikileaks.

Έξαλλοι με τον Παπανδρέου οι Ρώσοι

Το τι λέγεται εδώ και καιρό στις ρωσικές διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν περιγράφεται! Ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Μόσχα.

Μια επίσκεψη, που είχε ως αποτέλεσμα και την ειρωνική δήλωση του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ (για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ), ο οποίος, αν και θετικά διακείμενος, δεν πίστευε στα αυτιά του, με τους συμβούλους του να λένε αργότερα ότι ο Παπανδρέου... τους κοροΐδευε!

Είναι φανερό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην προσπάθειά του να αποσπάσει την εύνοια των Αμερικανών, γύρισε την εξωτερική της χώρας μας πολλά χρόνια πίσω, απαξιώνοντάς την στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και καθιστώντας την υποτελή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κατεστημένο.

Τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι...

Η προσωπική επιστολή του συνδικαλιστή πρέσβη Δασκαρόλη, η οποία διέρρευσε στον Τύπο και περιείχε πολύ βαριές κατηγορίες κατά των αρμοδίων για την εξωτερική πολιτική της χώρας, προκάλεσε αμηχανία στο ΥΠΕΞ.

Φυσικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία επιδίδεται διαρκώς σε μυστική διπλωματία (η συνάντηση στο Ερζερούμ και τα όσα έγιναν εκεί μιλούν από μόνα τους) την ώρα μάλιστα που «στραγγαλίζει» οικονομικά τους διπλωμάτες φορολογώντας την αποζημίωση υπηρεσίας αλλοδαπής, έχει αυξήσει κατακόρυφα τα μυστικά κονδύλια. Όπου, δεν υπάρχει το λεγόμενο αγγλιστί accountability, δηλαδή, η υποχρέωση λογοδοσίας...

Νίκος Χιδίρογλου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More