ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Με Mετάλλιο Aνδρείας σε διαθεσιμότητα

Του Κώστα Σαρρηκώστα

Κάποιοι νεοέλληνες, προοδευτικοί κατά τα άλλα, καραδοκούν τελικά να δουν επί ξύλου κρεμάμενους όσους Ελληνες σε καθημερινή βάση «μάχονται» για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας. Ξεχνώντας την πρόσφατη ιστορία τους, οι ίδιοι αυτοί νεοέλληνες με την πρώτη ευκαιρία δεν διστάζουν να λιθοβολήσουν ακόμη και τους πλέον μάχιμους υπερασπιστές της πατρίδας τους. Δεν σταματούν όμως εκεί. Σταυρώνουν αξιωματικούς και μια ολόκληρη ομάδα, η οποία στέκεται άγρυπνος φρουρός, σε Ιόνιο και Αιγαίο, ώστε όλοι εμείς να κάνουμε τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας… φιγούρες.
Ποιοι είναι όμως αυτοί που προτάσσουν ως καθήκον και ως συνείδηση την ασφάλεια της χώρας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον -πράγμα σπάνιο για την κοινωνία μας- και πολεμούν με κίνδυνο ακόμη και τη ζωής τους;
Ο λόγος για τους καταδρομείς του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα τα μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
Ένα άξιο μέλος αυτής της μονάδας, το οποίο μάλιστα έχει παρασημοφορηθεί, είναι και ο Ανθυποπλοίαρχος που μόλις πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με αφορμή τα όσα ατυχή έγιναν αλλά και επακολούθησαν της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ετών του «ΑΤ», είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη που διαθέτει το Λιμενικό και ο ελληνικός στρατός. Μεταξύ άλλων έχει:
• Λάβει μετάλλιο ανδρείας μετά την επιτυχή επιχείρηση στην οποία ηγείτο τον Ιούλιο του 2000, όταν ένας πάνοπλος Τσέχος κακοποιός κατέλαβε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 5 Ελβετοί και ένας Έλληνας.
• «Οργώσει» με τους άξιους συναδέλφους του, το Ιόνιο και το Αιγαίο συλλαμβάνοντας εμπόρους ναρκωτικών και διασώζοντας εκατοντάδες λαθρομετανάστες.
• Βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» το βράδυ των Ιμίων, πραγματοποιώντας περιπολίες σε απόσταση 50 μέτρων από την βραχονησίδα.
• Παλέψει για τη διάσωση επιβατών του «Σάμινα» και ναυτικών του «Δύστος».
• Ήταν στην ίδια επιχείρηση -Μεγάλη Τετάρτη του 1996- ανοιχτά του Κόλπου της Παναγιάς, στη Θεσπρωτία, όταν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, που επέβαιναν σε φουσκωτό, άνοιξαν πυρ στο ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 25χρονος Λιμενικός Μαρίνος Ζαμπάτης.
Οι επιχειρήσεις στις οποίες τόσο ο συγκεκριμένος αξιωματικός όσο και οι συνάδελφοί του έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα είναι εκατοντάδες. Και το πράττουν δίχως ανταλλάγματα και μίζες, αλλά με μοναδικό τους στόχο την ασφάλεια και τη διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας…
Αυτοί είναι οι καθημερινοί μας ήρωες, που αθόρυβα, νύχτα και μέρα, μάχονται για την πατρίδα. Και αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, τότε «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω".

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More