ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ


Γυρίστηκε για λογαριασμό του National Geographic

Το ντοκιμαντέρ για το δίσκο της Φαιστού που γυρίστηκε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου National Geographic αναμένεται να προβληθεί σήμερα, στην Κρήτη.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12:00 και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού, ενώ συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που προβάλλεται το εν λόγω ντοκιμαντέρ στη χώρα μας. Στη σπουδαιότητα προβολής και προώθησης του πολιτισμού του δήμου Φαιστού, αναφέρθηκε, η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη. Η κ. Ανυφαντάκη έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η Φαιστός έγινε παγκόσμια γνωστή μέσα από τη σειρά των ντοκιμαντέρ «Ancient X - Files» του National Geographic, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα γενικότερης προβολής του πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής.

«O δήμος Φαιστού έχει ένα σημαντικότατο πολιτισμικό απόθεμα, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό καθώς και μια κληρονομιά που έχει υποχρέωση να αναδείξει» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο πολιτισμός μας αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο και αξιακό όχημα προόδου. Για αυτό άλλωστε και τον θέτουμε σε υψηλή προτεραιότητα».

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ


Η υπόθεση του σχεδίου Ανάν δεν πρόκειται να «πεθάνει» ποτέ. Το συμπέρασμα δεν είναι δικό μου, αλλά του μακαρίτη Τόμας Γουέστον, του ειδικού συντονιστή του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, ο οποίος έντονα ενοχλημένος από την απόρριψη του κειμένου του Κόφι Ανάν εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων εκστόμισε μία φράση που τον ακολουθούσε μέχρι τον θάνατό του. Είπε στη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε με δημοσιογράφους, τους οποίους ενημέρωσε εκείνο το μοιραίο βράδυ της 24ης Απριλίου 2004, ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Εννοούσε βέβαια τους Έλληνες της Κύπρου…
Λίγες μέρες μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, ένας άλλος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπους, ανακοίνωσε στον τότε πρέσβη της Κύπρου στην Ουάσιγκτον και σε ένα δημοσιογράφο ότι «στα κεφάλια των Ελληνοκυπρίων θα πέφτουν κεραμίδια»! Όταν μεταδόθηκε η είδηση από το MEGA έγινε πολιτικός σεισμός στο νησί. Ο αξιωματούχος εκείνος εργάζεται σήμερα στην Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών και έχει ευθύνη την… επίλυση του Κυπριακού.


Από τότε μέχρι το τέλος της διακυβέρνησης Μπους -ήταν η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία των ΗΠΑ- ακούσαμε άπειρες απειλές και γίναμε μάρτυρες εκβιασμών. Σήμερα μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι ένας έξαλλος Ντικ Τσέινι είχε διατάξει την αναγνώριση των Σκοπίων με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», επειδή ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν βοήθησε όσο έπρεπε -προφανώς δεν στήριξε όσο ο σημερινός πρωθυπουργός- για την επιβολή του σχεδίου Ανάν στους Ελληνοκύπριους.


Ήταν η πρώτη πράξη εκδίκησης του διδύμου Μπους-Τσέινι, επειδή οι Ελληνοκύπριοι δεν περπάτησαν στον δρόμο της αυτοκτονίας, που τους είχαν στρώσει με ροδοπέταλα η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες σε στενή συνεργασία με την Άγκυρα και (δυστυχώς) την Αθήνα.
Για τους περισσότερους το σχέδιο ήταν ένα αντιδημοκρατικό και φιλοτουρκικό κείμενο, που παρέδιδε την Κύπρο για πάντα στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Το πιστεύω και εγώ. Έζησα από κοντά τις διαδικασίες, μερικές φορές ίσως άθελά μου να ήμουν μέρος αυτών των διαδικασιών, διότι επέμενα να συνεχιστούν οι προσπάθειες επίλυσης επειδή πίστευα πως η επανένωση ήταν στόχος που μπορούσε να επιτευχθεί.


Άλλοι, που αποτελούσαν την μειοψηφία, είχαν εντελώς διαφορετική άποψη. Υποστήριξαν το σχέδιο -κάποιοι με πρωτόγνωρο πάθος. Αυτό το πάθος που έδειξαν λίγοι οπαδοί του «ναι» με υποψίασε και με προβλημάτισε. Διότι, κατά την γνώμη μου, ήταν τόσο προφανές πως το κείμενο του κ. Ανάν εξυπηρετούσε την Τουρκία, που δεν χρειαζόταν η παραμικρή προσπάθεια ή συζήτηση για να πειστούν οι υποστηρικτές του ότι η Κύπρος θα τελείωνε στις 12 τα μεσάνυχτα της 24ης Απριλίου.


Θα συμφωνήσω με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, που δεν ζει πια, ο οποίος σε μία στιγμή ειλικρίνειας διέγνωσε πως αρκετοί που ψήφισαν υπέρ του «ναι» το έπραξαν επειδή αντιπαθούσαν τον τότε Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Εάν η «διάγνωσή» του είναι ορθή, τότε το ποσοστό υπέρ του «όχι» πρέπει να ξεπερνά το 80%. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στην Κύπρο δείχνουν πως μόνο το 20% θα ψήφιζε το σχέδιο Ανάν ή κάτι παρόμοιο.


Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν, ένας άβουλος και αναποφάσιστος άνθρωπος και διπλωμάτης, κάλεσε στη Γενεύη τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Άλλωστε, ποιος περίμενε κάτι το διαφορετικό πέραν της αποτυχίας; Ο κ. Έρογλου και οι πάτρωνες του στην Άγκυρα είχαν τορπιλίσει τη διαδικασία πριν φτάσουν στην Γενεύη με την εισαγωγή θεμάτων που δεν μπορεί να αποδεχθεί κανένας ηγέτης που έχει στοιχειώδη σεβασμό για τον εαυτό του, διότι εξευτελίζουν κάθε έννοια των δικαιωμάτων του ανθρώπου.


Κάποιοι κύκλοι στην Ελλάδα έχουν παρεξηγήσει τους Ελληνοκύπριους και μερικές φορές ήμουνα και εγώ μάρτυρας υποτιμητικών σχολίων που με πίκραναν, αλλά δεν με απογοήτευσαν. Ήθελα απλά να τους πω ότι στην Κύπρο βρίσκεται η άμυνα του ελληνικού χώρου. Πιο απλά θα υπέβαλλα σ’ αυτούς που με μειωτικούς χαρακτηρισμούς επιρρίπτουν όλες τις αμαρτίες του κόσμου σε εμάς, το εξής ερώτημα: Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα εάν οι Τούρκοι δεν αιμορραγούσαν στο μέτωπο της Κύπρου;


Με ανοικτή την πληγή του Κυπριακού έχουν κάνει σουρωτήρι τους ουρανούς του Αιγαίου, έχουν «καταλάβει» οικονομικά την Θράκη και έχουν στείλει χιλιάδες λαθρομετανάστες στη χώρα. Εάν κλείσει το Κυπριακό με τρόπο που εξυπηρετεί την Τουρκία, τι θα συμβεί στην Ελλάδα;


Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα. Αντίθετα. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο τότε η Κύπρος θα ανήκει στον λαό της και όχι στην Τουρκία. Μόνο τότε θα συνετιστεί η Άγκυρα και θα σταματήσει να απειλεί τους γείτονές της. Πότε πρέπει να αντιληφθούμε πως είναι η επιβράβευση της εισβολής και της κατοχής που κάνει προκλητική και αχόρταγη την τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία;


Όσοι παρακολουθούμε από κοντά τον τρόπο σκέψης και δράσης των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γνωρίζουμε πως εκείνο το ιστορικό βράδυ της 24ης Απριλίου 2004, υπήρχαν και γραφειοκράτες που στάθηκαν με σεβασμό μπροστά στους Έλληνες της Κύπρου. Ουδείς μπορεί να διαψεύσει την πληροφορία ότι ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκείνη την εποχή μίλησε με θαυμασμό για τις 500 χιλιάδες ψυχές στην Κύπρο που είχαν τη δύναμη και το κουράγιο να πουν «όχι» στην υπερδύναμη. Σίγουρα θύμωσε και εκνευρίστηκε και φώναξε και μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο της Κύπρου και τον λαό της. Όμως, όταν πέρασε το πρώτο σοκ και ο πρώτος θυμός, άρχισε να αναζητεί που έγινε το λάθος…


Δυστυχώς οι άνθρωποι της Αμερικής στην Κύπρο -ακόμα και ο Τόμας Γουέστον που ήταν πολύ διαφορετικός από τα γεράκια της Πρεσβείας- δεν σκέφθηκαν ούτε μία στιγμή ότι για να έβγαιναν θριαμβευτές από τα δημοψηφίσματα έπρεπε να προσφέρουν και ένα κόκαλο στους Ελληνοκύπριους, που ήταν τα θύματα…


Υστερόγραφο Ι: Στο πλαίσιο μίας μακροχρόνιας έρευνας για το σχέδιο Ανάν και τα χρήματα που ξόδεψαν οι Αμερικανοί στην Κύπρο, ρώτησα μέλη των ομάδων που είχαν αναμειχθεί στην «κατασκευή» του σχεδίου Ανάν εάν οι ίδιοι θα αποδέχονταν για τις πατρίδες τους το συγκεκριμένο κείμενο. Η απάντηση όλων ήταν αρνητική… Μάλιστα, ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του Αλβάρο ντε Σότο μου είπε: «Αστειεύεσαι; Όχι. Ποτέ».


Υστερόγραφο ΙΙ: Μετά το «όχι» των ελληνοκυπρίων, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ έδωσε εντολή να συνταξιοδοτηθούν ή να μετατεθούν από τα πόστα που υπηρετούσαν όσοι είχαν και την παραμικρή απασχόληση με το Κυπριακό… Σίγουρα όχι επειδή απέτυχαν να επιβάλουν το σχέδιο…


Μιχάλης Ιγνατίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΜΑΛΛΟΝ


Υπάρχουν και κάποιοι με αξιοπρέπεια στα Βαλκάνια που δεν στέκονται "σαν χάνοι" με το στόμα ανοικτό από ... δέος και αντιμετωπίζουν με τον δέοντα τρόπο την αλαζονική συμπεριφορά τον ισλαμιστή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Όπως συνέβη με τον προεδρεύοντα του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, όταν ο θρασύτατος Αχμέτ Νταβουτόγλου που έχει μεταβεί ως "διαμεσολαβητής" στην Βοσνία, ζήτησε να μην... υπάρχει στο χώρο όπου έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, σημαία της σερβικής Δημοκρατίας!

Τότε ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, που εκπροσωπεί τη σερβική εθνότητα, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ και εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, τερματίζοντας οριστικά την τουρκική προσπάθεια, τυπικά "διαμεσολάβησης", ουσιαστικά παρέμβασης στην Βοσνία εκ μέρους της Άγκυρας.

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο του Ραντμάνοβιτς, χαρακτηρίζεται “ανεπίτρεπτη” η συμπεριφορά της τουρκικής αντιπροσωπείας και αναφέρεται ότι “επιπρόσθετος λόγος για να μην γίνει δεκτός, από τον πρόεδρο της Βοσνίας, ο Νταβούτογλου ήταν και το γεγονός ότι έφτασε στο προγραμματισμένο ραντεβού με καθυστέρηση 75 λεπτών”.

Περίπου σαν γιουσουφάκια τους αντιμετώπισε, δηλαδή, ο Α.Νταβούτογλου. Ανάλογη συμπεριφορά είχε και το καλοκαίρι με τον επισκεψη και συνάντηση με τον τότε αναπληρωτή, νυν υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, στην Ρόδο, αλλά εδώ υπάρχει άλλο "πνεύμα"...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρίσκεται στη Βοσνία, για να προωθήσει τον διάλογο μεταξύ των τριών εθνοτήτων, ώστε να επιτευχθεί "η ομαλή λειτουργία του κράτους". Πρακτικά η Τουρκία θέλει να δορυφοροποιήσει το τριεθνικό (Βόσνιοι μουσουλμάνοι, Σέρβοι, Κροάτες) κρατικό μόρφωμα της Βοσνίας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

ΔΥΟ ΤΑΙΝΕΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ(ΒΙΝΤΕΟ) ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΘΗ


Του Σταυρου Λυγερου

Πριν καλά καλά καθήσει στον πρωθυπουργικό θώκο (Ιανουάριος 1996), ο Σημίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με την κρίση στα Ιμια. Οι ελληνικοί χειρισμοί οδήγησαν τη χώρα μας σε μία ήττα, που προκάλεσε αίσθημα ταπείνωσης. Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων είχε σοβαρή ευθύνη, αλλά την κύρια ευθύνη τη φέρει πάντα η κυβέρνηση. Μ’ αυτή την κρίση η Αγκυρα δοκίμασε τις αντοχές της νέας ελληνικής κυβέρνησης και έβγαλε επικίνδυνα συμπεράσματα.

Οι Τούρκοι παγίως εγείρουν επεκτατικές διεκδικήσεις και στη συνέχεια καλούν την Αθήνα να διαπραγματευθεί, δηλαδή να μοιράσει ελληνικά δικαιώματα. Στα Ιμια, όμως, για πρώτη φορά η Αγκυρα όχι μόνο διεκδίκησε έδαφος, αλλά και δημιούργησε τετελεσμένο. Γι’ αυτό και ήχησε ειρωνικά η διαβεβαίωση Σημίτη στη Βουλή ότι δεν άλλαξε τίποτα από ό, τι ίσχυε πριν.

Το πρώτο λάθος της ελληνικής πλευράς ήταν ότι στρατιωτικοποίησε την κρίση με την αποστολή αγήματος στα Ιμια. Οι βραχονησίδες και των δύο κρατών είναι πολλές και δεν φυλάσσονται. Θα αρκούσε οι λιμενικοί να αφαιρέσουν την τουρκική σημαία. Από τη στιγμή που η Αθήνα αποφάσισε να στείλει στρατιώτες, ήταν ολέθριο λάθος που δεν τους τοποθέτησε και στις δύο βραχονησίδες. Τη νύχτα και με κακές καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά εύκολο να ξεφύγει της προσοχής μία λέμβος με Τούρκους κομάντος και να δημιουργηθεί η εντύπωση μιας τουρκικής στρατιωτικής επιτυχίας.

Εκεί έγειρε η ζυγαριά. Εάν μετά την αποβίβαση των Τούρκων το ελληνικό ναυτικό επιχειρούσε να εκκαθαρίσει τη δεύτερη βραχονησίδα από τους Τούρκους κομάντος θα κλιμάκωνε καθέτως την αντιπαράθεση με απρόβλεπτες συνέπειες. Και το πιθανό θερμό επεισόδιο θα χρεωνόταν στην Ελλάδα. Υπήρχε, βεβαίως, και η εναλλακτική λύση το ελληνικό ναυτικό να αποβιβάσει κομάντος σε γειτονική τουρκική βραχονησίδα για να δημιουργήσει ισοδύναμο τετελεσμένο και ως εκ τούτου η Αθήνα να διαπραγματευθεί από ισότιμη βάση με την Αγκυρα. Για μία τέτοια κίνηση, όμως, δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη ούτε επιτελικό σχέδιο.

Με τους λάθος χειρισμούς, η κυβέρνηση Σημίτη εγκλωβίσθηκε στο ημιψευδές δίλημμα «πόλεμος ή δυσμενής συμβιβασμός» και αποδέχθηκε τη φόρμουλα Χόλμπρουκ (όχι στρατιώτες, όχι σημαίες, όχι πλοία). Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η φόρμουλα είχε ουσιαστικά γίνει δεκτή από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πάγκαλο πριν αποβιβασθούν οι Τούρκοι.

Η κυβέρνηση Σημίτη αιφνιδιάσθηκε πλήρως. Γι’ αυτό και υποτίμησε ανεπίτρεπτα το επεισόδιο με την προσάραξη του τουρκικού εμπορικού πλοίου στα Ιμια.

Με την προβολή της επεκτατικής θεωρίας των «γκρίζων ζωνών», η Τουρκία δεν είχε στόχο να αποσπάσει από την ελληνική επικράτεια δύο βαχονησίδες που βρίσκονται δίπλα στην οριογραμμή. Στόχος της ήταν και παραμένει να επεκτείνει την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και να μετατρέψει σε «γκρίζα ζώνη» ένα σημαντικό τμήμα του Αιγαίου. Η δήλωση Τσιλέρ στη «Χουριέτ» ήταν σαφέστατη: Ηγειρε διεκδικήσεις για το σύνολο των βραχονησίδων, ισχυριζόμενη ότι «μέχρι τώρα η Τουρκία υποσυνείδητα αποδεχόταν ότι τα νησιά αυτά έμπρακτα ανήκουν στην Ελλάδα. Εμείς θα το αλλάξουμε αυτό». Ας σημειωθεί ότι με το ιταλοτουρκικό πρωτόκολλο του 1932 για τη χάραξη της μεθοριακής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Δωδεκανήσων, η Αγκυρα είχε επισήμως αναγνωρίσει ότι τα Ιμια ανήκουν στα Δωδεκάνησα.

Μετά την κρίση, η Αθήνα ζήτησε από τους Αμερικανούς να εμφανίσουν σαν δική τους την ελληνική ιδέα για παραπομπή των «γκρίζων ζωνών» στο Διεθνές Δικαστήριο. Οταν η πρόταση έγινε, η κυβέρνηση Σημίτη έσπευσε να την αποδεχθεί, αλλά την επόμενη ημέρα, μετά και την εκδήλωση αντιδράσεων, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να ζητάει την παραπομπή.

Η αλήθεια είναι ότι καμία χώρα δεν προτείνει τον τρόπο με τον οποίο ο αντίπαλός της θα προωθήσει την αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας! Εάν η Τουρκία θεωρεί ότι αδικείται, ας αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου και ας ζητήσει εκεί το δίκιο της. Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία και είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την απόφασή του.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΜΗΝΕΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

ΤΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821


ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΑΜΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821 Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΑΚΟΜΗ
( ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΩΡΙΜΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1821)
ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΒΕΡΩΒ ΣΤΟ ΔΙΑΦΙΜΗΣΤΙΚΟ
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ

1. Η υπόδουλη Ελλάδα εκτεινόταν μέχρι τη Λαμία......
2. Οι μισοί της κάτοικοι ήταν Αλβανοί (οι άλλοι μισοί κάτι άλλο......)
3. Αρχικά μας άρεσε που ήμασταν υπόδουλοι.............
4. Ποτέ δεν μας άρεσε να πληρώνουμε φόρους. Όταν σταματήσαμε να βγάζουμε πολλά, τότε και μόνο τότε αρχίσαμε να έχουμε αρνητικά αισθήματα για την Υψηλή Πύλη.

5. Τα κίνητρα της Επανάστασης ήταν κυρίως οικονομικά (δεν έγινε λόγος για τα προηγούμενα επαναστατικά κινήματα.........
)
6. Επί οθωμανικής αυτοκρατορίας οι Έλληνες απολάμβαναν δωρεάν παιδείας στην πληθώρα σχολείων που οικοδόμησαν οι Οθωμανοί, δωρεάν υγεία στα πολλά νοσοκομεία που επίσης έκτισαν οι Οθωμανοί, και άριστων κοινωνικών υπηρεσιών στο πλήθος οικοδομημάτων κοινωνικής ωφέλειας που και πάλι έκτισαν οι Οθωμανοί.

7. Ότι όσοι πήραν τα όπλα ήταν κατσαπλιάδες, που ήθελαν να πάρουν το πάνω χέρι για ίδιον όφελος.

8. Ότι υπάρχει φυλετική ασυνέχεια του ελληνικού έθνους, καθότι όλοι εμείς σήμερα είμαστε μάλλον τουρκόσποροι, απόγονοι επιμιξιών με όλους τους υπόλοιπους γειτονικούς μας λαούς (αυτοί πάντως παραμένουν γνησιότατοι…) που για κάποιο λόγο μας άρεσε ή απλά έτυχε να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα και να είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί.
9. Η Εκκλησία αποτελούσε ένα από τα τρία κακά που βίωνε ό μέσος χριστιανός υπήκοος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
10. Tους φόρους τους συνέλεγαν και πάλι Έλληνες, οι οποίοι ήταν διεφθαρμένοι (όπως ήταν εξάλλου όλοι οι Έλληνες…) και τελικά αυτοί διέφθειραν την Υψηλή Πύλη στο χρηματισμό και όχι το αντίστροφο, όπως νομίζαμε τόσο καιρό….
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥ
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΣΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ( ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ)ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ( ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΚΡΙΚΚΛΙΣ)
ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ;
ΜΑ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΤΣΕ
ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΙΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.......ΣΤΑ ΙΜΙΑ;


-Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να απομακρύνουν στρατιώτες, πλοία, και σημαίες από τα Ίμια και να μην επιστρέψουν...
- Αυτό αναφέρει επίσημη επιστολή του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ προς τους ομολόγους του Ελλάδας και Τουρκίας
- “Η κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό" αναφέρει το έγγραφο

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις Έλληνες που επέβαιναν σε πλήρωμα του Πολεμικού Ναυτικού - υποπλοίαρχος Χ. Καραθανάσης, υπ. Π. Βλαχάκος και αρχικελευστής Ε.Γιαλοψός - και που για πολλούς άφησε τις βραχονησίδες να θεωρούνται "γκρίζα ζώνη" έρχεται στο φως επιστολή του τότε αμερικανού ΥΠΕΞ που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο πως και με τι ανταλλάγματα δεν οδηγηθήκαμε σε πόλεμο.

Το έγγραφο έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, από την Καθημερινή της Κυριακής. Συντάχθηκε - μετα τη μεσολάβηση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ο οποίος χειρίστηκε την κρίση και την απεμπλοκή εκ μερους των ΗΠΑ που φοβούνταν πόλεμο - από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ. Απευθυνόταν προς τους ομολόγους του Ελλάδας και Τουρκίας και φέρει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996.

Σε αυτή αναφέρεται: “Οι διαβεβαιώσεις που μας προσέφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία, το προσωπικό και τις σημαίες – με έναν αλληλοδιάχικο και συντονισμένο τρόπο – επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνησης της (μίας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες. Προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη διαβεβαίωση από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Προσδίουμε εξίσου μεγάλη βαρύτητα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής σας ως προς τα ίδια και το έχουμε διαβιβάσει προφορικά και γραπτώς στην κυβέρνησης της άλλης χώρας”.

Την επιστολή παρέδωσαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής στους κ.κ. Πάγκαλο και Μπαικάλ, ο πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Νάιλς και ο επιτετραμένος στην Άγκυρα Φρ. Ρίτσαρντοόυν στις 6 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Η σχετική δέσμευση εκ μέρους της Ελλάδας, επιβεβαιώνεται την επόμενη όταν στην προσπάθεια αποτροπής νέας πρόκλησης εκ μέρους της Τουρκίας στην Καλόλιμνο αυτή τη φορά, η Αθήνα διαμηνύει στην Ουάσινγκτον ότι η συμφωνία που εξασφάλισε ο Χόλμπρουκ αφορούσε μόνο τα Ίμια.

Τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον κ. Κρίστοφερ Γουώρεν, αναφέρει: “Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πληροφορίες περί παρουσίας ελληνικών στρατευμάτων στη νησία της Καλολίμνου κοντά στα Ίμια / Καρντάκ, το υπουργείο Εξωτερικών και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, είπαν ότι μόνο η νησίδα των Ιμίων καλύπτεται από τη συμφωνία απεμπλοκής που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ. Έτσι κατά την άποψή τους, η παρακείμενη νησιδα της Καλολίμνουν δεν υπάγεται στη συμφωνία και δεν επιβεβαιώνουν ουτε διαψεύδουν την παρουσία ελληνικών στρατευμάτων (ή άλλων προσώπων) στην Καλόλιμνο (ή σε άλλα νησιά / νησίδες του Αιγαίου)”.

Το τηλεγράφημα επισημαίνει ότι “η πρεσβεία ενεργεί θεωρώντας πως η συμφωνία περί επανόδου στο προηγούμενο καθεστώς καλύπτει μόνο τα Ίμια / Καρντάκ και όχι άλλα γειτονικά νησιά / νησίδες” και ζητά την σχετική επιβεβαίωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πράγματι στις 8 Φεβρουαρίου το αμερικανιικό ΥΠΕΞ απαντά ότι η Καλόλιμνος είναι ελληνική και ότι η συμφωνία αφορούσε μόνο τα Ίμια

ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΟΖ


Θερμά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων ακαδημαϊκών έχει προκαλέσει η συζήτηση για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και η Φιλολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμά­των υδρογονανθράκων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κα­στελόριζου. Ενώ η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της ως προς το συγκεκριμένο θέμα και δίνει γενικό­λογες διαβεβαιώσεις για τις συνεννοήσεις της με την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Κύπρο (με την οποία δεν έχει ξεκινήσει καμία απολύτως συζή­τηση), διακεκριμένοι Έλληνες πανεπιστημιακοί ερίζουν αν η μονομερής ανακήρυξη της ελληνι­κής ΑΟΖ θα αποβεί σε όφελος της χώρας και της σταθερότητας της περιοχής, αν όντως υπάρχουν αξιοποιήσιμα κοιτάσματα και αν σκόπιμα καλλιερ­γείται στην ελληνική κοινή γνώμη μια υπέρμετρη αισιοδοξία… Από τη σχετική αντιπαράθεση προκύπτουν και ειδήσεις όπως για παράδειγμα το εσπευσμέ­νο ενδιαφέρον που επέδειξε μεγάλη, τεχνικώς και οικονομικώς ικανή, βορειοαμερικανική εται­ρεία για τη διεξαγωγή ερευνών στην περιοχή… Το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας δεν έχει γνωστοποιηθεί από την πλευρά της κυβέρ­νησης, η οποία αρκείται προς τον παρόν αφενός να συντηρεί μια αόριστη φιλολογία για την ύπαρ­ξη χρυσοφόρων κοιτασμάτων που θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας και αφετέ­ρου να κλείνει τα μάτια σε μια δημόσια συζήτηση που άπτεται ζωτικών κυριαρχικών δικαιωμά­των και απαιτεί λεπτούς πολιτικούς, διπλωματι­κούς και νομικούς χειρισμούς.
Οι τουρκικές βραχονησίδες… Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ και επιστημονικός συνεργάτης του Ελιαμεπ Ιωάννης Γρηγοριάδης σε άρθρο του στην εφημερίδα “Καθημερινή” υποστήριξε ευθέ­ως ότι το ξαφνικό ενδιαφέρον για τη χάραξη της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α­ΟΖ) στην περιοχή του Καστελλόριζου δεν είναι τί­ποτα άλλο από μία ακόμη προσπάθεια εκτροχια­σμού μιας ούτως ή άλλως δύσκολης διαπραγματεύσεως για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκι­κών διαφορών στο Αιγαίο… Υποστήριξε συγκεκρι­μένα ότι: Η αντικατάσταση της αναφοράς στο Καστελλόριζο με τον όρο “νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου” προφανώς αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειριματολογίας για τη διεκδίκη­ση δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων ΑΟΖ για μία νήσο εκτάσεως 12 τετραγωνικών χι­λιομέτρων και επισήμανε: «Μια απλή ματιά στον χάρτη της περιοχής αποκαλύπτει ότι το νησιωτι­κό σύμπλεγμα της Μεγίστης δεν ανήκει εξολο­κλήρου στην Ελλάδα. Πέραν της Μεγίστης, του Αγίου Γεωργίου (Ρω), της Στρογγυλής και μερικών βραχονησίδων στην είσοδο του λιμένος της Με­γίστης, υπάρχουν οι νήσοι Καράβολα (Κέκοβα), Αλιμενταριά, Δασειά και πολλές βραχονησίδες οι οποίες παραχωρήθηκαν στην Τουρκία βάσει της ιταλοτουρκικής συμφωνίας του 1932». Ο κ. Γρηγοριάδης στο σημείο αυτό διατύπωσε την έκ­πληξη του για το γεγονός ότι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ειδικοί επί του διεθνούς δικαίου οι οποίοι διετύπωοαν και προτάσεις για την οριο­θέτηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδος δεν μπήκαν στον κόπο καν να μελετήσουν την Ιταλοτουρκική συμφωνία του 1952 ή έστω να δουν έναν χάρτη της περιοχής στο Διαδίκτυο.
Δεν είναι βιώσιμες… Η απάντηση σε αυτό το επιχείρημα ήρθε χθες από τον ακαδημαϊκό Βασίλειο Μαρκεζίνη και τον καθηγητή Πανεπιστημίου Θεόδωρο Καρυώτη, οι οποίοι σε άρθρο τους στην ηλεκτρο­νική εφημερίδα “Επίκαιρα”, οι οποίοι αφού υπο­στήριξαν ότι το ενδιαφέρον τους για τη χάραξη της ΑΟΖ δεν είναι ξαφνικό, επισήμαναν ότι η μη μνεία των δύο τουρκικών βραχονησίδων οφεί­λεται στο γεγονός ότι αυτές δεν είναι οικονομι­κά βιώσιμες και συνεπώς με βάση το διεθνές Δί­καιο δεν έχουν ΑΟΖ… «Ο καθηγητής αναφέρεται και σε δύο τουρκι­κές βραχονησίδες για να αποδώσει τη μη μνεία τους σε αγραμματοσύνη μας. Οι νησίδες δεν ανα­φέρθηκαν διότι είναι βραχονησίδες, ακατοίκητες και ανεπίδεκτες κατοικήσεως κατά τρόπο που, ακόμη κι αν οι Τούρκοι πρόχειρα και βιαστικά εγκαθιστούσαν εκεί μερικούς κατοίκους, θα επέ­συραν τη μη αναγνώριση τους από το Διεθνές Δι­καστήριο της Χάγης όπως ακριβώς συνέβη στη διένεξη ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία. Λάθος και πάλι! ανέφεραν συγκεκριμένα.
Τι θα απογίνουν οι διερευνητικές Ένα δεύτερο σημείο αντιπαράθεσης αφορά το μέλλον των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σε νομικό επίπεδο, αυ­τό που ουσιαστικά προτείνεται με την έκκληση για άμεση χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ ισοδυνα­μεί με μονομερή καταγγελία των διμερών δια­πραγματεύσεων για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος. Έτσι, η Ελλάς θα επιτρέψει στην Τουρκία να παρουσιασθεί ως το μέρος που όντως ενδιαφέρεται για την ειρηνική επίλυση των διάφορων στο Αιγαίο, σημειώνει Ιωάννης Γρηγοριάδης. Στην απάντηση τους οι κ.κ. Μαρκεζίνης και Καρυώτης επισημαίνουν: κατηγορούμαστε ότι προ­σπαθούμε να εκτροχιάσουμε δύσκολες διαπραγ­ματεύσεις. Ομολογουμένως, αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, δεδομένου ότι τα όσα γνωρίζουμε δεν τα θεωρούμε διόλου συμφέρο­ντα για την πατρίδα μας. Υπογραμμίζουν μάλιστα στο σημείο αυτό σειρά παραδειγμάτων τουρκι­κών κινήσεων και δηλώσεων που προειδοποιούν ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα γίνει εστία προ­στριβών επειδή προσεχώς θα αποκτήσει σπου­δαιότητα και ότι λόγω των πετρελαίων που δια­θέτει, θα μετατραπεί σ’ έναν δεύτερο Κόλπο. Οι κ.κ. Μαρκεζίνης και Καρυώτης δεν παραλείπουν να καυτηριάσουν την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σημειώνοντας: Δεν θα έπρεπε αυτού του είδους τις απειλές η ελληνική διπλωματία να καυτηριάζει, έστω με τη δέουσα φρασεολογία; Στην επίμαχη αρθογραφία δεν λείπουν βέ­βαια και οι κατηγορίες για “λαϊκιστές” και “ενδοτικούς” που καταδεικνύουν τον ορατό πλέον κίν­δυνο εκτροχιασμού μιας σοβαρής για τα εθνικά συμφέροντα υπόθεσης.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More