ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ


«Με τιμές «χωραφιού» από τα χέρια των αγροτών απευθείας στους καταναλωτές!» Αύτό είναι το σύνθημα του πρώτου Προμηθευτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «Αλληλέγγυον», που πρόκειται να λειτουργήσει στην Αθήνα, πουλώντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ελληνικά είδη διατροφής. Ο συνεταιρισμός δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο, που θα αναδεικνύει την ανθρώπινη εργασία μέσα από τη συνεργασία, την ισοτιμία, απαλλαγμένο από κάθε είδους εκμετάλλευση.

Προϊόντα όπως φασόλια, ρύζι, πατάτες, λεμόνια, πορτοκάλια, τραχανάς, χυλοπίτες, τσίπουρα, κρασιά, βιολογικά τρόφιμα, θα μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς απευθείας σε τιμές που θυμίζουν χωριό. Και όχι μόνο. Οι καταναλωτές θα μπορούν να φέρνουν και να ανταλλάσσουν χωρίς χρήματα τις δικές τους παραγωγές με προϊόντα από το «Αλληλέγγυον».

Η ιδέα δεν είναι καινούρια, έχει εφαρμοσθεί σε αρκετές χώρες, που βίωσαν την άγρια κερδοσκοπία των πολυεθνικών, την εκμετάλλευση του αγρότη και την καταστροφή της εγχώριας παραγωγής.

Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού επέλεξαν ένα κομβικό σημείο για να εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της Αττικής όσο και τους αγρότες της περιφέρειας. Βρίσκεται στη περιοχή του Κολωνού στο σταθμό Λαρίσης και του μετρό στην οδό Αγίας Σοφίας 50 και Διδυμοτείχου.

«Τέρμα οι μεσάζοντες και η κερδοσκοπία, η κρίση χρειάζεται συλλογικότητα» τόνισε ο Γ. Γαλανόπουλος, υπεύθυνος λειτουργίας του εγχειρήματος.

«Σκοπός μας είναι αυτές τις σκοτεινές ημέρες να μην πεινάσει κανείς. Τα νοικοκυριά των αστικών κέντρων θα γνωρίσουν τους απλούς καθημερινούς έλληνες αγρότες και τη σοδειά τους. Θα κοπεί ο δρόμος στους "μαυραγορίτες", που "ακονίζουν τα μαχαίρια τους" στην περίπτωση που η χώρα μπει στον εκβιασμό του διατροφικού εφιάλτη».

Οι διαδικασίες άρχισαν τον Σεπτέμβριο από έλληνες αγρότες και πέρασαν μέσα από συμπληγάδες μέχρι να ετοιμαστεί το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα καταστατικό, καθώς σκόνταφτε στον αθέμιτο ανταγωνισμό: «Σκοπός είναι να καταργηθεί ο μεσάζοντας χονδρέμπορας που κερδοσκοπεί τετραπλασιάζοντας την τιμή, με αποτέλεσμα η τιμή στα προϊόντα να ανεβαίνει κατακόρυφα. Τα φασόλια Πρεσπών πουλιούνται 8 ευρώ στα σουπερμάρκετ, στη Βαρβάκειο το χύμα κοστίζει 7 ευρώ, εμείς θα τα πουλάμε τρία. Οι επιχειρηματίες για να πετύχουν καλύτερες τιμές εισάγουν λεμόνια που στοιχίζουν 1,30 ευρώ το κιλό, εμείς έχουμε βρει λεμόνια που θα πουλάμε με 30 λεπτά. Το κέρδος μας αντιστοιχεί στην κάλυψη των λειτουργικών μας εξόδων και μόνο».

Παραγωγοί από Μυτιλήνη, Κρήτη, Κοζάνη, Ξάνθη είναι έτοιμοι να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ανοίξουν στη περιοχή τους «Αλληλέγγυο».

Η Ευρυδίκη έχει έρθει να γραφεί στη λίστα με τους εθελοντές και ανυπομονεί να πιάσει δουλειά: «Θα δουλεύω και Κυριακή εθελοντικά. Τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να ξαναμπούν στα σπίτια μας. Ο αγρότης που πετούσε την παραγωγή του στη χωματερή πρέπει να γλιτώσει από την αφαίμαξη του χονδρέμπορα».

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ


Με την ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ανοίγει τις πόρτες του το Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών Προϊόντων, «Αλληλέγγυον».

Το «Αλληλέγγυον», είναι μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πράγματα προσπάθεια, με στόχο να έλθει ο Έλληνας αγρότης αλλά και η ελληνική βιοτεχνία, σε άμεση επαφή, χωρίς μεσάζοντες και χρέωση «ραφιού», με τον καταναλωτή των αστικών κέντρων. Αυτό σημαίνει πως ο καταναλωτής, προμηθεύεται ελληνικά αγροτικά προϊόντα σαν να τα αγοράζει κατ’ ευθείαν από το χωράφι του αγρότη και από την βιοτεχνία του Έλληνα βιοτέχνη.

Ο χώρος του «Αλληλέγγυον», (στην Αγίας Σοφίας 50, στον Κολωνό, πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης), βρίσκεται ήδη στην τελική του διαμόρφωση, έτοιμος να φιλοξενήσει στα ράφια και στα ψυγεία του, το προϊόντα της μάνας ελληνική γης, αλλά και των Ελλήνων βιοτεχνών. Καλούνται λοιπόν όλοι οι Έλληνες αγρότες αλλά και οι Έλληνες βιοτέχνες που παράγουν 100% ελληνικά προϊόντα, να έλθουν σε επικοινωνία με τον Συνεταιρισμό στο τηλέφωνο 2105141443 ή στο τηλ. 6975646728 με τον κ. Γιάννη Γαλανόπουλο, υπεύθυνο του «Αλληλέγγυον», για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες φιλοξενίας και πώλησης των προϊόντων τους. Υπενθυμίζουμε ότι τα ράφια του Συνεταιρισμού, θα τους διατεθούν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ Η ΣΤΗΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΣ.

Να προσθέσουμε εδώ πως στο κάλεσμα του «Αλληλέγγυον» για προσφορές τροφής στον δοκιμαζόμενο Λαό της Αθήνας, ανταποκρίθηκαν πάρα πολλοί αγρότες και βιοτέχνες, ενώ στην πρόσκλησή μας για ψωμί, ανταποκρίθηκαν πρώτα τα αρτοποιεία «Χωριάτικο», τα οποία θα προσφέρουν καθημερινά 100 ψωμιά την ημέρα, εντελώς δωρεάν.

Είναι σημαντικό επίσης να σημειώσουμε πως από διάφορα σημεία της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, ιδιοκτήτες χώρων, προσφέρουν δωρεάν και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΧΡΕΩΣΗ τους χώρους τους, για την εγκατάσταση παραρτημάτων του «Αλληλέγγυον».

Όλα δείχνουν πως με την πρωτοβουλία αυτή, ανοίγει έναν νέο κεφάλαιο στην άμεση ανάγκη που έχουμε σήμερα ως Λαός, για επιστροφή στην Κοινωνία της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας. Στο χέρι πια των Ελλήνων είναι να δυναμώσουν και να γιγαντώσουν το εγχείρημα αυτό, όπως και στο χέρι των Ελλήνων είναι να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από τους νεοταξίτες που μας κυβερνούν και έχουν δρομολογήσει την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού μας ιστού και την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού Λαού, για να ικανοποιήσουν τους διεθνείς τοκογλύφους και τα διεθνή αφεντικά τους.

ΠΑΜε λοιπόν για την Ελλάδα που οραματίσθηκαν γενιές και γενιές, οι οποίες πρόσφεραν στο δένδρο της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Αξιοπρέπειας, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Πατριωτικό Μέτωπο

Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,

10557, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652

Τηλ. Προέδρου: 6980292626

http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com

Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,

54655, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310421940

Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,

Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο

Τηλ. 2691026221

Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων "Αλληλέγγυον"

Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα

www.allilegion.gr allilegion@gmail.com

Τηλ. 2105141443

Τηλέφωνα Διαχειριστών: 6975646728, 6932647605

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΗ ΝΑΣΑ


Στην Ελληνίδα αστροφυσικό Χρύσα Κουβελιώτου απονέμεται το «Βραβείο Αστροφυσικής Daniel Heineman 2012» ως αναγνώριση της εξαιρετικής εργασίας που έχει επιτελέσει στο συγκεκριμένο τομέα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της American Astronomical Society αναφέρουν τους λόγους απονομής του βραβείου Daniel Heineman στην Ελληνίδα αστροφυσικό:

«Το βραβείο της απονέμεται για τα εκτεταμένα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις της στους τομείς των εκρήξεων ακτίνων τύπου γάμμα και magnetars. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι ικανότητες της δρ. Κουβελιώτου στη δημιουργία συνεργασιών, στην αποτελεσματικότητα και τις γνώσεις που αφορούν στις παρατηρήσεις πολλαπλού μήκους κύματος».

Η Χρύσα Κουβελιώτου, η οποία εργάζεται στο Marshall Space Flight του NASA Center, στο Huntsville της Alabama, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την αναγνώριση των προσπαθειών της από την επιστημονική κοινότητα.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ


Στις μεγάλες συνέπειες που θα επιφέρει μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στην ευρωζώνη αναφέρεται με σημερινό του άρθρο ο Economist.

Το βρετανικό περιοδικό επικαλούμενο έρευνα των γνωστών οικονομολόγων της CITI Willem Buiter και Ebrahim Rahbari, το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι «συνεχίζει να ελπίζει πως η ευρωζώνη θα βρει έναν τρόπο να αποφευχθεί η έξοδος, τελικά. Γιατί διαφορετικά, οι ακούσιες συνέπειες μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα πράγματα».

Η έρευνα των δύο οικονομολόγων της CITI καταλήγει σε δύο συμπεράσματα:

«Πρώτον, αυξάνουμε τις εκτιμήσεις μας για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τους επόμενους 18 μήνες, από το 25%-30% της προηγούμενης εκτίμησης στο 50%», αναφέρουν οι Buiter και Rahbari. Δεύτερον, υποστηρίζουμε ότι οι επιπλοκές της ελληνικής εξόδου για τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ και τον κόσμο θα ήταν αρνητικές, αλλά μέτριες, καθώς ο φόβος της μετάδοσης από την έξοδο πιθανότατα θα περιοριζόταν από την πολιτική δράση, ιδιαίτερα από την ΕΚΤ», συμπληρώνουν. Στη συνέχεια, μάλιστα, η σχετική έρευνα υποστηρίζει ότι το κόστος της ελληνικής εξόδου μειώνεται. «Καθώς θα περνάει ο καιρός η εξισορρόπηση του κινδύνου θα αλλάξει. Από τη στιγμή που μία μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους επιβληθεί στους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, η μοίρα της χώρας θα έχει λιγότερη επίδραση στις άλλες αγορές ομολόγων. Καθώς οι μεταρρυθμίσεις σε Ιταλία και Ισπανία θα βρίσκουν momentum, ο διαχωρισμός ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες θα γίνει σαφέστερος», αναφέρουν οι ερευνητές. Ωστόσο, το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα, τόσο για τη χώρα όσο και για τους υπόλοιπους.

«Μία υποτίμηση θα έκανε τις ελληνικές εξαγωγές περισσότερο ανταγωνιστικές, αλλά βραχυπρόθεσμα το χάος της αποχώρησης πιθανότατα να μείωνε ή να εξάλειφε τα οφέλη του φτηνού νομίσματος, στο σημαντικότερο εξαγωγικό τομέα της Ελλάδας, τον τουρισμό» υπογραμμίζει ο Economist.

«Το νέο ελληνικό νόμισμα πιθανότατα θα οδηγούταν σε μία υπερθετική μείωση και δεδομένων των δημοσιονομικών δυσκολιών της χώρας, ένας ραγδαίος πληθωρισμός και ίσως υπερπληθωρισμός θα αναδυόταν ως απειλή», συμπληρώνει. Όσον αφορά τις συνέπειες για την ευρωζώνη, το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι «οι ηγέτες της ευρωζώνης εκτιμούν ότι οι συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι κατά πολύ χειρότερες από ότι θα είναι για το ενιαίο νόμισμα». «Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι σίγουρο», υπογραμμίζει το περιοδικό. «Ένα ερώτημα φαντάζει ιδιαιτέρως μεγάλο: μία έξοδος της Ελλάδας θα έπειθε τις αγορές ότι η χώρα είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση ή θα σηματοδοτούσε την αρχή και για υποχωρήσεις άλλων μελών της ευρωζώνης;», ρωτάει ο Economist, προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες από ότι πιστεύεται.

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ


Πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, που, όμως, «δεν έχει ως στόχο να σώσει την Ελλάδα» χαρακτηρίζει τη νέα δανειακή συμφωνία η εφημερίδα New York Times.

Όπως υποστηρίζει το άρθρο των ΝΥΤ, βασική μέριμνα της Ευρώπης δεν είναι η στήριξη της χώρας αλλά η προστασία του τραπεζικού συστήματος. Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει «θα πάρει μαζί της και το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την οριστική συμφωνία, η Ευρώπη θα έχει καταφέρει να «στήσει ένα φράχτη γύρω από την ελληνική τραγωδία και να προστατεύσει το μεγαλύτερο μέρος -αν και όχι ολόκληρη ίσως- την Ευρωζώνη» γράφει η εφημερίδα και τότε «θα μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να πέσει».

«Όσο για τη διάσωση της χώρας; Ε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα» αναφέρει το άρθρο...



ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ


Kριτική στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών και ειδικά στην κ. Μέρκελ επειδή περίμεναν δύο ολόκληρα χρόνια...
για να δράσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδας έκανε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ κατά την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην τελετή της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα.

Ανέφερε μάλιστα πως η Άγκελα Μέρκελ ήταν απασχολημένη με τις εσωτερικές εκλογές στη χώρα της, όταν ξεσπούσαν τα πρώτα σημάδια της κρίσης.

Ο κόκκινος Ντάνυ του Γαλλικού Μάη του 68 και σήμερα συμπρόεδρος των Πρασίνων στην Ευρωβουλή αναφέρθηκε στην κρίση που απειλεί την ενοποίηση της Ευρώπης αλλά και το ρόλο που μπορεί να παίξει ακριβώς αυτή η ενοποίηση στην υπέρβαση της κρίση. Ειδικά μάλιστα για το θέμα της Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής παρουσίασε τις απόψεις του περιγράφοντας… τη «μεταφυσική συνάντησή του», όπως είπε, με τον Σωκράτη στην Αθήνα: «Την ώρα που ερχόμουν για το Πανεπιστήμιο είχα μία μεταφυσική συνάντηση με τον Σωκράτη» είπε ξεκινώντας την ομιλία του και σε αυτό το εύρημα στήριξε μεγάλο μέρος της παρέμβασής του.

Στην Ελλάδα, τόνισε, έχουμε την άποψη πως αν δεν υπάρχουν οικολογικά προγράμματα θα γλυτώσουμε έξοδα και θα λύσουμε το πρόβλημα κρίσης, ενώ συγχρόνως αναρωτήθηκε, γιατί σε ελληνικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν αναζητήθηκαν ποτέ λύσεις για προβλήματα όπως το Κυπριακό.

Οπως έχει κάνει και στο ευρωκοινοβούλιο και σε συνεντεύξεις του πολλές φορές κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε στα υπέρογκα, όπως είπε, ποσά που δαπανώνται για τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Μίλησε για υποβρύχια, φρεγάτες, κ.λπ. που τα αγοράζουν οι Έλληνες από εταιρείες, χαρακτηρίζοντας παράλληλα βραδυφλεγείς βόμβες τις περικοπές σε Παιδεία και Υγεία. Πρόσθεσε δε ότι με τη μείωση των παροχών του κοινωνικού κράτους εξαφανίζουμε τις δυνάμεις απορρόφησης των κραδασμών από την κρίση.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να σχολιάσει αρνητικά διάφορα κακώς κείμενα στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τον μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Κλείνοντας ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι πληρώνουν τώρα την έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ τους και διερωτήθηκε αν ο «κρατικοκυριαρχισμός» είναι η νέα μας θρησκεία. Σημείωσετε πάντως, ότι το πρόβλημα στη σημερινή εποχή είναι η απώλεια πολίτικης αυτονομίας και είπε ότι οι πολίτες πρέπει να κατακτήσουν ξανά τον δημόσιο δημοκρατικό χώρο. «Πρέπει να ξαναμάθουμε να σκεφτόμαστε και να ορίζουμε το κοινό καλό».


ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ


ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Μην ξεχνάμε,ότι τον Ιούνιο του 2001,ο διευθηντής της ΝΑΣΑ προέτρεψε μέσω τηλεοράσεως το προσωπικό της υπηρεσίας να εκπονήσει ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης,γιά περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.Προέτρεψε μάλιστα να γίνουν και αντίστοιχες συλλογές για τα κατοικίδια τους ζώα !!!

Μακάρι να μην συμβεί τίποτα,αλλά καλόν είναι να είμαστε κι'εμείς προετοιμασμένοι και ..αχρείαστα να είναι !!!

Θα προσπαθήσω λοιπόν να φτιάξω έναν ενδεικτικό κατάλογο για είδη που θα μάς χρειασθούν,για μία περίοδο τριών μηνών,για μία τριμελή οικογένεια.

Οσον αφορά τα τρόφιμα που προτείνω, δεν αλλοιώνονται και μπορούν να φαγωθούν και μετά έναν χρόνο.

Βέβαια όλα αυτά θα μας κοστίσουν λιγάκι !!!!

ΤΡΟΦΙΜΑ

- Να μπορούν να διατηρηθούν επί μακρόν.
- Να πληρούν τις διατροφικές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού.

-Οσπρια (φακές,φασόλια,ρεβύθια ) 20 κιλά.
-Ζυμαρικά (μακαρόνια σπαγγέτι,κοφτά,κριθαράκι) 30 κιλά.
-Ρύζι 20 κιλά.
-Αλεύρι 50 κιλά.
-Μαγιά 3 κιλά.
-Ιωδιούχο αλάτι 3 κιλά.
-Χοντρό αλάτι 10-20 κιλά .(Χρειάζεται για τυχόν πάστωμα ψαριών και κρέατος).
-Ντοματάκια κονσέρβα 45 κουτιά.
-Γάλα εβαπορέ 100 κουτιά ή γάλα σκόνη.
-Καφές 3-4 Σακουλακια των 250γρ.
-Ζάχαρι 2 κιλά ή κουτάκια μέλι.
-Λάδι 36 κιλά (δύο τενεκέδες)
-Μπουκαλάκια ξύδι 10 μπουκαλάκια.
-Τσάι 60 φακελλάκια.
-Κονσέρβες κρέατος-ψαριού των 300γρ.30 κουτιά.
-Σαλάμια αέρος-Λουκάνικα 20 τεμάχια.
-Τυρί μυτζίθρα 10 κεφαλάκια.Δεν χαλάει όταν είναι στην αρχική συσκευασία,αεροστεγώς κλεισμένη.
-Μπουκαλάκια ξυνό (υποκατάστατο λεμονιού) 10.
-Ξηροί καρποί αλατισμένοι και μή.
-Αποξηραμένα φρούτα και ντοματάκια.
-Σκόρδα.
-Μπαχαρικά διάφορα.

Μην αποθηκεύσετε τίποτα στην κατάψυξη του ψυγείου,γιατί (ιδίως σε νησιά) μπορεί να κοπεί το ρεύμα από έλλειψη πετρελαίου.

ΦΑΡΜΑΚΑ

-Βιταμίνες.Οι PHARMATON GERIATRIC (είναι φθηνές,περί τα 9 Ε κόστος).Καθε κουτί αρκεί για τις ανάγκες ενός ατόμου για 30 ημέρες.Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε βιταμίνες του οργανισμού, απορροφάται κατά 90% τουλάχιστον διότι είναι σε μορφή κάψουλας (εν αντιθέσει με τις βιταμίνες σε μορφή χαπιού που απορροφώνται κατά 25-30% από τον οργανισμό) και εμπεριέχει Ginseng που προσφέρει αυξημένη ενέργεια.

-Παυσίπονα( Depon, ασπιρίνη, ponstan).
-Αντιβιώσεις.
-Οινόπνευμα.
-Οξυζενέ.
-Ιώδειο.
-Σουλφαμιδόσκονη.
-Betadine.
-Hexalen (απαραίτητο για μολύνσεις στο φάρυγγα κ.α).
-Immodium (κατά της διάρροιας).
-Βαμβάκι.
-Γάζες.
-Επίδεσμοι
-Γαντζάκια επιδέσμων
-Αμμωνία.
-Σκευάσματα για τσιμπήματα εντόμων.
-Αλοιφή για εγκαύματα.
-Αλοιφή κατα μυικών πόνων,όπως η Counter Pain.
-Σπρέι αερολίν για βήχα ή σιρόπι βήχα.
-Χάπια για το στομάχι.
-Χαρομάντηλα.
-Κολλύριο για τα μάτια.
-Αποφρακτικό μύτης.
-Φάρμακα που τυχόν λαμβάνονται από τα άτομα της οικογένειας.

ΝΕΡΟ

-Το λιγότερο 100 μπουκάλια.
-Φίλτρα νερού και χάπια καθαρισμού νερού.(θα χρειασθούν αν πάρουμε νερό από κάποια άγνωστη πηγή).

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ.

-Χαρτιά Υγείας 40-60 ρολά
-Χαρτί κουζίνας 6 ρολά
-Χαρτοπετσέτες 10 μικρές συσκευασίες.
-Σαπούνια 6 τεμάχια.
-Βούρτσες για τα δόντια.
-Οδοντόκρεμες 3 τεμ.
-Ξυραφάκια και αφρός ξυρίσματος.
-Απορρυπαντικό ρούχων (πληντυρίου και για το χέρι).

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

-Πριόνι.
-Τσεκούρι.
-Σφυρί και πρόκες.
-Πένσα.
-Κόφτης σύρματος.
-Ρολο λεπτού σύρματος.
-Μαχαίρια.
-Φτυάρι.
-Σκαπάνι.
-Αγκίστρια για ψάρεμα.
-Δολώματα.
-Σχοινί 10μ περίπου.
-Βελόνες,καφίτσες,παραμάνες,κλωστές.


ΕΙΔΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

-Αναπτήρες και Σπίρτα.
-Κεριά.(Σπαρματσέτα).
-Λάμπες πετρελαίου θυέλλης ή υγραερίου.
-Γκαζάκια.
-Φακοί 3
-Μπαταρίες.
-Γκαζιέρα υγραερίου και γκαζάκια γι'αυτην.
-Δαδί ή υποκατάστατο για άναμα καυσοξύλων.
-Φωτιστικό πετρέλαιο 3 μπετόνια.


ΕΙΔΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΣ

Υπάρχει περίπτωση αν τυχόν γεωφυσικά φαινόμενα να χρειασθει να κατασκηνώσουμε στην ύπαιθρο,οπότε θα χρειασθούμε.

-Υπνόσακκους.
-Φουσκωτά στρώματα.
-Σκηνή 4 ατόμων ή 2 αντίσκοινα των 2 ατόμων.
-Πλαστικά: Πιάτα,κυπελάκια,πηρούνια,κουτάλια.
-Σουγιάδες πολλαπλής χρήσεως.
-Αποθητικά κουνουπιών.
-Αποθητικά φιδιών.Το καλύτερο απωθητικό φιδιών είναι το σκόρδο.Μερικές σκελίδες γύρω από εκεί που θα κοιμηθούμε απωθούν τα φίδια.
-Φάρμακα για τσίμπημα φιδιού,σκορπιού,κλπ (ξέρουν τα φαρμακεία).
-Πετσέτες.
-Χύτρες 2 ,κατσαρολάκι και μπρίκι.

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σε περίπτωση στάσεως πληρωμών,μπορεί να αρχίσουν ληστείες από πεινασμένους και από ληστοσυμμορίες,ιδίως αλλοδαπών,οπότε για την ασφάλεια μας,καλόν είναι να βγάλουμε από τώρα άδεια κυνηγίου και να αγοράσουμε ένα κυνηγετικό όπλο,δίκανο(φθηνό είναι) ή επαναλλειπτικό μονόκανο (όχι αυτομάτου γεμίσεως γιατί συνήθως μπλοκάρει),με τα κατάλληλα φυσίγγια.Η άδεια κυνηγίου χρειάζεται γιά να πάρουμε άδεια αγοράς του όπλου από την αστυνομία.


ΚΑΥΣΙΜΑ

Θα χρειασθούμε καύσιμα για το αυτοκίνητο μας,τα οποία θα έχουν από την πρώτη μέρα εξαφανισθεί απο τα βενζινάδικα.Μπορούμαι να αποθηκεύσουμε,αλλά κυρίως η βενζίνη χρειάζεται ειδικά δοχεία.Τα βενζινάδικα μπορούν να σας πληροφορήσουν που πωλούνται τέτοια δοχεία.Το πετρέλαιο μπορεί να αποθηκευθεί και σε κοινό μπετόνι.

ΕΙΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ

Φορητό ραδιοφωνάκι με απόθεμα μπαταριών για να μπορούμε να ενημερωνόμαστε σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος ή αν κατασκηνώσουμε.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οσοι μένετε στην επαρχία,καλόν είναι να κάνετε από τώρα αναγνωρίσεις για χώρους που προσφέρονται για κατασκήνωση στην ύπαιθρο.Να επιδιωξετε να βρείτε όσον το δυνατόν ψηλότερα,για αποφυγή <τσουναμιού>.Καλόν είναι να επισημάνετε σπηλιές,αν υπάρχουν σε βουνά.Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να πάρετε μέτρα ασφαλείας κατά την νύχτα.Ενας αυτοσχέδιος συναγερμός για να αντιληφθείτε ότι κάποιος πλησιάζει την κατασκ΄νωση σας,είναι ο εξής.Απλώνουμε σε απόσταση 20-30μ,λεπτό σύρμα ή σπάγγο τεντωμένο σε πασσάλους ανά 5 μέτρα και σε απόσταση 25 εκατοστών από το έδαφος.Επάνω στο σύρμα δένουμε κουτάκια αναψυκτικών με πετραδάκια μέσα,ώστε αν κουνηθεί το σύρμα να κουδουνίσουν.Καλύτερο βέβαια θα ήταν να είχαμε κρεμάσει στο σύρμα μικρά κουδουνάκια.Είναι ένας πρόχειρος τρόπος συναγερμού.

Γιάυτο χρειάζεται να έχουμε προμηθευτεί την κουλούρα λεπτού συρματος ,που αναφέρω στα εργαλεία.

Αν στην περιοχή που κατασκηνώσαμε υπάρχουν Λαγοί,φτιάχνουμε με το σύρμα που προανέφερα θηλειές διαμέτρου 15-20 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε περάσματα Λαγών (επισημαίνονται από τις ακαθαρσίες τους) ως εξής.Τοποθετούμε την θηλιά κάθετα πρός το έδαφος και το άλλο άκρο του σύρματος,περίπου 50 εκατοστά,το δένουμε σε πασαλάκι.Ο λαγός όταν περάσει από μέσα η θηλεία σφίγγει και τον πιάνει.Βέβαια αυτός ο τρόπος κυνηγιού απαγορεύεται,αλλά στην ανάγκη ..ο σκοπός αγιάζει τα μέσα !!


Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερα,μπορεί να ξέχασα και κάτι.Ο καθένας μας ξέρει τι άλλο μπορεί να του χρειασθεί.Πάντως μην αφήσετε να τα προμηθευτείτε την τελευταία στιγμή,γιατί μπορεί να μη βρείτε τίποτα για πολλούς λογους (εξάντληση,κερδοσκοπία,ληστείες,κλπ).

Καλόν είναι επίσης,να έχετε ορισμένα χρήματα εκτός τραπέζης,γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις τα ΑΤΜ θα αδειάσουν πολύ γρήγορα ή η τράπεζα να μην δίνει.

Ας κάνουμε λοιπόν προμήθειες και ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ


Αξίζουν Εκατοντάδες Συγχαρητήρια στον κ. Γιώργο Ντινόπουλο ο οποίος με πολύ Υπομονή και Επιμονή κατάφερε να φτιάξει 2 αμιγώς Ελληνικά Αεροσκάφη.....στην πόλη της Φλώρινας !!!! Την ίδια στιγμή που "Κάποιοι" ΠΟΥΛΑΝΕ τη χώρα μας.... Υπάρχουν ΈΛΛΗΝΕΣ που την Εξυψώνουν !

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ


Το Πανεπιστήμιό μας προσπαθεί να διατηρήσει μια παλιά παράδοση. Οι φοιτητές που ακολουθούν την κατεύθυνση της Αρχαιολογίας κάνουν στη διάρκεια των σπουδών τους μια σειρά μαθημάτων στην Ιταλία ή στη Μ. Ασία, σε μέρη δηλαδή που διαθέτουν πλούσιες και σημαντικές ελληνικές αρχαιότητες, η γνώση των οποίων είναι απαραίτητη για την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη επιστημονική τους κατάρτιση. Τα τελευταία χρόνια, λόγω των τεταμένων σχέσεών μας με την Τουρκία, οι «εξορμήσεις» αυτές έχουν περιοριστεί κυρίως στην Ιταλία, στη Βόρεια ή στη Νότια, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Σικελίας. Συχνότερα μάλιστα προτιμάται το δεύτερο σκέλος αυτής της διάζευξης, αφού τα έξοδα για τη Νότια Ιταλία και Σικελία είναι πιο προσιτά για το βαλάντιο του μέσου έλληνα φοιτητή. Γιατί πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι τη δαπάνη για τις απαιτούμενες μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και λοιπά την αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, μια και η πανεπιστημιακή νομοθεσία δεν προβλέπει χρηματοδότηση ή έστω κάποια οικονομική ενίσχυση για σεμινάρια ή πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό. Ελλάς στο… μεγαλείο σου! Σημειώνεται ότι η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, με τον διευθυντή της καθηγητή Α. di Vita, μας βοηθά στο να εξασφαλιστεί δωρεάν η προσπέλαση στους αρχαιολογικούς χώρους και στα αρχαιολογικά μουσεία που έχουν επιλεγεί για τα σχετικά μαθήματα.

* Ελληνες και Καρχηδόνιοι

Είναι αδύνατον στις περιορισμένες αυτές γραμμές να παρουσιαστούν οι εντυπώσεις μιας τέτοιας πολυήμερης πορείας, που καθημερινά αρχίζει σχεδόν με την ανατολή του ήλιου και τελειώνει μετά τη δύση του. Εδώ, και τελείως επιγραμματικά, θα μνημονευθούν οι κυριότεροι σταθμοί ενός πρόσφατου ταξιδιού αρχίζοντας από τον Τάραντα, τη λαμπρή αποικία των Σπαρτιατών, οι αρχαιότητες του οποίου θυσιάστηκαν στον βωμό μιας καλπάζουσας όσο και άναρχης ανάπτυξης. Ετσι, τα θαυμαστά εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα πενιχρά αρχαιολογικά λείψανα που συμβαίνει να σώζονται σήμερα σε διάφορα σημεία της πόλης. Στο Μεταπόντιο, τον επόμενο σταθμό, εκεί όπου τέλειωσε τον βίο του ο θρυλικός Πυθαγόρας, εντυπωσιάζεται κανείς και συγχρόνως προβληματίζεται από τις ρηξικέλευθες αναστηλώσεις που έχουν επιχειρηθεί στο ιερό του Απόλλωνος Λυκείου και κυρίως στο θέατρο – εκκλησιαστήριο. Στη γειτονική Ηράκλεια (σημερινό Policoro), όπως και στη Σύβαρι, ξακουστή για τον ηδυπαθή βίο των κατοίκων της, φροντισμένες περιοδικές εκθέσεις σκιαγραφούσαν την παρουσία των Ελλήνων στη Δύση. Τόσο εδώ όσο και σε άλλους εκθεσιακούς χώρους εύκολα διαπιστώνει κανείς τους τρόπους που εφευρίσκουν οι ιταλοί συνάδελφοι προκειμένου να φέρουν τον κόσμο και μάλιστα τους νέους στα μουσεία. Η παρουσία της Περσεφόνης, της θεάς του Κάτω Κόσμου και της γονιμότητας, που τόσο πολύ λατρεύτηκε από τους Μιχάλης Α. Τιβέριος είναι ιδιαίτερη αισθητή στους πλούσιους Λοκρούς, ενώ στο γειτονικό Ρήγιο, στη μύτη της μπότας που σχηματίζει η ιταλική χερσόνησος, οι περίφημοι χάλκινοι πολεμιστές του Riace εξακολουθούν να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης των επισκεπτών του μουσείου.

Το Κεφαλοίδιον (σημερινή Cefalu) ήταν ο πρώτος σταθμός επί σικελικού εδάφους. Εδώ, όπου ηχούσε κάποτε το σουραύλι του ωραίου βουκόλου Δάφνιδος, τα ψηφιδωτά του καθεδρικού ναού αποκαλύπτουν πολύ χαρακτηριστικά την επίδραση του Βυζαντίου στη Σικελία του 12ου αι. Η ακρόπολη της γειτονικής Ιμέρας, της πατρίδας του περίφημου λυρικού ποιητή Στησιχόρου, έχοντας την τύχη να είναι απαλλαγμένη από μεταγενέστερες οικοδομές, ανασκάπτεται συστηματικά. Τα ερείπια ενός μεγάλου ναού υπενθυμίζουν εδώ την αποφασιστικής σημασίας νίκη που πέτυχαν, πριν από 2.500 περίπου χρόνια, οι Ελληνες της Δύσης εις βάρος των Καρχηδονίων.

Στο Παλέρμο, στον αρχαίο Πάνορμο, μια από τις κύριες καρχηδονιακές πόλεις της Σικελίας, εύκολα διαπιστώνει κανείς, από τα εκθέματα του εκεί Αρχαιολογικού Μουσείου και μιας προσωρινής έκθεσης σχετικής με τους Φοίνικες στη Δύση, τη μεγάλη επίδραση των Ελλήνων στους Καρχηδονίους. Η Εγεστα, το πολιτικό κέντρο των Ελύμων, ενός μυστηριώδους λαού της Σικελίας, συναρπάζει με τον υπέροχο μισοτελειωμένο ελληνικό ναό της, όπως και με το θέατρο που προσφέρει μια πανοραμική θέα. Ο περιβάλλων χώρος, αλώβητος από σύγχρονες οικοδομικές δραστηριότητες, παρέχει μια καλή εικόνα για το πώς θα ήταν τα μέρη αυτά κατά την αρχαιότητα.

* Ναοί και θέατρα μνημεία τέχνης

Ο Ερυξ, η ιερή πόλη των Ελύμων, σκαρφαλωμένος πάνω σε ψηλούς και απότομους βράχους, αποζημιώνει τους επισκέπτες του με μια ανεπανάληπτη θέα. Το μάτι, από εδώ ψηλά, πραγματικά ηδονίζεται καθώς αγναντεύει ένα μεγάλο μέρος της Σικελίας και τη Μεσόγειο να απλώνεται στο άπειρο. Στη Μοτύη, στο νησάκι κοντά στη δυτικότερη ακτή της Σικελίας όπου οι Καρχηδόνιοι έκτισαν την ομώνυμη πόλη τους, ο επισκέπτης, ανάμεσα στα άλλα, θα εντυπωσιαστεί με τον «κώθωνα», ένα θαυμαστό τεχνητό λιμάνι, ενώ στο μικρό Μουσείο θα απολαύσει ένα αριστουργηματικό μαρμάρινο άγαλμα ένοπλου χορευτή του 5ου αι. π.Χ., που ήλθε σχετικά πρόσφατα στο φως.

Ο Σελινούς, η δυτικότερη σημαντική ελληνική πόλη της Σικελίας, ξαφνιάζει με τον αριθμό των ερειπωμένων ναών της. Τα τείχη, οι οικοδομικές νησίδες που ορίζονται από κάθετους και οριζόντιους δρόμους, τα ιερά της, αποτελούν αψευδείς μάρτυρες του ένδοξου παρελθόντος της. Στην πόλη του θείου Εμπεδοκλή αλλά και του Λουίτζι Πιραντέλο, στον Ακράγαντα, συμβαίνει να έχουμε τους περισσότερους αρχαίους ελληνικούς ναούς που στέκονται ακόμη όρθιοι. Εδώ ξεχωρίζει με τις γιγάντιες διαστάσεις του και ο ναός του Ολύμπιου Δία, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ναούς της αρχαιότητας. Οι κίονές του είχαν ύψος που έφτανε τα 20 μ., ενώ η κάτω διάμετρός τους τα 4 μ. Τα τείχη της Γέλας, όπου πέθανε ο Αισχύλος, συμβαίνει να σώζονται σε απίστευτα καλή κατάσταση, αν αναλογιστούμε ότι το πάνω μέρος τους ήταν πλίνθινο, δημιουργώντας έτσι μύρια προβλήματα στη συντήρησή τους.

* Το ζωντανό μεγαλείο

Και ερχόμαστε στις Συρακούσες, την ένδοξη αποικία της Κορίνθου, την πατρίδα του σοφού όσο και πολυμήχανου Αρχιμήδη, την αδιαφιλονίκητη πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Σικελίας. Το μοντέρνο Αρχαιολογικό Μουσείο της δίκαια φέρει το όνομα του Paolo Orsi, του πρωτοπόρου ιταλού αρχαιολόγου, που μόχθησε να φέρει στο φως τις αρχαίες ελληνικές αποικίες της Δύσης και ιδιαίτερα της Σικελίας. Σήμερα, εκτός από ορισμένους ναούς, οι πιο εντυπωσιακές της αρχαιότητες είναι τα αρχαία τείχη, το θέατρο και τα φοβερά της λατομεία, στα οποία ρίχτηκαν και αφανίστηκαν χιλιάδες αθηναίοι αιχμάλωτοι, μετά την πανωλεθρία που υπέστη ο αθηναϊκός στρατός στη Σικελία το 413 π.Χ.

Στη Νάξο, την παλιότερη ελληνική αποικία της Σικελίας (ιδρύθηκε γύρω στα 734-733 π.Χ.), τα τείχη, κτισμένα με ηφαιστειακούς λίθους της Αίτνας, αποτελούν το καλύτερα ως σήμερα σωζόμενο μνημείο της, ενώ το γειτονικό Ταυρομένιο, η γνωστή μας Taormina, σκαρφαλωμένη ψηλά σε απότομους βράχους, μαγεύει τον επισκέπτη της με την απαράμιλλη θέα που προσφέρει. Από το θέατρό της, που συμβαίνει να σώζει και μεγάλο τμήμα της σκηνής του, και με φόντο την Αίτνα, αντικρίζει κανείς τοπία σπάνιας ομορφιάς, ενώ ανεπανάληπτη είναι και η θέα προς τις βραχώδεις όσο και καταπράσινες ακτές.

Παίρνοντας για μια ακόμη φορά το ταξίδι του γυρισμού αναρωτηθήκαμε με παράπονο πότε επιτέλους το ελληνικό κράτος, αφήνοντας τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, θα στραφεί και σε πιο ουσιώδη πράγματα, όπως π.χ. είναι η ίδρυση ενός Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στα μέρη αυτά, όπου οι άνθρωποι και τα μνημεία μιλούν συνεχώς για αρχαία Ελλάδα; Αλλωστε η ίδια η ελληνική γλώσσα, εκτός από τις ονομασίες των οδών των πόλεων και των χωριών σε όλη τη Σικελία και την Κάτω Ιταλία, ζει ακόμη στα απόμακρα χωριά του Aspromonte της Καλαβρίας και κυρίως του Salento της Απουλίας, ενώ παντού είναι ζωντανό το αρχαίο ελληνικό μεγαλείο. Πολλοί από τους ανθρώπους που συναντούσαμε μας αντιμετώπιζαν σαν γνωστά τους πρόσωπα και μας έκαναν να νομίζουμε ότι ψιλοτραγουδούσαν τα λόγια ενός παλιού ναπολιτάνικου τραγουδιού: «Anche noi fumo Greci» («Και εμείς υπήρξαμε κάποτες Ελληνες»).

Ο κ. Μιχάλης Α. Τιβέριος είναι καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΤΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ


Αποδοχές, επιδόματα και προνόμια των πολιτικών την ώρα που ο λαός πεινάει...

Την ώρα που οι Έλληνες βλέπουν να επέρχεται δραματική συρρίκνωση στο εισόδημά τους, με τα μέτρα-σοκ που θα φέρει το νέο μνημόνιο, οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, δεν… ανησυχούν καθώς οι αμοιβές τους μένουν στα ίδια, υψηλά, επίπεδα.

Η σκληρή λιτότητα που έρχεται για εκατομμύρια εργαζόμενους φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν οι «300» της Βουλής.

Ο ακριβής υπολογισμός των βουλευτικών αποδοχών είναι ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτεί σύνθετες διαδικασίες, δεδομένου ότι το τελικό ποσό διαμορφώνεται από συνυπολογισμό σειράς παραγόντων.

Ωστόσο μπορούμε, με επιφύλαξη, να προσδιορίσουμε σε περίπου 7.200 ευρώ το μέσο όρο των καθαρών αποδοχών ενός βουλευτή, στις οποίες βέβαια προστίθενται οι αποζημιώσεις για συμμετοχή στις επιτροπές, που είναι επί της ουσίας ένας αστάθμητος παράγοντας αφού συνήθως διαφέρει κάθε μήνα.

Κατόπιν τούτων, παρουσιάζουμε μια λίστα με καθαρά ενδεικτικούς αριθμούς που όμως δίνουν μια γενική εικόνα για το ύψος των αποδοχών των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο.

- Η βασική αποζημίωση των βουλευτών είναι περίπου 5.700 ευρώ.
- Η συμμετοχή σε κάθε Επιτροπή αποζημιώνεται με περίπου 270 ευρώ.

Ο βουλευτής επίσης δικαιούται:


- Επίδομα οργάνωσης γραφείου ίσο με το 20%, περίπου 1.150 ευρώ, εφ όσον εκλέγεται στην Αττική και με 25%, περίπου 1.450 ευρώ, αν εκλέγεται σε άλλη περιφέρεια.
- Ατέλεια για τηλεφωνικές συνδέσεις (το πόσες εξαρτάται από την περιφέρεια που εκλέγεται) και μέχρι 13.500 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1.100 ευρώ το μήνα.
- Αποζημίωση εκπροσώπησης του κοινοβουλίου στο εξωτερικό ίση με το 1/20 της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή περίπου 1.150 ευρώ.
- Κινητό τηλέφωνο έως 250 ευρώ το μήνα.
- Αποστολή δωρεάν επιστολών μέχρι 1000 ευρώ μηνιαίως.
- Εξοπλισμός γραφείου (υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ) έως 5.500 ευρώ (άπαξ, μετά την εκλογή)
- Οργάνωση γραφείου για τους βουλευτές Επικρατείας και των περιφερειών Α’ και Β’ Αθήνας , Α’ και Β’ Πειραιά, ποσό ίσο με το 20%της αποζημίωσης τους δηλαδή 1150 ευρώ και για τους βουλευτές των άλλων περιφερειών 25% δηλαδή περίπου 1.400 ευρώ.
- Για διαμονή σε ξενοδοχείο ή μίσθωση κατοικίας για τους βουλευτές της περιφέρειας ποσό 1.000 ευρώ.
- Έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών , Α’ και Β’ Πειραιά 450 ευρώ το μήνα, στους βουλευτές που οι περιφέρειές τους είναι κοντά στην Αθήνα 600 ευρώ, σε όσους είναι πιο μακριά 750 ευρώ και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσων 1000 ευρώ το μήνα.
- 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής, για τους βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρεια πάνω από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
- Αυτοκίνητο που του χορηγεί η Βουλή με διαδικασία leasing.

Δικαιούνται επίσης δύο υπαλλήλους που πληρώνονται από τη Βουλή, δύο αποσπασμένους από δημόσιες υπηρεσίες και ένα αστυνομικό.

Όσον αφορά τις συντάξεις:

Δικαίωμα σύνταξης οι βουλευτές θεμελιώνουν στα τέσσερα χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας, για όσους έχουν θητεύσει στη Βουλή μέχρι το 1993. Για όσους είναι μετά το 1993 απαιτούνται τέσσερα χρόνια θητείας αλλά και το 65ο έτος της ηλικίας.

Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος της θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή 4.350 ευρώ κατά προσέγγιση.

Τονίζουμε και πάλι ότι όλοι οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και στοχεύουν σε μια ενδεικτική απεικόνιση των βουλευτικών αποδοχών.


ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ


Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να επιβιώσει μέσα στην καταστροφή που την έχουν ρίξει εχθροί και «φίλοι», μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη ήρθε από την Ανταρκτική: Η πρώτη σαφής ύπαρξη αποδείξεων ότι κάποτε, πριν εκατομμύρια χρόνια, επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας εξωγήινα όντα με ανεπτυγμένη νοημοσύνη είναι γεγονός!

Η αποστολή των Ρώσων επιστημόνων την οποία έφερε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα του defencenet.gr το περασμένο Σάββατο, εντόπισε τελικά σαφή ίχνη ύπαρξης εξωγήινης ζωής σε ένα ανέγγιχτο εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια οικοσύστημα: Την υπόγεια λίμνης Βοστόκ, σε βάθος 3,8 χιλομέτρων από την παγωμένη επιφάνεια της Ανταρκτικής.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η ρωσική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να διατρήσουν πάγο πάχους 3,766 μέτρων φτάνοντας στην αμόλυντη επιφάνεια της λίμνης που εδώ και 14 με 20 εκατ. χρόνια δεν έχει έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα.

Η υπόθεση θυμίζει πραγματικό θρίλερ καθώς μέσω της κάμερας που ήταν τοποθετημένη στο τρυπάνι οι Ρώσοι ανακάλυψαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μια «χρυσή σβάστικα» (golden-like swastika) και αμέσως μετά κτύπησαν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα ίχνη εξωγήινης παρουσίας, τα οποία δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς ήταν.

Αμέσως μετά την ανακάλυψη (όπως είχαμε αποκαλύψει η επικοινωνία με την ρωσική επιστημονική ομάδα διακόπηκε όταν ανήγγειλαν ότι «Είχαν βρει κάτι πολύ σοβαρό») η ρωσική ομάδα χάθηκε και δεν απαντούσε σε καμία κλήση από τις άλλες δύο ομάδες της αμερικανική και την βρετανική που βρίσκονταν κοντά.

Η εξήγηση ήταν ότι μόλις επικοινώνησαν με το ρωσικό κέντρο και μετέδωσαν το τι ακριβώς είχαν βρει το ρωσικό υπουργείο Αμύνης τους έδωσε εντολή για πλήρη «επικοινωνιακή σιγή» και να παραμείνουν στην περιοχή, μέχρι να τους παραδοθούν ειδικές τηλεπικοινωνιακές συσκευές με τεχνολογία μηδενικής υποκλοπής. Μόλις οι συσκευές τους παραδόθηκαν -άγνωστο πώς, αλλά εικάζεται ότι έγινε ειδική πτήση- τότε και μόνο πήραν εντολή για να απομακρυνθούν από την περιοχή σπάζοντας την επικοινωνιακή σιγή.

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι εντοπίστηκε, αλλά η μυστικότητα και η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δείχνει ότι έχει βρεθεί κάτι πολύ σοβαρό και κρίσιμο, ίσως και για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου γένους.

Το βέβαιο είναι ότι εντοπίστηκαν στα δείγματα του νερού της λίμνης μορφές μικροβιακής ζωής ανάλογων με τα ίχνη εξωγήινης ζωής τα οποία υπάρχουν σε συγκεκριμένους πλανήτες, όπως ο Αρης, ο δορυφόρος του Δία, η Ευρώπη και ο δορυφόρος του Κρόνου, Εγκέλαδος.

Μάλιστα η φράση του Ρώσου επιστήμονα Λεβ Σαβατιούγκιν, που συμμετέχει στην αποστολή, ότι «Πιστεύω ότι θα εμπλουτισθούν οι γνώσεις μας για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας. Κανένα άλλο μέρος της Γης δεν έχει μείνει απομονωμένο τόσο καιρό. Πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς υπάρχει εδώ πριν στείλουμε αποστολές στο διάστημα» πυροδότησε συζητήσεις για το αν εννοούσε ότι η ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στη Γη οφείλεται σε εξωγήινη επίσκεψη πριν από εκατομμύρια χρόνια!

Με την θέση αυτή του Ρώσου συμφώνησε από απόσταση μερικών χιλιάδων χιλομέτρων ένας «αντίπαλος» Αμερικανός ειδικός, ο Ουαλίντ Αμπνταλάτι, που εργάζεται για τη NASA, με την εξής συγκλονιστική φράση: «Πολύ απλά, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που σκεπτόμαστε για την ύπαρξη της ζωής».

Επίσης, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, το νερό που έχουν συλλέξει είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο καθαρό από το αποσταγμένο, και θεωρείται τόσο «ξένο» -ως προς τη Γη- όσο και αυτό που βρίσκεται στις λίμνες της Ευρώπης ενός από τους δορυφόρους του Δία.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν τον Δεκέμβριο του 2012 όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες λόγω του «καλοκαιριού» της Ανταρκτικής.

ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗ ΘΡΑΚΗ


Γιορτές στην Κομοτηνή για το «Κουρμπάν Τεπέ»

Κάτω από τη δουλική σιωπή των ελληνικών αρχών (υπουργείο Εξωτερικών, Νομαρχίες, Δήμοι) άρχισαν στην Κομοτηνή οι μυστικές προετοιμασίες της εκδήλωσης - γιορτής των τουρκόφωνων της Θράκης «Κουρμπάν Τεπέ» για την οθωμανική κατάκτηση της Θράκης πριν από 7 αιώνες.
Πυρήνας προετοιμασίας των εκδηλώσεων αυτών που θα γίνουν στις 9 του Μάη στα χωρά Δαρμένη και Σκάλωμα της Κομοτηνής, είναι ο Τούρκος πρόξενος στη Θράκη και οι φανατικοί μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής που αυτοπροσδιορίζονται σαν Τούρκοι.

Εκμεταλλευόμενοι την αδύναμη διεθνή θέση της Ελλάδας, οι διοργανωτές της ανθελληνικής αυτής εκδήλωσης θα φέρουν στα δύο χωριά τον προσεχή Μάιο που θα γίνουν οι θορυβώδεις αυτές εκδηλώσεις, Τούρκους υπουργούς και υψηλόβαθμους κρατικούς παράγοντες από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα,
Στις εκδηλώσεις αυτές θα τιμηθούν οι 9 Τούρκοι επιδρομείς «Αkincilar» που σκοτώθηκαν στις εμπροσθοφυλακές των Οθωμανών όταν επιτέθηκαν για την κατάκτηση της Θράκης τον 14ο αιώνα, την εποχή της πτώσης του Βυζαντίου.

Να σημειωθεί ότι η ίδια γιορτή είχε γίνει και πρόπερσι και κανονικά έπρεπε να γίνει μετά από 9 χρόνια, (το 2019 δηλαδή)αλλά μετά από μελέτη της κατάστασης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη, το τουρκικό προξενείο αποφάσισε να προχωρήσει και φέτος στην οργάνωση των εκδηλώσεων.
Για την περιγραφή της ανθελληνικής ατμόσφαιρας που αναμένεται να επικρατήσει σ' αυτές τις εκδηλώσεις αναφέρουμε όσα είπε πρόπερσι στην ομιλία του ο παριστάμενος πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης από το τμήμα της Προύσας, Χακάν Τσαβούσογλου: «Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι η στιγμή που ανατέλλει ο ήλιος. Και ο τουρκικό ήλιος έρχεται για τη Θράκη».

Κώστας Χαρδαβέλλας


Κύριοι Βουλευτες, Κύριε Υπουργέ Εξωτερικών,
Πώς επιτρέπετε να συμβαίνουν αυτά;;; Αρκεί μία δική σας ενέργεια. Αναμένουμε να δείξετε τον πατριωτρισμό σας. Αυτό δεν είναι σεβασμός της μειονότητας. Είναι πρόκληση της τουρκίας εις βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας.
Αναμένουμε να αντιμετωπίσετε άμεσα την θρασύτητα των τουρκων.
Βέβαια με το λογιστή μας δοτό που υποδύεται τον πρωθυπουργό, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ


Ο διάσημος αστροφυσικός Στέφεν Χόκινγκ σόκαρε τη διεθνή κοινότητα υποστηρίζοντας ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και προειδοποίησε η ανθρωπότητα να μην επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί τους. Δηλώνει πως είναι σχεδόν απίθανο να είναι η γη το μόνο μέρος όπου....
πάρχει ζωή μέσα σε ένα σύμπαν με 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες. «Βρίσκω λογική την ύπαρξη εξωγήινων. Η πρόκληση είναι να βρούμε με τι μοιάζουν πραγματικά. Ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας και ας σκεφτούμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε μετεξελιχτεί σε κάτι που δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε. Αν οι εξωγήινοι έρθουν στη γη θα είναι όπως η ανακάλυψη του Κολόμβου στην Αμερική, οι ιθαγενείς δεν ειχαν καλό τέλος», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Διαβάστε την επιστολή του Χάνες Σβόμποντα προς τον Μπαρόζο εκφράζοντας με σκληρό τρόπο την διαφωνία του για αυτά που επιβάλλει η Τροϊκα στην Ελλάδα. Δείτε τα σημεία που έχουμε υπογραμμίσει:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σας γράφω για να εκφράσω τη σοβαρότατη ανησυχία της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για τους όρους και τα μέτρα που οι διαπραγματευτές της Ε.Ε. επιβάλλουν στην Ελλάδα ως κόστος έγκρισης της επόμενης δόσης δανεισμού.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής έχουν ασκήσει τα καθήκοντα τους στη βάση της τελείως αβάσιμης υπόθεσης εργασίας ότι η Ελλάδα δεν έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες προκειμένου να ανακτήσει τη δημοσιοοικονομική της σταθερότητα και έχουν επιβάλει μέτρα που έχουν περισσότερο ιδεολογικό παρά οικονομικό περιεχόμενο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από το 2009 το έλλειμμα της ελληνικής κυβέρνησης έχει μειωθεί από το 15,8% του ΑΕΠ στο 9,3%. Στην πραγματικότητα αυτά τα στοιχεία υποτιμούν ό,τι έχει επιτευχθεί για δύο λόγους:

Χωρίς τις καταβολές τοκοχρεολυσίων, η ελληνική κυβέρνηση έχει μειώσει το έλλειμμα από το 10,6% στο 2,4% του ΑΕΠ. Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία που έχει υποβαθμιστεί από τις αντιδράσεις των αγορών, που αυξάνουν το κόστος του δανεισμού σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Εάν η Ελλάδα δε βρισκόταν σε ύφεση, το 2011 το έλλειμμα – συμπεριλαμβανομένων των τοκοχρεολυσίων – θα ήταν 5,3% έναντι 9,3%.

Το διπλό εμπόδιο στον ισοσκελισμό του ελληνικού ελλείμματος είναι το υπερβολικό κόστος δανεισμού και η ύφεση. Η ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις βαρύνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες αυτών των οργάνων να υιοθετήσουν μέτρα ικανά να ανακόψουν την κρίση στην ευρωζώνη – και το σημαντικότερο, να εξασφαλίσουν επιστροφή στην ανάπτυξη – οδήγησαν τις αγορές να προεξοφλήσουν την ελληνική χρεοκοπία. Και οι καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα οδήγησαν σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. Καθώς το ΑΕΠ βαίνει μειούμενο, αναπόφευκτα, αυξάνεται και το ποσοστό του χρέους.

Ο,τι παρατηρείται με το χρέος ισχύει και για την ανταγωνιστικότητα. Από το 2000 έως το 2009, το ελληνικό κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 15%. Αλλά σε μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα ανέκτησε το μισό της ανταγωνιστικότητάς της. Και σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος αυτής της επιτυχίας θα έπρεπε να αναγνωριστεί και να υποστηριχθεί από τις Βρυξέλλες.

Γι’ αυτόν τον λόγο η πολιτική μου ομάδα διαφωνεί κατηγορηματικά με την τρόικα ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά και απαιτούνται περισσότερες θυσίες από μια χώρα με 1 εκατομμύριο ανέργους σε μια αγορά εργασίας των πέντε εκατομμυρίων, την ώρα που το επίπεδο διαβίωσης έχει διολισθήσει κατά 34% από το 2004.

Ακόμα χειρότερες είναι οι υποτιθέμενες απαντήσεις-συνταγές της Τρόικας, που στερούνται οικονομικής βάσης. Η προτεινόμενη μείωση στους κατώτατους μισθούς, για παράδειγμα, θα έχει ελάχιστη επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα αλλά αντίθετα θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη συνολική ζήτηση, οδηγώντας τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση, τιμωρώντας τους κατώτερα αμειβομένους.

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι πεπεισμένη ότι έναντι της ελληνικής κρίσης δημόσιου χρέους, η Τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού, που στερείται οποιασδήποτε οικονομικής βάσης και αποτελεί προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους για την Ένωσή μας αξίας της αλληλεγγύης. Και είναι ύψιστης σημασίας η άμεση ανάγκη να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών.

Για όλους αυτούς τους λόγους ευελπιστώ ότι τόσο εσείς όσο και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρεν, θα είστε έτοιμοι με την πρώτη ευκαιρία να έρθετε και να συζητήσετε το ζήτημα αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα ζητήσω από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση, στην οποία θα κληθείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους.

Με Τιμή,
Hannes Swoboda

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More