ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ............ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ «ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ! ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Όλο το μυστικό σχέδιο της Τουρκίας για δημιουργία και ποδηγέτηση μια γιγάντιας Μουσουλμανικής φιλοτουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, άφησε πρόσφατα άθελά του να διαφανεί ο έμπιστος Υπουργός Επικρατείας του Ερντογάν Εγκεμέν Μπαγίς, αρμόδιος για τα....... ζωτικά Ευρωπαϊκά Θέματα της Τουρκίας! Με δηλώσεις του στη Χουριέτ (17-11-2010) από τις Βρυξέλλες και με αφορμή το Μουσουλμανικό «Κουρμπάν Μπαϊράμ» και τις οργανωμένες δημόσιες «προσευχές» χιλιάδων Μουσουλμάνων στην Αθήνα, ο Μπαγίς παραπονέθηκε για τη μη ύπαρξη τζαμιού στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα ήθελε να προσεύχεται όπως είπε και ο ίδιος: «Αναγκάσθηκα να πετάξω για τις Βρυξέλλες (από την Αθήνα όπου βρισκόταν προηγουμένως) επειδή σε αυτό το μέλος της Ε.Ε. δεν έχει δοθεί η άδεια κατασκευής τζαμιού, ώστε να μπορέσω να κάνω την προσευχή μου» τόνισε με νόημα!
Η δήλωση αυτή, αποκαλύπτει ακριβώς τους απώτερους σκοπούς των Τούρκων, που θέλουν Τζαμί για να φιγουράρουν κάθε τόσο στην Ελληνική Πρωτεύουσα ως προστάτες των Μουσουλμάνων της Αθήνας, μπαίνοντας οι ίδιοι σαν αφεντικά μέσα, για να το «εκτουρκίσουν» εξ αρχής, μαζί με τους ανθρώπους του! Άλλωστε έχουν ειδικότητα στο να αρπάζουν συνειδήσεις… Έχουν βέβαια και το «know how» από τη «Μεγάλη Τουρκική Σχολή της Θράκης», δηλαδή το διαβρωτικό Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!


ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι θέλουν όχι απλά να εμφανιστούν, αλλά να καταστούν ηγέτες των Μουσουλμάνων της Αθήνας, ενοποιώντας σε συμπαγή και υπάκουη μάζα τη νέα γιγάντια μουσουλμανική «μειονότητα» που κτίζουν τόσο μεθοδικά!
Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσες δεκάδες χιλιάδες Μουσουλμάνοι φτάνουν στην Ελλάδα από Τούρκους «δουλεμπόρους», ανθρώπους του παρακράτους και του συστήματος, που ποτέ δεν τους συλλαμβάνει η Άγκυρα… ούτε στην επικράτεια, ούτε στα τόσο καλά φυλαγμένα σύνορά της!
Πρόκειται για συστηματική προώθηση Μουσουλμάνων μεταναστών και διοχέτευσή τους στην Ελλάδα, με ένα σκοπό! Την ίδια την Άλωσή της από μέσα!
Παρακάτω θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ο παγκόσμιος σχεδιασμός της Τουρκίας, στον οποίο οι χώρες προέλευσης των μεταναστών αυτών, θα υπαχθούν σε ένα κοινό Τουρκο-Ισλαμικό κράτος, υπό την φωτισμένη ηγεσία της Άγκυρας…

ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗ ΧΑΛΚΗ ΜΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στην κατεύθυνση του Τζαμιού κινείται η συνέντευξη του Μπαγίς στην ΝΕΤ (17-11-2010), όπου για πρώτη φορά η Τουρκία αποσυνδέει τη Χάλκη από τη Θράκη και τους Ψευτομουφτήδες και τη συνδέει με Τζαμί στην Αθήνα:

Ερώτηση Φ. Π.: «Πόσο δύσκολο είναι για την Τουρκική Κυβέρνηση να ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης»;
Απάντηση Μπαγίς: «Πόσο δύσκολο είναι για την Ελλάδα να φτιάξει ένα μεγάλο Τζαμί στο κέντρο της Αθήνας»;


ΘΥΛΑΚΕΣ η συνταγή Αλεξανδρέττας και Κύπρου

Η Μουσουλμανική αυτή «μειονότητα» των Αθηνών, που σύμφωνα με την Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας αριθμεί 750.000 μέλη θα είναι στα χέρια της Άγκυρας τρομακτική μπαγκέτα, για να «χορεύει κυριολεκτικά στο ταψί» την Ελλάδα, με πολλούς, όπως είναι ευνόητο, τρόπους! Διαδηλώσεις, πορείες, καταλήψεις, αποκλεισμοί στρατηγικών κόμβων, εκφοβισμοί, προβοκάτσιες, σαμποτάζ… Ένας τεράστιος μελλοντικός «στρατός» που εκκολάπτεται μεθοδικά μέσα στην καρδιά της χώρας!
Είναι εύκολο να φανταστεί τότε κανείς τη συμπεριφορά κάποιων από αυτών, σε περίπτωση Θερμού Επεισοδίου ή Ελληνοτουρκικού Πολέμου, οπότε και θα αποτελούν ένα είδος «Τούρκων κομάντος» στα μετόπισθεν, κινητές βόμβες, στρατιώτες του «Αλλάχ» και φανατικούς πολεμιστές αυτοκτονίας «Τζιχάντ», σημαδεύοντας εγκαταστάσεις, υποδομές, αμάχους, σπέρνοντας χάος και ακυβερνησία, κατευθυνόμενοι από τα πύρινα κηρύγματα των χοτζάδων της Τουρκίας!
Είναι η γνωστή μέθοδος της Αλεξανδρέττας (Αλεξάνδρειας Συρίας), όπου η Τουρκία με τη χρησιμοποίηση μικρών αρχικά Μειονοτήτων-Θυλάκων, επιτυγχάνει τη διεκδίκηση και κατάληψη τελικά της περιοχής, όπως και στην περίπτωση της Κύπρου

ΤΟΥΡΚΙΑ
η Αυτοκράτειρα των Μουσουλμάνων
Έτσι εξηγείται η ρήση του Νταβούτογλου τον Οκτώβριο του 2009 από το Σεράγεβο, πως τα Βαλκάνια θα ξαναγίνουν Οθωμανικά:
«Επιθυμούμε μια νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, στην οικονομική αλληλεξάρτηση, στη συνεργασία και στην πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια» και συνέχισε:
«Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μια επιτυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν. »

«ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΒΑΘΟΣ» - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Για πρώτη αφορά αποκαλύπτεται ότι πίσω από το «Στρατηγικό βάθος» κρύβεται το εφιαλτικό «Ισλαμικό Βάθος»

Οι περισσότεροι από εμάς, μένοντας μόνο στο θρυλικό 1821, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την έκταση και την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την οποία αντιμετωπίσαμε και νικήσαμε κατά κράτος, με θεία πράγματι βοήθεια! Γιατί εάν δούμε στο χάρτη με τι είχαμε να κάνουμε, θα τρομάξουμε!
Αυτό τον Χάρτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει μπροστά του εδώ και καιρό ο Νταβούτογλου, λέγοντας το εξής απλό: όσο πιέζουμε τις μειονότητες της Τουρκίας τη συρρικνώνουμε, μαζί με τη δύναμη, τη γεωγραφία, την οικονομία και τη διεθνή εικόνα της. Πρέπει να κάνουμε ό,τι και στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου έχοντας πιο χαλαρά τις μειονότητες, παρουσιαζόμενοι σαν «προστάτες» και όχι «αφέντες», είχαμε πολύ μεγαλύτερα, σύνορα, επιρροή, οικονομική και γεωπολιτική δύναμη! Ε, λοιπόν θα κάνουμε ανοίγματα, παίρνοντας βέβαια ανταλλάγματα από διπλανές χώρες, ώστε να επεκτείνουμε την επιρροή μας μέσα σε γείτονες, παλαιά εδάφη μας, ελέγχοντας και εξουσιάζοντας με τους εκεί Μουσουλμάνους, σταδιακά τις ίδιες τις χώρες αυτές, κάνοντάς τες δορυφόρους της Τουρκίας, η οποία στα μάτια τους πρέπει να φαίνεται ευεργέτης, φίλη, προστάτης! Έτσι θα απλώσουμε την ισχύ μας σε πολλαπλάσιο χώρο, θα δημιουργήσουμε συνθήκες ειρήνης, συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης εσωτερικά και περιφερειακά και θα καταστούμε στρατιωτική, γεωπολιτική και κυρίως οικονομική Υπερδύναμη της περιοχής, από τον Περσικό Κόλπο, ως την Αδριατική Θάλασσα και από το Σουέζ, την Παλαιστίνη και την Ανατολική Μεσόγειο ως τη Μαύρη Θάλασσα!

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία νεκρανασταίνεται λοιπόν κομμάτι κομμάτι από τον Νταβούτογλου και τους Ισλαμιστές της Τουρκίας, «πατώντας» πάνω σε μουσουλμανικούς πληθυσμούς και μουσουλμανικά «μνημεία» της μαύρης εκείνης περιόδου της ανθρωπότητας…
Παράλληλα οι Τούρκοι δίνουν πρώτη προτεραιότητα στη ναυτική ισχύ, πρωταρχικό παράγοντα της δυνάμεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία έσβησε ο Κουντουριώτης με τον «Αβέρωφ» το 1912!
Ταυτόχρονα βελτιώνουν τις σχέσεις με γειτονικές χώρες μετατρέποντάς τες από «μονωτές» σε «αγωγούς», περνώντας από μέσα τους την νεοθωμανική ισχύ τους, για να ακτινοβολήσει και σε πέραν των χωρών αυτών ισλαμικούς πληθυσμούς!
Η σκιά της νέας Τουρκίας πέφτει πια από τους Ουιγούρους της Κίνας, που επισκέφθηκε τον Οκτώβριο του 2010 ο ίδιος ο Νταβούτογλου http://www.athina984.gr/node/123189, ως τους Αλβανούς της Αδριατικής και από τους Τσετσένους της Ρωσίας, ως τον Περσικό Κόλπο!
Σε ένα τέτοιο σχεδιασμό, η ύπαρξη μεγάλων μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ελλάδα, είναι εθνική αυτοκτονία, καθώς επαναμουσουλμανοποιείται η χώρα, με εγγυητή, προστάτη και αφέντη την Τουρκία!

Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ

Αυτή είναι η έννοια της μετάλλαξης του Τουρκισμού σε Οθωμανισμό, δηλαδή της αλλαγής εμφάνισης μιας περιορισμένης κρατικής απήχησης (Τουρκία), σε μια εκτεταμένη και ευρεία θρησκευτική απήχηση (Ισλάμ), που υπερβαίνει εθνικές ταυτότητες και σύνορα, αφήνοντας το μερικό και στοχεύοντας στο γενικό, δημιουργώντας από σκόρπιες και ετερόχρωμες κοινότητες Μουσουλμάνων, συμπαγή ισλαμικά κάστρα, θύλακες, μειονότητες, χειραγωγήσεις, κοινωνιών, οικονομιών, εθνών!

Αντί δηλαδή οι νεοπασάδες να συντηρούν και να στέλνουν ολόκληρα ασκέρια εναντίον χωρών που θα τους κάνουν κακούς και μισητούς, μπορούν να τις ελέγξουν και στο τέλος να τις κυβερνήσουν «φιλικά» και βελούδινα από μακριά, με μοχλό το «Κοράνι»! Αποκτώντας στρατηγικό, εξουσιαστικό και περιφερειακό βάθος! Γινόμενοι Περιφερειακή Υπερδύναμη!
Κι αν τυχόν στο τέλος δεν υποταχτούν, θα έχει ποια τόση δύναμη στρατιωτική και οικονομική η Τουρκία και τόσες φιλικές μειονότητες-μαριονέτες μέσα σε ξένα εδάφη, που θα είναι «παιχνίδι» η συνέχεια…
Αλλά υπάρχει και το τελικό βήμα: η Παγκόσμια Τουρκο-Ισλαμική Ένωση! Το Τουρκο-Ισλαμικό Ράιχ!

ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ
ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Ισλαμοποίηση της Ελλάδας και το πέρασμά της στον απόλυτο έλεγχο της ισλαμικής Τουρκίας, είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου», καθώς υπάρχει από κάτω ένα γιγάντιο, «σατανικό» θα έλεγε κανείς σχέδιο, με στόχο την ολοκληρωτική, Παγκόσμια Κυριαρχία της Τουρκίας, με την ενοποίηση του Ισλάμ! Με τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Τουρκο-Ισλαμικής Ένωσης! Των Ηνωμένων Τουρκοϊσλαμικών Πολιτειών!

Ο Χάρτης-Ντοκουμέντο του Παγκόσμιου Τουρκο-Ισλαμικού Ράιχ
Ο νέος παγκόσμιος εφιάλτης της ανθρωπότητας
Το Ισχυρότερο Κράτος που είδε ποτέ η γη, με 1,5 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνους

Όπως υποστηρίζουν οι ευφυείς πράγματι σχεδιαστές του «ο “Αλλάχ” έχει διατάξει όλους τους μουσουλμάνους να είναι ενωμένοι….
Ήρθε η ώρα για τον τουρκικό-ισλαμικό κόσμο να ενωθεί! Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο αυτές οι κοινότητες, με κοινή θρησκεία, γλώσσα, έθιμα, κληρονομιά και παράδοση, να μην πρέπει να ενωθούν και να ενεργούν ως μία οντότητα….από τον Καύκασο ως την Τανζανία και από το Μαρόκο ως τα Φίτζι»!

Με υποσχέσεις για ειρήνη, ευημερία, ενότητα και …ανεξιθρησκεία, η Τουρκο_Ισλαμική Ένωση, ευελπιστεί να παρουσιαστεί προς τρίτες χώρες, σαν λύση από όλα τα προβλήματα, από τη Μέση Ανατολή ως το Αφγανιστάν…

Όμως ο απώτερος στόχος δεν είναι φυσικά αυτός, αλλά η ενοποίηση του Ισλάμ και η στροφή του μέσα από τα ηνία της Τουρκίας στην Παγκόσμια Κυριαρχία, καθώς θα αποτελεί από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό, το μεγαλύτερο Κράτος-Ένωση που πέρασε ποτέ από τη γη, με συνολικό πληθυσμό περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων Μουσουλμάνων!
Η Τουρκο-Ισλαμική Ένωση, μέσα από την Ενότητα-Συμμαχία των Μουσουλμάνων κατ΄ εντολή του Κορανίου, θα αποτελέσει μια γιγάντια οικονομική δύναμη, που θα κυριαρχήσει παγκόσμια, παραγκωνίζοντας άμεσα την Κίνα, αποκτώντας πυρηνική και διαστημική τεχνογνωσία και τεχνολογία, αδρανοποιώντας την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα) και εξουδετερώνοντας οικονομικά και στρατηγικά στη συνέχεια τις ίδιες τις ΗΠΑ, κατά την ώρα της τελικής αναμέτρησης!

Τότε ο Μουσουλμανισμός, θα πετάξει το προσωπείο και θα επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου παντού, αφομοιώνοντας τα έθνη… σύμφωνα με την παλαιά συνταγή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…
Τότε το Άγαλμα της Ελευθερίας, θα κρατήσει αντί πυρσό, μισοφέγγαρο…
Τότε το Ισραήλ θα μετατραπεί σε στάχτη και τέφρα…

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ …ΙΟΝΙΟ
Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει εξ αρχής η Τουρκία για την Αλβανία, όπου μεγάλο μέρος, ιδίως στο βορρά είναι μουσουλμάνοι, οι παλαιοί «Τουρκαλβανοί», για τη Μουσουλμανική Βοσνία, για τους χιλιάδες Μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, για το Κόσσοβο, αλλά και για τα Σκόπια, όπου έχει συγκροτηθεί ένα μέτωπο Βαλκανικών χωρών κατά της χώρας μας στο Βορρά, ένα εν δυνάμει εχθρικό μέτωπο κατά της Ελλάδας …
Τα τουρκικά σχέδια πάνε πολύ μακρύτερα όμως, αφού έχει δημιουργηθεί στην Αλβανία «Τουρκική» Βάση για το Πολεμικό Ναυτικό της Άγκυρας στον Αυλώνα, που ελλιμενίζεται πλέον εκεί, περικυκλώνοντας την Ελλάδα, καθώς τουρκικές φρεγάτες και τουρκικά πλέον υποβρύχια πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις όχι στο Αιγαίο, αλλά πλέον στο Ιόνιο, στην πλάτη κυριολεκτικά της Ελλάδος, τη στιγμή που ολοκληρώνεται το χτίσιμο δύο ανεξάρτητων μεταξύ τους και αυτόνομων επιχειρησιακά Πολεμικών Στόλων της Τουρκίας

ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ …ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι εξηγείται η ειδική Απογραφή Μουσουλμανικών Μνημείων που έχει διατάξει το Τουρκικό ΥΠΕΞ (!) στην …Ελλάδα και καταγράφονται ακόμη και τα νεκροταφεία ή κτίρια που δήθεν είχαν λειτουργήσει σαν τζαμιά και για την προστασία των οποίων η Τουρκία προβάλει απαιτήσεις…
Έτσι ξεπήδησε το περίφημο Φετιχιέ Τζαμί, το Τζαμί της Άλωσης των Αθηνών από τους Τούρκους, το οποίο υποσχέθηκε στον Ερντογάν ο Γιώργος να το συντηρήσει και να το παραδώσει στους «επισκέπτες»!
Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι δόθηκε χωρίς κάποιο ανατριχιαστικό αντάλλαγμα της Αθήνας η άδεια για Ορθόδοξη Λειτουργία στην αυλή της Παναγίας Σουμελά…
Στα απόρρητα λοιπόν σχέδια της Τουρκίας υπάρχει η ανάδειξη και τελικά η «λειτουργική αξιοποίηση» των παλαιών κατοχικών Τζαμιών της Ελλάδας (και όλων των Βαλκανίων), σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, στην ποθητή τους Ρόδο, στο Διδυμότειχο (σύνορα), αλλά και στα Ιωάννινα, που σχεδιάζεται από το φιλοτουρκικό ισλάμ των Βαλκανίων να γίνει η Πρωτεύουσα της «Αλβανικής Δημοκρατίας Τσαμουριάς», με απότομη μετακίνηση μερίδας των εκατοντάδων χιλιάδων σκόρπιων Αλβανών της Ελλάδας, στα πρότυπα της αλώσεως του Κοσσυφοπεδίου (Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση…)!
Βεβαίως είναι γνωστό και το τι ετοιμάζουν στη Θράκη, παρά τη γενναία και μοναχική αντίσταση των γενναίων Πομάκων, των μόνων κυριολεκτικά Ελλήνων Μουσουλμάνων, που με δάκρυα και αγωνία παρακαλούν την αναίσθητη Αθήνα να φτιάξει Ελληνικά Νηπιαγωγεία για τα παιδιά τους, στα οποία δεν θέλουν να μαθαίνουν τουρκικά!

ΤΖΑΜΙ-ΤΖΑΜΙ

O Νεοθωμανισμός, η νέα Οθωμανική Σκιά, ξεκινά με το απλοϊκό και «ανθρώπινο» αίτημα για τη δημιουργία ενός Τζαμιού…
Το οποίο εκβιάζουν οργανωμένα, με δημόσιες, προκλητικές «προσευχές», ώστε να υποχρεώσουν πρώτα τους πολίτες να αποδεχθούν ως «αναγκαίο κακό» το Τζαμί, «για να μη βλέπουμε το Ισλάμ στις Πλατείες»…

Αφού γίνει το πρώτο βήμα και δημιουργηθεί το «κρατικό Τζαμί», δημιουργείται ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του Μουσουλμανισμού σαν μια από τις επίσημες πλέον ή επικρατούσες θρησκείες του κράτους, καθώς και ιστορικό τετελεσμένο, νομικό προηγούμενο και νομικές υποχρεώσεις του κράτους προς τους Μουσουλμάνους, για τη δημιουργία και άδεια δημιουργίας πλέον δεκάδων τζαμιών, αφού «το ένα δεν χωρά ούτε το 1%», ενώ παράλληλα αρχίζει η εσωτερική προπαγάνδα των Τούρκων, που με κατηχητικά σχολεία του Κορανίου, αξιώματα, χρήματα, ανώτερες σπουδές και πλουσιοπάροχες ανταμοιβές, παίρνουν με το μέρος τους ανθρώπους και συνειδήσεις, ποδηγετώντας όλο το σώμα… όπως και στη Θράκη… Έχοντας και Τουρκική Τράπεζα …

«ΘΕΛΟΥΜΕ 10 ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η «Ένωση Μεταναστών Ελλάδας» (22-11-2010), ζητά τη δημιουργία δέκα τζαμιών, στην Αττική τουλάχιστον, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν έντεκα διαφορετικές μουσουλμανικές θρησκευτικές παρατάξεις …
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία παράλληλα - αφού θολώσαμε από το καπνογόνο της Λειτουργίας στην αυλή (όχι στο Ναό) της Παναγίας Σουμελά - πιέζει τώρα για την αποκατάσταση των παλαιών Τζαμιών της σκλαβωμένης τότε Ελλάδας, ώστε αφού γίνουν του κουτιού και επισκέψιμα, έπειτα θα καταφθάνουν τουρκικά γκρουπ, «γλυκαίνοντας» τους ντόπιους αφελείς μαγαζάτορες, ενώ παράλληλα θα γίνουν πόλοι έλξης των νεοΜουσουλμάνων της Ελλάδας, οι οποίοι με την ενορχήστρωση της Άγκυρας και την αντίστοιχη πίεση και τάχα «αμοιβαιότητα», θα απαιτήσουν κάποια στιγμή, τη λειτουργία τους, έστω για δυο Παρασκευές το χρόνο…
Τότε τα Τζαμιά θα ξαναγίνουν Τουρκικά, εξουσιάζοντας συνειδησιακά όσους μπαίνουν και βγαίνουν…
Φυσικά το γεγονός θα προπαγανδιστεί κατάλληλα παγκοσμίως, καταδεικνύοντας τη μεγάλη νεοθωμανική επιτυχία της Τουρκίας… Που σύμφωνα με το Σχέδιο και για να τονώσει το ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο προφίλ της, θα ξανακάνει Πρωτεύουσά της την Κωνσταντινούπολη!
Επίσης γύρω από τα Τζαμιά, θα αρχίσουν να αγοράζονται τότε μαγαζιά, σπίτια, τετράγωνα, δημιουργώντας σιγά σιγά νέες «Τουρκικές» πολιτείες…

ΤΖΑΜΙ: ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι αυτή η χώρα και αυτός ο λαός, έχει εντελώς ιδιαίτερους, σοβαρούς και ιστορικούς λόγους, να μη θέλει να δει τζαμί στα μάτια του, όπως κάθε άλλος λαός που θα βίωνε φρικτή Οθωμανική-Μουσουλμανική Κατοχή επί 400 ολόκληρα χρόνια στο νότο και 500 στη Βόρεια Ελλάδα, με σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, με το πλέον φρικτό παιδομάζωμα των Ελληνόπουλων, με βίαιους εξισλαμισμούς, με σκλαβοπάζαρα, λεηλασίες, καταστροφές, τρομοκρατία, με 2.500.000 Νεομάρτυρες, με Γενοκτονίες 1.500.000 Ελλήνων της Ανατολής, με ποταμούς αίματος, δακρύων και θρήνων, με σκοτωμούς και βιασμούς, με τελευταία παράδειγμα το Πογκρόμ των ισλαμιστών το ΄55 στην Πόλη και τη Σμύρνη, τους διωγμούς στην Ίμβρο και την Τένεδο και τη συνεχιζόμενη παράνομη Τουρκική-Μουσουλμανική Κατοχή της βορείου Κύπρου από το 1974 έως σήμερα, με 200.000 πρόσφυγες, 4.000 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους!
Ποιος λαός άλλος, θα βίωνε πύρινο όλεθρο-ολοκαύτωμα του Ισλάμ, που ενορχήστρωσαν, τροφοδότησαν και πολλαπλασίασαν τα Τζαμιά και θα ήθελε να τα ξαναδεί να φυτρώνουν σαν εφιάλτης πάλι στη χώρα του, δίπλα στα προσκέφαλα των παιδιών του, πλάι στα καμπαναριά της Ελευθερίας;
Τη στιγμή μάλιστα που έχει σχεδιάσει την κατάλληλη «αξιοποίησή τους» η Μουσουλμανική Τουρκία; Η Νεοθωμανική «Αυτοκρατορία»;

ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Αλλά από την άλλη, είναι και η ταπείνωση! Γιατί είναι ταπείνωση, η Ελλάδα που έδιωξε το 1821 και το 1912-13 το Ισλάμ και εξαφάνισε τα τζαμιά της σκλαβιάς, τώρα η ίδια να τα επαναφέρει με «μεγαλοπρέπεια», με χρήματα των Ελλήνων, σε οικόπεδο μάλιστα του θρυλικού Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που αγωνίστηκε με τη Σημαία του Σταυρού, με αυτοθυσία απέναντι στους μουσουλμάνους σφαγείς της Χίου! Απέναντι στο Ισλάμ του Παιδομαζώματος! Ενάντια στην παντιέρα του «Προφήτη»!

ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Και όλα αυτά, όταν το ίδιο το Κράτος μας, δεν έχει κάνει με κρατικά χρήματα ούτε καν τη Μεγάλη Εκκλησιά που έταξαν οι Αγωνιστές του 21΄ στο Σωτήρα Χριστό, για την μεγάλη βοήθειά Του στην απελευθέρωση του Γένους! Δείτε το Τάμα του Γένους

1.000.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Αφίσα από το σποτ της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας
που αναφέρει ρητά τον απίστευτο αριθμό των 1.000.000 Μουσουλμάνων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, οι Μουσουλμάνοι στη χώρα μας είναι 1.000.000 (!!!) δηλαδή το 10% του πληθυσμού, ενώ μόνο στην Αθήνα φτάνουν τους 750.000! Αριθμοί που σοκάρουν και καταδεικνύουν το μέγεθος της γιγάντιας βόμβας που απειλεί τον πολιτισμό, τη φυσιογνωμία και δυνητικά την εθνική ασφάλεια της χώρας!
Το χειρότερο δε είναι πως οι Μουσουλμάνοι αυξάνονται με διαστημική ταχύτητα, καθώς ολόκληρες στρατιές εισβάλουν από τα ανατολικά σύνορά μας, υπό την καθοδήγηση των Τούρκων! Ενδεικτικό των αριθμών, είναι πως μόνο το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του 2010, εντοπίστηκαν σχεδόν 15.000 νέοι λαθρομετανάστες στη Θράκη μας!!! Που σημαίνει πως μια νέα μουσουλμανική πόλη ξεφυτρώνει κάθε δίμηνο στην Ελλάδα!

Κι όλοι αυτοί οι Μουσουλμάνοι, σύμφωνα πάντα με την Ένωση, αποτελούνται από «Άραβες και μη, Πέρσες, Έλληνες, Πακιστανούς, Μπανγκλαντές, Αλβανούς, υπο-Σαχάριους Αφρικανούς, και Ευρωπαίους Μουσουλμάνους»!
Είναι βέβαια περίεργο ότι δεν συμπεριλαμβάνουν τους Αφγανούς… Που αποτελούν μια από τις πλέον φανατικές ομάδες Μουσουλμάνων, που βλέπουν τους Ταλιμπάν σαν ήρωες και σιωπηρά την «Αλ Κάιντα»…

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Ιδιαίτερα ανησυχητικό κεφάλαιο είναι οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι (φανατισμένοι από τον πόλεμο και το Πογκρόμ εναντίον των Ορθοδόξων Χριστιανών Σέρβων του Κοσσόβου, ντοπαρισμένοι με τον ανεξέλεγκτο UCK, που έχει παρακλάδια σε Σκόπια, Αλβανία και Ελλάδα, με βαρύ οπλισμό, χρήμα από ναρκωτικά, εμπόριο όπλων και σωματεμπορία) αποτελούν ξεχωριστό κίνδυνο που παίρνει εθνικές διαστάσεις εάν συνδεθούν με το φανατικό Ισλάμ ή κάποιο νέο κάλεσμα του UCK ή τις Αλβανικές πάνοπλες συμμορίες που λυμαίνονται την Ελλάδα! Μια γεύση για το πώς οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε ο ισλαμικός UCK, που συνεχίζει να απλώνει τα δίχτυα και τις συμμορίες του σε όλα τα Βαλκάνια και μέσα στην ίδια την χώρα μας, μέχρι να δοθεί το σύνθημα αυτή τη φορά κατά της Ελλάδας

Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ:
«ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ»

Μάλιστα ο επιτυχημένος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις 19-2-2010 στον Flash, έκανε μια αποκάλυψη-βόμβα, για τον ρόλο των Αλβανών κακοποιών στην Ελλάδα:
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι εδώ για να σκοτώνουν και να καταστρέφουν! Δεν είναι ένας και δύο. Είναι στρατοί ολόκληροι! …Σημασία έχει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να εξοντώσουμε αυτούς τους κακοποιούς. Εγώ λοιπόν, το σύνθημά μου και το μήνυμά μου είναι προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας, προς τους άνδρες και τις γυναίκες, ότι θα πάμε σε μετωπική επίθεση με όλη αυτή την κατάσταση! Διότι σε λίγο θα ελέγχουν τη χώρα, τη Δημοκρατία και την κοινωνία οι Αλβανοί και οποιοδήποτε άλλοι - και οι Έλληνες - κακοποιοί, οι οποίοι έχουν στρατούς από Αλβανούς»!

ΑΘΗΝΑ 2008

Είναι ακόμη νωπές οι εικόνες καταστροφής, λεηλασίας και βανδαλισμού της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008, στις οποίες έλαβαν μέρος αρκετοί αλλοδαποί, άλλοι που διέμεναν στην Αθήνα και άλλοι που ήρθαν από έξω, μουσουλμάνοι πιθανά οι περισσότεροι, με σκοπό τη δημιουργία χάους και πτώσης της τότε Κυβέρνησης, που επιχειρούσε μια πρωτοφανή στροφή της εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής της χώρας προς τη Ρωσία! Αντίθετα στα τουρκικά, αλβανικά και αμερικανικά συμφέροντα!

ΗΛΕΙΑ 2007

Παρόμοια είναι η επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ιδιαίτερα στην Ηλεία, με τους καταστροφικούς μαζικούς εμπρησμούς ξένων πρακτόρων το 2007, μέσα στην προεκλογική περίοδο, με τον ίδιο σκοπό, την αποσταθεροποίηση της χώρας και την καταψήφιση της φιλορωσικής τότε Κυβέρνησης! Η πρωτοφανής εκείνη επίθεση αλλοδαπών πρακτόρων ήταν μια πραγματική στρατιωτική επιχείρηση παράλυσης!

ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Είναι απίστευτη η ανευθυνότητα όλων μας πάνω στο τρομακτικό μέλλον που διαγράφεται όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την έννοια ακόμα «Ελλάδα», που τόσο δονεί τις ψυχές εκείνων που μπορεί να κλείσουν μέσα τους το μεγαλείο της, όπως λέει ο ποιητής…
Αφήνουμε στα παιδιά μας έναν τρομακτικό κίνδυνο, μια ατομική βόμβα μεγατόνων, την ίδια την άλωση της Ελλάδας, από μέσα και από έξω, συναθροιζόμενοι πίσω από κομματικά ψεύδη και υποσχέσεις, πίσω από δελτία εικονικής πραγματικότητας, πίσω από «πολιτικούς» των δεκαρικών λόγων και πνευματοφθόρα ΜΜΕ που απειλούν να χρωματίσουν σαν ακραία, κάθε λογική φωνή, ακόμη εκείνη και του Μίκη Θεοδωράκη!

Εάν δεν κινητοποιηθούμε όλοι μαζί σήμερα, εάν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της εσωτερικής αλλοίωσης και της τουρκο-ισλαμικής περικύκλωσης, σε λίγα χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Ελλάδας θα είναι όχι απλά αλλοδαποί, αλλά Μουσουλμάνοι αλλοδαποί, Φιλότουρκοι, οι οποίοι θα απαιτήσουν οργανωμένα, μουσουλμανικά σχολεία, μουσουλμανικά τζαμιά, μουσουλμανικά κόμματα, μια κοινή μουσουλμανική γλώσσα, αρχικά σαν δεύτερη επίσημη της Ελλάδος και αυτή την κατάργηση της ένδοξης Σημαίας του Σταυρού…, απόλυτα καθοδηγούμενοι από την «πανίσχυρη» Νεοθωμανική Τουρκία!

Τα Ελληνόπουλα σήμερα, χάρη στην αδιαφορία και την κακώς εννοούμενη ανθρωπιστική ανοχή μας, είναι ήδη αιχμάλωτα του μέλλοντος, μειονότητα από τώρα, επειδή επιπλέον είναι σκόρπια και διαιρεμένα, με «θρησκεία» τις ποδοσφαιρικές ομάδες ή τις κομματικές παρατάξεις και ιδανικά τον εύκολο πλούτο, τις απολαύσεις, την αποχαύνωση, χωρίς Παιδεία, Ιστορία, Αξίες και ισχυρή Εθνική Συνείδηση που ενώνει, σφυρηλατεί και δυναμώνει!

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ

«Το δέντρο που πληγώνουμε» τόσο πολύ σήμερα, είναι η ίδια η Ελλάδα, η ιερή ελιά του Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας!
Και αυτό το δέντρο ποτέ δεν πληγώθηκε τόσο από ξένους, όσο από εμάς τους ίδιους τους σημερινούς και αδιάφορους Νεοέλληνες! Που παρασυρμένοι από κομματικά κηρύγματα, διεθνιστικές ιδέες και πολυπολιτισμικές παγίδες, με χορηγούς Πολυεθνικές Εταιρείες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Διεθνή Συμφέροντα, αφήνουμε τη χώρα της Φιλοκαλίας και του Αγίου Όρους, το Περιβόλι της Ορθοδοξίας, τη χώρα του 1821 και του 1912, στο έλεος του αντιχριστιανικού Ισλάμ!

Σε λίγα χρόνια, εκεί που χτυπούσαν οι γλυκόλαλες καμπάνες, θα ακούγονται τα μεγάφωνα του Χότζα και εκεί που κυμάτιζε η Ελληνική Σημαία, θα κυματίζει το Νεοθωμανικό Μισοφέγγαρο!

Σε λίγα χρόνια, τα δημογραφικά μειούμενα παιδιά μας θα αναγκαστούν να φύγουν για πάντα από εδώ, μην αντέχοντας τον καταπιεστικό ισλαμικό προσηλυτισμό, μη αντέχοντας τα τζαμιά της νεοδουλείας που θα ματώνουν με τις αποκρουστικές κορφές τους τον ουρανό της Ελευθερίας, μη αντέχοντας τις ανεξέλεγκτες συμμορίες και το νεοπαιδομάζωμα, μη αντέχοντας να βλέπουν το νέο τότε Μουσουλμάνο Πρωθυπουργό της χώρας, να απευθύνει το διάγγελμά του σε άψογα τουρκικά, ευχαριστώντας τον «Αλλάχ» που του χάρισε μια τόσο όμορφη, μα και τόσο ανόητα αφελή χώρα…
.

ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.......ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Συγγραφέας:
Νικόλας Μπινιάρης
Δημόσιο Χρέος, Ελληνική οικονομία. Αδιέξοδο;
Παρουσιάστηκε πρόσφατα ένα άρθρο του κυρίου Χατζηπέτρου σχετικά με το δημόσιο χρέος και το Μνημόνιο. Επ’ αυτού θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις.
Κατ’ αρχάς οι θετικές: Είναι πολύ εύστοχα τα σχόλια του άρθρου σχετικά με τις απόψεις του ΚΚΕ και ανεξάρτητων οικονομολόγων. Πιο σωστά από όλα, όμως είναι τα σχόλια για τη άμεση σχέση οικονομικής αντιμετώπισης της πτώχευσης της χώρας και εθνικής ασφάλειας. Και τα δύο είναι αλληλένδετα και καθοριστικά για τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Έρχομαι τώρα στην ουσία των οικονομικών παρατηρήσεων....
Έχω δημοσιεύσει στο τεύχος 81 του Άρδην μελέτη για το δημόσιο χρέος και το θέμα της άρνησης χρέους. Επίσης στο τεύχος Νοεμβρίου του monthlyreview.gr έχει δημοσιευθεί μακροσκελές άρθρο-ανάλυση του δημοσίου χρέους του καθηγητού Κώστα Μελά και εμού. Στο ίδιο ηλεκτρονικό περιοδικό έχουν δημοσιευθεί άρθρα του καθηγητή Μελά και δικά μου σχετικά με τα νομίσματα, τα ευρωομόλογα, την Ε.Ε. και την οικονομία όσο και για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις όπως το θέμα του πληθωρισμού και της αύξησης της τιμής των τροφίμων, γεγονός το οποίο είναι μια από τις κύριες αφορμές της εξέγερσης στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και αλλού.
Παρατηρώ ως οικονομικός αναλυτής αλλά και ως άνθρωπος της αγοράς τα εξής:
Α. Οι οικονομικές αναλύσεις έχουν κενά σε τεχνικά θέματα γύρω από τη λειτουργία των αγορών, των νομισμάτων και του τραπεζικού συστήματος.
Β. Οι οικονομικές αναλύσεις έχουν μερική ή και ολική άγνοια της λειτουργίας της πραγματικής ελληνικής οικονομίας και της παντελούς αδυναμίας του δημοσίου τομέα να αναλύσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προγράμματα με βάση την πραγματική οικονομία, τον ανταγωνισμό και τη γνώση του παγκοσμιοποιημένου καταμερισμού παραγωγής.
Στο πρώτο θέμα: Αποχώρηση από το ευρώ δεν νοείται μονομερώς. Τέτοια κίνηση θα προκαλούσε την πλήρη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες, καταθέτες και κυβερνήσεις θα απαιτούσαν νομικά αποζημιώσεις και θα σταματούσαν κάθε προσπάθεια χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με συναίνεση των υπολοίπων 16.
Η μετατροπή του ευρώ σε δραχμή χρειάζεται τεχνικά και νομικά χρόνο πιθανόν ενός έτους ή ακόμα και δύο. Τεχνικά η ηλεκτρονική αναφορά της δραχμής στα διεθνή τραπεζικά και οικονομικά ιδρύματα χρειάζεται τεράστια προεργασία (δείτε το χρόνο προετοιμασίας για την αλλαγή εθνικών νομισμάτων σε ευρώ).
Η αποποίηση του χρέους μονομερώς είναι αδιανόητη διότι παύει η χρηματοδότηση της οικονομίας, η οποία έχει ανάγκη μεγάλων εισαγωγών για να συνεχίσει να λειτουργεί. Η κατάσχεση των καταθέσεων για τη χρησιμοποίηση τους ως ξένο συνάλλαγμα για την ικανοποίηση των αναγκών της οικονομίας και η εθνικοποίηση των τραπεζών θα έχει περαιτέρω νομικές επιπλοκές και αδυναμία χρηματοδότησης καθώς και φυγή κεφαλαίων παράνομα ή νόμιμα. Η εθνικοποίηση δεν είναι αδιανόητη ούτε ταμπού, αλλά οι επιπτώσεις στην εσωτερική αγορά και στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών σε σχέση με το διεθνές τραπεζικό σύστημα είναι άγνωστες και μάλλον αρνητικές. Και αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο χρειάζεται λεπτομερή σχεδιασμό και τεχνοκρατική γνώση και αντίληψη.
Η αποποίηση του χρέους θα ήταν ένα όπλο εκβιασμού προς την Ε.Ε. για να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του χρέους με βάση την μείωση του χρέους μας στο 90% του ΑΕΠ, την μείωση του επιτοκίου δανεισμού, και την συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, εφόσον εμείς μπορούμε να αναλάβουμε την μείωση του ελλείμματος σε μακρύτερο βέβαια χρονικό διάστημα από ότι έχει ήδη συμφωνηθεί. Αυτή η εκβιαστική τακτική θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Σήμερα, ο εκβιασμός αυτός δεν είναι τόσο σημαντικός, διότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν λιγότερα ελληνικά ομόλογα από ότι πριν ένα χρόνο, λόγω του προγράμματος επαναγοράς της ΕΚΤ. Επιπρόσθετα, πολλοί δανειστές μας έχουν παύσει να υπολογίζουν στα λογιστικά τους βιβλία την αξία των ελληνικών ομολόγων σε τιμή εξαγοράς στη λήξη αλλά στη σημερινή αξία διαπραγμάτευσης, δηλαδή με κούρεμα 25-30%. Οι ελληνικές τράπεζες κρατούν 45 δισεκατομμύρια σε ελληνικά ομόλογα αποτιμούν τα ομόλογα σε τιμή εξαγοράς στη λήξη. Η μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα πλήξει τις τράπεζες αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Βέβαια, η απόφαση για μείωση του χρέους με συναινετικές διαδικασίες (Ε.Ε. και ΔΝΤ) θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο αρχικό στάδιο, αλλά θα έχει ευνοϊκά αποτελέσματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Το δεύτερο θέμα: μερικές παρατηρήσεις για την πραγματική οικονομία.
Η χώρα έχει ένα μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Την περίοδο 1981-2000 ήταν 2,9% του ΑΕΠ, το 2007 ήταν 13%. Αυτό αποδεικνύει την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο οικονομικό περιβάλλον της Ε.Ε. Η αλλαγή αυτού του μοντέλου πέραν από την υποτίμηση του νομίσματος, δηλαδή τα φτηνότερα ελληνικά προϊόντα για τους ξένους αγοραστές, χρειάζεται επενδύσεις στην τεχνολογία, στο μάνατζμεντ, το μάρκετιγκ για την πιο αποτελεσματική προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού. Καθίσταται προφανές ότι εφόσον η παραγωγή θα κατευθυνθεί σε εξαγωγές, και οι εισαγωγές θα περιοριστούν για λόγους συναλλαγματικούς, θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων στην εσωτερική αγορά. Πώς θα αντιμετωπίσει ο απλός εργαζόμενος αυτήν την αύξηση; Θα είναι το ίδιο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε τώρα με την εσωτερική αποθέρμανση της οικονομίας με τις μειώσεις μισθών.
Η χώρα έχει θεωρητικά ανεργία 13% και πραγματικά 17%. Πώς θα βρεθούν νέες θέσεις εργασίας; Και ποιες θέσεις θα είναι αυτές για να απορροφήσουν Έλληνες ανέργους σε σχέση με την ανεργία μεταξύ των λαθρομεταναστών;
Λέγεται ότι θα χρειαστούν δύο χρόνια για να επιτύχουμε αυτάρκεια σε τρόφιμα. Αυτό θα είναι πιθανόν, εάν η χώρα μπορεί να χρηματοδοτήσει την ενέργεια, φάρμακά, λιπάσματα, σπόρους και υλικά συσκευασίας και μεταφοράς. Επί πλέον θα πρέπει να ορίσει τις καλλιέργειες για τις ανάγκες του πληθυσμού και όχι σε σχέση με την εμπορευματική τους αξία. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες θα «στρατευθούν» γι’ αυτές τις παραγωγές. Επίσης ότι πολλά προϊόντα να πρέπει να επιδοτηθούν. Αν το στάρι είναι αναγκαίο αλλά το βαμβάκι είναι πιο προσοδοφόρο ποιός θα αποφασίσει και θα πληρώσει για την παραγωγή; Στην αγροτική παραγωγή θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά προς όφελος ποιών; Των Ελλήνων ή των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών;
Ο τουρισμός από τον οποίον προσδοκούμε συνάλλαγμα έστω και με την υποτιμημένη τότε δραχμή θα γίνει φτηνότερος. Το ερώτημα όμως το οποίο τίθεται είναι: πόσο μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα από τον τουρισμό μας, ο οποίος ήδη απευθύνεται σε χαμηλά εισοδήματα;. Ο παγκόσμιος τουρισμός θα αυξηθεί ίσως με ρυθμό 3%. Πόσο παραπάνω από αυτό το ποσοστό μπορεί να πάρει η χώρα από τους διεθνείς ανταγωνιστές μας, δες Τουρκία, Αίγυπτος, Ισπανία, Τυνησία, κ.λπ. Τώρα δε με την οικονομική κρίση ο ανταγωνισμός θα γίνει ακόμα πιο οξύς.
Το ναυτιλιακό συνάλλαγμα λόγω της εθνικοποίησης των τραπεζών θα φύγει από την Ελλάδα. Οι εισπράξεις από μισθούς των ελληνικών πληρωμάτων θα συνεχιστούν, αλλά θα παύσουν οι επενδύσεις, οι επισκευές, οι καταθέσεις ναυτιλιακών εταιρειών σε ελληνικές τράπεζες.
Οι υπηρεσίες είναι περίπου το 70% του ΑΕΠ. Θα επηρεαστούν αρνητικά: διαφήμιση, μάρκετινγκ, τομέας αυτοκινήτου, διασκέδαση για να αναφέρω μερικούς τομείς πέραν του τουρισμού.
Η βιομηχανία και η μεταποίηση θα ωφεληθούν. Αποτελούν το 22% του ΑΕΠ. Θα μπορέσουν να εξάγουν λόγω της υποτίμησης του νομίσματος. Οι επενδύσεις όμως σε παραγωγικά εργαλεία για αύξηση της παραγωγής θα αργήσει λόγω των δομικών αδυναμιών, γραφειοκρατία, νομικές επιπλοκές, πολιτική αβουλία. Πιθανότατα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Το ερώτημα είναι για ποιους, για τους Έλληνες η τους λαθρομετανάστες;
Αναφέρομαι στο θέμα της ανεργίας και των λαθρομεταναστών διότι και αυτοί αποτελούν σήμερα κομμάτι του εργατικού δυναμικού στο γεωργικό, οικοδομικό και βιομηχανικό μεταποιητικό τομέα κυρίως. Η προσφορά επί πλέον φτηνών εργατικών χειρών και ως επί το πλείστον ανασφάλιστων, δημιουργεί ανταγωνισμό με την υψηλή ανεργία μεταξύ των Ελλήνων.
Ο τομέας ενέργειας και της αυτοδυναμίας. Επ’ αυτού θα δημοσιεύσω προσεχώς μια ανάλυση διότι ασχολούμαι επισταμένως με το θέμα. Θα πω σύντομα: Η αυτάρκεια στον ενεργειακό τομέα είναι μακρινό όνειρο. Αν, δε, θέλουμε να έχουμε κάποια στοιχειωδώς φτηνή ενέργεια, θα πρέπει να αποχωρήσουμε από τη συνθήκη του Κιότο. Επίσης η αναταραχή στη Βόρειο Αφρική και τη Μ. Ανατολή ίσως οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τότε όλο το πρόγραμμα του Μνημονίου και της ανάκαμψής της Ε.Ε. θα ακυρωθεί.
Οι προτάσεις για χρηματοδότηση από Κίνα, Ρωσία είναι απλά ευχολόγια. Η εθνικοποίηση των τραπεζών και η άρνηση του χρέους θα τους απομακρύνουν πλήρως από την Ελλάδα. Και οι δύο είναι οι σκληρότεροι εκπρόσωποι του λεγόμενου νεο-φιλελευθερισμού εκτός εάν τους παραχωρήσουμε σημαντικά κομμάτια εθνικού πλούτου.
Το μεγαλύτερο πρακτικό θέμα στον τομέα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι η φορολογία η οποία στη χώρα είναι ad hoc και αντιπαραγωγική. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα βελτιώσει την κατάσταση, αλλά θα δώσει μεγαλύτερες εξουσίες στον έφορο, δηλαδή στη διαφθορά και την αντιπαραγωγική ιδεολογία. Η φορολογία μπορεί να λυθεί με εφαρμογή άλλων παρόμοιων νομοθεσιών στην Ε.Ε. και την πλήρη απλοποίηση του συστήματος από την πολυνομία. Αυτές οι δομικές δυσλειτουργίες της ελληνικής οικονομίας όπως και άλλες δεν επιτρέπουν την άμεση προώθηση σχεδίων για ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ.
Αυτές είναι λίγες από τις ερωτήσεις τις οποίες θέτει η πραγματική οικονομία τις οποίες δεν θέτουν ούτε οικονομολόγοι, ούτε η κυβέρνηση. Δυστυχώς, η λύση είναι μόνον η συναινετική λύση με την Ε.Ε., εφόσον η Ε.Ε. παραμείνει ενιαία. Διότι υπάρχει και ένα άλλο σενάριο. Η Ε.Ε. μπορεί να διασπαστεί σε μπλοκ, και τότε η Ελλάδα θα είναι μάλλον εκτός ευρωζώνης ή σε διαφορετικό μπλοκ από αυτό της Γερμανίας. Ίσως μια απομάκρυνση της Ελλάδος από το ευρώ και την Ε.Ε. με συναινετικές διαδικασίες να είναι μια λύση εφόσον μάς μειωθεί σημαντικά το δημόσιο χρέος και διασφαλιστεί μια ροή χρηματοδότησης.
Νικόλαος Α. Μπινιάρης 21/2/2011

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ........


Οι δραστηριότητες της Τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank, η οποία έχει υποκαταστήματα σε Αθήνα,Κομοτηνή και Ξάνθη και το νομοθετικό πλαίσιο που τις καλύπτει, θα επανεξεταστούν. Αυτό προκύπτει από όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος,απαντωντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή.
"Τα θέματα που αφορούν δικαιοπραξίες σε παραμεθόριες περιοχές καθορίζονται από το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από το κεφάλαιο Β (άρθρα 24-32) του Ν.1892/90, καθώς και από το ΝΔ 22/24-6-1927. Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο επανεξετάζεται από ομάδα εργασίας στην οποία μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία –το καθένα από την οπτική γωνία των αρμοδιοτήτων και προτεραιοτήτων του",είπε ο κ.Βενιζέλος.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν κατέθεσε τυχαία την ερώτηση,αν κι έτσι κι αλλιώς έχει γίνει μεγάλος θόρυβος για τη συγκεκριμένη τράπεζα. Ο κ.Κοραντής στην ερώτησή του επικαλείται πληροφορίες για τη λειτουργία δύο νέων υποκαταστημάτων σε Ρόδο και Κω.Αναφέρει ο κ.Κοραντής:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στη Ρόδο, η τουρκική Τράπεζα Ziraat Bank έχει αποφασίσει την ίδρυση και λειτουργία δύο υποκαταστημάτων της σε Ρόδο και Κω. Η εν λόγω Τράπεζα, ως γνωστόν, ξεκίνηοε την επιχειρηματική της δραστηριότητα σιην Ελλάδα το 2008 με την ίδρυση υποκαταστημάτων διαδοχικά σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη, αποκτώντας ταχέως πελάτες, στους οποίους προσφέρει, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, καταναλωτικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο, μόλις 3% ετησίως, την στιγμή που οι ελληνικές Τράπεζες απαιτούν επιτόκια 12-16%.

Δεν αποτελεί ασφαλώς σύμπτωση το ότι η τουρκική αυτή κρατική Τράπεζα επιλέγει να ανοίξει υποκαταστήματα σε Ρόδο και Κω, δύο νησιά, όπου η επίσημη Τουρκία, εδώ και καιρό, με σειρά δηλώσεων και επισήμων τοποθετήσεων κυβερνητικών παραγόντων, ως και με έντονη προπαγάνδα, υποστηρίζει ότι υπάρχει «τουρκική κοινότητα», της οποίας παραβιάζονται τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα.

Είναι παράλληλα γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει έναν οικονομικό και εμπορικό ομφάλιο λώρο εξάρτησης των νήσων του Αιγαίου και ειδικότερα Ρόδου και Κω από τα τουρκικά παράλια. Είναι σαφές συνεπώς ότι τυχόν άνοιγμα υποκαταστημάτων της Ziraat Bank στα δύο αυτά νησιά θα εξυπηρετούσε μακροπρόθεσμους στρατηγικούς τουρκικούς στόχους, που βαίνουν πολύ πέραν της απλής επιχειρηματικής δραστηριότητας
Παράλληλα ανακύπτει εύλογα το ερώτημα, πως είναι δυνατόν μία Τράπεζα, εκτός ΕΕ, να υποθηκεύει ένα ακίνητο σε παραμεθόριο περιοχή -προκειμένου να χορηγήσει πχ ένα στεγαστικό δάνειο -με συνέπεια να το διεκδικήσει σε περίπτωση αδυναμίας του δανειολήπτη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, όταν είναι γνωστό ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η πώληση ακινήτου εντός παραμεθορίου περιοχής σε αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο χώρας εκτός ΕΕ προϋποθέτει άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
1. Είναι ενήμεροι των σχεδίων της εν λόγω τουρκικής Τράπεζας; Η ανωτέρω Τράπεζα έχει λάβει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τις σχετικές άδειες;
2. Οι δραστηριότητες της Ziraat Bank ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κυβέρνηση, στο σύνολό τους;
3. Εκτιμούν ότι η ίδρυση υποκαταστημάτων της στην Ρόδο και την Κω δεν σχετίζεται με τις θέσεις που έχει εκφράσει η τουρκική Κυβέρνηση, ως ανωτέρω;
4. Παραμένουν ισχύοντες οι περιορισμοί απόκτησης ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς την προηγούμενη άδεια του ΥΠΕΘΑ; Στην περίπτωση αυτή, τι θα συνέβαινε, εάν η εν λόγω Τράπεζα διεκδικούσε την κυριότητα υποθηκευμένου ακινήτου στην Ρόδο και Κω;
5. Σε κάθε περίπτωση, πώς αντιδρά η Κυβέρνηση στην οργανωμένη διείσδυση τουρκικής κρατικής Τράπεζας, που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά σημαντικών βιομηχανικών μονάδων όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στη Θράκη;
6. Πιστεύουν ότι στην υποθετική περίπτωση που μία ελληνική Τράπεζα και μάλιστα κρατική, όπως πχ η ΑΤΕ, ζητούσε να ανοίξει υποκατάστημα στην Τραπεζούντα, θα ελάμβανε την σχετική άδεια από τις τουρκικές Αρχές;
Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Κοραντής ".

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More