ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΛΟ .
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΒΕΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΗΣΗ.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ(ΕΘΝΙΚΗΣ) ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ (ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ) Κ. ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ
Κ. DR NICOLAS KALOY ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Εδώ η Επιστολή:
ΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ημερομηνία: Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009, 12:21
ΠΡΟΣ τον Κ. Πρόεδρον της Δημοκρατίας
ΑΠΟ: Dr Nicolas Kaloy, Geneva, Switzerland

Κύριε
Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Από Γενεύη Ελβετίας απευθύνουμε το εξής ερώτημα προς εσάς, τον Πρώτον Έλληνα: Είναι δυνατόν η γυναίκα αυτή η οποία ομολογεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να είναι Γ.Γ. της Εθνικής Παιδείας και να παρέχει γνώσεις στα παιδιά μας;

Είσθε υπεύθυνος να μας απαντήσετε: Εάν δεν είμαστε Έλληνες, τι είμαστε;;; Εσείς και ο κ.Πρωθυπουργός οφείλετε μίαν απάντηση εις την οποίαν θα δώσωμεν ευρείαν δημοσιότητα σε όλη την ομογένεια των «ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ».και κυρίως εις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΉΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ.

Μετά τιμής, Dr Nicolas Kaloy, www.nicolaskaloy.com,
Πρόεδρος,
European League of Geneva
-----------------------------------------------------------
Θάλεια Δραγώνα: "Το ανθελληνικό κυβερνητικό φαινόμενο"
Τι λεεί η κυρία αυτή;
"Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες".
"Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν".
Κι' όμως!... Αυτή η "κυρία" έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.

ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΄΄ΚΟΛΟΜΒΟ''

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ…


Η αμερικανίδα αρχαιολόγος Anne Terry Wait στο βιβλίο της «Προϊστορική Αμερική» , για τους τύμβους που απλώνονται κατά εκατοντάδες από τον κόλπο του Μεξικού μέχρι και το Ουισκόνσιν, γράφει: « …Ποιος τους ύψωσε αυτούς τους τύμβους εδώ και γιατί;», ρωτούσαν οι Ευρωπαίοι πρώτοι άποικοι της Αμερικής, τους Ινδιάνους. Εκείνοι δεν ήξεραν τίποτα. Και όταν ήρθαν οι αρχαιολόγοι και έσκαψαν πολλούς τύμβους ανακάλυψαν μέσα σ’ αυτούς μαργαριτάρια, περιδέραια, ορειχάλκινες ασπίδες, μαχαίρια, ξίφη, πέλεκεις, χάλκινα δόρατα, κοσμήματα από χρυσό και ασήμι, αγγεία με διάφορες καλλιτεχνικές μορφές.
Οι κατασκευαστές των τύμβων αυτών δεν ήταν Ινδιάνοι. Από πού λοιπόν είχαν έρθει και ποιοι στην Αμερική; Ήταν Κινέζοι, Αιγύπτιοι; Ή μήπως είχαν έρθει από την χαμένη Ατλαντίδα, από την χώρα της Θεάς Μά;»
Ο τουριστικός οδηγός της Παναμερικανικής Εταιρίας Σιδηροδρόμων, « Μπέρλιγκτον Ρούστ» ( 1962), γράφει: « …Υπάρχουν εδώ ίχνη ενός χαμένου πολιτισμού, μιας φυλής της οποίας η προέλευση και η εποχή της ακμής της, αποτελούν για τους αρχαιολόγους ένα άλυτο μυστήριο. Φαίνεται ότι οι αφηγήσεις του Πλάτωνα είναι αληθινές. Ως αληθινές δε, τις πιστεύει και ο αρχαιολόγος Ντόναλυ.
Ο δρόμος που περνά από τα αρχαία μνημεία του Γκρήκ Αμφιθέατερ και από τις πύλαρις οφ Έρκουλους(πύλες του Ηρακλή) είναι για τους αρχαιολόγους ιδιαίτερα δημοφιλής…».
Τέτοιες αναφορές σε θέματα που δεν έχουν ακόμη μέχρι σήμερα επαρκώς εξηγηθεί, ίσως ουδέ καν μερικώς, πολλοί συγγραφείς, ερευνητές αλλά και αρχαιολόγοι ακόμη και περιοδικά ή τουριστικοί οδηγοί, κάνουν αφήνοντας κάποια υπονοούμενα ή ακόμη και δίνοντας τις δικές τους ερμηνείες οι οποίες όμως συγκλίνουν πάντα προς ένα συμπέρασμα κοινό. Ότι δηλαδή Έλληνες ήταν εκείνοι οι πρώτοι επισκέπτες της Ηπείρου αυτής που ήρθαν και άφησαν τα αχνάρια του πολιτισμού τους να σταθούν αρωγοί στην πολιτισμική ανάπτυξη των ιθαγενών της μεγάλης ηπείρου της Δύσης.
Τα αρχαία Ινδιάνικα κείμενα γράφουν: « Ήσαν οι άνδρες του Ανού-Καν, ο Μάγκο Κάπο ήταν ο σοφός τους. Δεν ήθελαν να μας κάνουν δούλους. Ύστερα ο αρχηγός τους Μπάλαμ ανέβηκε σε ένα μεγάλο πάε(=πλοίο) και έφυγε βεβαιώνοντας μας ότι θα ξανάρθει…». Αυτά αναφέρει το Troano, ένα πανάρχαιο κείμενο των Ινδιάνων της Αμερικής το οποίο βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.
Ο Ανού-Καν ήταν ο βασιλιάς Ουρανός που φέρεται να είναι και ο πρώτος αποικιστής της Αμερικής. Ο Μπάλαμ είναι ο Βήλος- Κρόνος ο Βάλτερ των σκανδιναβών και ο Βάαλ της Μεσοποταμίας. Ο Μάγκο –Κάπο ο μεγάλος σοφός ακόλουθος του Μπάλαμ είναι ο Γραμματέας του Κρόνου Ερμής Τρισμέγιστος.
Ένα άλλο ινδιάνικο κείμενο γράφει σχετικά με τους πρώτους εποικιστές της Αμερικής: « Όταν επληθύνθησαν οι άνθρωποι στην γη, άλλοι τράβηξαν προς την Ανατολή και άλλοι ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην χώρα μας. Όλος ο κόσμος μιλούσε τότε την ίδια γλώσσα και οι άνθρωποι Μαύροι και Άσπροι ζούσαν στην εποχή εκείνη ειρηνικά…»(Popol vux, αρχαίο κείμενο των Ινδιάνων της Γουατεμάλας, μέρος Γ΄ κεφ. 20, Μέρος Δ΄ Κεφ. 11ο).
Ακόμη η Ηenrietta Mertz στο βιβλίο της «The Wine dark sea», με ατράνταχτα στοιχεία αποδεικνύει ότι τόσο οι Αργοναύτες όσο και ο Οδυσσέας είχαν φτάσει ο μεν πρώτοι στην Νότιο Αμερική, ο δε ήρωας της Τροίας έως τον κόλπο του Μεξικού. Η αμερικανίδα συγγραφέας της «Σκοτεινής Κρασάτης Θάλασσας», είχε σχεδόν αφιερώσει την ζωή της στην έρευνα αυτή. Ήταν δικηγόρος το επάγγελμα και κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως Ύπαρχος στο πολεμικό αμερικανικό Ναυτικό, είχε διαπλεύσει πολλές φορές τις ακτές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, αλλά και επί του Αμαζονίου είχε αναπλεύσει πέντε φορές. Μετά τον πόλεμο διήνυσε με τα πόδια τεράστιες αποστάσεις επί των Άνδεων του Περού, της Βολιβίας , της Κολομβίας και όλων των γύρω περιοχών, βασισμένη στα «Αργοναυτικά» του Απολλώνιου του Ρόδιου και στην «Οδύσσεια» του Ομήρου. Η Enrieta Mertz μετά από αυτά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ήρες των Αργοναυτικών και αυτός της Οδύσσειας, είχαν φτάσει στην Αμερική πολλές χιλιετίες νωρίτερα απ’ τον Χριστόφορο Κολόμβο!!!
Μάλιστα η ερασιτέχνης αρχαιολόγος και ερευνήτρια της ελληνικής Προϊστορίας και Ιστορίας αλλά κυρίως μεγάλη λάτρης του Ελληνικού Πνεύματος και της Ελλάδος γενικότερα, η οποία είχε επισκεφθεί δύο φορές την Ελλάδα, σε μία από αυτές της τις επισκέψεις έμεινε επί μακρόν στην Κεφαλονιά την οποία ανίχνευσε διαπιστώνοντας πως αυτό ήταν το νησί που βασίλευε ο Οδυσσέας και όχι η Ιθάκη. Βασισμένη σε κάποιο ομηρικό στίχο τον οποίο δεν έλαβαν ποτέ εκ του σοβαρού οι ιστορικοί, αναφέρεται ότι το νησί του Οδυσσέα ήταν το δυτικότερο απ’ τα Ιόνια νησιά. Και αυτό είναι η Κεφαλονιά και όχι η μικρή Ιθάκη. Επίσης η Ιθάκη δεν μπορούσε τα τόσα πρόβατα και τα άλλα ζώα που αναφέρει ο Όμηρος, αφού όπως είναι φανερό δεν διαθέτει τους ανάλογους χώρους. Αλλά γι’ αυτό θα μιλήσουμε σε άλλο μας θέμα.
Από το 1950 και μετά η Ενριετα Μέρτζ διετύπωσε τις θεωρίες και απόψεις της όχι μονάχα στα βιβλία της αλλά και μέσα από διεθνή συνέδρια και ανακοινώσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν έτυχε της αναλόγου προσοχής και αυτό μάλλον πρέπει να το καταλογίσουμε στους δικούς μας αρμόδιους κύκλους παρά σε οποιονδήποτε άλλον. Γιατί εύλογο είναι πως η κάθε αρχαιολογική σχολή(κυρίως η Γαλλική και Αμερικανική), εργάζονται για τα δικά τους οφέλη παρά για άλλα ξένα προς αυτούς. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς και κατά πόσο μπορούμε να αξιοποιήσουμε εκείνα τα σημεία που θα μας ωφελήσουν από κάθε άποψη. Μέχρι σήμερα μάλλον δεν το έχουμε επιτύχει κάτι τέτοιο…
Αμέτρητες λοιπόν, οι μαρτυρίες και οι πηγές που κάνουν αναφορές στα χρόνια εκείνα της απώτατης αρχαιότητας και που όλα αποδεικνύουν την ελληνική παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία παρουσία που χαρακτηριστικό της έχει όχι την τάση που βλέπουμε πολύ συχνά μέσα από τις σελίδες της Ιστορίας και φανερώνουν την ανθρώπινη αδυναμία της επιβολής της εξουσίας μέσα από μία κατάκτηση και επικυριαρχία του δυνατού επί του αδυνάτου, αλλά ακριβώς το αντίθετο εκείνο που έχει να κάνει με το Πνεύμα και τις υψηλές ιδέες, την ανάγκη εκπολιτισμού των πλασμάτων εκείνων που έχουν από την φύση τους ή λόγω συνθηκών την ανάγκη μιας τέτοιας βοήθειας προς την εξελικτική πορεία, τον πολιτισμό.
Αυτό το χαρακτηριστικό που είναι το κύριο στην ελληνική νοοτροπία και γενικότερα τρόπος ζωής, των προγόνων μας, είναι που τους οδηγεί σε νέες ανακαλύψεις, σε νέους δρόμους και αφήνουν έτσι τα ίχνη τους μέσω της πολιτιστικής και αναμορφωτικής τους κληρονομιάς, σφραγίδα που ανεξίτηλα θα δείχνει ανά τις χιλιετηρίδες το πέρασμα του Πνεύματος από κάθε γωνιά του πλανήτη για το καλό του ανθρώπου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ;

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΩΝ…

« … Φησί δε και Βοϊους τον Ερκύνιον δρυμόν οικείν πρότερον τους δε Κίμβρους ορμήσαντες επι του τόπου τούτου αποκρουσθέντων υπό των Βοϊων επι τον Ίστρον…
…Του μεν ουν αρχαίον ώσπερ έφην ειπώ των Κελτών περιωκείτο το πλείστον ο ποταμός, μάλιστα δ’ ην των Κελτών Έθνη Βόϊοι…» ( Στράβων «Γεωγραφικά» τομ. VII ρ. 293, τομ. ΙΙ, Ε, Ι, G, 212-213, και 6. 312, 20- 25 ).
«…Λοιπή δε εστι της Ευρώπης η εντός Ίστρου και κύκλω θαλάττης, αρξαμένης από του μυχού του Αδριατικού μέχρι του Ιερού στόματος του Ίστρου, εν η εστιν ήτε Ελλάς και τα των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών Έθνη…».
Στα γραφόμενα του μεγάλου ιστορικού Στράβωνα ανακαλύπτουμε την κυριαρχία των Ελλήνων. Και δεν είναι καθόλου λόγια ενός τυχαίου, αλλά ενός εκ των μεγαλύτερων ίσως ο κορυφαίος,αρχαίους γεωγράφους και μέσα από αυτές τις γραμμές που αποτελούν ατράνταχτες αποδείξεις και σαφώς ιστορικές πηγές που δεν επιδέχονται καμιά αντίρρηση!

Τι μας λέει λοιπόν; Ότι τα όρια των Ελλήνων προς τον Βορρά έφθαναν μέχρι τον Δούναβη και ως τον μυχό της Αδριατικής θάλασσας.
Οι Βόϊοι οι οποίοι εισέδυσαν στους Γερμανικούς δρυμούς και τους εποίκησαν ονομάσθηκαν με την πάροδο των αιώνων Boch. Οι Γάλλοι τους Γερμανούς τους προσωνομάζουν Boch(= Βόϊοι).
Για να δούμε όμως και την παρουσία των Ελλήνων στην Αγγλία. Το Κρητικής νοοτροπίας μνημείο του Στόουνχετζ, με τις παραστάσεις του αγκυλωτού σταυρού
είναι μία από τις πιο τρανές αποδείξεις της παρουσίας των αρχαίων Ετεοκρητών, στην γηραιά Αλβιόνα. Γιατί οι Ετεοκρήτες σαν τους καλύτερους ναυτικούς της εποχής είχαν φθάσει στο νησί και μάλιστα από εκεί προμηθεύονταν το μετάλλευμα του Κασσίτερου.
Ο αγκυλωτός σταυρός ήταν σύμβολο των Ελλήνων τόσο κατά την εποχή των Θεών όσο και αυτής του χαλκού. Οι Άρειες ( λευκές ) γυναίκες των Ινδιών είχαν ως σύμβολο-φυλακτό τον αγκυλωτό σταυρό, ακόμη και έως σήμερα.
Ο Όμηρος λέει: « … Πλέον έπ’ οίνωπα πόντον, επ’ ανθρώπους αλλοθρόους, εις Τέμεσιν με χαλκόν, άγω δ’ αίθωνα σίδηρον…»
«…Στον βαθύ ήλθα ωκεανό, στην άκρη του κόσμου. Εκεί είναι η πόλις και ο λαός των Κιμμερίων. Σύννεφα σκοτεινά από παντού τους περιβάλουν τους άμοιρους τους Κιμμερίους…» ( Όμηρος « Οδύσσεια» Ραψ. Ε΄ στιχ. 181-184 και Ραψ. Λ΄ στιχ. 14 και 15).
Μέσα από τους στίχους του Παμμεγίστου επικού μας ποιητή, Ομήρου, βλέπουμε πως οι Έλληνες μετακινούνταν προς τον Βορρά όχι μονάχα για εποικιστικούς λόγους αλλά και για εμπορικούς. Οι Κίμβροι φέρονται ως οι ιθαγενείς κάτοικοι της Βορείου Ευρώπης αλλά και οι Λύγιες . Δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς και στους στίχους του Ομήρου αναφερόμενοι Κιμμέριοι.
Στο Ιρλανδικό βιβλίο « Leadhar gadhal» διαβάζουμε: « Το 1240 π.Χ. έφθασαν στην χώρα από τα νησιά της Δύσης είκοσι τέσσερα ζεύγη αποίκων έχοντας αρχηγό τους τον Έλληνα πρίγκιπα Μπάρτολον. Οι άνθρωποι εκείνοι έγιναν με τον καιρό 5000. Πέθαναν όμως από μία αρρώστια και τάφηκαν ομαδικά GHT, έξω από το Δουβλίνο, κατά τα πάτρια έθιμά τους.
Το 2600 αποβιβάστηκαν άνδρες της φυλής Fig Bolg, Gallionib ( Βέλγοι και Γαλάτες).
Ύστερα από αυτούς έφτασαν στην Ιρλανδία προερχόμενοι από τα νησιά της Δύσης άνδρες της φυλής της Tuatha de Dadan. Ήταν άνδρες Θείας καταγωγής και είχαν φέρει μαζί τους μαγικά σύνεργα, ρομφαίες, δόρατα κ.λ.π. και την πέτρα της «Μοίρας», επάνω στην οποία κάθονταν οι Βασιλείς των Ιρλανδών για να εμπνευστούν καλά έργα.

Όλοι αυτοί οι επιδρομείς αφού πολέμησαν πρώτα εναντίον των Fomure, των τερατωδών Γιγάντων που ζούσαν εκεί πριν από αυτούς, άρχισαν κατόπιν ένα εξοντωτικό πόλεμο μεταξύ τους. Νικητές αναδείχθηκαν τελικά οι άνδρες της φυλής της Tuatha de Dadan. Η τελευταία μάχη δόθηκε στην Motura, κοντά στο Kong ( Κομητεία Μάγο). Τότε χάθηκε και η ηγεμονία των Γιγάντων στην Ιρλανδία.
Βλέπουμε βέβαια την ομοιότητα των Δαναών στην φυλή της Tuatha de Dadan. Αλλά ακόμη αντιπαραβάλουμε και την πέτρα της « Μοίρας», που ήταν ένα κομμάτι από βράχο της σπηλιάς στην Ίδη της Κρήτης. Μέσα σ’ εκείνη την σπηλιά αγρυπνούσε κάθε εννέα χρόνια ο Μίνως ο Α΄ της Κρήτης, προσμένοντας την επιφοίτηση του μεγάλου Δία ως προς τους νόμους που έπρεπε να θεσπίσει, για να κυβερνήσει δίκαια τους υπηκόους του. Πάνω σ’ αυτή την πέτρα κάθονταν και οι μετέπειτα βασιλείς της Ιρλανδίας προσμένοντας και εκείνη την ίδια επιφοίτηση του προγονικού τους Θεού Δία, για τους νόμους που έπρεπε να θεσπίσουν για την δίκαιη διακυβέρνηση των Ιρλανδών.
Οι Ιρλανδοί καυχώνται ότι είναι απόγονοι των Κελτών και όπως ιστορικά αποδεικνύεται από την Leadhar gadhal οι Κέλτες ήταν Ελληνικής καταγωγής.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ;

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ! ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Όταν ο Ισμέτ Ινονού και ο Κεμάλ Ατατούρκ μετά που έβαλαν τις τελικές
υπογραφές συμφωνιών, -που αργότερα θα αποβούν καταστροφικές για την
Ελλάδα και τον Ελληνισμό-, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο μετά την
Μικρασιατική Καταστροφή είπαν το περίφημο "herif inandi", που σε
απόδοση σημαίνει <<ο άνθρωπος το πίστεψε>>` και από εκεί άρχισε η
λυσσαλέα προσπάθεια της Τουρκίας για αφανισμό του Ελληνικού στοιχείου
αρχικά στη Μικρά Ασία, στη Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο, Τένεδο, στην
Κύπρο και τώρα πια στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Με σχέδιο και συνέπια η Τουρκία σιγά σιγά προγραμμάτισε και εφαρμόζει
την απαρχή της δημογραφικής αλλοίωσης του Ελληνισμού και την αποδόμηση
του Ελληνικού Κράτους. Με καταχθόνιες συμφωνίες και τεράστιες πληρωμές
σε συμβούλους στην Αμερική, σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην
Ευρώπη και προδοτικές πέννες στην Ελλάδα κατόρθωσε την υιοθέτηση της
πολιτικής της από τους Μεγάλους Αδελφούς στην ξένη, την απαξίωση
θεσμών και καλλιέργεια ηττοπάθειας στην Ελλάδα.

Υπάρχει συνομωσία για την καταστροφή της Ελλάδος; Μεγάλος αριθμός
Ελλήνων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το πιστεύουν!

Είναι βέβαιο, ότι κανείς δεν θα πίστευε πριν από μερικά χρόνια ότι
Τουρκικά μαχητικά θα πετούσαν προκλητικά πάνω από κατοικημένες
περιοχές στην Ελλάδα, κανείς δεν θα πίστευε ότι θα γινόταν το φιάσκο
στα Ίμια, κανείς δε θα πίστευε ότι η Τουρκία δεν θα σεβόταν καμία
συνθήκη ακόμη και τη συνθήκη ίδρυσης του ίδιου του κράτους της
Τουρκίας, κανείς δε θα πίστευε ότι υπάρχει τελεσίγραφο εκ μέρους της
Τουρκίας εναντίον του κράτους της Ελλάδος και η Ελληνική διπλωματία θα
είχε το θράσος να <<παρακαλά>> τους Ευρωπαίους εταίρους να δεχτούν την
Τουρκία σαν μέλος! Επίσης κανείς δεν θα πίστευε ότι μετά την ένταξη
της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την συντριπτική απόρριψη του
σχεδίου ΑΝΑΝ το κακό αυτό φάντασμα θα επανερχόταν, κανείς δεν θα
πίστευε ότι ένα διχασμένο και γελοίο κρατίδιο, τα Σκόπια, θα
σφετεριζόταν τη ιστορία μας και θα είχε εδαφικές βλέψεις ακόμη και
για την Θεσσαλονίκη! Μήπως πιστεύει κανείς ότι αυτά που συμβαίνουν στο
εσωτερικό της Ελλάδος είναι τυχαία; Εκρήξεις στη Ρόδο, φωτιές στη
Σάμο, βόμβες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε στρατηγικά επιλεγμένα
χρονικά σημεία, πύρινη λαίλαπα στην Πελοπόννησο, κουκουλοφόροι να
καταστρέφουν την Αθήνα, να καίεται η Πάρνηθα και η μισή Αττική, και
κανείς να μη συλλαμβάνεται. Προειδοποιητικές βόμβες στο Χρηματιστήριο
και στο Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης μια ημέρα πριν την προκήρυξη
εκλογών, μήπως μερική σκεφτούν να τις καθυστερήσουν! Εδώ υπήρξαν
αποδεδειγμένες υποκλοπές κινητών τηλεφώνων πολιτικών στην Κύπρο και
την Ελλάδα ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού και σαν να μην έγινε
τίποτε! Υπάρχει χώρα στον κόσμο που όλα τα ΜΜΕ κινούνται στη ίδια
ακριβώς πολιτική κατεύθυνση, πληρωμένες και προδοτικές πέννες
καταφανώς εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα! Υστερία σκανδάλων με
συντονισμό, σιωπή πάλι με συντονισμό, για τα εθνικά θέματα ούτε λέξι,
και μη τολμήσει κανείς να κάνει κρητική στη Τουρκία, συγκάλυψη και
ωραιοποίηση των Τουρκικών ενεργειών, ακόμη και τα Ματωμένα Χώματα
ωραιοποιήθηκαν στην τηλεόραση!

Όποιος λοιπόν νομίζει ότι όλα αυτά είναι τυχαία και ασυντόνιστα
γεγονότα ή εθελοτυφλεί ή και αυτός είναι της ίδιας προδοτικής κλίκας.
Απώτερος σκοπός η αλλαγή των συνόρων της Ελλάδος, πρώτα συγκυριαρχία
στο Αιγαίο, εδραίωση για τις γκρίζες ζώνες, επικυριαρχία στη Θράκη,
υποχώρηση στο θέμα των Σκοπίων και έτσι αναγνώριση δικαιωμάτων,
καταστροφική αλλοίωση του δημογραφικού χάρτου και τελικά διαμελισμός.
Όσο για την Κύπρο το χρονοδιάγραμμα καταστροφής δείχνει τον Δεκέμβριο,
η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ίδρυση ενός κράτους
μορφώματος θα οδηγήσει στην εκρηκτική αύξηση των εποίκων, ποιος θα
τους σταματήσει άλλωστε, και μετατροπή του κράτους σε Τουρκική
επικράτεια μέσα στα όρια της ΕΕ με τους Ελληνοκύπριους να πληρώνουν το
τρομερό κόστος. Μεθοδεύεται η αυτόβουλη αυτοκτονία των Ελλήνων της
Κύπρου και ο αφανισμός του Ελληνικού στοιχείου στο νησί.

Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν εντολοδόχοι πολιτικοί και
άλλα σημαίνοντα μέλη και στην Ελληνική και στην Κυπριακή κοινωνία
έτοιμα να εφαρμόσουν τα προδοτικά ξένα σχέδια` υπάρχει όμως σκληρή
χειραγώγηση! Υπάρχει λοιπόν συνομωσία και τώρα είναι πιο εύρωστη όσο
ποτέ, καλό θα κάνουμε εμείς οι Έλληνες κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε και
αυτοί που το πιστεύουν και αυτοί που δεν το πιστεύουν να φυλάμε τα
ρούχα μας για να' χουμε τα μισά!

Τι θα μπορούσε να γίνει; Για να ξεφύγουμε από αυτή τη κατάσταση
ουσιαστικής <<κατοχής>>;

* Να βάλουμε επί τέλους τα εθνικά συμφέροντα υπεράνω των
μικροπολιτικών διαφορών και να ψηφίζουμε για την επιβίωση μας σαν
έθνος και σαν κράτος και όχι με γνώμονα το ατομικό συμφέρον και τα
κομματικά πάθη!
* Να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από το Αγγλοαμερικάνικο άρμα που μόνο
πολύ κακό μας έκανε διαχρονικά, είναι Τουρκόφιλοι ή και αν ακόμη
ήμασταν επιεικείς, τα συμφέροντα τους είναι με τους Τούρκους. Ο
κυρίαρχος Ελληνικός λαός να επιβάλλει στους πολιτικούς της Ελλάδος,
χειραγωγημένους και μη, την ουσιαστική προσέγγιση προς Γαλλία και
Ρωσία. Η συνομωσία σε οποιανδήποτε μορφή και αν υπάρχει κατά πάσα
πιθανότητα ελέγχεται από οργανώσεις στην Τουρκία, Αμερική, Βρετανία
και ίσως από κάποιους άλλους που ο σοφός Ελληνικός λαός διαχρονικά
υποψιάζεται` ένα είναι βέβαιο ανάμιξη από οργανώσεις στη Ρωσία και
Γαλλία δεν υπάρχει! Στο κάτω κάτω της γραφής σαν έθνος είμαστε πολύ
πιο κοντά στο Ρωσικό και Γαλλικό λαό παρά στους υπερόπτες
Αγγλοαμερικάνους.
* Να προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε τις Ελληνικές οργανώσεις της
διασποράς, με σοβαρότητα και με σχέδιο όμως! Αυτοί οι άνθρωποι έχουν
μεγάλη δύναμη στις κοινωνίες όπου ζουν` μυστικές οργανώσεις θα είναι
δύσκολο να τους ελέγξουν, δεν εκβιάζονται και δεν χειραγωγούνται!
* Ο αγωγός Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη πρέπει απαραίτητα να υλοποιηθεί`
όχι μόνο για τα τεράστια οικονομικά οφέλη αλλά είναι και ασφάλεια ζωής
για τη Θράκη. Η μόνη χώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζουν είναι
η Ρωσία, η μόνη χώρα που η Ευρωπαίοι πραγματικά έχουν ανάγκη είναι η
Ρωσία και μόνη χώρα στην περιοχή που η Τουρκία <<τρέμει>> είναι η Ρωσία.
Κανείς δεν θα διακινδυνεύσει παιχνίδι με σημαντικά Ρωσικά συμφέροντα.
* Να προσπαθήσουμε με πειθώ και θυσίες ακόμη, να αποτρέψουμε την
υλοποίηση του καταχθόνιου σχεδίου ΑΝΑΝ στην Κύπρο. Το Κυπριακό θέμα
έχει λυθεί, η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει και είναι μέλος του ΟΗΕ και
ισότιμο μέλος της ΕΕ. Οι απειλές περί Τουρκικών επεκτάσεων,
αναγνώρισης του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, εδραίωσης της
διχοτόμησης και τα τοιαύτα είναι κραυγές ραγιάδων ή πληρωμένων
Εγγλεζόφιλων με νοοτροπία ιθαγενών. Όλες αυτές οι κινδυνολογίες είναι
παράνομες, όλες οι απειλές ακόμη και από την Σουηδική Προεδρία δεν
είναι εφαρμόσιμες, αργά η γρήγορα η Τουρκία θα αναγκαστεί να
εγκαταλείψει έδαφος της ΕΕ.
* Και τώρα ας πάμε στο πλέον καθοριστικό! Όλο το επεκτατικό σχέδιο της
Τουρκίας, όλες οι βλέψεις εναντίων της Ελληνικής και Κυπριακής
επικράτειας, όλα τα σχέδια για αλλοίωση του δημογραφικού ιστού της
Ελλάδος, όλα τα πλάνα των Αγγλοαμερικάνων για νέα τάξη πραγμάτων στην
περιοχή, οι στόχοι για διαμελισμό της Ελλάδος και παράδοσης της Κύπρου
στους Τούρκους θα είναι αδύνατο να συμβούν εάν η Τουρκική ενταξιακή
πορεία εκτροχιαστεί απόλυτα. Μια Τουρκία εκτός Ευρώπης δεν μπορεί να
διεκδικήσει τίποτε απολύτως, διότι υπάρχουν Ευρωπαϊκά πλέον συμφέροντα
που θα την σταματήσουν άμεσα. Άστοχα η Ελληνική διπλωματία απέσυρε το
θέμα του Αιγαίου από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας,
ακόμη πιο άστοχα η Ελληνική διπλωματία δεν θέτει θέμα πολεμικού
τελεσίγραφου που υπάρχει, ίσως να καθοδηγείται, ίσως ακόμη να
εκβιάζεται` όταν όμως το θέμα ένταξης της Τουρκίας δεν υπάρχει οι
Ευρωπαίοι και οι γραφειοκράτες της ΕΕ θα προστατεύσουν τα ημέτερα.

Να φανταστούμε για μια στιγμή εκτός από τα ως άνω αν η Τουρκία
ενταχθεί στην ΕΕ τι θα γίνει; Εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, Τούρκοι,
Πακιστανοί, Αφγανοί και κάθε καρυδιάς καρύδι θα κατακλείσουν την
Ελλάδα, ποιος θα τους σταματήσει, τώρα που η Τουρκία δεν είναι μέλος
μετά δυσκολίας ελέγχεται όταν γίνει μέλος η Ελλάδα θα πνιγεί στον
συρφετό των μεταναστών!

Επομένως όλοι οι Έλληνες ασχέτως που κατοικούν πρέπει πάσει θυσία να
πράξουν ότι είναι δυνατόν για να εκτροχιάσουν την ένταξη τη Τουρκίας
στην ΕΕ, είναι θέμα επιβίωσης.

Μερικοί από εσάς θα νομίσετε ότι τα παραλέμε` άλλοι θα νομίσουν ότι
δεν λέμε αρκετά` <<χαλεπόν γαρ το μετρίως ειπείν>>, όποια και εάν είναι
η θέση σας παρακαλούμε σκεφτείτε τους εθνικούς κινδύνους, σκεφτείτε αν
έστω έχουμε κάποιο δίκιο ακόμη και μερικώς.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΩΡΑ.
ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΤΕΜΠΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΟ(ΥΛΕΥΤΗ)ΛΕΨΗΣ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης παίρνουν θέση στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, μία εβδομάδα πριν από την τελική αναμέτρηση για την εκλογή νέου πρόεδρου, τοποθετούνται σχετικά με το μείζον εθνικό θέμα. Επίσης διατυπώνουν τις απόψεις τους για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και καταθέτουν τις προτάσεις τους για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Θέσεις για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων, την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ρόλο και τα έργα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης παίρνουν σήμερα, μέσα τις σελίδες της “Μακεδονίας”, οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλούν ακόμη για την οικονομία και καταθέτουν τις προτάσεις τους για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Οι κοινές ερωτήσεις

■1. Με ποια πολιτική μπορεί η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση; Αυτή που πρότεινε ο Καραμανλής και καταψηφίστηκε από το λαό ή αυτή που εφαρμόζει ο Παπανδρέου, στην οποία ασκείτε κριτική; Μήπως υπάρχει άλλη πρόταση;

■2. Ναι ή όχι στη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια; Ποια λύση θα επιδιώξετε;

■3. Θα επαναδημιουργήσετε το ΥΜΑΘ, τι σκέφτεστε για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και ποια ταυτότητα θέλετε να προσδώσετε στη Θεσσαλονίκη;
--------------------------------------------------------------------------------

Ντόρα Μπακογιάννη: Λάθος η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

1. Χρειαζόμαστε ένα νέο εθνικό σύμφωνο ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Έρχεται ένας βαρύς και δύσκολος χειμώνας στην οικονομία. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα, όμως, έχουν πάντα το τίμημά τους. Και αυτό το τίμημα το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη να το πληρώνει. Δείτε το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Όχι μόνο είχαν μιλήσει για αυξήσεις μισθών, όχι μόνο, όταν τους ρωτούσαμε πού θα βρουν τα λεφτά, μας έλεγαν ότι τα λεφτά υπάρχουν, αλλά μας ασκούσαν και κριτική που μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας. Και σήμερα τι ανακοινώνουν; Ουσιαστικά πάγωμα μισθών και επιπρόσθετα νέους φόρους. Παράλληλα με διάφορες αλχημείες φουσκώνουν το φετινό έλλειμμα, για να παρουσιάσουν δήθεν σημαντική μείωση του χρόνου. Όμως έτσι δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση. Δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Απλώς σκουπίζονται κάτω από το χαλί, για τα ξαναβρούμε μπροστά μας γιγαντωμένα. Τα προβλήματα λύνονται με υπεύθυνη, τολμηρή πολιτική. Πρέπει να επενδύσουμε στις δυναμικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Πρέπει επιτέλους να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά. Να σταματήσει το δημόσιο χρέος να απορροφά πολύτιμους πόρους από την παιδεία, την υγεία, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη. Υποστηρίζουμε μια δραστική πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών. Ένα τολμηρό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών στο κράτος, στην αγορά και στην κοινωνία. Ένα αποφασιστικό μήνυμα κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε για αυτό το νέο εθνικό σύμφωνο ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Αυτός είναι ο δρόμος για ένα αύριο σιγουριάς, ανάπτυξης και ουσιαστικής στήριξης αυτών που έχουν ανάγκη.

2. Έχουμε χαράξει μία εθνική κόκκινη γραμμή. Για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση. Σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν ούτε μισόλογα ούτε παλινωδίες. Γιατί έτσι κινδυνεύουμε να υπονομεύσουμε και την αξιοπιστία και τους στόχους της πατρίδας μας. Με αυτή την πολιτική χτίσαμε, μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, τη μεγάλη εθνική νίκη στο Βουκουρέστι. Με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας συντάχθηκαν σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Και είμαστε περήφανοι για την πολιτική αυτή. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε νέα κινητικότητα στο ζήτημα της ονομασίας που -ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας- είχε τελματώσει για πολλά χρόνια και αυτό λειτουργούσε εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Με την πολιτική που εισηγήθηκα και υλοποίησα ως υπουργός Εξωτερικών, εκσυγχρονίσαμε τα επιχειρήματα της πατρίδας μας. Κάναμε τη διεθνή κοινότητα να καταλάβει ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι απλώς μια διμερής διαφορά, αλλά ένα μείζον ζήτημα, που έχει επιπτώσεις στην περιφερειακή σταθερότητα, και γιʼ αυτό πρέπει να λυθεί. Με την υπεύθυνη, σταθερή μας στάση, εκθέσαμε την άλλη πλευρά για την αδιαλλαξία που δείχνει. Έτσι κερδίσαμε αξιοπιστία, έτσι βρήκαμε σημαντική διεθνή υποστήριξη στα δίκαια της Ελλάδας. Σήμερα η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ, ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχουν κάνει σαφές προς τα Σκόπια ότι όσο συνεχίζουν τη λογική της αδιαλλαξίας και του αλυτρωτισμού είναι εις βάρος τους. Ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ περνά από την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος. Αυτή είναι η αποτελεσματική εθνική πολιτική. Και αυτή την πολιτική πρέπει να συνεχίσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική που υπερασπίζει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Ελλάδας.

3. Πρέπει να μιλάμε ξεκάθαρα, ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Το υπουργείο αυτό είχε ένα συμβολισμό και ορισμένες αρμοδιότητες. Θα κατανοούσα την κατάργησή του, αν οι αρμοδιότητές του ήταν πια ξεπερασμένες. Το ΠΑΣΟΚ όμως κατήργησε το συμβολισμό και κράτησε τις αρμοδιότητες. Και μάλιστα το έκανε αυτό σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία η διαπραγμάτευση για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος είναι σε κρίσιμη φάση. Αυτό δεν μου είναι πολύ κατανοητό. Τώρα, όσον αφορά τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν χορτάσει από διακηρύξεις και μεγάλα λόγια, που όμως σπανίως γίνονται πράξη. Όμως η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη, έχει τεράστια δυναμική, μεγάλα περιθώρια προόδου και ανάπτυξης και πάρα πολλά να δώσει σε επίπεδο ιδεών, καινοτομίας και έρευνας. Τα μεγάλα της πλεονεκτήματα είναι πάντα η κομβική γεωγραφική της θέση και βεβαίως οι μεγάλες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της. Πιστεύω, λοιπόν, ότι σήμερα, όσο ολόκληρη η Νοτιοανατολική Ευρώπη πλησιάζει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Θεσσαλονίκη, με νέες πολιτικές και αναπτυξιακές συνθήκες, με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της και με αιχμή τη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα των ανθρώπων της, μπορεί πράγματι να καταστεί σημαντικό οικονομικό, μεταφορικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο για μια ευρύτατη περιοχή που περιλαμβάνει τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος που θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

--------------------------------------------------------------------------------

Αντώνης Σαμαράς: Καμία σκέψη για διπλή ή τριπλή ονομασία

1. Ο Καραμανλής πριν από τις εκλογές πρότεινε τα ελάχιστα απαραίτητα μέτρα, για να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Δυσάρεστα αλλά όχι άδικα. Και πάντως απαραίτητα.
Το ΠΑΣΟΚ τα αποδοκίμασε, υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, και όταν ρωτήθηκε πού θα βρει τα χρήματα, για να ικανοποιήσει, μέσα στην κρίση, τέτοιες “γενναιόδωρες” υποσχέσεις, απάντησε το περιβόητο εκείνο: “Λεφτά υπάρχουν”!
Όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, αναγκάστηκε να εφαρμόσει τα ίδια μέτρα ή μάλλον χειρότερα. Πιο σκληρά. Και πιο άδικα. Και χωρίς προοπτική. Διότι είναι και αντιαναπτυξιακά.
Γενικά, οικονομική πολιτική δεν είναι μόνο φοροεισπρακτικά μέτρα ούτε δημοσιονομική λιτότητα. Οικονομική πολιτική είναι πρωτίστως πρωτοβουλίες ανάπτυξης. Και αυτό, δυστυχώς, έχει βγει από το λεξιλόγιό μας.
Νομίζω ότι ο Καραμανλής είχε αναπτυξιακή διάσταση, όταν μείωνε τις φορολογικές επιβαρύνσεις, όταν αρνιόταν να καταργήσει το ελάχιστο αφορολόγητο όριο των επαγγελματιών, όταν αρνιόταν να κάνει φοροεπιδρομή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προτιμούσε το διακανονισμό των χρεών τους. Ασφαλώς η αναπτυξιακή διάσταση έπρεπε να ενισχυθεί. Τώρα η νέα κυβέρνηση δείχνει να την καταργεί!

2. Πρώτα απʼ όλα, μιλάμε για “μια ονομασία για κάθε χρήση”. Δηλαδή απορρίπτουμε κάθε σκέψη για διπλή ή τριπλή ονομασία. Και σε αυτό, για το οποίο εγώ αγωνιζόμουν εδώ και χρόνια, έχουμε σήμερα και όλους τους εταίρους μας στο πλάι μας. Αυτό υπήρξε μεγάλη νίκη του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
Από κει και ύστερα τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα, πλέον, να αποδεχθούν αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας τους. Πράγμα το οποίο δεν το συζητούν καν. Το πρόβλημα δεν είναι πια τόσο δικό μας, αν θα δεχθούμε σύνθετη ονομασία. Διότι τα Σκόπια δεν δέχονται καμία αλλαγή του ονόματός τους, καμία διαφορετική ονομασία για όλες τις χρήσεις.
Εγώ εξακολουθώ να έχω όλες τις επιφυλάξεις για τη σύνθετη ονομασία. Αλλά από τη στιγμή που τα Σκόπια δεν δέχονται “μία ονομασία για κάθε χρήση”, δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού, έτσι κι αλλιώς. Ας μη διαφωνούμε μεταξύ μας για μια προοπτική που οι άλλοι την έχουν αποκλείσει εντελώς.

3. Το ΥΜΑΘ ήταν ένα συμβολικό υπουργείο με λίγες, όμως, αρμοδιότητες. Δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε κυρίως για συμβολικούς λόγους. Για να υπάρχει στην ελληνική νομική και διοικητική τάξη η έννοια της Μακεδονίας. Γιʼ αυτό άλλωστε μετονομάστηκε, επί Ανδρέα Παπανδρέου, σε Μακεδονίας-Θράκης (από υπουργείο Βορείου Ελλάδος). Έπρεπε πράγματι να προχωρήσουμε ένα βήμα πέρα από τους συμβολισμούς. Για την ακρίβεια, έπρεπε να προχωρήσουμε πολλά βήματα πέρα από τους απλούς συμβολισμούς. Να το μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο διοικητικό κέντρο, όπου να υπάρχουν και να συντονίζονται αρμοδιότητες για όλους τους κλάδους της διοίκησης. Ιδιαίτερα για όσους αφορούν την ανάπτυξη. Για να ενεργοποιηθούν οι συνέργειες ανάμεσα στις υποδομές, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στη μεταποίηση, στην αγροτική παραγωγή, στις υπηρεσίες, στην παιδεία και στον πολιτισμό, στις επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, στη διάχυση ευκαιριών και ευημερίας.
Εκείνο που υποστηρίζω εδώ και χρόνια είναι ότι η Μακεδονία και η Θράκη μπορεί γεωγραφικά να είναι “ακριτική περιοχή”, αλλά γεωπολιτικά και οικονομικά είναι η “ενδοχώρα” της Ελλάδας.
Επιπλέον, μαζί με το Αιγαίο και την Κύπρο συναποτελεί ένα γεωπολιτικό άξονα που συνδέει την Κεντρική Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή. Αυτό αναδεικνύει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα που μόνο τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να τα ανακαλύπτουμε με την ολοκλήρωση της Εγνατίας, με τους κάθετους άξονες, αλλά και με τους αγωγούς ενεργείας. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι απλώς η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Είναι το επίκεντρο μιας μεγάλης οικονομικής περιοχής που ενώνει την Κεντρική Ευρώπη με τις κύριες εξαγωγικές διεξόδους των προϊόντων της και τις βασικές πηγές ενεργειακού της ανεφοδιασμού. Αυτή η περιοχή, που αποτελεί την “ενδοχώρα” της Θεσσαλονίκης, ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Και η ανάπτυξή της ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας και τη διεθνή της επιρροή. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να διεκδικήσει το νέο ρόλο της ως περιφερειακό νευραλγικό κέντρο ανάπτυξης. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να προχωρήσει πέρα από τους συμβολισμούς και να αναβαθμίσει το ΥΜΑΘ, το κατάργησε!

--------------------------------------------------------------------------------

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Η σύνθετη ονομασία δημιουργεί ανιστόρητα κεκτημένα

1. Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι ο Καραμανλής είπε την αλήθεια στο λαό. Η κυβέρνηση άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά και άλλα κάνει. “Υπάρχουν λεφτά”, έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τώρα ζητά συναίνεση, για να πάρει σκληρά μέτρα. Το θέμα είναι ότι δεν είναι δυνατόν να την πληρώσει πάλι ο απλός λαός. Η αγορά δεν έχει χρήμα και τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει ακριβή και δύσκολη. Η δική μου πρόταση, την οποία δεν κάνω σήμερα αλλά εδώ και πολλούς μήνες, είναι ότι σε ορισμένα θέματα, όπως είναι η οικονομία, τα εθνικά θέματα, η παιδεία, η ασφάλεια, η υγεία, πρέπει επιτέλους να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και να χαραχτεί εθνική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν οι κυβερνήσεις και να την πληρώνει πάντα ο λαός.

2. Προκάλεσα τους συνυποψηφίους μου να πάρουν θέση για τη Μακεδονία σήμερα, τώρα, όμως απάντηση δεν πήρα. Προσωπικά μένω σταθερός σε ό,τι υποστηρίζω εδώ και είκοσι χρόνια. Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να αποδεχτώ οποιοδήποτε όνομα που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία. Η σύνθετη ονομασία δημιουργεί κεκτημένα για τους Σκοπιανούς, κεκτημένα ανιστόρητα και επικίνδυνα για την ασφάλεια στη Βαλκανική. Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε την υπογραφή μας στην παραχάραξη της ιστορίας, δεν μπορεί να υποκύψουμε στους τυχοδιώκτες εθνικιστές των Σκοπίων. Η Ελλάδα έδωσε τα πάντα στην άλλη πλευρά κατά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών. Δόθηκε η ευκαιρία στους Σκοπιανούς να αποδεχτούν μια ονομασία συμβιβαστική για το όνομα. Αντί για ευχαριστώ έβαλαν θέμα εθνικότητας και γλώσσας, δικαιώνοντας όσους επί χρόνια καταγγέλλουμε τις πραγματικές προθέσεις τους. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον κανένα λόγο να συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις, εφόσον η πλευρά των Σκοπίων έχει διάθεση για κατακτήσεις και μόνο! Πιστεύω ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποστείλει τη Μακεδονία από τον ιστό της Ελλάδας. Στη διπλωματία χρειάζεται και πυγμή. Το είδαμε στο μεγάλο “όχι” του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν, αν θέλετε το είδαμε και στο Βουκουρέστι με την πολιτική Καραμανλή, όπου η Ελλάδα βγήκε πιο αξιόπιστη και πιο δυνατή στο διπλωματικό πεδίο.

3. Διαφώνησα από την πρώτη στιγμή με την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο λόγος δεν είναι αν υποβαθμίζεται ή όχι η κυβερνητική παρουσία στην περιοχή. Αυτό είναι άλλη κουβέντα. Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε θετικά η τοποθέτηση δύο υφυπουργών κορυφαίων υπουργείων στο Διοικητήριο και δεν δίστασα να πω μια καλή κουβέντα για τη νέα κυβέρνηση. Αν η κίνηση είναι σωστή, θα φανεί από το αποτέλεσμα. Όμως, γνωρίζοντας τις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του για τα εθνικά θέματα και ειδικά για το θέμα της Μακεδονίας, φοβάμαι ότι η κατάργηση του ΥΜΑΘ με τόση ευκολία και τόση ταχύτητα προοιωνίζει τι μέλλει γενέσθαι στα εθνικά μας θέματα και ειδικότερα στο Μακεδονικό.
Η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας είναι εθνική υπόθεση και πρέπει να το αντιληφθούν οι κυβερνώντες, είτε είναι μπλε είτε πράσινοι. Τα προηγούμενα χρόνια χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία περιφερειακής ανάπτυξης. Πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν προχώρησε και τα κονδύλια ποτέ δεν έφτασαν στην περιφέρεια. Όλη η εκτός Αττικής οδού Ελλάδα υποφέρει από το διοικητικό συγκεντρωτισμό, είναι απομονωμένη και παραμελημένη. Αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει.

Η Θεσσαλονίκη έχει ταυτότητα. Είναι μια ευρωπαϊκή πόλη, μια ιστορική πόλη, βυζαντινή συμβασιλεύουσα, η πόλη του Μεγαλέξανδρου. Έχει πολλά προτερήματα. Έχει ανθρώπινο δυναμικό, της λείπουν υποδομές. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται συγκεκριμένες πολιτικές, ένα πακέτο ανάπτυξης που θα την καταστήσει πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More