ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ.....



Αχιλλέας, ο μεγαλύτερος ήρωας όλων των εποχών. Ο πρώτος ανάμεσα σε πρώτους. Ο ακατανίκητος Βασιλιάς των Μυρμιδόνων. Κάθε του απόφαση, σφράγιζε την μοίρα συμπολεμιστών και εχθρών του. Γίνεται, τελικά, αντικείμενο λατρείας για τους αρχαίους Έλληνες.

Ναοί μαρτυριούνται αφιερωμένοι στην λατρεία εκείνου. Σύμφωνα με το χαμένο επικό ποίημα Αιθιοπίς που αποδίδεται στον Αρκτίνο της Μιλήτου, μετά το θάνατο και την καύση του Αχιλλέα, η μητέρα του Θέτιδα, έλαβε τις στάχτες του και τις τοποθέτησε στο ακατοίκητο νησί Λευκή που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Δούναβη. Εκεί, οι Αχαιοί, ανέγειραν έναν τύμβο και εγκαινίασαν αγώνες προς τιμήν του. Επιπλέον, αναφέρεται η ύπαρξη ενός εντυπωσιακού ναού και ενός θρυλικού αγάλματος του ήρωα. Εμπορικά λιμάνια αφιερωμένα στην νήσο Λευκή και στην λατρεία του Αχιλλέα, υπήρχαν στη Μεσσηνία και στην Λακωνία. Ενώ, ναοί υπήρχαν στις Σποράδες , στη Σάμο, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο.

Το 1823, ένας ναυτικός, ο Κριτζίνσκυ, ανακάλυψε στο ακατοίκητο νησί Λευκή, ερείπια ενός αρχαίου ναού. Βέβαια, οι ηρωικές λατρείες, είναι πολύ περισσότερο περιορισμένες από αυτές των θεών. Ακόμη, αναπτύσσονται κυρίως σε περιοχές που σχετίζονται με τη γέννηση, την δράση, αλλά ιδιαίτερα το θάνατο του ήρωα. Στην περίπτωση αυτή, με επίκεντρο το νησί αυτό στον Εύξεινο Πόντο, διαδόθηκε ευρύτατα σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Αχιλλέας να αναφέρεται και ως Ποντάρχης

Ένα άλλο περισσότερο πιθανό σημείο ταφής του Αχιλλέα, είναι ο τόπος που ο ήρωας άφησε την τελευταία πνοή του, η ίδια η Τροία. Είναι εκεί που ακόμη και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και προσκύνησε τον νεκρό ήρωα, το παράδειγμα επικών ανδραγαθημάτων. Ειδικότερα, αν και η Ηλιάδα τελειώνει πριν το θάνατο του Αχιλλέα, ο θάνατός του έχει προλεχθεί. Παραγγέλνει ο ίδιος στους Αχαιούς με το θάνατο του επιστήθιου φίλου του, τον Πάτροκλο, να κατασκευάσουν αρχικά έναν μικρό τύμβο που θα διευρυνόταν αργότερα, προκειμένου να συστεγάσει τους δύο συμπολεμιστές.

Η αρχαιολογική σκαπάνη ξεκίνησε σε έναν τύμβο κοντά στο ακρωτήρι Σίγειον και καθώς δεν καρποφόρησε, μετατοπίστηκε προς μια γειτονική περιοχή, το Σιβρί τεπέ. Ο Schliemann, θεωρούσε πως ο τάφος βρισκόταν σε έναν τύμβο στο Κουμ τεπέ. Ακόμη, η τοποθεσία, όπου σύμφωνα με τον Αρριανό της Νικομήδειας ο Μέγας Αλέξανδρος προσκύνησε, ήταν ένας ακόμη μεγαλύτερος τύμβος, το Κεσίκ τεπέ, γνωστός και ως τύμβος του Δημητρίου. Βέβαια, οι λιγοστές σημερινές προσπάθειες – αναζητήσεις, συναντούν σημαντικά προβλήματα είτε από Τουρκική Κυβέρνηση είτε από φυσικές αιτίες.

Επομένως, ακόμη και αν ο Αχιλλέας ήταν μυθικό πρόσωπο, η λατρεία και οι ναοί του ήταν υπαρκτοί και τα ερείπιά τους σίγουρα έχουν σημαντική αρχαιολογική αξία. Επιπλέον, αν το βέλος του Πάρη φόνευσε τον μυθικό ήρωα, ο ιστορικός αν ποτέ υπήρξε, κινδυνεύει να χαθεί. Να χαθεί από την αγκύλωση, την νοητική ακαμψία και την σχολαστικισμό ορισμένων ειδικών επιστημόνων που συνεχίζουν να επιμένουν πως το υλικό των μύθων και των αρχαίων αφηγήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με την ιστορική πραγματικότητα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ;


Εκρηκτικές είναι οι αποκαλύψεις της ομάδας των ερευνητών, ανάμεσα στους οποίους και μέλη της ομάδας του WikiLeaks, για την Ελλάδα, σύμφωνα με διαβαθμισμένα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών που φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ».

Στα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουμε σήμερα, οι αμερικανικές υπηρεσίες απαντούν σε μια σειρά από ερωτήματα:
Γ ιατί η Ντόρα Μπακογιάννη «κάρφωνε» στους Αμερικανικούς τον Πέτρο Μολυβιάτη;
Πώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος άλλαξε τους σχεδιασμούς του Μητσοτάκη; Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρόθυμος να υποστεί οποιοδήποτε πολιτικό κόστος αρκεί να διευκολύνει την αμερικανική κυβέρνηση;
Ποιο ήταν το μυστικό σχέδιο της Ουάσινγκτον για ...

εγκατάσταση ιπτάμενων τάνκερ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου στον Περσικό κόλπο;
Γιατί η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε την εναλλακτική πρόταση μεταστάθμευσης των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού στη Λήμνο;
Ποια γεγονότα ώθησαν τους Αμερικανούς να χαρακτηρίσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών «Μητσοτάκης-gate»;
Γιατί η Ουάσινγκτον υιοθέτησε τις καταγγελίες Μαυρίκη ότι η Ντόρα Μπακογιάννη γνώριζε και ενέκρινε τις υποκλοπές ακόμη και του τηλεφώνου του Ανδρέα Παπανδρέου;




Σωτήρχος - Μητσοτάκης ετοίμαζαν από κοινού αποφάσεις της Βουλής

Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων ξεκινά από το 1990, σε τηλεγράφημα με ημερομηνία 24 Αυγούστου του 1990, το οποίο είχε αποσταλεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα προς το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Από τα αναφερόμενα στο τηλεγράφημα που είχε συντάξει ο τότε πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα κ. Μάικλ Σωτήρχος φαίνεται πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής «συνεργάζεται» με τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ότι από κοινού προετοίμαζαν αποφάσεις της Βουλής! Αποκαλύπτεται επίσης ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είχε «καρφώσει» σε συνομιλητή της πως ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης, διπλωματικός σύμβουλος του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν υπεύθυνος για τη μεταστροφή της απόφασης του Καραμανλή να επιτρέψει τη μεταστάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού στη βάση του Ελληνικού.

Η επιχειρούμενη προσγείωση αμερικανικών ιπτάμενων τάνκερ στην Ελλάδα είχε σκοπό να ενισχυθούν οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ που συμμετείχαν στον πόλεμο του Κόλπου, ο οποίος είχε ξεκινήσει τρεις εβδομάδες νωρίτερα, δηλαδή στις αρχές Αυγούστου του 1990.

Το τηλεγράφημα είχε χαρακτηριστεί PREL, που αναφέρεται στις εξωτερικές σχέσεις, και PGOV, που αντιστοιχεί σε ενδοκυβερνητικά θέματα, και είχε θέμα «τη μεταστάθμευση αμερικανικών ιπτάμενων τάνκερ στην Ελλάδα και την ελληνική στήριξη στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση».

Το έγγραφο αναφέρεται αρχικώς σε μια συνάντηση του πρεσβευτή Σωτήρχου με μη κατονομαζόμενο υπουργό, στην οποία το μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη -με εντολή του τότε πρωθυπουργού- επανέλαβε στον Αμερικανό διπλωμάτη όσα ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε πει στον πρεσβευτή των ΗΠΑ νωρίτερα και αυστηρώς εμπιστευτικά. Οτι δηλαδή «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αξιοποιήσει την ατμόσφαιρα της κρίσης και το πνεύμα της συνεργασίας στον Περσικό Κόλπο ως μια ευκαιρία για πλήρη ένταξη τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση».

Ο Αμερικανός συντάκτης του τηλεγραφήματος γράφει: «Σχετικά με το αίτημά μας για στάθμευση ιπτάμενων τάνκερ τύπου KC-135 (σ.σ.: αναφέρεται σε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού), ο συνομιλητής του Σωτήρχου σημείωσε ότι η Βουλή θα πρέπει να συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση που θα καλέσει ο Πρόεδρος Καραμανλής για να περάσει η απαραίτητη νομοθεσία. Παρ’ ότι ο Καραμανλής είχε συμβουλεύσει τον Μητσοτάκη να είναι προσεκτικός σχετικά με την ανάμιξη της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός παραμένει πρόθυμος να συγκαλέσει μια ειδική συνεδρίαση.
Προτού ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό να προωθήσει το ζήτημα, ο πρεσβευτής Σωτήρχος θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας Βαρβιτσιώτη στις 24 Αυγούστου για να εξετάσει εάν τα ιπτάμενα τάνκερ μπορούν να σταθμεύσουν στο Ελληνικό υπό το πρίσμα των υφισταμένων συμφωνιών, απομακρύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανάγκη ο Μητσοτάκης να προσεγγίσει τον Καραμανλή».

Στη συνέχεια της συνάντησης του κ. Σωτήρχου με τον μη κατονομαζόμενο υπουργό, ο συνομιλητής του Αμερικανού πρεσβευτή -κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη- είπε ότι «η κρίση στη Μέση Ανατολή προσφέρει μια ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Τουρκία να γίνουν πλήρη μέλη (σ.σ.: αντί για παρατηρητές) της ΔΕΕ.
Επανέλαβε ότι ο Μητσοτάκης θα το εξετάσει, διότι όταν η κρίση περάσει ίσως η πολιτική κατάσταση να μην επιτρέπει στην κυβέρνηση να προωθήσει την τουρκική υποψηφιότητα σε αυτό το Σώμα».

Ο συνομιλητής του Αμερικανού πρεσβευτή ξεκίνησε τα σχόλιά του για το θέμα της ΔΕΕ επιμένοντας να κρατηθεί το θέμα αυστηρώς εμπιστευτικό. Είπε πως «αν έστω και μια λέξη διαρρεύσει προς τα έξω, δηλαδή ότι η κυβέρνηση προωθεί την ένταξη της Τουρκίας σε οποιονδήποτε ευρωπαϊκό οργανισμό, τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα βρουν ευκαιρία να κατηγορήσουν την κυβέρνηση της Ν.Δ. πως ξεπουλά τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας όπως το Κυπριακό, το Αιγαίο κ.τ.λ.».


Η στάση του Καραμανλή

Ο μη κατονομαζόμενος υπουργός είπε ότι ο ίδιος και ένα ακόμη μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Καραμανλή για να συζητήσουν την κρίση στον Κόλπο. Σύμφωνα με τον συνομιλητή του κ. Σωτήρχου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει και στους δύο υπουργούς ότι υποστήριζε 100% τις κυβερνητικές πολιτικές σ’ αυτό το ζήτημα, πως η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των ισχυρών δυτικών κρατών και ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται τις συμβουλές των θεωρητικών». Στη συνέχεια, ο μη κατονομαζόμενος υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις απόψεις του Καραμανλή σ’ αυτό το ζήτημα.
Αφού άκουσε αυτά που του μετέφερε ο συνομιλητής του, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον ίδιο τον Καραμανλή και άκουσε, με μεγάλη δυσαρέσκεια, ένα εντελώς δια-φορετικό μήνυμα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να επιδείξει προσοχή στην άσκηση της πολιτικής του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οταν ο απορημένος πρωθυπουργός ρώτησε τον Καραμανλή για ποιο λόγο είχε αλλάξει τη στάση του, ο τελευταίος αρνήθηκε ότι είχε εκπέμψει διαφορετικό μήνυμα».
Ο κ. Μητσοτάκης ήταν απογοητευμένος από την τροπή των γεγονότων. Οπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, «η κόρη του Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, άφησε να εννοηθεί στον Μητσοτάκη ότι ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου Πέτρος Μολυβιάτης ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη γνώμη του Καραμανλή στο ενδιάμεσο μεταξύ των συναντήσεών του με τους δύο υπουργούς και τον Μητσοτάκη».

Βάση για τα ιπτάμενα τάνκερ

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι «παρά την ξαφνική υπαναχώρηση του Προέδρου, ο Μητσοτάκης είναι προετοιμασμένος να ενδώσει στο αίτημά μας για τη στάθμευση των ιπτάμενων τάνκερ τύπου KC-135 στην Ελλάδα». «Το πρόβλημα», σημείωνε ο μη κατονομαζόμενος υπουργός, «είναι ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας (άρθρο 27, παράγραφος 2) ορίζει ότι για οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα βρίσκονται στην Ελλάδα και η ανάπτυξή τους δεν καλύπτεται από υφιστάμενες συμφωνίες, η παρουσία τους θα πρέπει να εγκριθεί μέσω ενεργοποίησης ειδικού νόμου.

Δεδομένου ότι η Βουλή δεν προγραμματίζεται να συνέλθει σε σώμα νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου (σ.σ.: αναφέρεται στο 1990), ο Μητσοτάκης θα πρέπει να ζητήσει από τον Πρόεδρο Καραμανλή να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Μια απόλυτη πλειοψηφία είναι απαραίτητη και ο Μητσοτάκης είναι βέβαιος ότι θα συγκεντρώσει τις 151 ψήφους από το δικό του κόμμα και επιπλέον τις ψήφους των δύο μουσουλμάνων (σ.σ.: βουλευτές τουρκικής καταγωγής), υπό την προϋπόθεση ότι ο Καραμανλής είναι πρόθυμος να συγκαλέσει μια ειδική συνεδρίαση. Ο Μητσοτάκης είναι πρόθυμος να πληρώσει το πολιτικό κόστος ενός κοινοβουλευτικού διαλόγου, τις διαδηλώσεις και την ψηφοφορία προκειμένου να διευκολύνει την αμερικανική κυβέρνηση», κατέληγε το αμερικανικό τηλεγράφημα, που είχε διαβαθμιστεί ως απόρρητο και είχε επίσης κοινοποιηθεί σε μονάδες του ΝΑΤΟ στη Χαϊδελβέργη και στο Ράμσταϊν, στην αμερικανική αεροπορική βάση του Οφατ στη Νεμπράσκα, στο αρχηγείο της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουάσινγκτον, στο αμερικανικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο και στις πρεσβείες των ΗΠΑ στο Κάιρο και στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Στο τέλος του τηλεγραφήματος, οι Αμερικανοί διπλωμάτες ενημέρωναν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι «ο πρεσβευτής έχει συγκροτήσει μια ειδική ομάδα για να συνεργαστεί με το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Αμυνας προκειμένου να εντοπίσουν εναλλακτικά αεροδρόμια προτού ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό να προσεγγίσει τον Καραμανλή και να διακινδυνεύσουμε μια απόρριψη απ’ αυτόν, η οποία ίσως να περιπλέξει την έγκαιρη έγκριση του αιτήματός μας για μεταστάθμευση των ιπτάμενων τάνκερ. Ο υπουργός Αμυνας Βαρβιτσιώτης και το ΓΕΕΘΑ συμπεριέλαβαν τη Λήμνο μεταξύ των εναλλακτικών που προτάθηκαν σε μια έμμεση προσπάθεια να “νομιμοποιήσουν” την παρουσία Ελλήνων στρατιωτικών στο νησί. Πέρα από τις διεθνείς επιπλοκές που ενδεχομένως προκαλέσει η χρήση της Λήμνου, το πρόβλημα παραμένει η διασφάλιση της έγκρισης από τη Βουλή.

Στη συνέχεια, ο πρεσβευτής Σωτήρχος θα συναντηθεί σήμερα (σ.σ.: 24 Αυγούστου 1990) με τον υπουργό Αμυνας Βαρβιτσιώτη για να βολιδοσκοπήσει τη χρήση της υπάρχουσας βάσης μας στο Ελληνικό για την εγκατάσταση των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού. Από τη στιγμή που προβλέπεται από τη διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, ίσως να μπορέσουμε να διευθετήσουμε το ζήτημα χωρίς να εμπλακεί ο Καραμανλής και χωρίς να θέσουμε το αίτημά μας ενώπιον της Βουλής».

Εκτός όλων των άλλων, από το έγγραφο φαίνεται ότι ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα είχε επιρροή στον Ελληνα πρωθυπουργό, αλλά και είχε δημιουργήσει τον μηχανισμό εκείνο που του επέτρεπε να πληροφορείται σχεδόν αμέσως και με απόλυτη εγκυρότητα τις ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και την πορεία των σχέσεων Καραμανλή - Μητσοτάκη.

Οι ερευνητές του WikiLeaks το επόμενο διάστημα φέρνουν στοιχεία για τις υποχωρήσεις και την παρελκυστική τακτική της κυρίας Μπακογιάννη σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, καθώς και για τις φιλοαμερικανικές θέσεις της σχετικά με το Κυπριακό και τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ανδρέα

Το δεύτερο τηλεγράφημα που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» εστάλη από την αμερικάνικη πρεσβεία της Αθήνας προς τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 8 Μαΐου του 1993.

Το επίσημο θέμα του εγγράφου είναι η εβδομαδιαία επισκόπηση του ελληνικού Τύπου. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες στέλνουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όχι το σύνολο των δημοσιευμάτων που αφορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ή όσα αναφέρονται στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα που υπηρετούν, αλλά μόνο εκείνα τα άρθρα και ρεπορτάζ που θεωρούν ότι αξίζει να μεταδοθούν. Στην ουσία, οι υπηρεσιακοί παράγοντες στις πρεσβείες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο επιλέγουν και με τον τρόπο αυτό υιοθετούν τα ρεπορτάζ των εφημερίδων που αποστέλλουν στις κεντρικές υπηρεσίες. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν και θέτουν στη διάθεση των προϊσταμένων τους έχουν προηγουμένως διασταυρωθεί ή αποτελούν αμερικανική διαρροή προς τα μέσα ενημέρωσης…

Στο συγκεκριμένο ντοκουμέντο, οι αμερικανικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Μαυρίκη, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τότε υπουργός Πολιτισμού, γνώριζε για το σκάνδαλο των υποκλοπών που είχε συγκλονίσει το πολιτικό σύστημα το 1993, υποστηρίζοντας ότι η κόρη του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «γνώριζε» και «ενέκρινε» τις παρακολουθήσεις και καταγραφές των ευαίσθητων τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της εποχής, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

«Η υπόθεση των υποκλοπών επανεμφανίστηκε στις περισσότερες ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες ως το κυρίαρχο πολιτικό θέμα», αναφέρεται στην υποενότητα 4 με υπότιτλο «νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών».
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς διπλωμάτες, «ο Τύπος εστίασε συγκεκριμένα στις αποκαλύψεις του κατηγορούμενου υποκλοπέα Μαυρίκη ότι είχε αποδείξεις πως συναντήθηκε με την κόρη του πρωθυπουργού και υπουργό Πολιτισμού Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Μαυρίκης υποστηρίζει ότι είχε μακρά συνομιλία με την Μπακογιάννη στο γραφείο της και πως μαγνητοφώνησε τη συζήτησή τους, γεγονός που, όπως είπε, αποδείκνυε ότι η Μπακογιάνη γνώριζε για τη δραστηριότητά του στις υποκλοπές, και μάλιστα την ενέκρινε. Η υποτιθέμενη κασέτα με τη συνομιλία τους μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και έπειτα από την εκπομπή η Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι η φωνή στην κασέτα ήταν δική της, αλλά υποστήριξε ότι το ηχητικό απόσπασμα ήταν παραποιημένο. Οι περισσότερες ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες έκριναν την εξήγησή της ως μη ικανοποιητική. Οι ημερήσιες “Τα Νέα” και “Ελευθεροτυπία” φιλοξένησαν δηλώσεις ενός υπαλλήλου του ΟΤΕ, του Μπάμπη Μπουρνιά, ο οποίος επιβεβαίωσε δηλώσεις του Μαυρίκη ότι το τηλέφωνο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου παρακολουθείτο. Ο Μπουρνιάς είπε ότι βοήθησε τον Μαυρίκη».


«Μητσοτάκης-gate»

Σε άλλο τηλεγράφημα της 18ης Μαΐου του 1993, εν όψει της μετάβασης του τότε υπουργού Γεωργίας των ΗΠΑ Μάικ Εσπάι στην Ελλάδα -του πρώτου υπουργού της τότε κυβέρνησης Κλίντον που επισκεπτόταν την Ελλάδα-, γίνεται αναφορά στα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής ατζέντας του κ. Μητσοτάκη.
Στο έγγραφο αυτό, οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν το σκάνδαλο των υποκλοπών «Μητσοτάκης-gate», αποδίδοντάς το με τον έμμεσο αυτό τρόπο στον πρώην πρωθυπουργό. Στην παράγραφο με υπότιτλο «σκάνδαλο υποκλοπών», οι Αμερικανοί διπλωμάτες επισημαίνουν ότι «η ανάδειξη τους τελευταίους δύο μήνες του “Μητσοτάκης-gate” είχε προστεθεί στα πολιτικά προβλήματα του πρωθυπουργού. Το σκάνδαλο επικεντρώνεται γύρω από τους ισχυρισμούς του τεχνικού Χρήστου Μαυρίκη, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε υποκλέψει τις συνομιλίες ηγετών της αντιπολίτευσης και μελών της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Νίκου Γρυλάκη -ενός πρώην βοηθού του Μητσοτάκη- και σε γνώση του πρωθυπουργού και της κόρης του, υπουργού Πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη, δύο χρόνια προτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρθει στην εξουσία. Το σκάνδαλο έχει επιδεινώσει τα προβλήματα της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει μια οριακή πλειοψηφία δύο εδρών στη Βουλή, και ευθύνεται για την παραίτηση (ντροπιαστική για τον πρωθυπουργό) του υπουργού Επικρατείας στις 10 Μαΐου. Στην τριετή θητεία της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε αντιμέτωπη με παραιτήσεις ή αντικαταστάσεις εννέα υπουργών, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Γεωργίας Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 λόγω της ανάθεσης συμβολαίων πυρόσβεσης σε ιδιωτικές εταιρείες».

Στο ίδιο τηλεγράφημα γίνεται σύντομη αναφορά και στην υπόθεση Λάλα. «Η υπόθεση κατασκοπείας στην οποία είναι αναμεμιγμένος ο Ελληνοαμερικανός υπάλληλος της πρεσβείας μας Στήβεν Λάλας ντρόπιασε τον Μητσοτάκη. Ο ελληνικός Τύπος έχει μεταθέσει το ενδιαφέρον του από τον χλευασμό της αμερικανικής κυβέρνησης στο να αναζητά μια επιβεβαιωμένη υπόθεση κατασκοπείας».

Η ΔΗΣΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.......


ΔΗΛΩΝΕΙ: "Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Σεραφείμ"

Την παρέμβαση της Ελλαδικής Εκκλησίας σχετικά με τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς περί. εβραϊκής συνωμοσίας ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφέρει: «Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ -οι οποίες ήδη κάνουν τον......
γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνομωσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις.
Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός. Γι΄αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ταυτόχρονα, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη μεγάλων Ιεραρχών, όπως ο Αθηνών Δαμασκηνός, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασώσει τους Εβραίους συμπολίτες του της Αθήνας και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου να διασώσει και τους 275 Εβραίους της Ζακύνθου.
Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη»

ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΛΗ


  • "Σας καλώ να απολογηθείτε για συνειδητή απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων"

H ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη Bουλή για τον Προϋπολογισμό:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε αυτόν τον προϋπολογισμό εγώ θα σας μιλήσω μόνο για την πατρίδα και με αριθμούς, γιατί υποτίθεται ότι ο προϋπολογισμός αφορά την πατρίδα. Και δεν υποτίθεται απλώς, οφείλει να είναι έτσι, ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, ακόμη και με τον τρόπο με τον οποίο συζητάμε σήμερα, ακόμη και με αυτούς τους παράλληλους μονόλογους που δεν παίρνουν απαντήσεις. Σας καλώ ευθέως –την Κυβέρνηση, ευθέως όμως- να απολογηθείτε εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, εντός εκτός Προϋπολογισμού, για τη συνειδητή απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Δεν μπορούμε να παίξουμε άλλο το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι κάνατε διάψευση για τις μυστικές συμφωνίες με τους Τούρκους. Ε, δεν θα σας μιλήσω για τις μυστικές, σας μιλάω για τις φανερές. Δεν θα ασχοληθώ ούτε καν με τον κ. Νταβούτογλου, ο οποίος δηλώνει: «Μα, ποιες; Εμείς ήδη κάνουμε μπίζνες στο Αιγαίο με το Γιώργο». Και εδώ μιλάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις κι εδώ μιλάμε για τις επενδύσεις κι εδώ μιλάμε για τον τρόπο με τον οποίο παραγγέλνετε υποβρύχια που γέρνουν. Δίνετε 30 τρισεκατομμύρια δραχμές από το 1998. Τριάντα τρισεκατομμύρια δραχμές έχετε δώσει.

Τριάντα τρισεκατομμύρια δραχμές -να ακουστεί αυτό εδώ το νούμερο- για να φυλάξετε τι και πώς; Τι δεν φυλάσσεται; Να πούμε την αλήθεια. Με τη συνέργια των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στην αλληλοδιαδοχή των δύο κομμάτων από το 1982 μέχρι σήμερα αρνείστε και δεν έχετε πάρει καμία θέση -γι' αυτό σας εγκαλούμε- για την αποκλειστική οικονομική ζώνη που περιλαμβάνει το Καστελόριζο. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε επικοινωνιακά το Καστελόριζο. Δεν μπορεί να έχετε αδρανήσει. Δεν χρειάζεται πολεμοκαπηλική αντίληψη και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι με βάση το δίκαιο της θάλασσας από το 1982 μέχρι σήμερα η αποκλειστική οικονομική ζώνη συνεπάγεται πολύ συγκεκριμένα κυριαρχικά δικαιώματα. Δικός σας άνθρωπος είναι ο Κουλουμπής και δεν μιλάω ούτε μόνο για τις γεωτρήσεις, ούτε για τα πετρέλαια, ούτε για το θησαυρό, ούτε για την πραγματικότητα ότι αυτός ο τόπος είναι πλούσιος και έχει λεφτά. Δεν θα μιλήσω για τον Κουλουμπή και για τον Μπάμπουρα, ούτε για το Λεβιάθαν. Δεν λέω λέξεις τυχαίες. Ο Μπάμπουρας είναι περιοχή πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Βόρειο Αιγαίο και ο Λεβιάθαν είναι περιοχή με κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, μεταξύ Κύπρου, ελληνικών χωρικών υδάτων, Αιγύπτου και Ισραήλ. Και έρχεστε σήμερα και μιλάτε για φτώχεια, για τούτο για εκείνο για το άλλο.

Ξοδεύετε να φυλάξετε την Καταχάρ, το Νταρφούρ. Στο Νταρφούρ και στο Σουδάν ποιοι κάνουν επένδυση, κύριοι της Κυβέρνησης; Κάνουν οι μεγάλες πολυεθνικές. Τι θέλετε να μας πείσετε; Ότι είναι εκσυγχρονιστική πολιτική αυτή τη στιγμή και σωτήρια για τη χώρα; Ο Πρωθυπουργός σας έρχεται σε μόνιμη αντίφαση. Δεν μπορεί το Σάββατο να σας λέει στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι όλα γίνονται για την πατρίδα και την Ελλάδα για να παραμείνει ανεξάρτητη και ελεύθερη, όταν είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος άπειρες φορές από πριν από τις εκλογές μέχρι σήμερα μιλάει για μειωμένη εθνική κυριαρχία συνειδητά και με τη ψήφο του ελληνικού λαού.

Δεν μπορείτε το Καστελόριζο να μην μπορείτε να το υπερασπιστείτε στο επίπεδο της οικονομικής ζώνης, να έχετε πάρει απόφαση, χωρίς να μιλάμε για casus belli. Προσέξτε, εδώ δεν σας μιλάω για casus belli, σας μιλάω για αποκλειστική οικονομική ζώνη. Γιατί δεν είναι μόνο τα κοιτάσματα. Είναι πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει το οικόπεδο δώδεκα το ισραηλινό στην περιοχή. Έτσι αφήνετε την πατρίδα ακάλυπτη και έρχεστε μετά εδώ και ξοδεύετε, πότε για τους μετανάστες, πότε για τους αγωγούς, πότε για το ένα και πότε για το άλλο.

Πού είναι λοιπόν οι πραγματικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις; Ξοδεύουμε τον άμπακο. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τα πάντα, για απειλή από την Ανατολή, μετά απειλή από το βορρά και από κάτω το μεγάλο κεφάλαιο με όλα τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια, με στρατηγείο τη Θεσσαλονίκη, με Σούδα, με Άκτιο, με στρατόπεδο διεθνών προδιαγραφών στις Σέρρες, με το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών του ΝΑΤΟ. Συμμετείχαμε στα πάντα. Δεν μπορείτε παρά να θυμηθείτε μια ρήση. Είτε σας αρέσει είτε όχι στην ιστορία έχουν γραφτεί πράγματα που δεν αλλάζουν.

Αυτή είναι η αντίληψή σας για τις Ένοπλες Δυνάμεις που μας φέρνετε έναν Προϋπολογισμό που λέει ότι κάνετε οικονομία; Να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Μεταθέτετε στην πραγματικότητα σε επόμενες χρήσεις προϋπολογισμών τμήμα από τα χρέη. Τι κάνατε πραγματικά; Καταστρέψατε –όπως συμβαίνει και με το σύνολο του ελληνικού λαού- την ποιότητα, τη ζωή, τις συντάξεις, κλείσατε και δύο νοσοκομεία των στρατιωτικών και εκεί φτάσατε.

Σας είπε ποτέ το ΚΚΕ να μην δώσετε; Πού να τα δώσετε; Να τα δώσετε σε πολίτες θητείας που παίρνουν 8 ευρώ και κουβαλούν τις ευχητήριες κάρτες, εκ των πραγμάτων, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους.

Φτιάξατε μια δομή Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι κυριολεκτικά υποστηρικτική των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων σε αυτό που ο Νταβούντογλου –δώδεκα χρόνια δεν μπορεί να καμώνεστε ότι δεν ξέρετε- λέει στο βάθος την ουσία των πραγμάτων ότι η Ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή τα δικά μας εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα σε πρώτο βαθμό, είναι το κεντρικότερο γεωστρατηγικό, γεωπολιτικό, οικονομικό σημείο στον εξελισσόμενο κόσμο της Ευρασίας. Και τι κάνετε;

Έχετε τσακίσει το ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην πραγματικότητα τσιράκια αλλότριων συμφερόντων, εκ των πραγμάτων, οι αξιωματικοί, με συζητήσεις εδώ μέσα κατάπτυστες για μια χώρα που θέλει να είναι εθνικά κυρίαρχη, ανάμεσα στην άδεια του περιπτέρου, στη σύνταξη για κάποιον που δεν έχει, στο κλείσιμο των νοσοκομείων και στη αφαίρεση των γυναικολογικών προδιαγραφών από ένα νοσοκομείο. Αυτά καθόμασταν και συζητούσαμε.

Τις τριακονταπενταετίες, τα τρία ευρώ πάνω, τα τρία ευρώ κάτω. Και σε μεταξύ κρουνοί τα λεφτά στους δανειστές κυρίως, γιατί το μεγαλύτερο ποσό το έχετε δανειστεί από τη Γερμανία.

Έτσι, ξεπουλήσατε και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πού είναι η εθνική πολιτική σας σε αυτά τα πράγματα, η υποστηρικτική πολιτική, για να μπορείτε να μιλάτε για πατρίδα, την ίδια ώρα που μιλάτε για απεμπολημένα κυριαρχικά δικαιώματα και με φόντο το Καστελόριζο προσκαλείτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;

Δεν λέτε αλήθεια και σε πάρα πολλά άλλα πράγματα, όπως για στρατηγικούς τομείς αυτής της χώρας. Γιατί αν τους βάλετε δια των οικονομικών ζωνών της ανοχής σας και της απάθειάς σας στο θαλάσσιο χωράφι των ελληνικών συμφερόντων, τότε βεβαίως μπορείτε να το παίζετε ειρηνιστές και να λέτε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, ενώ στην πραγματικότητα θα εννοείτε τους μεγάλους καρχαρίες, τις πολυεθνικές. Εκεί το πάτε. Η CHEVRON είναι. Σας το είπε ο Morningstar, ο Υφυπουργός για την ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Αυγερινός. Όχι ο δικό σας, ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα πολιτικός, αλλά ο αμερικάνος. Βρείτε τα πρώτα στην οικονομική ζώνη, δηλαδή κάντε πίσω εκεί που πρέπει και μετά θα χαράξουμε σύνορα.

Ξέρετε, ο Στάλιν έλεγε –και μη φοβάστε, μην ανατριχιάζετε, δεν πλανώνται φαντάσματα εδώ μέσα- ότι πρέπει να είναι κάποιος πάρα πολύ γενναίος για να είναι δειλός στον Κόκκινο Στρατό.

Βγαίνει ο κ. Δρούτσας και λέει «ούτε γρατζουνιά στα κυριαρχικά δικαιώματα». Λέγονται μεγάλα πράγματα. Στο ζήτημα της οικονομικής ζώνης δεν υπάρχει casus belli, δεν είναι καν διατυπωμένο. Bussiness plan είναι. Τι κάνατε γι' αυτό; Τι κάνατε για την ελληνική αμυντική βιομηχανία; Πουλάτε τα πάντα σε ιδιώτες. Όταν πουλάτε και αυτά τα κομμάτια τότε η μειωμένη εθνική κυριαρχία είναι όντως μια αλήθεια εκ στόματος Πρωθυπουργού. Αλλά,

μειωμένη εθνική κυριαρχία χωρίς από κάτω ο λαός να γνωρίζει.

Όπως για παράδειγμα δεν γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό γης, που βγαίνετε και μιλάτε και λέτε τούτα και εκείνα, στη χώρα, το έχει ο ΟΣΕ. Ο ΟΣΕ έχει τη μεγαλύτερη γη. Γι' αυτό μιλάτε για τουρισμό και για τουριστικό σιδηρόδρομο. Γι' αυτό σας φαίνονται πολλά να παίρνει κάποιος 1600 και 1800 ευρώ όταν δουλεύει από τη δεκαετία του 1970 στον ΟΣΕ, στις ράγες, μέχρι σήμερα. Τριάντα χρόνια και είναι πολλά τα λεφτά; Που το βρήκατε γραμμένο αυτό; Στα υποβρύχια που γέρνουν;

Για να σας πω πώς φέρεστε στις Ένοπλες Δυνάμεις και πώς αντιμετωπίζετε το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, τελειώνω με δύο φράσεις. Κρατείστε τις καλά στο κεφάλι σας, γιατί είναι πραγματικές πληροφορίες. Στα πλαίσια της οικονομίας κόψατε το δωρεάν γάλα στο στρατό, σε στρατιωτικούς των σχολών. Κόψαμε το γάλα στο στρατό. Εγώ ντρέπομαι! Πηγαίνετε στη Vivartia και στους άλλους, στο καρτέλ γάλακτος, να πάρετε με χορηγό γάλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κλείνετε δύο στρατιωτικά νοσοκομεία –αν αυτό το θεωρείτε εξαιρετικά υγειές- έχετε κληρωτούς με οκτώ ευρώ και παραγγείλατε και έξι φρεγάτες για να τις χρησιμοποιήσετε πού; Στη Σομαλία; Εσείς που έχετε συμμετάσχει και στο σχέδιο του ΝΑΤΟ να εκπαιδεύονται οι εθνικοί στρατοί για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων και των εκδηλώσεων;

Δεν σπέρνετε για να θερίσετε θύελλες. Σπέρνετε εκείνη την ανασφάλεια που θα χρειαστεί μια σπίθα για να αποκτήσει έννοια η πατρίδα, έξω από τις δημόσιες σχέσεις και τις επικοινωνίες. Για την ώρα δεν έχει καταργηθεί η έννοια και ούτε πρόκειται να την καταργήσετε. Με ψεύτικα διλλήματα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η ιστορία. Σας το είχα ξαναπεί και την προηγούμενη φορά. Σας το λέω και κάθε φορά που συζητάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όταν δεν μπορείτε να στηρίξετε ως σάρκα εκ της σαρκός σας τον ένστολο Έλληνα στο εικοστό πρώτο αιώνα και τον κάνετε μισθοφόρο, μην ψάχνετε να βρείτε πόσο πάει το κλειδί της κερκόπορτας. Μην το ψάξετε. Θα το βρείτε σε ξεπουλημένα από την πατρίδα πολύ φθηνά γαλόνια.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ


Άλλο ένα ρατσιστικό περιστατικό, από τα χιλιάδες που συμβαίνουν, με στόχο την εξαφάνιση της Πομακικής γλώσσας.
Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε νοσηλευτικό θάλαμο με έξι τουρκόφωνες γυναίκες ασθενείς, νοσηλευόταν και μια Πομάκα, από χωριό της περιοχής του Κέχρου. Το απόγευμα, η Πομάκα, δέχτηκε επισκέψεις από δύο συγγενείς της. Η Πομάκα μιλούσεμε τους συγγενείς της την μοναδική γλώσσα την οποία γνωρίζει από την παιδική της ηλικία, την Πομακική.
Η κουβέντα όμως δεν διήρκεσε πολύ, καθώς η διπλανή τουρκόφωνη ασθενής, πετάχτηκε και τους διέκοψε βίαια, λέγοντάς στους στην Τούρκικη γλώσσα «Ε, ε! Σταματήστε! Σταματήστε να μιλάτε Πομακικά! Γιατί μιλάτε Πομακικά; Τι είσαστε εσείς και μιλάτε γλώσσα που εμείς δεν καταλαβαίνουμε! Πρέπει να μιλάτε Τούρκικα. Εδώ, όλοι μιλάνε Τούρκικα! Να ξέρετε, τα χώματα αυτά είναι Τούρκικα!»...
Οι υπόλοιπες ασθενείς, δυστυχώς, συντάχθηκαν μαζί της, άλλες ενεργητικά και άλλες παθητικά.
Οι δύο επισκέπτες προσπάθησαν να αμυνθούν έναντι της λεκτικής επίθεσης, αλλά μάταια… και σε λίγο χρονικό διάστημα αποχώρησαν από τον θάλαμο πληγωμένοι, απογοητευμένοι και ντροπιασμένοι, επειδή μιλούσαν τη μητρική τους γλώσσα.
Οι διαχρονικά δασκαλεμένες συμπεριφορές τέτοιου τύπου, αποσκοπούν στην κάμψη του φρονήματος των Πομάκων και στον εκφοβισμό τους. Αυτή είναι η κυρίαρχη κουλτούρα των τουρκοφρόνων, την οποία στηρίζουν με χίλιους δυο τρόπους η πολιτεία, η μειονοτική εκπαίδευση και, φυσικά, η αδιάφορη θρακική κοινωνία…
Κατά τα άλλα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2010, γιορτάσθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών… Ο εορτασμός του χρόνου θα πρέπει να έχει επίκεντρο τα Πομακοχώρια και την Πομακική γλώσσα!

ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΙΣΟΣ


Ακολουθεί απόσπασμα απο το βιβλίο του Γεωργίου Αϋφαντή, "Άνθρωπος και επιστήμη αφύπνησις"...Αναρτούμε την συνέντευξη αυτή του ραββίνου που δημοσιεύτηκε παλαιότερα στην εφημερίδα "Α1" γιατί περιέχει πολλά ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά στοιχεία. Δεν τα δεχόμαστε όλα όπως ακριβώς τα λέει ο ραββίνος Συμεών. Ακολουθεί η συνέντευξη: ....Ό εβραίος, όμως, Ραββίνος Συμεών μιλώντας εις τόν 'Αντώνη Κατσοχειράκη πριν 40 χρόνια, περί τό 1962, ανέπτυξε μέ ειλικρίνεια, τα συμπεράσματα που θα βγάλη ένας καλοπροαίρετος μελετητής άπό τό παρόν πόνημα. Και επειδή είναι εβραίος και Ραββίνος, θά πρέπει να λάβουμε σοβαρώς ύπ' όψιν μας, τά λόγια του. Έάν μερικοί αναγνώστες μου στενοχωρήθηκαν ή βρήκαν υπερβολικά μερικά από αυτά πού γράφω εις βάρος τών Σιωνιστών, τους παρακαλώ να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες τις όποιες τους δίδουν με τα Πρωτόκολλα της Σιών.Νά σκεφθούν οτι όλοι οι εβραίοι της γης θά θυσιασθούν δια νά πετύχουν αυτά, και να τα συνδιάσουν μέ την συνέντευξι του Άρχιραββίνου Marcus Eli Ravage του εγκεκριμένου βιογράφου τών Rothschilds, εις τό πόνημα μου "Ό Βωμός τής Ελπίδος", σ. 158, και του Ραββίνου Συμεών, η οποία ακολουθεί, και τότε θά δια πιστώσουν ότι έχω γράψει πολύ ολιγώτερα από τήν πραγματικότητα. Ό Άντ. Κατσοχειράκης είναι μαθηματικός, έγραψε πολλά βιβλία και είναι ιδρυτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Πειραιώς. Ώς μαθηματικός είχε ώς μαθητήν του τον υϊόν του Ραββίνου Συμεών και έξ αυτού εγεννήθη μία φιλία μεταξύ των. Μιά ημέρα περί τό 1962, οι δύο άνδρες συζήτησαν φιλικά και σοβαρά το βασικό θέμα "τόν ρόλο του Σιωνισμού στον παγκόσμιο χώρο και τις σχέσεις του με τον Ελληνισμό". Τήν συζήτησι-συνέντευξι αυτη δημοσιεύει ή εφημερίδα "Άλφα Ενα" τής 3/4 Νοεμβρίου 2001 εις τήν σ. 39-40. 1. «Κύριε Κατσοχειράκη ακούστε: Πριν 2000 χρόνια σάς δώσαμε ένα Χριστό, που εμείς δεν τον αποδεχτήκαμε ώς Μεσσία και λυτρωτή του λαού μας, γιατί απλούστατα δεν μας αντιπροσώπευε. Τον περάσαμε όμως μέ τόν τρόπο μας έτσι ούτως ώστε νά γίνει θεός τών άλλων γιατί εμείς έχουμε τό δικό μας μοναδικό και ασύ γκριτο Θεό, τό Γιαχβέ, από καταβολής κόσμου, δηλαδή από τής εμφανίσεως του άνθρωπου επί τής Γής πού όπως έχουμε υπολογίσει έγινε Τό έτος 5.026 π.Χ. (Αρχισαν τώρα οι Ραββίνοι νά δίδουν λίγο βάθος χρόνου τής γεννέσεως του κόσμου). Και συνέχισε νά μου αναφέρει τά πλεονεκτήματα τής φυλής του και παράλ ληλα τόν τρόπο μέ τόν οποίον εκδικούντο τους λαούς οι οποίοι τους είχαν βλά ψει κατά τό παρελθόν και πώς είναι έτοιμοι νά τιμωρήσουν ακόμα και σήμερα όταν κάποιος ή κάποιοι τους αντισταθούν ή πάνε ενάντια στά σχέδια τους. Μέ τήν παρουσία του Ιησού γίνανε οι Χριστιανοί βορά τών αγρίων θηρίων στις ρωμαϊκές αρένες. -Τιμωρήσαμε και εξακολουθούμε όλους τους λαούς α) γιά τό γκρέμισμα του Ναού μας απο τον Τίτο τό 70 μ.Χ. και β) γιατί συμβάλανε όλοι οι λαοί στην διασπορά μας εις τρόπον ώστε νά μάς αφανίσουν. Και καλά, τόν ρωτώ: Από ό,τι κατάλαβα και γνωρίζω, στην όλη ιστορική δια δρομή σας γιά τά όσα δεινά ύπέστητε δέν ενέχονται οι "Ελληνες; - Αυτό είναι σωστό. Απάντησε ό φίλος μου. - Και μάλιστα δέν κρύβω νά σοϋ πώ, συνέχισε, το ο,τι είμαι στην ζωή, το οφείλω στους Έλληνες. Αυτοί γλίτωσαν δλη μου τήν οικογένεια, από βέβαιο θάνατο. Στη συνέχεια μου λέει, - αξίζει νά σού αναφέρω τό έξης: Όταν συνήλθε τό Παγκόσμιο Συνέδριο των απανταχού Εβραίων Σιωνιστών, τό έτος 1897, στη Βασιλεία της Ελβετίας, ύπό τόν Δρ. Χέρτζ συνέταξαν 24 άρθρα -διατάξεις, τά όποια ονόμασαν "Πρωτόκολλα της Σιών". Τά Πρωτόκολλα αυτά μάς δεσμεύουν και είναι ένας όρκος τιμής γιά τή φυλή μας νά τά τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια και είναι ό δεύτερος Θεός μας. Στά άρθρα αυτά ή Πρωτόκολλα, αναφέρονται οι τρόποι και οί μέθοδοι με τις όποιες θά μπορούμε νά ελέγχουμε και νά έπιβαλλόμεθα σέ όλους τους λαούς και επιτύχαμε έτσι τόν απώτερο σκοπό και στόχο μας που είναι ή πανγήινη επικράτηση μας και ό κυβερνήτης μας θά λέγεται Πλανητάρχης. Δέχομαι του λέγω γιά τά αντίποινα σας εναντίον των Βαβυλωνίων γιατί σάς κατέστρεψαν τόν Ναό σας, τό Ναό του Σολομώντα, άλλα και γιά τήν αιχμαλωσία σας άπό αυτούς. Από ό,τι όμως άφησες νά εννοηθεί και κατ' ειλικρινή ομολογία σου, οί Έλληνες όχι μόνο σάς συμπεριφέρθηκαν καλά άλλα και με κίνδυνο της ζωής τους, σάς προστάτεψαν και δεν γίνατε σαπούνι στά γερμανικά κρεματόρια γιά νά πλένουν και νά καθαρίζουν οί Ναζί τά χέρια τους άπό τά αίματα των ομο φύλων σας. -Δέν κρύβω νά σου πώ, μου λέει ό συνομιλητής μου, πού ωστόσο είχα απο κτήσει τήν εμπιστοσύνη του και έγινε χειμαρώδης στις εκμυστηρεύσεις του, ότι τό σχέδιο τής ηγεσίας μας ήταν νά πετύχουμε μετά τό τέλος του πολέμου, που είχε προβλεφθεί ή ημερομηνία τής λήξης του νά πετύχουμε τήν επάνοδο μας στά πάτρια εδάφη μας στά μέρη που έζησαν οί προγονοί μας. Και αυτό θά τό επιτυγχάναμε αν ευαισθητοποιούσα τους λαούς. Έτσι, συνέχισε νά μου λέει, -οί σοφοί ηγέτες μας σκέφτηκαν τήν εκατόμβη ή ολοκαύτωμα όπως επικράτησε νά λέγεται, αφού σ' αυτό απωλέστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο 6.000.000 πατριώτες μου. (Πώ! Πώ!...) "Ε, όχι και 6.000.000, τόν διακόπτω, αφου σέ όλη τήν κατακτημένη Ευρώπη, δέν είσαστε περισσότεροι άπό 4.500.000. Μπράβο σας όμως και αποκαλύπτομαι πού καταφέρατε τότε να πετύχετε τό στόχο σας και νά συνεχίζετε μέ αμείωτο ζήλο για την επίτευξη του τελικού σας σκοπού. -Πράγματι. Ό χαρακτηρισμός πού μας έδωσες είναι σωστός γι' αυτό και έγώ δεν θά αφήσω αναπάντητο τό καίριο ερώτημα που σε καίει, δηλαδή την αντιπάθεια μας πρός εσάς τους Έλληνες πού δεν είναι μόνο απλή απέχθεια, άλλα θά έλεγα άσβεστο μίσος πού φτάνει μέχρι του σημείου νά σκεπτόμαστε ολοκληρωτικό αφανισμό σας. Όση ώρα άκουγα τόν συνομιλητή μου νά εκστομεί τήν περιφρόνηση του γιά τον περήφανο Λαό κατά τήν κοινή έκφραση και ήμουν έτοιμος νά του επιτεθώ και ας ήμουν υπόλογος γιατί θά αύτοδικούσα μέσα στό σπίτι μου. 'Εκείνος όμως άπό ένστικτο κατάλαβε τις προθέσεις μου και έσπευσε νά μέ καθησυχάσει λέγοντας μου. -Καταλαβαίνω τήν απορία και τήν έκπληξη σου τό πώς έτσι, κατάμουτρα και ασύστολα, προσβάλλω εσένα και τόν πράγματι ωραίο, έξυ­πνο και φιλόξενο λαό σου. Περίμενε όμως και θά δεις. Στό τέλος θά συμφωνήσουμε. Όπως θά καταλάβατε, ή αγωνία μου κορυφώθηκε άλλα δέν έπαυσα νά είμαι σε επιφυλακή. Όλες οι δυνάμεις μου ήταν σε εγρήγορση. Άφού επικράτησε ηρεμία, ο φίλος κύριος Συμεών, συνέχισε νά λέει: -Δέν είναι τά μόνα μέ τά όποία σάς τροφοδοτήσαμε γιά νά σάς ταπεινώσουμε, εκδικηθούμε και νά σάς καθυποτάξουμε, και κυβερνήσουμε όπως έμείς θέλουμε και έχουμε τά σχέδια μέ τά οποία θά είσαστε όλα τά κράτη-Έθνη οι παντοτινοί σκλάβοι μας. Προέχει όμως νά υποτάξουμε τόν αδάμαστο Ελληνικό λαό. Αυτό, τόν διακόπτω, έν πλήρη ηρεμία, είναι πολύ δύσκολο νά τό πετύχετε. -Θά τό δείξει ό χρόνος, μου απάντησε ό κ. Συμεών, γιατί αυτός δουλεύει ασταμάτητα γιά μας. Θά συμπληρώσω μέ ένα άλλο "δώρο" πού κάναμε στους Λαούς, μου είπε ειρωνικά ό κ. Συμεών και στή συνέχεια θά σού αποκαλύψω τήν αλήθεια γιά τήν όποια μαχόμαστε τους Έλληνες. Ποιο είναι αυτό τό δώρο πού δώσατε τόσο απλόχερα στους Λαούς εσείς οι τσιφούτηδες, τόν ρώτησα μέ τό ίδιο ειρωνικό ύφος. -Πριν 200 χρόνια, ένας Γερμανοεβραίος, ό Κάρολος Μαρξ, γιος ραββίνου, μαζί μέ τόν Ένγκελς, σάς έδωσε τόν κομμουνισμό ό όποιος επιβλήθηκε και επι­κράτησε στην Ρωσία γιατί εκεί υπήρχε τό μεγαλύτερο πληθυσμιακό τμήμα του λαού μας αφενός και τό 1/3 του Πολιτμπυρό, Πολιτικό Γραφείο τών μπολσεβί­κων, ήταν δικοί μας άνθρωποι, αφετέρου. Μέ τήν επικράτηση και σχεδόν τήν Παγκόσμια εξάπλωση πετύχαμε τήν άποθρησκοποίηση τών Λαών στους οποίους είχε επικρατήσει τό κομμουνιστικό σύστημα, αφού ένα άπό τά βασικά συνθήματα του ήταν ότι η Θρησκεία, ή οποία Θρησκεία, ήταν τό όπιο του Λαού. Κάτι πού πραγματικά ισχύει, τόν διέκοψα. Τό σύνθημα αυτό, συνεχίζει ό φίλος κ. Συμεών, είχε ώς σκοπό τήν αποβολή όλων τών θρησκειών και τήν επικράτηση τής μίας και μοναδικής θρησκείας του Ιουδαϊσμού. - Και νά θυμάστε κύριε Αντώνη, όταν οι Σοφοί τής Σιών καταλάβουν ότι έφτασε ή ώρα γιά νά δράσουν, τότε θά γκρεμίσουν τά κομμουνιστικά καθεστώτα και στις θέσεις τους θά τοποθετήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους γιά νά ετοιμά­σουν τήν Παγκόσμια επικράτηση και σχεδόν τήν Παγκόσμια εδραίωση μας πού θά διευθύνει ολόκληρη τή Γή. Ό άρχηγέτης μας, θά είναι απ’ ευθείας απεσταλμέ­νος άπό τόν Μέγα Αρχιτέκτονα, τόν Θεό μας, Γιαχβέ ή Ίαβέ. «...Γι' αυτό και σεις πληρώσατε μέ ανάλογο τρόπο τις ηθικές σας ύποχρεώσεις και εξοφλείτε τις όφειλες σας προς τήν ανθρωπότητα μέ το ανάλογο νόμι­σμα!!! του απαντώ. - Έχεις δίκιο φίλε κ. Αντώνη νά αντιδράς μέ αυτόν τον τρόπο. Και εγώ στην θέσι σου το "ίδιο θα έκανα. Επειδή κάποια στιγμή θά πρέπει νά σταματήσουμε αυτή τήν συζήτηση και νά βγάλουμε τά συμπεράσματα μας μπαίνω αμέσως στην οφειλόμενη απάντηση πού τόσο σέ απασχολεί. Γνωρίζουμε οτι εσείς οι Έλληνες προϋπήρξατε των Εβραίων που ήταν ή πρώτη ονομασία της φυλής μου πού μετονομάστηκαν Ισραηλίτες και στή συνέχεια Ιου­δαίοι. Ό πολιτισμός σας υπήρξε ό αρχαιότερος, ό μεγαλύτερος και σπουδαιότε­ρος όλων των Λαών. Διαπρέψατε στις Επιστήμες και στις Τέχνες. Είσαστε φωτοδότες και πάντοτε αειθαλείς. Τά δικά σας επιτεύγματα ακολουθούν πιστά όλοι οί προηγμένοι Λαοί. Παρά το ανελέητο κυνηγητό πού σας κάνουμε άμεσα ή έμμεσα ή γλώσσα σας μεσου­ρανεί στο στερέωμα και ώς φωτεινός φάρος φωτίζει αενάως τόν ουράνιο θόλο και παρά τή φαινομενική επικράτηση της αγγλικής γλώσσας, ή Ελληνική δεσπόζει παντού και μιλιέται και στα πιό απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη μας. Και είχαν δίκιο οί Ρωμαίοι όταν έλεγαν, κυριεύσαμε τήν Ελλάδα μέ τά όπλα, άλλα κατακτηθήκα­με από τους Έλληνες μέ τή γλώσσα και τήν ιστορία τους. Δέν υπάρχει τομέας τών ανθρωπίνων δραστηριοτήτων πού νά μήν υπάρχουν ελληνικές λέξεις και ελληνικά στοιχεία. Χάριν τής ελληνικής γλώσσας πού ήταν ή πιό γνωστή και διαδεδομένη, σέ ολόκληρο τόν κόσμο, διατηρήθηκε ή γλώσσα καί ή θρησκεία μας. Συμβάλλαμε στην καταστροφή και τό κάψιμο τής βιβλιοθήκης τής Αλεξανδρείας γιά νά εξαφανιστούν οί μεγάλες έρευνες και ανακαλύψεις τών προγό­νων σας. Μεταφράστηκαν τά Ευαγγέλια, οί Πράξεις τών Αποστόλων καί γενικά όλη ή Καινή Διαθήκη, στην ελληνική γλώσσα. Ακόμη και όλες οί γλώσσες πού μιλιούνται στην Ευρώπη και πού λέγονται λατινογενείς, ώς προερχόμενες άπό τή λατινική γλώσσα, ουσιαστικά είναι ελλη­νικές, αφού οί ρίζες τής λατινικής γλώσσας, περιέχουν ελληνικά λήμματα. Πώς λοιπόν φίλε Αντώνη ύστερα άπό τόσα πολλά και σπουδαία προσόντα ή πλεονε­κτήματα μέ τά όποια είναι προικισμένη ή φυλή σου, ό Ελληνικός Λαός, νά μήν σας ζηλεύουμε και νά θέλουμε τόν αφανισμό σας; Γιατί μόνο μέ τήν απαλλαγή μας από εσάς θά μπορέσουμε νά επιβληθούμε σέ όλα τά Έθνη καί νά επικρατήσουμε Παγκόσμια. «Φίλε Αντώνη, πιστεύω μετά τήν όσο μπορούσα λεπτομερή καί μέ σαφήνεια επεξήγηση πού σου έκανα, νά κατάλαβες πλήρως τους λόγους πού μας υποχρεώ­νουν νά θέλουμε οπωσδήποτε τό κακό σας καί επομένως θά πρέπει νά μήν μέ παρεξηγήσεις, αν σέ στενοχώρησα. Όμως σου λέω τούτο. "Αν συνέβαινε οί ηγέτες Εβραίων καί Ελλήνων, νά αποφάσιζαν πραγματική συνεργασία τών λαών μας θά κυβερνούσαμε τόν κόσμο χωρίς χρονοτριβή, αφού εσείς θά βάζατε τό πνεύμα, μυαλό καί εμείς τό χρήμα. Τελειώνοντας κάνω μία επισήμανση. "Αν νικη­θείτε καί επομένως καταστραφείτε, πράγμα πού προσωπικά καί μέ τή μεγαλύτε­ρη πού μέ διακρίνει ειλικρίνεια, απεύχομαι νά συμβεί, θά γίνει από εσάς τους ίδιους. Εσείς, οί ίδιοι φταίτε που έχετε παραγκωνιστεί πολλές φορές καί τούτο, είναι γιατί δέν αγαπιέστε. "Αν καταφέρετε, έστω καί τήν τελευταία στιγμή νά συνετιστείτε, θά ευτυχί­σετε. Επιδιώξετε νά τό πετύχετε πριν είναι πολύ αργά. Εσείς οί νεοέλληνες πάψτε νά πιθηκίζετε, αναζητήστε τις ρίζες σας. Εκεί είναι κρυμμένο το μυστικό που θά σας κάνει ευτυχισμένους και θά ζείτε και θά ζήσετε παντοτινά ελεύθεροι και ανεξάρτητοι στον τόπο σας απολαμβάνοντας τους κόπους της ζωής. -Και μήν ξεχνάτε νά διαφυλάξετε τη γλώσσα σας, τήν κορωνίδα των γλωσσών σαν κόρη οφθαλμού και νά αποφύγετε, όσο μπορείτε, τή χρήση ξένων λέξεων γιατί αυτές είναι παραφθαρμένες ελληνικές, δεδομένου ότι ξεκίνησαν άπό τήν Ελλάδα τροπο­ποιήθηκαν, ελαφρώς στο Λάτιο και ονομάστηκαν λατινικές, ακολούθως προσαρ­μόσθηκαν στον τρόπο με τον όποιο μιλούσαν οι διάφοροι Λαοί της Δύσης (Ευρώπης) και τις παίρνετε έσεΐς εξευρωπαϊσμένες και αναμασημένες νά τις ξαναχρησιμοποιήσετε. Λάθος σας!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ


Ἐν Πειραιεῖ τῇ 23ῃ Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Μέ ἀφορμή τόν ἐγερθέντα θόρυβον ἐκ μέρους τοῦ European Jewish Congress σχετικῶς μέ συνέντευξί μου εἰς τόν τηλεοπτικό δίαυλο MEGA τήν 20ην λήγοντος μηνός Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. εἰς πρώτην φάσιν ἔχω νά δηλώσω τά κάτωθι:

1. Τά ὅσα ἀνέφερα κατά τήν τηλεοπτικήν μου συνέντευξιν εἰς τήν ἐκπομπήν «κοινωνία ὥρα mega» ἀποτελοῦν αὐστηρῶς προσωπικάς μου θέσεις καί ἀπόψεις τάς ὁποίας ἐπανειλλημένως προφορικῶς καί γραπτῶς ἔχω ἐκθέσει.

2. Σέβομαι, τιμῶ καί ἀγαπῶ ἰδιαζόντως τόν ἑβραϊκόν λαόν ὅπως καί κάθε ἄλλον λαόν τῆς ὑφηλίου κατά τήν διδασκαλίαν τοῦ ἐνσαρκωθέντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ καί ἀληθοῦς Μεσσίου Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Σωτῆρος καί Λυτρωτοῦ, τόν ὁποῖον προανήγγειλαν ὅλοι οἱ Προφῆται καί ὁ Ὁποῖος ἐνσαρκώθη διά τοῦ Ἰουδαϊκοῦ ἔθνους.

3. Ἡ δημοσίᾳ καταφορά μου κατά τοῦ Διεθνοῦς Σιωνισμοῦ ἀναφέρεται εἰς τό ὄργανον ἐκεῖνο πού ὡς διάδοχος τοῦ «Σαχεντρίν» μετέβαλλε τήν πίστι τῶν Πατριαρχῶν, Προφητῶν καί Δικαίων τοῦ Ἰουδαϊκοῦ ἔθνους διά τοῦ Ταλμούδ, τῆς Ραββινικῆς παραφιλολογίας καί τῆς Καμπάλα εἰς Ἑωσφορισμόν καί ἀγωνίζεται παντί σθένει διά τῆς οἰκονομικῆς αὐτοκρατορίας πού συνέστησε παγκοσμίως μέ ἕδρα τήν μεγάλη ὑπερατλαντικήν χώραν διά τήν ἐπικράτησιν τῆς παγκόσμιας κυβέρνησης καί τῆς πανθρησκείας.

4. Θεωρῶ ὅπως κάθε ἐχέφρων ἄνθρωπος εἰς τόν πλανήτην τό ναζιστικό καθεστώς καί τόν παρανοϊκό δικτάτορά του Ἀδόλφο Χίτλερ ὡς εἰδεχθῶς κακουργήσαντας κατά τῆς ἀνθρωπότητος καί ἵσταμαι μετά πάσης τιμῆς καί σεβασμοῦ ἐνώπιον τοῦ ἑβραϊκοῦ ὁλοκαυτώματος ὅπως καί κάθε ἑτέρας εἰδεχθοῦς γενοκτονίας ὡς τοῦ Ποντιακοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τοῦ Ἀρμενικοῦ λαοῦ. Ἄλλωστε καί τό ἑλληνικόν ἔθνος θρηνεῖ χιλιάδας μαρτύρων ἀπό τήν ἐγκληματική ναζιστική θηριωδία.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Η ΚΡΥΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;


Του Διονύση Χαριτόπουλου*

Ένα γεγονός που έχει επιμελώς αποσιωπηθεί είναι ότι στις 16 Νοεμβρίου 1967 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.
Στα σύνορα του Έβρου η απέναντι όχθη πλημμύρισε με τουρκικά άρματα μάχης, που μάρσαραν νυχθημερόν εκφοβιστικά και πανέτοιμα να περάσουν το ποτάμι. Στη δική μας πλευρά ο αριθμός των αρμάτων ήταν ασήμαντος σε σχέση με των Τούρκων και αρχίσαμε τα «κολοκοτρωναίικα» τα κάναμε κυκλικές βόλτες μέσα από δάση και χωριά για να φαίνονται περισσότερα. (Εικόνα τρομακτικής ανισότητας, που θα έπρεπε να την έχουν αντικρίσει όσοι με ασυγχώρητη ανευθυνότητα μιλάνε για μείωση των εξοπλισμών.)

Ο ίλαρχος Ν.Μ., διοικητής μιας Ίλης Αναγνωρίσεως, διέθετε στον τομέα ευθύνης του πλάι στο ποτάμι 4 έφεδρους αξιωματικούς και 144 στρατιώτες, συν 2 «βοηθητικούς» που δεν έφεραν όπλο.

Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές έλαβε μια επείγουσα διαταγή από τη Μεραρχία και κάλεσε προσκλητήριο στη μονάδα του. Ανέλυσε στους συγκεντρωμένους την κατάσταση, μίλησε για την τουρκική υπεροπλία και ζήτησε από τους στρατιώτες του 30 εθελοντές να περάσουν την ίδια νύχτα το ποτάμι, με επικεφαλής τον ίδιο και τους 4 έφεδρους αξιωματικούς τους, για δολιοφθορά στα εχθρικά τανκς. Οι πιθανότητες να γυρίσουν ζωντανοί ήταν μηδαμινές, είτε πετύχαινε η αποστολή τους είτε όχι γι’ αυτό τούς έδωσε είκοσι λεπτά προθεσμία να συζητήσουν μεταξύ τους και να αποφασίσουν μόνοι τους ποιοι θα συμμετείχαν εθελοντικά. Μάλιστα προέτρεψε όσους ήταν παντρεμένοι ή είχαν προστατευόμενα μέλη στην οικογένειά τους να μη συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Στην ουσία ο ίλαρχος Ν.Μ. απάλλαξε τους στρατιώτες του από κάθε όρκο και υποχρέωση και τους έδωσε το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.

Ο Έβρος ήταν ανέκαθεν για τον στρατό ο κάλαθος των «αχρήστων». Ήταν μία χρόνια πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην οποία η δικτατορία είχε προσδώσει διαστάσεις τιμωρίας. Στον Έβρο έστελναν όλους τους παρίες, που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα για καλύτερη μετάθεση, τους κοινωνικά απροσάρμοστους και κυρίως τους αντίθετους στο καθεστώς, στους οποίους μάλιστα επιφύλασσε και την ανάλογη περιποίηση.

Αυτή πάνω κάτω ήταν η κοινωνική σύνθεση και της μονάδας του Ν.Μ., που οι οπλίτες της συσκέπτονταν μεταξύ τους για είκοσι λεπτά και συγκεντρώθηκαν πάλι με τον ήχο της σάλπιγγας. Ο ίλαρχος διέταξε οι 30 εθελοντές να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να αποσπαστούν από τους υπόλοιπους. Τότε ένα βήμα μπροστά δεν έκαναν μόνο 30 άντρες, αλλά αυτομάτως και οι 144, μαζί τους και οι 2 «βοηθητικοί».

Αυτά τα παιδιά ήταν απλοί στρατιώτες.

Δεν είχαν την ψυχοτεχνική εκπαίδευση για καταδρομικές επιχειρήσεις ούτε τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό και την ανάλογη υποστήριξη, εύλογα θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την αποστολή θανάτου. Όμως αποφάσισαν να υπερβάλουν εαυτόν, διέγραψαν τις ταλαιπωρίες που τους υπέβαλλε το ανελεύθερο καθεστώς και ήταν έτοιμα να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα, όπως ακριβώς οι πατέρες τους πολέμησαν τους Ιταλούς υπό τη μεταξική δικτατορία: η αντίθεσή τους στο δικτατορικό καθεστώς δεν επηρέασε σε τίποτα τη φιλοπατρία τους.

Ένιωθαν ως το κύτταρό τους, χωρίς να χρειαστεί να τους το πει κανείς, ότι η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών, συμφερόντων κ.λπ.

Γιατί το κράτος δεν είναι πατρίδα.

Το κράτος είναι απλώς ένα σύστημα διαχείρισης της κοινωνίας που αλλάζει ανάλογα με τα πρόσωπα τα οποία εντελώς πρόσκαιρα και συγκυριακά το στελεχώνουν. Το κράτος πιθανόν να είναι δίκαιο ή άδικο, ικανό ή ανίκανο, αφερέγγυο, αυταρχικό και σπανίως στοργικό να δέρνει τους συνταξιούχους, να μη σέβεται ζώντες και τεθνεώτες, να μεροληπτεί, να ψεύδεται, να εξαπατά, να χρηματίζεται, να τρομοκρατεί.

Η πατρίδα είναι κάτι ακλόνητο, βαθύ και καθοριστικό για τον άνθρωπο.

Η πατρίδα είναι η πανάρχαιη γειτονιά μας στον κόσμο.

Αυτή μας προσδιορίζει και νοηματοδοτεί την ύπαρξή μας. Επειδή είμαστε πρόσωπα, και όχι τυχαία άτομα, υπάρχουμε εν χώρω και χρόνο με δικό μας ήθος και έθος. Άλλωστε η ανθρώπινη ποικιλία τρόπων, αισθημάτων, εμπειριών και έκφρασης συνιστά τη διαφορετικότητα, που είναι ζωή και ευλογία, δίνει μορφή και περιεχόμενο στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Τελικώς η σύγκρουση τότε με την Τουρκία αποσοβήθηκε με οδυνηρές υποχωρήσεις εκ μέρους μας, μία από αυτές ήταν η επαίσχυντη απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, που άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή στο νησί το 1974.

Και από τότε, χωρίς να γίνει πόλεμος, επί 40 ολόκληρα χρόνια χάνουμε σταθερά ανθρώπους και δικαιώματα.

Ιδίως από το 1996 και μετά έχουμε οδηγηθεί σε μια κατάσταση «φινλανδοποίησης» έναντι της Τουρκίας, η οποία συνεχώς διατυπώνει νέες απειλές και νέες απαιτήσεις: Ίμια, γκρίζες ζώνες, S-300, υφαλοκρηπίδα, Θράκη, casus belli για τα 12 μίλια, αποστρατιωτικοποίηση των νησιών (για να ακολουθήσουν τη μοίρα της Κύπρου), διχοτόμηση του Αιγαίου και ίσως άλλα που δεν τα γνωρίζουμε. Και, επειδή «τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αν κάτι άλλο δεν υποχωρήσει», εμείς τα τελευταία δέκα χρόνια, άτολμοι και περιδεείς, γλείφουμε για «ελληνοτουρκική φιλία», μεταμφιέζουμε τον τρόμο μας σε «σωφροσύνη» και σκιζόμαστε να εξυπηρετήσουμε τους απέναντι σε ό,τι θέλουν: υποστήριξη στην Ευρώπη, τερατούργημα Ανάν, οικονομικά ανοίγματα και διάφορα άλλα αναξιοπρεπή, ενώ ο κατάλογος των πεσόντων μας μεγαλώνει ασταμάτητα: Σιαλμάς, Βλαχάκος, Γιαλοψός, Καραθανάσης, Ηλιάκης.

Όμως όλα έχουν ένα όριο.

Η πορεία ενός έθνους δεν καθορίζεται από ευκαιριακά συμφέροντα και ανεπαρκείς ηγεσίες. Περιλαμβάνεται στις θυσίες των νεκρών μας, στο παρόν το δικό μας και στο μέλλον αυτών που έρχονται. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μπορεί να τα χάσουμε μόνο μετά από στρατιωτική ήττα, ουδείς από τους κρατούντες νομιμοποιείται να τα παραχωρήσει σε διαπραγματεύσεις.

Όποιος μιλάει για ελευθερία και ανεξαρτησία χωρίς να είναι έτοιμος να ματώσει είναι απατεώνας. Ούτε το δικαστήριο της Χάγης ούτε οποιοσδήποτε άλλος διεθνής οργανισμός μπορεί να αποφανθεί αν επιτρέπεται να αναπνέουμε ακόμη τον αέρα της πατρίδας μας ή αν η Θράκη, η Κύπρος και τα νησιά είναι δικά μας.

Η αλήθεια είναι μία και πανάρχαιη:

Δικό σου είναι μόνο αυτό που μπορείς να προστατεύσεις

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More