ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχη ε.α.

Η Τουρκία, στην προσπάθειά της να καταστεί περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού κόσμου, επιζητά πολεμική σύγκρουση με το Ισραήλ. Τα σενάρια πολεμικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πληθαίνουν από μέρα σε μέρα την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ για τα γεγονότα του ''Mavi Marmara'' που η Τουρκία επιμένει όπως το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις, πράγμα που δεν κάνει το Ισραήλ.

Αυτό είναι η πρόφαση, η πραγματική αιτία είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου και η οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ και η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου με την Κυπριακή Δημοκρατία. Στα πιθανά σενάρια τουρκοϊσραηλινού πολέμου οι Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι και η Κύπρος θα είναι εμπλεκόμενη χώρα. Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ από μέρα σε μέρα οξύνονται διαρκώς. Η Τουρκία απαγόρευσε στις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον τούρκικο εναέριο χώρο, το δε Ισραήλ ακύρωσε παράδοση έξι μη επανδρωμένων αεροπλάνων, τη μη ανανέωση συμφωνίας για εκσυγχρονισμό των τούρκικων αρμάτων μάχης Μ48 σε Μ48Α5, όπως και όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες. Το Ισραήλ επίσης ακύρωσε συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας σε κοινή προγραμματισμένη άσκηση με το όνομα «Αετός της Ανατολίας». Η Τουρκία δεν επιθυμεί συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και είναι αυτός ο κύριος λόγος που κάλεσαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο γνωστό συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών στο Ερζερούμ. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από το συνέδριο είχαν δημοσιευθεί άρθρα στον τούρκικο Τύπο ότι η Τουρκία πρέπει να αποτρέψει συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και η Τουρκία πρέπει να κάνει ανοίγματα προς την Ελλάδα για να γλιτώσουν οι γείτονές μας -όπως αποκάλεσαν την Ελλάδα- από τα νύχια του Ισραήλ. Την ίδια ώρα που τα τούρκικα αεροπλάνα παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2010 οι Τούρκοι κάλεσαν επίσημα την Ελλάδα να λάβει μέρος με αεροπλάνα MIRAGΕ 2000 στην αεροπορική άσκηση «Αετός της Ανατολίας» τον ερχόμενο Ιούνιο, στη θέση του Ισραήλ που ακύρωσε τη συμμετοχή του.

Δεν γνωρίζουμε εάν η Ελλάδα απεδέχθη την πρόσκληση ή την έχει απορρίψει.

Εάν η Ελλάδα έχει αποδεχθεί την πρόσκληση, τότε είναι θλιβερό κατάντημα.

Μια τελευταία εξέλιξη στην όξυνση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας είναι η κίνηση του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα που ζήτησε την άμεση απομάκρυνση από το Ισραήλ 800 Τούρκων που εργάζονταν στο Ισραήλ, στην τούρκικη κατασκευτική εταιρεία 'Yilmazlar' μέχρι το τέλος του μήνα. Η εν λόγω εταιρεία είχε αναλάβει την κατασκευή ενός ουρανοξύστη, δύο νοσοκομείων και ενός εμπορικού κέντρου.

Ο διευθυντής του τούρκικου Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του τούρκικου Υπουργείου Εξωτερικών, Sedat Laciner, σε άρθρο του αναφέρει ότι η συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ παραβιάζει τα συμφέροντα των Τ/κ, του Λιβάνου και των Παλαιστινίων της Γάζας.

Όπως επίσης η οριοθέτηση της ΑΟΖ του Ισραήλ παραβιάζει την ΑΟΖ του Λιβάνου. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η πολιτική κρίση στο Λίβανο έχει σχέση με τη συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου που δεν έχει επικυρωθεί από τη λιβανική Βουλή λόγω της άρνησης του συγκυβερνώντος κόμματος της Χεζμπολάχ που χειραγωγείται από την Τουρκία. Όπως αναφέρει ο Sedat Laciner, η Τουρκία έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, των Λιβάνιων και των Παλαιστίνιων και αν το Ισραήλ προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, θα βρει απέναντί του την Τουρκία.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More