ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ???

Ποιόν θέλεις να νικήσεις; Ξέρεις ποιόν θέλεις να νικήσεις; Ξέρεις γιατί θέλεις να τον νικήσεις; Ξέρεις αν πρέπει να νικήσεις; Ξέρεις γιατί πρέπει να νικήσεις; Ξέρεις πώς θα νικήσεις;
Τον πιο δυνατό; Τον πιο έξυπνο; Τον πιο ικανό; Επειδή ο πρώτος σε κρατάει χαμηλότερα; Επειδή ο δεύτερος σκέπτεται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα; Επειδή ο τρίτος κατορθώνει περισσότερα; Ξέρεις ποιόν θέλεις να νικήσεις;
Τον κακότερο; Τον αδικότερο; Τον ψευδέστερο; Τον ατιμότερο; Όρισε πρώτα το καλό και βρες πότε το έκαμες κανόνα ζωής. Όρισε το δίκαιο και βρες πότε το εφάρμοσες. Όρισε το αληθινό και βρες πότε το σεβάστηκες. Όρισε την τιμή και βρες πότε δεν την βίασες. Τότε θα νικήσεις!
Κυριάκος Διακογιάννης

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More