ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ


Πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Γεώργιο Παυλάκο και προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» όχι απλώς να διατηρήσουν, αλλά και να διαδώσουν στα πέρατα της οικουμένης το ωραιότερο μνημείο, που «κατασκεύασε» ο άνθρωπος πάνω στη γη, όπως είναι η ελληνική γλώσσα!...

ΟΥΔΕΙΣ αναμάρτητος!... Πίσω απ’ αυτή τη φράση θα επιχειρήσω κι εγώ να «καλυφθώ» από μια εξομολογούμενη αμαρτία μου, αφού επί τόσο καιρό αδίκησα ορισμένους ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να διασώσουν την «γλώσσα των θεών», όπως είναι η ελληνική γλώσσα!..

Και θέλω μ’ αυτή την εξομολόγηση να εξιλεωθώ από τα πάσης φύσεως «ανομήματά» μου, αφού τουλάχιστον ένα στα δέκα άρθρα ή σχόλιά μου θα έπρεπε να ήταν αφιερωμένο στην διάδοση της ελληνικής γλώσσης!

Ποτέ δεν είναι αργά!.. (Να, που βρήκα και άλλο φραστικό καταφύγιο)!..Και πώς μπορείς να αντιδράσεις διαφορετικά όταν ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών, δεν είναι τωρινός. Ιδρύθηκε το 1985!..

Είχε προηγηθεί, βεβαίως, η ίδρυση ομοίου Οργανισμού στην Καβάλα το 1984 και ακολούθησε η ίδρυση αντιστοίχων Ομίλων στον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Πάτρα, στον Πύργο, στα Χάνια, στο Ρέθυμνο, στη Λάρισα, στην Λευκωσία (Κύπρος), στην Μελβούρνη και στην Αδελαΐδα (Αυστραλία).

Ωστόσο, το 1999 ιδρύθηκε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Διάδοση - Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας, ενώ ο Σύλλογος σήμερα έχει περισσότερα από 1.100 Μέλη, τα οποία έχουν διαφορετικά επαγγέλματα και ηλικίες αλλά συνδέονται μέσω της αγάπης για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και για ό,τι σχετίζεται με αυτήν (Λογοτεχνία, Πολιτισμό, Ιστορία κ.λ.π.).

Υπάρχει και ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.odeg.gr.

Πέραν, όμως, όλων αυτών, υπάρχει και η ψυχή τής όλης αυτής κινήσεως!.. Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Παυλάκο, που βλέπουμε στην κάτω φωτογραφία, τον άνθρωπο που μέρα-νύχτα δεν σκέπτεται τίποτε άλλο από την ελληνική γλώσσα!.. Είναι αυτός ο οποίος σαν ένας άλλος Διονύσιος Σολωμός στοχάζεται εκείνο που είχε πει ο εθνικός μας ποιητής: «Μήγαρις άλλο έχω στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα»!..

Φίλε Γιώργο, θέλω "ο Θεός της Ελλάδος", που έλεγε ο γερο-Θοδωρής Κολοκοτρώνης, να σε κρατάει γερό και δυνατό και να μας προσφέρεις πάντα τις πολύτιμες γνώσεις σου για ένα θέμα που όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να προσέξουμε!.. Κι όπως λέμε πάντα όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε: «Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει»!

Και η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο δικαίωμα στην Ιστορία, διότι έχει πολλά να προσφέρει ακόμη στην Οικουμένη!


ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΛΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΛΑΒΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΛΑΒΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Ε ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ
VARDARSKA

Την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» προτείνει στα Σκόπια η ΜΚΟ Διεθνής Ομάδας Κρίσεων (International Crisis Group-ICG).

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της, η ICG προτείνει στα Σκόπια να αποδεχθούν την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή κάποια παρεμφερή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις διεθνείς χρήσεις. Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αρχίσει τις διαδικασίες ένταξης της χώρας στους κόλπους του κάτι που θα πρέπει να κάνει και η ΕΕ.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τη «μακεδονική» εθνική ταυτότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ τα Σκόπια θα πρέπει να άρουν την απόφασή τους για μετονομασία του αεροδρομίου σε «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς και να απέχουν από ενέργειες που θα προκαλέσουν την Αθήνα, στο πλαίσιο του σχεδίου «Σκόπια 2014».

Σύμφωνα με την έκθεση, η μη επίτευξη λύσης στην ονομασία αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης των διεθνοτικών και πολιτικών εντάσεων εντός των Σκοπίων, ενώ η εκκρεμότητα για την ονομασία μπορεί να εκτροχιάσει τις προοπτικές ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Εκβιαστικό επιχείρημα της Αθήνας»

Στην ίδια έκθεση, διατυπώνονται αιχμές για την άρνηση της Αθήνας ότι το ανεπίλυτο ζήτημα της ονομασίας διακυβεύει την περιφερειακή σταθερότητα, κάνοντας λόγο για «εκβιαστική χρήση του επιχειρήματος».


ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «RΕΑL F.Μ.», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ρωτήθηκε και σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση εργοστασίων της πολεμικής αεροπορίας. Ανέφερε πως «κατ’ αρχήν στις δυο αμυντικές βιομηχανίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία και θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου, με βάση το χρονοδιάγραμμα, για την αποκρατικοποίησή τους, με συγκεκριμένα ποσοστά διατήρησης της συμμετοχής του δημοσίου σε αυτές.
Είναι βιομηχανίες που έχουν σωρευμένα δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα.». Είπε, επίσης, ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έχουν ένα σοβαρό έλλειμμα, ένα χρέος τεράστιο και δύσκολα διαχειρίσιμο.

Καταγράφονται χρέη σωρευτικά, περίπου 1,2 δις τα τελευταία χρόνια, με σοβαρό πρόβλημα δομικό, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της εργασίας. Πολύ λιγότερα τα προβλήματα στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, όμως κι εκεί επισημαίνονται σημαντικές παραγωγικές στρεβλώσεις που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της. Περαιτέρω είπε πως τα ναυπηγεία, όπως και οι αμυντικές βιομηχανίες, ουσιαστικά «πληρώνουν» , μια στρεβλή στρατηγική αντίληψη «που είχαμε και υπερασπιστήκαμε όλοι μας για πάρα πολλά χρόνια μετά τη μεταπολίτευση».

Ότι, δηλαδή, τέτοιες βιομηχανίες, με ενσωμάτωση υψηλής τεχνογνωσίας και με εργατικό προσωπικό εξειδικευμένο, μπορούν να λειτουργήσουν και να σταθούν ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά, μόνο με τις προμήθειες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται, επισήμανε, για μια αντίληψη η οποία οδήγησε σε αδιέξοδα που βλέπουμε σήμερα και ουσιαστικά πληρώθηκε ακριβά. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε -και το λέω αυτό με απόλυτη ειλικρίνεια- μόνο με τις προμήθειες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τις βιομηχανίες και τα ναυπηγεία», είπε ο ΥΠΑΜ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;


«Κάποιοι στη Γερμανία θέτουν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη» αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, όπου η κρίση χρέους παρομοιάζεται με ταινία επιβίωσης μιας ομάδας ναυαγών: «Αν το νερό και το φαγητό δεν φτάνει για όλους, κάποιος πρέπει να θυσιαστεί. Και τα βλέμματα στρέφονται στην Ελλάδα…»

«Θα ήταν καλύτερο για όλους και ιδιαιτέρως για την Ελλάδα να φύγει προσωρινά από την ευρωζώνη» δηλώνει ο γνωστός για τις «αιχμηρές» απόψεις του πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου μελετών Ifo Χανς-Βέρνερ Σιν.

Στο ίδιο πάντως δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε άλλες χώρες που ενδεχομένως να πρέπει να φύγουν, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Οι συντάκτες του άρθρου θυμίζουν το εξώφύλλο του περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου και αναφέρουν ότι ανάλογες απόψεις για την Ελλάδα δεν έχουν πάψει να εκφράζονται δημοσίως στη Γερμανία.

Ένας άλλος οικονομολόγος και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ Ότμαρ Ίσινγκ επιμένει ότι «οι χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες θα πρέπει να τιμωρηθούν».

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι «η συνέχιση της στήριξης στην Ελλάδα το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί αντικίνητρα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

«Το βιοτικό επίπεδο θα υποχωρούσε στην Ελλάδα αν αυτή αποχωρούσε από την ευρωζώνη όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούν οι φορολογούμενοι ούτως ή άλλως» λέει χαρακτηριστικά ο Ματίας Κούλας, οικονομολόγος στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολικής του Φράιμπουργκ.

Πάντως, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι Έλληνες είναι εξίσο απηυδισμένοι με τους Γερμανούς όσο και οι Γερμανοί με τους Έλληνες.

«Δεν μας ενδιαφέρει αν θα φύγουμε από το ευρώ και θα γυρίσουμε στη δραχμή. Τουλάχιστον έτσι θα μπροούμε να ελέγχουμε καλύτερα τα οικονομικά μας» έλεγε ένας διαδηλωτής τον περασμένο Ιούνιο.

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας αναφέρεται στο γνωστό στερεότυπο των Ελλήνων που δεν πληρώνουν φόρους: «Αυτό είναι μύθος που καλλιεργούν οι Γερμανοί» λέει.

Αναφορές ασφαλώς γίνονται και στις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις που ποτές δεν ήλθαν και οι οποίες -κατά πολλούς- θα ελάφρυναν κατά πολύ το χρέος.

Στο ίδιο πάντως δημοσίευμα υπάρχουν και πιο ψύχραιμες απόψεις, όπως του Ζαν-Κλοντ Τρισέ για το πόσο μεγάλο σφάλμα θα ήταν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More