ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;


Σύνορο... πτήσεων ο 25ος μεσημβρινός

Η κυβέρνηση εξετάζει την προώθηση συμφωνίας, βάσει της οποίας, το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών θα μετατραπεί σε «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει αυτό το διάστημα τη διαμόρφωση μιας συμφωνίας με την Αγκυρα για την «αποστρατιωτικοποίηση» του μισού Αιγαίου. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, που προκαλείται από τη μόνιμη παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των ελληνικών αεροσκαφών με αναχαιτίσεις και εμπλοκές.

Ετσι η κυβέρνηση προσδοκά ότι «δεν θα υπάρχουν εντάσεις στο FIR Αθηνών, θα υπάρξει μείωση δαπάνης αναχαιτίσεων και θα αυξηθεί η εναέρια κυκλοφορία στο FIR Αθηνών κατά 30% περίπου με όφελος 2 δισ. ετησίως...».

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει κατά πόσο μπορεί «να είναι συμφέρουσα» μια συμφωνία με την Τουρκία, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, κατά την οποία:

* Η περιοχή στο Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά (δηλαδή το μισό Αιγαίο) θα χαραχτηριστεί ως «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στις δύο χώρες.

* Στην περιοχή αυτή δεν θα εκτελούνται πτήσεις ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

* Στην περιοχή αυτή θα εκτελούνται ασκήσεις και πτήσεις για σκοπούς αεράμυνας.

* Η συμφωνία δεν θα επηρεάζει τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ καθώς και τρίτων χωρών.

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την προώθηση μια τέτοιας πρωτότυπης συμφωνίας με την Τουρκία φαίνεται να είναι ότι σε περίοδο ισχνότατων αγελάδων για την Ελλάδα, η ελληνική κοινή γνώμη θα αποδεχθεί ευχαρίστως την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων κατά 2 δισ. ετησίως από την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στο Αιγαίο, λόγω της μείωσης της στρατιωτικής έντασης στην περιοχή.

Η Αγκυρα μάλλον δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση σε μια τέτοια συμφωνία, η οποία συμπίπτει εξάλλου με τη δική της μόνιμη επιδίωξη να αποκτήσει τον έλεγχο στο Αιγαίο μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, απονεκρώνοντας έτσι -σε πρώτη φάση- ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο.

Με την υπό διαμόρφωση συμφωνία, η Αθήνα με στόχο τη μείωση των κρατικών δαπανών από την αντίστοιχη μείωση της στρατιωτικής έντασης στο ανατολικό Αιγαίο, δεσμεύεται να σταματήσει τις πτήσεις των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα εθνικά εδάφη της στο ανατ. Αιγαίο, παρά μόνον για σκοπούς αεράμυνας.

Βαπτισμένα «ΝΑΤΟϊκά»

Θα επιτρέπει όμως τη χρήση του ίδιου χώρου από τα αεροσκάφη των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, (σ.σ. άρα και της Τουρκίας), καθώς τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη χαρακτηρίζοντας «φίλια» και επομένως απαγορεύονται οι αναχαιτίσεις τους.

Δι' αυτού του τρόπου όμως, η Τουρκία (σ.σ. με βάση την τακτική που εφαρμόζει) θα μπορεί να βαφτίζει ως ΝΑΤΟϊκά τα μαχητικά της, να δεσμεύει περιοχές και να εκτελεί κανονικά τις ασκήσεις της, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα 6 ή τα 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου και χωρίς να καταθέτει σχέδια πτήσεων.

Αντιθέτως η Αθήνα -και για λόγους οικονομίας- είτε δεν θα πραγματοποιεί αντίστοιχες ασκήσεις είτε θα τις κάνει μόνον επί χάρτου.

Η υπό διαμόρφωση αυτή συμφωνία μπορεί να εξεταστεί στις πολλαπλές ελληνοτουρκικές συναντήσεις, πριν από την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν στην Αθήνα τον Μάιο.

Μετά τη συνάντηση Δρούτσα-Νταβούτογλου, προχθές στην Ισπανία, στις 9 Μαρτίου συνέρχεται στην Αγκυρα η 15η Σύνοδος Κατευθυντήριας Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία με τη σειρά της θα προετοιμάσει την επίσκεψη εργασίας του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στο τέλος του μήνα στην Αγκυρα. Ολη αυτή η κινητικότητα έχει στόχο να προετοιμαστεί καλά η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία σύμφωνα με την ελληνική πλευρά πρέπει να έχει θετικά αποτελέσματα.

Αν τελεσφορήσει μια συμφωνία τέτοιου περιεχομένου, πιθανώς θα υποκαταστήσει και το υπάρχον Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, το οποίο δεν επιτρέπει τη διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων «στο Αιγαίο» κατά τους θερινούς μήνες και το οποίο η Αγκυρα καταπατά συστηματικώς τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ, η τουρκική πλευρά είχε επιμείνει μέχρι τέλους στην απαγόρευση πτήσεων στο Αιγαίο, κάτι που δεν είχε δεχθεί τότε η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας."

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών
Παλαιότερα επικρατούσε η θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατοικούσαν στις ακτές της Συρίας – Παλαιστίνης. Ενώ συνέβη το αντίθετο: Οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από τους Κρήτες αποίκους, οι οποίοι κατά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι, όπως μας είναι γνωστοί, από την Παλαιά Διαθήκη. Ο Άρθουρ Έβανς, Άγγλος αρχαιολόγος υποστηρίζει: «Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής».

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τον Ιούνιο του 1952 ο Άγγλος αρχιτέκτονας, ο Μάικλ Βέντρις ανακοίνωσε δημόσια ότι μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει μια άγνωστη μέχρι τότε γραφή, την Κρητικομυκηναϊκή γραμμική γραφή τύπου Β΄, στην οποία βρίσκονται γραμμένες πολλές πινακίδες από την Κρήτη, τις Μυκήνες, την Πύλο κ.ά. και, το κυριότερο, ότι η γλώσσα των πινακίδων αυτών είναι η Ελληνική.

Η σπουδαιότητα της ανακοίνωσης του Βέντρις για την επιστήμη γενικότερα (που έλυνε, επιτέλους, το μυστήριο, το μυστήριο των πινακίδων της γραμμικής γραφής Β’), αλλά ιδίως για τον ελληνικό πολιτισμό, που η γραπτή του παράδοση μεταφερόταν επτά περίπου αιώνες νωρίτερα (από τον 8ο αιώνα π.Χ. στον 15ον), ήταν ανυπολόγιστης σημασίας. Άλλαζαν, άρδην τα δεδομένα της ιστορίας μας, αφού αυτή εξαρτάται και προσδιορίζεται χρονικώς, κατά κύριο λόγο, από τις γραπτές μαρτυρίες.

Είχε προηγηθεί η έρευνα του Άγγλου αρχαιολόγου Έβανς, ο οποίος έκαμε ανασκαφές στην Κρήτη. Είχε παρατηρήσει ότι από τους κατασπαρμένους στα διάφορα μουσεία της Ευρώπης σφραγιδόλιθους, εκείνοι που η προέλευσή τους ήταν γνωστή προέρχονταν από την Κρήτη. Έτσι, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι κοιτίδα της γραφής αυτής ήταν η Κρήτη. Γι’ αυτό το 1893 άρχισε τις έρευνες στην Κρήτη.

Ευθύς εξ αρχής ο Έβανς υποστήριξε ότι τα συλλαβογράμματα της γραμμικής γραφής Β’ δεν εκφράζουν γλώσσα ανατολικής προελεύσεως (όπως επιστεύετο πριν από την αποκρυπτογράφηση), αλλά μόνο ελληνικά. Ο Έβανς ακόμη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, βασιζόμενος σε παρατηρήσεις του επί της εξελίξεως των διαφόρων συλλαβογραμμάτων, ότι οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από Κρήτες αποίκους, οι οποίοι μετά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι. Έτσι, ο Έβανς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής!..

Περίπου την ίδια εποχή ο Ρενέ Ντυσσώ διετύπωσε ανάλογη άποψη: «Οι Φοίνικες είχον παραλάβει πρωιμότατα το αλφάβητόν των παρά των Ελλήνων, οίτινες είχον διαμορφώσει τούτο εκ της Κρητομυκηναϊκής γραφής». Η διαφορά είναι ότι το φοινικικό σύστημα γραφής παρέμεινε συλλαβάριο, όπως ακριβώς το παρέλαβαν από τους Έλληνες, ενώ η ελληνική φυσιολογική εξέλιξη κατέληξε στο σημερινό γνωστό αλφαβητικό σύστημα γραφής, το πρώτο δηλαδή αλφαβητάριο στον κόσμο.

Αυτήν την γραφή Β’ επέτυχε να αποκρυπτο­γραφήσει το 1952 ο Άγγλος αρχιτέκτονας Ventris με την συνεργασία του μεγάλου Ελληνιστή Τσάντγουικ, ο οποίος έχει γράψει σχετικά: «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να σέβονται το κομμάτι αυτό του μαυρισμένου πηλού, γιατί αυτό κατ’ εξοχήν έπεισε τον κόσμο ότι οι δημιουργήσαντες τον μυκηναϊκόν πολιτισμό ήσαν Έλληνες. Η γλώσσα που μιλούσαν 1.700 χρόνια πριν να γεννηθεί ο Χριστός, είναι με μερικές διαφορές η ίδια γλώσσα με την ελληνική που μιλιέται σήμερα. Και υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν τα ξέρουμε για τις απαρχές της ελληνικής γλώσσας…».

Ο Μάικλ Βέντρις, που πέτυχε την αποκρυπτογράφηση, ήταν χαρισματικό πνεύμα. Μπορούσε να μαθαίνει εύκολα ξένες γλώσσες, είχε μια σπάνια συνδυαστική φαντασία, ήταν ικανός να ξεχωρίζει τις κανονικότητες μέσα στην ποικιλία και γενικά, όπως γράφει ένας συνεργάτης του, «είχε τη δύναμη να διακρίνει την τάξη μέσα στο φαινομενικό χάος, το χάρισμα δηλαδή που χαρακτηρίζει το έργο όλων των μεγάλων ανδρών». Γι’ αυτό και επέτυχε να λύσει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Έτσι, έλυσε τη μεγάλη απορία χιλιάδων μελετητών της ελληνικής ιστορίας, τους οποίους απασχολούσε το ερώτημα: «Πώς συμβαίνει οι Έλληνες με τόσο υψηλό επίπεδο πολιτισμού να πάρουν το αλφαβητάριο από τους Φοίνικες;..». Ο θάνατός του το 1956, σε ηλικία 34 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, άφησε πολλά ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα.

Χάρη στον Βέντρις αποδείχτηκε ότι η ελληνική, η αρχαιότερη γλώσσα απ’ όσες ομιλούνται και γράφονται σήμερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι εντυπωσιακά αρχαιότερη από όσο εθεωρείτο στις αρχές του 20ού αιώνα. Τα ελληνικά και πρωτοελληνικά φύλα διέθεταν διάφορα συστήματα γραφής. Αυτό έγινε γνωστό από τις πήλινες πινακίδες που τα «αρχεία» της ελληνικής γης διαφύλαξαν επί χιλιετίες και ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, «γράμμα λίθων γαίας παναληθέος».

Τα γραπτά αυτά μνημεία παρουσιάζουν κανονική εξέλιξη: Πρώιμο εικονογραφικό στάδιο (ιερογλυφικό), συλλαβογραφικό, τέλος φθογγογραφικό. Δύο από αυτά τα συστήματα, το Κυπριακό συλλαβογραφικό και η Γραμμική γραφή Β’, έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί και εκφράζουν ολοκάθαρα την ελληνική γλώσσα με αδιάσπαστη ενότητα μέχρι σήμερα.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μεγάλος Ελληνιστής G. Murray γράφει: «Η ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Μια σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαρειά στη Λατινική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική κ.λπ.. Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειοτέρων ανθρώπων».

Οι Ευρωπαίοι ειδικοί περί τα γλωσσικά στο σύνολό τους υποστηρίζουν ότι «η αρχαία ελληνική γλώσσα έχει υψηλή μορφοποιητική ικανότητα, που διαμορφώνει τη σκέψη και κάνει τους μαθητές που γνωρίζουν αρχαία ελληνικά, να διαπρέπουν στις θετικές επιστήμες».

Στην Ελλάδα, όμως, πανεπιστημιακός καθηγητής επιθυμεί διακαώς την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στο Γυμνάσιο… Και υπάρχουν, δυστυχώς, ουκ ολίγοι ομονοούντες…

Ο Γερμανός φυσικός επιστήμων Μax Von Laye (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής) γράφει: «Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που με βοήθησαν να διεισδύσω βαθύτερα στο νόημα των θετικών επιστημών». Τη δήλωση αυτή την έκαμε, όταν διαπίστωσε ότι η ελληνική γλώσσα είναι μια τέλεια μαθηματική δημιουργία, διαπίστωσε τη μαθηματική δομή της.

Εμείς συνεχίζουμε την «απλοποίησή» της μέχρι να την κάνουμε αγνώριστη. Σ’ αυτό απαντά ο Γάλλος καθηγητής Masse Roger λέγοντας: «Κάθε απλοποίηση στη γλώσσα είναι απλά ένα χάσιμο σκέψεως».

Αλλά, είναι διδακτικότατη η προτροπή του Προέδρου της Διεθνούς Ακαδημίας προς διάδοση του Πολιτισμού Φραγκίσκου Λιγκόρα, ο οποίος τον Μάρτιο του 1997 έκαμε την παρακάτω δήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους…».

ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΜΕ Η ΚΛΑΙΜΕ !


Οἱ ἑορτασµοί γιά τήν “Ἡµέρα Ἐθνικῆς Ἀντίστασης” (!) τῶν δυτικοθρακιωτῶν…”Τούρκων” δέν περιορίστηκαν στήν ἑλληνική Θράκη. Ἡ Συµβουλευτική Ἐπιτροπή, ὑπό τούς δύο τουρκοµουφτῆδες Μέτε καί Σερήφ ἐπισκέφτηκε την…Μητέρα – Πατρίδα της καί συναντήθηκε µέ ΟΛΗ τήν ἡγεσία τῆς γείτονος: Γκιούλ, Ἐρντογάν (φωτό), Νταβούτογλου, Μπαϊκάλ, Μπολούκµπασι, Κιλίτς, Μπαρντάκογλου, Μουεζίνογλου – κι ὄχι µόνο. Ἐπισκέφτηκαν τό κρατικό κανάλι TRT, τήν ἐφηµερίδα Ζαµάν, τήν µουφτεία τῆς Κωνσταντινού-πολης, τό µαυσωλεῖο τοῦ Κεµάλ – κι ὄχι µόνο. Δέν παρέλειψαν νά ἐπισκεφτοῦν καί τό Γενικό Ἐπιτελεῖο τῶν Ἐνόπλων Δυνάµεων!!! Μάλιστα ἀγαπητοί φίλοι, πῆγαν καί στούς στρατηγούς τῆς Τουρκίας οἱ λεγάµενοι!

Γιά πεῖτε τώρα, τί µπορεῖ νά συζήτησαν ἐκεῖ οἱ πρόεδροι τῶν «πολιτιστικῶν» σωµατείων καί οἱ «θρησκευτικοί ἡγέτες» τῶν συντοπιτῶν µας; Τί κοινά ἐνδιαφέροντα ἔχουν π.χ. ἕνας πρόεδρος (”Τούρκων”) Δασκάλων καί ὁ ἐπικεφαλῆς τῆς 1ης Στρατιᾶς πού εἶναι ἀνεπτυγµένη στήν Ἀνατολική Θράκη; Καί γιά ποιόν λόγο σέ λίγες µέρες (28/2) οἱ ἴδιοι «παράγοντες» ἐπισκέφθηκαν καί πάλι τήν γείτονα, µέ πρόσκληση τοῦ ἴδιου τοῦ Ἐρντογάν; Νά ἀληθεύει ὅτι µεθοδεύεται ἡ ἀπόδοση τῆς ἰθαγένειας στούς 65.000 µειονοτικούς πού πρό δεκαετιῶν εἶχαν στερηθεῖ τήν ἰθαγένεια µέ τό ἄρθρο 19, τώρα πού ἡ κυβέρνηση τοῦ ΓΑΠ µοιράζει ἰθαγένειες σέ κάθε ἐνδιαφερόµενο; Κι οἱ (πολλαπλάσιοι) ἀπόγονοί τους δέν τήν δικαιοῦνται; Ὁ κίνδυνος βεβαίως δέν βρίσκεται στήν Ἄγκυρα, ἀλλά στήν Ἀθήνα, ὅπου ὁ Χατζηοσµάν τό ἔθεσε εὐθέως µέσα στή Βουλή. Θά µᾶς πουλήσουν ἄραγε µέσα στήν ἀναµπουµπούλα;

ΥΓ. Προσέξτε λιγάκι καί την παραπάτω φωτογραφία ἀπό τήν σύσκεψη τῶν ἀνωτέρω …συνελλήνων µας στήν Κωνσταντινούπολη (30/1/10): Στό κέντρο ἡ σηµαία τῆς ἀνεξάρτητης Δυτικῆς Θράκης, ἀπό πάνω ἡ τούρκικη σηµαία καί ἡ σκατόφατσα τοῦ φονιά ἀρχιφασίστα γενοκτόνου τῶν παππούδων µας! Τέτοιους συγκατοίκους µᾶς ἑτοιµάζουν; Καί δέν ἔχει σηµασία ἄν θά ἔρθουν νά ζήσουν ὅλοι ἐδῶ ἤ ὄχι, ἡ ψῆφος τους καί µόνη ἀρκεῖ! Μέχρι ποῦ θά συνεχίζεται ἄραγε ὁ µακάριος ὕπνος τῶν (Θρακιωτῶν καί µή) Ἑλλήνων;

ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;


Όσοι μελετούν προσεκτικά τον "Στόχο" δεν έψαχναν να βρουν ποιο είναι το "φρέσκο" πρόσωπο του Παπανδρέου που ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη μετά την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για την εκ Γιαννιτσών Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έχει χαρίσει άφθονο υλικό διακωμώδησης τόσο στον Θέμο Αναστασιάδη, όσο και στην "Ελληνοφρένεια" του τηλεοπτικού σταθμού "Σκάι". Αρκετοί μάλιστα την χαρακτήρισαν "βουλευτή με μειωμένες ρητορικές ικανότητες" καθώς μιλά πολύ γρήγορα, κουνά σπασμωδικά τα χέρια και χάνει τον ειρμό. Για την πληθωρική ξανθιά του πράσινου μαντριού η εφημερίδα , αναφερόμενη σε ένα πανηγύρι γυφτοσκοπιανών που είχε πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι της Άριδαίας έγραφε:

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007 (αρ.φυλ. 295) ο Στόχος είχε αναφερθεί σε ένα πανηγύρι γυφτοσκοπιανών που είχε πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι Αριδαίας λέγοντας:

..."Ο " Στόχος" σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες γνωρίζει για το γυφτοπανήγυρο που έστησαν αυτοί οι ύποπτοι εθνικά τύποι στο Λουτράκι, στην Αριδαία! Το πανηγύρι των γυφτοσκοπιανών έγινε το περασμένο Σάββατο, με απόλυτη μυστικότητα μέχρι εκείνη την ημέρα. Έχοντας μάλιστα δικούς του παρατρεχάμενους με μπλουζάκια που έγραφαν "Μακεδονία" τα Σκόπια, ενώ παρών ήταν ο Γ.Γ. του σκοπιανού υπουργείου πολιτισμού, το οποίο και προφανώς επιδοτεί τέτοιες προπαγανδιστικές εκδηλώσεις. Τα συγκροτήματα ήταν από τα Σκόπια και τα τραγούδια στα σλάβικα!
Ο ψευτοπαπάς Τσαρκνιάς είχε αναλάβει τον ρόλο του οικοδεσπότη (η αδερφή του άραγε πέταγε πέτρες στους παρευρισκομένους;) , ενώ εκεί ήταν για να ...συνδράμουν και άλλοι πασίγνωστοι για την δράση τους υπέρ των Σκοπίων! Αληθεύει άραγε πως εκεί βρέθηκαν Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, ο Πρίτσκας (που είχε τιμηθεί από τον Δήμο Έδεσσας!), ο Μπότσκαρης και ο κύριος με το ιχθυοτροφείο; Πάντως υπάρχει περίπτωση να ανακαλύφθηκε και η... απαλλαγή του Λιάνη στην περιοχή.
Οι πηγές μας ανέφεραν πως εκεί βρέθηκε και η βουλευτής Πέλλας κ. Τζάκρη.
Αν και η ίδια, όταν επικοινωνήσαμε μαζί της (ταραγμένη αλήθεια),δεν το δέχτηκε, λέγοντάς μας πως είχε πάει σε γάμο!... Και κάτι τελευταίο:Για ποια βουλευτίνα πήγαινε η σύσταση της Μπενάκη, να προσέρχεται στο Κοινοβούλιο ευπρεπώς ενδεδυμένη;"....

... Το λυπηρό είναι ότι μονίμως πρόσωπα που μας έχουν απασχολήσει (με την... κακή έννοια!) τα βλέπουμε μερικά χρόνια αργότερα να αναρριχώνται σε ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα της χώρας και να κρατάνε τις τύχες του Ελληνισμού στα χέρια τους!


Σχόλιο: Ξαναδείτε το βίντεο. Πέρα των όσων λέει για τη Μακεδονία μας και "αυτά που πρόκειται να συμβούν" - τι ετοιμάζει που εμείς δεν το ξέρουμε;- καθώς και το "δεν περισώζει την Ελληνικότητα της περιοχής" - υποννοεί ότι είναι χαμένη η ελληνικότητα της περιοχής;-

παρατηρήστε την προφορά της γενικότερα που γίνεται πιο εμφανής στις λέξεις "σχόοολια" ΄"φόοοβο" και "περισώωωζει"....

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΡΗΣΚΩΝ;

Προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ανθρωπιστικής Ομοσπονδίας κ. David Pollock

Αξιότιμε κ. David Pollock

Αξιώνετε, ως αντιπρόσωποι των ανθρώπων, που δεν έχουν θρησκεία, από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, εν ονόματι του ανθρωπισμού, την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις αίθουσες των δικαστηρίων, των σχολείων, κλπ, της χώρας μας.

του ΠΑΠΑ-ΗΛΙΑ ΥΦΑΝΤΗ

Η αξίωσή σας αυτή, άκρως προκλητική και προσβλητική για την μακραίωνη πολιτισμική μας παράδοση, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:

Δεν γνωρίζετε, άραγε, ότι η οποιαδήποτε αναφορά στον ανθρωπισμό παραπέμπει πρώτα-πρώτα στον ελληνικό πολιτισμό. Όπου και βρίσκονται, κατά κύριο λόγο, οι πρωταρχικές του ρίζες.

Γιατί βέβαια, ως άθρησκοι, που δηλώνετε, είναι εύλογο να μη γνωρίζετε ότι ο χριστιανισμός είναι ο κατεξοχήν ανθρωπισμός. Δεδομένου ότι τοποθετεί τον άνθρωπο πάνω απʼ τους οποιουσδήποτε νόμους και θεσμούς.

Τόσο, που και ο ιδρυτής του (o Χριστός) να θυσιάζεται για τον άνθρωπο. Κι ακόμη πιο πέρα όλoι οι αληθινοί χριστιανοί να υπηρετούν τους συνανθρώπους τους και να θυσιάζονται γιʼ αυτούς. Ανεξαρτήτως θρησκευτικών, φυλετικών, κλπ, διαφορών.

Ο Σαμαρείτης, για παράδειγμα, του Ευαγγελίου, περιθάλπει τον εχθρικά διακείμενο απέναντί του αλλοεθνή και αλλόθρησκο Ιουδαίο.

Ο Μέγας Βασίλειος, στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, τη Βασιλειάδα, περιθάλπει τους φτωχούς και ασθενείς, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Ενώ ο Γρηγόριος ο Θεολόγος αντιτίθεται στους διωγμούς, εκ μέρους της κοσμικής εξουσίας, εναντίον των αιρετικών και των αλλόθρησκων. Και, επειδή δεν εισακούεται παραιτείται.

Και ασφαλώς οι τυχοδιωκτικές σταυροφορίες της Δυτικής Εκκλησίας εναντίον των Αράβων και οι «ιεραποστολικές» εκκαθαρίσεις εκ μέρους των αποικιοκρατών σε βάρος των ιθαγενών ή το δουλεμπόριο δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το χριστιανισμό. Όπως βέβαια και ο βάρβαρος θεσμός της Ιερής Εξέτασης.

Θα ήταν δε πολύ ενδιαφέρον, για μας, να γνωρίζαμε ποια είναι η θέση του ανθρωπισμού σας απέναντι στο όργιο της βαρβαρότητας σε βάρος της Σερβίας και των αραβικών λαών (Ιράκ, Αφγανιστάν, κλπ). Ή των ναζιστικών αντίποινων σε βάρος των Παλαιστινίων, των Λιβανέζων. Κι ακόμη πιο πέρα απέναντι στην βαρβαρότητα και τον κανιβαλισμό του καπιταλιστικού Μεσαίωνα σε βάρος των φτωχών λαών, με τα εκατομμύρια των θυμάτων ετησίως...

Κατόπιν όλων αυτών και πολλών άλλων η αξίωσή να απομακρυνθούν απʼ τις αίθουσες των σχολείων και των δικαστηρίων, κλπ, τα θρησκευτικά μας σύμβολα, δεν φαίνεται να υποδηλώνει ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, αλλά αντιδημοκρατικό, πρωταρχικά, παραλογισμό.

Πολύ περισσότερο, αφού οι Έλληνες, όχι μόνο στα δικαστήρια και στα σχολεία μας, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση, αντιμετωπίζουμε, σύμφωνα με την πολιτισμική μας παράδοση, τους οποιουσδήποτε ξένους, στην πλειονότητά μας, με σεβασμό προς την διαφορετικότητά τους.

Αφού και στην αρχαιότητα η φιλοξενία προστατευόταν από τον Ξένιο Δία, αλλά και στο χριστιανισμό ο κάθε ξένος είναι, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, ο ίδιος ο Χριστός.

Μέσα στο πνεύμα τέτοιων παράλογων, όπως οι δικές σας, εν ονόματι του ανθρωπισμού, αξιώσεων, οι απανταχού της Γης φυλετικές μειονότητες θα μπορούσαν να φτάνουν στο σημείο να αξιώνουν απʼ τις ιθαγενείς πλειονότητες ακόμη και την χρωματική αλλαγή του δέρματός τους.

Ας μας επιτραπεί όμως ακόμη πιο πέρα να πούμε ότι, κάτω απʼ τον αντιδημοκρατικό αυτόν παραλογισμό, φαίνεται να υπολανθάνει κάποιος υφέρπων φασισμός. Που, σε τελική ανάλυση, αποσκοπεί όχι στην υπεράσπιση, αλλά στην υπονόμευση του ανθρωπισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεδομένου ότι ο χριστιανισμός συνιστά την τελειότερη έκφραση του ανθρωπισμού και την ισχυρότερη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γεγονός, που δεν συμφέρει και ενοχλεί αφάνταστα όλους εκείνους που έχουν θεό τους το Μαμωνά, θρησκεία τους τον καπιταλισμό και ηθική και νόμο τους τον αμοραλισμό. Στο βωμό των οποίων θυσιάζουν, απανταχού της Γης, εκατομμύρια ανθρώπων....

Κάνοντας νόμο τους την πανουργία και την αδικία και κηρύσσοντας παράνομη και σε διωγμό τη δικαιοσύνη.

Για να επαληθεύεται έτσι, για μια ακόμη φορά, ο Πλάτων, όταν λέει πως: «Πάσα επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής, πανουργία και ου σοφία φαίνεται»!

Με τιμή
παπα-Ηλίας Υφαντής

ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (ΓΝΩΣΤΟΙ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΞΑΝΑ

ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΑΠΕΙ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΧΩΜΑ (ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ) ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΡΩΑ ΤΑΣΣΟ



ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το νεκροταφείο της Δευτεράς, από όπου τον περασμένο Δεκέμβριο εκλάπη η σορός του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, βρέθηκε σορός, για την οποία ο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας κ. Κατσουνωτός είπε ότι ...

«ενδέχεται να είναι η σορός του πρώην Προέδρου». Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, ο οποίος και υπέδειξε ότι η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου βρίσκεται σε ένα άλλο νεκροταφείο στο Τσέρι (Νέο Νεκροταφείο Λευκωσίας). Η περιοχή αποκλείσθηκε από αστυνομικές δυνάμεις, έγινε αμέσως η εκταφή και εξετάζεται εάν πράγματι η σορός που βρέθηκε ανήκει στον πρώην Πρόεδρο.

Σε χωριό 6-7χλμ νότια από την Λευκωσία, βρέθηκε η σωσός του Τ. Παπαδόπουλου στην περιοχή Τσερίου. Με εξετάσεις dna θα ανακοινώσουν αύριο τα αποτελέσματα. Έχει κληθεί ο ιατροδικαστής στό σημείο να εξετάσει την σωρό.
Όλα θα ξεκαθαρίσουν με τις εξετάσεις dna.

Αλεξ Τζοουνς: Η αλήθεια για την κρίση στην Ελλάδα!




Οι διεθνείς τραπεζίτες δηλαδή οι διεθνείς ληστρικοί τοκογλύφοι και τα διεθνή τραπεζικά καρτέλ πάνε να μετατρέψουν την χώρα μας σε τριτοκοσμικό κρατίδιο τύπου Λατινικής Αμερικής όπου θα υπάρχουν ακόμα και δικτατορίες με επικεφαλείς δωροδοκημένους «ηγέτες» μαριονέτες και από πίσω τα τραπεζικά καρτέλ να καταληστεύουν τον πλούτο τα εδάφη και τις πρώτες ύλες της χώρας μας!
Θα τους το επιτρέψουμε;;;

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More