ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ........ΙΣΤΟΡΙΚΟ.......ΕΡΓΟ


Μπορεί τον Οκτώβριο του 2010 η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, να δήλωνε ότι «στόχος είναι η αναβάθμιση της διδασκαλίας της Ιστορίας» και ο επίσης υφυπουργός, Γιάννης Πανάρετος, ότι «είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας και γι’ αυτό θα παραμείνει κεντρικό αντικείμενο στην εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών», ωστόσο οι ενέργειες του υπουργείου βρίσκονται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.

Το μάθημα της Ιστορίας αφαιρείται από τον κορμό της υποχρεωτικής διδασκαλίας στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου και θα είναι επιλογής, ενώ θα εντάσσεται σε μία ομάδα μαθημάτων κάτω από την ονομασία «Αρχαιογνωσία», με τη διδασκαλία του να περιορίζεται στην «Αρχαία Ιστορία» και την «Ιστορία των ιδεών».

Η ιστορία της Ευρώπης θα ενταχθεί στην ομάδα των Κοινωνικών Επιστημών, ενώ η Νεότερη Ιστορία δεν υπάρχει καν στο πρόγραμμα. Όσον αφορά την πρώτη λυκείου, η ιστορία θα παραμείνει υποχρεωτικό μάθημα με 3 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα.

Οι εν λόγω αλλαγές βρίσκονται στην τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο. Η βαθιά γνώση της μητρικής γλώσσας, το υψηλό επίπεδο στα αγγλικά, η κυριαρχία των μαθημάτων επιλογής έναντι των υποχρεωτικών και η εισαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού στο πρόγραμμα με την ταυτόχρονη αλλαγή του μοντέλου διδασκαλίας είναι αυτά στα οποία στοχεύει το υπουργείο για το Νέο Λύκειο.

Σύμφωνα με την πρόταση, μειώνεται ο αριθμός γνωστικών αντικειμένων, αλλά αυξάνονται οι διδακτικές ώρες. Στην Α΄ Λυκείου από 32 σε 34, στη Β΄ Λυκείου από 34 σε 35 και στην Γ΄ Λυκείου από 31 σε 33. Σε μάθημα επιλογής μετατρέπονται και τα Θρησκευτικά, ενώ η Πληροφορική δεν θα υπάρχει, αφού οι Νέες Τεχνολογίες θα διδάσκονται καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού βίου.

Οι προτάσεις της Επιτροπής:

- Αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας κατά 2 ώρες.
- Ενίσχυση της αγγλικής, υποχρεωτική και στις 3 τάξεις του Λυκείου 3 ώρες την εβδομάδα.
- Μείωση του αριθμού των γνωστικών αντικειμένων τα οποία εντάσσονται σε ομάδες μαθημάτων με βάση το περιεχόμενό τους.
- Καθιέρωση περισσότερων μαθημάτων επιλογής και λιγότερων υποχρεωτικών στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου.
- Την εισαγωγή δύο επιπέδων στη διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων. Το βασικό και το υψηλό ανάλογα με τις δυνατότητες του μαθητή.
- Την εισαγωγή νέων μαθημάτων με τον τίτλο «Τέχνη και πολιτισμός» καθώς επίσης των «Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών».
- Αύξηση των επιλογών στις ξένες γλώσσες
- Εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών σε όλη τη διάρκεια του μαθητικού βίου
- Ριζική αλλαγή του μοντέλου διδασκαλίας με την εφαρμογή της συνεργατικής μεθόδου.
- Εισαγωγή της ερευνητικής εργασίας την οποία θα κάνει ο μαθητής σε συνεργασία με κάποιον καθηγητή. Η εργασία θα είναι ελεύθερης θεματικής και θα πραγματοποιείται με συγκεκριμένη διαδικασία.

ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.....


ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΝ Κ.ΓΚΛΕΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ( ΜΠΑΡΕΣ ) ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑ ΚΑΚΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ
Στα διόδια της Πελασγίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί σήμερα ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, προκειμένου να ξηλώσει ξανά τις προστατευτικές μπάρες που επανατοποθετήθηκαν στα διόδια.

Ο κ. Γκλέτσος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, όταν τη Δευτέρα με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν.

Η εταιρεία στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εθνικής οδού έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κάνει πλέον δεκτές τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που είχε παραχωρήσει- και η ισχύς των οποίων έληξε χθες, Δευτέρα. Η αντίδραση του κ. Γκλέτσου είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό δικογραφίας από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας και την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο. «Μας κοροϊδεύουν» σημειώνει ο κ. Γκλέτσος, επισημαίνοντας ότι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επικαλούνται για τη διάνοιξη δρόμων την ανάγκη απαλλοτριώσεων αλλά και το υπέρογκο κόστος τους.


«Πήγαμε με συνεργεία του δήμου και εντοπίσαμε ήδη έτοιμους, δημοτικούς δρόμους·εμείς απλώς βγάλαμε τους πασσάλους» προσθέτει ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το σημείο των διοδίων βρίσκεται στη μέση του δήμου, ως εκ τούτου η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 3.000 ανθρώπους. «Δεν μπορεί ο φτωχός αγρότης που διανύει ακόμη και 10-20 φορές την ίδια απόσταση για να πάει στο λιοτρίβι του να πληρώνει κάθε φορά 2,60 ευρώ», τονίζει ο Απόστολος Γκλέτσος.
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΠΛΗ
ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ
ΠΟΥ (κοινο) ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ
ΑΠΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥΜΕ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑ,ΑΙΜΑ,ΙΔΡΩΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
έλληνες ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΔΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΔΙΩΞΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ(ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ)

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More