ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ("Pan-Macedonian Studies Center").

Από την "Ελληνική Ένωση Αμερικής" έλαβα αργά χθες το βράδυ, τη παρακάτω
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

URL:
http://hellenicleagueofamericahla.org/reminder_hla_new_york_hellenic_symposium_is_this_thursday

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: HLA NEW YORK Πανελλήνιο Συμπόσιο >>>> ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (αύριο για την Ελλάδα)

Για άμεση κυκλοφορία: 4 Νοεμβρίου 2009

Επικοινωνία: Ιωάννης Fidanakis, New Jersey, Tel. 1-973-464-0211 Νικόλαος Taneris, New York, Tel. 1-9...

"Θα μας σώσει από τη ντροπή μας, στην οποία οδηγηθήκαμε, από τη μετριότητα, και από τον θάνατο. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία μας, θα σωθούμε από τη ντροπή μας" -- Ίων Δραγούμης (Οι Μαχητές για την Ελευθερία της Μακεδονίας, δολοφονήθηκαν από την διεφθαρμένη κυβέρνηση των Αθηνών, 2 Σεπτεμβρίου 1878 - 31 Ιουλίου 1920)

Η Ελληνική Ένωση Αμερικής (HLA), θα επαναλάβει το ετήσιο Πανελλήνιο Συμπόσιο, για θέματα που Εθνικού ενδιαφέροντος, με τη συνεργασία του κράτους μας, η "Pan-Macedonian Studies Center" στη Νέα Υόρκη (149-14th Ave, Whitestone, NY 11357-1730, USA),
αυτή την Πέμπτη το βράδυ (5 Νοεμβρίου 2009) στις 7:30 μ.μ..
Έχουμε αποστείλει μια ανοικτή πρόσκληση για τους Έλληνες αδελφούς και αδελφές μας, για να απολαύσετε τις παρουσιάσεις (των θεμάτων μας), με ανοιχτή
και ελεύθερη συζήτηση και μπορείτε να φάτε ΔΩΡΕΑΝ, από τον εκλεκτό ελληνικό μπουφέ και να πιείτε ελληνικό κρασί. Τα Θέματα που θα παρουσιάσουν έντονα οι ομιλητές, και (θα ακουστεί) η ζωντάνια νεανικών φωνών, για την τρομοκρατία που υφίστανται οι συμπατριώτες μας, για τη Μακεδονία και για όλο το Ελληνικό Έθνος μας και θα επανεξετάσουν τη θρησκευτική, εθνική, και πολιτιστική σημασία της ιστορικής μας μνήμης, για την Ελληνική Εθνική καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παρακαλούμε να περιλαμβάνει τη συνημμένη διεύθυνση, για να βρίσκει το ψαχτήρι, τις σελίδες βιβλίου σας, ή blogs.
Στο Facebook η σελίδα μας για την εκδήλωση και λεπτομέρειες για την παρακολούθηση RSVP: http://www.facebook.com/home.php?#/event.php?eid=145266554363&ref=mf

Η "Pan Macedonian Studies Center" - Σε συνεργασία με την "Ελληνική Ένωση της Αμερικής" (HLA),

Παρουσιάζει το θέμα: "Η Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος"
---------------------------------------------------------------------------------------------
Στο "Pan Macedonian Studies Center", με Ελεύθερη Είσοδο, με Ελληνικό Μπουφέ, με αναψυκτικά και Ελληνικό κρασί.

Θέματα της διάλεξης θα είναι:

"Το παιχνίδι του τρόμου στο όνομα του Κομμουνισμού, στις μάχες για τη Μακεδονία 1944-1949», που θα παρουσιαστεί, από τον Νικόλαο Tανέρη.

"Μέγας Αλέξανδρος, ο δικός μας Βασιλιάς των Βασιλέων : Η κοινωνική, θρησκευτική και Εθνική σημασία του θεού-βασιλιά". Θα παρουσιαστεί από τον Ιωάννη Φιδανάκη

"Τέχνη και Ιστορική Μνήμη" Presented by Giovanni Di Napoli

RSVP: nbiska@aol.com, mtvon57@yahoo.com
Τηλ.. 646 238 5599 & 646 842 4254


# # # # # __________________________________________________________________

Εγγραφείτε στο E-κατάλογο στον παγκόσμιο ιστό, στην www.hellenicleagueofamericahla.org

Η Ελληνική Ένωση της Αμερικής (HLA) είναι μια Συνεταιριστική και Συλλογική Προσπάθεια από Έλληνες, Φιλέλληνες και από όσους έρχονται με ενθουσιασμό, για να υποστηρίξουν μαζί μας, τις Ελληνικές Δίκαιες Υποθέσεις.

Σας παρακαλούμε να προστεθεί η Ανακοίνωση Δραστηριότητας της HLA, με τη λίστα διανομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή να στείλετε τα στοιχεία της HLA σε ένα φίλο ή συνάδελφο, διαβιβάζοντας το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το θέμα τίτλο "Add e-mail στη λίστα διανομής HLA", για τη διεύθυνση: hla@hellenicleagueofamericahla.org

Σας παροτρύνουμε να διαβιβάσετε την παρούσα Έκτακτη Ανακοίνωση Δράστηριότητας, σε πέντε ή περισσότερα άτομα που ενδέχεται να έχουν ενδιαφέρον να λαμβάνουν e-διανομές μας ή (να μαθαίνουν) για την αποστολή του HLA.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε το άρθρο του HLA, δελτία τύπου ή έκτακτες ανακοινώσεις δράσης στο Διαδίκτυο, μνημονεύοντας την HLA και τον συγγραφέα."

Όπου βλέπετε ομαδικές προσπάθειες Ελλήνων, στηρίξτε τες και προβάλλετε τες, με όποιο τρόπο μπορείτε. Σαν να πηρατε απ' ευθείας εσεις την ανακοίνωση.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More