ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

THIS IS GREECE!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ


Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί για την ελληνική γλώσσα και το ελληνικό αλφάβητο: για τις καταβολές τους, τις επιδράσεις που είχαν αλλά και που προκάλεσαν, την εξελικτική τους πορεία... Στο πλαίσιο των εν λόγω ερευνών ειπώθηκαν και αρκετοί μύθοι, αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετηθούν διάφορες εθνικιστικές και ρατσιστικές τακτικές, με χαρακτηριστικότερο τον μύθο του «ινδοευρωπαϊσμού». Σύμφωνα μ’ αυτήν τη γελοία και εντελώς αναπόδεικτη θεωρία, οι γλώσσες που ομιλούνται σήμερα σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, τη μισή Ασία και ολόκληρη την Αμερική είναι... «ινδοευρωπαϊκές», προέρχονται δηλ. από μία κοινή ρίζα, η οποία γεννήθηκε κάπου στην Ινδία ή την Κεντρική Ασία και κατόπιν εξαπλώθηκε σ’ ολόκληρη περίπου την υφήλιο!...


Αν είναι δυνατόν! Πάντως, εμείς δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με την τόσο αντιεπιστημονική ανοησία του «ινδοευρωπαϊσμού» για έναν και μόνο λόγο: διότι δεν υπάρχει πουθενά πάνω στον πλανήτη ΟΥΤΕ ΕΝΑ γραπτό μνημείο, ΟΥΤΕ ΜΙΑ – οποιαδήποτε – απόδειξη ύπαρξης μιας τέτοιας γλωσσικής φόρμας!..

Η «ινδοευρωπαϊκή»... μπαρούφα (!) κατασκευάστηκε στα εργαστήρια Γερμανών «γλωσσολόγων» του 18ου αιώνα, που θέλησαν να «αποδείξουν» έτσι την ανωτερότητα της ράτσας τους, μειώνοντας όμως τον ελληνικό πολιτισμό! [βέβαια, οι περισσότεροι Γερμανοί στοχαστές της περιόδου εκείνης υπήρξαν ακραιφνείς φιλέλληνες]

Εμείς υποστηρίζουμε (και βέβαια βασιζόμαστε σε αναμφισβήτητα στοιχεία, προερχόμενα από αρχαιολογικά ευρήματα και ιστορικές πηγές) ότι η γλώσσα-μητέρα όλων των γλωσσών του πλανήτη είναι η... ελληνική! Και βέβαια, το ίδιο ισχύει και για το ελληνικό αλφάβητο, που δεν είναι παρά η Μήτρα, εκ της οποίας προήλθαν όλα τα υπόλοιπα αλφάβητα των πλανητικών γλωσσών (π.χ. το λατινικό, το κυριλλικό, αλλά και το αραβικό, το εβραϊκό κτλ.!!!).

Βάση αυτού μας του συλλογισμού – που φυσικά δεν μπορούμε να αναλύσουμε σε βάθος σ’ αυτό το μικρής έκτασης κείμενο – είναι ότι τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου (και κατ’ επέκταση οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας) είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ στον κόσμο που συνδέονται άμεσα με τα διάφορα αντικείμενα, τις ιδιότητες και την ουσία της ίδιας της φύσης!

Δηλ. ΜΟΝΟ τα ελληνικά γράμματα και, συνακόλουθα, οι συνδυασμοί τους που φτιάχνουν τις λέξεις εκφράζουν το «σημαίνον» και το «υποκείμενον» των φυσικών καταστάσεων, που εκτυλίσσονται γύρω μας...

Για παράδειγμα, η λέξη «δημοκρατία» της ελληνικής, τόσο εννοιολογικά όσο και σημασιολογικά φανερώνουν συγκεκριμένα πράγματα: «δήμος» + «κράτος» (ο δήμος – και όχι ο «λαός», που είναι άλλο πράγμα – στη διακυβέρνηση), ενώ π.χ. η λέξη «κράτος» ετυμολογικά προέρχεται από τη ρίζα «κρ-», η οποία δείχνει κάτι το βίαιο, το δυναμικό, το εξουσιαστικό (έλκει την καταγωγή της από τον χαρακτηριστικό ήχο της φύσης, π.χ. «κρότος»).

Αντίθετα, στα αγγλικά τι άραγε σημαίνει και από πού άραγε έχει προέλευση η αντίστοιχη – καθαρά ελληνογενής – λέξη “democracy”; Από το... “demo” και το... “crash”;!
Σχετικά με το μυστηριακό ελληνικό αλφάβητο (που μερικοί θεωρούν ως κατασκεύασμα των... θεών!!!), πολλά και διάφορα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί.

Για παράδειγμα πολλοί σχετίζουν το γράμμα «Α» με το σημιτικό «άλεφ» («βόδι»), που όμως γραφόταν ανάποδα, το γράμμα «Β» με το επίσης σημιτικό «μπεθ» («σπίτι»), που κι αυτό γραφόταν ανάποδα – εφόσον οι Μεσανατολίτες γράφουν αντίστροφα με τους Έλληνες – κτλ.

Βέβαια, ακόμα και οι Φοίνικες, που αναμφίβολα δημιούργησαν αυτές τις ονομασίες στα σημιτικά αλφάβητα (δηλ. το αραβικό και το εβραϊκό), δεν ήταν παρά ελληνογενές φύλο της Κρήτης που μετοίκησε έπειτα στην Εγγύς Ανατολή και φυσικό ήταν να μεταφέρει εκεί τις συνήθειές του, τη θρησκεία και τη γλώσσα του κ.ά.

Άλλωστε οι Παλαιστίνιοι δεν είναι παρά οι πανάρχαιοι Φιλισταίοι-Κρήτες, που συγχωνεύθηκαν με τους Εβραίους στο σημερινό κράμα του κράτους του Ισραήλ.
Οι έρευνες που πραγματοποιήσαμε σχετικά με τον οικουμενικό χαρακτήρα της ελληνικής γλώσσας έβγαλαν εντυπωσιακά συμπεράσματα, τα οποία θα εκπλήξουν, που θα τα παρουσιάσουμε μέσα από τις στήλες αυτής της εφημερίδας σε λίγο καιρό.

Προς το παρόν θα εξετάσουμε μια κάπως ξεχασμένη ερμηνεία του ελληνικού αλφαβήτου, σύμφωνα με την οποία το αλφάβητο που κατασκεύασαν οι θεόπνευστοι πρόγονοί μας δεν ήταν τίποτα άλλο από μια... παμπάλαια προσευχή-επίκληση στον Θεό!!! Ιδού τι λέει αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία.

[Να σημειωθεί εδώ οπωσδήποτε ότι για πρώτη φορά η εν λόγω αντίληψη παρουσιάστηκε ως επιστολή ενός ανώνυμου αποστολέα, ονόματι «ΙΑΛΥΣΣΟΣ» και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι» στο τεύχος 66, του Ιανουαρίου του 1998]

Να λοιπόν πώς εξηγείται το ελληνικό αλφάβητο σύμφωνα με τη θεωρία ετούτη: «Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κτλ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης.

Σύμφωνα μ’ αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμμα F) ακούγονται και γράφονται ως εξής: ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ – ΓΑΜΑ – ΔΕΛΤΑ – ΕΨΙΛΟΝ – ΣΤΙΓΜΑ – ΖΗΤΑ – ΗΤΑ – ΘΗΤΑ – ΙΩΤΑ – ΚΑΠΠΑ – ΛΑΜΒΔΑ – ΜΙ – ΝΙ – ΞΙ – ΟΜΙΚΡΟΝ – ΠΙ – ΡΟ – ΣΙΓΜΑ – ΤΑΥ – ΥΨΙΛΟΝ – ΦΙ – ΧΙ – ΨΙ – ΩΜΕΓΑ.
Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής φιλοσοφίας, έχουμε τα ακόλουθα: «ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ (Ε)ΨΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ

Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής-επίκλησης προς την πηγή του Φωτός:
ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!
ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨΙΛΩΝ.
ΣΤΗ ΙΓΜΑ (ΙΝΑ) ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ,
ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ
(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞΗ, Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ), ΠΥΡΟΣ (ΔΕ)
ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΕΨΙΛΩΝ, ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ, Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ)».

Λέγεται ότι η προσευχή αυτή-επίκληση προς τον Θεό είναι καταγεγραμμένη από αιώνες στο υποσυνείδητο των Ελλήνων, γι’ αυτόν τον λόγο καιι παρέμεινε «κλειδωμένη» μέσα στον αυστηρά απόρρητο κωδικό του αλφαβήτου μας! Να και η σημασία των λέξεων, από τις οποίες αποτελείται η παραπάνω προσευχή-ελληνικό αλφάβητο: ΑΛ (=ο νοητός Ήλιος), ΦΑ-ος (=το Φως), ΒΗ (=προστακτική του ρήματος «βαίνω»), ΤΑ (=δοτική άρθρου δωρικού τύπου «τη», «εις την»), ΓΑ (=η Γη), ΑΜΑ (=συγχρόνως), ΔΕ (=δε), ΕΛ (=ο ορατός ή ερχόμενος Ήλιος), ΕΨ (=το ρήμα «έψομαι», που σημαίνει «ψήνομαι»), ΙΛΩΝ (=ιλύς, δηλ. «λάσπη» ή «πηλός»), ΣΤΗ (=προστακτική του ρήματος «ίστημι»), ΙΓΜΑ (=απόσταγμα, καταστάλαγμα), ΖΗ (=προστακτική του ρήματος «ζω»), Η (=προστακτική του ρήματος «ειμί», δηλ. «είμαι»), ΘΗ (προστακτική του ρήματος «θέτω»), ΙΩΤΑ (το «Ιώγα», δηλ. το «Εγώ»), ΚΑΤΑ (=κατά), ΠΑΛΛΑΝ (παλλόμενος, από το ρήμα «πάλλω»), ΔΑ (=η Γη – πρόκειται για τον άλλο τύπο της λέξης αυτής), ΜΗ (=μη), ΝΥΞ (=η Νύχτα), Ο (=αναφορικό, που σημαίνει «το οποίο» ή «που»), ΠΥΡΟΣ (=του πυρός, της φωτιάς), ΤΑΦΗ (=να ταφεί, να θαφτεί), ΦΥ-οι (=ευκτική του ρήματος «φύω», που σημαίνει «φυτρώνω»).

Ακολουθεί η απόδοση αυτής της εκπληκτικής πραγματικά ερμηνείας, της αρχαιότερης (;) προσευχής-επίκλησης του θείου στον κόσμο (!):
«Αλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γη! Κι εσύ Ελ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρό, και κινδυνέψει να θαφτεί το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ, και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο όλων»!

Μυστικιστικοί κύκλοι ακόμα και σήμερα θεωρούν ότι η ως άνω μοναδική προσευχή των προγόνων μας (επίκληση προς τον θεό Ήλιο της λεγόμενης «πατρώας θρησκείας») έχει μια πανίσχυρη δονητική επίδραση σ’ εκείνους «που γνωρίζουν», που είναι μεμυημένοι δηλ. στα «άδυτα των αδύτων» της πανάρχαιας σοφίας.

Ο ζωοδότης θεός Ήλιος (προσωποποίηση του φωτός, που φέρνει τη ζωή) απέκτησε έπειτα στην ελληνική παράδοση διάφορες μορφές, που μάλιστα... συνδέονται με εκπληκτικό τρόπο με σύγχρονα γεωπολιτικά δρώμενα!!!

Κι αυτά όλα έχουν να κάνουν με ανακαλύψεις εντός του ελλαδικού χώρου, που όμως εντέχνως ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ!... Εντός των ημερών όμως θα βγάλουμε στη δημοσιότητα μερικά από αυτά τα στοιχεία, που όντως είναι ανεπανάληπτα και μας οδηγούν αναπόφευκτα στο να αναθεωρήσουμε κάποιες από τις αντιλήψεις μας για την – εν πολλοίς άγνωστη και αινιγματική – περίοδο της μυθιστορίας...

δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.


Reuters: «Η Ελλάδα εξετάζει να εκδώσει το ομόλογο του... Αιώνα»

Βασική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι να βγάλει ένα 100ετες ομόλογο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις τραπεζίτη ο οποίος συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση, μία από τις βασικές επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να εκδώσει το ομόλογο του... αιώνα.

Ανάμεσα στις τράπεζες που συμβουλεύουν την Ελλάδα είναι η BNP Paribas, η Deutsche Bank η HSBC αλλά και η Lazard. Σύμφωνα με το Reuters η ζήτηση για ένα τέτοιο ομόλογο που εξέδωσε το Μεξικό ήταν ικανοποιητική και ενδεχομένως να είχε νόημα για την Ελλάδα. "Το κόστος χρηματοδότησης της Ελλάδα θα ήταν "φρικτό", αλλά το πιο σημαντικό μια τέτοια κίνηση είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας", δήλωσε ο Tim Jagger, από την RBS στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το Reuters αυτή η κίνηση θα καθησύχαζε τις αγορές καθώς οι Ευρωπαίοι θα τοποθετούσαν μακριά το ελληνικό πρόβλημα. Όπως ανέφερε τραπεζίτης στο πρακτορείο, θα είναι δομημένο σαν τα ομόλογα Brady που χρησιμοποιήθηκαν για να σώσουν χώρες της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του 1980. Το σχέδιο που αναλύει το πρακτορείο αναφέρεται σε ανταλλαγή του υφιστάμενου χρέους στο πρότυπο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, αλλά το χρέος να μετακυληθεί για 100 χρόνια και όχι για 40 χρόνια.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ


Κλείνουν σήμερα 70 χρόνια από τη σφαγή 15.000 κατοίκων της Δράμας και του Δοξάτου (το 1998 με Προεδρικό Διάταγμα χαρακτηρίστηκε ως «Μαρτυρική Πόλη») και της γύρω περιοχής από τους Βούλγαρους, τον Σεπτέμβριο του 1941. Οι ωμότητες των τελευταίων εξανάγκασαν τότε 200.000 Έλληνες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε περιοχές της χώρας, που δεν βρίσκονταν υπό την κατοχή των Βούλγαρων.
Η προδοσία των κομμουνιστών
Ο ρόλος του ΚΚΕ στη σφαγή κρίνεται ύποπτος και ακόμα και σήμερα, το κόμμα του Περισσού τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα («παρασύρθηκαν», είπαν μετά τον πόλεμο, από τους Βούλγαρους κομμουνιστές). Το ΚΚΕ, οργάνωσε μια προβοκατόρικη «εξέγερση» αποκλειστικά στελεχών του (με επίθεση στο βουλγαρικό αστυνομικό τμήμα του Δοξάτου, με οκτώ νεκρούς Βούλγαρους και έναν αντάρτη) κατόπιν εντολών από ξένο κέντρο, που την πλήρωσε ο τοπικός πληθυσμός με πάρα πολύ αίμα, καθώς τα βουλγαρικά αντίποινα κατά των κατοίκων, ήταν πολύ αιματηρά. Στην απολογία του ένας κομμουνιστής εν ονόματι Κρόκος, στέλεχος του ΚΚΕ από το χωριό Κύρια, είπε:
«Τι ζητάτε από εμένα ευθύνες και δεν ζητάτε από τον (σ. σ. Βούλγαρο) Νομάρχη Δράμας; Σε εμένα τον ίδιον ερχόταν ο Νομάρχης σας και με παρακινούσε συνεχώς να οργανώσουμε παρτιζάνικο κίνημα. Σε εμένα έδωσε χρήματα, όπλα και άλλα εφόδια για να τα δώσω στο κόμμα μου. Σε μένα μου παρέσχε τόσες και τόσες διευκολύνσεις για να επιτύχω καλύτερα στην διοργάνωση του κινήματος. Ως και τις προκηρύξεις που μοιράζαμε αυτός τις ετύπωσε. Τι ζητάτε λοιπόν ευθύνες από εμένα; Από τους δικούς σας αρχηγούς να ζητήσετε ευθύνες που αφού μας ξεσήκωσαν κι επέτυχαν τον σκοπό τους, μετά μας πρόδωσαν και τώρα θέλουν να μας βουλώσουν το στόμα με τον θάνατο». Και όντως, τον εκτέλεσαν...
Τα γεγονότα
Διαβάστε για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη μεθόδευση Βουλγάρων - ΚΚΕ:
«Μετά τις 7 το απόγευμα οι Βούλγαροι μπαίνουν στα σπιτάκια που βρισκόταν στη δυτική άκρη του Δοξάτου όπου είχαν κλεισμένους τους άνδρες από ηλικία 17 μέχρι 45 ετών και παραλαμβάνουν τους μελλοθάνατους κατά ομάδες από 5 ή 10 άτομα η κάθε μια και τους οδηγούν στον τόπο της εκτέλεσης στη θέση ‘Πευκάκια'. Τα γυναικόπαιδα είχαν κλεισθεί στο γειτονικό σχολείο. Υπήρχαν άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους και στο σχολείο που ήταν τα γυναικόπαιδα. Υπήρχαν άνδρες που είχαν φύγει στα υψώματα και στα χωράφια και ορισμένοι κρυμμένοι στα σπίτια τους σε αθέατα σημεία. Από τις 07:30' το απόγευμα τα πολυβόλα άρχισαν να κροταλίζουν και να θερίζουν τους άνδρες κάτω από τα πεύκα .Τα πολυβόλα σταμάτησαν μόνο στις 2 το πρωί. Τα ξημερώματα όμως της 30 Σεπτεμβρίου ξανάρχισαν οι πολυβολισμοί. Σκότωσαν στην ίδια θέση τους υπόλοιπους άνδρες που είχαν απομείνει από το προηγούμενο βράδυ και ήταν αυτοί 49 τον αριθμό. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν γίνει μάρτυρες της μεγάλης Θυσίας στην οποία είχαν υποβληθεί οι εκτελεσθέντες το προηγούμενο απόγευμα και βράδυ».

Γενοκτονία κατά των Ελλήνων από τους Βούλγαρους
Τα μαρτύρια των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής, δεν τελείωσαν όμως εκεί: «στις αρχές Οκτωβρίου 1941 δηλαδή 10 ημέρες μετά την σφαγή του Δοξάτου, συνέλαβαν με βία 10 άλλους κατοίκους της κωμόπολης και τους διέταξαν να καθαρίσουν το αστυνομικό τμήμα που είχε καεί. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξαναγύρισαν στα σπίτια τους. Η κοινότητα επίσης έλαβε ένα πρόσθετο μέτρο. Επιβλήθηκε στους κατοίκους του Δοξάτου ειδικός φόρος που ανέβαινε στις 2.000-2.500 λέβα στην κάθε οικογένεια για τις σφαίρες που καταναλώθηκαν στην εκτέλεση των 300 κατοίκων του Δοξάτου. Την απόφαση αυτή είχαν λάβει ο πρόεδρος της κοινότητας Ζελέσκο Δασκάλωφ και ο ιερέας Νικόλα Μπλάκιεφ. Οι κακούργες προθέσεις τους είχαν φανεί από ακριτομυθίες που εκμυστηρευόταν επίσημοι Βούλγαροι σε γνωστούς του. Έτσι, ο Βούλγαρος διοικητής της Ασφάλειας Καβάλας είπε σε γνωστούς του ότι όλοι οι Έλληνες που ήταν κλεισμένοι στο σχολείο του Δοξάτου θα σφαγούν για λόγους εκδίκησης για αυτά που είχαν κάνει οι Έλληνες εναντίον των Βουλγάρων το 1913».
Δεν συγχωρούν το ΚΚΕ
Ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής δεν συγχώρησε ποτέ το ΚΚΕ για τις άθλιες και προβοκατόρικες μεθοδεύσεις του και ακόμα και σήμερα, οι κομμουνιστές είναι σχεδόν ανύπαρκτοι εκλογικά στην περιοχή. Το Δοξάτο πλήρωσε τη βουλγαρική κατοχή και τις βλακώδεις ενέργειες του ΚΚΕ. Εκεί, 400 κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους (είχαν γίνει και σφαγές των κατοίκων τον Ιούνιο του 1913, πάλι από τους Βούλγαρους, με 650 νεκρούς, ενώ πυρπολήθηκε η πόλη), ενώ στη Δράμα, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον τουλάχιστο 1500 Έλληνες. Φυσικά, δολοφονήθηκαν άνθρωποι και σε κάθε χωριό της ευρύτερης περιοχής (50 οικισμοί στη Δράμα και 36 στο νομό Σερρών).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ


"Ένας οικονομικός Αρμαγεδδώνας ύψους 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ θα πλήξει την ευρωζώνη, μόλις η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την οικονομική ένωση του ευρώ και επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα". Αυτή είναι η πρόβλεψη του STRATFOR, του γνωστού κέντρου στρατηγικών ερευνών των ΗΠΑ, με ισχυρή επιρροή σε όλη την πολιτικοστρατιωτική ελίτ της Ουάσιγκτον.

Το STRATFOR βασίζει την ανάλυσή του σε αυτό που και παλαιότερα είχε υποστηρίξει σε ανάλυση η οποία είχε δημοσιευθεί ολόκληρη στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Ότι η Ελλάδα είναι "εκ γενετής" ελλειμματική χώρα μετά τον Β' Π.Π., η οποία στηριζόταν από τις ΗΠΑ και την Δύση, λόγω της κρίσιμης γεωστρατηγικής ανάγκης που υπήρχε να αναχαιτιστεί η Σοβιετική Ένωση και να μην περιέλθει η χώρα στην σοβιετική σφαίρα επιρροής.


Αναφέρεται και πάλι στους δύο βασικούς άδηλους πόρους που στήριζαν και εξακολουθούν να στηρίζουν εν πολλοίς την Ελλάδα, την εμπορική ναυτιλία και τον τουρισμό, οι οποίοι σε συνδυασμό με την υψηλής σημασίας γεωστρατηγική της θέση της εξασφάλιζαν οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, αλλά τώρα αυτό το περιβάλλον έχει εκλείψει.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι το τέλος του "Ψυχρού Πλέμου" έκανε "μη αναγκαία την στήριξη της Ελλάδας και συνεπώς την κατεύθυνση κεφαλαίων προς την ελληνική οικονομία". Από εκεί και πέρα, η εμπορική ναυτιλία έχει πληγεί γιατί έχει χάσει ένα βασικό όπλο: Την ναυπηγική βιομηχανία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Και τελειώνει υποστηρίζοντας ότι δεν αρκεί ο τουρισμός για να επιβιώσει οικονομικά ένα κράτος.

Η ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “Η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί αν δεν έχει μία σταθερή προσφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό τα οποία δεν θα είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει. Και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να επανεκκινήσει την οικονομία της και να βγάλει από πάνω της το χρέος της, γιατί απλά είναι πάρα πολύ μεγάλο. Για να επιβιώσει το ευρώ θα πρέπει να “πετάξουν” την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης”.

Σε ό,τι αφορά το συνολικό κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το επιμερίζει ως εξής:

"Η ευρωζώνη πρέπει να προετοιμαστεί για τρία πράγματα:

- Να δαπανήσει κάπου 400 δισ. ευρώ για να κλείσει το κενό που θα δημιουργήσει η απουσία της Ελλάδας από το το ευρώ.

- Να διατεθούν 800 δισ. ευρώ για να στηριχθούν οι τράπεζες που έχουν δανείσει την Ελλάδα, αλλά και τα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν δανείσει αυτούς που έχουν δανείσει την Ελλάδα. Εκτός αυτό πρέπει να υποστηριχθούν με άμεσες ενέσεις ρευστότητας οι τράπεζες των ασθενών οικονομιών Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και πιθανόν της Γαλλίας.

- Σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι η Ιταλία που χρειάζεται από μόνη της "ενέσεις" ρευστότητας επιπλέον 800 δισ. ευρώ για μια τριετία".

Το STRATFOR επαναλαμβάνει την ιστορική αναδομή που έχει κάνει για την Ελλάδα ξεκινώντας από την αποχή πριν την επανάσταση του 1821: "Όταν η Ελλάδα απέκτησε την ανεξαρτησία της στις αρχές της δεκαετίας του 1800, η δύναμη ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χρησιμοποίησε την Ελλάδα εναντίον των Τούρκων. Αργότερα, οι Αμερικανοί έπαιξαν έναν παρόμοιο ρόλο υποστηρίζοντας την Ελλάδα ενάντια στους Σοβιετικούς. Και στις δύο περιπτώσεις, τεράστιοι όγκοι κεφαλαίων ήρθαν στην Ελλάδα για την υποστήριξή της. Τώρα όμως εχθρός δεν υπάρχει. Εχθρός που να δικαιολογεί δηλαδή την υποστήριξη της Ελλάδας".

Η ανάλυση είναι σε αρκετά σημεία σωστή, η ιστορική της αναδρομή δεν απέχει απότην πραγματικότητα, αλλά σε κάποια κρίσιμα σημεία έχει λάθη: Πρώτον η ελληνική εμπορική ναυτιλία, ουδέποτε βασίστηκε ιδιαίτερα στη ναυπηγική βιομηχανία.

Μπορεί η εν λόγω βιομηχανία να ήταν σημαντική για την χώρα και να έχει πληγεί σήμερα λόγω αύξησης του κόστους των ναυπηγήσεων ειδικά μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ που γέμισε τον πλανήτη με χαμηλού κόστους ναυπηγεία και εν συνεχεία με την είσοδο αρχικά της Νότιας Κορέας και εν συνεχεία της Κίνας στις ναυπηγήσεις.

Η ελληνική ναυτιλία προσφέρει σήμερα στο εθνικό ΑΕΠ περισσότερα απ' ό,τι πριν είκοσι χρόνια. Ο τουρισμός το ίδιο. Σε ό,τι αφορά την γεωστρατηγική σημασία, είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει ο "μεγάλος εχθρός", η Σοβιετική Ένωση, αλλά... πολλοί μικρότεροι!

Για τις ΗΠΑ η ύπαρξη της Ελλάδας στην σφαίρα επιρροής της είναι σχεδόν το ίδιο κρίσιμη με το παρελθόν και θα γίνει πιο κρίσιμη με την έναρξη της παραγωγής των πεδίων φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο και νότια της Κρήτης. Η Ρωσία θέλει την Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο κοντά της για μια σειρά λόγων και η Κίνα επίσης θέλει να έχει πόδι στην Ελλάδα.

Η παρούσα οικονομική κατάσταση είναι αποτέλεσμα εσωτερικών πολιτικών διεργασιών. Η έξοδος από την ευρωζώνη μπορεί σήμερα να είναι περισσότερο πιθανή από την παραμονή σε αυτήν, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που επικαλείται το STRATFOR.

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.


Ένα ψηφιακό έκθεμα αρχίζει από την Ελλάδα και παίρνει τη θέση του ισότιμα δίπλα στα μουσειακά θέματα που φιλοξενεί το Μουσείο του Λούβρου, για τη μεγάλη περιοδική έκθεση στον Μεγάλο Αλέξανδρο από τις 13 Οκτωβρίου.

Στο αφιέρωμα που έχει τίτλο «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Η Αρχαία Μακεδονία», φιλοξενείται συγκεκριμένα η ψηφιακή αναπαράσταση της «Οικίας Διονύσου» στην Πέλλα, την οποία δημιούργησε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μετά από ανάθεση του ίδιου του Μουσείου του Λούβρου.

Το γαλλικό μουσείο αναγνώρισε την υψηλή εξειδίκευση και την επιστημονική αρτιότητα του έργου του ΙΜΕ στον τομέα των αρχαιολογικών εικονικών αναπαραστάσεων.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ως προς το μέγεθος (3440 τ.μ), την πολυτέλεια και την ποιότητα κατασκευής κατοικίας της μακεδονικής πρωτεύουσας, που χρονολογείται στην πρώιμη Ελληνιστική περίοδο.

Η επιλογή του μνημείου έγινε σε συνεργασία με τις επιμελήτριες της έκθεσης και την ίδια την ανασκαφέα του μνημείου.

ΘΥΣΑΥΡΙΖΟΥΝ.


Θησαυρίζουν σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων φορολογουμένων: Η Ελλάδα μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το υπέρογκο χρέος της αλλά τα ομόλογά της, προσελκύουν ξαφνικά το ενδιαφέρον των hedge funds, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. (

Greek Bonds Lure Some, Despite Risk

LONDON — Greece may never be able to pay off its huge debts, but its bonds, long scorned by investors, are suddenly being gobbled up by hedge funds.

After a number of investors struck gold by betting against French banks, many have turned their attention to the hot yet risky euro zone trade of the moment: buying Greek government bonds that traders say are changing hands for as little as 36 cents for each euro of face value.

The investors hope to book a fat profit on the expectation that the European Union and the International Monetary Fund will once again bail out Greece, fearing a global financial disaster if they do not.

Under the deal Greece struck in July with its banks as part of Europe’s rescue plan, a substantial portion of its existing bonds are scheduled to be swapped into new longer-term securities that could be valued at more than 70 cents to the euro. If the deal closes in late October — assuming the latest bailout system is ratified by the parliaments of the 17 European Union countries that use the euro — those who bought the bonds recently at distressed prices might in some cases come close to doubling their money.

But what is good for hedge funds is not necessarily good for Greece.

The popularity of this trade is just the latest sign that the carefully constructed debt swap agreed to by Greece and its private sector creditors may be a much sweeter deal for investors than it is for taxpayers.

“Everyone knows this was a good deal for the banks,” said Otmar Issing, a top German economist who served on the executive board of the European Central Bank. “It will not help Greece at all.”

According to a person with direct knowledge of the debt swap, about 30 percent of the investors who are expected to participate in the exchange bought their bonds after July 21. They are not the original debt holders — mostly large European banks — but more speculative investors looking to cash in on the steep fall in Greek bond prices.

The debt swap is expected to cover about 135 billion euros ($183 billion) in existing bonds, suggesting that various hedge funds and other investors have bought as much as 40 billion euros worth of Greek debt since July 21.

The behind-the-scenes deal-making may be obscure but it helps explain why Chancellor Angela Merkel is having such a hard time persuading crucial German lawmakers to vote for the Greek bailout on Thursday.

With people like Mr. Issing arguing that banks and other creditors have not been forced to contribute a larger share of Europe’s ever-rising bailout bill, it’s no surprise that politicians are worried about a harsh public reaction to the bailout. Mr. Issing contends that the owners of Greece’s debt should be required to take a roughly 50 percent write-down on their holdings as part of an “orderly” default that would reduce Greece’s overall debt burden, allowing it to meet its obligations without further borrowing.

Under the current deal, Greece’s debt burden would be reduced to 122 percent of gross domestic product by 2015 — still leaving Greece with the highest debt load in Europe. Speaking Tuesday at a conference in Berlin that discussed the future of the euro zone, Mr. Issing shook his head in frustration, pointing out that in light of the recent collapse in Greek bond prices, some banks might even be able to book a loss that is significantly less than the advertised 21 percent.

While not a member of the government, Mr. Issing is in many ways the leading voice of Germany’s economic establishment.

But supporters of the Greek bailout say it is too late to change the terms and that any effort to alter the equation between Athens and its creditors could scuttle the whole carefully constructed deal. They also argue that many European banks holding Greek debt, particularly those based in Greece itself, are too thinly capitalized to absorb any larger losses now.

Analysts say that further debt write-offs are likely to be delayed well into next year, after Europe has put in place a new financing system that could bolster the region’s banks.)


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πολλοί στρέφουν πλέον το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στο νέο «καυτό» αλλά επικίνδυνο trade της εποχής, στην αγορά ελληνικών ομολόγων τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι traders, αλλάζουν χέρια στην τιμή των 36 σεντς για κάθε ευρώ ονομαστική αξίας.

Ωστόσο, τι είναι καλό για τα hedge funds δεν είναι απαραίτητα καλό και για την Ελλάδα, υπογραμμίζουν οι New York Times, προσθέτοντας πως η εν λόγω συμφωνία μπορεί να είναι πολύ καλύτερη για τα πιστωτικά ιδρύματα παρά για τους φορολογούμενους.

«Όλοι γνωρίζουν πως αυτό είναι ένα πολύ καλό deal για τις τράπεζες. Δεν πρόκειται να βοηθήσει καθόλου την Ελλάδα», σημειώνει ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος και πρώην εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Otmar Issing.

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times επικαλούμενοι δηλώσεις προσώπου με άμεση γνώση στην υπόθεση, σχεδόν το 30% των επενδυτών που αναμένεται να λάβουν μέρος στην ανταλλαγή ομολόγων, αγόρασαν τα ομόλογά τους μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Δεν είναι αρχικοί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων - κυρίως οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες – αλλά κερδοσκοπικοί επενδυτές που αναζητούν κέρδη μέσα από την τεράστια πτώση της αξίας των ελληνικών ομολόγων, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More