ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


Ο συγγραφέας και ερευνητής Μιχάλης Καλόπουλος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949. Έζησε για χρόνια στη Γερμανία όπου σπούδασε σε θετική κατεύθυνση και εργάστηκε ως υπεύθυνος σε μεγάλη εταιρεία σε θέση αναλυτή και με αντικείμενο την ανεύρεση λογικών σφαλμάτων σε μεγάλους όγκους δεδομένων.

Από το 1981 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Από μικρό παιδί μελετούσε με κριτική διάθεση την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στην οργανωμένη θρησκεία. Μελέτησε για 15 έτη τα βιβλικά κείμενα, Μυθολογία, Ιστορία και Αρχαιολογία.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστορικών, καθώς και μέλος της: AMERICAN HISTORICAL ASSOCIATION της Ουάσιγκτον DC.

ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Η είδηση για τη δημιουργία του κόμματος έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάποιο διάστημα και φαίνεται ότι μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει πραγματικότητα.

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, όπως ανακοινώνει και μέσα στο site του, βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώρισή του ως πολιτικό κόμμα και στην Ελλάδα, δίπλα σε 56 ιδρυμένα και 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλον τον κόσμο.

Μετά από συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τέσσερις μήνες συζητήσεων και επαφές με τη διοικούσα επιτροπή του Pirate Party International, το Καταστατικό και η Ιδρυτική Διακήρυξη έχουν φτάσει στην τελική τους μορφή.

Στόχος είναι τα πάντα να έχουν ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του Ιανουαρίου 2012.

Το κόμμα διεκδικεί:

* Προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών.

* Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση.

* Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Πατέντες, που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση.

To καταστατικό του κόμματος μπορεί κανείς να διαβάσει ΕΔΩ http://www.pirateparty.gr/katastatiko-pirate-party-greece/
Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Έμβλημα.
1.1 Στην Αθήνα σήμερα _ Ιανουαρίου 2012 ιδρύεται πολιτικό κόμμα με το όνομα “Κόμμα Πειρατών Ελλάδας”. Η συντομογραφία του είναι “ΠΕΙΡ”. O τίτλος του στα αγγλικά είναι “Pirate party of Greece”.
1.2 Η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας.
1.3 Έδρα του κόμματος είναι η Αθήνα. Το κόμμα δραστηριοποιείται πολιτικά όπου υπάρχουν Έλληνες πολίτες.
1.4 Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος μπορούν να ιδρύονται περιφερειακά γραφεία (σε έδρες Περιφερειών) και τοπικά γραφεία (σε έδρες Δήμων), τα οποία χρησιμοποιούν το όνομα του κόμματος ως εξής: “Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, γραφείο [αντίστοιχη Περιφέρεια ή Δήμος]“.
1.5 Έμβλημα του κόμματος είναι ένα μαύρο ιστίο το οποίο στα αριστερά του έχει ένα μαύρο ιστό, με το σύνολό τους να σχηματίζει το γράμμα Ρ. Η παραπάνω σύνθεση βρίσκεται εντός μαύρου κύκλου σε λευκό φόντο όπως το ακόλουθο σχέδιο:
1.6 Το έμβλημα συνοδεύεται από τη φράση “Κόμμα Πειρατών Ελλάδας”, όπου αυτό απαιτείται.
1.7 Η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος βρίσκεται στη διεύθυνση pirateparty.gr η οποία αποτελεί ιδιοκτησία του κόμματος. Στο κόμμα ανήκουν ακόμη οι διευθύνσεις κομμαπειρατων.gr και kommapeiraton.gr
1.8 Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει σφραγίδα, στην οποία απεικονίζεται το έμβλημα και αναγράφεται η επωνυμία του.

Άρθρο 2. Αρχές του κόμματος.
2.1 Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του. Το κόμμα λειτουργεί με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), την Ιδρυτική του Διακήρυξη και τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού. Το κόμμα δεν τοποθετείται στον ξεπερασμένο πολιτικό άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά.

2.2 Το κόμμα αποδέχεται τη Διακήρυξη της Uppsala (Διακήρυξη των Ευρωπαϊκών Κομμάτων Πειρατών, Ιούλιος 2008) και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα οργάνωσης της ψηφιακής ζωής της κοινωνίας μας, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα στον 21ο αιώνα. Σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα (Pirate parties) αγωνίζεται για να προωθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο:
2.2.1 Τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
2.2.2 Την προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
2.2.3 Τον σεβασμό στο ιδιωτικό απόρρητο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ταχεία απονομή δικαιοσύνης, το απόρρητο όλων των επικοινωνιών και την πλήρη ελευθερία του λόγου.
2.2.4 Την αποτροπή κάθε είδους Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.
2.2.5 Την τροποποίηση της νομοθεσίας περί “Πνευματικής Ιδιοκτησίας” με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπυράιτ να περιορίζεται μέσα στα όρια μιας γενιάς. Τον σαφή περιορισμό του κοπυράιτ μόνο σε εμπορικές πράξεις, με συνέπεια τη δωρεάν αντιγραφή και αναπαραγωγή υλικού για μη κερδοσκοπικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς. Την προώθηση του μοιράσματος αρχείων και της τεχνολογίας p2p. Την κατάργηση των εφαρμογών τεχνολογιών διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM), καθώς και των όρων χρήσης συμβολαίων που αποσκοπούν στον περιορισμό των νομικών δικαιωμάτων των καταναλωτών.
2.2.6 Την τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξει μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα. Την απαγόρευση πατεντών σε λογισμικό και ζωντανούς οργανισμούς, σπόρους ή γονίδια.
2.3 Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα (Pirate Parties) και αποτελεί Τακτικό Μέλος της πολιτικής ομάδας “Pirate Parties International”, συμμετέχοντας ενεργά στα όργανα της ένωσης και τη διαμόρφωση των αποφάσεων τους.
2.4 Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα κινήματα που ασπάζονται και υπηρετούν τις βασικές του αξίες.

Άρθρο 3.
Μέλη
3.1 Μέλη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας μπορούν να είναι μόνο φυσικά πρόσωπα.
3.2 Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, καθώς και οποιοσδήποτε πολίτης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτης χώρας, εφ’ όσον του έχει αναγνωριστεί νόμιμα το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Ελλάδα.
3.3 Τα μέλη του κόμματος πρέπει αθροιστικά: Να έχουν ηλικία άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, να επιθυμούν να συμβάλουν στην επίτευξη των αρχών-στόχων του κόμματος, να αποδέχονται τις Αρχές και το Καταστατικό του και να μην είναι μέλη άλλου κόμματος ή πολιτικής ή συνδικαλιστικής ομάδας ή φορέα που εξαρτάται έμμεσα ή άμεσα από άλλο κόμμα ή να έχουν παραιτηθεί από το άλλο κόμμα ή πολιτική ή συνδικαλιστική ομάδα ή φορέα τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα.
3.4 Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η ταυτόχρονη συμμετοχή των μελών του κόμματος Πειρατών Ελλάδας σε Κόμματα Πειρατών άλλου κράτους.
3.5 Κάθε μέλος οφείλει να συμβάλλει με κάθε νόμιμο τρόπο στην προώθηση των αρχών-στόχων του άρθρου 2 του παρόντος.
3.6 Τα μέλη του κόμματος συμπαρίστανται με κάθε διαθέσιμο και νόμιμο τρόπο σε όποιο μέλος του υφίσταται προσωπικές, επαγγελματικές ή πολιτικές επιθέσεις λόγω της πολιτικής του δραστηριότητάς στα πλαίσια του κόμματος.
3.7 Πρόσωπα που δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους μπορούν να δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της Νεολαίας των Πειρατών, με ανώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής τα εικοσιπέντε (25) έτη.

Άρθρο 4. Διοίκηση του κόμματος
4.1 Το κόμμα διοικείται από τη Διοικούσα Επιτροπή (εκλεγμένη συλλογική ηγεσία), με διετή θητεία. Η Διοικούσα Επιτροπή είναι διαρκές όργανο, υπεύθυνο απέναντι στο Σώμα των μελών του κόμματος και το Συνέδριο, με ευθύνη να υλοποιεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.
4.2 Η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος είναι επταμελής. Η Προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής ανατίθεται εκ περιτροπής, για διάστημα τεσσάρων (4) μηνών, σε άλλο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κάθε φορά. Η Πράξη αυτή καταχωρείται και δημοσιοποιείται. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται με την ίδια σειρά όταν όλα τα μέλη έχουν ασκήσει την προεδρία ή έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος. Όποιο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής δεν θέλει να αναλάβει την Προεδρία μπορεί να παραιτηθεί υπέρ του επόμενου μέλους.
4.3 Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής εκπροσωπεί νόμιμα το Κόμμα εντός και εκτός της χώρας και ενεργεί εξ’ ονόματός του, σε όλα τα ελληνικά δικαστήρια και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ή αρχές (ημεδαπές ή αλλοδαπές), διοικητικές, φορολογικές, συναλλάσσεται με Τράπεζες και οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, προβαίνει στην είσπραξη χρημάτων, ανάληψη χρημάτων και δημιουργία τραπεζικών λογαριασμών από κοινού με τον Υπεύθυνο Οικονομικών.
4.4 Η Διοικούσα Επιτροπή εκλέγει τον Αντιπρόεδρο της, για διετή θητεία, ο οποίος αντικαθιστά πλήρως τον Πρόεδρο της, σε περίπτωση προσωρινής αδυναμίας του Προέδρου να εκτελέσει τα καθήκοντά του.
4.5 Σε περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης μέλους της Διοικούσας Επιτροπής, αυτό αναπληρώνεται από τον επόμενο κατά σειρά εκλογής. Η αναπλήρωση επιτρέπεται μέχρι το 50% των εκλεγμένων μελών, ενώ σε περίπτωση περισσότερων παραιτήσεων η Διοικούσα Επιτροπή ή η Επιτροπή Διαιτησίας εφ’ όσον δεχθεί σχετική αναφορά από οποιοδήποτε μέλος του κόμματος, προσφεύγουν στο Σώμα των Μελών για προσωρινή Αναπλήρωση ή στο Συνέδριο για μόνιμη Αναπλήρωση.
4.6 Η Διοικούσα Επιτροπή μπορεί να δημιουργεί Θεματικές Επιτροπές αποτελούμενες από μέλη του κόμματος. Οι Επιτροπές λειτουργούν μέσα στο κόμμα για επιμέρους θέματα, όταν αυτό απαιτείται. Οι Επιτροπές μπορούν να αποφασίσουν να καλέσουν, σε μεμονωμένη συνεδρίαση, πρόσωπα τα οποία δεν είναι μέλη του κόμματος, αλλά έχουν επιστημονική κατάρτιση ή άλλη δεξιότητα την οποία η Επιτροπή θεωρεί σημαντική. Η Επιτροπή σε κάθε συνεδρίασή της εκλέγει ένα μέλος του κόμματος ως Συντονιστή και έναν υπεύθυνο για να τηρεί και να δημοσιεύει τα πρακτικά της συνεδρίασης. Οι Επιτροπές μπορούν να συνεδριάζουν και ηλεκτρονικά, όταν αυτό εξυπηρετεί τη λειτουργία τους.
4.7 Η Διοικούσα Επιτροπή ορίζει ένα μέλος του κόμματος ως Υπεύθυνο Οικονομικών, ο οποίος ενεργεί από κοινού με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής όταν και όπου απαιτούνται υπογραφές οικονομικής, λογιστικής ή τραπεζικής φύσεως.
4.7.1 Ο Υπεύθυνος Οικονομικών έχει την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος, της είσπραξης εισφορών, πληρωμών, της διαχείρισης των τραπεζικών λογαριασμών του κόμματος συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών λογαριασμών και συναλλαγών, των σχέσεων με τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους και την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και της εκπλήρωσης κάθε άλλης, σχετικής με τα οικονομικά, νομικής υποχρέωσης του κόμματος.
4.7.2 Ο Υπεύθυνος Οικονομικών παρέχει σε τουλάχιστον δύο ακόμη μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ψηφιακή πρόσβαση με δικαίωμα εμφάνισης (view only) σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόμματος.
4.7.3 Ο Υπεύθυνος Οικονομικών ενημερώνει τουλάχιστον μια φορά το μήνα (ή σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση διαδικτυακών μέσων) τη Διοικούσα Επιτροπή για τα οικονομικά του Κόμματος.
4.7.4 Ο Υπεύθυνος Οικονομικών οφείλει να είναι ενήμερος και να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση κάθε νομικής ρύθμισης, καθώς και κάθε Υπουργικής απόφασης, ιδίως αυτής που εκδίδεται σε περιόδους εκλογών, ύστερα από πρόταση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ.
4.7.5 Ο Υπεύθυνος Οικονομικών κατέχει τη θέση αυτή μόνο για μία (1) θητεία, η οποία είναι το πολύ διετής.
4.8 Η διαχείριση των οικονομικών του Κόμματος γίνεται με απόλυτα διαφανή τρόπο και σε πλήρη συμφωνία με τις διατάξεις του νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων. Τα έσοδα και οι δαπάνες του κόμματος τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο δημοσιεύονται υποχρεωτικά στον διαδικτυακό τόπο του κόμματος.
4.9 Η χρηματοδότηση του κόμματος, από το ίδιο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το από το νόμο οριζόμενο ποσό (σήμερα 15.000 ευρώ).
4.10 Για όλα τα εσωτερικά θέματα τα οποία δεν ορίζονται από το παρόν καταστατικό, αρμόδιο να λαμβάνει αποφάσεις είναι το Συνέδριο του κόμματος. Σε περίπτωση που έχουν υλοποιηθεί ηλεκτρονικές ή ψηφιακές διαδικασίες Άμεσης Δημοκρατίας, οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν από το Σώμα των Μελών του κόμματος. Προσωρινές αποφάσεις επείγοντος χαρακτήρα μπορεί να λαμβάνει η Διοικούσα Επιτροπή, η οποία κατόπιν πρέπει να προσφεύγει για επικύρωση τους στο Σώμα των Μελών ή το Συνέδριο.
Οι αποφάσεις αυτές δεν μπορεί να αφορούν θέματα για τα οποία έχει οριστεί αρμόδια η Επιτροπή Διαιτησίας του κόμματος.
4.11 Με τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις των άρθρων 4, 5 και 9 του παρόντος, κάθε μέλος του κόμματος έχει το δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται σε κάθε θέση της κομματικής δομής.
4.12 Κάθε εκλεγμένο κομματικό όργανο, εκτός από την Επιτροπή Διαιτησίας οφείλει να λογοδοτεί κατ’ έτος στο Σώμα των Μελών του κόμματος.
4.13 Η ψήφος στα συνέδρια και τις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος είναι προσωπική και δεν μπορεί να ασκηθεί μέσω πληρεξουσίου. Κάθε μέλος έχει μόνο μια ψήφο. Η ψήφος είναι μυστική όταν αφορά την εκλογή προσώπων ή όταν αυτό έχει εκ των προτέρων αποφασιστεί. Η συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνίας, ή τηλεδιάσκεψης, είναι αποδεκτή σε κάθε περίπτωση φανερής ψηφοφορίας, εκτός από τις ψηφοφορίες στο Συνέδριο.
4.14 Οι αποφάσεις στα όργανα του κόμματος λαμβάνονται συλλογικά με βάση την αρχή της πλειοψηφίας και είναι υποχρεωτικές για όλα τα μέλη του κόμματος. Πριν από την ψηφοφορία καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλίζεται η σύνθεση των απόψεων και η μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Το άρθρο 4.14 τροποποιείται μόνο από το Συνέδριο και μόνο με πλειοψηφία άνω του 80% των συμμετεχόντων.
4.15 Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας εφαρμόζονται από όλους. Τα μέλη δικαιούνται να διατυπώσουν δημόσια την προσωπική τους γνώμη ή άποψη υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι προσωπική, αναφέροντας ταυτόχρονα και τη συλλογική απόφαση του κόμματος.
4.16 Οι προεκλογικές συνεργασίες μεταξύ διαφόρων πολιτικών κομμάτων και πολιτικών συνασπισμών στις οποίες θα συμμετέχει και το Κόμμα Πειρατών της Ελλάδας αποφασίζονται από το Σώμα των Μελών του κόμματος με πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των ψηφισάντων συν μία ψήφο και επικυρώνονται από το Συνέδριο του κόμματος με πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των ψηφισάντων συν μία ψήφο.
Οι μετεκλογικές συνεργασίες μεταξύ διαφόρων πολιτικών κομμάτων και πολιτικών συνασπισμών στις οποίες θα συμμετέχει και το Κόμμα Πειρατών της Ελλάδας αποφασίζονται από το Σώμα των Μελών του κόμματος με πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των ψηφισάντων συν μία ψήφο, χωρίς να χρειάζεται επικύρωση από το Συνέδριο του κόμματος.
4.17 Κάθε μέλος που συμμετέχει σε εκλεγμένο συλλογικό όργανο του κόμματος, οφείλει να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας πέραν των τριών συνεχών συνεδριάσεων, το συλλογικό όργανο στο οποίο μετέχει, μπορεί να αποφασίσει την έκπτωση του από τη θέση αυτή.
4.18 Κάθε Έλληνας πολίτης, πολίτης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτης τρίτης χώρας ο οποίος έχει δικαίωμα εκλέγειν στην Ελλάδα μπορεί ελεύθερα να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος. Το συγκεκριμένο όργανο μπορεί να αποφασίσει την περαιτέρω επέκταση του δικαιώματος αυτού.Όταν και όπου αυτό είναι εφικτό, οι συνεδριάσεις μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο.

Άρθρο 5.
Εγγραφή, Υποχρεώσεις, Δικαιώματα.
5.1 Η εγγραφή του νέου μέλους γίνεται μετά από υπογεγραμμένη αίτηση και υπεύθυνη δήλωσή του ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις εγγραφής του στο κόμμα, την οποία υποβάλλει αυτοπροσώπως. Η εγγραφή μπορεί να γίνεται και με αλληλογραφία ή ηλεκτρονική διαδικασία, η οποία σε κάθε περίπτωση θα έχει εγγυήσεις ταυτοπροσωπίας (π.χ. θεώρηση γνήσιου της υπογραφής ή πιστοποιημένη ηλεκτρονική υπογραφή).
5.2 Η έγκριση και εγγραφή στο κεντρικό μητρώο μελών αρχικά θα εγκρίνεται απευθείας από τη Διοικούσα Επιτροπή. Μετά τη δημιουργία τοπικών γραφείων του κόμματος, οι νέες εγγραφές είναι δυνατόν αρχικά να εγκρίνονται από αυτά, όταν αποκτήσουν την απαραίτητη δομή και οργάνωση. Σε αυτήν την περίπτωση με την εγγραφή τους, τα νέα μέλη καταχωρούνται στο κεντρικό μητρώο μελών, με ευθύνη του τοπικού γραφείου στο οποίο έγινε η εγγραφή.
5.3 Η απόρριψη μιας αίτησης από το κόμμα συνοδεύεται από έγγραφη αιτιολόγηση προς τον ενδιαφερόμενο. Ενδεικτικά, λόγο απόρριψης μπορεί να αποτελέσουν: η μετά την αίτηση δραστηριοποίησή του υποψήφιου υπέρ άλλου κόμματος ή φορέα ελεγχόμενου από κόμμα, η άποψη της Διοικούσας Επιτροπής ή της Επιτροπής Διαιτησίας ότι η αποδοχή της συγκεκριμένης αίτησης θα έβλαπτε την εικόνα του κόμματος, η έκφραση εκ μέρους του υποψηφίου ιδεών μη συμβατών με τις αρχές του άρθρου 2 του παρόντος, καθώς και η συμμετοχή του ενδιαφερομένου σε ομάδα συμφερόντων με δομημένη μεθοδολογία.
5.4 Τα μέλη έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε όλες τις κομματικές διαδικασίες υπό τους όρους του παρόντος καταστατικού.
5.5 Στα νέα μέλη παρέχεται το συντομότερο δυνατό πρόσβαση (όνομα χρήστη/κωδικός ή διαδικασία εγγραφής) σε ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος.
5.6 Η μη πληρωμή της ετήσιας συνδρομής από το μέλος του κόμματος οδηγεί μόνο στη στέρηση του δικαιώματος της ψήφου, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
5.7 Η ιδιότητα του μέλους λήγει με το θάνατο, την οικειοθελή παραίτηση και αποχώρηση του μέλους ή την άρση της ιδιότητας του μέλους.
5.8 Η ιδιότητα του μέλους του κόμματος μπορεί να αρθεί με αιτιολογημένη απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας, εφ’ όσον η συμπεριφορά του μέλους δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος ή σε μέλη ή βλάπτει την εικόνα του κόμματος. Επίσης η ιδιότητα του μέλους αίρεται εφ’ όσον το μέλος συμμετέχει ή ενεργοποιείται υπέρ άλλου κόμματος ή συνδικαλιστικής οργάνωσης ελεγχόμενης από άλλο κόμμα, αποδέχεται δημόσιο αξίωμα μέσω του οποίου ασκείται κυβερνητική πολιτική, χωρίς να έχει την έγκριση του κόμματος. Τέλος η ιδιότητα του μέλους αίρεται αν αυτό καταδικαστεί αμετάκλητα για διάπραξη ποινικού αδικήματος, που συνεπάγεται ακόμη και την προσωρινή απώλεια των πολιτικών του δικαιωμάτων, ή για διάπραξη αδικημάτων που προβλέπονται από τη διεθνή συνθήκη κατά της διαφθοράς (Γ.Σ ΟΗΕ , 58/4, 31 Οκτωβρίου 2003).
5.9 Τα μέλη παραιτούνται και αποχωρούν με απλή γραπτή δήλωσή τους.
5.10 Τα μέλη συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της Τοπικής ή Περιφερειακής τους Οργάνωσης. Τα μέλη καταβάλλουν προσπάθειες συγκρότησης ψηφοδελτίου των Πειρατών στον εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό τους χώρο, εφ’ όσον αυτό είναι εφικτό.
5.11 Η συμμετοχή των μελών σε κάθε είδους συνδικαλιστικούς, φοιτητικούς και επαγγελματικούς φορείς γίνεται με δική τους πρωτοβουλία, με τον όρο οι φορείς αυτοί να μην συνδέονται με άλλο κόμμα. Σε αυτήν την περίπτωση τα μέλη δεν εκπροσωπούν το κόμμα και δεν ελέγχονται από αυτό.

Άρθρο 6.
Όργανα του κόμματος
Τα όργανα του κόμματος είναι:
6.1 Το Σώμα των Μελών.
6.2 Το Συνέδριο.
6.3 H Επιτροπή Διαιτησίας.
6.4 Η Διοικούσα Επιτροπή.

Άρθρο 7.
Σώμα των Μελών
7.1 Το κόμμα καταβάλλει κάθε τεχνική προσπάθεια ώστε το Σώμα των Μελών να είναι σε συνεχή ψηφιακή Διαβούλευση μέσω κατάλληλης πλατφόρμας διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας.
7.2 Το Σώμα των Μελών μπορεί να κληθεί να ψηφίσει και να αποφασίσει πάνω σε οποιοδήποτε θέμα συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων της Επιτροπής Διαιτησίας, μετά από αίτημα της Διοικούσας Επιτροπής ή μετά από αίτημα οποιουδήποτε μέλους υποστηριζόμενο από το 10% του Σώματος των Μελών.
Η μέγιστη χρονική διάρκεια για την διεξαγωγή της διαδικασίας διαβούλευσης και ψηφοφορίας, για οποιοδήποτε θέμα, είναι 30 ημέρες. Ελάχιστη χρονική διάρκεια δεν ορίζεται. Η ακριβής χρονική διάρκεια καθορίζεται από τη Διοικούσα Επιτροπή για το κάθε θέμα ξεχωριστά, με βάση το πόσο σημαντικό ή επείγον είναι το υπό συζήτηση ζήτημα.
Το Σώμα των Μελών δεν μπορεί να αποφασίσει την εκλογή προσώπων.
7.3 Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία των ψηφισάντων, εφ’ όσον αυτοί αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 50% του Σώματος των Μελών.
7.4 Το Σώμα των Μελών μπορεί να κληθεί να ψηφίσει ξανά για το ίδιο θέμα, μόνο αν έχουν παρέλθει ενενήντα ημέρες από την προηγούμενη ψηφοφορία επί του ιδίου θέματος και εφ’ όσον έχει υπάρξει νέα διαβούλευση.

Άρθρο 8.
Συνέδριο
8.1 Το Συνέδριο συνέρχεται τακτικά κάθε χρόνο, σε διαφορετικό νομό της Ελλάδας από τον τόπο διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου των τελευταίων δύο ετών. Το Συνέδριο μπορεί να συνέλθει εκτάκτως όταν το αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή ή αν το ζητήσει το 25% τουλάχιστον των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών του κόμματος. Και το έκτακτο Συνέδριο διεξάγεται σε διαφορετικό νομό της Ελλάδας από τον τόπο διεξαγωγής των τελευταίων δύο εκτάκτων συνεδρίων. Το συνέδριο αναγγέλλεται τουλάχιστον σαράντα (40) μέρες πριν την πραγματοποίησή του.
8.2 Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την ευθύνη τριμελούς προεδρείου, το οποίο έχει εκλεγεί με διαδικασίες ψηφιακής Άμεσης Δημοκρατίας, όταν αυτό καταστεί τεχνικά εφικτό. Μέχρι τότε το Προεδρείο του Συνεδρίου ορίζεται από τη Διοικούσα Επιτροπή και αποτελείται υποχρεωτικά από μέλη του κόμματος, τα οποία δεν επιτρέπεται να θέσουν υποψηφιότητα για μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.
8.3 Στο Συνέδριο μετέχουν και ψηφίζουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία έχουν εγγραφεί στο κεντρικό μητρώο μελών τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν από την ημερομηνία συνόδου του Συνεδρίου και έχουν τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το κόμμα, ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου. Ο περιορισμός των τριών (3) μηνών σε αυτό το άρθρο ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
8.4 Δικαίωμα να εκλεγούν έχουν τα μέλη του κόμματος που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες από την εγγραφή τους στο κόμμα. Ο περιορισμός των δώδεκα (12) μηνών σε αυτό το άρθρο του καταστατικού ισχύει μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013.
8.5 Το Συνέδριο εκλέγει κάθε δύο έτη ή εκτάκτως όταν απαιτείται, τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος. Η εκλογή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο, με μυστική ψηφοφορία, από λίστα μελών του κόμματος που έχουν υποβάλλει την υποψηφιότητά τους τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Οι υποψήφιοι για τη Διοικούσα Επιτροπή δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι και για την Επιτροπή Διαιτησίας και αντίστροφα. Κάθε μέλος του κόμματος δικαιούται να εκφράσει την προτίμηση σε έναν ή περισσότερους υποψηφίους με τη χρήση σταυρού προτίμησης. Οι σταυροί προτίμησης δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από το 20% του συνόλου των υποψηφίων, ούτε μπορεί να είναι περισσότεροι από έξι (6).
8.6 Το Συνέδριο ψηφίζει και τροποποιεί το καταστατικό του κόμματος με πλειοψηφία τουλάχιστον των δύο τρίτων των ψηφισάντων. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις που πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία, πρέπει να έχουν υποβληθεί στο Προεδρείο του Συνεδρίου τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, ώστε να συζητηθούν ψηφιακά μέχρι το Συνέδριο.
8.7 Το Συνέδριο ψηφίζει για προσθήκες ή αλλαγές στις Αρχές και το Πρόγραμμα του κόμματος με πλειοψηφία τουλάχιστον των δύο τρίτων των ψηφισάντων. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις που πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία, πρέπει να έχουν υποβληθεί στο Προεδρείο του Συνεδρίου τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, ώστε να συζητηθούν ψηφιακά μέχρι το Συνέδριο. Πριν τη συζήτηση κάθε θέματος το Συνέδριο αποφασίζει, με απλή πλειοψηφία, αν θα ασχοληθεί ή όχι με το θέμα και σε περίπτωση θετικής απόφασης προχωρά στη συζήτηση των προτάσεων που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο θέμα.

Άρθρο 9.
Επιτροπή Διαιτησίας
9.1 Η αποκλειστική αρμοδιότητα επίλυσης εσωτερικών διαφορών ανήκει στην Επιτροπή Διαιτησίας. Όλα τα άλλα όργανα και τα μέλη του κόμματος απαιτείται να συνεργάζονται με την Επιτροπή Διαιτησίας, στο βαθμό που απαιτείται για να καταφέρει να ασκήσει τις αρμοδιότητές της.
9.2 Κάθε όργανο ή μέλος του κόμματος Πειρατών Ελλάδας μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή Διαιτησίας. Ο προσφεύγων δικαιούται να συμμετέχει στο διερευνητικό τμήμα της διαδικασίας, αν το επιθυμεί.
9.3 Η Επιτροπή διαιτησίας έχει αποκλειστική αρμοδιότητα:
9.3.1 Να εκδίδει προσωρινές αποφάσεις σε επείγοντα θέματα που αφορούν το έργο της.
9.3.2 Να αποφασίζει για διαφορές μεταξύ μελών του κόμματος, μεταξύ Οργάνων του κόμματος ή μεταξύ μελών και Οργάνων του κόμματος.
9.3.3 Να επιβάλει περιορισμούς ή να αποφασίζει τη διαγραφή μελών του κόμματος που παραβιάζουν το παρόν Καταστατικό, με βάση το άρθρο 5 του παρόντος.
9.3.4 Να αποφασίζει την έκπτωση οποιουδήποτε μέλους του κόμματος από το αξίωμά του.
9.3.5 Να αποφασίζει για την περαιτέρω μη εκλογιμότητα έκπτωτου μέλους.
9.3.6 Να αποφασίζει για την μόνιμη αδυναμία μέλους Οργάνου να επιτελέσει το έργο του.
9.3.7 Να αποφασίζει για την εγκυρότητα αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής.
9.4 Κάθε μέλος που συνεργάζεται με την Επιτροπή Διαιτησίας μπορεί να επιλέξει ένα οποιοδήποτε άλλο μέλος του κόμματος επιθυμεί για να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για την επίλυση της διαφοράς. Αν η διαμεσολάβηση αποτύχει, το κάθε μέρος καταθέτει στην Επιτροπή Διαιτησίας εγγράφως την άποψή του μαζί με δήλωση αποδοχής της όποιας απόφασης της Επιτροπής. Η Επιτροπή Διαιτησίας λαμβάνει την τελική απόφαση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις θέσεις που της έχουν κατατεθεί.
9.5 Η Επιτροπή Διαιτησίας μπορεί να απαντήσει σε προ-διαδικαστικά ερωτήματα των οργάνων και των προσώπων σχετικά με την ερμηνεία του καταστατικού.
9.6 Η Επιτροπή Διαιτησίας έχει τρία, πέντε ή επτά μέλη τα οποία εκλέγονται από το Συνέδριο, από ενιαία λίστα μελών του κόμματος που έχουν υποβάλλει την υποψηφιότητά τους ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Οι διατάξεις σχετικά με την εκλογή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και των κενών θέσεων εφαρμόζονται αναλόγως και για τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας.

Άρθρο 10.
Διοικούσα Επιτροπή
10.1 Η Διοικούσα Επιτροπή συνεδριάζει κάθε τρεις μήνες ή εκτάκτως, όταν ζητηθεί από τον Πρόεδρο ή από το 1/3 των μελών της. Απαρτία υπάρχει με παρόντα τα μισά συν ένα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Αν δεν υπάρχει απαρτία στην καθορισμένη μέρα και ώρα, η συνεδρίαση αναβάλλεται για μια εβδομάδα, οπότε στην επόμενη συνεδρίαση η Διοικούσα Επιτροπή συνεδριάζει εγκύρως με όσα μέλη είναι παρόντα. Λαμβάνεται κάθε δυνατή μέριμνα για τη συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης όσων μελών δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στη συνεδρίαση. Η συμμετοχή τους σ’ αυτήν την περίπτωση θεωρείται έγκυρη.
10.2 Η Διοικούσα Επιτροπή κάνει τον απολογισμό της προς το Σώμα των Μελών κατ’ έτος (ψηφιακά) και προς το Συνέδριο στο τέλος της διετούς θητείας της.
10.3 Οι αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών.
10.4 Η Διοικούσα Επιτροπή με απόφασή της που λαμβάνεται αιτιολογημένα, με απλή πλειοψηφία του συνόλου των μελών της, χωρίς δικαίωμα ψήφου για το μέλος που αφορά, μπορεί να παραπέμψει οποιοδήποτε μέλος της στην Επιτροπή Διαιτησίας με το ερώτημα της έκπτωσης από το αξίωμά του, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το Σώμα των Μελών.
10.5 Αμφισβήτηση μέρους ή του συνόλου της Διοικούσας Επιτροπής γίνεται με αίτημα που συγκεντρώνει την υποστήριξη του 50% συν έναν του Σώματος των Μελών, προς την Επιτροπή Διαιτησίας. Σε περίπτωση αμφισβήτησης του συνόλου της Διοικούσας Επιτροπής ορίζεται από την Επιτροπή Διαιτησίας τριμελές Προεδρείο, το οποίο οδηγεί το κόμμα σε έκτακτο Συνέδριο για την εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής.
10.6 Η Διοικούσα Επιτροπή με απόφασή της που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων των παρόντων μελών μπορεί να αυξήσει μέχρι και 50% συν ένα τον αριθμό των μελών της. Η αύξηση αυτή πρέπει να επικυρωθεί από το αμέσως επόμενο Συνέδριο του κόμματος ή από το Σώμα των Μελών, αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Άρθρο 11. Κοινοβουλευτική Ομάδα
11.1 Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αποτελείται από το σύνολο των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών του.
11.2 Η Κοινοβουλευτική Ομάδα υλοποιεί την πολιτική του κόμματος στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, δρα και αποφασίζει με βάση τις αρχές του κόμματος και τις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής που διαμορφώνονται από τα κομματικά όργανα. Λειτουργεί σύμφωνα με τον Κανονισμό της, τον οποίον καταρτίζει και ψηφίζει η ίδια. Ο Κανονισμός της Κοινοβουλευτικής ομάδας τίθεται προς έγκριση στο επόμενο τακτικό Συνέδριο.
11.3 Οι Ευρωβουλευτές του κόμματος συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Άρθρο 12. Τοπικά και Περιφερειακά Γραφεία
12.1 Τα Τοπικά και Περιφερειακά γραφεία ιδρύονται μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, εφ’ όσον το έχουν ζητήσει τουλάχιστον τριάντα (30) μέλη του κόμματος από την αντίστοιχη Περιφέρεια ή Δήμο.
12.2 Τα γραφεία εκφράζουν τις Αρχές του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας στις τοπικές κοινωνίες και ασχολούνται ιδιαίτερα με τα τοπικά ζητήματα καθώς και την υποστήριξη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.
12.3 Κάθε γραφείο εκλέγει ετησίως, με μυστική ψηφοφορία, τριμελή ή πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τη Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος, ακολουθώντας διαδικασίες υποψηφιοτήτων και διαφάνειας αντίστοιχες με αυτές που προβλέπονται για το Συνέδριο του Κόμματος.
12.4 Τα Τοπικά και Περιφερειακά Γραφεία επιλέγουν με μυστική ψηφοφορία τους υποψήφιους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, καθώς και τους υποψήφιους βουλευτές του κάθε Νομού, ανάλογα με το είδος της εκλογικής διαδικασίας. Σε περίπτωση που κάποιο Τοπικό ή Περιφερειακό γραφείο δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες μια εβδομάδα πριν την καταληκτική τους ημερομηνία, η Διοικούσα Επιτροπή δικαιούται να ορίσει υποψήφιους.

Άρθρο 13. Μεταβατικές Διατάξεις
13.1 Το παρόν Καταστατικό υποβάλλεται με την ιδρυτική πράξη του κόμματος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ισχύει μέχρι το πρώτο Συνέδριο του, οπότε και θα τεθεί σε ψηφοφορία, για έγκριση, προσθήκες ή και τροποποιήσεις. Θέματα δημοκρατικής και πολιτικής λειτουργίας του κόμματος που τυχόν ανακύπτουν μπορούν να ρυθμίζονται με αποφάσεις της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Οι αποφάσεις αυτές έχουν ισχύ μέχρι το πρώτο Συνέδριο και την έγκριση του καταστατικού.
13.2 Μέχρι την πρώτη εκλογή μελών της Διοικούσας Επιτροπής από Συνέδριο, η αναπλήρωση που αναφέρεται στο άρθρο 3.5 γίνεται με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Διοικούσας Επιτροπής.
13.3 Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή είναι επταμελής και αποτελείται από τα παρακάτω μέλη του κόμματος, αλφαβητικά κατά επίθετο:
13.4 Η προσωρινή Επιτροπή Διαιτησίας είναι τριμελής και αποτελείται από τους παρακάτω, αλφαβητικά κατά επίθετο:

ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ


Η Ελλάδα είναι χώρα του ευρωπαϊκού περιθωρίου, που μόνο η γεωστρατηγική της σημασία την προφύλαξε απ’ το να γίνει αποικία, λέει ο Γεράσιμος Κακλαμάνης.

Είναι τέτοια η θέση της στο χάρτη της ανατολικής Μεσογείου, που καμιά μεγάλη δύναμη δε θα μπορούσε να τη βάλει στο χέρι χωρίς να ξεσηκωθεί η άλλη. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις θα ήθελαν να έχουν στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Όμως, τι σόι αποικία θα μπορούσε να είναι μια φτωχή χώρα; Το πρόβλημα είναι ωστόσο αν η Ελλάδα είναι πράγματι φτωχή χώρα. Όλα δείχνουν πως το υπέδαφος είναι πλούσιο, κι όλοι όσοι σχεδίασαν μέχρι τώρα την ανάπτυξή της τη στήριξαν κυρίως στο υπέδαφος. Όμως, στο υπέδαφος φτάνεις απ’ το έδαφος και μια βιομηχανική ανάπτυξη στηριγμένη στον ορυκτό πλούτο και ενδεχομένως στα πετρέλαια θα χαλούσε την υπέροχη ελληνική φύση, που οι αποικιοκράτες θα την ήθελαν για καλοκαιρινό τους ενδιαίτημα μάλλον, παρά για να πάρουν τον πλούτο της, που προς το παρόν μπορούν και το παίρνουν από την Αφρική, που δεν προσφέρεται για διακοπές.

Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, βασισμένη στον υπόγειο πιθανό πλούτος της, αμέσως μετά την έλευση των προσφύγων μετά τη μικρασιατική καταστροφή!! Τώρα, υπάρχουν και τα εργατικά χέρια. Το 30% των Ελλήνων αυτή την εποχή είναι πρόσφυγες – και οι πρόσφυγες πεινούν. Ο Ξενοφών Ζολώτας, νεαρός καθηγητής τότε στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ξεσπαθώνει με κείμενα γεμάτα ενθουσιασμό για τον πλούτο που έρχεται μαζί με τους πρόσφυγες, που θα χρησιμοποιηθούν σα φτηνά εργατικά χέρια. Για πρώτη φορά ο παραδοσιακός κολλυβισμός θα μετονομαστεί σε ελληνική οικονομία, και οι οικονομολόγοι, που θα αρχίσουν ν’ αποχτούν κύρος κι εδώ, θα κληθούν να εκπονήσουν, για πρώτη φορά επίσης, προγράμματα οικονομικής αναπτύξεως. Πρόκειται για μια υπόθεση που εκκρεμεί απ’ το 1923 περίπου ! Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η οικονομική ανάπτυξη;

Διότι μας έπεισαν, και ίσως έκαναν πολύ καλά γιατί έτσι σώθηκε τουλάχιστον η φύση της ενδοχώρας , πως το οικονομικό μας μέλλον βρίσκεται στον τουρισμό σε συνδυασμό και με τις εμπορεύσιμες αρχαιότητες, που ήταν ένας επιπρόσθετος λόγος να μη χαλάσει το ελληνικό έδαφος για χατήρι του υπεδάφους. Μ’ άλλα λόγια, από τότε μας προόριζαν για γκαρσόνια οι διορατικοί Ευρωπαίοι, που ήξεραν πως η δική τους βιομηχανική τους ανάπτυξη αργά ή γρήγορα θα κάνει επιτακτική ανάγκη τον τουρισμό για τους κρυόκ…λους. Κι αν νομίζετε πως μας δέχτηκαν στην Ηνωμένη Ευρώπη για τα καλά μας μάτια ή για την εργατικότητα μας ή για την ιστορία μας, μάλλον δεν καταλάβατε τι σημαίνει γεωπολιτική για μια Ευρώπη, που ακόμα κι όταν δε σχεδιάζει μακρόχρονα την πολιτική της, ξέρει σχεδόν εξ’ ενστίκτου, υπαγορευμένου από την τεράστια πείρα, τι σημαίνει να μεριμνάς για τον εαυτό σου, πράγμα που εμείς οι Έλληνες τα γνωρίζουμε μεν όσον αφορά τους εαυτούς μας, δεν το γνωρίζουμε όμως όσον αφορά το κράτος μας. Και δεν το γνωρίζουμε, γιατί δεν αναγνωρίζουμε σα δικό μας ένα κράτος που έγινε όπως-όπως και ίσα-ίσα για να βολευτούν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής.

«Όλους τους ηλίθιους τους βγάζουμε πράκτορες εδώ,
ίσως γιατί δεν πληροφορηθήκαμε ακόμα πως οι πράκτορες
είναι εξόχως ευφυείς άνθρωποι.»

Αποσπάσματα απο το βιβλίο
«ΙΣΤΟΡΙΑ (κωμικοτραγική) ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ», 1993, Εκδόσεις : Εικοστού πρώτου.

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το σχέδιο αρπαγής της Ελλάδας για ένα κομμάτι ψωμί από διάφορους «επενδυτές» και «οίκους» (από την Κίνα μέχρι τη Γερμανία και από την Αμερική μέχρι την Ουκρανία) είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Γι' αυτό και δεν βγάζουν τις ελληνικές τράπεζες από την ασφυξία που τις έχουν καταδικάσει διεθνώς, καθώς δεν μπορούν να δανειστούν πλέον ούτε από τις περίφημες «Αγορές» ούτε από άλλα τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Και πεθαμένες τράπεζες σημαίνει πεθαμένη αγορά και παραγωγή. Και πεθαμένη αγορά σημαίνει πεθαμένη χώρα.

Όταν οι τράπεζες δεν δίνουν -γιατί δεν έχουν να ρίξουν ζεστό χρήμα στο εμπόριο και στην παραγωγή για να κινηθεί η μηχανή της ανάπτυξης- επέρχεται ο δια της ασφυξίας θάνατος, όπως λένε οι γιατροί.

Λίγο πριν αφήσει η χώρα την τελευταία της πνοή -να μου το θυμηθείτε- θα κατέβουν ξαφνικά από τον ουρανό διάφορα σεραφείμ και χερουβίμ με τα δολάρια, τα ευρώ, τα κινέζικα γιουάν ή τα γιαπωνέζικα γεν και θα μας σώσουν.

Πώς;

Αγοράζοντας τα πάντα σε αυτή την πανέμορφη χώρα, από παραλίες, λιμάνια και αεροδρόμια, μέχρι τράπεζες, ενέργεια και ακίνητα.

Και φυσικά θα αγοράσουν και εμάς σαν ένα φθηνό, πεινασμένο εργατικό δυναμικό.

Και τώρα αποκαλύπτεται γιατί ο μοιραίος Γιώργος -ο γνωστός Γιώργος- είπε όχι στον Πούτιν και στους Κινέζους που πριν ενάμιση χρόνο πρότειναν δάνεια στην Ελλάδα με πολύ χαμηλότερα επιτόκια από αυτά των ληστών της τρόικας.

Μας έδιναν 25 δισ. ευρώ οι Ρώσοι και άλλα 25 δισ. οι Κινέζοι -πριν ενάμιση χρόνο αυτά- με διακρατικές συμφωνίες που θα έβαζαν σαν εγγύηση εξόφλησης των δανείων μέρος του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας (φυσικό αέριο και πετρέλαια που αποδεδειγμένα πλέον υπάρχουν στο ελληνικό υπέδαφος).

Έπρεπε να μας ρίξουν στο "στόμα του λύκου" για να μας κατασπαράξει.

Και το κατάφεραν.

Αντισταθείτε.

Είναι η μόνη λέξη που μπορώ να σας πω τώρα που μπήκαμε στο 2012.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς και οδυνηρός.

Αντισταθείτε με κάθε νόμιμο τρόπο και κυρίως πετάξτε στα σκουπίδια τους δούλους πολιτικούς που κοιτάζουν μόνο πως θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους στη Βουλή.

Αντισταθείτε με κάθε τρόπο γιατί θέλουν να μας αρπάξουν την ωραία μας Ελλάδα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ;



Όλα ξεκίνησαν το 1969 όπου κόπηκε το πρώτο νόμισμα 50 πένες από την Ελισάβετ την δεύτερη, αυτό είναι χαλκού – νικελίου διάμετρος 30 χιλ. και βάρος 13,5 γραμμάρια και το τελευταίο κόπηκε 1998-2007 διάμετρος 27,3 χιλ. και βάρος 8 γραμμάρια.

Η κεφαλή απεικονίζει την ίδια και η πίσω όψη έχει την Αθηνά καθισμένη σε ένα λιοντάρι, στο αριστερό της χέρι κρατάει κλαδί ελιάς και στο δεξιό (όπου αυτό είναι το παράξενο) έχει μία τρίαινα… το πιο παράξενο όμως είναι πως...ακουμπισμένη στο δάπεδο υπάρχει μία ασπίδα όπου έχει χαραγμένη την σημαία της Αγγλίας…

Αναρωτιέμαι μήπως η Θεά Αθηνά είναι Αγγλίδα ή η σημαία της Αγγλίας έχει Ελληνικό σύμβολο;

Εγώ όσο και αν έχω ψάξει πότε δεν έχω δει αντίστοιχη εμφάνιση της θεάς είτε σε άγαλμα ή σε απεικόνιση αγγείου…

Δεν ξέρω εάν την έχει δει κάποιος άλλος;

Αυτό είναι παραχάραξη της ιστορίας;

Εκτός και εάν οι φίλοι μας οι Άγγλοι έχουν κάποιο άγαλμα με αυτήν την εμφάνιση οπότε να το ζητήσουμε και αυτό να μας το στείλουν… μαζί με τα άλλα… ξέρετε από τον Παρθενώνα…

ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ Ο ΚΟΛΟΦΩΝΙΟΣ


Ο Ξενοφάνης γεννήθηκε γύρω στο 570 π.Χ. στο Κολοφώνα της Ιωνίας. Όταν αυτός κατελήφθη από τους Μήδους, το 546/5 π.Χ. έφυγε από εκεί και από τότε έζησε τον περισσότερο χρόνο περιπλανώμενος περνώντας ίσως το μεγαλύτερο μέρος στην Κάτω Ιταλία. Σύμφωνα με την παραδοσιακή ιστοριογραφία υπήρξε ο ιδρυτής της λεγόμενης ελεατικής σχολής.

Δηλώνει ρητά το θαυμασμό του για το Θαλή, πράγμα που μεταφραζόταν σε μια πλήρη αποδοχή όλων όσων είχε επιτύχει ο ιωνικός ορθολογισμός προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεολογία

Ο Ξενοφάνης προκειμένου να απευθυνθεί σε ένα όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό από κοινωνική άποψη ακροατήριο και να ανακόψει την ιδεολογική επιρροή που εξακολουθούσαν να ασκούν στην κοινωνία οι παλαιοί ποιητές του αριστοκρατικού κόσμου, όπως ο εκπρόσωπος της πολεμικής αρετής, Όμηρος, και ο εκφραστής των αξιών της αγροτικής ζωής, Ησίοδος, γράφει σε έμμετρο λόγο.

Σκοπός του είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας μορφής συνείδησης για τους κατοίκους των πόλεων, η οποία από τη μια θα είναι απελευθερωμένη από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και από την άλλη θα ανταποκρίνεται στις μεγάλες κοινωνικές και πνευματικές αλλαγές που είχαν συντελεστεί κατά τον 7ο και 6οαιώνα.

Μέσα σ'; αυτό το πλαίσιο πρώτος στόχος του Ξενοφάνη γίνεται ο ανθρωπομορφισμός της παραδοσιακής θρησκείας, που απαντάται στα ομηρικά ποιήματα και ενσαρκώνεται στους ναούς, στη λατρεία των τοπικών θεών και στα ιερατεία που συνδέονται με αυτή.

Σύμφωνα με τον Ξενοφάνη, αυτοί που θέλουν πραγματικά να δείξουν σεβασμό προς το θείο θα πρέπει: να σταματήσουν να το απεικονίζουν με ανθρώπινες μορφές, να πάψουν να του αποδίδουν στοιχεία και τρόπους συμπεριφοράς αντλημένα από τον ανθρώπινο μικρόκοσμο, να μην πιστεύουν ότι εμπλέκεται άμεσα και προσωπικά στις υποθέσεις των ανθρώπων.

Η θέση του για τη δια σκέψης επενέργεια του θεού στον κόσμο, όποια ερωτήματα κι αν αφήνει αναπάντητα, προαναγγέλλει τη διατύπωση αργότερα, ενός εντυπωσιακού για την εξέλιξη του ελληνικού στοχασμού επιχειρήματος: ότι κάθε μεταβολή στο φυσικό σύμπαν μπορεί να εξηγηθεί εύλογα από την επενέργεια μιας νοητικής δύναμης, που η ίδια δεν υπόκειται σε καμιά μεταβολή.

Για τον Ξενοφάνη το θείο είναι ενιαίο, αδιαφοροποίητο και απεριόριστο και συνεπώς, δεν μπορεί παρά να συμπίπτει με το σύνολο του φυσικού κόσμου και να εξαντλείται στη ζωή αυτού του τελευταίου. Η εικόνα του θείου που ο Ξενοφάνης προτείνει είναι μονοθεϊστική. Υπάρχει ένας και μοναδικός θεός, ανόμοιος με τους ανθρώπους στο σώμα και στο πνεύμα, ακίνητος, που κινεί τα πάντα με το νου του. Αυτός ο ένας θεός είναι απαλλαγμένος από τα ανθρώπινα γνωρίσματα και πάθη, δρα όχι με τα όργανα αλλά με το σύνολο της ουσίας του και κυβερνά τον κόσμο μόνο με την πνευματική του ενέργεια. Ο Ξενοφάνης δεν του αρνείται τη σωματική υπόσταση και κατά συνέπεια τη θέση του στο χώρο, ο ίδιος όμως δεν προσδιορίζει που βρίσκεται, που κατοικεί αυτός ο θεός, ο οποίος επιδρά στον κόσμο μόνο με τη διάνοιά του.

Ορισμένοι όπως ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, συνέδεσαν τον θεόν του Ξενοφάνη με το εόν του Παρμενίδη, θωρώντας και τους δύο αρχηγέτες της θεωρίας του ενός, όμως με άλλη αφετηρία κατέληξε ο Ξενοφάνης στην έννοια του ενός θεού και με άλλη ο Παρμενίδης στην σφαίρα του είναι. Άλλοι, όπως ο Θεόφραστος, υπέθεσαν ότι ο θεός του Ξενοφάνη ταυτίζεται με τον κόσμο. Αυτό όμως δεν μπορεί να αληθεύει αφού δεν μπορεί ένας ακίνητος θεός να ταυτίζεται με έναν κόσμο που συνεχώς κινείται και μεταβάλλεται.
Η πιο πειστική προσέγγιση της θεολογίας του Ξενοφάνη φαίνεται να είναι αυτή των νεώτερων κυρίως μελετητών οι οποίοι είδαν στο θεό του έναν απομυθοποιημένο Δία, τονίζοντας έτσι την με αντιδραστικό τρόπο εκκίνηση του από την ποιητική παράδοση, η οποία βασίζεται ως ένα βαθμό στην ιδέα των Μιλησίων ότι υπάρχει μια θεία ουσία που, στην περίπτωση του Θαλή και του Αναξιμένη, διαποτίζει κατά κάποιον τρόπο τα αντικείμενα αυτού του κόσμου και τους δίνει ζωή και κίνηση. Γεγονός ωστόσο παραμένει ότι ο Ξενοφάνης δεν προσδιόρισε τη θέση του θεού στο χώρο, ούτε περιέγραψε τη σχέση του με τον κόσμο, πράγμα που μάλλον υποδηλώνει ότι δεν επεξεργάστηκε αναλυτικά τις θεολογικές του απόψεις.

Κοσμολογία

Η κύρια φυσική θεωρία του Ξενοφάνη, που μοιάζει απλοϊκή στη σύλληψή της, ήταν ότι όλα, ακόμη και οι άνθρωποι, αποτελούνται και προέρχονται από το νερό και τη γη. Η θάλασσα είναι πηγή όλων των ποταμών, αλλά και της βροχής, των νεφών και των ανέμων.

Τη θεωρία αυτή που δίνει προτεραιότητα στο υγρό στοιχείο κατά τις κοσμολογικές διαδικασίες, την ενίσχυσε με μια συμπληρωματική, τη θεωρία ότι κατά περιόδους η γη μετασχηματίζεται σε θάλασσα και αντίστροφα, κανένα ωστόσο από τα δύο στοιχεία δεν εξαφανίζεται ολότελα. Η ζωή κατά τον Ξενοφάνη, όπως και κατά τον Αναξίμανδρο, γεννήθηκε στη λάσπη. Απόδειξη της θεωρίας του αυτής θεωρούσε κατά τις μαρτυρίες, την ύπαρξη απολιθωμάτων, βασίζοντας έτσι τις υποθέσεις του σε παρατηρημένα γεγονότα.

Γνωσιοθεωρία

Εκτός των θεολογικών και κοσμολογικών θεωριών του ο Ξενοφάνης διατύπωσε απόψεις που θεωρούνται σημαντικές για την εξέλιξη της ελληνικής φιλοσοφίας. Αμφισβήτησε καταρχήν τη βεβαιότητα για την άνευ όρων εγκυρότητα της ανθρώπινης γνώσης, τηρώντας έναντι αυτής τουλάχιστον μια πολύ προσεκτική στάση και οπωσδήποτε θεωρώντας ότι η ανθρώπινη γνώση είναι περιορισμένη. Έτσι,υποστήριξε ότι οι ανθρώπινες πνευματικές κατακτήσεις είναι απλώς γνώμες και ότι ακόμη και όταν κάποιος έχει πλησιάσει περισσότερο την αντικειμενική αλήθεια, ο ίδιος δεν έχει βεβαιότητα γι' αυτό.

Εξαιτίας όλων αυτών των πεποιθήσεών του και πιστεύοντας παράλληλα στην αξία της προόδου αλλά και ενστερνιζόμενος την αισιόδοξη αντίληψη της ζωής, επιδοκίμασε τη διαρκή αναζήτηση και έρευνα, στοιχεία που συντελούν καίρια στην πρόοδο και τον πολιτισμό.

Τόσο η προσέγγιση του ζητήματος της γνώσης όσο και οι κοσμολογικές του θεωρίες μαρτυρούν γόνιμο κριτικό πνεύμα, που επιδίωκε να θεμελιώνει τις υποθέσεις του σε στέρεες βάσεις, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τα όρια των υποθέσεων αυτών. Με την νέα έννοια του θείου που εισηγείται αναδεικνύεται η ικανότητα του να οδηγεί το στοχασμό σε νέες κατευθύνσεις.

Βιβλιογραφία:
Vegetti Mario, Ιστορία της Αρχαίας Φιλοσοφίας, Εκδ. Τραυλός, Αθήνα 2003.
Βιρβιδάκης κ.α., Ελληνική Φιλοσοφία και Επιστήμη: απο την Αρχαιότητα έως τον 20ο αιώνα, Εκδ. Εαπ, Πάτρα 2000.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ


Το προτιμάμε. Αντιστεκόμαστε έμπρακτα στην ξενοκρατία. Έχουμε 16 δισεκατομμύρια εξαγωγές και 40 δισεκατομμύρια εισαγωγές, είναι στα χέρια μας να το αλλάξουμε ! Τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ που χάνουμε κάθε χρόνο = πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας ! Είναι η δική σου θέση εργασίας !


Όλοι ξέρετε το barcode που υπάρχει στα προϊόντα που αγοράζουμε.
Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε είναι ότι τα πρώτα 3 ψηφία του barcode φανερώνουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ο παρακάτω πίνακας έχει τις αντιστοιχίες χωρών - τριψήφιων κωδικών barcode
Ρίχτε μια ματιά σε γνωστά σας προϊόντα που αγοράζετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται, ενώ εσείς πιστεύετε ότι είναι ελληνικά.
Αλλάζοντας έτσι λίγο τις καταναλωτικές μας συνήθειες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές στους υπάρχοντες όρους εμπορίου και όχι μόνο. Η σημερινή δύναμη των κρατών βασίζεται στη δύναμη του εμπορίου και της οικονομίας.
Εσείς σε ποιας οικονομίας την ανάπτυξη συμβάλετε με τις αγορές σας;
(Προωθήστε το στους γνωστούς σας για να γίνουμε όλοι περισσότερο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές)

BARCODES

00-13: USA & Canada
20-29: In-Store Functions
30-37: France
40-44: Germany
45: Japan (also 49)
46: Russian Federation
471: Taiwan
474: Estonia
475: Latvia
477: Lithuania
479: Sri Lanka
480: Philippines
482: Ukraine
484: Moldova
485: Armenia
486: Georgia
487: Kazakhstan
489: Hong Kong
49: Japan (JAN-13)
50: United Kingdom
520: HELLAS
528: Lebanon
529: Cyprus
531: FYROM
535: Malta
539: Ireland
54: Belgium & Luxembourg
560: Portugal
569: Iceland
57: Denmark
590: Poland
594: Romania
599: Hungary
600 & 601: South Africa
609: Mauritius
611: Morocco
613: Algeria
619: Tunisia
622: Egypt
625: Jordan
626: Iran
64: Finland
690-692: China
70: Norway
729: Israel
73: Sweden
740: Guatemala
741: El Salvador
742: Honduras
743: Nicaragua
744: Costa Rica
746: Dominican Republic
750: Mexico
759: Venezuela
76: Switzerland
770: Colombia
773: Uruguay
775: Peru
777: Bolivia
779: Argentina
780: Chile
784: Paraguay
785: Peru
786: Ecuador
789: Brazil
80 - 83: Italy
84: Spain
850: Cuba
858: Slovakia
859: Czech Republic
860: Yugloslavia
869: Turkey
87: Netherlands
880: South Korea
885: Thailand
888: Singapore
890: India
893: Vietnam
899: Indonesia
90 & 91: Austria
93: Australia
94: New Zealand
955: Malaysia
977: International Standard Serial Number for Periodicals (ISSN)
978: International Standard Book Numbering (ISBN)
979: International Standard Music Number (ISMN)
980: Refund receipts
981 & 982: Common Currency Coupons
99: Coupons

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΛΛΗΝΑΣ


Μέσω διαδικτύου Ευρωπαίοι πολίτες
που θέλουν να εκφράσουν την στήριξή τους προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, ξεκίνησαν το «Κίνημα της Νάντης» και καταθέτουν αιτήσεις στις κατά τόπους πρεσβείες της Ελλάδας για να αποκτήσουν και την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη «δικτατορία των αγορών».
Στην ιστοσελίδα http://jesuisgrec.blogspot.com , δημοσιεύεται το κείμενο που έχει ονομαστεί «Η έκκληση της Νάντης» (από την ομώνυμη πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα) με το σλόγκαν «είμαι και εγώ Ελληνας».
(Εκκληση της Νάντης (Γαλλίας) γιά την Ελλάδα, 11/11/11
Εκκληση
Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Ελληνας, Ελληνίδα!
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα


Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα! Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών, και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτουπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μιά ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνεια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 γιά την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής», Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν... .... είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3). Δεν αντέχουμε πιά να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6). Γιά όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες. Συνεπώς, ήρθε η ώρα γιά να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μιά στιγμή παραπάνω στην οικοινιμική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της. Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8). Κύριε Πρέσβη, Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, γιά να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντησή σας. Με αδελφοσύνη προς το λαό σας. ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ............... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ................................. Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στη πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στη ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου : jesuisgrec@numericable.fr Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιό κάτω blog : http://jesuisgrec.blogspot.com/ Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση γιά την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μιά γιορτή) (9). Σημειώσεις κειμένου έκκλησης 1.Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα. Αισθανόμαστε ντροπή γιά το ζεύγος Μερκέλ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μιά Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μιά θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς. Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος τη πολιτική του κυριαρχία, γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα. Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός στη θέση μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών όλου του κόσμου και των συνενόχων τους. 2. Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα. 3. Ο Τσώρτσιλ είχε πει αυτή τη περίφημη φράση μετά από το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε το πόλεμο. ». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει : « Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της γιά να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί το θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της. ». Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένη στη Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει τη παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση γιά να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει τη τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στο τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθει και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945. 4. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στο κόσμο το δραστήριο μύθο της Αντιγώνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας. 5. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μιά τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης αμέσως από κληρωτούς βουλευτές), 6. Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναική Δημοκρατία πρώτος σπόρος - ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως - που αποφάσισε ο άρχοντας Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώςη κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιός το θυμάται ; Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική ελληνική αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό. 7. Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαικής δημοκρατίας και τη προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με το κίνδυνο μιάς προ-φασιστικής κρίσης. 8. Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο στρατηγικής σημασίας άξωνα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μιά μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της ελληνικής αντίστασης, των κουμμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κουμμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες. 9. Ο σύλλογος Ν.e.u.f. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των γλωσσών και των διαδρομών μνήμης της αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε την αυτοματισμένη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το « Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς » μπροστά στο Χρηματηστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου γιά το φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.e.u.f. πήρε επίσης τη πρωτοβουλία της « Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004 » (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, Δέκα καινούργια δικαιώματα γιά τον προσεχή αιώνα ».)


«Πράγματι υπάρχει αυτό το φαινόμενο να ζητείται διπλή υπηκοότητα εις ένδειξη συμπαράστασης μέσω ενός κειμένου που έχει ουμανιστικά χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180 συνολικά αιτήματα στα προξενεία μας», λέει ο κ. Ευθύμιος Αραβαντινός, εκπρόσωπος Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. «Τα περισσότερα ηλεκτρονικά μηνύματα έφτασαν την περίοδο των Κανών και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους, όμως μηνύματα εξακολουθούν να έρχονται».

«Είδα το κείμενο στο Ιντερνετ, το υπέγραψα και το έστειλα σε φίλους. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, η φιλοσοφία της και ο χαμογελαστός λαός της. Εχω αλλωστε πολλούς φίλους Ελληνες», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η συγγραφέας Κατρίν Ντεπισί, η οποία πριν από τρία χρόνια απέκτησε σπίτι στην Κρήτη κοντά στην Αλμυρίδα του Αποκόρωνα.

Αν και επίκεντρο της φιλελληνικής κίνησης είναι η Γαλλία, ανάλογα αιτήματα προωθούνται και σε άλλες χώρες, όπως στην Ολλανδία. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της πρεσβείας στη Χάγη, υπήρξαν ήδη αιτήματα ανθρώπων που «αισθάνονται Ελληνες στην καρδιά».

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ερευνητές του Ινστιτούτου και του Μουσείου Γκετί, του Εργαστηρίου Εθνικού Επιταχυντή του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στο Στάνφορντ (SLAC) και της αεροδιαστημικής εταιρείας Aerospace Corporation, έχουν βαλθεί να αναλύουν δείγματα αρχαιοελληνικής κεραμικής ηλικίας 2.500 ετών με την χρήση ακτινών-Χ, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την μοριακή δομή αυτών των κεραμικών.

Τα κεραμικά πλακίδια στο εξωτερικό των διαστημικών σκαφών και πυραύλων που λειτουργούν ως θερμικές ασπίδες, υφίστανται τρομακτικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, καθώς από τους μείον 120 βαθμούς του διαστημικού κενού πρέπει να αντέξουν τους 1.650 βαθμούς Κελσίου που αναπτύσσονται λόγω τριβής κατά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Μια τόσο υψηλή θερμοκρασία είναι ικανή να λιώσει ακόμα και μέταλλα, αλλά η πυριτία (διοξείδιο του πυριτίου), από την οποία αποτελούνται κυρίως οι «ασπίδες», εμποδίζει την εξάπλωση της μεγάλης θερμότητας.

Οι αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι, ομοίως, τα αρχαιοελληνικά κεραμικά όχι μόνο αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά επιπλέον παραμένουν σταθερά από χημική άποψη.

Όπως δήλωσαν οι ερευνητές Μαρκ Ζουρμπούχεν και Κάρεν Τρένταλμαν, η ανάλυση των ιδιοτήτων των αττικών αγγείων βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των σύγχρονων διαστημικών κεραμικών.

Όπως είπε η Τρένταλμαν, μπορεί αυτά τα αγγεία να χρονολογούνται από τον 5ο ή τον 6ο αιώνα π.Χ., όμως παραμένουν χρήσιμα ακόμα και σήμερα.

«Κάτι δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο για να είναι εξελιγμένο. Αν μπορούμε να καταλάβουμε την τεχνολογία με την οποία έχουν κατασκευαστεί αυτά τα έργα τέχνης, τότε θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση σε μια εντυπωσιακά ευρεία γκάμα πρακτικών εφαρμογών«, όπως είπε.

Η συνεργασία των ερευνητών, πέρα από την τεχνολογική διάστασή της, έχει και άλλες στοχεύσεις, όπως τη βελτίωση των μεθόδων συντήρησης των αρχαίων αγγείων, την – από κοινωνιολογική άποψη – κατανόηση του ρόλου και της εξέλιξης των κεραμικών εργαστηρίων στην αρχαία Ελλάδα, των χρησιμοποιούμενων τεχνικών από τους τεχνίτες κ.α.

ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές για τη νέα χρονιά από το στρατό, συλλόγους και φορείς, δέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 η Φιλαρμονική της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα.

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου ξεδιπλώνοντας το μουσικό τους ταλέντο, «χαρίζοντας» εορταστικές νότες από την πλούσια μουσική μας παράδοση και αναβιώνοντας τοπικά έθιμα χρόνων της Πρωτοχρονιάς, έψαλαν τα κάλαντα στη Σοφία Μαυρίδου ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ», ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος», το εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «Το Ξαθέρι», η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης «ο Άγιος Φώτιος» και η Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, καλωσόρισε θερμά και αντάλλαξε ευχές με συλλόγους , φορείς και πολίτες καθώς και με τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν όλη τη χρονιά.

Η Σοφία Μαυρίδου ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά με Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Ευημερία. «Εύχομαι σε όλους εμάς τους Έλληνες να έχουμε κυρίως υγεία, δύναμη, ψυχική γαλήνη και αισιοδοξία προκειμένου να ξεπεράσουμε και εμείς και η χώρα τα προβλήματα που υπάρχουν. Αποχαιρετούμε μια χρονιά που στιγματίστηκε από πολλές δυσκολίες. Εύχομαι για τη νέα χρονιά που ανατέλλει να φέρει ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, να δικαιώσει τις θυσίες, να εκπληρώσει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και να αποτελέσει την απαρχή για μια ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία με πίστη στις συλλογικές μας δυνατότητες», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας για το 2012

ΔΟΞΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


'Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου.'' (Το παρακάτω λείπει από όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης) "Ελλάς γάρ μόνη ανθρωπογενεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην."
Καινή Διαθήκη Ιωάννου ΙΒ' 20-23


Το παραπάνω είναι χειρόγραφο Ευσεβίου του Παμφίλου Επισκόπου Καισαρείας, 265μ.Χ. εκκλησιαστικού ιστορικού. Ανεκαλύφθη υπό του καθηγητού Ε.Πρόκου το 1974 ο οποίος ιστοριοδιφώντας στις βιβλιοθήκες του Βατικανού, ως επίτιμος καθηγητής Ιστορίας Ξένων Πανεπιστημίων βρήκε το πλήρες κείμενο.
Είναι γνωστό ότι η Παλαιστίνη στην εποχή του Χριστού μας δεν είχε μόνο Εβραίους αποίκους αλλά και πάρα πολλούς Έλληνες οι οποίοι κατοικούσαν σε δέκα πόλεις στην περίφημη Δεκάπολη. Ίσως αναρωτηθούνε μερικοί πώς συνέβαινε αυτό, αλλά θα τους υπενθυμίσουμε ότι, τρείς αιώνες πριν από την Γέννηση του Χριστού, είχαν κατακτηθεί όλα αυτά τα μέρη από τον Μέγα Αλέξανδρο και μετά τον θάνατό του, περιήλθαν στου επιγόνους του. Όλοι, λίγο-πολύ- είχαν εξελληνιστεί και γνώριζαν το μέγεθος του πολιτισμού των Ελλήνων και το μεγαλείο της πνευματικότητάς του (και η καταγωγή της Παναγίας μας σχετίζεται με την φυλή των Εσσαίων που είχε εξελληνιστεί απ' τον Μέγα Αλέξανδρο.) Όπως ψάλλουμε και τα Χριστούγεννα "Ράβδος εκ της ρίζης Ιεσσαί, και άνθος εξ αυτής Χριστέ" κλπ. Έτσι, δεν είναι καθόλου παράξενο που μίλησε ο Χριστός μας και εξύμνησε την Ελλάδα και τους Έλληνες!Άρα μας κινεί την περιέργεια να μάθουμε γιατί σιωπαίνει ακόμη η επίσημη (Εκκλησία) και δεν προβαίνει σε νέες εκδόσεις με προσθήκη αυτων των ύμνων;


Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 21


Σας το παραθέτω με μέγιστη επιφύλαξη. Διαβαστε το αν έχετε την υπομονή και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για το μέγεθος....
Φαίνεται ενδιαφέρον αν και θεωρώ ότι Λιακοπουλίζει λίγο.....

Μου το έστειλε ο Γιάννης Κ. και τον ευχαριστώ.
( ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ)
Ο κώδικας Alimentarius που από τέλος Απριλίου 2011, θα ισχύει κι εδώ αυτόματα,
λόγω του ότι δεν μάζεψε η Ελλάδα τις απαιτούμενες υπογραφές για να μην ισχύσει. Ετοιμάσου τότε εκτός από το να παπαγαλίζεις με έμφαση για κάτι που δεν γνωρίζεις, να τρως ακτινοβολημένα (sic εκδοχή του Ραδιενεργού) μαρούλια, μήλα, φρούτα, λαχανικά, όσπρια όλα πλέον θα περνούν από ραδιενεργή ακτινοβολία. Για το καλό σου; Δεν νομίζω! Γάλατα, τυριά, παϊδάκια, μπριζολάκια, και όλα αυτά τα σκουπίδια που σου επέβαλαν να βάζεις στο σώμα σου, λέγοντας σου πως είναι τροφή.

Τέρμα τα βότανα, οι βιταμίνες, τα πρόσθετα διατροφής και τα Βιολογικά τρόφιμα !

Κάποιοι (ποιοί άραγε;) θα χαρούν αφάνταστα.

Άντε και ζωή σ’ ελόγου μας !

Όμως υπάρχει κάτι απείρως χειρότερο από αυτό. Θα έχεις ίσως ακούσει την έκφραση «βιώσιμη ανάπτυξη» και ίσως σου φαίνετε κάτι καλό. Ναι φροντίζουν να ντύνουν με βαρύγδουπες λέξεις τον θάνατο σου. Αυτό που δεν λένε είναι πως η Βιώσιμη ανάπτυξη ΔΕΝ θα είναι βιώσιμη για τον άνθρωπο, ή μάλλον το λένε, για να διασκεδάζουν, να γελάνε με τις μαϊμούδες (δηλ. εμάς), αλλά στα ψιλά γράμματα που ως γνωστόν μόνο ελάχιστοι διαβάζουν ΚΑΙ τα ψιλά γράμματα.

Μήπως διάβασες ποτέ την συνθήκη της Ρώμης όταν χαιρόσουν για τα «καλά» της ΕΟΚ ;;; Θυμάσαι ;;; Μήπως διάβασες το μνημόνιο που σου επέβαλαν αυτοί που ΕΣΥ ψήφισες;;; Τα ψιλά γράμματα στο πανάκριβο χρήμα που σου έδιναν τόσο απλόχερα οι τράπεζες;;; Που ΕΣΥ έπαιρνες με υποθήκη το σπίτι σου για να πας διακοπές στη Μύκονο;;; Ε λοιπόν δεν έχω σκοπό να σου αναλύσω την Agenda 21. Διάβασε αν θέλεις μια υπερπερίληψη της περιλήψεως, και ψάξε.

Πάντως να θυμάσαι πως οι ίδιοι δηλώνουν ότι ο στόχος της Agenda 21 δεν είναι ανθρωποκεντρικός !!!

Διάβασε και τύπωσε αυτό το άρθρο και χρησιμοποίησε το για να ενημερώσεις τους ανθρώπους για το πώς θα χάσουν τα περιουσιακά τους δικαιώματα, την υγεία τους την έχουν ήδη χαμένη, όταν εφαρμοσθεί η Agenda 21! Μην νομίζεις πως είναι μακριά, ο πρόδρομος της «s510 – FDA Food Safety Modernization Act To amend the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act to improve the safety of food in the global market, and for other purposes.»ήδη είναι εδώ. Πάμε λοιπόν…

Στις 14 Ιουνίου 1992 , 178 αρχηγοί κρατών υπέγραψαν στο Rio De Janeiro την Agenda 21στην διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη, έτσι είπαν προς τα πρόβατα δηλ. τους “ανθρώπους”.. Διάβασε περισσότερα ‘Πράσινος Πλανήτης’ Άλλη Μια Απάτη Αν είσαι έστω και ελάχιστα υποψιασμένος, με απλή παρατήρηση μπορείς πολύ εύκολα να αντιληφθείς πως όλο αυτό με την πρασινάδα του πλανήτη πιο πολύ με πράσινη σαλάτα και πράσιν άλογα μοιάζει, παρά με οποιαδήποτε ουσιαστική αλήθεια. Η μήπως όχι; Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό είναι γεγονός αλλά το κρύβουν και όσοι το βρίσκουν ή το χρησιμοποιούν τους σκοτώνουν. Ο Νικολά Τέσλα είπε και απέδειξε, μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών, πως η Ενέργεια παράγεται από το Ενεργό κενό. Εξαφάνισαν τον ίδιο και την εργασία του με συνοπτικές διαδικασίες.

Ποιά Πράσινη Ενέργεια μας λένε; Το σημαντικότερο είναι το ‘ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;

Η Τρομακτική ”Βιώσιμη Ανάπτυξη”

H παρακάτω εντολή είναι η πεμπτουσία της Agenda 21!

Ελαττώστε τον πληθυσμό 85%, μια Ατζέντα για την οποία ποτέ δεν μιλάνε τα ΜΜΕ (United Nations; Global Biodiversity Assessment Report, page 673). Αυτή η πολιτική ευχαρίστησε πολλούς που υποστηρίζουν το πρόβλημα του «υπερπληθυσμού». Με την συναίνεση λοιπόν των αρχηγών, το «δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ζωή» πρέπει να απορριφθεί για να επιτευχθούν οι στόχοι της παγκοσμιοποίησης.

Πίστες σκι, βόσκηση των ζώων, το όργωμα του εδάφους, το κτίσιμο φραχτών, η βιομηχανία, οι μονοκατοικίες,τα πλακόστρωτα και οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, υλοτομικές δραστηριότητες, φράγματα και στέρνες, κατασκευή πυλώνων της ΔΕΗ, και οικονομικά συστήματα που αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν την κατάλληλη αξία ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ θα απαγορεύονται δια της ένοπλης βίας, σύμφωνα με το «UN’s Biodiversity Assessment Report».

Τι σημαίνει Βιώσιμη Ανάπτυξη ;

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της, ο σκοπός της Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι η ενσωμάτωση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών πολιτικών για να επιτευχθεί μειωμένη κατανάλωση, κοινωνική ισότητα, και διατήρηση και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας. Οι Βιωσιμικοί επιμένουν ότι κάθε κοινωνική απόφαση πρέπει να βασίζετε στις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις σε : παγκόσμια χρήση γης, παγκόσμια εκπαίδευση, και παγκόσμιο έλεγχο του πληθυσμού και ελάττωση του. !!!!

(Social Equity) Κοινωνική Δικαιοσύνη

Η Κοινωνική Δικαιοσύνη περιγράφεται σαν το δικαίωμα και η ευκαιρία όλων των ανθρώπων «να επωφελούνται από τους πόρους της κοινωνίας και του περιβάλλοντος». Αναδιανομή του πλούτου (του δικού σας, όχι της Ελίτ). Η ιδιωτική περιουσία είναι μια κοινωνική αδικία, δεδομένου ότι δεν μπορεί ο καθένας να χτίσει πλούτο από αυτό. (ούτε τον Μπακούνιν να άκουγα). Η Εθνική κυριαρχία είναι μια κοινωνική αδικία. (θέλω ντομάτες της Monsanto, όχι να τις φάω, να τις πετάξω). Η Παγκόσμια Υγειονομική φροντίδα είναι κοινωνική δικαιοσύνη. Όλα αυτά τα ωραία είναι μέρος της πολιτικής της Agenda 21!

Οικονομική Ευημερία

Δημόσιες Ιδιωτικές Συνεργασίες (PPP). Ειδικές συμφωνίες μεταξύ της κυβερνήσεως και ορισμένων εταιρειών που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και έχουν την δύναμη της κυβερνήσεως του Επιφανούς Τομέα να επιβάλουν την Βιώσιμη Ανάπτυξη ! Κυβερνητικά Μονοπώλια.

Τοπικές πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης

Έξυπνη ανάπτυξη, Wildlands Project, Ελαστικές Πόλεις, Περιφερειακή Οραματιστικά Έργα, STAR Βιώσιμων Κοινοτήτων, Πράσινες θέσεις εργασίας, Πράσινοι Κώδικες Οικοδομήσεως, “Going Green,” Εναλλακτικές πηγές Ενέργειας, Τοπικός Οραματισμός, Συντονιστές, Χωροταξικός σχεδιασμός, την ιστορική συντήρηση, δουλειές συντήρησης, τα δικαιώματα ανάπτυξης, της βιώσιμης γεωργίας, το συνολικό σχεδιασμό, τη διαχείριση της ανάπτυξης, της συναίνεσης.

Ποιος είναι πίσω από αυτά;

Το ICLEI – Local Governments for Sustainability (formally, International Council for Local Environmental Initiatives). Οι κοινότητες πληρώνουν το ICLEI για να τους παρέχει τοπικά σχέδια, λογισμικό, εκπαίδευση κλπ. Επιπλέον groups περιλαμβάνουν το American Planning Council, The Renaissance Planning Group, International City/ County Management Group, aided by US Mayors Conference, National Governors Association, National League of Cities, National Association of County Administrators και πολλούς επιπλέον ιδιωτικούς οργανισμούς και επίσημες υπηρεσίες της κυβερνήσεως. Η διαδικασία τροφοδοτείται από δωρεές ιδρυμάτων και της κυβερνήσεως.

Από πού ξεκίνησε;

Ο όρος “Βιώσιμη Ανάπτυξη” παρουσιάσθηκε στον κόσμο (στις μαϊμούδες) σε μια αναφορά (Our Common Future) που παρήχθη από την World Commission on Environmental and Development των Ηνωμένων Εθνών και γράφτηκε από τον Gro Harlem Brundtland αντιπρόεδρο του Παγκόσμιου Σοσιαλιστικού Κόμματος !!! Ο όρος προτάθηκε ως επίσημη πολιτική των Ηνωμένων Εθνών το 1992, σε ένα έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών αποκαλούμενο UN Sustainable Development Agenda 21, που παρουσιάστηκε στην Διάσκεψη της Γης (πολύ μα πολύ sic !!!!!) των Ηνωμένων Εθνών, που απλά σήμερα αναφέρεται ως Agenda 21.

Τι δίνει στην Agenda 21 την Κυρίαρχη Αρχή ;

Περισσότερα από 178 έθνη υιοθέτησαν την Agenda 21 σαν κυρίαρχη πολιτική κατά την διάρκεια της τελετής υπογραφής στο Earth Summit. Ο πρόεδρος της Αμερικής George H.W. Bush υπέγραψε το έγγραφο εκ μέρους των ΗΠΑ. Με την υπογραφή κάθε έθνος αναγκαστικά υιοθετεί τους σκοπούς της Agenda 21. Το 1995 ο πρόεδρος Clinton σε συμμόρφωση με την Agenda 21, υπέγραψε την Executive Order #12858 για να δημιουργήσει το Προεδρικό Συμβούλιο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη ώστε να εναρμονίσει την περιβαλλοντολογική πολιτική των ΗΠΑ με τις οδηγίες της Agenda 21.

Η Executive Order απευθύνθηκε σε όλες τις Ομοσπονδιακές Κυβερνήσεις ώστε να συνεργαστούν με όλες τις τοπικές κυβερνητικές κοινότητες σε μια συνδυασμένη προσπάθεια ώστε να «ξανά εφεύρουν» την διοίκηση βάσει των οδηγιών της Agenda 21. Σαν αποτέλεσμα με την βοήθεια groups όπως το ICLEI, η Βιώσιμη Ανάπτυξη τώρα ξεπροβάλει ως κυβερνητική πολιτική σε κάθε πόλη, επαρχία και έθνος.

Αποκαλυπτικά Αποσπάσματα από τους Σχεδιαστές

«Η Agenda 21 προτείνει μια σειρά δράσεων που προορίζεται να εφαρμοστούν σε ΚΑΘΕ άνθρωπο στην Γή … καλεί για συγκεκριμένες αλλαγές στις δραστηριότητες ΟΛΩΝ των ανθρώπων … Αποτελεσματική εκτέλεση της Agenda 21 θα απαιτήσει ένα βαθύ αναπροσανατολισμό ΟΛΩΝ των ανθρώπων, τέτοια που δεν έχει ποτέ βιώσει ο κόσμος ξανά … (Νέος μεσαίωνας, άλλωστε είναι γνωστό πως η ανθρωπότητα βαδίζει προς την αντί-εξέλιξη της, προς τα πίσω, πάντα έτσι γίνεται. Th. K.)

Agenda 21: The Earth Summit Strategy to Save Our Planet (Earthpress, 1993).

Επείγον να εφαρμοστεί – αλλά δεν ξέρουμε τι είναι !

«Οι πραγματικότητες της ζωής στον πλανήτη υπαγορεύουν ότι η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη όπως την ξέρουμε δεν μπορεί να είναι βιώσιμη … Η Βιώσιμη ανάπτυξη λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα δράσεως για τοπική και παγκόσμια μεταρρύθμιση – ένα πρόγραμμα που απομένει να καθορισθεί πλήρως» The Local Agenda 21 Planning Guide, published by ICLEI, 1996.

Κρύψτε τις ρίζες της Agenda 21 από τους ανθρώπους

“Participating in a UN advocated planning process would very likely bring out many of the conspiracy- fixated groups and individuals in our society… This segment of our society who fear ‘one-world government’ and a UN invasion of the United States through which our individual freedom would be stripped away would actively work to defeat any elected official who joined ‘the conspiracy’ by undertaking LA21. So we call our process something else, such as comprehensive planning, growth management or smart growth.” J. Gary Lawrence, advisor to President Clinton’s Council on Sustainable Development.

Agenda 21 και Ιδιωτική Περιουσία

“Το τωρινό lifestyle και οι μορφοδιατάξεις# καταναλώσεως της εύπορης μεσαίας τάξης – που περιλαμβάνει την υψηλή κατανάλωση κρέατος, την χρήση απολιθωμένων καυσίμων, οικιακές συσκευές, air conditioning στο σπίτι, το γραφείο, και τις κατοικίες στα προάστια δεν είναι βιώσιμα.” Maurice Strong, Secretary General of the UN’s Earth Summit, 1992. Αν νομίζεις ότι ακούς κανέναν απηρχαιωμένο κομμουνιστή, ξανά σκέψου το! Ψάξε να δεις ποιος είναι αυτός ο κύριος!

Reserve and Corridor System

Σε όλο τον πλανήτη έχουν εκχωρηθεί στους διαχειριστές της Agenda 21, τεράστιες περιοχές που θα απαγορεύεται με χρήση άμεσης ένοπλης βίας η πρόσβαση ανθρώπων σε αυτές. Σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση; εεε αυτό βρες το μόνος σου!!! Όποιοι προσπαθήσουν να μπουν στους απαγορευμένους τόπους θα χαρακτηρίζονται «οικολογικοί τρομοκράτες» και θα διώκονται με βάση τους αντίστοιχους νόμους περί τρομοκρατίας.! Στην Ελλάδα έχει εκχωρηθεί στην Agenda 21η η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, κι αντίστοιχες σε όλο τον πλανήτη. Στον χάρτη πιο κάτω όλο το κόκκινο χρώμα είναι οι εκχωρημένες περιοχές και οι κόκκινοι διάδρομοι είναι οι χώροι που απαγορεύεται να πατήσουν άνθρωποι.!! Το μπλε είναι οι χώροι που θα επιτρέπεται να ζουν και να κινούνται τα πρόβατα… δηλ. οι άνθρωποι. Μαντρί κανονικό!!!

Στο Δια ταύτα…

Δηλαδή για όποιους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ή δεν θέλουν να καταλάβουν γιατί το εγώ τους δεν τους το επιτρέπει, ή γιατί ξεβολεύονται από τα σχέδια και τα όνειρα τους, υπάρχει και εκείνη η πολυδιαφημισμένη και πολύπαθη “Ελεύθερη Βούληση” που σου έχουν εμφυτεύσει οι θρησκείες που προσκυνάς… Ο μοναδικός και επιτακτικός σκοπός της Agenda 21 είναι να σκοτώσει με διαφόρους τρόπους και ωραία ρομαντικά λογάκια το 85% από τους Έλληνες και τους ανθρώπους όλου του πλανήτη, είτε πιστεύουν και περιμένουν ότι θα τους σώσουν οι Ε, οι Ελ, οι Ολύμπιοι με τα αστραφτερά διαστημόπλοια τους!!, οι ψυχίατροι με τα χρωματιστά χαπάκια τους, o Χριστός με τον μπαμπά και η μανούλα του, οι άγγελοι ή οι διάβολοι και λοιπές δεισιδαιμονίες είτε όχι.

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ λοιπόν !!! Μήπως φαντάζεσαι για ποιες «ποικιλίες» ενδιαφέρονται ;;; Πάντως όχι για τον άνθρωπο. Το λένε και μόνοι τους άλλωστε.

Όσοι άτυχοι καταφέρουν να επιζήσουν από την επέλαση της Agenda 21

θα βρεθούν κάτω από ένα υπέρ Σταλινικό Φεουδαρχικό καθεστώς.

Τότε ίσως καταλάβουν γιατί η Ελλάδα μάζεψε μόνο 2.200 υπογραφές κατά του κώδικα Alimentarius, ενώ η Ουγγαρία Δέκα φορές περισσότερες, συναρτήσει του πληθυσμού. Ναι το ξέρω οι βάρβαροι Ουγγαρέζοι (όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες.. κλπ ανοησίες) δεν έχουν ΙΧΩΡ! Ούτε οι άλλοι υποανάπτυκτοι βάρβαροι, οι Γερμανοί έχουν ΙΧΩΡ γιατί και αυτοί οι βάρβαροι έχουν μπλοκάρει την εφαρμογή του s510

H μαγκιά, η ταξερωολαΕΓΩ και το Ιχώρ μαζί με το Ουίσκι, το Τσίπουρο και το φραπόγαλο περισσεύει στην Ελλάδα, μαζί με τους γραφικούς Ε, Ελ, Ολύμπιους, τους αστείους Τσου-Ρέικάδες , τους προσκυνημένους χριστιανούς, τους δογματικούς επιστήμονες, τους άχρηστους ψυχίατρους, ψυχολόγους, τους υποτελείς πολιτικάντηδες κλπ κλπ. είναι μια εύκολη λεία στα δόντια των επικυρίαρχων. Η μάλλον για να ακριβολογώ την κατάντησαν εύκολη λεία με την δική σου συγκατάθεση.

Έτσι από 30 Απριλίου αρχίζει η αυτοματοποιημένη εφαρμογή του s510 από την ΕΟΚ (Ελλάδος Ολική Καταστροφή). Καμία αντίδραση από τους έχοντες το πολύπαθο ΙΧΩΡ. Καλά κρασιά λοιπόν και οοοπααα ! ή ΜΠΕΕΕΕΕ όπως πολύ εύστοχα λέει και η Θεοδοσία.

Ένα θυμωμένο πρόβατο όσο και να απειλεί η να φωνάζει

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ και πάντα είναι ακίνδυνο,

όχι μόνο ένα πρόβατο, αλλά ολόκληρο κοπάδι να βελάζει.

Μόνο ένας Αετός είναι υπολογίσιμος

αλλά ο Αετός δεν απειλεί ποτέ..

Πάντα επιτίθεται .. Αθόρυβα, Ακαριαία, Δυνατά.. !

Διάβασε ακόμη σχετικά άρθρα

s510 Νόμος Θανάτου Των Ανθρώπων

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί κατά το δοκούν το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων των ανθρώπων, για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους επικυρίαρχους να ρυθμίζουν το τι θα τρώνε οι άνθρωποι, με ποινές εξοντωτικές, για τους ανυπάκουους, παρόμοιες με των εμπόρων ναρκωτικών.!

«Μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις πολύ ταχτικά πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά.. Δεν έχουμε να σώσουμε τίποτα σ αυτόν τον πολιτισμό» (Γ. Σεφέρης)

Πολιτικοί και ψηφοφόροι «Κοράκοι, όλοι κοράκοι αληθινοί, χειρότεροι από τον κόρακα όπου βγήκε από την Κιβωτό και εθρέφοταν από τα λείψανα, όπου είχε αφήσει ο κατακλυσμός του κόσμου» (Σολωμός)

«Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια» (Γ. Σεφέρης)

«ξυπνούν, ξυρίζουνται κι αρχίζουν μεροκάματο τον σκοτωμό» (Γ. Σεφέρης)

Αυτούς λατρεύεις άνθρωπε για θεούς, αυτά τα κοράκια είναι οι ήρωες σου..

Ποιοi χρειάζονται τον καρκίνο;

O Rife απέδειξε χρησιμοποιώντας το θεώρημα του Koch ότι ο ιός που βρήκε προκαλούσε τον καρκίνο και βρήκε την θεραπεία. Ονόμασε τον ιό Cryptocides primordiales (αρχέγονο κρυφό δολοφόνο), αντέχει στους +400 βαθμούς Κελσίου μέχρι σχεδόν το απόλυτο μηδέν. Οπότε πάει περίπατο η αποστείρωση. Όταν ο Rife βγήκε δημόσια το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας χρηματοδότησε μια ειδική ιατρική μονάδα να μελετήσει την νέα θεραπεία σε άρρωστους από καρκίνο οι οποίοι θα πέθαιναν οπωσδήποτε. Μετά από 130 ημέρες όλοι είχαν θεραπευθεί χωρίς καμία παρενέργεια από την θεραπεία.

O επικεφαλής της ΑΜΑ πήγε με το τραίνο να επισκεφτεί τον Rife στο San Diego. Βγήκαν φωτογραφίες, η ιστορία μπήκε στην εφημερίδα San Diego Evening Tribune. Ο Rife είχε πάρει τον δρόμο για το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής. Μόνο που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ…

Αυτοκτονείς με φαγητό

Η μόνη διαφορά μεταξύ του πιστολιού και του φαγητού είναι η ταχύτητα της μεθόδου που κάποιος επιλέγει να πεθάνει. Αλλά σ’ εσένα που διάλεξες τον θάνατο της ψυχής σου για οδηγό, το Φως και η Ελευθερία μοιάζουν με φρικτή κόλαση. Γι αυτό μεταξύ εσένα κι εμένα υπάρχει μια ανοιχτή διαμάχη. Διάλεξες να Αυτοκτονήσεις, διάλεξα την Αθανασία.

Είμαστε αυτό που τρώμε

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε την αξία των βιταμινών. Ακόμη δεν πρέπει να μην ξέρουμε ποιό είδος πρωτεΐνης να τρώμε και ποιό να αποφεύγουμε. Χρειάζεται να είμαστε ενημερωμένοι γύρο από το ποιές είναι οι αιτίες που γερνάμε. Επίσης να εκτιμήσουμε την αξία της άσκησης όχι για επίδειξη και φιγούρα η εξωτερική ομορφιά αλλά για την ικανότητα της να μας κρατά νέους και υγιείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δικές μας διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας. Πολλά από τα προβλήματα των σημερινών ανθρώπων τρίτης ηλικίας οφείλονται στις άσχημες διατροφικές συνήθειες που απέκτησαν από τους γονείς τους.

Αίμα και Χλωροφύλλη

..η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι πανομοιότυπες οργανικές ενώσεις και διαφέρουν Μόνο σε Ένα Άτομο στο Κέντρο τους όπως φαίνεται και στα σχεδιαγράμματα, η χλωροφύλλη έχει ένα άτομο Μαγγανίου ακριβώς στο κέντρο της, και η αιμοσφαιρίνη ένα άτομο σιδήρου ακριβώς στο κέντρο της… Η χλωροφύλλη δεν περνά στον ασθενή καμία αρρώστια λόγω των φυσικών αντισηπτικών ιδιοτήτων της. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η η υγρή χλωροφύλλη όταν μεταγγιστεί στον άνθρωπο γίνεται αμέσως αίμα. Ταυτόχρονα εξαφανίζονται αμέσως όσες αρρώστιες έχει ο ασθενής.

Γεννήτρια Κολλοειδούς Αργύρου

Οι καουμπόηδες στο Φάρ Ουέστ, ξέρανε την αντιβακτηριδιακή δράση του ασημιού. Όταν πηγαίνανε κάπου που δεν ξέρανε αν το νερό ήταν καθαρό, ρίχνανε για δέκα λεπτά ένα ασημένιο δολάριο στο ποτήρι τους, και μετά πίνανε. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι παλιές οικογένειες τρώγανε με ασημένια (όχι επαργυρωμένα) σερβίτσια κάθε μέρα ;;; Οι ηλίθιοι, θα σκεφτούν για να σνομπάρουν τους φτωχούς !!! Όχι, απλά ΞΕΡΑΝΕ !!!

“Η Διαταραχή Του Να Τρως Υγιεινά”

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, εάν τοποθετείται την προσοχή σας στο να τρώτε υγιεινές τροφές είστε ψυχικώς διαταραγμένοι και χρειάζεστε θεραπεία με ψυχοφάρμακα. Η θεωρία είναι οτι η εμμονή με την υγιεινή διατροφή είναι σημάδι σοβαρής ψυχολογικής διαταραχής ! Εεεε ;;;

Τα λαμόγια δώσανε λατινικό όνομα για να ακούγεται επιστημονικά σαν αρρώστια. Έτσι δίνουν στην Φάρμακο – βιομηχανία τα μέσα να σας κρατούν αδύναμους, άρρωστους και με τον φόβο της ψυχολογικής διαταραχής.

Η The Guardian συνεχίζει με διάφορες ψυχό-βλακείες, έτσι σύμφωνα με αυτούς, όποιος αποφεύγει τα χημικά, τα κορεσμένα λίπη, την ζάχαρη και οτιδήποτε τεχνητό είναι υποψήφιος ψυχικά άρρωστος.

Η Κρυφή Ατζέντα της γενετικής.

Συγκλονιστικά στοιχεία από το βιβλίο του F. William Engdahl για τα Γενετικώς Μεταλλαγμένα Τρόφιμα. Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει υπάρξει ένας αριθμός βιβλίων, εγγράφων και άρθρων που αφορούν στους κινδύνους των Γενετικώς Τροποποιημένων Σπόρων ( Γ.Τ.Σ ). Στην πλειοψηφία τους εστιάζουν στις ζημιογόνες επιδράσεις στην υγεία και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σχεδόν κανένα όμως δεν αναφέρεται στις γεω-πολιτικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και ιδιαίτερα στη δημιουργία αυτών των σπόρων σαν όπλο μαζικής καταστροφής.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ!

Στη λίστα των ρυπογόνων και επικίνδυνων για την ατμόσφαιρα ουσιών, έρχεται να προστεθεί κάτι για το οποίο δε γίνεται καθόλου λόγος από τους ‘φανατικούς υπερασπιστές’ του πλανήτη: Τα καύσιμα των αεροσκαφών.

Ποιοί είναι οι Επικυρίαρχοι

Ένας Γαλαξιακός πόλεμος μαίνεται πάνω από τα κεφάλια μας. Η Γη και η Ανθρωπότητα είναι το έπαθλο. Άλλωστε δεν ονομάζουν τυχαίως την Γη, … το μεγαλύτερο εστιατόριο του Γαλαξία !!! Οι δε Sheti μας αποκαλούν “μαϊμούδες” μεταξύ τους. Τυχαίο ; Δεν νομίζω !

Δεν είμαστε μόνοι μας. Οι αστρονόμοι κάνουν λάθος. Οι επιστήμονες κάνουν λάθος. Είναι εδώ, αλλά δεν μπορούμε να τους δούμε γιατί κρύβονται. Κρύβονται … σε σαφή θέα. Είμαστε οι υπηρέτες τους, είμαστε οι σκλάβοι τους, είμαστε η περιουσία τους … τους ανήκουμε. Robert Morning Sky

Οι Δύο Φατρίες Που Κυριαρχούν Στον Πλανήτη. Α”

Οι Δύο Φατρίες Που Κυριαρχούν Στον Πλανήτη B”

Η Γερμανική ABWHΕR, οι Ναΐτες, οι Βαυαροί Βασιλείς, ο Φον Κανάρης, η Νέα Τάξη, οι Ρότσιλντ, το Federal Reserve Banking System, οι 300 οικογένειες! Μήπως είμαστε τα πιόνια σε μια παγκόσμια σκακιέρα, στα χέρια άψυχων όντων και μυστικών εταιριών;

Το Κάπνισμα Κάνει Καλό;

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η νικοτίνη δεν προκαλεί καρκίνο, δεδομένου ότι ενεργεί στον εγκέφαλο και ότι τα τσιγάρα δεν προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο, αλλά στους πνεύμονες, οισοφάγο, στομάχι, πάγκρεας, παχύ έντερο, νεφρά, και ουροδόχο κύστη, τα όργανα στα οποία εισχωρούν οι καρκινογόνες πίσσες, οι οποίες επίσης καταπίνονται. (Η έμφαση, δική μου). Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες πότε δεν θεώρησαν τον καπνό ως παραισθησιογόνο, γιατί οι Δυτικοί ποτέ δεν κάπνισαν αρκετά μεγάλες δόσεις ώστε να φτάσουν στο επίπεδο που δημιουργούνται παραισθήσεις.

Codex Alimentarius, το Υπέρ-όπλο

…Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως στρέφονται στα φυσικά προϊόντα υγείας (διατροφικά συμπληρώματα και βότανα). Όσο περισσότερα φυσικά προϊόντα υγείας χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, τόσο λιγότερα φάρμακα αγοράζουν. Οι φαρμακευτικές εταιρείες φοβούνται αυτή τη στροφή του κόσμου και έχουν αποφασίσει τον περιορισμό των φυσικών προϊόντων υγείας. Το Codex Alimentarlus είναι ένα έξυπνο μέσο για την προστασία των φαρμακευτικών εταιρειών από την απώλεια εισοδημάτων που προκαλεί η στροφή του κόσμου στα φυσικά προϊόντα υγείας. Το Codex Alimentarius αποτελεί το μέσο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού… !!!

Οι Σπόροι Της Καταστροφής

Ο Κίσσινγκερ, στενός συνεργάτης του Nixon, ο οποίος γαλουχήθηκε από τους Rockefeller, κατάρτισε το επονομαζόμενο: Σημείωμα Μελέτης Εθνικής Ασφάλειας ( National Security Study Memo ), στο οποίο επεξεργάστηκε λεπτομερώς το σχέδιό του για την πληθυσμιακή μείωση. Σε αυτό το σημείωμα στοχοποιεί συγκεκριμένα 13 χώρες: Μπάγκλα- Ντες, Βραζιλία, Κολομβία, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ινδία, Ινδονησία, Νιγηρία, Πακιστάν, Τουρκία, Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες. Το όπλο που θα χρησιμοποιούταν ήταν η τροφή. Ακόμη και αν υπήρχε λιμός η τροφή θα χρησιμοποιούταν για να επηρεάσει τη μείωση του πληθυσμού. Υπάρχει η εξής ηχογραφημένη δήλωση του Κίσσινγκερ:

«Έχοντας τον έλεγχο του πετρελαίου, ελέγχεις τα έθνη.

Έχοντας τον έλεγχο της τροφής, ελέγχεις τους ανθρώπους»

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ!

- Τι σχέση έχουν τα chemtrails με τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια;

- Τι σχέση υπάρχει ανάμεσα στα δηλητηριώδη πρόσθετα των καυσίμων και στην έξαρση καινούριων ασθενειών που παρατηρούνται στους πληθυσμούς και οι οποίες δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο;

-Γιατί εφόσον τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, οι αρμόδιοι επιτρέπουν να συνεχίζεται η κατάσταση;

Τελικά, έχουμε γίνει πιο δημοφιλή πειραματόζωα απ ότι τα άτυχα ποντίκια….

Οι Μετρήσεις Των Συχνοτήτων Schumann

Η συχνότητα Schumann, είναι η ηλεκτρική ραδιοσυχνότητα της Γης. Στα τέλη του 19ου αιώνα που ο Νικολά Τέσλα εξηύρε το εναλλασσόμενο ρεύμα, ήταν οι 6 κύκλοι (Hz). Για αυτό καθόρισε την συχνότητα του ρεύματος στους 60Hz, δηλαδή αρμονική. Στην Ευρώπη χρησιμοποίησαν τους 50Hz για να είναι δυσαρμονική η επίδραση στους ανθρώπους και την φύση (μη μου πείτε Γιατί Άραγε; είναι αυτονόητο).

Οι Ταφόπλακες Της Ανθρωπότητας !!! Και το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ.

Ο λόγος απλός, έθιγε με συνοπτικό τρόπο, θέματα και καταστάσεις τις οποίες οι επικυρίαρχοι (οι διάφορες φυλές ανάμεσά μας με ξένο dna) του πλανήτη και οι υπηρέτες τους (υβρίδια και άνθρωποι) δεν θέλουν να φθάσουν στην αντίληψη των προβάτων, των ανθρώπων ήθελα να πω. Για να εξουδετερωθεί το θέμα, έφθασε και στο χαζοκούτι, όπου φυσικά θάφτηκε, όπως και τα άρθρα μας για το Γεωπαθητικό Στρές και για το του τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο του Ντένβερ!

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ! ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ;

Τεχνητοί τυφώνες με σφραγίδα προελεύσεως, ο τρόπος δημιουργίας τους, γεωμετρικά σύννεφα, ακτινοβολίες ελέγχου καιρού, καθημερινό ψέκασμα των ουρανών, αντίδοτα!

Η NASA πέρσι παραδέχτηκε την ύπαρξή τους και τη χρήση τους για επιστημονικούς σκοπούς (τώρα γελάστε παρακαλώ). Και αυτές οι λευκές γραμμές, δύο συνήθως ή τέσσερις στον αριθμό (εικ.1 και εικ. 1Α) που αφήνουν πίσω τι είναι; (εικ 1Β και 1C). Παγωμένα καυσαέρια λόγω ύψους, όπως μας δικαιολογούνται; Και πάλι τρομάρα μας. Πώς πάτε από αλλεργίες, ανοσοποιητικό σύστημα, άσθμα, ανεξήγητη χρόνια κόπωση, υπέρταση, νόσο του Crohn, σκλήρυνση κατά πλάκας, έρπη, ερυθυματώδη λύκο, Αλτζχάιμερ, δυσθυμίες κλπ τα τελευταία χρόνια; Πώς να τα πάτε με χιλιάδες τόνους οξειδίων αλουμινίου-βαρίου, 4-5 είδη παθογενούς μυκοπλάσματος, περίεργες αιμοσφαιρίνες κι πολλά άλλα που μας ψεκάζουν;

TΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η εικόνα 10 της τοιχογραφίας ξεκαθαρίζει τον σκοπό του ψεκάσματος (chemtrails) από τα λευκά χωρίς διακριτικά αεροπλάνα που γίνεται καθημερινά στους ουρανούς της Δύσης κυρίως από το 1998.

Δεν είναι Συνωμοσιολογία, Επίσημο το Ψέκασμα!

Διαβάστε τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας. Σε μορφή PDF 128 σελίδων, όσοι ξέρετε Αγγλικά. Αφού μας ψεκάζουν εδώ στην Δύση συστηματικά επί 11 χρόνια, βασιζόμενοι στην διατροφή του Δυτικού ανθρώπου με κρέατα κάθε είδους και γαλακτοκομικά τώρα βγαίνουν και μας το λένε επισήμως.

Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ στο ΧΗΜΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΑ των ΟΥΡΑΝΩΝ.

Αν έχετε αγανακτήσει μετά από 11 χρόνια συστηματικού ψεκάσματος των ουρανών μας με χημικά και όχι μόνον, από τα αθόρυβα υπερηχητικά Boeing και από τα Orbs ηλεκτρικής αντιβαρυτητος. Τότε φτιάξτε ένα CB (ChemBuster).

Οι Μεγάλες Συμπτώσεις Του Κόσμου

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε, πολλές συμπτώσεις. Συμπτώσεις που δεν είναι καθόλου συμπτώσεις, και φτάνουν στην προδοσία της ανθρωπότητας. Φταίνε όλοι οι <<μυημένοι>> κύριοι ορισμένων μυστικών εταιριών, που τα στήνουν όλα αυτά, με την απίστευτη βλακεία που τους διακατέχει.

Αυτός ο αόρατος πόλεμος μαίνεται γύρω μας.

Κυβικά διαστημόπλοια ενός κυβικού μιλίου με τεχνολογία superstealth έχουν εγκιβωτίσει την Γη. Η σιωπή της NASA , οι μάχες γύρω από τον ήλιο και με την Αμερικανική αεροπορία, με βολές σωματιδίων και airborne lasers.

Παραισθησιακή Παρασίτωση,

Η νανοτεχνολογία και η νανοιατρική έχουν υλοποιήσει κάτι εφιαλτικό. Αυτές οι ίνες μοιάζουν να έχουν νοημοσύνη. Αναπαράγουν δια αντιγραφής τον εαυτό τους στο ανθρώπινο σώμα, στο ζώο η στο φυτό που χρησιμοποιούν σαν ξενιστή, βάσει της εσωτερικής τους γενετικής τους κωδικοποίησης και των ενσωματωμένων εντολών.

Οι Κεραυνοί Στρατιωτικό όπλο

Οι Περιθωριακοί στρατιωτικοί παίζουν με τον έλεγχο του καιρού και την Γεωμηχανική, χρόνια τώρα.

Καρκίνος Μαστού και η Ροζ Κορδέλα Άλλη Μια Απάτη

Ροζ καρδούλες και ροζ κορδέλες, Πολύ ροζ που όμως παραπέμπει σε σκάνδαλο στο χρώμα του χρήματος…! Το άρθρο είναι τεράστιο αλλά το σύμπτυξα, μπορείς μόνος σου να ψάξεις περισσότερα στοιχεία. Ερεύνησε και τους συνδέσμους. Σε αυτό το άρθρο το χρώμα θα είναι το ροζ. Ο Dr. Samuel Epstein καθηγητής στο University of Illinois School of Public Health δήλωσε:

«Έχετε μια εταιρεία που είναι υποπροϊόν ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές καρκινογόνων χημικών, ελέγχουν την θεραπεία του καρκίνου του μαστού, ελέγχουν την χημείο-πρόληψη (μελέτες), και τώρα ελέγχουν την καρκινική θεραπεία σε έντεκα κέντρα και θα συνταγολογούν τα δικά τους φάρμακα.»

Καρκίνος: Φλέβα Χρυσού

…για τις Φαρμακοβιομηχανίες. Τα ετήσια κέρδη των φαρμακευτικών ανέρχονται σε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ότι πιο κερδοφόρο υπάρχει στον κλάδο του εμπορίου με τη διαφορά – σε σύγκριση με άλλα είδη – ότι, είναι νόμιμα και απολύτως απαραίτητα για τη δημόσια υγεία, έχοντας φυσικά τις ευχές των αναρμόδιων «αρμοδίων» που τους παρέχουν άδεια κυκλοφορίας των «αγαθών» που παρασκευάζουν.



ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More