ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ: Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» τιμώντας την μνήμη του δολοφονηθέντος από Αλβανούς εθνικιστές, Αριστοτέλη Γκούμα, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός απέναντι στην έξαρση του Αλβανικού Εθνικισμού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημητρίου Σούτσου 46 και Λ. Αλεξάνδρας, 115 21, Αμπελόκηποι, πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ), ώρα 06.00 μ.μ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο αφιέρωμα στον Αριστοτέλη Γκούμα

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι κύριοι:



Ευριπίδης Στυλιανίδης - Βουλευτης Ροδόπης Νέα Δημοκρατία,

Μιχάλης Παντούλας - Βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ,

Μάκης Βορίδης - Βουλευτής Υπ. Αττικής και Κοινοβουλευτικός Εκρπόσωπος ΛΑΟΣ,

Χρυσανθος Λαζαρίδης - Οικονομολόγος, Συγγραφέας / Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων,

Σταυρος Λυγερός - Συγγραφέας, Δημοσιογράφος.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Άγγελος Συρίγος Επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντειου Πανεπιστημίου.

Από την Βόρειο Ήπειρο ο κύριος Βασίλης Μπολάνος θα εκπροωσωπήσει ως πρόεδρος την Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "ΟΜΟΝΟΙΑ" και ο κύριος Βαγγέλης Ντούλες, το Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.




Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας") είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες.

Αν και ο Ηλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.

Το Ελληνικό Αρχείο σας παραθέτει όλα τα στοιχεία και τις εικόνες, που δείχνουν την ιστορία και την σημασία αυτού του σημαντικού συμβόλου, στην Αρχαία Ελλάδα.

Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας, αποτελείται απο 16 ακτίνες. Μπορούμε επίσης να τον δούμε και με 12 ή ακόμα και 8 ακτίνες του Ήλιου.

Ο Ήλιος με τις δεκαέξι ακτίνες αντιπροσωπεύει τα εξής: Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ - ΘΑΛΑΣΣΑ - ΦΩΤΙΑ - ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.

Ο Ήλιος της Βεργίνας, κατά κυριότητα συμβολίζει κάτι το παρθένο. Γι'αυτό και συνήθως βλέπουμε το αρχαίο αυτό Ελληνικό σύμβολο, στην παρθένο θεά Αθηνά. Αλλα και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, μπορεί να ταυτοποιηστεί και με τον θεό Απόλλωνα.

Ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε ενα κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας και το βρίσκουμε σε κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό βασίλειο και την δυναστεία των Αργεάδων.

Δεκαεξάστεροι και Οχτάστεροι Ήλιοι παρουσιαζονται συχνα σε Μακεδονικά και Ελληνιστικά νομίσματα και ασπίδες της Περιόδου. Επίσης υπαρχει και αριθμός απεικονίσεων Αθηναίων Οπλιτών να φέρουν ενα πανομοιότυπο δεκαεξάκτινο σύμβολο στη πανοπλία τους, απο τον 6ο π.Χ. αιώνα ,καθώς και σε νομίσματα, απο τη νησιωτική μεχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Κέρκυρα, εύρημα 5ου π.Χ. αιώνα, Λοκρίδα, 4ο π.Χ. αιώνα.

Μετά την ένωση των Ελλήνων υπο την αρχηγεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε το κύριο σύμβολο της Ελληνικής εθνογέννεσης.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία με εικόνες, που δείχνουν οτι στο σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας αποτέλεσε ένα απο τα αρχαία σύμβολα της Ελλάδος, πολύ πριν την άνοδο του Ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας. Δεκάδες νομίσματα, αγγεία κ.α που φέρουν το σύμβολο, βρέθηκαν σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδος, εκτός της Μακεδονίας.





ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΩΣΤΑ


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας στη «μνημειώδη» ομιλία του στη δεξαμενή σκέψης Μπρούκινγκς στην Ουάσιγκτον πίστωσε τη σημερινή τουρκική Κυβέρνηση με ετοιμότητα και βούληση για λύση του Κυπριακού. Εξέφρασε απλώς επιφυλάξεις για το χρόνο. Είπε ότι πιθανόν λόγω εκλογών στην Τουρκία και άλλων εσωτερικών παραγόντων η βούληση για λύση να εκδηλωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ωστόσο, απάντηση σε αυτές τις τουλάχιστον περίεργες δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια δίνει ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος». Ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην πραγματικότητα με το βιβλίο του μας αφυπνίζει ή πρέπει να μας αφυπνίζει και μας παρακινεί να απομακρυνθούμε από λογικές επανάπαυσης και εφησυχασμού. Η ομολογία του είναι σαφής:
«Η Κύπρος είναι μία σταθερή βάση και αεροπλανοφόρο που είναι σε θέση να ελέγχει τις περιοχές του Περσικού Κόλπου και της Κασπίας και τις υδάτινες αρτηρίες του Άντεν και του Ορμούζ, οι οποίες αποτελούν τις σημαντικότερες υδάτινες περιοχές που συνδέουν Ευρασία και Αφρική». «Γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά», προσθέτει, «ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα. Καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε ένα τέτοιο νησί που βρίσκεται στην καρδιά του ζωτικού της χώρου». Και συνεχίζει: «Η Τουρκία πρέπει να είναι προετοιμασμένη, ώστε να απαντήσει με την απαιτούμενη σκληρότητα σε κάθε γεγονός που απειλεί τους στρατηγικούς της υπολογισμούς». Στο βιβλίο του, ο Νταβούτογλου αναφέρει ότι «το Κυπριακό δεν είναι ούτε ένα συνηθισμένο τουρκοελληνικό εθνοτικό ζήτημα, ούτε απλώς μια χρονίζουσα τουρκοελληνική ένταση. Η Τουρκία, που κατέχει μία θέση που επηρεάζεται άμεσα από όλες αυτές τις ισορροπίες, είναι υποχρεωμένη να αξιολογήσει την επί του Κυπριακού πολιτική της έξω από το περιορισμένο πλαίσιο των τουρκοελληνικών σχέσεων. Το Κυπριακό μετατρέπεται με μία συνεχώς και αυξανόμενη ταχύτητα σε ένα ζήτημα Ευρασίας και Μέσης Ανατολής – Βαλκανίων (Δυτικής Ασίας Ανατολικής Ευρώπης). Η πολιτική επί του Κυπριακού πρέπει να τεθεί σε ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο, σύμφωνο προς το ήδη διαμορφωμένο νέο (διεθνές) στρατηγικό πλαίσιο».
Ενώπιον όλων αυτών των αδιαμφισβήτητων δεδομένων με οφθαλμοφανέστατη τη στρατηγική της Τουρκίας και τους συναφείς σχεδιασμούς της στην περιοχή δεν νοείται ούτε επανάπαυση, ούτε εφησυχασμός. Ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ελλάδα. Κυρίως όμως δεν νοείται εδώ στην Κύπρο να αποδυναμώνεται το εσωτερικό μέτωπο μέχρι σημείου διάρρηξης από αφελείς προσεγγίσεις και τοποθετήσεις που είναι δυνατό να αποενοχοποιούν την τουρκική δολιότητα και να αποπροσανατολίζουν από τους βασικούς εθνικούς στρατηγικούς μας στόχους. Η αλάνθαστη διαίσθηση του λαού μας εντοπίζει τις πραγματικότητες. Και θα αποτρέψει τις συνεχείς διολισθήσεις που μας φέρνουν στα πρόθυρα άμεσων και φοβερών κινδύνων για το εθνικό μας μέλλον.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ


ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ!

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΙΣΜΟΥΣ!

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ «ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ» ΥΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ!

Το εργασιακό «δουλεμπόριο» στο ελληνικό δημόσιο έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις!. Η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, οι απολύσεις και η ανασφάλιστη εργασία έχουν πλέον γίνει καθεστώς σε όλο το φάσμα των λειτουργιών του κράτους. Αναφέρουμε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις συμβασιούχων εργαζομένων στο Δημόσιο, από τις πάμπολλες που υπάρχουν, των οποίων η εργασιακή τους σχέση παραπέμπει σε σύγχρονο δουλεμπόριο!

Οι συμβασιούχοι στον Ιππόδρομο με τις συμβάσεις της μίας μέρας (ανανεώνονται από μέρα σε μέρα) εργάζονται για πολλά χρόνια - ακόμη και 35 – και παλεύουν εδώ και χρόνια να μετατρέψουν τη σύμβασή τους σε αορίστου, προκειμένου να αποκτήσουν στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Ως σήμερα, όμως, έχουν απέναντί τους ανάλγητες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων.

Μιά άλλη «καραμπινάτη» περίπτωση δουλεμπορίου στο ελληνικό δημόσιο είναι οι 300, περίπου, καθαρίστριες, οι οποίες εργάζονται με σύμβαση έργου τετράωρης απασχόλησης στο Υπουργείο Οικονομικών και με συμβάσεις ενός μήνα. Το καθεστώς απασχόλησης των γυναικών αυτών είναι πραγματικά απαράδεκτο, καθώς αμείβονται με μισθούς πείνας, 300 ευρώ το μήνα!, χωρίς δώρα, επιδόματα και άδειες. Το πιό κωμικοτραγικό και πρωτοφανές, όμως, είναι ότι οι καθαρίστριες αυτές τα πενιχρά 300 ευρώ τα παίρνουν από τους κωδικούς με τους οποίους το Υπ. Οικονομικών πληρώνει τα υλικά καθαρίοτητας εξομοιώνοντας έτσι τις γυναίκες που καθαρίζουν με τις χλωρίνες και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν!

Ο «μακάβριος», αυτός κατάλογος συνεχίζεται, λες και δεν έχει τέλος: οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΥΟ, οι οποίοι καλύπτουν για τέσσερα περίπου χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία, καθώς ήδη έχουν απολυθεί 48 άτομα (τυπικά έληξαν οι συμβάσεις έργου τους) και οι υπόλοιποι 226 εργαζόμενοι αγωνιούν, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 14-11-2010. Να σημειωθεί εδώ ότι οι συμβάσεις έργου των 226 εργαζομένων καλύπτουν ένα νευραλγικό κομμάτι του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι 170 εξ αυτών εισάγουν δεδομένα, προκειμένου να περαστούν σε ηλεκτρονική μορφή οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, οι εκκαθαριστικές δηλώσεις, το ΕΤΑΚ, το Ε3, το Ε9, καθώς και οι διορθωτικές δηλώσεις, ενώ οι υπόλοιποι 56 ασχολούνται με την υλοποίηση και την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του ΚΕΠΥΟ. Δηλαδή ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του προϋπολογισμού περνάει κυριολεκτικά από τα χέρια τους. Το πλέον τραγικό δεν είναι μόνο λοτι οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν με Συμβάσεις έργου (ούτε καν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας) και επομένως χωρίς άδειες, δώρα, κλπ. Το ακόμα πιό τραγικό είναι ότι είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ και ότι πληρώνονται με ένα αχαρακτήριστο τρόπο. Η αμοιβή τους κάθε μέρα εξαρτάται από τον αριθμό των δακτυλισμών που κάνουν στους κομπιούτερ! Κάθε δακτυλισμός αμοίβεται με 0,0007 ευρώ! Καλά ακούσατε! Με το ζόρι οι εργαζόμενοι αυτοί συγκεντρώνουν περίπου 600 ευρώ το μήνα!

Αυτή η εργασιακή βαρβαρότητα δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία, όπως όλα δείχνουν, προσανατολίζεται στην ανάθεση του πολύτιμου έργου αυτών των συμβασιούχων σε ιδιωτικές εταιρείες. Άλλωστε, εδώ και χρόνια, ένα σημαντικό μέρος των ως άνω εργασιών ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρεία!

Απέναντι σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΚΕΠΥΟ οργανώνονται και αντιστέκονται και προγραμματίζουν για το επόμενο διάστημα δυναμικές κινητοποιήσεις!. Χρέος όλων μας να σταθούμε στο πλευρό τους και στο πλευρό όλων των συμβασίουχων του δημοσίου για στοιχειωδώς ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και σταθερή απασχόληση!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ


«Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της»
«Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»
Ιωάννης Καποδίστριας
ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ,ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ

ΠΟΥ ΠΑΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ


* Σε τρία κομμάτια θα βρεθεί η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας
* Υποψίες πως το "σπάσιμο" γίνεται για να ακολουθηθεί η μέθοδος του "διαίρει και βασίλευε", αφού θα κατατμηθούν και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών

"Σπάσιμο" της ΔΕΗ στα τρία καλείται να εγκρίνει αύριο στη συνεδρίασή του το ΔΣ της εταιρείας, μέσω της δημιουργίας δύο 100% θυγατρικών της μητρικής, στο...πλαίσιο της συμμόρφωσης της Ελλάδας με την Κοινοτική Οδηγία για το διαχωρισμό των δικτύων από τις άλλες δραστηριότητες των ενεργειακών επιχειρήσεων της Ευρώπης.
Η μια θυγατρική θα έχει τη Διανομή, δηλαδή τα δίκτυα χαμηλής και μέσης τάσης όπου και θα μεταφερθούν περίπου 7.000 εργαζόμενοι, και η δεύτερη τη Μεταφορά, δηλαδή τα δίκτυα υψηλής τάσης, με 1.200 περίπου άτομα.
Το μοντέλο αυτό, αν και είναι η πιο ήπια από τις τρεις επιλογές που αφήνει στα κράτη- μέλη της ΕΕ η Κοινοτική Οδηγία, συναντά αντιδράσεις αν και περιορισμένης έκτασης, σε τμήμα συνδικαλιστών όπως φάνηκε από το τεταμένο κλίμα του έκτακτου τριήμερου συνεδρίου που διοργάνωσε η ΓΕΝΟΠ.

Το ψήφισμα της ΓΕΝΟΠ
Το συνέδριο που διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων μεταξύ συνδικαλιστικών παρατάξεων με φραστικές επιθέσεις κατά των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος (την πρώτη ημέρα παρέστησαν τόσο η υπ. κα Μπιρμπίλη, όσο και ο υφυπ. Ι. Μανιάτης), έκλεισε χθες με πλειοψηφικό ψήφισμα από τους συνέδρους ότι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας των δύο θυγατρικών και απορρίπτουν τις δύο άλλες επιλογές που προβλέπει η Οδηγία : Τόσο τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό (το είχε ζητήσει το καλοκαίρι η τρόικα, το είχε αρνηθεί η κυβέρνηση), όσο και εκείνη της μεταβίβασης των δραστηριοτήτων αυτών σε ένα ανεξάρτητο διαχειριστή, τύπου ΔΕΣΜΗΕ, χωρίς όμως συμμετοχή της ΔΕΗ στο μετοχικό του κεφάλαιο όπως ισχύει σήμερα. Η συγκεκριμένη πρόταση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ συγκέντρωσε 140 ψήφους, έναντι των δύο άλλων, μία της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ (30 ψήφους) και μία εκείνης της ΔΑΚΕ (30 ψήφους).
"Τασσόμαστε υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής, εφόσον θα διασφαλισθούν πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος. Βέβαια ακόμη κι αν η κυβέρνηση υιοθετήσει τη συγκεκριμένη λύση, δεν είναι σίγουρο κατά πόσο η τρόικα θα την κάνει αποδεκτή, κάτι που θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Μπιρμπίλη: «Εξετάζουμε σοβαρά την πρόταση της ΔΕΗ»
Στην ομιλία της πάντως η υπουργός κα Μπιρμπίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τις διάφορες επιλογές που προσφέρει η Οδηγία, καθώς επίσης ότι μελετά προσεκτικά την πρόταση της ΔΕΗ. Έδωσε επίσης διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση του 51% των μετοχών της ΔΕΗ όπως σήμερα, ενώ είπε ότι η πώληση μονάδων της ΔΕΗ δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης.

Η ΑΛΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο, το οποίο απαιτεί από τους μετανάστες που θα λαμβάνουν την ιθαγένεια να δίνουν όρκο πίστης προς το Ισραήλ ως «εβραϊκό και δημοκρατικό» κράτος.

Η διατύπωση προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις Αράβων βουλευτών, οι οποίοι κάνουν λόγο για ρατσισμό και θεωρούν ότι αυτή υπονομεύει τα δικαιώματα της αραβικής μειονότητας της χώρας. Προκάλεσε επίσης εντάσεις στις σχέσεις με τους Παλαιστινίους σε μία εποχή κατά την οποία οι ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο εξαιτίας της άρνησης του Ισραήλ να επεκτείνει το μορατόριο για τον εβραϊκό εποικισμό στη Δυτική Όχθη.

Παρουσιάζοντας το μέτρο στο υπουργικό του συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου το υπερασπίστηκε λέγοντας ότι αντανακλά τη βάση της ύπαρξης του Ισραήλ. «Δεν υπάρχει καμία άλλη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή και κανένα άλλο εβραϊκό κράτος στον κόσμο. Αυτή είναι η βάση της ύπαρξής μας και όποιος θέλει να έρθει μαζί μας πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό», είπε στους υπουργούς του ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 22 υπουργοί και οκτώ το καταψήφισαν, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Ο «όρκος πίστης» θα είναι μία τροποποίηση του Νόμου περί Ιθαγένειας. Δεν θα πρέπει να τον δίνουν οι Άραβες ισραηλινοί πολίτες, ούτε οι μετανάστες, σύμφωνα με τον αποκαλούμενο «Νόμο της Επιστροφής», που προβλέπει ότι κάθε Εβραίος έχει το δικαίωμα να γίνει ισραηλινός πολίτης με τη μετανάστευση.

Επηρεάζει όμως τους Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας - που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 25.000 - οι οποίοι είναι παντρεμένοι με αραβικής καταγωγής Ισραηλινούς και ζητούν να λάβουν την ιθαγένεια, στο πλαίσιο της επανένωσης της οικογένειάς τους.

ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ......ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΙ


Λίγα 24ωρα πριν το θρυλικό λόγω τεχνικών προβλημάτων υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, υψώσει την ελληνική σημαία ο

Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Πενταγώνου Βαγγέλης Βασιλάκος, υποβάλει στον υπουργό Άμυνας τη παραίτησή του.

Η σύμπτωση είναι αξιοπρόσεκτη. Ο κ.Βασιλάκος έσπασε κάθε ρεκόρ παραμονής στη θέση του Διευθυντή Εξοπλισμών. Τοποθετήθηκε το 2006 με υπουργό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το πρώτο δύσκολο θέμα που προέκυψε, ήταν το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Ο κ.Βασιλάκος είχε ταχθεί υπέρ της σκληρής στάσης έναντι των Γερμανών και πληροφορίες τον θέλουν ως υπέρμαχο της προσφυγής στη Διεθνή Διαιτησία. Τελικά η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει τη πιο "βελουδίνη" αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί, λίγο πριν από τις εκλογές του 2009,να προσφύγουν εκείνοι στην Διαιτησία και να μας στριμώξουν για τα καλά.

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε την ηγεσία του Πενταγώνου, διατήρησε χωρίς ενδοιασμούς τον κ.Βασιλάκο στη θέση του. Οι Γερμανοί έθεσαν όρο στον υπουργό να μην συμμετέχει ο κ.Βασιλάκος στις διαπραγματεύσεις για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια και αυτό μάλλον ανέβασε τις μετοχές του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών. Οι συνεχείς επιθέσεις που δεχόταν από επιχειρηματικούς κύκλους ο κ.Βασιλάκος ήταν ένα ακόμη στοιχείο που η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου προσμετρούσε στα θετικά του διευθυντή που "κληρονόμησε" από τη προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ.Βασιλάκος "κατηγορήθηκε" ως άνθρωπος που είχε εμμονές οι οποίες δεν του επέτρεπαν να λύσει θέματα.

"Μας θεωρεί όλους -εκ των προτέρων- απατεώνες", έλεγαν επιχειρηματίες του χώρου των εξοπλισμών οι οποίοι πολύ συχνά παραπονούνταν ότι ο κ.Βασιλάκος, ούτε καν δεχόταν να τους συναντήσει. Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Βασιλάκος ήταν εξαιρετικά σχολαστικός ακόμη και με το "και" που αναφερόταν σε κάθε σύμβαση. Αλλά με όλα αυτά που αποκαλύπτονται μέρα με την μέρα για προμήθειες του παρελθόντος,ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει για "σχολαστικότητα";

Η παραίτησή του είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει πλήθος φημών και σεναρίων. Η αφορμή και πολύ περισσότερο η αιτία της παραίτησης τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να είναι απλά ότι "έκλεισε ένας κύκλος",όπως διαρρέουν πηγές της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου και ανακοίνωσε ότι αντικαταστάτης του είναι ο υποπτέραρχος ε.α Δημήτρης Γεωργιόπουλος.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου "ο κ. Βασιλάκος υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να προγραμματίσει τη νέα φάση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αφού ολοκλήρωσε έναν μακρύ κύκλο στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου παραμονής στη θέση του υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Βασιλάκο για τις υπηρεσίες που προσέφερε με στόχο την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και τον παρακάλεσε να παραμείνει στη θέση του από την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του έως την ημέρα της επίσημης αποδοχής της.

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας νέος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ διορίστηκε ο υποπτέραρχος ε.α. και επίτιμος Υπαρχηγός του ΓΕΑ

ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ


ΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ.
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 60 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΧΤΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
ΤΙΠΟΤΑ
ΑΠΛΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ
ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΕΜΠΕΛΗ
ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΛΕΦΤΗ
ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΨΕΥΤΗ
ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΡΕΜΠΕΣΚΕ (ΩΡΑΙΑ ΛΕΞΗ)
ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΤΗ
ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ
ΑΝΡΩΤΗΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ;
ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ,ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ,ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΔΝΤ(ΔΕΝ ΝΟΗΤΑΙ ΤΕΛΟΣ)
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΩΡΑΙΑ ΑΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΣ
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ;
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΩ ΠΑΛΙ ΕΓΩ
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ(ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ)
ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΩ
ΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ:
Α) ΣΠΙΤΙ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ
Β) ΧΩΡΑΦΙ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΦΙΑ
Γ) ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΟΙ
ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ,ΕΘΝΟΣ,ΕΘΝΟΤΗΤΑ,ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΜΟΥ
ΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ;


ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΟΜΙΛΩ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ Ε ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ
ΕΜΑΘΑ ΑΓΓΛΙΚΑ (ΕΤΣΙ ΛΕΩ)
ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ( ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΠΙΕΙ 5-6 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΟΥΙΣΚΙ)
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ
ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΩ
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ.... Η ΜΕ ΑΙΤΙΑ;


Φαίνεται ότι δεν ήταν λίγες οι “προειδοποιητικές” κανονιές που ακούστηκαν στο υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την εισήγηση που δέχτηκε η κ. Διαμαντοπούλου, να μετατρέψει σε “προαιρετικό” το μάθημα όχι μόνο της ιστορίας, αλλά και των θρησκευτικών. Έτσι η ίδια υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να “ανακρούσει πρύμναν” και επιζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.
Μετά το τέλος της συνάντησης, από το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον... διάλογο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως η συζήτηση των δύο κάθε άλλο παρά περί “διαλόγου” ήταν.
Η κουβέντα επικεντρώθηκε στις “προτάσεις” της επιτροπής της κ. Δραγώνα στο υπουργείο. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι μια τέτοια απόφαση είναι Casus Beli όχι μόνο σε ότι αφορά στο υπουργείο Παιδείας και θα σήμαινε όχι μόνο την απόσυρση του ΛΑΟΣ από τον διάλογο για την Παιδεία, αλλά και γενικευμένη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Διαμαντοπούλου όμως φέρεται να διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι δεν τίθεται θέμα εφαρμογής αυτής της εισήγησης και του ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να πέσουν οι τόνοι στο ζήτημα, καθώς η ίδια έγινε στόχος επιθέσεων από μεγάλη μερίδα του Τύπου. Και λόγω αυτού ακριβώς κατά πάσα πιθανότητα η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε την συνάντηση με τον κ. Καρατζαφέρη.
Επειδή κατάλαβε ότι πολλά πράγματα άρχιζαν να θυμίζουν την ιστορία της κ. Γιαννάκου, η οποία από υπουργός, βρέθηκε ξαφνικά εκτός... κοινοβουλίου και χρειάστηκε να την... βολέψει το κόμμα της σε μια θέση “ευρωβουλευτού”, για να σωθούν τα προσχήματα. Επί της ουσίας δηλαδή, ζήτησε την βοήθεια του Καρατζαφέρη, για να “γλυτώσει” από την μήνι του πατριωτικού χώρου.
Αυτό αποδεικνύει το ότι ο πατριωτικός χώρος έχει μια δυναμική, την οποία ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη. Και μπορεί να αναγκάσει ακόμη και υπουργούς να κάνουν πίσω, όταν ξεπερνούν κάποια όρια

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΕΝΑ ΑΣΧΗΜΟ ΟΝΕΙΡΟ


«Σ' αυτό το μέρος νοιώθεις ότι υπάρχει μία αόρατη δύναμη, που σε ωθεί να πεις την ιστορία», λέει ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, που μετέφερε στη μικρή οθόνη το μπεστ σέλερ για το δράμα της Σπιναλόγκας...

Κάπως έτσι... πρέπει να αισθάνθηκε και η Αγγλίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, που αναβίωσε μέσα από το μυθιστόρημα της «Το νησί» μια στιγματισμένη εποχή, που κανείς δεν ήθελε να θυμάται.

Μετά το 1957, όταν έφυγε και ο τελευταίος ασθενής, ακολούθησαν χρόνια εγκατάλειψης και ερήμωσης στη Σπιναλόγκα, μήπως και σβηστούν από τη συλλογική μνήμη όσα συνέβησαν στις αρχές του 20ου αιώνα στο νησί «των ζωντανών νεκρών», τόπο εξορίας των Χανσενικών (λεπρών). Ακόμη και το όνομα της μικρής βραχονησίδας στη βορειοανατολική Κρήτη, απέναντι από την κοσμοπολίτικη Ελούντα έγινε ταμπού. Μέχρι που, καιρό μετά, το ανακάλυψαν ξανά οι τουρίστες…

Όμως, η Σπιναλόγκα δεν ξεκίνησε σαν τόπος εξορίας. Έχει ένδοξες σελίδες η ιστορία της. Οχυρωμένη από την αρχαιότητα, αξιοποιήθηκε από τους Ενετούς στους οποίους οφείλει και το όνομα της Spira Lunga, που σημαίνει «μακρύ αγκάθι». Έγιναν τότε αξιοσημείωτα έργα οχυρωματικά, αλλά και κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ενώ από αισθητικής πλευράς το τοπίο διατηρεί και σήμερα την ομορφιά του. Νέα οχυρωματικά έργα ξεκίνησαν εκ νέου στο νησί το 1574, όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κύπρο και οι Ενετοί κατάλαβαν ότι έρχεται και η σειρά της Κρήτης. Μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Τούρκους (1649), η Σπιναλόγκα έμεινε στα χέρια των Ενετών άλλα 65 χρόνια, γεγονός που οφείλεται στην άρτια οχύρωση της. Όλο αυτό το διάστημα έβρισκαν εκεί καταφύγιο οι επαναστάτες Κρητικοί, γνωστοί ως «Χαΐνηδες», που επειδή δεν άντεξαν τις λεηλασίες και τους σκοτωμούς από τους Τούρκους κατακτητές, ανέβηκαν στο βουνό και άρχισε το αντάρτικο με τις συνεχείς επαναστάσεις έως το 1898 που έφυγε και ο τελευταίος Τούρκος από την Κρήτη. Κατά την περίοδο της ιταλογερμανικής κατοχής οι κατακτητές δεν πάτησαν το πόδι τους στο νησί, γι αυτό λειτούργησαν εκεί παράνομα ραδιόφωνα, ενώ ο γιατρός διευθυντής του νοσοκομείου Γραμματικάκης αντέγραφε τις ειδήσεις και τις μοίραζε σαν δελτία ειδήσεων.

O χαρακτήρας της Σπιναλόγκας άλλαξε δραματικά, όταν ο ύπατος αρμοστής της Κρητικής Πολιτείας, πρίγκηπας Γεώργιος, αποφάσισε στις 30 Μαϊου του 1903 την ίδρυση «λεπροκομείου» στο νησί αρχικά για τους λεπρούς της Κρήτης, καθώς η ασθένεια βρισκόταν σε έξαρση στη μεγαλόνησο. Οι πρώτοι 250 ασθενείς από την Κρήτη μεταφέρθηκαν εκεί στις 14 Δεκεμβρίου του 1904, ενώ μετά την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (1913) άρχισαν να μεταφέρονται λεπροί από όλη τη χώρα. Συνήθως μεταφέρονταν οι πιο «άτακτοι» και «αντιδραστικοί» ασθενείς. Σταδιακά η Σπιναλόγκα λειτούργησε ως «διεθνές λεπροκομείο της Ευρώπης».

Έως τότε οι λεπροί ζούσαν απομονωμένοι σε οριοθετημένες συνοικίες και αναγκάζονταν να φέρουν «κουδουνάκια» για να απομακρύνονται έγκαιρα οι υγιείς. Η παραβίαση των ορίων από τον λεπρό μπορούσε να προκαλέσει τον λιθοβολισμό του. Κρατική μέριμνα δεν υπήρχε, οι ασθενείς ζούσαν από ελεημοσύνη και το στίγμα έφερε ολόκληρη η οικογένεια, η οποία οδηγείτο στο κοινωνικό περιθώριο.

Οι περισσότεροι ασθενείς μεταφέρονταν στη Σπιναλόγκα δια της βίας, συχνά με χειροπέδες, αφού γνώριζαν ότι εκεί θα περνούσαν κατά πάσα πιθανότητα το υπόλοιπο της ζωής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην είσοδο του νοσοκομείου υπήρχε τοποθετημένη επιγραφή, που προειδοποιούσε τους νεοεισαχθέντες: «ο εισερχόμενος να αποθέσει κάθε ελπίδα». Η προσφώνηση, δε, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του νησιού, όταν υποδέχονταν κάποιον καινούργιο, ήταν «καλώς τον», ποτέ «καλωσόρισες».

Παρότι υπήρχαν γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό οι συνθήκες διαβίωσης στο νησί ήταν άθλιες. Μια μεγάλη τρώγλη χωρίς οργάνωση. Όσοι είχαν δυνάμεις, ασχολούνταν με το ψάρεμα και την καλλιέργεια κηπευτικών. Πολλές φορές στην απελπισία τους δραπέτευαν αναζητώντας κάτι να φάνε στα κοντινά χωριά. Όταν γίνονταν αντιληπτοί κλείνονταν για σωφρονισμό σε φυλακή η οποία βρισκόταν σε βράχο και αργότερα καταργήθηκε ως απάνθρωπη. Πολλοί πέθαναν αβοήθητοι και μέσα σε φρικτούς πόνους, παραμορφωμένοι, τυφλοί, ή ακρωτηριασμένοι από την αρρώστια. «Πρόκειται για κόλαση που μόνον η φαντασία ενός Δάντη θα μπορούσε να περιγράψει», έγραφε στον Ελευθέριο Βενιζέλο στις 6 Αυγούστου 1925 ο νομάρχης Λασιθίου μετά την επίσκεψή του στη Σπιναλόγκα, προσθέτοντας ότι «ακόμη και ως τάφος είναι ανεπαρκής».

«Πολλοί έπεσαν στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τη φρικτή φυλακή», σημείωνε στην αναφορά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ στην Τύνιδα, Σαρλ Νικόλ, ο οποίος περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα τη ζωή στο νησί στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει το λεπροκομείο.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι του νησιού, που δεν ήταν ασθενείς, αλλά δεν ήθελαν να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα ακολούθησαν στην εξορία. Ώσπου, το 1948 ανακαλύφθηκε το πρώτο φάρμακο κατά της ασθένειας του Χάνσεν και η Σπιναλόγκα άρχισε να αδειάζει. Οι τελευταίοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο λοιμωδών στην Αθήνα.

Επίλογος του νησιού ήταν η ερήμωση. Η Σπιναλόγκα έμεινε ξεχασμένη και αναξιοποίητη για χρόνια. Πολύ αργότερα με το ενδιαφέρον των τουριστών άρχισε η αναστήλωση και επισκευή των παλαιών κτισμάτων και των οχυρωματικών ενετικών τειχών.

Τους χειμώνες, για να επισκεφθεί κανείς τη Σπιναλόγκα θα πρέπει να βρει κάποιο βαρκάρη να τον περάσει απέναντι και μάλλον δεν θα συναντήσει κανέναν εκτός από τους ανθρώπους του αρχαιολογικού συνεργείου, που εργάζονται εκεί. Το καλοκαίρι, όμως, χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα σπεύδουν να ξεναγηθούν στο νησάκι με την πολυτάραχη ιστορία, γεμάτη σκληρές μάχες και ανθρώπινο πόνο.


ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ





Τα πολεμικά σχέδια δράσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ελλάδας. Ποιος θα είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος που μπορεί να κάνει η Ελλάδα σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων; Πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Αναφορών από τα Αρχηγεία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας προς το ΓΕΕΘΑ; Πώς λειτουργεί το σύστημα Συναγερμού στις μεγάλες μονάδες σε περίπτωση γενικής επίθεσης;
Αυτά και άλλα πολλά που αφορούν τη λειτουργία ολόκληρου του αμυντικού συστήματος της Ελλάδας ζήτησε από το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων η ιδιωτική εταιρεία ALTEC που ασχολείται με ηλεκτρονικά συστήματα, για να δημιουργήσει νέο Λογισμικό για το Στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό.
Τα απόρρητα αυτά στοιχεία - όπως περιγράφονται σε απόρρητο έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb- δόθηκαν τελικά στην ALTEC και προκάλεσαν αμέσως μετά θύελλα αντιδράσεων, με πρωταγωνιστή τον υποπτέραρχο ε.α. και πρώην υποδιοικητή ΑΤΑ Λάρισας κ. Γεώργιο Νταβρή.
Τι περιλαμβάνουν τα στρατιωτικά έγγραφα που ζήτησε και πήρε για λογαριασμό της η ιδιωτική εταιρεία ALTEC:
Εθνικό Σύστημα Αναφορών
Τυπικό Σύστημα Συναγερμού
Οργάνωση και Λειτουργία Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σε περίοδο πολέμου
Εθνικές Αεροπορικές Ασκήσεις
Συντελεστής επάνδρωσης σε ιπτάμενους αξιωματικούς Μαχητικών Αεροσκαφών σε περιόδους ειρήνης και πολέμου
Συνοπτικές Διαταγές Επιχειρήσεων
Ασκήσεις ΝΑΤΟ
Πολεμικά αποθέματα υλικών και εφοδίων
Αξιολογήσεις μονάδων Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας
Αλληλοενημέρωση Μοιρών αεροσκαφών F-16 επί σοβαρών περιστατικών
Ταχεία αποκατάσταση ζημιών μάχης σε εγκαταστάσεις ελληνικών πολεμικών αεροδρομίων
Η παράδοση αυτή των ιδιαίτερα απορρήτων στρατιωτικών εγγράφων και σχεδίων στους ιδιώτες της ALTEC τον Οκτώβριο του 2005, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση - αμέσως μόλις το έμαθε-, του Υπαρχηγού τότε ΑΤΑ κ. Γεώργιου Νταβρή.
Στην ΕΔΕ που έγινε έναν χρόνο μετά ο Υπαρχηγός, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να προσυπογράψει ότι "ουδεμία πληροφορία άκρως απόρρητη-ειδικού χειρισμού έχει διαρρεύσει..." ενώ έκανε λόγο για εμπλοκή "αμερικανοϊσραϊλινής εταιρείας που έλαβε μέρος στο πρόγραμμα, αλλά δεν είχε ανάλογη εξουσιοδότηση ασφαλείας από το ΓΕΕΘΑ".
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της κατάθεσης του:
Κατάθεση Γεώργιου Νταβρή 27/9/2006:
" Την συγκεκριμένη ημέρα 31/10/2005, με κάλεσε στο τηλέφωνο ο τότε Διοικητής της 110 ΠΜ. Σμχος Χρ. Διαμαντίδης ο οποίος με άκρα ανησυχία μου ανέφερε ότι στην εν λόγω αίθουσα της 346 Μοίρας, μέλη της ομάδας WOM SOOM αλλά και προσωπικό της εταιρείας ALTEC στα πλαίσια υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος χρησιμοποιούσαν έγγραφα διαβάθμισης ειδικού χειρισμού. Άμεσα κάλεσα τον Δντη Α2 Σμχο (ΙΕ) Αθανάσιο Τσιάμη μεταβήκαμε στον εν λόγω χώρο της 346 Μ, όπου είδα τον Επγο Γουματιανό με πολίτες άγνωστους σε εμένα οι οποίοι διέθεταν φορητούς υπολογιστές, να βρίσκονται στον χωρο της 346 Μ.
Κάλεσα άμεσα στο γραφείο του Δκτου τον Επγό Γουματιανό, τον Διοικητή της 110 ΠΜ, τον Δντη του ΑΤΑ/Α2 και διέταξα να διακοπούν άμεσα οι εργασίες, να επιστρέψουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα στον χώρο τους....
Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω τα εξής: α/ ο Σχος Κων/νος Βούζιος δεν ανυσήχησε ως όφειλε όταν παρέλαβε μέσω του διαδικτύου το συγκεκριμένο e-mail ούτε προσήλθε σ' εμένα ως αρμόδιο τότε Κλαδάρχη να αναφέρει το γεγονός και β/ως πρόεδρος της ΟΕ/ΟΤΑ εκτιμώ ότι έπρεπε όπως έγινε με τα εμπιστευτικά και τα απόρρητα έγγραφα που ήδη είχαν δοθεί στις εταιρείες, να συγκαλέσει σύσκεψη και να ενημερώσει την ηγεσία για τα αιτούμενα άκρως απόρρητα στοιχεία που απαιτούνταν για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος...
Από τα όσα μέχρι τούδε γνωρίζω δεν είμαι σε θέση απόλυτα να προσυπογράψω όπως ήδη έχω καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αεροδικείου Λάρισας, ότι ουδεμία πληροφορία άκρως απόρρητη - ειδικού χειρισμού έχει διαρρεύσει...
Επίσης αναφέρω ότι μέχρι στιγμής, αν και έχει διαταχθεί προφορικά η επιστροφή όλων των διαβαθμισμένων εγγράφων από τις εταιρείες, δεν ελέγχθηκε το προϊόν που οι εταιρείες αυτές σχεδίαζαν χρησιμοποιώντας τ'ανωτέρω έγγραφα, ούτε και οι χώροι και τα computers αυτών. Επιπρόσθετα από όσα γνωρίζω, στην διαμόρφωση του προγράμματος εμπλέκεται και η αμερικανοϊσραϊλινή εταιρεία, σε συνεργασία με την HOMS, οποία από όσα γνωρίζω έλαβε μέρος στο πρόγραμμα, αλλά δεν είχε ανάλογη εξουσιοδότηση ασφαλείας από το ΓΕΕΘΑ. Συγκεκριμένα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στον Δ' Κλάδο του ΑΤΑ"

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More