ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ


Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί, διαφορετικά αυτό ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με τη βία!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση τους…

Με τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καταρρέει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας της. Δεν πρόκειται μόνο περί των πρωτοφανών, αντιλαϊκών, αντικοινωνικών και ανθελληνικών μέτρων από μια αυτονομαζόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση, αλλά περί αποκαλύψεως του συστηματικού ψεύδους και της εξαπάτησης με τα οποία καθησυχάζει το Λαό μέχρι να καταφέρει τα κτυπήματά της. Πόσες φορές τους τελευταίους μήνες ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δεν διαβεβαίωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Είναι ολοφάνερο ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του είναι πλήρως αναξιόπιστοι. Οι προεκλογικές τους υποσχέσεις απέχουν πολύ πέραν των συνήθων ψευδών που είχε συνηθίσει να ανέχεται ο Λαός από τους επαγγελματίες πολιτικούς. Με την καταστρεπτική πολιτική τους δεν σώζουν τη Χώρα από τη χρεοκοπία, αλλά οδηγούν το Λαό στην εξαθλίωση.

Η Κυβέρνηση απέτυχε να κυβερνήσει τον τόπο, προστατεύοντας τα συμφέροντα του Λαού. Οφείλει αμέσως να παραιτηθεί και η Χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές χωρίς τη συμμετοχή των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων, τα οποία άμεσα πρέπει να διαλυθούν. Ο πολιτικός τους βίος τερματίσθηκε, Αν δεν το πράξουν μόνοι τους, θα το πράξει βίαια ο Λαός. Και δεν πρόκειται μόνο περί του κυβερνώντος κόμματος αλλά όλων των κομμάτων. Αν έχουν την παραμικρή αίσθηση ευθύνης πρέπει σήμερα να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα. Αλλά δεν πρόκειται γιατί είναι συνένοχοι στα εγκλήματα κατά του Λαού. Δεν τους απαλλάσσει σε τίποτα από τις ευθύνες τους, επειδή δεν ανήκουν στην κυβερνώσα παράταξη. Έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες, γιατί υπηρετούν το ίδιο ανθελληνικό και αντιλαϊκό σύστημα εξουσίας.
Η Χώρα βαίνει προς το χάος και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι βέβαιο πως οι βουλευτές και τα κόμματα θα εξαφανισθούν, όταν θα έρθει το τέλος, αφού έχουν εξασφαλίσει τις καταθέσεις τους για τους ιδίους και τις οικογένειες τους. Αλλά ο Λαός θα τους αναζητήσει και από την οργή του δεν θα γλυτώσει κανείς. Τώρα είναι η ευκαιρία, όσοι βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και αισθάνονται Έλληνες, να παραιτηθούν άμεσα και να ωθήσουν την ανθελληνική Κυβέρνηση στην πτώση. Άλλως είναι συνένοχοί τους.
Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας, τους επισκέπτες της σελίδας να κινητοποιηθούν δυναμικά στους χώρους τους και να αξιώσουν την παραίτηση της Κυβέρνησης και διάλυση όλων των κομμάτων της Βουλής. Άμεση προκήρυξη εκλογών και ανάδειξη συντακτικής Βουλής για να τεθεί τέλος στην άθλια μεταπολίτευση με την ψήφιση νέου Συντάγματος. Έλεγχος των υπευθύνων, καταδίκη και δήμευση των περιουσιών τους. Επιτέλους να σταματήσει η διαφθορά και να ανασχεθεί η κατρακύλα του Έθνους.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ


Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό και συγκροτημένο stress test, που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ολοκληρώθηκε προ δύο εβδομάδων και αφορά 48 τράπεζες της Ευρωζώνης και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε αυτές στην περίπτωση haircut, που αναφέρονται ως δεδομένα για τις προβληματικές χώρες, με πρώτη την Ελλάδα.

Το αποκαλύπτουμε σήμερα , με την βεβαιότητα ότι αυτό το τεστ, αποτελεί τον οδηγό για τις αποφάσεις και τις επιλογές που γίνονται τόσο στο Συμβούλιο Κορυφής της Κυριακής όσο και στο επόμενο της Τετάρτης.

Τα όρια του συστήματος

Στο stress test αυτό τα δεδομένα που τίθενται είναι απολύτως συγκεκριμένα . Ο δείκτης Tier 1, επάρκειας κεφαλαίων των τραπεζών τίθεται στο 7%, λιγότερο δηλαδή από το 9%, που ζητείται από την ΕΚΤ και την Κομισιόν.
Στο επίπεδο των Haircut οι υπολογισμοί είναι ως εξής : Ελλάδα 60% , Πορτογαλία 27%, Ιταλία 4%, Ιρλανδία 8%, Ισπανία 4%.

Κρίνοντας από την επιμονή της Γερμανίας για την ελληνική διαγραφή χρεών, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το στρατηγικό πλάνο του άξονα και ειδικά του Βερολίνου παρακολουθεί τα αποτελέσματα και τα δεδομένα του συγκεκριμένου τεστ αντοχής των τραπεζών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που τέθηκαν, οι κύριες τράπεζες της ευρωζώνης θα χρειασθούν περίπου 96δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους, εφόσον έχουμε «κούρεμα» στις προβληματικές χώρες στο επίπεδο που προαναφέρεται.

Οι Ελληνικές τράπεζες

Σχετικά τώρα με την προοπτική των ελληνικών τραπεζών και τις αναγκαίες ανακεφαλαιοποιήσεις τους , μετά το haircut του 60%, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής από πλευράς κεφαλαίων και περάσματος των μετοχών τους στην διαχείριση της Ευρώπης και του EFSF, που θα δώσει τα κεφάλαια.

- Εθνική , 6,7δισ. ευρώ (72,39% )
- Eurobank 6,3 δισ. ευρώ (93,17 %)
- Αγροτική 5,6 δισ. ευρώ (94,29 %)
- Πειραιώς 5,5 δισ. ευρώ (93,62%)
- Alpha Bank 3,1 δισ. ευρώ (80,32%)
- Marfin Bank 2,5 δισ. ευρώ (80,40%)

Εφόσον οι τελικές αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής καταλήξουν, όπως όλα δείχνουν σε διαγραφή μέρους του χρέους ( αφού εξαιρούνται τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, τα κεφάλαια του Μνημονίου και τα ομόλογα που υπερβαίνουν σε διάρκεια το 2020) κατά 55-60%, οι ελληνικές τράπεζες, θα έχουν περιθώρια μερικών μηνών, για να βρουν τα κεφάλαια αυτά που απαιτούνται, διαφορετικά θα περάσουν σε ευρωπαϊκό και όχι σε κρατικό έλεγχο, όπως συνήθως υποστηρίζεται.

Οι διοικήσεις και οι μέτοχοι τους μεγάλοι και μικροί, θα αποτελέσουν παρελθόν και για τον λόγο αυτό , υπάρχουν συντονισμένες αντιδράσεις για το νέο PSI, σε αντίθεση με εκείνο του Ιουλίου, που το άντεχαν οι Έλληνες τραπεζίτες.

Η απώλεια ελέγχου

Μαζί με τους μετόχους θα χαθούν και οι κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες , ύψους περίπου 110 δισ. ευρώ, που οι κυβερνήσεις Καραμανλή και στη συνέχεια Παπανδρέου , αποφάσισαν από το 2008 και μετά για την στήριξη τους.

Οι Έλληνες τραπεζίτες και μέτοχοι δείχνουν ότι χάνουν συλλήβδην το «τραίνο» της διατήρησης των τραπεζών τους , μετά από μια 15ετια ανέλπιστων τζίρων και κερδών , έχοντας παρασύρει επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε υπερβολικό δανεισμό, με τοκογλυφικά επιτόκια. Επίσης έχοντας χάσει μια κρίσιμη διετία , όπου θα μπορούσαν να συγχωνευθούν και να αναζητήσουν διεθνείς εταίρους, τώρα μοιάζουν μάλλον χωρίς ελπίδα, με τις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών να έχουν καταρρεύσει και τα δεδομένα της ευρωζώνης, σε μια ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα , να τελειώνει τη Διοίκηση τους.

Υπάρχει φυσικά και μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που ήδη σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προβάλλεται. Ταιριάζει άλλωστε και με τους όρους της αγοράς. Οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών, να επανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες τους από ίδια κεφάλαια. Από μέρος δηλαδή της περιουσίας και των υπερκερδών που απέκτησαν τις προηγούμενες δεκαετίες, κάτι όμως που ούτε καν συζητείται στους τραπεζικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας.

Τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Κρίσιμο ζήτημα , που δημιουργείται με τα νέα δεδομένα είναι όχι τόσο οι μισθοί και οι συντάξεις, που θα κατέρρεαν και χωρίς το σχετικό αυτό haircut, αφού μάλιστα δεν δείχνει ότι θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός, αλλά τα επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, που αν περάσουν σε ευρωπαϊκό έλεγχο , σημαίνοντα ρόλο για την εξέλιξη τους θα έχουν οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες των ΑΑΑ και ειδικά το Βερολίνο.

Με δεδομένο ότι τα περισσότερα στεγαστικά ή τα επιχειρηματικά δάνεια , εξαιτίας της ύφεσης που θα βαθύνει , των Μνημονίων , των φόρων και του Πολυνομοσχεδίου, θα βρεθούν στα «κόκκινα», η ιδιωτική οικονομία της χώρας , παράλληλα με τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές, θα βρεθούν υπό ξένο έλεγχο.

Στην ίδια κατάσταση θα βρεθούν και οι καθεστωτικές επιχειρήσεις μίντια , οι διαφημιστικές και όλος ο κύκλος των υπηρεσιών, που είναι και ο μοναδικός που αναπτύχθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα.

Ασφαλείς οι καταθέσεις

Για τις καταθέσεις υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι θα είναι ασφαλείς. Άλλωστε υπάρχει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών των Ιούλιο για εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ (ανά καταθέτη και ανά τράπεζα) μέχρι το 2015, μέσω του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ ), ενώ σε περίπτωση περαιτέρω αναδιάρθρωσης ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) θα κληθεί να στηρίξει τις τράπεζες που θα υποστούν τις απώλειες από το haircut.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


Το κείμενο που ακολουθεί είναι επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Γονέων Βαυαρίας προς την Άννα Διαμαντοπούλου!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ Α.Σ
Αριθμός Συλλόγου 14362


Αρ. Π. Εξ. 13/11
Μόναχο, 17.10.11


c/o
Krikis Athanassios
Dachauerstr. 481, 80993 München
Email: anthanassios.krikis@man.eu


Προς: την κα Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Νέος νόμος /πλαίσιο για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού.


Κυρία Υπουργέ


Με το νέο νόμο /πλαίσιο για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού, προσπαθείτε την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Γερμανία, να την κάνετε κομμάτι του καταρρέοντας ελληνικού κρατικού συστήματος, μ’ ένα «σχεδιάγραμμα εξόντωσης» και «στραγγαλισμού» του δημόσιου σχολείου αποκλείοντας τους μαθητές της Γερμανίας από την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας αφού με το κλείσιμο των Ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία στερείτε από τους μαθητές την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση που τους προσφέρει το Λύκειο, με αποτέλεσμα να στερείτε από τα Ελληνόπουλα που θέλουν να μάθουν τη Γλώσσα της Πατρίδας τους, το δικαίωμά τους να την διδαχθούν, αλλά επίσης στόχος σας είναι να καταργήσετε και το ποσοστό 3% των φοιτητών και σπουδαστών που εισάγονται μέχρι τώρα στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, αφού με το κλείσιμο των Ελληνικών Λυκείων στερείτε από αυτούς τους μαθητές τη δυνατότητα να εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ειδικότερα η διάταξη του υπό ψήφιση Νόμου, η οποία προβλέπει την κατάργηση των Ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία έρχεται σε αντίθεση και διαψεύδει όσα δηλώσατε στη Βουλή αλλά και στο από 25-05-2010 Δελτίο Τύπου όπου αναφέρατε ότι: «Η πολιτική μας θα μπορούσε να συνοψιστεί στο δόγμα ότι δεν πρέπει ούτε ένα Ελληνόπουλο, σε κανένα σημείο του πλανήτη, τη στιγμή που θέλει να μάθει ελληνικά, να μην έχει τη δυνατότητα να μάθει. Γι’ αυτό το θέμα της γλώσσας, είναι το κεντρικό στοιχείο, γύρω από το οποίο οργανώνεται αυτή η πολιτική».


Θέλετε να διαλύσετε ήθη και έθιμα;
Θέλετε να εξοντώσετε όσους μιλούν ελληνικά;


Το Υπουργείο Παιδείας μας ξεγέλασε με τον δήθεν Διάλογο της Παιδείας του εξωτερικού. Στείλατε την Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και την Υφυπουργό σας στο Μόναχο, οι οποίες με εντυπωσιακή σκηνοθεσία παίξανε τον συγκεκριμένο ρόλο τους. ότι δήθεν θα δώσουν την μάχη τους μαζί με το θύμα, (Πειράματα του Παυλώφ), για την αναβάθμιση των σχολείων μας στη Γερμανία, ενώ ήταν προκαθορισμένη η τύχη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, κατεξευτελίζοντας το επίπεδο των σχολείων μας με τις ανούσιες δήθεν αλλαγές «μεταρρυθμίσεις» κατωτάτου Γερμανικού επιπέδου, με βιβλία γραμμένα στο γόνατο.


Το πετύχατε αυτό με πολύ υπομονή, βήμα – βήμα και τμηματικά σε κάθε γενιά μέχρι στους σημερινούς μαθητές, χωρίς να αισθάνεστε σαν αρμόδιοι, συνυπεύθυνοι στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτό εκφυλισμό της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των παιδιών μας.


Το Υπουργείο Παιδείας, το γραφείο Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Μονάχου και άλλοι καλοθελητές που εμφανίστηκαν με ψεύτικη πατρότητα με σκοπό την παραπλάνηση των γονέων και μόνο τυφλωμένοι από τις προσωπικές και οικονομικές τους φιλοδοξίες αλλά και για να επιδείξουν έργο στα αφεντικά τους δεν διστάζουν να μετέλθουν κάθε μέσου, μέχρι και να θυσιάσουν τους 2.000 Έλληνες μαθητές της Βαυαρίας, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα σχολεία της Βαυαρίας χρηματοδοτούνται από την Κυβέρνηση της Βαυαρίας με το 100% στους μισθούς των εκπαιδευτικών και το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων και από τις επιχορηγήσεις αυτές το Ελληνικό Δημόσιο έχει και έσοδα, με την παράνομη παρακράτηση του 25% από τον μισθό των εκπαιδευτικών, τα οποία κατατίθενται στον Προϋπολογισμό της Ελλάδας.


Προφανώς για το Υπουργείο Παιδείας, ισχύει ότι:


«Ηθικόν είναι ότι εξυπηρετεί το Κόμμα»;


Πως εξηγείται αλλιώς, ότι κάποιοι αρμόδιοι διαχειριστήκαν το θέμα μας με ένοχη ανικανότητα; Κάποιοι διέσυραν και οδήγησαν τα παιδιά μας στα στόματα θηρίων, είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες.


Και να που φτάσαμε, με την «Τεχνική του Σαλαμιού»!! Ισοπεδωθήκανε στο μηδέν τα σχολεία μας. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!


Με αυτήν την ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας προς μαθητές που για μια ακόμη φορά αρνείται πεισματικά να ενσωματώσει τα τέκνα του, δείχνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας. Όπως επίσης πουθενά στο κόσμο δεν υπάρχουν σχολεία τα οποία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχουν βιβλία.


Κυρία Υπουργέ


Μάλλον θα ζείτε και θα κυβερνάτε σε άλλη χώρα, αλλιώς θα γνωρίζατε πώς η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν και πως η αξιοπρέπεια και η μόρφωση των μαθητών μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα.


Με τη ψήφιση του νέου νόμου καταργείτε την δημόσια ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία. Είναι αυτονόητο επίσης ότι οι γονείς και οι μαθητές της Γερμανίας δεν θα το δεχθούν αυτό. Δεν αντέχουμε άλλο, να διεκδικείτε πιεστικά τα δάκρυα και το αίμα μας. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Και πρέπει να σας το πούμε «δεν σας παίρνει άλλο γιατί εσείς είστε η Υπουργός, ενώ εμείς είμαστε απλοί γονείς», γονείς και μαθητές που τους έχετε τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια.


Γι’ αυτό θα σας το φωνάξουμε στα αυτιά σας, στα αυτιά όλων των αρμοδίων:


«Ως εδώ»!


Αν δεν μπορείτε, να βρείτε λύσεις, πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες, ομολογήστε την αδυναμία σας.


Δεν είναι ντροπή να μη μπορεί κανείς, είναι όμως απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Φτιάξατε μια εκπαίδευση που προσφέρει στους μαθητές πολύ λιγότερα από όσα τους απαιτεί.


Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στους μαθητές και γονείς που ταχθήκατε να υπηρετείτε.


Όλοι οι Γονείς και οι μαθητές στη Γερμανία ζουν σήμερα με το άγχος και την αγωνία με ποιόν τρόπο θα μπορούν να εισάγονται στα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά την κατάργηση των Ελληνικών Λυκείων και τι ακριβώς θα ισχύσει για το ποσοστό 3% εισαγωγής των Ελλήνων μαθητών εξωτερικού στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας;


Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Βαυαρίας


Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας


Α. Κρίκης Ζ. Γκουτζίνα

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ


"Χέρι" σε μισθούς και συντάξεις έβαλαν τρεις τράπεζες (Eurobank, Πειραιώς και Αγροτική), δηλαδή χρησιμοποίησαν ρευστότητα από τους λογαριασμούς ιδιωτών συνταξιούχων και μισθωτών για να ικανοποιήσουν πρόσκαιρες ανάγκες τους! Η είδηση είναι πολύ σοβαρή, αφού δείχνει ανάγλυφα σε πιο σημείο έχει φτάσει το τραπεζικό σύστημα και βέβαια πλέον δικαιολογούνται απόλυτα όσοι βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό!

Για την πράξη του αυτή τιμωρήθηκαν με πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», στις τράπεζες Αγροτική, Eurobank και Πειραιώς "διότι προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατίθετο σε αυτούς".

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην Eurobank Ergasias, πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόστιμο 60.000 ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα. Τις σχετικές αποφάσεις επιβολής προστίμου υπογράφει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος. Σύμφωνη γνώμη για την επιβολή κυρώσεων διατύπωσε για τις παραπάνω περιπτώσεις και η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ


Μια εκπληκτική αποκάλυψη προέκυψε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το επίπεδο του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους: Όπως μεταδίδεται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταξύ των ιδεών που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι να επεκταθεί η περίοδος αποπληρωμής και να κοπούν τα επιτόκια στο πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας των 110 δισ. ευρώ. Και συνεχίζει η ανταπόκριση: "Η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχουν μέχρι σήμερα δανείσει στην Ελλάδα 48 δισ. ευρώ από το συγκεκριμένο πακέτο"!

Δηλαδή η χώρα έχει δεθεί για 48 κωλο-δισεκατομμύρια

Αυτό ήταν όλα όσα πέτυχε με το Μνημόνιο και την ισοπέδωσή της η κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν τον χειμώνα του 2010 της δάνειζαν 50 δισ. οι αγορές με επιτόκιο 4,5% (η Ρωσία τα 25 δισ.) και έως 6,5% οι διεθνείς αγορές τα υπόλοιπα 25 δισ..

Και φτάσαμε στο σημείο να μας πτωχεύουν τώρα και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο της χώρας έχοντας δώσει μόλις 48 δισ. ευρώ και αυτά δανεικά βέβαια!

Αυτού του είδους η συμφωνία από μόνη της θα έπρεπε να κινητοποιήσει τις δικαστικές αρχές της χώρας και να ξεκινήσουν την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, μαζί βέβαια με όλα τα άλλα γεγονότα που την έχουν συνοδεύσει.

Κατα τα λοιπά πολύ δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος. Η Γαλλία δέχεται ανώατο 40% "κούρεμα" για τις τράπεζές της και η Γερμανία που είναι λιγότερο εκτεθειμένη και το μόνο που επιθυμεί είναι να μην πληρώσει άλλο το ελληνικό χρέος, δεν κατεβαίνει κάτω από το 60%. Οι οικονομικοί παρατηρητές θεωρούν ότι "Μπορεί να τα βρούν ίσως στο 50%", αλλά και πάλι το ποσοστό είναι τεράστιο: Τα ελληνικά - ελλειμματικά - ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να πληρώσουν "από την τσέπη τους" κάπου 13 δισ. ευρώ και οι τράπεζες άλλα 20-25.

Και αν οι τράπεζες απλά σε πρώτη φάση θα κρατικοποιηθούν και εν συνεχεία θα περιέλθουν σε ξένα χέρια, σηματοδοτώντας την τιμωρία στο άπληστο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα Ταμεία: Που θα βρούν πόρους για συντάξεις και εφάπαξ σε μία χώρα που θα διοικείται από τους Γερμανούς;

Σύμφωνα με το Dow Jones, αν το κούρεμα μείνει στο 21%, όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 143 δισ. ευρώ σε δάνεια έως το 2020.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ


Παρότι δεν είναι ωραίο, υπάρχει κάποιος βαθμός...
χαιρεκακίας, γιατί η Βουλγαρία πάντοτε συγκρίνεται με την Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας "έχουμε τώρα την εντύπωση ότι οι Έλληνες τα πηγαίνουν χειρότερα από εμάς. Αυτό μας βοηθά πολύ ως κυβέρνηση".


Όπως εξήγησε ο υπουργός οι Βούλγαροι έκαναν για χρόνια θυσίες προκειμένου να διατηρηθεί το χρέος τους στα χαμηλότερα στην Ευρώπη και στο 16% του ΑΕΠ το 2010, αλλά κοίταζαν με φθόνο το επίπεδος διαβίωσης των Ελλήνων γειτόνων τους.


"Τώρα επωφελούμαστε από το γεγονός ότι το περιβάλλον επιδεινώθηκε για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα", είπε ο υπουργός Ντιάνκοφ αναφερόμενος στις ελληνικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν σε βουλγαρικό έδαφος, προσθέτοντας ότι είναι σχεδόν 2.000 και ότι καταθέτουν τα λεφτά τους σε βουλγαρικές τράπεζες.


Τα κεφάλαια που μπαίνουν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία σύμφωνα με τη δήλωση του υπολογίζει ότι ανέρχονται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Παρόλα αυτά ο Ντιάνκοφ είπε ότι «είναι πολλά λεφτά για τη Βουλγαρία, ωστόσο θα προτιμούσα ο γείτονάς μας να τα πήγαινε καλύτερα, αυτό θα ενίσχυε τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών».


ΟΙ ΑΤΑΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940


Tο βιβλίο του Γεωργίου Σούρλα «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν» παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην Πύλη. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για τους 7.976 ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών στη Βόρεια Ήπειρο, οι οποίοι πρέπει να βρουν την τελευταία τους κατοικία, αφού παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.Αυτό άλλωστε επιβάλλουν τα πανάρχαια έθιμά μας, τον σεβασμό στους νεκρούς. Στην Ελλάδα κάνουμε παρελάσεις, βγάζουμε λόγους, οι νεκροί όμως ξεχειμωνιάζουν άταφοι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.
Με το θέμα των ηρώων που παραμένουν άταφοι, άρχισε να ασχολείται ο κ. Σούρλας, όταν πριν κάποια χρόνια τού τηλεφώνησε ένας Βορειοηπειρώτης από την Κορυτσά και του είπε ότι την ώρα που όργωνε το χωράφι του, έβγαιναν οστά και έσπαζαν κρανία νεκρών ανθρώπων.
Επίσης γιος πεσόντος τού ανέφερε ότι θέλει να δει το όνομα του πατέρα του σε μια μαρμάρινη πλάκα και ένας ταξίαρχος ότι θέλει να βρει τα οστά του αδελφού του.
Με τα χρήματα από τη Βουλή των Ελλήνων, από τα έσοδα του βιβλίου καθώς και από τις δωρεές πολλών επώνυμων και ανώνυμων Ελλήνων θα δημιουργηθεί το μνημείο στο Καλπάκι, γιατί οι ήρωες περιμένουν.....
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Κουφογάζος μίλησε με θερμά λόγια για τον πολιτικό Γεώργιο Σούρλα και αναφέρθηκε στους ήρωες του 1940. Από τότε πέρασαν 71 χρόνια και τα παιδιά εκείνης της εποχής μπήκαν στην τρίτη ηλικία, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν εκείνη τη μεγάλη ημέρα.

ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.


Μπορεί οι εν Ελλάδι και διεθνείς οικονομικοί «εγκέφαλοι» να σπεύδουν να βεβαιώσουν σε κάθε ευκαιρία ότι οι αποταμιεύσεις των καταθετών παραμένουν ασφαλείς και εγγυημένες, η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών όμως οδηγείται σε αδιέξοδο.

Αυτό ομολογούν οι Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι εκτιμούν ότι το τραπεζικό σύστημα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βγει αλώβητο από τις συμπληγάδες του κουρέματος.

Και αυτό γιατί ένα κούρεμα της τάξης του 50% στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στα κεφάλαιά τους, το οποίο θεωρείται απίθανο να καλυφθεί από τους μετόχους.

Η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για κρατικοποίηση των τραπεζών, χωρίς όμως να είναι σαφείς οι συνέπειες μια τέτοιας κίνησης, προκαλούν αγωνία στους καταθέτες, οι οποίοι έσπευσαν μέσα στην εβδομάδα που πέρασε να σηκώσουν πάλι μεγάλο μέρος των καταθέσεων.

Το ένα σχέδιο για τις τράπεζες προβλέπει «ήπια», μερική κρατικοποίηση, που σημαίνει ότι οι σημερινοί μέτοχοι θα παραμείνουν, αλλά ως μέτοχοι μειοψηφίας και ενδεχομένως να διατηρήσουν τη δυνατότητα επανάκτησης του ελέγχου των τραπεζών στο μέλλον.

Το κακό σενάριο ομιλεί περί πλήρους κρατικοποίησης των τραπεζών, με αλλαγή διοικήσεων και οριστικές απώλειες για τους μετόχους, που ενέχει τον κίνδυνο υγιείς τράπεζες να γίνουν προβληματικές, όπως η Αγροτική.

Απώλειες μέχρι κια 11 δισ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία

Απώλειες μέχρι και 11 δισ. ευρώ μπορεί να καταγράψουν τα ασφαλιστικά ταμεία από ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» της τάξεως του 50% στο ελληνικό χρέος.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», τα ταμεία κατέχουν ομόλογα ονομαστικής αξίας 7 δισ. ευρώ, ενώ κεφάλαια ύψους 14 δισ. ευρώ είναι δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου το μεγαλύτερο τμήμα έχει επενδυθεί σε κρατικούς τίτλους.

Οι απώλειες που θα υποστούν τα Ταμεία θα πρέπει να καλυφθούν από εγχώριες πηγές, όπως για παράδειγμα από τμήμα των φορολογικών εσόδων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις τελευταίες ετήσιες εκθέσεις της για τα Σκόπια, αποφεύγει τη χρησιμοποίηση του όρου "μακεδονικός", με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφέροντας ότι η παράλειψη του προσδιορισμού "macedonian" (μακεδονικός) στην ετήσια έκθεση προόδου για τη χώρα "προσβάλλει βαθιά τα συναισθήματα των πολιτών της".

Το θέμα προέκυψε όταν στην καινούρια έκθεση προόδου, που δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου και δυσαρέστηκε συνολικότερα τα Σκόπια, η Κομισιόν παραλείπει την χρήση του όρου "μακεδονικός-ή- ό" για τον ορισμό της γλώσσας, του έθνους και των θεσμικών οργάνων της χώρας.


Επιστολές διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό απέστειλαν επίσης, εν είδει "βομβαρδισμού" στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον αρμόδιο Επίτροπο, πρυτάνεις δημόσιων πανεπιστημίων και φοιτητικές ενώσεις, η Ένωση Συγγραφέων της χώρας, οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και χάντμπολ της ΠΓΔΜ κ.ά.

ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΜΩΣ; ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΕΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 1940;;; ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ Η "ΛΙΣΤΑ"


Grèce : 219 - Ελλάς : 219
Norvège : 61 - Νορβηγία : 61
France : 43 - Γαλλία : 43
Pologne : 30 - Πολωνία : 30
Belgique :18 - Βέλγιο : 18
Hollande : 4 - Ολλανδία : 4
Yougoslavie : 3 - Γιουγκοσλαβία : 3
Danemark : 0 - Δανία: 0
Tchécoslovaquie : 0 -Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0 -Luxembourg : 0

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ


ΑΙΓΑΙΟ, 1940 ΚΑΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ»: Γνωστά τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τις επιδιώξεις των Τούρκων στο Αιγαίο μας, επιδιώξεις που κατ’ ουσίαν έχουν την θερμή συμπαράσταση των «συμμάχων» μας. «Συμμάχων» μας και στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η τουρκική όμως διεκδίκησις της ελληνικής θάλασσας δεν είναι υπόθεσις σημερινή.

Όπως γράφει στο βιβλίο του «GLORIA VICTIS” ο κ. Δ.Γ. Τζαμκιρέτης, βασιζόμενος σε αδιάψευστες πηγές και ειδικότερα στο βιβλίο του πρέσβυ Παπαδάκη «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», την ίδια στιγμή που η Ελλάς κατέρρεε κάτω από την πίεση δύο αυτοκρατοριών, οι «σύμμαχοί» μας σχεδίαζαν να παραχωρήσουν τα νησιά του Αιγαίου στους Τούρκους, απ’ όπου φυσικά δεν θα έφευγαν ποτέ!
Από το βιβλίο αυτό σας παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα: «Μιλώντας για τα νησιά, αξίζει να δούμε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που παρέμεινε (σκόπιμα όπως τόσα άλλα) άγνωστο και που αφορά σε άλλη μια (από τις αμέτρητες) ατιμία που διέπραξαν οι Άγγλοι εναντίον μας.

Μόλις έφτασε στην Κρήτη ο Άγγλος πρεσβευτής (φεύγοντας το ξημέρωμα της 23-4 με τον βασιλιά και τον πρωθυπουργό), πήρε ένα τηλεγράφημα από το Λονδίνο που τον διέτασσε να προβεί σε ενέργειες προς την Ελληνική κυβέρνηση, διότι «ήταν ζωτικώς επάναγκες να προληφθεί η υπό Γερμανών κατάληψις Λήμνου, Μυτιλήνης, Χίου. Ελπίζεται καταστεί δυνατόν να πεισθούν οι Τούρκοι να καταλάβουν προσωρινώς τας νήσους, προς το συμφέρον των Άγγλων και των Ελλήνων. Πείσατε Ελληνική κυβέρνησιν να ζητήσει τούτο επισήμως παρά Τουρκίας». Οι Άγγλοι διένειμαν τα ιμάτιά μας, και με το απέραντο θράσος τους έβαζαν να το ζητήσει η Ελληνική κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας το άλλοθί τους γι’ αυτό το έγκλημα. Το τηλεγράφημα δεν ήταν η αρχή της ιστορίας. Αυτή είχε αρχίσει λίγες μέρες πριν, εν αγνοία των Ελλήνων, οι οποίοι εκοιμώντο ύπνον βαθύν ασχολούμενοι με μικροπολιτικά τερτίπια…»

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More