ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ
ΣΗΜΕΡΑ 14/03/2010 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΚΥΛΛΟΥΝΤΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΑΙ ΖΩΗ
ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΒΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 10 ΝΕΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.
ΜΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 10 ΑΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 5
ΜΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 5 ΑΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ 1 ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΙΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ
ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


ΜΑΙΟΣ 1969
ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
1) ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙ,ΔΕΝ ΧΕΙΡΩΝΟΜΕΙ,ΔΕΝ ΘΟΡΥΒΕΙ
2) ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΘΗ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
3) ΔΕΝ ΥΒΡΙΖΕΙ,ΔΕΝ ΒΛΑΣΘΗΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ
4) ΔΕΝ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
5) ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΝΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΤΟΥΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
6) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ: ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
7) ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΡΟΘΥΜΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ
8) ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
9) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
10) ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ(Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ)



ΚΛΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥΣ ΙΣΩΣ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟ ΙΣΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ. ΤΟΝ ΕΥΑΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ? ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ? ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΣΗΤΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ? ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ?



Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 28 φεβρουαρίου1938 Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Μιλτιάδη. Στην οικογένεια του Ευαγόρα ανήκει – δεύτερος ξάδερφος – και ο ήρωας Στέλιος Μαυρομμάτης

Πέρασε τις 6 τάξεις του Δημοτικού σχολείου με άριστα,Την 1η Απριλίου 1956 ο Ευαγόρας πρωταγωνιστεί σε διάφορες διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου θα γινόταν η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην Αγγλία και σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Στην Πάφο στο «Ιακώβιο Γυμναστήριο» αναρτάται η αγγλική σημαία, γεγονός που εξοργίζει τους μαθητές. Παραμονή της στέψης οι μαθητές της Πάφου και οι φοιτητές του Λιασιδίου Κολεγίου οργάνωσαν διαδήλωση μ΄ αίτημα να υποσταλεί η αγγλική σημαία και να εκκενωθεί το γήπεδό τους από στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο 15χρονος τότε Βαγορής αναρριχάται στον ιστό, κατεβάζει και ξεσκίζει την αγγλική σημαία. Ήταν η υπογραφή της πρώτης επαναστατικής του πράξης. Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για επέκταση των διαδηλώσεων.

Οι μαθητές και το πλήθος συγκρούονται με την αστυνομία η οποία ενισχύεται από Τούρκους. Ο διοικητής στέλνει διαταγή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί γιατί δεν έπρεπε η στέψη της βασίλισσα να αμαυρωθεί με αίμα. Έτσι οι μαθητές ελεύθεροι τώρα ορμούν σαν χείμαρρος και παρασύρουν ο,τι είχε σχέση με τους εορτασμούς για την στέψη. Η Πάφος έγινε το μόνο μέρος όπου δεν γιορτάστηκε η στέψη. Ο Ευαγόρας συνελήφθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της μικρής του ηλικίας. Σε ηλικία 17 χρόνων ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ .Στις 17 Νοεμβρίου 1955 οι μαθητές του Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν και προετοίμαζαν μια διαδήλωση από τις γνωστές που οργάνωνε η ΑΝΕ (Άλκιμος Νεολαία ΕΟΚΑ) ως αντιπερισπασμό. Οι στρατιώτες είχαν διαταγή να πυροβολήσουν αδιάκριτα τους διαδηλωτές. Ο Βαγορής συλλαμβάνεται και οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι συμμετείχε παράνομα σε οχλαγωγίες. Ο Ευαγόρας δεν παραδέκτηκε την κατηγορία και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. Ήταν η αρχή του τέλους. Μια μέρα πριν τη δίκη, μπαίνει κρυφά στο σχολείο και αφήνει στην έδρα ένα σημείωμα.


Το πρωί οι συμμαθητές του διαβάζουν:

«Παλιοί συμμαθηταί, Αυτή την ώρα κάποιος λείπει ανάμεσά σας, κάποιος που φεύγει αναζητώντας λίγο ελεύθερο αέρα, κάποιος που μπορεί να μη τον ξαναδείτε παρά μόνο νεκρό. Μην κλάψετε στον τάφο του, Δεν κάνει να τον κλαίτε. Λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε του στον τάφο. Του φτάνει αυτό ΜΟΝΑΧΑ Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά. Θ΄ αφήσω αδέλφια συγγενείς, τη μάνα, τον πατέρα μεσ΄ τα λαγκάδια πέρα και στις βουνοπλαγιές. Ψάχνοντας για τη Λευτεριά θα ΄χω παρέα μόνη κατάλευκο το χιόνι, βουνά και ρεματιές. Τώρα κι αν είναι χειμωνιά, θα ΄ρθει το καλοκαίρι Τη Λευτεριά να φέρει σε πόλεις και χωριά. Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά. Τα σκαλοπάτια θ΄ ανεβώ, θα μπω σ΄ ενα παλάτι, το ξέρω θαν απάτη, δεν θαν αληθινό. Μεσ΄ το παλάτι θα γυρνώ ώσπου να βρω τον θρόνο, βασίλισσα μια μόνο να κάθεται σ΄ αυτό. Κόρη πανώρια θα της πω, άνοιξε τα φτερά σου και πάρε με κοντά σου, μονάχα αυτό ζητώ. Γειά σας παλιοι συμμαθηται. Τα τελευταία λόγια τα γράφω σήμερα για σας. Κι όποιος θελήσει για να βρει ένα χαμένο αδελφό, ένα παλιό του φίλο, Ας πάρει μιαν ανηφοριά ας πάρει μονοπάτια να βρει τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά. Με την ελευθερία μαζί, μπορεί να βρει και μένα. Αν ζω, θα μ΄ βρει εκεί. Ευαγόρας Παλληκαρίδης»

Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 μαζί με άλλους 2 συναγωνιστές του μετέφεραν όπλα και τρόφιμα από την Λυσό. Ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με αγγλική περίπολο. Οι 2 συναγωνιστές του Ευαγόρα κατάφεραν να διαφύγουν αλλά ο ίδιος συνελήφθη. Στην κατοχή του είχε ένα πυροβόλο Μπρέν γρασαρισμένο. Ήταν συνεπώς ανέτοιμο για να χρησιμοποιηθεί. Επίσης κουβαλούσε 3 γεμιστήρες γεμάτες. Κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση οπλισμού και μεταφέρθηκε στη Λευκωσία και η δίκη ορίζεται για τις 15 Μαρτίου. Στη δίκη του ο Παλλικαρίδης δεν άφησε περιθώρια στους δικηγόρους του να τον υπερασπιστούν, αφού παρά τις αντιρρήσεις τους παραδέχθηκε την ενοχή του με τον εξής αξιοθαύμαστο τρόπο. «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.»

Την επόμενη μέρα της καταδίκης του Παλληκαρίδη οι μαθητές του Γυμνασίου Πάφου απείχαν από τα μαθήματά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έστειλαν τηλεγράφημα στον Χάρτιγκ με το οποίο του ζητούσαν να απονεμηθεί χάρη στον Ευαγόρα. Όλος ο κόσμος αρχίζει μια γιγαντιαία προσπάθεια να σώσει τον νεαρό μαθητή. Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την εκτέλεσή του. Η Κυπριακή αδελφότητα Αθηνών ζητά προσωπική παρέμβαση του βασιλιά Παύλου. Η Βουλή των Ελλήνων στέλνει τηλεγραφήματα προς την Βουλή των Κοινοτήτων και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δωρόθεος, ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Γεννάδιος, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Δέρδης, 40 Εργατικοί Άγγλοι βουλευτές, συντεχνίες, ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Νικόδημος, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Fulton, απλοί πολίτες προσπαθούν αν ματαιώσουν αυτή την εκτέλεση. Ο Χάρτιγκ όμως και η Αγγλική διπλωματία απορρίπτει την απονομή χάριτος.

Ο Ευαγόρας δεν πτοείται. Στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει: «Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»


Απαγχονίστηκε στις 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους.

Ο τάφος του βρίσκεται στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More