ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Παραλληλίζει τους Αρμένιους με τους Έλληνες...

Ο Τούρκος Υπεξ προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αναγνώριση Γενοκτονίας των Αρμενίων...

Φεβρουάριος 8, 2010
«Δεν πιστεύω πως στην πολιτική και τη διπλωματία υπάρχει σύμπτωση. Το ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ έφερε το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων προς συζήτηση, είναι ένα στοιχείο πίεσης προς την Τουρκία. Πρέπει όμως να γνωρίζουν όλοι πως η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορούν να την πιέσουν»

Τα παραπάνω διατύπωσε σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα ‘ Χουριέτ΄ ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε, επίσης την αρμενική πλευρά για κακή πίστη, αν και πάλι, παρά την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, θέτει το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Νταβούτογλου παραλλήλισε τους Αρμένιους με τους Έλληνες, διατυπώνοντας τα εξής:

«Κάνουν όπως και οι Έλληνες, οι οποίοι, εγείρουν συνεχώς παλιά προβλήματα τους με την Τουρκία, πριν από τη σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι και οι Αρμένιοι κάθε φορά πριν από την 24η Απριλίου( σ.σ. ημέρα μνήμης Αρμενίων) αρχίζουν να εγείρουν το ζήτημα της γενοκτονίας»

Αναφέρθηκε ακόμη στις σχέσεις της χώρας του με την Αρμενία και την προσέγγιση που επιδίωξε μεταξύ των δύο χωρών.

«Όταν υπογράψαμε, εμείς, τα πρωτόκολλα με την Αρμενία, είχαμε την πολιτική βούληση και τη θέληση να κάνουμε μια προσέγγιση με την χώρα αυτήν. Δεν πρέπει να μας εκβιάζει με την 24η Απριλίου, είναι ανόητο να μας πιέζει κάποιος με τον τρόπο αυτόν. Η Τουρκία είναι μια χώρα που επιλύει τα προβλήματά της βάσει των εθνικών συμφερόντων της.»

Προειδοποίησε, επιπρόσθετα, τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με το αρμενικό ζήτημα:

«Εάν οι Αμερικανοί καταφύγουν σε τέτοιες μεθόδους, δηλώνουμε και επίσημα πως η διαδικασία της προσέγγισης Τουρκίας-Αρμενίας θα αποτύχει. Και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ουάσιγκτον, ούτε της Ερεβάν ή ακόμη και της Άγκυρας. Ως εκ τούτου οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές σε αυτό το ζήτημα και να μην παρεμβαίνουν με περισσή επιμέλεια στη διαδικασία αυτήν».

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More