ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ....

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ....
Εάν διασχίσετε της Βόρειας
Κορέας ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ....
ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΜΕ 12 χρόνια σκληρής
εργασίας.
Εάν διασχίσετε ΤΟΥ ΙΡΑΝ
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ... ΘΑ ΣΑΣ
ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ επ 'αόριστον.
Εάν διασχίσετε ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, .... ΘΑ ΣΑΣ
ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ.
ΑΝ...
διασχίσετε της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ
ΑΡΑΒΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, .... ΘΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ φυλακιστείτε.
Εάν διασχίσετε παράνομα ΤΑ
ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΦΑΤΕ ξυλοδαρμό από την τοπική
αστυνομία.
Εάν διασχίσετε ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ... ΔΕΝ ΘΑ
ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ.
Εάν διασχίσετε της Βενεζουέλας
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ... ΘΑ ΣΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ......ΠΟΛΛΑ
ΧΡΟΝΙΑ.
Εάν διασχίσετε ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ... ΘΑ ΣΑΣ
ΡΙΞΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ.
Εάν διασχίσετε παράνομα
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, ... ΠΑΙΡΝΕΤΕ
- Μια θέση εργασίας,
- Μια άδεια οδηγών,
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
- Πρόνοια,
- ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,
- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,
- ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ή δάνειο για να αγοράσει ένα σπίτι,
- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
- ΔΩΡΕΑΝ HEALTH CARE,
- ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ
ΛΙΓΟ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ...
- Μπορείτε ακόμη και να ΨΗΦΙΣΕΤΕ.
- ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ....

Εξήρε τη στάση των ευζώνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν οι τρεις εύζωνες που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, παρά την ειδοποίηση για την τοποθέτηση της βόμβας, σε πολύ μικρή απόσταση από τη σκοπιά τους.

Ο Κάρολος Παπούλιας απευθύνθηκε στους τρεις ευζώνες με τα μικρά τους ονόματα, τους έδωσε "θερμά συγχαρητήρια" και εξήρε τη στάση τους, λέγοντάς τους: "Δείξατε πλήρη αφοσίωση στο καθήκον. Μπράβο σας. Δώσατε ένα μήνυμα. Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα".

"Είστε λεβέντες" πρόσθεσε ο Πρόεδρος και αφού ρώτησε τους εύζωνες πότε ολοκληρώνουν τη θητεία τους, τους ευχήθηκε "καλοί πολίτες". "Γιατί είμαι βέβαιος ότι θα είστε και καλοί πολίτες" τόνισε. Προσερχόμενοι στο προεδρικό μέγαρο, οι τρεις εύζωνες μίλησαν στους δημοσιογράφους για την απόφασή τους να παραμείνουν στις θέσεις τους, αψηφώντας την απειλή για τη ζωή τους.

Ο 19χρονος λοχίας της προεδρικής φρουράς Μάριος Θεοδώρου, του οποίου η σκοπιά έπαθε τις μεγαλύτερες ζημιές από τη βόμβα, είπε: "Κάναμε αυτό που έπρεπε. Οι αστυνομικοί μάς είπαν ότι υπάρχει βόμβα και πρέπει να απομακρυνθούμε. Μόνοι μας αποφασίσαμε ότι έπρεπε να μείνουμε. Πήγα και κάθισα ανάμεσα στους ευζώνους, γιατί δεν ήθελα να τους αφήσω μόνους τους".

"Το σύμβολο της δημοκρατίας δεν το αφήνεις και φεύγεις. Όταν ο αστυνομικός μού είπε ότι πρέπει να φύγω, του έγνεψα με τα μάτια μου 'όχι' " είπε ο 20χρονος Βασίλης Βερνίκος, ο οποίος κατάγεται από τη Νάξο.

"Δεν έκανα ούτε μια στιγμή δεύτερη σκέψη ότι πρέπει να φύγω. Έπρεπε να μείνω και έμεινα" ανέφερε ο τρίτος εύζωνας Γιάννης Ανδρεάκος, που είναι 28 ετών και κατάγεται από τη Μάνη.

http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14541&subid=2&pubid=5694757


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More