ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ....

Εξήρε τη στάση των ευζώνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν οι τρεις εύζωνες που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, παρά την ειδοποίηση για την τοποθέτηση της βόμβας, σε πολύ μικρή απόσταση από τη σκοπιά τους.

Ο Κάρολος Παπούλιας απευθύνθηκε στους τρεις ευζώνες με τα μικρά τους ονόματα, τους έδωσε "θερμά συγχαρητήρια" και εξήρε τη στάση τους, λέγοντάς τους: "Δείξατε πλήρη αφοσίωση στο καθήκον. Μπράβο σας. Δώσατε ένα μήνυμα. Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα".

"Είστε λεβέντες" πρόσθεσε ο Πρόεδρος και αφού ρώτησε τους εύζωνες πότε ολοκληρώνουν τη θητεία τους, τους ευχήθηκε "καλοί πολίτες". "Γιατί είμαι βέβαιος ότι θα είστε και καλοί πολίτες" τόνισε. Προσερχόμενοι στο προεδρικό μέγαρο, οι τρεις εύζωνες μίλησαν στους δημοσιογράφους για την απόφασή τους να παραμείνουν στις θέσεις τους, αψηφώντας την απειλή για τη ζωή τους.

Ο 19χρονος λοχίας της προεδρικής φρουράς Μάριος Θεοδώρου, του οποίου η σκοπιά έπαθε τις μεγαλύτερες ζημιές από τη βόμβα, είπε: "Κάναμε αυτό που έπρεπε. Οι αστυνομικοί μάς είπαν ότι υπάρχει βόμβα και πρέπει να απομακρυνθούμε. Μόνοι μας αποφασίσαμε ότι έπρεπε να μείνουμε. Πήγα και κάθισα ανάμεσα στους ευζώνους, γιατί δεν ήθελα να τους αφήσω μόνους τους".

"Το σύμβολο της δημοκρατίας δεν το αφήνεις και φεύγεις. Όταν ο αστυνομικός μού είπε ότι πρέπει να φύγω, του έγνεψα με τα μάτια μου 'όχι' " είπε ο 20χρονος Βασίλης Βερνίκος, ο οποίος κατάγεται από τη Νάξο.

"Δεν έκανα ούτε μια στιγμή δεύτερη σκέψη ότι πρέπει να φύγω. Έπρεπε να μείνω και έμεινα" ανέφερε ο τρίτος εύζωνας Γιάννης Ανδρεάκος, που είναι 28 ετών και κατάγεται από τη Μάνη.

http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14541&subid=2&pubid=5694757


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More